Új privát üzeneted érkezett!

Silverlion és a gyógyszergyártók tömik a zsebüket!!! Az emberek meg egyre betegebbek.. nem véletlenül mondták a régi öregek, hogy fűben fában orvosság.... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi, ezt én is hallottam, hogy spenótot csak heti egyszer lehet, de nem tudom miért. Te tudod? Hát most kétszer kapott, mivel alig eszik még pár kanállal, nem akartam kiönteni az egészet. De gondolom ezekből az óriás adagokból nem lehet gond :)
Na, jó hogy téma volt, tegnap lagziban voltunk, és Julcsi sikeresen megfázott. De egyelőre nem tűnik vészesnek, csak szörcsög. Meg egész nap nyügi volt, de szerintem az inkább azért, mert kicsit megborítottuk az éjszakáját a bulival :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita:
Jajjjjj, nem akartam az ördögöt a falra festeni esküszöm!!!
Ha szörcsög, de nincs láza, akkor csak az orrszívással kell nyomulni, hogy ne legyen komolyabb...
Az orrcseppet nem pártolom most már, mert semmit nem használ, de komolyan, hiába csöpiztünk, semmivel előbb nem múlt el a taknyolás, mint amúgy...akkor minek?!
A következőt pedig csak jótanácsnak mondom neked, hogy ha bármi baja van Julcsinak és van erre szakorvos, akkor oda vidd!!!
Tudod Boti lába miatt mondom, mert ha egyből eljutunk anno bőrgyógyászhoz, akkor tuti nincs kórház vagy amikor középfülgyuszit kapott és egyből a fül-orr-gégészetre viszem, akkor az sincs. Semmi bajom a háziorvosokkal, csak ne a gyerekemen találgassunk!!!

millye:
Egyetértek veled! Csak nagyon el vagyok szomorodva, hogy itt tart a világ, hogy emberek egészségéből és életéből üzletet csinálnak!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Köszi Szilvi. Múltkor mi is orrcseppeztünk, tényleg nem ért semmit. Kap Cebiont meg szívom az orrát és figyelem nem lázasodik-e be. Dokihoz ha nem rosszabbodik, akkor nem viszem, a végén még ott kapunk el valamit a rendelőben. Ma is elég nyügi a drágám, sokat prüszköl is, dörgöli a szemét. De most már több mint két órája alszik, biztos gyógyul közben. Egyébként szakorvoshoz lehet menni beutaló nélkül is? Én annyira nem vagyok képben etéren :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 sajnálom a megfázást!!!! Remélem hamar meggyógyul a lánykád!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

vagyok, rövid ideig nem vagyok jól, rosszul érzem magam, még visszaolvasni sem tudtam.

Remélem mindenki jól van.

Szilvi,
vizsgán úgy meghúztak ahogy illik, nem abból volt a vizsga amit leadott és mondta h készüljünk fel.
Puska nélkül mentem, mert mindent 100%-ra tudtam, amit mondott h tanuljunk meg.
Sokkolt.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kubu:
Nagyon sajnálom a vizsgát...igazán korrekt ember lehet a tanár!!!
Mi bajod van, hogy ennyire szarul vagy, remélem nem betegszel meg... :(

Zita:
Én sem vinném dokihoz, ha nem lázasodik be, mert teljesen felesleges. A szakorvoshoz nálunk nem kell beutaló, csak van, hogy időpontot kell kérni, de az ambulánst akkor is megvizsgálják. Remélem felétek is így van!
A Cebiont már nekem is mondta a dokinéni, utána is nézek...

Többiek hogy vannak? Mindenki eltűnt szinte.....

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kubuspace borzasztóan sajnálom azt is hogy meghúztak és a rosszullétet is ... :?

Nálunk is volt rosszalkodás tegnap... sikeresen kivette a kamrából az étolajat és annak tartalmát a konyhakőre locsolta a nagy csendre lettem figyelmes és akkor látom, hogy az apró kezeivel tapicskol az olajban és szépen maszatolja vele a konyhakövet miután észrevett záró akkordként dobott egy hasast a kifolyatott olaj közepébe... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, jobbulást, vizsgát sajnálom!

