Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hanzi!

Gratula az unokatesóhoz! sajnos Emmának már nem leszKép, férjemnek ugye nincs tesója, nekem meg a féltesóm már idős hozzá. Így van egy 22 éves meg egy 6 éves unokatesó, ami nem túl sok, plána hogy a nagy tul képp nem is számít, a kicsi meg pont olyan hogy enm igazán jönnek ki egymással. Viszont van egy csomó másodunokatesója akikkel tök jól kijön, csak ők nem Pesten laknak, na meg sajnso van egy rakás másodunokatesója akiket gyakorlatilag nem valószínű hogy valaha is meg fog ismerni, mert nem tartjuka a kapcsolatot.

Kriszta!

Én úgy hallottam hogy a cerazette véd szopi nélkül is, a mesi nem számít, hamég szoptatnál akkor tuti ezt kéne folytatnod, de mivel már enm, így szerintem visszatérhetsz a régi gyógyszeredre.

Szirom!

Azt szeretném kérdezni hogy írtátok hogy vettetek concord ülést, és hogy majd később kell az új háttámla hozzá. Azt megkérdeztétek mennyi az új háttámla? Mert hogy még mindíg azon filózok megtetsuk e a concordot. nem minta megkaptuk volan márKép Felhívtam őket, és várjáka szállítást, addig nem tudják küldeniKép

Ui: most nem tudom tudok e még a héten jönni, sajnos anyósom megint kemoterápiát kap, ezért itt lesz nálunk péntekig, csak mindne nap bemegy a kórházba az adagjáértKép Péntekem meg utazunka Balatonra Emmával kettesben vonattal, majd hétfőn jövünk. Most nézem a met.hu-n, hogy sajna szombattól zápor lesz és csak huszon egynéháyn fok, nem tudom mit fogunk csinálniKép De az biztso hogy péntek délután megyünka strandra, akkor még nagyon jó idő leszKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, és persze aférjem csütörtöktől HorvátországbanKép Tegnap jött haza 4 nap után, és Emma elég furcsán fogadta, sírt, és csak én kellettem neki 10 percig, pedig amúgy várta egész nap.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hanzicsalád! Gratula a kiscsajhoz! Hanzika, még csak azt akarnám mondani, hogy mi úgy szeretnénk megvigasztalni téged, elhessenteni a depit, de ha nem jössz, úgy nem tudunk! Bátorító vigyor azért megyKép

Manó! megkérdeztük, de nem emlékszem számra. Azt tudom, hogy 15-20 ezer Ft-tal kevesebbre fog így kijönni, mint ha vettünk volna egy 18-ig tartó ülést, majd egy nagyobbat. Természetesen Concordból. Huszon- vagy harmincezer valamennyi. De a huzat miatt rendes különbségek vannak, úgyhogy nehéz is lenne megmondani, nektek mennyi lenne. Én aszondom, tartsátok meg, én nagyon jó ülésnek látom, megnéztem a töréstesztjeit is, és engem meggyőzött.

Marycus! Szapuljuk még egy kicsit a kutyákatKép Most voltak itt leolvasni a villanyórát, a csaj persze végigpletykálta az egész utcát, a kutyák meg jól bepörgették egymást, és úgy ugattak, hogy majdnem közéjük vágtam valamit. Szerintem azt sem hallottam volna, ha Miksa felébred rájuk. És hiába szóltak a gazdák, az ebek csak nyomták... Mondjuk ez is lehet gazdahiba...

Lányok, mi holnap elhúzunk Szekszárdra egy hétre, nem tudom, tudek-e ma még jönni.

Hopp, felébredt a srác.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

 
 

Sziasztok!

Elolvastam a bogyó papírját, valóban szedhető szoptatás nélkül is.

Manó,
Azért nem lehet könnyű, hogy ennyit vagy egyedül Kép És balcsin hol fogtok aludni? Az időjárással meg ne törődj, most hétvégére is esőt meg lehűlést mondtak, ahhoz képest....Kép Hívtad már a srácot krém ügyben?

Hanzi,
Gratula a kiscsajhoz! Kép Remélem, jobban vagy!!

Szirom,
Jó pihit nektek!!!

Máté legújabb időtöltése a nyelvcsattogtatás Kép Jókat röhögök rajta Kép

És ma még fodrászhoz is eljutottam, Regikém meg szerdán jön végre haza!!!
Vmelyik nap mondta telón, hogy aja, már naon hiányzol, tegnap erre: aja, most már naon naon hiányzol! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Jó pihit!

Hanzika:
Remélem jobban vagy már lelkileg és tényleg gyere, mert legalább beszélgetünk.
Nildit ne felejtsd megkérdezni a taliról! Köszi.

Manó:
Nektek is jó pihit! Remélem jó időtök lesz.

Krisztocs:
Azért nagyon jó érzés lehetett, mikor Regi azt mondta neked, hogy hiányzol neki... Ez az amiért az egész fáradtságot megérik, nem?
A nyelvcsattogás nálunk is favorit, de általában jelez vele, most szerintem éhes, ha csattogtatja a nyelvét. De tök aranyos, mikor mászik és hallom, hogy csattogtat.

Csütörtökön végre leveszik a gipszet, pénteken vagy tüzijátékra megyünk, vagy már pénteken lemegyünk Sarudra. A hétvégét ott töltjük. Zoli péntektől szabin van 3 hétig. Hurrá! Csupa jó hír, nem?

Vikó tegnap felmászott az emeletre kétszer is a lépcsőn, 17 lépcsőfok. Tökéletes technikája van.
Ma nem vettem észre, hogy kiszökött a szobából, csak arra lettem figyelmes, hogy egy puffanás, utánna sírás. Hát gipsszel együtt rohantam kifelé és az utolsó pillanatban értem oda, majdnem legurult a 6-dik lépcsőfokról. Bátorodik. Tegnap szépen mászott egyik fokról a másikra, nem kezdett játszani egyik fokon se. Valszeg ma, játszott, és hát ott szűk a hely a manőverezésre. Mondjuk muszáj neki rájönni, hogy a lépcső veszélyes üzem és azt csak úgy tanulja meg ha kicsit póruljár, de nagyon féltem. Remélem azért megijedt annyira, hogy óvatosabb lesz. Szerencsére egy haja szála se görbült meg, inkább csak megijedt és persze én is.

Na, horrorból ma ennyit!

Mindenkinek jó babázást!
A talit meg senki se felejtse, ne csináljatok programot magatoknak!!! OK?

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szülinapi köszöntést!!!

Na, itt vagyok megint. Már kicsit jobban érzem magam, szerintem az is rátett egy lapáttal, hogy az utolsó jó pár héten minden a sógornőmről szólt és szól. Ez persze részben érthető, de már kezdett az idegeimre menni. Ők meg kissé (nagyon) sznobok szerintem, így vannak és voltak olyan rigolyái a sógornőmnek a szüléssel és babával kapcsolatban, amitől sokszor falra másztam (egy példa: felhívta anyját reggel 8-kor, hogy szülőszobán vannak, és este 7-kor anyósom nem bírta tovább és bement a kórházba. Akkor már a baba 10 perce megszületett). Na, mindegy. Megszületett a baba, kb. 18 órás (kíméletes???) vajúdás után. Aztán gond lett a gátsebével (elszakadt egy ér, vérzett, vért és plazmát is kapott annyira), de ma már a rooming-in-ben van. Kíváncsi leszek, holnap megyünk be hozzá. Ja, egyébként Marycus beírása nagyon hasonlít az én érzéseimhez - van, hogy hiányzik a benti nyüzsi, na Kép

Marycus,
Mielőtt elfelejtem: Ildiék nemrég jöttek haza, szóltam neki, hogy tali lesz, ha tud, nézzen be.
Gratula Vikónak a "életveszélyes" mutatványhoz! Azért vigyázz rá még! Nem lenne jobb valami korlátot felszerelni, amíg nem stabil a mászása felfelé?

Krisz,
Nagylányság Kép Hát emiatt tuti, hogy újra rögtön terhes lennék. Ez nagyon nem hiányzott nekem sem, de hát ez a nők életének a rendje.
(Off megint: Elfelejtettem mondani, hogy mikor bent voltam, Tőczik kérdezte, hogy tudom-e, te mikor szándékozol visszamenni. MOndtam, hogy erről nem beszéltem veled, nem tudom).
És még egy dolog: Mikor tervezitek a bécsi utat? Csak lehet, hogy ha meg tudnátok oldani és a Brendonban még mindig nem lehetne akkor kapni olyan kocsit, amit szeretnék, hogy vennétek egyet és elhoznátok. De ha gond lenne, mondd nyugodtan!

