Új privát üzeneted érkezett!

Kakti, ha be nem üt a ménykű.....én megyek :D

Kép
csipike09

Előre is bocs csajok, hogy visszanyúlok az influenza témához, de ez inkább a privát nyűgöm, mint elvi jellegű eszmefuttás. Szóval az én anyukám ma reggel - mikor közöltem vele, hogy nem megyünk Bécsbe -, sírós hangon közölte a telefonban, hogy ő remeg egész nap, hogy mi lesz velem, kivan a hírektől. Én meg persze nem bírom ezt az aggódást, kiveri nálam a biztosítékot, úgyhogy kb. egy perc múlva azzal raktam le a telefont, hogy ne haragudjon, nekem ma sok a dolgom, per pillanat nincs időm meghalni, úgyhogy talán fejezzük is be ezt a beszélgetést. :twisted: Tök felhúztam magam, meg bűntudatom is van, hogy szegénnyel, hogy lehetett így beszélni. Na mindegy, a lényeg, hogy hajlok rá, beoltatom magam. Azon gondolkozom, esetleg osztrák vakcinával. Van valakinek infoja róla, hogy az jobb-e/más-e/érdemes-e vacakolni vele, vagy hagyjam a csudába és menjen a magyar.

Bár ismerve a már nem dolgozó kismamák helyzetét (otthon fekvés, stb,) kicsi az esélye, hogy lesz jelentkező, de azért megkérdezem: Van holnap estére Bécsbe egy kifizetett foglalásunk egy belvárosi szállodába. A Westbahnhof mellett van, két metromegállóra a belváros szívétől. Ha vonattal megy valaki, két percre van a pályaudvartól - mi anyuval mindig úgy megyünk - , de van mélygarázs is persze, úgyhogy le lehet állni autóval. Fájna a szívem, ha elbuknánk csak úgy a dolgot, úgyhogy szívesen átadom OLTOTT (vagy nálam bátrabb) KISMAMÁNAK ingyen, ha valaki tud élni a lehetőséggel. Egyetlen feladat, hogy át kell adnom kézbe a jegyet, amivel igénybe lehet venni. Megkérdezem a barátaimat is, de ha valamelyikőtöket érdekel, jelezzétek.

Tócsni. Hmmm. Kéne csinálni...

Kép
juci-77

Ja és még egy kérdés: ha kapok oltást, akkor feltételenül meg kell kapni a másikat is?

Kép
juci-77

Edit: szerető pár?! Igenis az, hiszen akárhogy is nézzük, te vagy gyermekének anyja. Ez akkor is különleges hely marad az életében és szívében, ha esetleg véletlenül mással kívánna együtt élni.

Kakti:
nem semmi embered van, elmegy vizeletedért, eredményért, cipel ide oda, még a kismama talit is kiböjtöli. Nagyon szeret téged az az ember te lány! Megbecsülni ám!

Képzeljétek, felhívtam a szülésfelkészítős csajszit, hogy még két órával lóg nekem (pont a babaápolás, gondozás témakörben) és mikor pótoljuk. Erre kiderül, hogy épp itt van Kváron (ő a helyi Nandu-s képviselet) és ugorjak át a Békevárba. Ez itt van tőlünk kb 20 méterre. Na, összekap magam, és átugrottam. DE ez egy baba-mama klub volt, én voltam az egyetlen babátlan. Elbeszélgettünk, kicsit feszélyezett a külső babahiányom, de aranyosak voltak. El fogunk ide járni a Bulcsival is. És összefutottam Kaposvár első dúlájával is. Nem tudom mi legyen, javasolták a dúlát, de nem tudom eldönteni akarom e. Mondjuk az tuti, hogy határozottabb lesz a szülőszobán mint a Zsolti, de kell nekem oda még egy idegen nő?

zarja

Juci!