Szilvi, nem tudom nálunk hogy van, de majd utánanézek.
Cebion sima c-vitamin, csak csepp formájában, így gyereknek is könnyen beadható, jó édes citromos íze van, mint régen a kisüveges pezsicukor :wink:
Amúgy javulgatunk, rengeteget alszik Julcsi, még az éjszakát is végigaludta :o De azért még elég nyügi.

Millye, nem semmi milyen huncut ez az Andris! Hű, tényleg, tegnap volt a névnapja, isten éltesse sokáig!

Julcsi is alakított tegnap, megkaparintott egy régi csokimikulást, mire feleszméltem lerágta a papírját és már a csokit nyalogatta :lol: És szerintem a papírt is megette, mert nem találtam sehol :o

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

millye:
Igen, ez így van, ha túl nagy a csend akkor tuti baj van!!!
Gondolom borzasztóan bűnbánó volt a fiatalember.... :lol:
Mennyi ideig tartott felmosni maradéktalanul az olajat?

kubu:
El is felejtettem, hogy talán azért vagy szarul, mert...............?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita978 akkor Julcsi is rosszcsont!!! :D Köszi a köszöntést! :D

Silverlion beletelt egy jó órába mire eltávolítottam az olajat.... de most már mosolyogtam akkor kiakadtam.... majd megfogtam csupa olaj Andrást és beletettem a kádba :D

Kép

Kép

Kép
millye

Spenótot az oxalát tartalma miatt ne szabad sokat adni. De hogy az mi, és mit csinál, én sem tudom. :(

A "nagy csend"-es sztorikhoz mégegy. Vasárnap amíg reggeliztünk, benthagytuk Marcit a nappaliban. Komótosan ettünk, a végén tűnt fel, hogy egyszer se volt nyígás, puffanás, semmi, amiért fel kellett volna állni. Gondoltam megnézem, mit csinál.

Állt a tv asztal szélébe kapaszkodva, és Hupikék Törpikéket nézett! Ebben főleg az a nagy szám, hogy a tv ki volt kapcsolva, amikor kimentünk. Megkaparintotta a távirányítókat a kisasztalról, és valahogy bekapcsolta a tvt. Kíváncsi vagyok, hogy a csatornák között kapcsolgatott-e, amíg megtalálta a törpöket. :D

Marci is náthás, mi is orrszívózunk ezerrel. Doki szerint lehet a fogzástól is, de az előző fogaknál nem volt ilyen. Láza nincs hála Istennek.
jaspis

jaspis nem semmi Marci is a csendben hogy mit tudok rosszalkodni! :D Mondjuk csak a tévét nézte! :wink: Jobbulást Marcinak! Mennyi fogacska van?

Kép

Kép

Kép
millye

millye:
Andrásbaba gondolom rendkívül élvezte ezt a dagonyát és nem osztozott veled a dühben...:-) még talán meg is mosolyogta a dolgot.
Csak azért mert Boti mindig azon mulat a legjobbat, mikor valamit bénázom vagy amikor nekem bosszúságot okoz...jófej kölyök. :-)

jaspis:
A fogzás igazándiból az oka lehet, hogy az immunrendszer nincs a top-on és ezért a legkisebb jelentéktelen nátha is megjelenik...sajna.

Na most nézem a híradót, megint sokkolják a népet, de rendesen.
Bemondták, hogy meghalt az egyik kismama a kettő közül akiket kezeltek kórházban a h1n1-gyel.
Nem szeretnék most a kismamák helyében lenni, biztos megaparát kapnék...miért kell ezt?!