Szirom,
Jó pihit Szekszárdon!!!! És ne itassatok sok sört Miksabuccal Kép

Manó,
Néha jó, ha az embernek kevés unokatesója van. Nekem anyukámank is, meg apukámnak is 6-6 testvére van/volt, így van egy rakás unokatestvérem. Felét sokszor nem is ismerem fel hirtelen, olyan ritkán látom. És van olyan, akivel nálunk is nagy a korkülönbség, de így felnőttként már nem gond Kép
Ja és séta nálunk is bejátszik, ha le vagyok törve.

És ami hirtelen eszembe jutott és nagyon tetszik. Talikor a Szőnyi (Szirom) család megy majd a Szőnyi utcába Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


És még egy: Mesének is írtam SMS-t, megkapta, de nem válaszolt.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Vikó ma 6-kor kelt, mostanában ilyet nem szokott csinálni. Lehet, hogy megérezte, hogy a nagynénje akkor érkezett haza Jordániából.
Tök jó volt neki. Ma biztosan mesél. Írta SMS-ben, hogy a pármafák alatt hever... Hát én meg akkor küzdöttem Vikóval... Kicsit irigykedtem azért...

Hanzika:
Előszöris köszi az aktivitást Ildi és Mese esetében taliügyben. Remélem tudnak jönni.

Vikó felfelé tök jól mászik, nincs vele gond, azt biztonságosan tudja, de hát azért mutatványokat csinálni egy lépcsőfokon, pl.: leülni, forgolódni, dobolni és hasonló társai azért kicsit meredek. Ez volt ami nem sikerült. Megjegyzem bevált az esés, mert azóta is szeretne felmenni, de sokkal óvatosabb, meg most nyekereg, miközben mászik felfelé, szóval szerintem fél kicsit. Mondtam is neki, hogy ez nem kötelező elem, úgyhogy nem muszáj lépcsőt mászni.

Hát kétségtelen, hogy azért egy baba születése nagy dolog. Persze azért van határ amit be kell és lehet is tartani. Mondjuk én kiakadtam, mikor anyuék bejöttek a szülőszobába meglátogatni. Igaz én problémás eset voltam és 36 órát voltam szülőszobán és nyilván aggódtak értem is és Vikóért is. Jöttek volna akár óránként is, de letiltottam őket. Anyu teljesen kiakadt, de apukám szerencsére józanul tud minden helyzetben gondolkodni és mondta, hogy amit kérek azt természetesen betartják. Azt hiszem az anyák már csak ilyenek, majd Te is meglátod, meg én is, mert én is mindig azt mondom én aztán nem fogom túlfélteni a gyereket, meg túl kíváncsi se leszek. Meg annak idején Zolival sokszor mondtuk, amikor láttunk egy maszatosan evő gyereket, hogy a mi gyerekünk nem lesz ilyen maszatos, ha eszik... Hát... még annál is maszatosabb...
De kétségtelen, hogy nehéz feldolgozni azt is, hogy már nem körülöttünk forog a világ. A kicsik átvették a helyet, amit még talán könnyebb elfogadni. De, hogy ráadásul egy sógornő rigolyái legyenek fontosabbak... Nem akarlak elkeseríteni, de majd meglátod az se lesz könnyű, amikor nektek áradoznak a boldog nagyszülők, hogy milyen édes Marcus unokahuga. Mindig az "új" az érdekesebb. De azért ne csüggedj... Aztán ez is le fog csengeni és egy szinten kezelik majd a két gyerkőcöt. Legalábbis jó esetben.

Fel a fejjel!

Sok voltam?

Különben én még a korábbi talinál csodálkoztam, mikor Szirom írta a nevüket, hogy milyen érdekes, hogy mi meg Szőnyi utcában lakunk. Mondjuk tényleg akkor ki is ment a fejemből, hogy mondjam.

Tali:
Én azt mondom, hogy fixáljuk azt az aug. 29-et, mert akkor mindenki tudja mihez tartani magát.
Úgy csináljuk mint a múltkor, hogy kora délután jöttök (mondjuk 13 óra felé)? Vagy jöhettek előbb is, nincs tapasztalatom, hogy a gyerkőcök hogy bírják, mennyi ideig nem nyügiznek idegen helyen. Most már biztos nem lesz olyan egyszerű, hogy majd berakjuk őket a hordiba, aztán elvannak, mint befőtt...

Kíváncsi vagyok Vikóra is hogy fogadja, hogy manók lépnek a területére. A felnőttekkel jól el van, meg messziről érdeklik a gyerekek is, de az más.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!
Mese és Annácska jelentem él és virul. Még a babatalit is fontolgatja, csak éppen sok-sok mindennel törődik. (Legfőképpen Annácskával. Na Ő egy Csoda!!!) Minden nap mondja, hogy ír majd nektek, de ez nála nem megy túl gyorsan. Na meg otthon sincs már Netünk. Persze a munkahelyemen tudna, de ott azzal van állandóan elfoglalva, hogy a munkatársaknak büszkélkedik Annácskával.
SMS-t megkaptuk. Köszi, hogy gondoltatok ránk, válaszolunk hamarosan.

Jó babázást Mindenkinek!
Meseférj
mese29
 
 


Nem is írtam, hogy Mese hetenként olvas Titeket és nézi a babákat, szóval szemmel tartunk messziről is mindenkit.
Rólunk: 2 db kéthetes fogunk van, mászunk és ülünk nagyon ügyesen. Hajunkból sok-sok kihulott már és sokat világosodott is. Amióta a fodrász még le is vágta a maradékot azóta olyan kis kópés frizuránk lett.
Sokat-sokat állunk térden és néha támaszkodva két lábon. Át tudunk mászni apu és anyu hasán, lábán, de legjobban az arcán. A lakásban állandóan anyu után csattogunk a fekvő emberhez pedig odamászunk egy kis szeretetért.
Meseférj még mindig
mese29
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mesecsalád:
Kéretik nem fontolgatni a talit, hanem igent mondani és jönni!!! Azért egy képet csak feltehetnél Annácskáról, büszke Meseférj... Különben gratula a tudományokhoz!
A fogakat akkor ő sem siette el, ilyenek ezek a kislányok...
Haj ügyileg Vikó most bontogatja szárnyait, fontolva halad ezen a téren, a fiúk is lehagyták, hogy mikor éri utól Annácskát, azt elképzelni se tudom.
Szóval várunk titeket is.

Az e-mail címetek a profilban jó? Ha nem akkor mindenképpen küldjétek meg, hová küldhetek térképet és egyéb tudnivalókat, ha jöttök! Köszi

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Azért vigyázz a csajra! Gondolom azért később majd tesztek olyan korlátot v. mit a lépcsőhöz Kép Hú, és mi újság gipsz-ügyben??

Hanzi,
Örülök, hogy jobban vagy, hívtalak ma kétszer is, biztos sétiztetek. OFF: még egy darabig nem áll szándékomban, legalábbis Máté 2 éves koráig tuti nem. Ezek a pillanatok soha nem fognak visszatérni, viszont dolgozhatok egész életemben Kép
A nyüzsi nekem is nagyon hiányzott kb másfél évig. Azóta meg úgy érzem, hogy ha menni kell majd, örülni fogok, de egyáltalán nincsen hiányérzetem etéren.