Tudtommal nem feltétlenül jár együtt a kettő. Ha akarod, beadják csak ezt vagy csak azt is. És - bár nem vagyok még mindig biztos az oltás-nemoltás kérdésben - úgy tudom, a magyar vakcina elég jó. Szerintem kár vacakolni az osztrák cucc beszerzésével, ha be akarod oltatni magad. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Hát én is a sokáig - ámde nem sokat- alvós rétegbe tartozok. Éjjel nem tudok elaludni 1-2 óráig. Aztán reggel 6 ig forgolódva elvagyok, Zsolti megpuszilgat, felébreszt, mikor 7kor indul dolgozni. És utána alszok el kb.8kor, és fel sem kelek, csak 10-11 között. :oops:

Tegnap engem is felhívott az orvos rokonyom, hogy ők már aludni sem tudnak, olyan nyugtalanok, hogy nem vagyok még beoltva. Úgy döntöttem oltatok, csak még nem tudom, hogy mikor. Lehet, megvárom a hétfői nődokis találkozót, hogy mit mondd, bár, ha úgyis oltatok, akkor már nem befolyásolja...

Kb. egy hete én is tócsnit sütöttem :) nyammi!

Edit! te meg ne idegeskedj, attól nem oldódik meg semmi :wink:

Tali: én is készültem, de sajni nem tudok menni, mert péntekre bejelentkezett anya, meg mama. Ők messziről jönnek, és nagyon meg kell szerveznie anyának , hogy legyen ideje felutazni, szóval nem tudom lemondani. :(

Kép
zsizell

Juci! Azzal oltanak be, amivel kéred! Van itt aki mindkettőt megkapta, én speciel csak az újat kértem.
Jó dolgokat írnak a magyar vakcináról és azt hiszem még Nóri is (aki pedig ilyenben nem ismer tréfát és lehetetlent :D ) azzal oltatta magát.
pammut

Edit! Van valami konkrét baj? Emberünkre az elmúlt 6 hónap során azt hiszem már majdnem mindenki panaszkodott és bőgött is egy kört. De emlékszem nem is olyan régen olyan nagy szeretettel írtál a Te mackódról! Gyere meséld el a bánatod, ha akarod!
pammut

Ma beszéltem a nagyfőnökkel, róla tudni kell hogy baromi beszari. Beszélt a német háziorvosával, aki szerint 2 vakcina létezik. Egyik a pórnépnek, a másik az elitnek. Mondta hogy holnap utánajár Ausztriában is, hogy ott mit mondanak, de ott állítólag "jó" van.

Megvolt a szirupivásom, jó volt a megérzésem hogy vittem glükózt, mert az osztályon vették le a vért -így nem kellett a laborban nyugdíjasokkal hadakoznom- és nekik nem lett volna. Tehettem bele citromot is. Nem ez volt életem legjobb gasztronómiai élménye, de túléltem. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Edit, mesélj, nyafizz, mindenki azt csinálja!!

Na, jól látom, hogy szar depis nap volt tegnap másoknál is...
Ma viszont süt a nap, és elhozom az autó(roncs)omat, és ha minden igaz, tán be is számítják egy új (persze használt, de nekem új) kisautóba. Adja a jó ég, hogy összejöjjön.

Nóri, Juci, meg mindenki - köszi a támogatást, én is fontolgattam a 'nem jogi' úton való rendezést, volna is rá ember, de azt javasolta, hogy ilyen kevés (neki kevés) pénzért ne keverjem bajba magam, visszaüthet.
Megpróbálok vele így utólag aláíratni egy papírt, hogy nála van a pénzem, sok reményt nem fűzök hozzá, de adok egy esélyt neki. Az a baj, hogy sztem ha aláírja, akkor sem fizeti ki, hanem mindig tologatja, hogy maj, majd... bíróságra meg nem hiszem, hogy érdemes menni ezzel, vagy igen, Juci? A perköltség megeszi az egészet, nem?

boruska

Juci! Én is csak az egyikkel oltattam be magam, tehát nem kell feltétlen mind a kettő. Azt tudom, hogy nekem van egy ismerősöm, aki Bécsben dolgozik és őt beoltották volna kint a munkahelyén, de ő inkább itthon oltatott, sőt volt olyan munkatársa aki innen akart magának vitetni vele vakcinát csak ugye tudjuk, hogy nem adnak csak receptre, mert állítólag ez jobb, mint az. :roll:

bellerreni
Eger

Boruska! A perköltséget bele kell számolni a tartozásába és ha megnyered, márpedig megnyered akkor azt is ő fizeti. Jól mondom Juci?

bellerreni
Eger

Zuzmoo, pedig azt hittem, hogy feltaláltam a megnevezést, ami egységes lehet országszerte 8) de mégsem.

