Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tmami!
Szép lányka! Egy idős Olivérrel. Szerdán volt 2 hónapos. Ti is megkaptátok már az oltást? Hogy viseltétek?
A tejre visszatérve, próbáld meg lefejni, és cumiból adni neki, úgy talán szívesebben elfogadja.
Nálunk még működik a csárda, és most esett le a tantusz, hogy mivel az este 11 órás kaja kimarad, ezért úszom 2-kor a tejben. Hülye dolog arra kelni, hogy olyan vagy mint egy szökőkút. Ezért este 11-kor lefejem a tejet és lefagyasztom.
Most amúgy is van némi gond ezzel a nyamvadt parlagfűvel, mivel nem szoptathatok, ha tablettát szedek. A szem viszketés és prüszkölés még nem is lenne gond, mert elviseli az ember ha kell, de egy idő után befulladok, és az már nem olyan vicces. Így most megint szobafogságon vagyok. Minden becsukva, pedig épp a minap pumpáltam fel a bicikli kerekeit. Gondolva arra, hogy egyes hírek szerint, ha szoptat az enbre lánya, nem jön ki az allergiája! Nekem kijött.
Szila!
Adrienn volt nálam a szülésznő, és szerintem remekül irányította a szülést. Rendes szülésem volt, és a tanácsait érdemes volt megfogadni, mert használtak!
Sziasztok!
Mindenkinek kellemes ünnepet!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!
Szia Meske! Bocsi hogy nem irtam, de nagyon elvoltam foglalva. NAgyon jo itthon, Kristóf már 4,5 kg. Nagyon jo fiu, rengeteget alszik,és ez jó is mert többet tudok foglalkozni a 7 éves fiammal. Képet nem raktam fel mert nem tudom hogy kell.Ugy örülök hogy hamarabb megszültem, nem tudom te hogy vagy vele, de legalább túl vagyunk rajta és a meleget is jobban birom igy.

Tmami! Nagyon aranyos a picurkád.

Sziasztok!! Otili
otili
 
 


Sziasztok!

Otili, szívesen megnézném a képet a kisfiadról! Kép
A melléklet feltöltése gombbal tudod feltenni a képet, egyszerű, próbáld megKép

Inronram, akkor csak egy nap van a gyermekeink közöttKép
Együttérzésem az allergia miatt, bennünket eddig szerencsére elkerült, de pl. az anyósom két éve lett allergiás és a sógorom is ezzel küzd.
Mi e héten kapjuk meg az oltást, mert eddig a doki szabin volt. Olivér hogy viselte, nyűgi van utána?

Meske kérdezted korábban hogy alakul az alvás, ahogy nő a baba. Miléna most két hónaposan kb. 2x2-3 órát alszik napközben. Egyx reggel, utána délután. Este 9-től alszik, egyszer eszik 2-3-kor, utána fél nyolcig alszunk. Ez a "napirend" kb. két hetes. A 6 hetes fejlődési ugrás nálunk is bejött, eléggé nyűgös volt akkor, többet evett, aludni meg nem akart. Szerencsére elmúlt, most szinte mintababaKép)

Mikorra várható, hogy kibújik az első fogacska?? Miléna egyfolytában nyálzik pár napja, rágja az ujjait is. Nem korai???
tmami
 
 

 
 

Sziasztok!
Tmami!
Olivérnél volt egy kis macera, az oltás után úgy 5-5,5 órával. Nem sírt, hanem felsikított, és fogta a kis fejét. Elég ilyesztő volt, de nem veszélyes. Volt láza is, így túl vagyunk az első hőmérőzésen is. Kicsit tartottam tőle, mivel hagyományos hőmérőnk van, de nem volt semmi gond. Apuka igyekezett elterelni a figyelmét, és tartani, hogy ne ugráljon el. Egy fél lázcsillapító kúpot kapott, amit nem tudjuk, hogy lehet törés nélkül hosszában félbe vágni. Este aludt rendesen, tán picit többet is a megszokottnál.
Utálom ha rossz neki.
Olivér is most fedezi fel a kezét, és mindíg a szájában köt ki. Sokszor este is hallom ahogyan hangosan cupákol! Szerintem ez még nem a fog, hanem a kezeinek a felfedezése. Eztán majd mindent a szájába gyömköd, ha már rendesen fog tudni markolni.