Mese és Meseférj,
Kérünk képeket!!!! És Mese büszke lehet Annácskára addig is, amíg ír bentről pár sort nekünk! Kép Ezt veheti irgum-burgumnak is Kép

Ma jön haza Regi!!!!!!! Már úton vannak apjával, este érkeznek, alig várom! Össze-vissza vásároltam Neki mindenfélét Képű
Máténak meg jön a felső foga, már fehér nagyon, szerintem a héten kijön még. Aztán remélem, aludni is fogunk éjjel Kép Na meg a fosis pelusok száma is lecsökken Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

A férjem most ment elKép

Én nem tudom, nekem egyáltalán nem hiányzika munka, sőt, nagyon utálom hogy két hónap múlva újra mennem kell. És egy év után nagyon igyekezni fogok hogy rávegyem a férjem hogy jöjjön a tesóKép és közben bőszen reménykedem hogy addigra csoda történik és úgy állunk anyagilag hogy 3 éves koráig otthon maradhassak vele. Most is előre lelkiismeretfurdalásom van hogy beadom Emmát bölcsibe, mikor még kb fél év minimum kéne hogy ős is okosodjon, fejlődjön és ő is vágyjon rá, most viszon tmég cserbenhagyásnak fogaj megélniKép Legalábbis én úgy klátoma környezetemben hogy kb 2,5 évesek akkor maikor már olyan értelmesen beszélnek, értik az idő fogalmát, ami biztonságot ad a bölcsiben (pl érti hogymajd délután jövök érted, Emma még ezt nem érti, még jelenidőben gondolkodik,a múlt már valamelyset megy,,dea jövő abszolút nem, illetve a majd az azt jelenti hogy kb 1 perc múlva)

Új szavunk is van: ollóKép Maost mondogatja ha ollót lát hoyg Ez olló. ha meg nem ollót lát, pl este a fogasra: Ez nem olló.Kép
Ezenkívül még remekül mondja hoyg kés. Hogy miért épp ezeket tanulja meg? ja, és állandóan azt kérdezi hogyy: Ez mi? De ha rájön akkor 2 másodpercenként. Én azt hittem cska miért korszak van, de nem Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, mert későn van és holnap megyünk hétvégére a Tátrába.

Tali ügyben,
most ezt kihagyjuk. Azon a szombaton Leányfalun leszünk, céges bulin, Tomistól és ott is alszunk. Az előtte való napokon pedig garanciális javításokat csinálnak a lakásunkon. Már előre félek a felfordulástól. No meg közben az anyatejes napra is menni akarok. Bár még nem tudom hogy oldom meg ezt az egészet. Szóval Vasárnap lesz mit csinálnunk.

Horvátország különben jó volt. Ha visszajöttem majd írok részletesebben.

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors...Nildi, te viszed az anyatejes napra apucit? Mert ha nem, szívesen elviszünk! Vagy kocsival mentek?

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Na jó, Ildi meg Szirom felmentve, de a többiek hol vannak??? Kép

Máténak már áttört az egyik felső fog, napokon belül kint lesz mindkettő szerintem Kép

Hogy telt a hosszú hétvége? Mi itthon pihiztünk, vagyis én csak ma, mert két napig takarítottam, mostam, teregettem, ágyat húztam stb.
Reginek megengedtük, hogy megvárja a tüzijátékot, együtt néztük az ablakból, de mondanom se kell, hogy bazira nem érdekelte Kép

Marycus,
Végül kimentetek a tüzijátékra? Ha igen, Vikónak hogy tetszett?

Kéretik előkerülni mindenkinek! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Mese már nagyon fontolgatja a jelentkezést. Kép Azért én beteszek pár Annácska fotót addig is.
Kép
Kép
Kép
Rengeteget változott a baba. A baba, akit már legtöbbször egyáltalán nem látunk babának, sokkal inkább nagylánynak. Nem tudom mi lesz később. Kép
Kép
Kép
Meseférj

Ti, hogy vagytok a nevekkel? Mi eleinte sokat-sokat Annáztuk, Annácskáztuk. Most meg leginkább Pannizzuk, Pannázzuk és néha Pinni-Pannizzuk.
Szegény gyerek szerintem már azt sem tudja mi a neve valójában. Kép
mese29
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Meseférj:
Nagyon aranyos Annácska. Nevekkel mi is hadilábon állunk. Eleinte Vikóca volt, aztán Vikó, Vik, Viki, Viklacsek, Kukacka, Kiskukac (amikor olyan sajtkukac), Csontrossz (amikor nem bírunk vele), Kiscsomag (amikor összehúzza magát), Büdösszörny (gondolhatjátok mikor), korábban, mikor sokat sírt és már nem bírtuk, akkor Kisszörny. Amúgy attól függ, hogy miért szólunk neki. Általában Viki csak akkor, ha rászólunk, vagy már semmire nem figyel oda.

Tali ügyben, hogy döntöttetek? E-mail címet ne feledjétek!

Krisztocs:
Csütörtökön levették a gipszet, mennyei érzés volt, amíg nem léptem rá a lábamra... Annyira elgémberedtek a 4 hét alatt az izület és az izmok, hogy remegett a lábam, mikor megterheltem. A hajlítás fájt. Most 4 nap múlva is úgy kell járnom, mintha tojásokon lépkednék, mert ha hirtelen mozdulok, akkor kimegy a bokám (nem a térdem...). A gugolás az nem megy még, és a lépcsőn lefelé is kicsit gáz, bár ez javulóban van. Szóval még nem az igazi, de csak rendbejön.

Tüzijátékra kimentünk. 1/2 8-kor indultunk itthonról. Előtte megfürdettük őkelmét, hogyha elalszik csak le kelljen tenni. Ez bejött.
A plázsra mentünk, mert az mondták, hogy a körpanorámás tüzijátékot innen is lehet látni. Hát ez erős túlzásnak bizonyult. Szerencsére, mi elmentünk majdnem a Parlamentig, Pont szemben volt egy hajó, ahhonnan lőttek fel tüzijátékot, így azt remekül láttuk, a gellérthegyiek látványába sajnos a Parlament beleszólt. Amagasabbakat láttuk csak.
Vikónak a plázs nagyon bejött. Pont akkor kezdett zenélni egy népzenei együttes, odatoltuk és árgus szemekkel figyelt. Azt hittem elsirja magát, mert itthon a hangosabb hangokra sírni szokott, de nem. Nagyon érdekelte, aztán szerintem levonta a következtetést a dobos ügyében, hogy ezt már ő is tudja.
A tömeget imádja, stíröli az embereket, persze azoknak meg tetszik, hogy mennyire figyel és ezért beszélgetnek vele. Persze egyetlen mosoly se, komoly kimért méregetés folyik.

A gáz csak az volt, hogy még olyan 20 perc volt, mikor már nem akartunk tovább menni, mert a tömeg sűrűsödött. Na, akkor megtápiztattuk, így csak 5 perc maradt, ami nyügibb volt.

Az első dörrenésre összerezzent, de a látvány miatt el is felejtette. Végig nézte és ha rámnézett, akkor mosolyogni kezdett. A Parlamnet mögöttiek tetszettek neki a legjobban, azokank a hangja nem ért el odáig, csak a látványa. Le se vette róluk a szemét.

Amint vége volt vissza a babakocsiba, toltuk 2 percet és már szundizott is. Kocsiba folytatta, hazaértünk át a kiságyba és folytatta a szundit. Szóval jó volt.

Aztán reggel 7-kor ébresztő és irány Sarud.

Sarudon mindig jól érzi magát, mászik ezerrel, és ment két kört a saját lábán a ház körül, persze a kezét azért fogtuk, de írtóra tetszett neki a dolog.
Este viszont nagyon nyügi volt. Lehet, hogy a front miatt, de éjfélig nem tudtuk lerakni és egyre csak sírt.

Azon gondolkodtam, hogy Nildiék vajon hogy bírnak Tomival olyan hosszúúton Horvátországba, meg a Tátrába. Vikó egyszerűen nem marad meg egyhelyben annyi ideig. És nála ha kiszállunk kicsit a kocsiból, majd visszatesszük az ugyan olyan mintha ki se vettük volna. A tengerparton se tudnánk vele mit csinálni, egy pokróc már nem elég neki, ő mászni akar. Még Sarudon is kínlódtunk vele, pedig ott a házban mindenhol mászhat. Na, majd megkérdezem Nilditől. Csak mesél erről is.

Manó:
Hogy telt a balcsin a hétvége?
Teljesen megértem a bölcsivel kapcsolatos aggodalmadat. Nem lennék most a helyedben.
Gratula az új szóhoz Emmának!

