Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anyany, drukkolok fél 1 óta, biztosan sikerülni fog, ügyes vagy te! :wink:

Mancsa, szegény Levi, küldök én is jó sok puszit!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Anyany, már biztos túl vagy rajta! én is gondolok rád!

Elhoztam a laborom, a vércukrom 2,8, de a vizelet fehérje egy keresztes lett, meg a fehérvérsejt szám is benne.
Úgyhogy most holnapra lemondom a pszichológust, beautózok Csongrádra, házidokihoz, aztán meg repülök haza, mert délután megyünk Várpalotára is még.
Nem terveztem vezetést holnapra igazán, de azért inkább nézzenek rám. Bár lehet, hogy nőgyógyihoz kellene elszaladni inkább, hogy vegyen tenyésztést. Majd látom.

Betti
Kép
betti0412
 
 


sziasztok!
köszi a drukkokat!
4kor került rám sor, délre kellett menni.
3ast kaptam. még egy nyelvvizsga kell és oda is adják a diplomát...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég
 

 
 

szusszanok egyet.
hosszú volt ez nap.
együtt indultunk, 1kor kezdődött a hercehurca.
útközben Zsófi gyomra nem bírta a pesti forgalmat, és hányt.
szerencsére épp közel jártunk párom tesójáékhoz, kértünk ruhát. átöltöztettük, tisztába tettük és irány Gödöllő.
elvittek engem, vártak egy kicsit, és utána visszamentek Zsófival pestre. ZSófi aludt, nem evett, és vártak engem.

Zsófi megetetése külön művészet... nem megy akárkinek...
Vendég
 


Jó reggelt!

Anyany GRATULÁLOK! Nem számít, hogy hányas a lényeg, hogy megvan, senki nem kérdezi meg az életben, hogy hányas lett a diplomád.
Szegény Zsófi ő is izgult? Azóta nincs baja?

Betti az egy keresztes még nem vészes, nekem a vége felé volt, nem adtak rá semmit.
Tüncivel szoktál beszélni?

Mancsa Levi hogy van?

Mi tegnap Fehérváron voltunk délután megvettük Matyi karácsonyi ajándékát. Nézegettük a bödönt is de nem vettük meg, van két formabedobója nem fogok egy harmadikat venni...
Tescós fürdős játékot vettünk, a kád oldalára kell tappancsolni és csúzdáznak lefelé a figurák :lol:
Meg egy farmos puzzlet, azt a fogantyús fajtát.
Mikulásra meg egy könyvet vettünk, amiben minden oldalon egy korong van a lapban és a kiskacsát kell megkeresni de mellette egy csomó állat van rajta. Nekem a heppem, hogy az állatok élethű szinekkel legyenek megrajzolva, rosszul vagyok a rózsaszín macskáktól...
Szóval ebben a könyvben minden szín a helyén van :lol:

KépKép
winchi
 
 


Zsebes tároló: Aki szeretne még ilyet zöld színben, hímzett majmócával 1551 pénzért az keresse a tecsó autós részlegén. Szerintem tök jól néz ki csak apa megvétózta, nem tetszett neki a színe...

KépKép
winchi
 
 


Anyany: gratulálok! Ügyes vagy te! Zsófi nem eszik mással? Nekem szerencsére nincs ilyen gondom Dorcsi jó evő, és tök mindegy ki eteti, meg hogy mit ad neki, csak hami legyen. Olyan kaja még nem volt, amit nem evett meg.

Betti: biztos nem lesz semmi baj a vizelettel, steril vizeletet kértek? Mert ha nem steril, akkor tesóm szerint összevissza mutatja a laborban az értékeket. Na meg belekerülhet ilyenkor a hüvelyváladékból is, legalábbis nekem olyan sok volt, hogy azt hittem szivárog a magzatvizem. Az is fehérjét mutat ki.

Winchi: na ezért nem kértem a liberó kódos formabedobót, mert a bödönt akartam Dorcsinak. Így lesz 2 nekünk is.
Levi jobban van. Ezennel elküldöm az ügyeletes dokit a picsába. 2x voltunk nála hétvégén, 2x mondta, hogy valami vírus, adjak neki vitamint, a torkába messziről belenézett lámpa és pálcika nélkül, tegnap kiderült, hogy a mandulája az oka a láznak, kapott antibiotikumot. Tegnap még este hőemelkedése volt, de láza már nem, most jól érzi már magát. Nem panaszkodott torokfájásra, azt mondta nem fáj semmije. És a doki megdícsérte, hogy milyen jó vizsgálni Levit, mert úgy kinyitotta a száját, hogy még a nyelőcsövét is látta, nem kellett a pálcika. Az ügyeleten sírt Levi, de basszus akkor nem kell megvizsgálni. És a barátnőm is vitte ügyeletre a fiát, ugyanez a baja, de neki sem nézték meg a torkát. Szegény ha szombaton kap gyógyszert, nem szenved még hétfő délutánig. Most már azt is tudom, hogy az usziban szedtük össze (mondjuk mindegy, hogy hol), de tegnap még be voltam szarva, hogy az új influenza és biztos tüdőgyuszit kapott.
Vendég
 