Pammut, nálam is paradicsomos káposzta volt, imádom!

Oltás: az osztrák oltóanyag az az osztrákoknak van, azzal miért oltanák be a magyarokat, gondolom ott is TB-re megy...Vagy itthon is lehet olyan vakcinával oltatni, ami 2 beoltást igényel? Mert itthon csak olyan van, hogy 1 oltás és kész én úgy tudtam...nem értem.
lara

Lara Itthon egyszer kell oltani az új influenza ellen. Csak van egy vakcina a H1N1 vírus ellen és van egy vakcina a "hagyományos" szezonális (A+B) influenza vírus ellen. Te döntheted el, hogy melyik oltást szeretnéd, esetleg mindkettőt.
pammut

Hát az úgy működik, hogy a perköltség (6%-a a követelt összegnek) a végén beleszámít, azt is megítéli a bíróság, csakhogy azt az elején a felperesnek kell leróni. Ha valaki szociális alapon igazolni tudja, hogy anyagi helyzete nem teszi lehetővé, akkor kaphatat költségmentességet (itt nem kell fizetni) vagy illetékfeljegyzési jogot (ez utóbbi esetben a végén kell fizetni, eredménytől függően).

A nehézség inkább az, hogyha van ítélet, de még mindig nem fizet, akkor végrehajtóval kell beszedetni a pénzt, aki meg nem dolgozik ingyen, sőt előre kér pénzt. Magyarán bele kell feccölni esetleg további pénzt, mielőtt az ember eredményt ér el.

Oltás ügyben nem hagyom magam: holnap reggel hívhatom a gyermekegészségügyi intézet főigazgatóját, hogy feltegyem a kérdéseimet, bár külföldre utazik, nem 100%, hogy elérem. És megszereztem a mobilszámát a kútvölgyi főigazgató professzorának (ott volt a kismama), de kért a titkárnő, később hívjam, mert épp az RTL-nek nyilatkozik :wink: És mindezt az utcáról jövőként, a netről leszedett telefonszámokkal. Hihetetlen a mai világban, hogy vannak még ilyen emberek.

Kép
juci-77

Ma sétáltam egy kicsit, olyan jól esett. 7-ágra süt a nap. Elsétáltam a postára, szerencsére csak egy ember volt előttem, mondjuk ő köhögött. Remélem nem volt influenzás. Eléggé félek tőle.

Tegnap szegény párom hogy járt a gyógyszertárban. Viszi a receptjeimet. Mondja a csaj neki, hogy miért egy öregeknek adandó vérnyomás csökkentőt írtak fel egy ilyen fiatalnak. Mondja a párom, hogy nem magas a vérnyomásom, a méhizom lazítására adják, ami az egyik mellékhatása. A csaj fogta a fejét. Utána mondja neki, hogy kér magnerotot. A csaj közli, hogy sajnos csak 100 db-os van és az elég lesz 6 hónapra. Erre közli vele a párom, hogy miről beszél, 6 db-ot szed naponta. Na erre már teljesen kész volt a csaj. Párom meg röhögött magában.

Két féle oltás: Állítólag nálunk már a sima oltást nem lehet kapni, mert hiánycikk. A dokinéni pont akkor mondta egy betegnek, mikor ott voltam. Felírja és majd szólnak ha lesz.