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!
Megérkeztünk. De mivel is kezdjem?
Horvátország felé jól viselte Tomi az utat. Hajnalban áttettük a hordozóba, de tovább aludt. Tul.képpen minden kajcsinál megálltunk, utána pedig mindig bealudt. S így a maradék időt eljátszogatta. De ha megálltunk, kézbevettük, vagy a kocsi hátsóülésén forgolódhatott. A végén azért már nem volt az igazi, de csak csendesen megadta magát a sorsnak, s csak ernyedten ült. Akkor volt nyügös, amikor a lefekvés ideje közeledett ,s már az apartman ágyán feküdt.
A tengerparton azért sok érdekes látnivaló volt számára, beleértve a köveket is. No meg négyen voltunk rá felnőttek. S az is hozzátartozik a dologhoz, hogy Tomi ugyan közlekedik, de nem négykézláb. Forog, kúszik stb. ahogy éppen sikerül.
A hazafelé út már nyügibb volt. Nem is aludt annyit útközben. A Tátra pedig viszonylag "rövidebb" út volt, csak 300 km.
A Tátrában végülis egy hordozós túrát tettünk, az kb. 10 km volt. Ha valakinek mond valamit, Ótátrafüred felett indultunk Hrebionokból (ott volt a szállásunk) a Magistrálon a Lomnici csúcs alá a tóig és vissza. Hát fárasztó volt. Én is cipeltem lefelé egy fél órát Tomit. Hát nem könnyű. S mint ahogy Párom mondta, úgy kell vinni, mintha dinamitot cipelne az ember.
Szóval el is fáradtunk, s ennek örömére az utolsó 200 méter előtt, estem egy akkorát!!
Kiterültem mint egy béka. Még soha nem estem túra alatt. Lényeg a lényeg, hogy csak az érzékenyebbeket említsem: jobb tenyeremről lejött egy nagy darab bőr, a balkezemre meg vszínűleg ráestem, de nem bírtam egy idő után használni.
Ez volt pénteken. Ma délután már fel tudtam emelni Tomit. (eddig pihiztettem a karom) Még mindig nem az igazi, de már jelentősen javult.

Tomi különben tündéri, rengeteget dumál.
A tengert nem nagyon díjazta, hideg volt neki. Azért persze próbálkoztunk.
Teszek fel egy fotót:
Kép
Ez persze nem fürcsi csak, hideg a popsi alatt a víz.

Kriszta,
köszi, a lehetőséget, de még fogalmam sincs hogy mi lesz. S lehet, hogy csak nagy rohanás lesz az egész, úgyhogy jobb ha nem rám vártok. Különben vagy egyedül, vagy Tomival kettesben megyek, s szerintem autóval mindenképp, mert az gyorsabb.

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Akkor mán én is jelentkeznék, ha hagynak Kép

Meseférj,
Annácska gyönyörű valóban és már nagyon nagylányos Kép De hát repül az idő a skacok körül Kép Tegnap láttam unokahugit, hát állítom, hogy Marcus nagyobb volt, pedig Sári már most 4 kg és 56 cm Kép

Ildi,
Jó ez a Kalóz Tomihaver kép Kép Illik a hajó a sapijához Kép

Marycus,
Köszi a bíztatást Kép Pont azok az érzések jönnek fel, amiket ide leírtál... meg még egy, amit máshová beírtam: ő szoptat szépen, babóca csak úgy eszik. Erre nálam megint előjött a "rossz anya" effektus, hogy nem tudtam szoptatni. És elég szar, mert eddig kétszer láttam a csajszit és mindkétszer pont szopás közben...

Krisz,
Te vagy nálam az etalon, akkor még van 9 hónapom, hogy a nyüzsihiány elmúljon Kép Máténak kijött már a foga végre? MIlyen volt Reginek a Balcsi?

Manó,
Biztos vagy benne, hogy Emma rosszul fogja viselni a bölcsit? Csak azért kérdem, mert egy kolléganőm kisfia pl imádta és nem volt vele gond. Bár őt a céghez is sokszor behozta a csajszi látogatóba, akkor mi vigyáztunk rá és haza sem akart a csajjal menni Kép

Meseférj,
Becézések: Marci, Marcus, Cicabogár, Cicabog, Zsivány. Az utolsó hármat születése után kapta tőlünk, az utolsót meg a csecsemős nővértől Kép

Marycus,
Szerintem minél nagyobb a baba és minél kevesebbet alszik, nehezebben viseli az utat. Kiváncsi leszek, hogy nálunk mi lesz, mert jövő héten megyünk a nagyihoz. Márciusban nagyon jól viselte Marcus.

Lányok, nem tudom, hogy mi lesz, mert elég vacakul vagyok. Fáj a torkom, fejem, remélem, hogy elmúlik hétvégére és nem lesz komolyabb. Tegnap megint nagoyn hideg szénsavasat ittam, pedig annyiszor megfogadtam már, hogy nem lehet, nem szabad és nem fogok! Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Na, ezt már szeretem Kép

Marycus,
Szupin viselte Vikó a tüzijátékot, Máté szerintem infarktust kapott volna. Itthon is folyton halálra rémül néha Regi "dolgaitól".
Képzelem, milyen szupi lehet végre gipsz nélkül, és biztos nagyon furcsa lehetett "újra" járni.

Meséék,
Nagyon tünci-münci Annácska! És még mindig csodálkozom, mennyi haja van! De mintha világosodna, nem?
A becenevek nálunk is nagyon mennek, a Bogyófejtől kezdve a Csuporfejűn át, a Nyuszika, Csibike, Matyi, Fütyi, Öcsi..és még ami jön Kép

Ildi,
Oks, akkor elvileg ott talizunk majd! Nagyon vagesz Tomi, nincs több kép? Kép
Az esésed nem lehetett egyszerű, gondolom az ijedtség még nagyobb volt, mint a sebesülés...bár az se kicsi, ahogy leírod Kép

Hanzi,
Sűrűbben jönni, nem depizni! Kép Hidd el, hogy egy év múlva végképp nem fog hiányozni a nyüzsi! Illetve, lesz helyette másik Kép Meg hát mint már írtam, bármikor visszamennék most is, de azért jól megvagyok a cég nélkül Kép
Azt meg felejtsd el, hogy "rossz anya" lennél amiatt, hogy nem tudtál szoptatni sokáig!! Ez kb olyan, mintha én meg azért okolnám magam, mert csaszival szültem...ilyenekről nem tehet az ember! Kép Szóval fel a fejjel, majd a másodiknál sikerül! De ha nem, akkor sincs semmi!!! Attól te még nagyon jó anya lehetsz, és szvsz vagy is! Kép
Máté fogai már nagyon-nagyon ott vannak, fehéredik mindkettő, de még mindig nem törtek át Kép
Reginek szupi volt a Balcsi, de azért 5 nap után már örült, hogy hazajöhet Kép Hát még én! Kép
És ahogy öcsivel örültek egymásnak.....!!! Kép

Manó,
Milyen volt a hosszú hétvége a balcsin? Mesélj! Kép

Sziromék mikor gyünnek már?

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csajok, nehogymár most lemondjátok a talit!!!
Már úgy örültem, hogy milyen sokan leszünk. Ugye jöttök!?
E-mail címeitek jók a profilokban? Küldöm nemsokára a térképet.

Hanzika:
Szerintem is igaza van Krisztának a szopival kapcsolatban. Persze megértem, hogy mi is játszódik le benned. Én is végig magamat okoltam, hogy nálunk nem volt igazán felemelő a szopizás, sőt, azt mondhatom, hogy Vikó azóta sokkal normálisabb, mióta nincs szopi. Valahogy nem volt meg az összhang, hogy mi volt az oka, máig örlődök rajta. Ha a tesónál összejön akkor meg azon fogok örlődni, hogy szegény Viknél meg miért nem sikerült. A császáron is örlődtem, de nekem választásom se volt, mert a faros fekvés miatt előre megmondta a doki, hogy császár lesz, az, hogy korábban jött, az meg egyenes utat biztosított a császárhoz. Én azon is őrlődök, hogy vajon én voltam-e az oka annak, hogy Vik nem tudta kivárni a 9 hónapot a pocakomban. Ez azért is idegesít, mert ha lesz kistesó, akkor csak meg kellene őrizni 9 hónapig odabent, bár ha olyan ügyi lesz mint Vik, akkor jöhet 8 hónapra is... Szóval mindig van valami amin az ember filózik és okolja magát... A lényeg az, hogy Marcus szépen fejlődik és nem is látszik rajta egy csöppet sem, hogy nem szopizott. Az érzés kiamardt az életéből, de mivel kimaradt szerintem nem is hiányzik neki. Te pedig még próbálkozhatsz a másodiknál majd.

Igazad lehet abban, hogy minél idősebbek és mozgékonyabbak a manók, annál nehezebb velük a nyaralás, utazás.
Vikót most elvittük egy fél napra, vásárolgattunk, meg dokinál is voltunk. Hát hihetetlen nyügi volt, ha sokáig álltunk valahol. Ha toltuk a babakocsit és változott a környezet, akkor semmi gond, de ha megálltunk nézelődni, akkor máris nyekeregni kezdett. Úgy meg azért nem az igazi.