Ancsi: igen, ezt én is kérdeztem a dokitól, hogy most mi van, eddig azt mondták nem szabad betakarni a lázas beteget, nem szabad izzasztani. Erre azt mondta azért, mert rengeteg folyadék és ásványi só távozik a szervezetéből, de erre mondta, hogy jó vegetás husileves levét itassak vele, legalább 1 litert és akkor pótolom, amit kiizzad. És azt is mondta, hogy 38,5-ig ne csillapítsam a lázát, hadd dolgozzon a szervezete a betegség ellen. A mi dokink ezt 38-ig mondta.

Beze: milyenek az éjszakáitok mostanában? Le sem mertem írni, hogy Dorcsi múlt héten 2x átaludta az éjszakát. :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

ani: gratulálok, ügyes vagy te, látod? Az meg tök mindegy hányas lett nem kérdezi meg senki. Hát nyelvvizsga az még nekem is hátra van. Még addig meg kéne csinálni míg itthon vagyok Dorkával. Mondtam is apának, hogy sztem tavasszal nekigyűrkőzöm. Angolból kéne... (Gégéé korrepetálhatna.. :))
Neked milyen nyelvből lesz?
Szegény Zsófi, ennyire nem bírja az autózást?

mancsa: de jók ezek a dokik. Hihetetlen. Nálunk is mindig mást mond az ügyeletes, mást a gyerekorvos, és mást a háziorvos. De azért, hogy még a torkát sem nézték meg rendesen. Felháborító. Örülök, hogy jobban van Levi.
Jó, hogy ilyen jó étvágyú Dorcsi. Enyém Dorka elég válogatós. De ha nagyon éhes, akkor azért eszik rendesen. :)

winchi: tök jó ajándékot kap Matyi! A kádban amúgy is nagyon szeretnek pancsikolni, játszani. :)
Autós tárolót lehet megnézem. Fehérvári nagy Tesco-ban néztétek?

betti: remélem nem lesz gond a vizelettel. Nem érzed, hogy fel vagy fázva?

szosz: ez tényleg nem sok a koszorú alkatrészekért. Amúgy meg olyan csúnyákat lehet kapni egyben. Majd lehet körülnézek én is itt a virágboltban. Jah, unokahúgom virágboltban dolgozik, de hülye vagyok, na majd megkérdezem őt is.
Az a zebra tök jó. Nem tudom mekkora lehet.

Megjött a hintapaci. Ma hozta a postás. Tök jól néz ki, fekete, és nyerít, meg dobog, ha megnyomom a fülét. Szép állapotban van, jó vásár volt. Úgy várom már, hogy mit szól majd hozzá a törpém. :)

Képzeljétek, nyertünk valami miki csomagot, csütörtökön megyünk Fvárra a játékországba átvenni, és a télapó adja majd át. Kíváncsi leszek Dorka fél-e majd tőle...remélem nem.
És pénteken meg itt lesz a műv. házban manó mikulás. Csak 3 év alatti gyerekeknek. Az egyik idős bácsi fog beöltözni, és lehet vinni kis csomagot, amit majd átadnak neki, meg fényképezkedni, kamerázni. Hát remélem nem sírás lesz belőle...
Eléggé izgulok...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Mancsa azért ez nem semmi, hogy nem nézik meg az ügyeleten rendesen a gyerek torkát :evil: Örülök, hogy már jobban van Levi!

Ancsi, igen a nagy Tescóban voltunk! Jó lehet a paci, Matyi örökölt egy műanyag lovat az unokaöcséméktől, anyuéknál van de nem érdekli a fiatalúrt, az autója sokkal izgalmasabb :lol:
A Mikulás nálunk kimarad idén, én úgy vélem Matyi még kicsi hozzá, majd inkább csak jövőre lesz éles bevetés :lol:
Pedig még protekciónk is lenne, párom szervezi a falu Mikulást, tegnap voltunk bevásárolni neki :lol:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok Lányok!

Anyany:Nagyon ügyes vagy :D :D :D :D :D :D GRATULÁLOK!
Jaj szegény Zsófi már máskor is hányt az autótól?

