Hi!
Tegnap este rengetegetírtam és eltűnt, nem volt időm újraírni akkor...most is inkább bemásolok egy e-mailt, amit az egyik barátnőmnek kültem:
24-re voltam kiírva, aznap hajnalban be is mentünk mert már órák óta 8 perces fájásaim voltak...de ezek még enyhék voltak és csak 1 ujjnyira voltam nyitva.
Nem is kerültem szülőszobára, hanem ki az osztályra.Aztán napközben fájások elmúltak, éjjel visszajöttek, 25-e reggel 4-től 4 percesek voltak és azok már igazi, jó fájdalmasak. De még mindeig csak 1 ujjnyi.
2 óra múlva mondom a sokinak, hogy ez egyre brutálabb, na akkor volt szűk 2 ujjnyi, mehettem a szülőszobára, ahol amúgy teltház volt.
Viktort is berendeltem addigra, eggyütt szültünk járvány ide vagy oda, az apás szülés mehetett, csak látogatási tilalom volt.
9.10-kor burokrepesztés,fájások erősödtek (állva vajúdtam amúgy a bordásfalat markolszva)...egy óra múlva már éreztem, hogy jönnek a tolófájások is...szóltunk dokinak...fájás közben megnézte a méhszájat...elég brutál volt...de még mindig csak 2 vagy 3 ujnyi volt.Vajúdjak csak tovább. Később tuti 3 ujjnyi volt...tartsam vissza, lihegjem el a tolókat...na mondanom sem kell mit megszenvedtünkmég vagy 1órán keresztül, amikor jött a fájás, az inger, hogy nyomj és hát nem lehetett...aztán néha próbálkoztunk a nyomással (bejött doki, szülésznő), a doki közben a méhszájamat simizte, hogy tűnön már el...ki tudja hanyadik ilyenalkalomra eltűn tés végre kibújt rajta Alexa. Na onnan már tényleg lehetett nyomni a fájásokkal és onnan már a 2.fájásra meglett először a buksija, majd a teste is kicsusszant.
Szóval a fájások elviselhetőek voltak, a kitolás picsafüst, csak az visszatartós ill méhszájtágítós rész volt nagyon kemény...de közben is végig pozitív voltam,bármikor újracsinálnám....hisz megérte.
Viktor végig asszisztált, borogatott, masszírozott, levegőt vett velem, kincset ért a jelenléte bent.
Tejcsi van,de sajna be is dugult egy tejcsatorna a balban tegnap, azóta borogatom,masszás, másfajta szopipozició, mellszívás...brrr
Amúgy tök jó itthon...néha húzós, amikor Alexa nem akaraludni 2 szopi között...de majd megszokja a rendet...aztán jobb lesz.
Apa első éjjel nem is aludt...csak 6 kor mertel ehúnyni a szemét...de a 2. és3. éjszakán már aludt, csak 1x kelt fel mindkét éjjel ringatni egy órácskát a kiscsajt..
Ma már dolgozott, itt lent a kisboltabn, de hamarosan váltja anyuja és jön haza...gondolom elég hulla ....
Én most aludtam az előző szopival Alexával, meg reggel is sikerült még7-9ig, mert éjszaka meg csak vagy 1-2 órát.
Hugom, akinek 2 kisgyereke van,tegnap ismeg ma is volt itt délelőtt és segített, így jól telt a délelőtt. Mérleget is intézett a tanácsadóban, amiért Viktor elment az ebédszünetében...így legalább tudom, hogy mennyit eszik a csaj.
Mert áltban félórát cicizik, de most amikor mértem, fél óra alatt is csak 20grammot evett.:S
Nappal áltban 3 óránként eszik, de éjjel 12 és 3 között ez mindig besűrűsödik, szinte egyfolytában enne...ezért is kellett a mérleg...
Na ennyit most...mennem kell...mindenkinek pusz és hajrá!!!