Ildi:
Nagyon aranyos Tomi. Mi a Mátrába akartunk menni 1 hétre, de lemondtunk róla, mert Vikót az erdő olyannyira nem tudja lekötni, hogy reménytelen lenne vele kirándulni, legfeljebb, ha legalább 100-an jönnének még, hogy nézegetnivaló is legyen. Azt hiszem ez a program majd akkor lesz nyerő, ha már megy. Nem is kell már szerintem sokáig várni rá.
További képek?

Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Gyors leszek...nem akarok még messzemenő következtetést levonni, de apának ma elkezdett görcsölni reggel a hasa, és még most is nagyon sz.rul van Kép
Reméljük, hogy nem fertőző, és megmarad vasárnapig! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Úgy fest, hogy apuci jobban van, bement melózni, de azért még mindig nem tizes Kép Igazából azért "fosok" ennyire az egésztől, mert megint van vmi hányós, hasmenéses vírus Kép

Képzeljétek!!! Reggel kinyitom a csípám, nézek a kiságyra, Máté szokás szerint térdel a rácsnál, és ahogy meglátta, hogy felkeltem, INTEGETETT, ÉS MONDTA, HOGY PÁ-PÁ!!!!!!!!!!!!!! Csajok, azt hittem még alszom! De aztán újra megismételte...na persze azóta sem, da he kétszer egymás után csinálta, csak tudatos! Kész voltam..úgyhogy szétvet a büszkeség Kép Na jó, nem ömlengek, csak tényleg nagyon meglepődtem, mert nem igazán tanítgattuk még neki, csak nagy ritkán mutiztuk...

Tegnap egyébként egy nagy koppanásra rohantam a szobájába, hát lerántotta úgy ahogy van a baldahint (mintha Miksa csinált volna ilyesmit Kép ), és a zenélő forgóját is levettem, mert azt is napok óta rángatta...Most olyan bénán fest a kiságy Kép

Na, tessék már előkerülni ismét! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Naaa, itthon vagyunk mi isKép Elég jó volt, mondjuk anyukámnál mindig jó lenni, mert totál gondoskodó, mindent kikészít a kissrácnak, van etetőszék, kiságy, pelenkázó, játékok, merthogy a tesóm kislányának a cuccai megvannak még. Az ember ismét kihorgászta magát rendesen, és egyszer mi is voltunk strandon, úgyhogy Miksa átesett a tűzkeresztségen: úszópelus, úszógumi és hajrá a tóbaKép Szálkára ugrottunk ki, ez egy kicsi falu Szekszárdhoz közel, ami mellett a '80-as évek elején felduzzasztottak egy patakot, így lett egy nagy víztározó egy gyönyörű völgyben. Tiszta a vize, és igényes, tiszta, jól felszerelt a strand is, ráadásul nem kell belépőt sem fizetni. És az ember fogott ott egy 2 és feles pontyot, a tesóm meg egy kiló körüli csukát is.

Marycus! Nekünk jó a tali, mi számoltunk is vele, és végülis a kora délután is jó. Miksa délelőtt kb. 10-től alszik 1-1,5 órát, és délután 3-4 között is letesszük ugyanennyi időre. Vikócára nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, szerintem nagyon jól ellesznek a kölykök, most már olyan kis fürge-ürgék! És milyen jól bírta Viki a tűzijátékot, le a kalappal!

Hanzika! Ez a Szőnyi-dolog nekünk is feltűntKép Örülök, hogy jobb a kedved, torokfájást, meg hasonlókat viszont múlasd el! Jobbulást! És ne edd magad a szopi miatt, mert nem tehetsz róla! Mondjuk én meg mindig amiatt filózom, hogy vajon miért nem akart Miksa megszületni annak idején, végülis 2 hét túlhordás után úgy kellett kicibálni szegény kölyköt. És lehet, hogy marhaság, de nekem az az érzésem, hogy ha maradhatott volna még egy kicsit, és a saját tempójában indulhatott volna, akkor nem szorult volna be. De tudom, hogy a 2 hét még így is nagyon nagylelkű dolog volt, nem mindenki kapja meg ezt a lehetőséget. Pont a legutóbbi Kismamában volt egy csaj, akinek azt mondta az ő dokija, hogy egy hétnél többet sehol sem várnak Európában, és jól burkot repesztett úgy, hogy éretlen volt a méhszáj és a pici feje sem illeszkedett be, aztán csodálkoztak, hogy csaszi lett. Pont ezt mondta nekem a mi doki bácsink, hogy azért nem repeszt burkot, mert ilyen állapotban borítékolni lehet előre a csaszit. Hát ez a prof vagy adjunktus vagy kicsoda ezen nem idegesítette magát. Azért volt nekem méhszájérlelés, meg pálcika, hogy legyen esélyem megszülni a kissrácot. És végülis meg is lett volna, hiszen eltűnt a méhszáj, de hát rosszul állt a buksija.
Hanzi, képzeld, végül csak lőttünk Miksának egy kicsi babakocsit, egy szekszárdi boltban vettünk egy kis esernyőkocsit 9900 Ft-rt. Vagány kockás. Klassz a hordozózsák, meg szereti is Miksabuci, de mégiscsak 8,7 kg, és időnként hiányzott egy kocsi, ha elmentünk valahová.

Kriszta! Igen, Miksa kapta le a baldachint, amikor felállt. A hideg víz levert, amikor utána átgondoltam, hogy mi lett volna, ha a fejére esik. Mondjuk azóta levett egy függönyrudat isKép A pápához gratula, ezért irigy dög vagy, Miksa ezzel az egy dologgal áll hadilábonKép. Viszont rázza a fejét és mondja, hogy nemnemnem, meg azt, hogy mam, és azt már tutira nekem mondja, meg azt is közli, hogy deKép És pacsit is ad, és egyre tovább ácsorog kapaszkodás nélkülKép A pápá az úgy nézett ki nálunk,hogy indultunk a rokonoktól, mindenki pápázott neki, ő meg a kocsiban, a harmadik faluban kezdett el integetni minden átmenet nélkülKép

Ildi! Sajnálnám, ha nem jönnétek a talira, az ember olyan jól elsörözgetett a pároddal!Kép persze nem csak ezért sajnálnám, hanem azért is, mert veled is szívesen dumcsiznék, meg Tomira is kíváncsi vagyok. A kalózkép óriási!Kép És Tomi is, hogy ilyen jól bírta a gyűrődést!

Mese! Annácska bűbáj, de tessék sűrűbben jönni! És a talira is gyertek, lássunk benneteket élőben is!

Namosmár eldugulok, csak keresek még képeket!Kép No, ez bonyolultabb lesz, szóval elküldöm ezt, aztán majd jövök a képekkel!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Most elárasztalak benneteket képekkel!Kép

Az első pancsi:

Kép

A strandon:

Kép

Imádja a kutyákat!

Kép

Még a fejére is kent a kajából!

Kép

Az új babakocsiban:

Kép

Bocsika, kicsit sok lett, de ez vanKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

megjöttünk mi is vasárnapról hétfőre virradó éjjel 1/4 1-kor, rohamtempóban, merta kutyám lebetegedett. rémálom volt, vasárnap telefonált reggel a szomszéd néni hogy a kuyt anem eszik, nem iszik, remeg és nem reagál semmire. IC-re már nem volt jegy, a vonatokon még a wc-ben si emberek ültek, így nem indultam el. A férjem riasztottam hogy nincs tengerpart +1 poty anap, munka után induljon ahazfelé, agy 1/2 6-kor elindult Horvátországból, 10--re lépésben meg is érkezett Boglárra, onnan már cska a két sávos útig ekllett lépésben haladnunk, az autópályán 160-al jöttünk, így futottuk ezt az időt. Végülis kutyaunak nincs komoly baja, kissé lelkibeteg lett hogy itthon ahgytuk, pediga szomszéd néni sokat törődött vele, s gyomorhurutot kapott, azt nem tudják mi volt minek az okozója, tehát hogy attól lett gyomorhurutos hogy bánatos volt vagy fordítva. Még am viszem injekcióra, tegnap hányt is, meg bekakilta szobábaKép, de már jobbanvan. picit hőemelkedés is volt. Így a vasárnapunk el volt szúrva, d e apéntek meg szombat jó bvolt, fürödtünk is, Emmának nagyon tetszett, a vonat is tetszett neki,a végét unta picit. eyg ágyban aludtunk, d eza nagyon rossz volt, kb 1,5 óránként felébredtem, mert annyit fészkelődött.
3 napa latt rájöttem hogy sürgősen külön laksába kell költöznünk, mert nem sokáig bírom anyukámmal egy fedél alatt, túlságosan hozzászoktunka jóhoz most két hónap alattKép