Winchi:Mi is csak jövőre télapózunk Anyú be akarta vinni a céges mikuláshoz de én nem merem most nagy tömegbe vinni :oops:
Jó kis ajándékokat kap Matyi :wink: Hannus nagyon szereti a fürdőjátékot.

Ancsi:Kérünk ám majd télapós képeket :D Én is virágboltba vettem a koszorú hozzávalókat a gyertya 120ft/db alátét 50ft/db a termések 50-100 ft körül voltak az a piros bogyós volt 200 ft az alap meg 1000 ft volt.

Mancsa:Ez a doki :evil: Nem is értem hogy lehet igy megvizsgálni egy kisgyereket :( örülök hogy már nem fáj semmije :D

Betti:Hogy vagy?

Ma nem megyek suliba Apa nem ér haza de ma nem is írnak dolgozatot az osztálytársam meg átküldi az anyagot.Holnap megyek akkor már hazaér meg irunk németböl.
Vendég
 


Szösz:Mi nem veszünk ugráló zebrát úgy emlékszem hogy Beze írta hogy vesznek Lxinek.Hannus ajándékai már nagyjából megvannak.

Tegnap volt itt a védönő mondta hogy a h1n1 állítólag januárba fog tetőzni akkor ki se vigyük a Hannust :shock: Meg most se vigyük olyan helyre ahol sokan vannak pl tescó meg ilyenek.
Azt hiszem mi is beoltatjuk magunkat Apával a nagyszülök már be vannak és akkor talán meg tudjuk védeni Hannust.
Vendég
 


Lara mi is ezért oltattuk be magunkat, mert mondták, hogy ha a család be van oltva az védi a kicsit is. Meg jövőhéten megyünk egy hétre anyuékhoz, közel laknak Pesthez szerintem ez is számít.

Vásárolni nem szoktuk vinni a Matyit és most beszereztünk a kocsiba olyan kézfertőtlenítőt ami egy zselé és csak bele kell dörzsölni a kézbe, víz sem kell hozzá. Tegnap is beszálltunk a kocsiba és a párom még a kormányt sem fogta meg amíg nem fertőtlenítette a kezét.

KépKép
winchi
 
 


megállt a vonalzóm... mindjárt le is cserélem :twisted:

KépKép
winchi
 
 


Winchi:De jó lesz nektek jövő héten :D A kézfertötlenítő jó ötlet :wink:
Aranyos Matyi új vonalzója :wink: :D

Gégéé:Még nem is tettél képet Emmáról ahogy sétálgat :( Karácsonykor sopronba lesztek?

Tényleg kinél hogy tellik a karácsony :?: :?: :?:
Mi 24-én itthon leszünk hármasban ,de ilyen egész napos főzést nem terveztem :oops:
A másik 2 nap szülőknél leszünk.
Vendég
 


Sziasztok!

Mi jövő héten Rékát is beoltatjuk, azt hiszem. Én nem tudom megoldani, hogy ne vigyem el vásárolni magammal Rékát, ahova én megyek, Ő is jön. És nem akarok tavaszig rettegni, hogy mikor, hol kapja el.

Beze: Nektek van FP-s ugráló zebra? Milyen magas az ülő része? Szereti Lexi? Mennyit játszik vele?

Lara: És végül miket kap Hannus, csak a konyhára emlékszem. Meg akartam már kérdezni, hogy Hannus szereti a házikót, amit szülinapjára kapott? Házikót is néztünk karácsonyra.
És képzeld, megtaláltam a hangerőszabályozót a kutyuson, hátul a ruhája alatt, eléggé fent van egy.
Jó lett a a fizika házi?

Anyany: Gratulálok! A lányaink meg kezet foghatnak, Rékát is művészet megetetni. Egyik este apa megpróbálta, de feladta.

Mancsa: És mit kértél a liberó pontokért? Azt hittem mindenki a forma bedobóra gyúr. :D Örülök,hogy Levi jobban van!

Karácsony: Mi minden nap megyünk valahova, de csak délután, szóval enni itthon eszünk. De egész napos főzést nem szoktam. Nálunk 24-én halászlé, és túrós tészta az ebéd, 25-én kacsát szoktam sütni, párolt káposztával.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Lara, igen, mi veszünk ugráló zebrát majd szülinapra, jól emlékeztél. :wink:
Megváltoztattam az álláspontom, ma délután beoltattam magam. Hát fáj a karom, de kibírható. Zoli már 2 hete megkapta, nekem is járt ingyenesen. Egyedül a szüleimnek kellett érte fizetni.