Képzeljétek Boti imád rajzolni, helyesbítek firkálni...viszont az összes tollat tönkreteszi, valahogy annyira rányomja, hogy kifekszenek a golyóstollak tőle.
Kéne vennem legalább 100 db-osat valahol, mert napi egy toll. Én már nem tudok mivel írni.
Ezért nem merek neki ceruzát vagy zsírkrétát venni, azt úgy belenyomná a papírba, hogy egy pacnivá töppedne...:-) izomból rajzol a gyerek. KArira veszünk neki rajztáblát. Hátha....... :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

olvaslak benneteket, de nekem is muszáj tanulnom, ami Bogi mellett nem egyszerű feladat. Mától itthon van Apa néhány napig, remélem most jobban fogok haladni.

Egyébként nagyon jól elvan Apával, de ma többször is le kellett jönnöm az emeletről, mert Bogi csak nekem hagyta abba a kiabálást… korai ez még nem? Szombaton viszont egy félórán keresztül dumáltak – igazi Apa és Lánya beszélgetés volt… rendesen elérzékenyültem, ahogy néztem őket.

Lányok,
tündériek a „rosszcsont” sztorik. :)

Kubu,
sajnálom, hogy nem sikerült a vizsga és hogy nem vagy jól… mi a baj? Csak nem?
Néha olyan érzéketlenek tudnak lenni a tanárok. Én is most megyek másodszor a vezgazd vizsgára, komolyan az államvizsgámra nem tanultam ennyit, mint erre és még most sem biztos, hogy sikerül.

Millye,
az olajos sztorit a keresztlányom is előadta 11 hónaposan… egyszerre mókás és bosszantó.

Zita,
sajnálom hogy beteg Julcsi, mielőbbi gyógyulást nektek. Igazán édeske a spenótos fotón!!!

Zizi,
Flónak boldog félévest!!!

Szilvi,
én is épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy örülök, hogy nem most vagyok várandós, mert nagyon megijesztenének… ráadásul pocakosan én sem oltattam volna be magam.

Bogi is szörcsög kicsit, de ma oltás előtt megvizsgálta a doktornő, nincs megfázva a kisasszony, nekünk is azt mondták, hogy a fogacskák áttörés előtt okoznak ilyen tünetet meg egy pici popsipirosodást.

Jaspis,
nektek használ az orrszívó? Mi hiába próbáljuk a kézivel, a porszívóssal, egyikkel sem jön ki jelentős mennyiség… szörcsög Bogi utána is.

Mi megkóstoltuk az almalevet és pépet, elsőre furi volt, de tegnap már rendesen követelte a következő kanálkával Bogi. Holnap kipróbálunk vmi újat... szerintetek mi legyen a következő?

A mai mérlegelésen 8,13 kg volt Bogi és 67,5 centi. :)
krisztacsillag

Mostmár szívesen fordul Bogi a hátáról a hasára mindkét irányban. :)

Kép

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Újonnan regisztrált kismama vagyok, a 32. hétben. :D Egy ideje olvasgatom már a leveleiteket és nagyon hasznosnak bizonyult, rengeteg kérdésemet megválaszoltátok. Nagyon köszönöm.

Úgy néz ki, én is a Jánosban fogok szülni, a választott dokim ott van. Mivel végre leadtam a munkát, van időm végiggondolni, mit szeretnék a baba érkezéséig még elintézni és bár rövid az idő, a szülésfelkészítőre nagyon szeretnénk eljutni a párommal. Mikor és hol van pontosan? Be kell jelentkezni? Tudnátok segíteni, mert nem találtam semmit a kórház honlapján.
A szülésfelkészítés hány alkalmas és mi a tematika?

Előre is köszönöm!

Kati
katjja

Szia Kati!

Üdv és gratula a babóhoz!

Szülésfelkészítő keddenként van 5-től fél 7-ig, 6 alkalmas, de bármikor lehet csatlakozni. Mindenképp menjetek el, ha tudtok!
Ha priviben megírod a mailcímed, el tudom küldeni az előadásokról készített jegyzetet.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:15-kor.
szonce82

Kriszta, Bogi nagyon sokat nőtt! Nagyon aranyos a fotókon!
Nálunk a barack volt a nagy sláger, hát nem tudom, hogy ilyenkor télen mit lehetne... répát, krumplit, sütőtököt talán már lehet 4 hós kortól is. Szörcsi nálunk is szokott lenni, orrszívás után is ugyanúgy, nem tudom mi a megoldás, hallottam olyat is, hogy megdagad az orr nyálkahártya, attól van.