A bécsi kirándulásra biztos lecsapnék, ha nem kéne feküdnöm, engem az influenza nem tartana vissza. Bár félek tőle hogy elkapom, de az önzésem még így is nagyobb. :D De sajna vízszintesben pénz nélkül Bécs sem az igazi, majd jövőre kimegyünk a manóval. Biztos tetszeni fog neki.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok! Nézegetem itt a bimbóvédőket, de azt honnan tudom, hogy nekem milyen méret kell? S,M,L?? :shock: :lol: Fingom nincs, hogy a többi nőnek mekkora a mellbimbója :lol:

Kép
zsizell

zsizell: Ezen már én is gondolkoztam, de én ezt nem hiszem hogy veszek, csak ha szükség lesz rá. Van olyan baba, aki így állítólag nem szereti a cicit.
vicky79
Budapest III. kerület

Hallottam, hogy nem minden baba szereti, de én mindenképpen veszek, hogy legyen, mert nekem sajnos az egyik cicim "beteg" (már nem, de vannak következményei a dolognak), így nem biztos, hogy menni fog anélkül :( Amúgy meg az egyik bimbóm sokkal nagyobb, mint a másik, szóval lehet, hogy nem is ugyanolyan méretű kell... ez még szép kör lesz. :shock: :lol:

Kép
zsizell

Pammut, igen én is pont igy tudom. Ám Ausztriában olyan oltás van a h1n1 ellen, amit 2 részletben kell felvenni 2 hetet várva a két oltás között. Ezért csodálkoztam, hogy miért akarná valaki az osztrák oltással beoltatni magát, aztán mehet 2 hét múlva megint oltatni a második felével...

Zsizell, ha 2-3 cm átmérőjű a mellbimbó, akkor S-es, ha 10 cm-es, akkor L-es, ha a kettő között akkor M-es, gondolom én.
lara

Nem is mondtam, hogy tegnap lecsaptam egy 201-es légzésfigyelőt 10.000-ért a tesz-veszen. Remélem jó lesz. Ezt mindenképpen meg akartam még venni. Kíváncsi leszek mennyire árnyékol a panel, mert ez bébiőrös, és nem ártana, ha ezt a funkcióját is tudnánk használni.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Lara. :wink:

Kép
zsizell

Sziasztok!

Pammut nem semmi pasid van! Elképzelem, ahogy "Rád reccsen".... 8) Szárnyas malacok=kacsák :lol: :lol: :lol:

Nóri! Biztos szépek lesztek Lucával a fotózáson, a hálóing nagyon szép! Örülök, hogy beválik az apaváró naptár! Adventi is van?

Zuzmoo! Gratula a melóhoz!

Boruska! Mikor említetted, hogy a kocsid milyen régóta van szerelőnél, már akkor nem tetszett a dolog. De remélem jobban kijöttök így az ügyből, drukkolok!

Jocó! Küldjük továbbra is a pozitív energiát, Gerinek mondd meg, hogy ne idegeskedjen, negatívkodjon, gondoljon sok szép és jó dologra. Neked meg erőt és kitartást!

Edit! Mi a baj? Ha nem is tudunk segíteni, de legalább meghallgatunk Téged. Az is sokat jelent ám!
:P

A tegnapi napom nagyon jó volt! Kezdem azzal, hogy én is megszabadultam a nemkívánatos dzsungeltől. De mire végeztem! :shock: már nem volt levegőm. De legalább csak egy sebbel megúsztam a műveletet, pedig még tükröt is használtam, hogy minél tökéletesebb legyen az eredmény, mivel tudtam, hogy a dokinő meg fogja kukkolni. Megvolt a nagy méretkezés, az uh-on megnézegettük a kis csöppömet, aki nem is olyan kis csöpp. :shock: 8) Na szóval a méretei 29+6 naposan:
BPD: 80 mm
FL: 60,9 mm
AC: 259,5 mm
Súlya: 1682 g
Az uh-n fejvégű fekvésben volt, de nem hiszem, hogy állandóan így van, mikor annyifelé szoktam érezni a mocorgását. :roll: Állítólag jó nagy a lepényem, ezért még rengeteget fog nőni. De könyörgöm hova, már így is olyan nehéz néha a poci! Na meg hogy fog kiférni a nem óriás alkatomból???!!! Bele sem merek gondolni. :roll: :roll: :roll:
Sajna, nem 4D gépen vizsgált, így csak képeket kaphattam róla. Ígérem majd bepróbálkozom, hogy ide is tudjak tölteni egy képet.
A múltkori alkalommal levett kenetem eredménye elveszett, így újra levettük. A méhszájam 3100, ennyi volt egy hónapja is, csak nem mertem bevallani. :oops: :oops: Rendesen be voltam sz@va, nehogy úgy járjak, mint Vicky, de hál'istennek nem nyíltam tovább. :roll:
Tegnap megkaptam az engedélyt a h1n1 oltásra, mondjuk eddigre én is besz@tam. Most beszéltem a háziorvosommal, aki holnap fog oltani. De mivel már 3 napja fájogat a torkom, ezt is jeleztem neki, de azt mondta, ha nincs lázam, nyugodtan beoltathatom magam. Azért holnap még rákérdezek, hogy biztos?