Mancsa, köszönöm a kérdést, vegyesek. Hol jól alszik, hol borzalmasan. Már nem kísérletezek homeos-s cuccokkal, nincs értelme. Örülök, hogy Dorcsi 2x átaludta az éjszakát. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Anyany, gratula a védéshez, ügyes voltál! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Szösz:Kérdezted már a gyerekorvost az oltásról?
A mi gyerekorvosunk nem javasolja Hannusnak a legfiatalabb akit oltott 18 hónapos volt de őt is félve oltotta be de az anyuka ragaszkodott hozzá.
Ügyi vagy hogy megtaláltad a hangerő szabályzót én nem is néztem ott :oops:
Hannus szereti a házikót :D sokszor bemegy játszani meg kukucsolni :D
Be kellett adni a fizika házit múlt héten rákérdeztem de azt mondta még nem nézte meg :shock:
Hannus kapja a kis konyhát kap még pénztárgépet szánkót laptopot egy maci párnát takarító szettet.A többit nem tudom mert a nagyszülők állandó vásárlásba vannak :lol:

Beze:mi is a héten beoltatjuk magunkat remélem nem lesz gond.
Jó lenne ha már rendeződnének az éjszakák nem is tudom hogy birjátok Ancsival,nekem már az furcsa ha fel kell kelnem Hannushoz :oops:
Vendég
 


Nincs itt senki :?: :?: :?: :?: :(
Vendég
 


Jó reggelt! Sziasztok!

Na megpróbálom összeszedni a gondolataimat.

Nem alvás: én minden éjjel kb 3x kelek fel Nikihez. Ez az átlag, van ennél rosszabb és hála az égnek jobb éjjel is. Okát nem tudom, mikor kapta fogzásra a homeos bogyót, akkor is ugyan ez volt, ezért abba is hagytuk.
Ez van kész, majd valamikor a messzi jövőben biztosan át fogja aludni az éjszakákat. Már az én szervezetem is beállt erre. Ha nem ébred, én akkor is ébredek és bemegyek hozzá, megnézem, - mert biztosan baj van, azért nem ébredt- gondolom.

Karácsonyi ajándék: Niki kap eg olyan ugráló zebrát, mert mindenen lovagol és azt mondja gyígyí. Hintalovunk ( illetve bárányunk is van) de azon előre hátra billeg, így az hinta- palinta. Neki meg az lenne a lényeg, hogy fel- le. Azt hiszem a zebra ilyen. A dédik naptárával már készen vagyok, többé kevésbé minden ajándék megvan, de azért vannak hiányosságok.

Oltás: én magamat beoltattam, párom nemet mondott. Niki velem is jön mindenhova, posta, bevásárlás ezek mindennaposak. Postát gyorsan intézzük- Kossuth utcában előreveszik a babakocsisokat- bevásárlást szintén. Nem szállhat ki a babakocsiból, hogy megtapogasson mindent. Nem oltatom be, mert úgy gondolom még kicsi hozzá. A 15 hós dupla oltás épp elég lórúgásnyi volt a szervezetének. Reménykedem, hogy nem fogja elkapni. Amit a védőnő mondott, hogy szinte ki se vidd az utcára, nagy nagy hülyeségnek tartom. Szerintem pont, akkor mükődik jól egy gyerek immunrendszere, ha sokat van levegőn. Ha nem vinném, pár nap múlva már kókadtan kóvályogna lakásban és az első adandó alkalommal mikor kilépek vele összeszedne valamit. Négy fal között legyengül az immunrendszere. A nagy karácsonyi tumultust, igyekezzük elkerülni, épp ezért nem hagytam az utolsó pillanatra az ajándékokat.

A 11 hós kisfiú, akire vigyázni szoktam, most már 3 hete beteg. Fül és arcüreg gyulladás, minden egyéb, megjárták a kórházat is. Most 3 hét után is lázas. Nem nézték, hogy az új vírust kapta- e el, az ötéves nővére nem beteg, a szülei szintén megbetegedtek. Bármit is csinálunk a téli időszak, beteges időszak- ha ezt nem kapja el, majd mást fog. Niki pont egy éve volt először lázas beteg. Első alkalommal, mikor 39 fok fölé ment a láza nagyon megijedtünk, mára már tudjuk, hogy Ő ilyen lázaska. Egy náthánál is magas láza lehet, lázgörcsre nem hajlamos és 3 nap után már majdnem gyógyultnak tekinthető.
bende
 
 


Karácsonyi sütés- főzés:
Én tavaly kitettem magamért, a család egyik fele nem értékelte szóval most nem fogom magam fárasztani. Szenteste lesz finom vacsi, aztán úgyis mi megyünk mindenhova- ha nem lesznek itt- ott betegek- kapni fogunk egy halom sütit, ha még én is sütnék ránk száradna.