Jaspis, Marci miket csinál már! :o

Rajzoló Boti :lol: :lol: :lol: Kíváncsi vagyok, bejön-e a rajztábla :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

------------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:15-kor.
szonce82

Silverlion ezt eltaláltad! Jókat mosolygott a kádból. :D Most már én is mosolygok, de akkor.... :evil: atya gatya ez a gyerek csak rosszabb lesz.... :D A rajzait elteszed emlékbe? Művész lesz? :D Sajnálom a kismamát!!! :(

Krisztacsillag ha más meséli akkor én s jót nevetek rajta akkor de most utólag már én is mosolygok!!! Nagyon édes Bogi! Hihetetlen mekkorát nőtt!!!!!! :D Ügyes is a forgással! Gratulálok a súlyához!!!

Katjja üdv köztünk! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce82 szerintem nem a foga hanem Szeparációs szorongás miatt van a sírás és az ölbebabázás!!!! Nagyon édes Ádám!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

---------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:15-kor.
szonce82

------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:04-kor.
szonce82

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:16-kor.
szonce82

----------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:03-kor.
szonce82

Szonce82 nekem az is bevált, hogy folyamatosan beszélek hozzá amikor kimegyek a szobából és akkor tudja hogy a közelben vagyok. a kukucs is nagyon jó azt én is szoktam. :D A lényeg hogy el kell terelni a figyelmét és mire észreveszi, hogy kimentél addigra vissza is érsz. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
Na jöttem és visszaolvastam.

Kati,
Nagyon jók a képek. Milán mennyire nagyfiú már.

Szilvi,
Prevenart beadattam, asszem én a Meningot is.
A legszomorúbb az egész vizsgában hogy a B csoport elméletét mind tudtam (mert az benne volt a könyvben) és ha azt én írhatom akkor hármast is kaphattam volna. Minden percben erre gondolok, őszintén bánt.
Küldjek pár tollat ?

Zizi,
Utólag is boldog félévest.
Hurrá alma.
Hááát a helyzet az hogy soha nem vittem túlzásba a fertőtlenítést, tényleg, a kezdetektől nem, szóval én biztosan nem tenném ezt a tányérral, kanállal, reszelővel sem.

Zita,
Julcsi spenótos nagyon király.
Remélem jól vagytok már. Ezt az orrcseppet ismeritek ? Euphorbium comp.-Heel

Millye,
Uh olaj ektiviti szép lehetett.
Andrisnak nagyon boldog névnapot kívánok utólag.

Jaspis,
Tv-t néző Marci édibédi. Jobbulást.

Kriszta,
Drukkolok a jó eredményért.
Mi lenne ha szörcsögés előtt picit sóoldattal fellazítanátok az orrában cuccost, aztán úgy porszívó.
Banánt javasolnék, azt imádják.
Szépek a méreteitek.
Bogi annyira szép.

Kati,
Na végre !!! üdv közöttünk, mostanában nincsenek pocakosaink. Gratula a pocaklakóhoz.

Szonce,
Tényleg, miért nem érhető el mostanság a szülészet honlapja ?
Szépek a képek, köszönjük.

kubuspace

Mi jól vagyunk, Marci tüneményes kisherceg, csodásak az éjszakáink a nappalok, tehát szavam nem lehet rá.
Már áll de csak szórakozásból és ha észrevesszük lecsüccsen.
Ja marketing vizsgám jegymegajánlással ötös :-)))) Hurrá hurrá.
próbálok keresni egy-két friss képet és még ma feltölteni

kubuspace

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kubuspace köszike! :D Ügyi vagy a vizsgával! Szuper hogy Marci ilyen jó kisfiú!!! Akkor könnyebben tudsz tőle tanulni meg minden ugye? :D Képet várom!!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
tény, még mindig megy a tanulás, remélem így is marad még 1 hónapig kis emberke, és akkor minden rendben lesz. Persze mindezt csak azért tudom csinálni mert napi 2x alszik :-)))))
oh pont most ébredezik, na megyek keresem a kegyeit kisembernek.
szép napot Mindenkinek