Szirom!

nagyon jóka képek, tök jó hogy fürdött miksa.


taliról én nem tudok mit mondani, szerintem mi megyünka nyíósomékhoz, mert utána nincs szabd hétvégéje aférjemnek, ezt már sajna mondtama kkro is nektek. Még nem tuti, de valószínűnek tartom.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kriszta, ne haragudj már, nem te vagy irigy dög, hanem én, micsoda elírás, tiszta lüke vagyok! Pedig még el is olvastam, mielőtt elküldtemKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Ma már jobban vagyok, de még mindig félhalott. Tegnap meg ma is anyut nyüstöltem, mert egyedül nem bírtam volna Marcussal. Így tudtam én is sokat aludni, pihenni. Tegnap Marcus tündér volt, mintha értette volna, hogy nem vagyok jól. Sokat aludt ő is, meg ha fenn volt, akkor is feküdt velem az ágyban, nem kellett hajkurászni. Ma már voltunk egy kicsit kint is sétálni (kb. 30 percet reggel és délután is).

Szirom,
Képek nagyon jók! Kép Meg a kocsi is. Nem BébéGo véletlenül? Egyébként sejtettem, hogy előbb-utóbb azért szükség lesz egy könnyű, egyszerű kocsira nektek is.

Krisz,
Robinak jobbulást! Remélem, hogy nem a vírus, mert az eléggé gáz lenne! Máté pá-pá-hoz gratula! Marcus nem mondja, de integet ezerrel. De most ez sláger és mindenkinek. Madárnak, autónak egyaránt Kép

Marycus,
Teljesen hasonlókat érzek, mint amit írtál. Ezért is tépelődöm egyelőre, hogy legyen-e tesó. Nekem az az első 8 hét harc a szopival és feladása egyenlő volt egy komplikált szüléssel. De majdcsak túlteszem magam rajta.
Viszont azt mondd meg, hogy akkor hánykor legyen a tali és mit vigyünk!!!! Remélem, hogy addig jobban leszek én is és Marcus is (neki az orra folyik csak szerencsére).

Manó,
HOgy van a kutymorgó? Nálunk is depis szokott lenni a cica két nap után is. Meg amikor a kórházban voltam, mennyit öregedett! Pedig Ádám itthon volt, de addig nem volt olyan jóban vele. Azóta viszont hozzá is ragaszkodik.
És külön lakás nem árt, az biztos. Csak hát nem olyan egyszerű előteremteni rá az összeget... Talira meg azért jó lenne, ha tudnátok jönni, ha mégsem mentek anyósékhoz.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Gyors leszek...

Tali akkor aug. 29-én 1-től? OK?

Kajcsit csinálunk, de tudni kellene hányan leszünk, úgyhogy legyetek szívesek írjátok meg, akkor ki jön és hány fővel számoljunk!

Szerintem úgy jó lesz, mint a múltkor volt, hogy rágcsát, meg üdítőt hozzatok, amit szeretnétek.

Küldöm a térképet, meg a leírást mail-ben, ha valaki nem kapná meg, akkor szóljon!!!

Most ennyi.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hűha, Tomi és Miksa is szépen cseperedik. Hol vannak már a kicsi babák? Mindenhol nagyfiúk és nagylányok.
Talira már biztos nem megyünk mert kivettünk egy házat az Őrségben és aznap indulunk egy hét nyaralásra, de mindenkinek nagyon jó Talit kívánunk! A képeket majd megnézzük, ha lehet.
Legyetek jók!
Meseférj

Reggel Anni-Panni egy tündér volt a franciaágyban, ahogy össze-vissza dühöngélt és mászott egyikünktől a másikig. Bár mostanság sajna nagyon anyás korszaka van. Kép
mese29
 
 


Sziasztok!

Marycus! Megjött az emil, köszi szépen, remélem odatalálunk. Hárman megyünk, az ember, Miksa és persze én isKép Akkor szerintem Miksabuckó ebédje után indulunk, ő dél és 1 között szokott kajcsizni, a délelőtti alvás hosszától függően. Különben mit főztök?Kép

Mese! Hát ez nem szép tőletek, de érezzétek jól magatokat!

Hanzika! Nem BéBéGo, Natural love van ráírva, valami hongkongi gyártmány, de hát jó ára volt, és nekem tetszik is. Amit pl. ABC Desing-ból láttam kb ennyiért, illetve egy ezressel olcsóbban, annak csak 3 pontos öve van, és nincs Frédibéni-teteje, mint ennek, meg a miénken még egy apró bevásárlóhálócska is fityegKép Az az első karfa levehető, és 2 fokozatban dönthető a támla. A célnak szerintem tökéletesen megfelel.

Manó! Borzasztó lehetett a kutyusügy, remélem rendbejön szegényke teljesen. Hány éves különben? Az a vizsla, amit Miksa a képen fixíroz, már súrolja a 16-ot. Egyik szemére nem lát, hályogos, baromira rosszul is hall, a szomszéd macskái kis túlzással a fején táncolnak. A kajáját mindenesetre eleszik a táljából. De azé szeretjükKép

Kriszta, most meg te tűntél el?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hú, nincs időm visszaolvasni, Sziromék, üdv itthon Kép

3 napja átjáróház van nálunk, egymás kezébe adják a vendégek a kilincset...hát ez most ilyen hét volt. HOlnap nulla erőm van elmenni erre az anyatejes napra, de összevakarom magam. Már csak azért is nehéz, mert apucinak már nem fáj a hasa, de én ma egész nap f...tam, vagyis hasmenésem van elég rendesen...Kép

Hát most ennyi voltam sajna..

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Akkor szeretettel várunk Titeket! Lehet, hogy Ti jöttök csak?! Meséék jelezték, hogy nem jönnek, meg Manó és Nildi, hogy lehet, hogy nem, a többiek még nem nyilatkoztak... Pedig már úgy örültem, hogy mennyien leszünk...
Kajcsi: baconba tekert pulykamell tepsiskrumplival, mexikói zöldkörettel, csirkesali + pirítós a lágyabb kajcsit kedvelőknek.
Jól érezte magát Miksa a vízben?

Manó:
Sajnálom a kutyust, remélem már nincs baja. Mikor dől el, hogy mentek-e anyósodékhoz? Vagy már úton vagytok?

Krisztocs:
Tessék kikúrálni magatokat!!!

Hanzika:
Remélem Ti jöttök!

Most ennyi!
Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hát Marycus, úgy néz ki, hogy nekünk sem jön össze a tali Kép Pedig úúúúúúúúúúgy vártam!

Én még mindig ramatyul vagyok, most már köhögök is és fulladozok, Marcusnak meg egyre jobban folyik az orra Kép Így nem akarok menni, nehogy bármelyik babó vagy felnőtt elkapja...

Lehet, hogy késő, de nem lehetne áttenni valamikorra máskorra? Engem úgy lelomboz, hogy nem tudok menni.... És akkor talán többieknek is jó lesz.

H.

Kép
hanzika
 
 


Na ne izéljetek már, én is úgy vártamKép. De ha így áll a helyzet, akkor tényleg át kellene tenni másik időpontra, ha lehetséges. Marycus?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mi most nagyon elszomorodtunk...

Amondó vagyok, hogy így már nem hívhatjuk babatalinak a "rendezvényt", úgyhogy napoljuk el.

Akkor ne jöjjön senki vasárnap! Azért mail-ban is értesítek mindenkit a változásról. Mi ma este székhelyünket áttesszük Sarudra.

Zoli most szabin van, a jövő héten tuti Sarudon leszünk (nyaralunk! Végre!!!), utána hétvégére is van már programunk, aztán Zoli dolgozik.
Nekünk legközelebb a szeptember 26-a vasárnap lenne szabad. Ti mit szóltok hozzá?

Marycus
marycus
 
 


Marycus,

Sajnálom Kép Nálunk sajnos most már mindketten dögrováson vagyunk Marcussal. Így nem mertem bevállani, gondolom, hogy érthető.

Szept 26 nekünk tökéletesnek tűnik!!!!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Nem voltunk végülis az anyatejes napon, főleg a hasmenésem miatt...Úgyhogy ki tudja, mi lett volna vasárnapig.
Elvileg nekünk is jó a szept 26.