Ja még annyit akartam írni, hogy gyakrabban törlöm a kezét az utcán és, ha netán bevásárlókocsiba ültetjük, akkor még mielőtt beletennénk, letörölgetem azokat a részeket, amiket elér.

Anyany- gratulálok:)))) már ,,csak,, egy nyelvizsga:)
bende
 
 


Szemészet: mi Zsolt utcába mentünk a Koppány Katalinhoz. Szuper gyerekszemész- jártunk másoknál is, azt inkább hagyjuk- és azt hiszem 3 ezer Ft- ot kért egy vizsgálatért. Nagyon profi és lelkiismeretes. Szóval csak ajánlani tudom. Az Sztk- t meg tavaszig messze elkerülném kisgyerekkel. Rengeteg beteg ember, zsúfoltság, télen ájulásig fűtenek és totál levegőtlen.
Hiába van időpont mégis vársz legalább 2 órát mert ez beviszi a szomszádját, az meg a kolleganőjét + a sürgős eseteket előreveszik.
bende
 
 


Szösz! utólag is nagyon boldog névnapot!

Levikének jobbulást!

Hannusnak mennyi haja van:) még mindig:) hihetetlen....Nikinek talán akkor lesz ennyi, ha már oviba mehet.
bende
 
 


Bende, a kisfiút, akire vigyázni szoktál, nem Olivérnek hívják véletlenül? Mert ha igen, akkor azt hiszem, ismerem őket.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ma megyek nőgyógyászhoz este és újra felteszem az oltás kérdést. Mostmár tökre nem tudom, mit is csináljak. Ha a híreket hallgatod, azt mondják kell, de ha orvossal személyesen beszélsz, egyáltalán nem meggyőző, miért nem?
Vizelet adatra azt mondta, nem vészes, ez lehet amikor reggel pisilsz és tényleg belemegy valami, de megnézi ma, egyébként nem érzem, hogy lenne ott valami fertőzés. Bár az nem jelenti, hogy nincs, jobb megnézetni.
Tegnap Várpalotán voltunk, éjjel értünk haza, unokatesóm németországból küldött 4 kartondoboz gyerekruhát, játékot, etetőszéket, a férje Várpalotáig hozta le, ott vettük át a csomagokat. Bődületes mennyiségű cucc! A hétvégén átválogatom, mi az ami most kell, mi az ami később. Még mesefigurás magasságmérő is van közte...hasznos ha volt gyermek a családba.
Gondoltam mindenkire Szfehérvár körül, úgy volt bemegyünk Tüncihez is, de 4kor indultunk és bár férjem olyan mint Schumacher...olyan rossz volt az idő, hogy nem volt időnk kitérni arra.
Egyébként az aki a 0-ást építette, azzal elbeszélgetnék. Szakadó eső, tömeg...az még hagyján, de a bal oldali beton elválasztó akkora, hogy a szembe jövő lámpája kivilágítja a szemed, nem ám kicsit megmagasítani, és a beton széle sincs jelezve, kis piros csíkok vannak rajta, de mikor szembe folyamatos a világítás, az eső ömlik, jobbról a kamionok vize takar be folyamatosan, akkor sz---rt sem látsz. Horror volt, pedig párom nagyon jó és tapasztalt vezető, de tegnap láttam rajta, hogy leizzadt, mire kiértünk onnan. Csodálkoznak, hogy állandó a baleset ott? Hát nem lehetne ilyen világító kütyükkel jelezni a sávokat? Vagy az a jó ha minél több potenciális nyugdíjas idő előtt meghal?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Lili este megint belázasodott, náthás, köhög. Egy hetet sem sikerült most oviba mennie. :( Délután megyünk orvoshoz, félek, nehogy tüdőgyuszi legyen belőle. Aztán ha kikeveredik ebből a betegségből, én is elmegyek beoltatni magam. Lilinél még mindig inkább a nem felé hajlunk.

Anyany, gratulálok! :D Tök jó, hogy túl vagy rajta, akkor már "csak" a nyelvvizsga van hátra.
Szegény Zsófi, máskor is volt már ilyen, hogy hányt az autóban?

Mancsa, örülök, hogy Levi jobban van. Furák ezek a dokik, kiben bízzon akkor az ember. :? Auszriában ilyenkor megbökik az ujjukat és egyből kiderül, hogy bakteriális vagy vírusos eredetű a betegség, aszerint kezelik. Így nincs felesleges antibiotikum sem. Jó lenne, ha mi is eljutnánk ide.