(képek fentebb :D )

kubuspace

Kubuspace jaj de nagyon édesek a képek Marciról! :D Lassan itt a szülinapja! A dobozos nagyon édes!!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Kati,
üdv köztünk! Gratulálok a babához!

Zizi,
így utólag is boldog félévest Flórának :)
Örülök, hogy mégsem annyira szigorú a diéta. Azóta voltak tünetek, vagy minden rendben?

Kati,
örülök, hogy jól sikerült a buli, a torta, meg minden. Nagyon édes Milán a képeken.

Zsuzsa,
mi a baj? Remélem nem komoly és gyorsan jobban leszel.
Vizsgához gratulálok és továbbra is minden elismerésem, hogy tudsz tanulni.

Szilvi,
bocs, hogy nem jelentkeztem. Mindjárt töltök fel képet a fiúkról :)

A képek nagyon jók és a rosszalkodós történetek nagyon helyesek :)

Oltásról,
nálunk volt rota, prevenart, lesz meningo, a barányhimlőt még nem tudom. A dokinő azért ajánlgatja, mert állítólag csúnya szövődményei lehetnek, amik régen nem voltak jellemzőek.
H1N1 ellen a család beoltatta magát, remélem Beni meg megússza valahogy.
Nálunk a családban két 9 éves gyerek elkapta. 40 fok feletti láz három napig. Nem lehetett egyszerű.

Orrszívásról,
a tengervizes spray nagyon jó. Sokat segít, ha az egyik orrjáratot befogod, a másikat szívod, miközben ott a füle felé elhúzod a bőrt. Ha ketten szívjátok, akkor ültetve jobb, mert többet lehet kiszívni, mint fekve. Náthás időszakba jó a párologtató.

Rólunk,
a 3hetes nátha után jött egy hét szünet, aztán most vírusos torokgyulladás lázzal. Nem tudom, hogy hol szedtük össze, de erősen elgondolkodtam, hogy járjunk-e úszni, illetve ringatózni, mert mindkét helyen találkoztam már beteg gyerekkel.
Az éjszakák katasztrófák, van hogy 5szor, 6szor kel fel. Nem tudom, hogy a betegség az oka, vagy a foga (dokinő szerint felül 4 jön egyszerre), de én már nehezen bírom, mert maximum 2 órát tudok egyhuzamban aludni.
Beni állandóan feláll (szinte bárhol), de a leülés néha még problémás, úgyhogy én segítek neki, mert ha elfárad elkezd sírni. Így azért nem sok dologra jut időm :) De ha leültetem utána rögtön feláll.
Azt hiszem beindult a hisztikorszak. Ha valami nem úgy van, ahogyan ő szeretné, akkor előfordul, hogy visítva hátravágja magát. Az a szerencse, hogy könnyen elterelhető a figyelme, tehát nem tart sokáig a dolog. Dolgozom az ilyen helyzetek kezelésén, de egyelőre még nem találtam megoldást :) Minden tippet szívesen fogadok.
Egyébként kukucsozik, minden zenére táncol, ad puszit, ezerrel tapsol. Szóval imádnivaló.

Néhány kép, ahogyan Boti itatja Benit :)

Kép

Kép

Reni

Kép

Kép
b.reni

Még Beni...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
b.reni

B.reni sajnálom az elhúzódó náthát!!! :roll: NAgyon édesek a képek ahogy Boti itatja Benit!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Reni,
úh sajnálom h betegek vagytok. Mielőbbi gyógyulást.
Hát tudod én azért tudok tanulni mert nincsenek éjszakai kelések, így valóban ki tudom magam pihenni. Én pedig előtted emelek kalapot h így bírod az éjszakákat.
Hiszti nálunk is van, 1-2 napja, nagyon komoly, csapkod, toporzékol, hááát én majd megzabálom.
Képek nagyon jók. Köszönjük szépen.