Tud valaki olyan módszert allergiás tünetek enyhítésére, ami nem gyógyszeres? A Theis féle orkenőcs nem jó, mert nekem vérzik tőle az orrom. Ez A tengervizes bigyó egész türhető, bár lehet, hogy csak a szobafogság miatt használ. Szeretnék végre kimenni a bezárt lakásból a levegőre.
Van az országnak olyan része ahol alacsonyabb a pollen koncentráció?
Jól jönne egy kis segítség!
Köszi!
Sziasztok

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Inonram szia,

ezt találtam neked az allergia ellen, ami nem gyógyszer:
http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=87634

Mi már egyx hőmérőztünk, popsis módszer, azzal a különbséggel, hogy digitális hőmérőnk van és ez egy perces. (Persze ezért sem rajongott a lányKép
Én is utálom, ha szurkálják. A kórházban és még itthon is szurizták többször, mert kissé vérszegény. A múltkor inkább a férjem maradt bent vele, mert akkor elég szédüléses állapotban voltam. Muszáj lesz megedződnöm!

Ezt a cupákolást Miléna is csináljaKép Olyan édiKép
Először nem akartunk neki cumit adni, de a kezével nyugtatta magát már pár hetesen is, ezért meggondoltuk magunkat, mert szerintem inkább a cumi, mint az ujjszopás. Sajnos láttam már iskolás ujjszopót isKép

Puszi
Tmami
tmami
 
 


Sziasztok Tmami és Ironram!

A fogzás miatti nyálzás már sokszor egy hónapos kor körül elkezdődik, de ettől függetlenül az átlago sfogzási idő 6-7 hónapos korra tehető. De vanank babák 4 hónaposan fogacskákkal. Majd kiderül. De akár jöhetnek a fogak is, ezt senki nem tudja előre.

Allergia: Szopi mellett nyugodt szívvel alkalmazhatóak a helyi szerek, mint orrspray, szemcsepp. Aztán kálcium akármennyi szinte, hiszen a szoptatás is kivesz az emberből, meg az allergia miatt is kell. Nekem Mogyoródon rossz a levegő, sokat prüszkölök, meg viszket rettenetesen a szemem. Veresegyházon jobb a helyzet. Ott van macifarm, érdemes megnézni. Az autóban meg nagyon jó, elvileg az újabbakban már van pollenszűrő.

A lázcsillapító kúp: Mi nem hosszában törtük, ha nem széltében. És egy kis popsikenőcsöt kentünk a végére. Szerintem íy is jó, és kevesebb a küzdés. Egyébként, ha lázékony a baba, akkor már a szuri után közvetlenül is lehet kúpozni. Főleg a 2. oltás tud kellemetlen meglepiket okozni. Akkor figyelni kell a szurik (merthogy 2 lesz a két combijába), hogy nem csomósodik-e be. Jobb előre bekészíteni jeget, és akkor lehet száraz borogatást rakni a lábijára. Vizeset nem ajánlják az orvosok a fertőzés veszély miatt.

Allergiára mondják még az aloe vera-t én nem próbáltam, de lehet, hogy fogom. Ja és minden nap hajmosás, és nappi többszöri arc és kéz mosás.

Hát ennyi. Ja bocs. Van egy kínai tea allergia ellen. A DM-ben kapható. Gyógynövényes. Meg lehet próbálni.

Remélem segítettem nektek

Puszi
Panni
uran
 
 


Szia Tmami! Köszi a segitségetmegpróbálom feltenni a képet....
otili
 
 


REmélem most sikerűl a képet feltenni.Kép Most pénteken lesz 4 hetes. Ez egy régebbi kép!!!Itt egy hetes!!
otili
 
 


Halihó!

Kedves Panni, köszönjük a segítséget. Sajnos mi még mindig nem vagyunk túl az oltáson. A dokink szabin volt és csak hétfőn tud jönni. Pedig a Miléna már jócskán betöltötte a két hónapot.
Neked mennyi idős a gyerkőc?Kép

Otili, gyönyörű gyermekekKép Tényleg, mindkettő!
Hogy van Kristóf?

Az én lánykám egy nyugodt angyalka mostanában! Remélem, ez nem a vihar előtti csendKép

Ivett, merre vagy? Nyaraltok?