Karácsony: szenteste először négyesben leszünk, aztán vacsi Anyuéknál, öcsémékkel együtt. Másnap öcséméknél meg nálunk leszünk, megosztjuk a kajakészítést. 26-án elvileg Sopronba megyünk, 3 napra.

Mi is készülünk Mikulásozni, Apáéknál lesz céges rendezvény Budán. Persze csak ha Lili meggyógyul, szegénykém, tavaly ilyenkor a rota miatt nem tudtunk vele elmenni. Natit is visszük, hát, kíváncsi leszek.

Ancsi, aranyos lehet a hintaló nagyon, biztosan tetszeni fog Dorkának. Lilinek egy plüss pacija van, ami dobog meg nyerít, Nati azt is imádja.

Winchi: most én is fürdős játékot néztem ki Natinak, az is ilyen csúszdázós, micimackós. Szüleimtől meg öcséméktől közösen pedig egy triciklit szeretnénk kérni Neki, Lilinél az valahogy kimaradt.

Lányok, van valakinek bevált gofri receptje? Névnapomra kaptam gofrisütőt, ma este szeretném kipróbálni, szeretnék tutira menni.

Na, megyek reggelit készíteni.

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Katinka! de igen:)

van egy tuti goffri receptem, ígérem még ma beírom

Én tavaly karácsonyra kaptam egy szendvicssütővel, grillel kombináltat. Kéthetente vasárnap reggel goffri a reggeli.
bende
 
 


Több receptet kipróbáltam, de csak ez az egy vált be.
bende
 
 


Ja és ne haragudj Katinka!

Nagyon nagyon boldog névnapot kívánok, Neked is:)
bende
 
 


Bende: én is várom a goffri receptedet, nekem is kombinált sütőm van, pár receptet kipróbáltam már, de a tied tuti jó.

Betti: a 0-ás életveszélyes. Párom is utálja, pedig ő is gyakorlott sofőr, régen még teherautóval járta folyton, azzal azért biztonságban érezte magát, de személyautóval horror, főleg szar időben.

Karácsony: most úgy néz ki hozzánk jönnek anyuék, meg tesóim. Eddig úgy volt, hogy nálunk ebéd, délután anyuéknal vacsi, de a dédiéket már nem tudjuk elvinni anyuékhoz, így most anyuék jönnek hozzánk, meg a dédiék is átjönnek, de ha fáradt, akkor haza tud menni. Nem tudom még mi lesz addig, mamám nagyon de nagyon szar állapotban van.

Mikulás: itt a faluban mindig van egy kis műsor Mikuláskor, a helyi ifjúsági klub előad egy tök jó mesejátékot, amit ők találnak ki. Persze a mikulásról. Ja, és van egy fickó, aki beöltözik Mikulásnak, ő is játszik a műsorban, utána meg szaloncukrot osztogat a gyerekeknek. Este meg házhoz megy ahhoz, aki kéri. Előre vinni kell a mikucsomagot a művházba, névvel, címmel ellátva, meg le lehet írni, hogy mit említsen meg a mikulás, általában egy csomó cumit elvisz ilyenkor. Tavaly egy plüss mókussal jött és mielőtt átadta volna a csomagot előadott egy történetet a mókuskáról, aki eltévedt és őt kérte meg, hogy hazavigye, de előbb eljöttek Levihez és Dorcsihoz csomagot hozni. A srác benne van a haveri körben, így néha összeülünk valakinél, azt mesélte egyre kevesebben kérik, hogy házhoz menjen, pedig ingyen jön. Ja és képzeljétek cigizik, de aznap nem gyújt rá, nehogy a gyerekek cigiszagot érezzenek a mikuláson.

Apáéknál is lesz céges ünnepség, de Pesten a központjukban, meg a bátyám szokott hívni minket a tűzoltósághoz, de ezeket most nem merjük bevállalni.

Katinka: Lilinek jobbulást, gyógypuszik mennek. Levim már jobban van, tegnap sem volt lázas.
Vendég
 


30 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 dl tej

Egy tálba öntsük bele a lisztet, keverjük hozzá a sütőport. Egy másik tálban keverjük ki a vajat a porcukorral, hozzáadva a tojásokat és a vaniliáscukrot. Majd szórjuk bele a sütőporos lisztet és lassan csurgassuk bele a tejet. Csomómentesre keverjük és süthetjük is.


Másoltam a receptet- nem kell körülményeskedni külön tállal, csak a sorrendet kell tartani. Ja és méregetni sem szoktam, csak mindent saccolni.