Cirkuszka merre van ?

Lányok semmi baj sincs :D ígérem rövidesen beszámolok róla, csak még korai bármit is mondani :D :D :D :D

kubuspace

Zsuzsa,
akkor ezek jó hírek lehetnek :) Nagyon-nagyon szorítok!!!
Veráék is betegek voltak, de egyébként jól vannak, zajlik körülöttük az élet, nem unatkoznak :)

Millye,
köszi!
Mi történik akkor, ha a homeopátiás bogyóból a 15 ch-s helyett 9est adok? Te biztosan tudod... Belladonnából csak 9es van itthon és torokfájásra, meg gyulladás csökkentésre adnám Beninek.

Reni

Kép

Kép
b.reni

B.reni nyugodtan adhatod neki nem lesz vele semmi gond! :wink:

Kubuspace hűűű ez nagyon izgi!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, ez sejtelmes. Remélem jó hír lesz :lol: Marci zabálnivaló, és nagyon elkényeztet téged, hogy ilyen jól alszik :)

Reni, sajnálom, hogy betegek vagytok. Éjszakai keléseknél szopizik még Beni? Nálunk tök változóak az éjszakák, van hogy ötször kel, van hogy csak egyszer Julcsi, de cici mindig kell neki. Gyűjtöm az erőt, hogy egyszer ennek végetvessek :roll:

Nálunk sem javult az egészségi helyzet, Julcsi trombitál továbbra is (nekünk a tengervizes spray sem segít :( ), én meg alig aludtam éjszaka annyira fájt a torkom. Elmentem dokihoz, tüszős mandulagyuszi. Frankó :twisted: Még jó, hogy írtam, hogy nem vagyunk betegesek. Hát a holnapi ringató nekünk is ugrott. :?
Viszont a jó hír, hogy az ismétel vizeletvizsgálatom negatív, arra nem kell szednem gyógyszert.

Boti fiú és Beni milyen jól eljátszottak! Köszi a fotókat! :)

Szonce, sajnálom, hogy egyre nehezebb Ádámmal, kitartás, egyszer vége lesz a nehézségeknek! :wink: A képeken nagyon cuki mindenesetre! Voltunk ma a játszin, ahol múltkor taliztunk, Julcsi hintázott egyet a tányérban, azt hiszem élvezte :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 jobbulást nektek! :roll:

Velünk is van egy újdonság András egyre többet ácsorog úgy hogy elengedi a tárgyakat és tegnap meglepett minket egy darab lépéssel. Persze utána lecsücsült de akkor is ez nagy élmény! :D

Kép

Kép

Kép
millye

ezt már régebben be akartam rakni hogy mikortól mit lehet adni, hátha valakinek hasznos lesz

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

kubuspace

Gratula Andrisnak!
Kubu, köszi a táblát, kár, hogy akárhány ilyet nézek, mindegyik mást mond :roll: Így hagyatkozom az anyai megérzésre meg Julcsi ízlésére :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a sok üdvözlést. :D

Pöttömke (egyelőre így hívom) úgy tűnik, kislány lesz. Eleinte kisfiúnak mutatta magát (2 vizsgálatnál is volt neki valami a lábai között), de az utóbbi vizsgálatoknál jól láthatóan nem volt ott semmi. Mondjuk nekünk mindegy, mert nem volt semmilyen preferenciánk. Azért egyelőre a rózsaszín cuccokkal óvatosan bánok. Egyik barátunk 8 éves kisfia eléggé fel van háborodva, hogy kint van róla egy rózsaszín ruhás kép a nappaliban és ennek hangot is adott. :) Persze, hogy a kollégáim búcsúajándéka csupa rózsaszín cuccal volt tele.