Külső: páromnak így is tetszek. Most mondta, hogy azért már látszik, hogy nő a fenekem, de neki tetszik. Nem vagyok kövér, csak pocakos. Egyébként én is tetszem magamnak, főleg hogy kerekedik a poci. Már ott tartunk, hogy a konyhában annyira kicsi a hely, hogy amikor helyet akarunk cserélni, akkor az ajtóhoz közelebb lévőnek ki kell mennie a sarokba, hogy a műveletet végrehajtsuk. :wink: :lol: :lol:

Kórházi csomag: hát eddig sehogy sem akar ráállni az agyam, hogy összekészítsem. Asszem nem akarok még szülni...
:? :roll:

Akik mennek 4d-re, majd dobjatok ide is egy képet, ha tudtok!

Tali: még mindig nem tudok semmi biztosat ígérni, pedig szívesen mennék... :( :roll:

Kép
Kép
molmar

Hahó Edit, merre jársz????

zarja

Molmar, a te babádnál sincs gond a méretekkel :D Olyan furi, hogy még hátra van 10 hét, pedig a fejük már csak 1,5-2 cm-rel lesz nagyobb, legalábbis a BPD. A huszas hetekben heti 3-4 mm-t nőtt a BPD, a harmincas hetekben heti 2 mm-t nő már csak.
lara

Roncival mi lehet? Remélem minden rendben van vele!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csajok!

Bundazsákból mekkorát vegyek babóra? Ha 4-4.5kg köztire saccolják?
62 vagy 68-as inkább? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Megjöttem a nagy sétából. Végre vettem néhány dolgot Babócának: néhány tetra pelust, két tetra kifogót és egy frottir kifogót. (ez utóbbit főleg azért, mert tündéri bari van rajta :oops: ) Nézelődtem karácsonyi ajándékok után is, de azzal nem haladtam.
Szörnyen elfáradtam és feszült a pocakom rendesen. Legközelebb csak rövidebb útra megyek :oops:

Molmar: szép nagy baba! :) Várjuk a képet!

A kórházi csomaggal én is úgy vagyok, hogy nem bírok ráhangolódni és elkezdeni összevásárolgatni. A múltkor nézegettem hálóingeket, de egyik sem tetszett annyira, hogy megvegyem.
zuzmooo

Edit! Szerintem 68-ast vehetsz nyugodtan, úgyis zsák a vége, és még nőhet bele, ne meg lesz helye mocorogni. Fúú, de az a 4 és fél kiló- felkötheted a gatyádat! :D

Kép
zsizell

Bundazsákkal gondban vagyok. Vagyis lennék. Tanácsot adni nem tudok. Mi kapunk kicsit, és nem is terveztem úgy, hogy veszek. Inkább kölcsön kérek. Mert erre a pár hónapra már nem igazán éri meg. Inkább a következő télre overallt....
Szóval Edit, én sajna nem tudok mit mondani, de aggyal gondolkodva talán 68-ast vegyél inkább.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ahan, énis ugy gondoltam....veszek valami unisex színt, jó lesz a következőnek is! Kínaiban találtam jót 3990.-ért, és ugy van kialakítva, hogy az öv átfűzhető a lábai között! Annyiért megéri nem?