Hanzi,
Jobbulást!!!!

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Krisz,

Neked is!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Jobbulást tényleg mindenkinek! Ezt a pechet, hogy mindig tali előtt jön be valami nyavalya. Mindenesetre mielőbb gyógyuljatok meg mindannyian, hogy szeptemberben egészségesen randizzunk!

Marycus! Nagyon sajnálom, mert gondolom nagyon készültetek. Én a szeptemberi időpontra még nem tudok mit mondani, de bízhatsz benne, hogy mindent megteszek, hogy jó legyen nekünk is! Érezzétek nagyon jól magatokat Sarudon!

Hanzika! Jaj, már annyiszor akartam írni,hogy Szekszárdon tök elsötétített szobában aludtunk, mert az ember imádja, anyámnál meg van faredőny, hát Miksabuckó délelőtt 10-ig aludt este 9-től. Kétszer is, és még csak nem is magától ébredt, hanem első nap telefoncsörgésre, a másodikon meg csengetésre. Harmadik nap már hagytunk egy kis rést, nehogy felboruljon teljesen a napirendje, és akkor kelt is rendesen 8-kor. Szóval ha Marcusnak jól besötétítenének, akkor nem lehet, hogy nem reggel 5-kor meg 6-kor kelne? De rendesen, olyan szuroksötétre. És akkor kicsit többet pihenhetnél te is. Csak egy ötlet volt, nem akarok ám beledumálni a dolgaitokba!Kép

Képzeljétek, Miksabuckó tegnap felvette a szókincsébe a vau szócskátKép Eddig is odavolt a kutyákért, de most már mondja is, ha meglát egyetKép

Miksa, a telefonszerelő, akinek erősen kinéz egy hajvágás. Tényleg, ti hány millisre nyírnátok?

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Juj, ilyen telója még anyuéknak is van, bár inkább már dísz Kép De még hogy emlékszem, mennyit telóztam róla...Kép
Szerintem még nem olyan hosszú Miksa haja...vagy igen? Kép Nemtom, Máténak még nincs ilyen problémája az 5 szál hajával Kép

Hasimarsi már jobb, de apucinál újra kezdődött tegnap...Kép

Ildi,
Milyen volt az anyatejcsis nap? Legalább mesélj, ha már nem mentem...Kép

Nem is mondtam, hogy a héten vettünk a babaszobán Reginek ülést! Concord FixMax C-line, ami újonan 34 ezer, mi 19-ért vettük. És hihetetlen szupi állapotban van, mondhatni új! Úgyhogy nagyon örülök! Itt a képe is:

<!--attachment: _l_s-104591.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*116.3*%fcl%e9s*%fcl%e9s%2ejpg --><center><pre>
Képülés
ülés.jpg (116.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Na ez nem jött össze Kép De miért nem????? Sebaj, itt megnézhetitek Kép

http://www.babaszoba.hu/forums/messages

Kriszta
krisztocs
 
 


Halihó!

Szirom,
Miksahaver nagoyn ari Kép Nálunk sötétítés annó nem jött be, nagyiéknál márciusban próbáltuk. Egyébként én meg nem tudok tök sötétben aludni Kép Kiskoromban félős voltam, és ez így megmaradt. Egyébként - lekopogom - mostanában 6-7 között kel, nekem ez áldás Kép

Krisz,
Jobban vagytok már? Én most úgy köhögök, mint egy tüdőbajos, Marcusnak meg ömlik az orra Kép Közben kiderült, hogy nagyi nagyon nincs jól, így holnap megyünk anyuval hármasban Szabolcsba. 2-3 napot maradunk kb. Addig Ádám tartja a frontot Kép

Gratula az üléshez! Bár nem láttam, mert a linken is a főoldal jön be.

Marycus,
Jó pihenést!

Szirom,
Fodrász: Miért nem vágjátok le ti ott, ahol gondot okoz?

Ma és tegnap séta gyanánt megnéztük a rendezvényt a Semsey parkban. Marcinak nagyon tetszett, főleg a görög táncosok. Csak úgy rázta a kis lábát, mintha ő is táncolt volna Kép Kénytelen voltam vinni, mert ha nem sétálunk, nem lehet bírni vele.

Ildi?

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hát levágtuk csajokKép

Kép

5 mm-es lett, és tök jól bírta, pedig felkészültünk a nagy műsorra, de nemKép Hanzika, az eredeti tervek szerint is mi akartuk vágni, csak a hosszán gondolkodtam. Az az igazság, hogy elöl azzal a két eredeti babahajából megmaradt tinccsel olyan volt, mint egy kistücsök, főleg, ha kétfelé fújta a szélKép Most olyan nagyon szép lett a kissrác, bár én eddig is annak láttam, de most mégmégmég szebbKép És egy apró tincset eltettem emlékbe...

Hanzicsalád, Krisztacsalád jobbulást! És Hanzika nagymamájának külön!

Hanzi! Még a végén népitáncos lesz a fiatokbólKép Figyusz, olyan régen láttalak már benneteket, és nem is írod, hogy miket tud már Marcus! Írjál már valami bővebb ismertetőt, jó?Kép

Kriszta! Gratula az üléshez, nekem simán bejött az első kép! Én is nagyon odavagyok Miksa üléséért, tök jó érzés. Különben ő is szereti.

Csajok, képzeljétek, Miksa tegnap délután egy szemet sem aludt. Egyszerűen képtelenség volt letenni. A szopiba nem aludt rendesen bele, az ágyba pedig ébren szinte lehetetlen betenni. Illetve lehet, csak minek. Próbáltam hátsimizni, mert félálomban két este úgy már elaltattam, de tegnap szokásához híven már pattant is állásba. Ilyenkor hiába hagyom az ágyban, úgyis ácsorog és ordít, szóval abból nem lesz alvás. Este persze beájult, és bár ébredt fél 4-kor és fél 7-kor, végülis 3/4 10-ig aludt. Így aztán megcsúszott a délelőtti alvás, megcsúszott a délutáni is (6-kor tettem le), hát kíváncsi leszek a mai estére. És képzeljétek, délután mi meg Szentendrén voltunk sétálni, meg kajázni, bedobtunk az emberrel egy bőségtálat, jeges kávéztunk, meg én még leengedtem egy Esterházy-tortát is, aztán holnaptól indul újra a diéta. Miksa tök jól viselte, és nem félt a kishajón sem, pedig az baromira hangos. Szóval jó csákóKép

Ja, és ma felvette a listára a papa szót, bár csak unszolásra hajlandó mondaniKép

Ildi, tényleg, gyere már és mesélj!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
A szeptemberi taliról még én sem tudok semmi biztosat mondani.

Kriszta,
nekem is bejött simán már az elsővel akép.
anyatejes napon sokan voltak. Kaptak az anyukák a saját védőnőiktől egy szál rózsát, emléklapot, gyógyteát, szórólapokat. Volt a belépővel tombola. Én is nyertem: Kisvödröt lapáttal, egy mese cd-t, s egy ezerforintos vásárlási utalványt egy bababoltba.
Egy pár cég volt ott szórólapokkal, de pl. osztogattak Óbudai babavizet, valamint regisztráció fejében Humana babavizet. S láttam kitéve Máté fényképét!!!!

Hanzi,
Jobbulást nagymamádnak, s persze nektek is!!! Ezek szerint megint nem tudunk együtt sétálni.
Már nagyon kiváncsi vagyok Marcira. Eddig szinte minden nap láttam. Most biztosan látványosabbnak fogom érezni, ha nőtt, vagy változott.

Szirom,
Ari lett Miksa!! Mi a nyaralás előtt csináltunk Tominak egy hajvágást, de nem ilyen kicsire. Csak a fülénél és hátul lett géppel nyírva, de fogalmam sincs hány mmm, mert azt Peti csinálta. Én ollóval vágtam elől. Hát olyan is lett!!! De legalábbrövidebb, és nem lógott a szemébe.
előtte:
Kép
utána:
Kép

Tominak különben még mindig semmi jele, hogy jönne a foga. Ma reggel már határozott mászó és nem kúszó mozdulatokkal indult el zsákmánya felé. Ha valamit kiszúr, és sikerül megszereznie, az valami nagyon nagy boldogság lehet számára. Most már tényleg nem lehet őrizetlenül hagyni a habtapin, csak a járókában. Van olyan ami veszélyes számára, s már felfedezett, de hál istennek még nem mindent. Határozottan hallgat a nevére (no meg a "Tomi cicára" is. Én szoktam így hívni, de le kell szoknom róla. Mégiscsak kisfiú!!), s azt is érti, hogy "nem". S ma kétszer is nagy hisztit lecsapott, mert nem hagytuk pelenkázás közben hasra fordulni. Érdekes, de sógornőméknek nem hisztizett. Mostantól nagyon oda kell már figyelni, hogy mit hagyunk neki megtenni, s mit nem.
Sokat beszél, bár még szűk a repertoárja, s persze nem egyértelmű, hogy mire mit mond. De erősen próbálkozik!!