kubuspace, én használom az Euphorbium orrspray-t, a gyógyszertárban ajánlották, amikor szeptemberben elég nehezen másztam ki egy vírusfertőzésből (lehet, hogy pont a mumus H1N1 volt). 2 hete használtam már a jól bevált orrspray-met, ami semmit nem használt. Naponta többször használtam, de semmit nem ért. A gyógyszerész egyből ezt ajánlotta és utólag, amikor a nőgyógyászommal egyeztettem (nagyon homeopátia párti), ő is azt mondta, ez a legjobb. Először teljesen eldugult az orrom, semmi levegő nem jött rajta, de másnapra tökéletesen szeleltem. :) Azóta kidobtam a régit és erre esküszöm.

Szeretnék még véleményeket kérni tőletek. Mellszívó vásárláson gondolkozom és nem tudom eldönteni, melyiket vegyem. Kinek mi vált be?

Kati

Kép
katjja

Zita,
fene vigye azt a mandulagyuszit.
én ebből a táblicskuból "dolgozom"

Millye,
András nagyon ügyes.

Katija,
ki a dokid ?
Mellszívó, biztos kell ? Előre ? Hát nekem avent kézi van, biztos jó lehetett volna.... ha van tejem, sokan mondják hogy a gépi illetve a medelat dícsérik sokan.
Hogy álltok a vásárlással, szobarendezéssel ? Szülésznőd lesz ?

nem megy a tanulás, brrrr

kubuspace

Szuromi András a dokim. Több ismerősöm is nála szült és eddig nagyon pozitív volt minden vele kapcsolatban. Nagyon bízom benne.
A mellszívóval kapcsolatban mindenki mást mond, de többen mesélték, hogy jó volt, hogy volt nekik az első időszakban, amíg be nem indult a tej és utána is. Igazság szerint most kicsit bizonytalan vagyok, mire lesz szükség, szóval próbálok minél több tapasztalt kismamát kikérdezni és olvasgatok a neten. Ugyanígy vagyok a légzésfigyelővel is. Mi van, ha nem vesszük meg és mégis szükség lenne rá? Pedig eleinte nagyon úgy voltam mindkettővel, hogy Anyu is felnevelt ezek nélkül. Szóval igazság szerint tanácstalan vagyok.
A vásárlással egész jól állunk. A bútorokat megvettük, öszeraktuk már (amire még szükség lesz, azt most csináltatjuk egy barátunkkal), a babakocsi is megvan (autósüléssel és mózessel), 2 váltás ágyneműnk van, gyakorlatilag megvettem a kezdő ruhaszettet, kádat kapunk, már csak a tisztálkodószerek vannak hátra, meg olyan dolgok, amik jó, ha vannak, de semmi nem létkérdés. Magamnak kell még beszerezni néhány dolgot.
Mivel még nem volt lehetőségem beszélni egyetlen szülésznővel sem és már nem biztos, hogy van 2 hónapom, azt hiszem, kicsúsztam a szülésznő választási határidőből. De nem bánom, mert mindenütt azt olvastam, hogy az összes szülésznő aranyos, segítőkész és nagyon profi.

Kati

Kép
katjja

Kati,
légzésfigyelőt tutira vegyetek, nekünk mai napig megy, tényleg nagy nyugalom. Szóval javaslom..
Tisztálkodási szerek, gyóóóógyszertári :-)

lépek, álmi vagyok,

kubuspace

Kati, csak hogy megnehezítsem a döntésed: én nem használtam mellszívót és nincs légzésfigyelőnk sem :) De utóbbiról neked kell döntened, hogy érzed. A gyógyszetári cuccok (fürdető, popsikrém) tényleg nagyon jók!! Kitartást az elkövetkező hetekhez! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Katjja légzésfigyelőt én vennék a helyedben. :roll: Sajnos van egy ismerősöm akinek 6 hónaposan aludt el a babája. :cry: Szóval inkább legyen mint ne.... Nálunk párszor riasztott és volt kétszer amikor azért mert nagyon bealudt mert kimerült volt..... :? Mellszívót sem árt venni.

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?