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Szerintem is legalább 68-ast vegyél! Egyfelől úgy fest Te óriásbébit vársz :D, másrészt ki tudja meddig lesz hideg tavasszal. 2 éve majdnem június volt mire abbahagytuk az esti fűtést :( .
Egyébként nem annyira a baba súlya az izgalmas, hanem a fejmérete. Nekem a két kisebb kb. egy súlyban volt (4,2 kg), de a kislányt könnyebb volt megszülni, lévén kisebb fejű :D . Mázlista csajos kismamák :D .
pammut

Küldtem gmailre egy üzit. Akit érdekelnek a homeos cuccok... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Aszongya, 28hetes uh-n 72.5 volt a bpd...az nagy?

Edit

Kép
ézsóné

Edit, az én fiaimé a 27. héten 76 volt. Az elsőre vonatkozóan tudok nyilatkozni, 4 óra szülőszobai tartózkodás alatt megszületett és nem csinált odabent károkat. Oké, 2,85 kg volt csak.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Edit!
Itt vannak a méretek, de ha beírod a gugliba akkor sok oldalt kidob ahol le vannak írva a méretek.

Terhességi idõ(hétben) 28
BPD(mm)72
OFD (mm)95
Fej kerülete (mm)263
Has kerülete AD(mm) 242
Combcsont FL(mm) 54
Felkar HU(mm)50

bellerreni
Eger

Nekem is 76 volt most hétfőn az Uh-n a BDP. Én utánanéztem a neten, és az az átlag. vagyis normálisnak titulálom. :)

Kép
zsizell

Merre vagytok csajok???? :shock: Még háromnegyed óra és mehetek haza... Végre... :roll:

bellerreni
Eger

Na itt vagyok! Apa unja a kirándulást, mert szervezetlen és nem túl változatos. Átrakatta a jegyét holnapra és átrepülnek Thaiföldre. Kellett neki szállás, meg hogy egyáltalán hova menjen!!! :roll: :roll:

H1N1: alapból az van, hogy a magyar vakcina teljes vírust tartalmaz. Protokoll szerint azzal kismamát és gyereket nem oltanak. Kulcsár Andrea, aki csecsemőgyógyász a László kórházban, nagyon szkeptikusan fogadta, mert eddig ezt nem így csinálták. A külföldi úgy nevezett split vakcina. Hasított vírussal. Ettől függetlenül higany és egyéb nyalánkságok így is vannak benne. Szóval csak ebben különbözik a magyartól. Abból viszont 2 kell a védettséghez. 2-4hét szünettel. Tehát leghamarabb 6hét alatt szerzed meg a védettséget. A viszonylagos meleg nem tesz jót a vírus terjedésének. Illetve pont jobban terjed. És sajnos semmilyen immunvédettségünk nincs ellene. Míg a szezonálissal hetente találkoztunk gyerekkorunk óta a villamoson.
Ráadásul a H1N1 nagyon agresszív. Főleg a csökkent tüdőkapacitás a gyengéje (kismamák, asztmások, immunszegény kemoterápiás betegek)

A külföldi vakcina meglepő módon több esetben okoz mellékhatást, mint a magyar. Sőt a teljes vírus jobb védettséget is ad. Viszont mivel más különbség ugye nincs, én semmiképp nem fáradnék a rosszabb minőségű, elvileg kíméletesebb oltóanyag beszerzésével. Nem is egyszerű hozzájutni, mert kint nem adják a kezedbe az oltóanyagot.

Személyes véleményem, hogy sokkal nyugodtabb vagyok, mióta megkaptuk az oltást. Lényegében nem is foglalkoztat a kérdés cseppet sem! Nekem az a véleményem, hogy most reális járványveszély van az országban. Már több kismamáról hallottam, aki lélegeztetőgépen van. Ha az oltóanyagnak hosszútávú kockázatát kell mérlegeljem (amiről nem tudunk, hogy van-e) a rövidtávú járványveszéllyel szemben... hát????
Ha most megkérdezed, hogy mitől félek jobban, hogy itt, most megcsíp egy Lyme-kóros kullancs, vagy esetleg valamikor ha egyszer talán külföldön leszek megmar egy királykobra... Én az előbbit látom reális veszélynek!

TALI: én ugye jövök. Viszem magammal a H1N1 homeos cuccot. Elég sok van benne, jut mindenkinek, aki kér belőle.
(JUCI, akkor esetleg jössz Te is????)