Remélem most már a súlya is jobban beindul, mert aug. elején, még mindig csak 7,25 kg volt. Pedig mindig jól evett, s mindig azt hittem hogy na most tényleg beindul. Most pl. ebédre 4 dl főzit eszik meg, miközben tízóraira bevág 3 dl gyümit, s délután is kb. 3-at.
No ennyi.
Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

nagyon sajnálom, de mi vasárnap 7-kro értünk hazaKép Sajnálom hogy elmaradt a tali. szept 26, hát elvileg jó, most már tényleg próbálom úgy intézni hogy tuti jó legyen.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ildi, ti ügyesebbek voltatok, mi nem variáltunkKép Ti rendes frizurát csináltatok, és tényleg klassz lett, helyes kispasi ez a Tomi!
A kajamennyiség, hát az nem semmi! De én nem aggódnék a súlya miatt. Miksa szerintem nem eszik ennyit, bár én dl-re nem tudom az adagokat. Lehet az, hogy a 4 dl az 40 dkg, vagy én jártam régen iskolába? Szóval Tomi lenyom mondjuk ebédre 2 üveg bébikaját? Miksa súlya egyébként akkor indult meg, amikor elkezdett Sinlacot vacsizni. Nem is kap belőle túl sokat, 60 ml víz alapján csinálok Sinlacot, és azt nyomom tele gyümölccsel. Egy adag a doboz szerint 150 ml lenne. Ha megnyugtat, akkor sorolom neked Miksbucc súlyát: 7 hónapos mérlegelésnél 7420 gr, 8 hó - 8040 gr, 9 hó - 8260 gr, 10 hó - 8540 gr.

Manó! Hát nagyon készültem, de ha már ennyien nem tudtatok jönni, akkor tényleg jobb volt elhalasztani. Bár azt hiszem Marycus eléggé megbántódott. Én is nagyon sajnálom a dolgot. Szeptember 26-án remélem annál jobb lesz!

Kriszta! Tegnap kapott Miksa sültkrumplit, bár nem nagyon akartam neki adni, de emlékeztem, hogy írtad, hogy Máté hogy csípte. Hát Buckó meg nem, fintorgás, meglepődés, majd kiszedte a szájából.Kép

Képzeljétek, Miksa reggel 6-kor ébredt, szopi után még vissza tudtam tenni 9-ig, majd 11-től 10 perc híján 3 órát aludt. Na, aszittem délután nem lesz alvás, de 5-kor simán letettem szopival. Ezt a pasit! Nem beteg vagy ilyesmi, tök kiegyensúlyozott, jókedvű. De azért jó lenne visszaállni a megszokott kerékvágásba. Szerintetek létezik, hogy arrafelé haladunk, hogy csak napi egyet aludjon? Kriszta, Manó, a ti lánykáitok mikor redukálták 1-re az alvásszámot? És ha már egy van, akkor ebéd utánra jó időzíteni?

És még annyi, hogy Miksa egyre többet álldogál, sőt tegnap kétszer is lépett egyedül kettőt, majd belezuhant az ember ölébeKép Egyébként olyat már többször csinált, hogy elfelejti, hogy ő még nem tud járni, és simán elindul. Csak hát potty a végeKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Ildi,
Bizti jó lehetett, ezt a rózsás, ajándékos bulit mesélte a védőnő is, holnap úgyis névnapja van, úgyhogy kap egy kis ajit, elsétizünk, úgyis rég volt Máté mérve Kép
Tomi nagyon dögös az új sérójával (is) Kép

Máténak én se mérem az adagjait, de ha nem saját kaját kap, hanem üvegeset, akkor is max egyet eszik. Hétvégén csináltam neki répa-csirke-sajt-husileves trutyit, na, abból nagyon nyomott Kép És az aznapi uzsi se volt gyenge, egy negyed sdinnye, két banánnal Kép Én nem eszem ennyit.....

Szirom,
Egyszer ez már téma volt, én akkor azt írtam, hogy az rémlik, Regi kb egy éves kora körül kezdett nap egyszer szunyálni, de a mai napig is megvan ez neki, sőt simán 2-3 órákat lenyom.
Máténak tök mindegy mit adok a kezébe, mindent megeszik Kép Kapott már perectől kezdve pogácsán át, sajtot, mindent evett, csak a sajtot nagyon leharapta, aztán úgy bányásztam ki a szájából vagy 10 dkg-t Kép Hétvégén tejszínhab kósti is volt, na, nyomta volna ezerrel, ha nem szabok határt.
Mostanában majd kakaót is próbálok már adni neki, Regi ilyentájt mintha már kapott volna.

Ti hogy álltok a víz forralással? Szerintem én bubimentes ávizet fogok csak adni neki már...hihetetlen sokat iszik, néha naponta kétszer forralok több litert. Na persze a tápihoz is kell ugye...

Figyuzzatok, az mennyire nem normális, hogy már 2 hete mensizek???? Kép

Na és akkor íme két kép a kölkökről:

Kép
Kép

Regi holnapután megy oviba Kép Mi lesz velem??? Olyan jól lefoglalta Mátét...Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Szupergáz, ilyen rossz még sosem volt a helyzetKép Az éjjel nagyjából egyig dumcsiztunk az emberrel a teraszon, no, Miksabuckó felébredt, és egyszerűen nem lehetett visszaaltatni. Végül háromnegyed 4-kor sikerült, úgyhogy olyan negyed 5 körül el is aludtam. 10-kor keltünk, szóval a délelőtti alvás megint kilőve, a rendszer felborulva. Na végül 12-kor letettem és lefeküdtem én is. Fél órát aludt a büdös kölyök... Szerintetek mi a fene lehet ez? A foga? Éjjel kapott Dentinoxot, meg egy kevert lötyit is, amit a doktor arra az esetre írt fel, ha nem elég a Dentinox, de hiába. A kezemben csöndben volt, de nem csukta le a szemét az istennek se, ha betettem a kiságyba, akkor pedig már félúton úgy üvöltött, mint még soha. És hát persze állt és ugrált is a kiságyban (olyan toporzékolásféle), és ömlöttek a könnyei, és fulladozott a sírástól, és két kézzel kapaszkodott utánam. Volt szopi, baracklé, cumi, hátsimi, hintaszék, puszilgatás, anyámtyúkja, hagytam is időnként kicsit egyedül, volt, hogy elborult, de fél perc csönd után újrakezdte, mintha nem hagyta volna valami aludni. Azért gondoltam a fogára. Ja, meg már este kezdett nyűglődni, rágni mindkét öklét. Persze a szájába nem tudok belenézni.
Még azt sem mondom, hogy álmos voltam, csak baromira tehetetlen. Még a lötyit se bírtam neki elsőre beadni, mert 3 kanállal kiütött a kezemből. Ragadt minden, a takaró, a lepedő, a pizsi, bele is léptem, féltem, hogy belekeni a szemébe, hát ne tudjátok meg... Lécci, lécci, segítsetek, mondjatok okosságokat!

Kriszta! Emlékeztem én, hogy volt már erről szó, de nem emlékeztem, hogy mit írtatok. Ne haragudj, nem volt időm visszaolvasni.
Víz: mi babavizet adunk, Óbudai Gyémántot, vagy rózsaszín kupakos Szentkirályit. Elég régen nem forralom, amióta egyszer itt kitárgyaltuk, és meggyőztetek. A bubimentesnél is vigyázni kell azért arra, hogy ne legyen túl magas az ásványianyagtartalma, mert a kiskölkeceknek az túl sok, ami nekünk jó. Ezeknek amit írtam talán olyan 600 mg körül lehet. De van olyan víz is, amiben 1500 is van.
A kajával jó bátor vagy, én ennél sokkal beszaribb vagyok.
Mensi: én felhívnám a doki bácsit, szerintem a 2 hét az baromira sok. És úgy rendesen?
Srácok tündériek!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?