Ami nekem bejött, ha az első előtt kenőtollal lekentem a sütőfelületet olajjal. Ezt meg lehet ismételni akár minden goffrinál, de az elsőnél szerintem kötelező!!!!

Mikor kiveszed a sütőből még elég puha, de utána ropogósra keményedik:)
Ennek ellenére egy idő után visszapuhul, sajna másnapra már nagyon nem finom. Frissen viszont nagyon finom!
bende
 
 


Nálunk karácsony anyunál lesz, ott a rakás tesóm, anyósom is jön, mert apósom 5 éve meghalt, miért is üljön otthon egyedül, mi meg utálunk még karácsonykor is a határon állni. 24.- én átjön, és két napig megszálljuk anyut. Mamámék a szomszédban laknak, így egy rakáson vagyunk.
Én sütök édeset-sósat, visszük az italt, a többi kaja meg anyué, mamáé a halászlé, mint halász. :D
Igazából 24.-re főzünk, az üti a két másik napot, anyu hadseregnek készít általában. Éjféli misét az idén kihagyom azt hiszem, nem akarok a hideg padon üldögélni.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tegnap délelőtt karácsonyi ajándék vásárlás volt. Na ez úgy néz ki, hogy egyszerre szoktuk, ez jelent 4 testvért, két szülőt, két élettársat, anyóst, mama, tata, és 4 keresztgyermek. 15 emberke.
Hát nem írok semmit, mit hagytunk ott....elkeserítő. És kit hagyjak ki, kinek mondjam, hogy nincs?
Ez egy akkora lüke szokás.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Bende, köszi szépen a receptet, majd holnap beszámolok róla, hogy sikerült. Simán be tudnám én is vezetni, hogy rendszeresen együnk belőle reggelire. És a köszöntést is köszi. :wink:

Mancsa: örülök, hogy Levi már jobban van. Köszönjük a gyógypuszikat, épp most ébredt Lili a köhögésére. :( Egyébként meg szegénykém alig lát a takonytól, tüsszög egész nap.

Betti: nem semmi menet lehetett ez a vásárlás, hogy bírtad? Szerintem is olyan gáz, hogy erőből "kell" ajándékot venni, mennek a telefonok, ki mit vegyen kinek, hogy legalább ne fogjon mellé. Én pár dolgot vettem meg, a nagy része még sajna azért hátra van. :roll:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Lilinek küldöm a sok gyógypuszit, remélem, hamar használ. :wink:

Bende, én is így vagyok vele, nem tudok az éjszakákon változtatni, ez van. Talán lesz jobb is...

Szösz, nem vettük még meg, szülinapi ajándék lesz, de megpróbálok neked a méreteknek utánanézni.

Lara, nehezen, de nincs más választásom. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Szösz, csak ennyit találtam sajna: Méretek: 23 cm × 55 cm × 41 cm.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Hoztam 2 képet. :)

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


A dátumot én bénáztam el a gépen. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Voltam nőgyógyinál.
Kérem szépen: oltás kérdés rám van bízva, nem fogja kijelenteni sem a nemet, sem az igent. Oltásnak lehetnek szövődményei, akik meg eddig meghaltak az influban, azt nem mondják, be, hogy elég legyengült, beteg állapotban voltak. /túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség, mellrák/.
De már nevetnem kellett, már ő is szegény, egyszerűen nem meri senki felvállalni, hogy igen kell. Csak a saját felelősségedre.

Az merült még fel bennem, hogy mondta ott egy anyuka, hogy a kilenc hónapos kislányával elküldte a házidoki, hogy egy év alatt babákat szó sem lehet. Akkor a magzat az mennyi idős is? Annak lehet?
Vagy panaszkodott szegény, hogy egy hónappal ezelőtt a házidoki kijelentette, hogy ne oltassák magukat, most meg számonkérte, hogy miért nincs beoltva? Kinek lehet így hinni.

Lényeg, hogy okosabb nem lettem megint csak.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Bende:Nálatok volt mellékhatás a 15 hós oltás után?
Én is elmentem a receptet :wink: Nikinek is lesz majd sok haja :D Majd nyáron jól bele lehet kenni az iszapot :D remélem majd összfutunk megint a strandon :wink:

Katinka:Gyógypuszik mennek Lilinek jaj szegényem remélem hamar jobban lesz.

Betti:Akkor tegnap jó közel voltatok hozzánk :wink: kár hogy nem találkoztatok Tüncivel.
Az oltás meg nehéz dolog senki nem tudja hogy lenne jó.Milyen ajándékokat vettetek?Nekünk még nincs meg mind.

Beze:Lexi de édes :D :D :D :D :D nagyon aranyos kis oroszlánja van,erre rá is tud ülni majd?