én hozom a puncist is, mert hazafele leszünk anyuhoz! :roll: Remélem nem baj. Majd beadom játszani!
Vendég

Én is szeretnék menni a talira :cry: :cry: :cry: Ez nem ér, hogy ti olyan messze vagytok. És nekem senki nincs még csak a közelemben sem akivel elmehetnék egy szimpátiasütire :shock:

bellerreni
Eger

Reni!

Tavasszal szívesen mennék Egerbe. Volt egri pasim. Mesélt is róla, de nem voltam még csak átutazóban. Vállalsz idegenvezetést???? :lol:
Vendég

Halihó!

Most csak egy nyavalygós mondat erejéig jövök... :oops:

Most, hogy eldöntöttem beadatom azt a francos oltást, kiderült a házidokim NEM hajlandó beadni...oltópontra meg ugye nem mehetek...patthelyzet... :evil:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke:
DETTO

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mi viszont beoltódtunk, Lillu is és én is :wink:

Bocs, hogy eltűntem kicsit, de már nagyon meg kellett ezt az oltás hisztit oltanom :wink:

Én 62-s bundazsákot veszek... mert tudom, hogy Lillu közel fél évesen kezdett bundazsákot hordani, akkor is jó lett volna a 68, de 74-est vettünk. Marha szar amúgy a nagyon nagy cuccokkal kínlódni is. :oops: Ha lenne itthon 68-as mérlegelnék, de így nem.
Azért ne feledjétek február-március-április, ez 3 hónap. Májusi gyerekemnek már vastag pulcsija sem nagyon volt.
:lol:
A nagy fejméret miatt se vegyetek nagyobbat, max. sapiban. Lillu 37-es fejkörfogattal született (átlag 34), 100 felett volt a Bpd-nk szóval tudom mit beszélek. Max. kis csúcsfejű gyermekre számítsatok az első pár órában. Más kérdés, hogy én csak utólag képen vettem észre milyen kis csúcsfejű makim volt, fáradtan fel se tűnt :oops:
Arra, hogy a gyereked hordja a következő szezonban is a ruhát, ne számíts. Max. a kistesó majd :lol: Ezt én még most is megszívom, hogy nem teszem el, de aztán ki kell nevetnem magam, hogy gondoltam, hogy ez a gyerekre feljön majd a következő télen is. :lol:

Aki a pelenkát kérdezte: én is Libero párti vagyok. Mi Pamperssel kezdtünk, most Liberoval fogunk.

KépKép

KépKép
beneildi

az oltanom oldanom akart lenni, de már agyamra ment az oltás... viszont most örülök, hogy megtettem...

KépKép

KépKép
beneildi

Edit, én olyan overált vettem, amelynek zippzár van a lába között. Így amíg kicsi, zsákká húzom össze, ha pedig már szalad jövöre, csak ketté zippzározom és akor rendes overál. Én én már 74-eset vettem. Remélem érthető voltam. Ha gondolod lefotozom és beteszem ide.

Én holnap megyek védőnénihez és dokihoz. Min2 től megkérdezem az oltást. Szerintetek csak a házi dooki adhatja be???

Én úgy hallottam, hogy az osztrák "elitet" is a magyar oltóanyaggal szúrták, mert jobb védettséget ad.

Kép
csipike09

Kép [/img]

Kép
Kép
molmar

Jippíííí! Sikerült! De hogy mennyit küzdöttem vele...

Kép
Kép
molmar

Oltópontokon nem olthatnak kismamákat? Ez tuti? Szerintem simán beoltanak mindenkit és hát elvileg egészségesek mennek oda, nem úgy mint a dokinál...

Kép
Kép
molmar

Kakti!

Igen, tudom :( ...egyből eszembe is jutottál!

Csipike!

Ez a kérdés már bennem is felmerült... Ha szereznék vakcinát a sógornőm beadná (ápolónő)...vagy ilyet nem lehet? Ez nagy marhaság lenne :oops: ? Vagy a ksimamáknak másfajta oltóanyag van :roll: ? Vagy, vagy, vagy........ :o

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?