Mancsa:De jó hogy van nálatok mikulás :D Bizti tetszeni fog a gyerekeknek :wink:

Ma lesz a született feleségek :D :D :D :D
Vendég
 


Lara, köszönjük. :D Igen, ez kismotor egyben, ha leengedem az ülését. Már ráültettem, de még lecsúszik róla. :roll:

Betti, neked kell döntened, a védőnőm mondta tegnap, hogy terhes kismamái is oltatták be magukat, nem tapasztaltak mellékhatást.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


lara!
nálunk nem nagyon volt mellékhatás a 15hós szurinál, pedig kettőt is kapott. a 15hósat meg a pneumot is.
kicsi hőemelkedés, és egy hatalmasat aludt.
estére adtam neki nurofent is.
meg két helyen egy picit pöttyös volt.
Vendég
 


Anyany:Remélem mi is megússzuk mellékhatás nélkül.Hannusnak a popsija lett nagyon pöttyös elötte nem volt.Lehet az oltástól?Mikor mész nyelvvizsgára?

Beze:Majd száguldozni fog vele :D Hannusnak kisautó van,nagyon szereti :D bár ő mindent szeret ami autó :D

Megint egy h1n1-es kismama most volt a hírekbe :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Anyany! Gratulálok az államvizsgádhoz!!! Ügyes vagy! Nyelvvizsgázni bármilyen nyelvből lehet? Egy barátnőmnek is szüksége van a nyelvvizsgára, ezért elkezdett októbertől lovárit tanulni. Azt hiszem márciusban már megy is középfokúzni.
Zsófi micsoda kis hölgy lett...

Névnaposoknak boldog névnapot!!!

Betti! Ha én most várandós lennék, akkor beoltatnám magam. Kihangsúlyozom, ez az én álláspontom. Természetesen a többi halálesetnél "eltitkolják", hogy voltak egyéb kockázati tényezők, de a várandósoknál nem gondolnám, hogy lett volna.
Sajnos a szülész-nőgyógyász szakmai kollégium nem foglalt állást az oltás ügyben. Felháborítónak is tartom, mert szakmai felelősségük lenne.
A magzatba nem juthat át sem a vírus, tehát, ha az anya megfertőződik, attól a magzat egészséges marad.

Kép
jaffa4
 
 


Szia Jaffa!Hogy vagytok?
Vendég
 


Beze!

Nagyon szép a kislányotok! Sajnálom az éjszakákat.

Ami még nagyon friss élményem, az az, hogy ma voltam szülői értekezleten a bölcsődében. Hát néha elkalandoztam, aztán arra eszméltem, hogy majdnem bőgök és könnyes a szemem. Január 18-án kezdjük a beszoktatást, két hétig tart, szépen fokozatosan. Katica csoportba fog járni és virág lesz a jele.
A csoportba járók többsége be van oltva H1N1 ellen. Egyre jobban arra hajlok, hogy beoltassuk mi is Mazsolát.

Kép
jaffa4
 
 


Szia Lara!

Hogy megy a suli? B sszus mennyi haja van Hannusnak! :shock:
Mutattam a férjemnek, azt mondta, ő még soha nem látott ennyi hajjal ilyen pici kislányt.
Hannus elkezdett már járni?

Kép
jaffa4
 
 


Jaffa:Köszi jól megy a suli :D nem is gondoltam volna :D
Hannus még mindig nem megy de már nem idegesítem magam rajt,most már pár másodpercre megáll kapaszkodás nélkül.
Olyan nehéz lehet ez a beszoktatás :( én már most félek tőle :oops:
Képzeld múltkor iwiwen irt egy modellügynöksség tetszik nekik Hannus de persze pestre kellene vinni meg 24 ezer lenne a fotózás :shock:
Neked hogy megy a suli?

Van még valaki akinek nem fog bölcsibe járni a gyerkőce?
Vendég
 


Majd dec 9-én derül ki, hogy mennyire sikerült a gazdasági matematika rejtelmeibe beleásni magam. A gyakorlat jól megy, mikor Milu alszik akkor matekozom ezerrel. Elméletet - definíciókat, tételeket, bizonyításokat - nem tanulok, mert semmi értelmét nem látom. Megpróbálok puskázni.
Tegnap egy barátnőm mutatott egy fantasztikus eszközt. Puskatoll!!! Használta már valaki? Tapasztalat?
Azt tervezem, hogy ezzel egészítem ki hiányos tudásomat. :P


Hannust már csak pár nap választja el és menni fog. :) Tényleg ne idegesítsd magad rajta.

Kép
jaffa4
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?