Inonram, gondoltam rád, itt nagyon gázos a helyzet, már ami a polleneket illeti. Az anyósom szinte folyamatosan prüszkölKép (Ha nem kedvelném itt mondhatnám, hogy legalább addig sem beszélKép

Na, úgy látom pihennem kellKép Puszi mindenkinek!
tmami
 
 


Szia Tmami!
Köszi jol van,a szeles időtől kicsit nyűgösebb de azért nem vészes. Alszik 3-4 órákat.Éjjel meg 11 körül eszik és alszik reggel 6 ig.
remélem ilyen jólesz mindig. A nagyobbik is ilyen jo alvo gyerek.Semmi nem zavarja ha alszik .Kristóf most 4,5 kg .Pont ma lesz 1 hónapos este 10 kor. :-)
Ti hogy vagytok?
Itt az ujabb fotó.Itt már nagyobb....és dagibb!!!!!!!


Szia OtiliKép
otili
 
 


Sziasztok!
Tmami!
A cumi így került elő nálunk is. Én is ellenzem a keze csócsálását, de mára már nem tehetek semmit. A csemetének önálló akarata van. Dudli ki, mancs be, de ha eléri, az apja kezét is szívesen összetrutyizza. Egyre bővebb lére ereszti magát. Igaz nem egy ujját gyömködi, hanem az egész öklét igyekszik eltüntetni, néha meg is lep, hogy nem akad ki az álla.
Eddig a legrosszabb élményünk csemetével a könnycsatorna átmosása volt. Igaz én a folyosón voltam, de így sem múlt sokon, hogy elbőgjem magam tehetetlenségemben. mire behívtak, addigra viszont már el is aludt a kis csibész, így megnyugodtam, hiszen mégsem lehetett olyan vészes akkor. Azért nem kívánom senkinek.
Muszáj hozzá szokni, hiszen lesz még számtalan ilyen alkalom, és mindig anyuci megy a dokikhoz, meg kórházba, és egyébb rémes helyekre. De már érzem, mit jelentett, amikor Anyukám azt mondta, hogy neki jobban fáj...
Az allergiám egyenlőre köszöni jól van. Nappal minden zárva, csak este nyitunk ki mindent, és én is csak akkor dugom ki az orrom, leszámítva az úszást, mert azt muszáj. Állandó étvágy, így nem csökkenő pocimaradvány effekt.

Panni! Uran!
Köszi a tippeket. A kúp hosszanti darabolásához azért ragaszkodtunk, mert dokinéni ezt mesélte, de lehet, hogy ő sem tudja, hogy a mi kúpjaink ezt nem akarták. Ám ha megy keresztben is... Már a kúp darabolás.
Az aloe vera milyen formában segít az allergiával kapcsolatban?

Otili!
Remek csemeték!
Kristóf szépen kerekedik!
Olivér is esti baba. 22:04. Azonban Ő nem husisodik, csak nyúlik, mint akit húznak. Még most is kukac, csak hosszabb majd 10cm-vel.

Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!
Van itt 1-2 jól sikerült hangulatjelentés csemetémről!KépKép

Így nézünk ki 10 hetesen és 1 naposan!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!Gyönyörűségesek ezek a babócákKépTudna nekem valaki infót adni Abkarovics dokiról?Gondolok itt konkrétan arra,hogy mennyit kér a vizsgálatokért,na és persze mennyi nála egy szülés?Segitséget előre is köszönöm!Itt a mailcímem ide írjatok:moschino@gportal.hu

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!! Otili, tényleg milyen szépen kerekedik a gyerkőc és milyen nyugisnak tűnik! Jól vagytok? Miket csinál a kicsi?

Ironram,cuki nagyon Olivér!!
Mi is túl vagyunk már az oltáson, a doki végül engem vígasztaltKép
Pedig annyira nem sírt a Milus, inkább panaszkodott. Úgy-de úgy sajnáltam!!!
Szerencsére nem volt nyűgös sem. Igaz ez nem is jellemző rá egyébként, majdnem mindig jókedvű és ha mosolyogsz rá, visszamosolyogKép Esténként van néha olyan, hogyha nem alszik délután, estére nagyon fáradt és akkor nehéz elaltatni és végignyafogja a fürdést is. Pedig azt nagyon szereti.
Ironram, biztos nagyon rossz volt a könnycsatorna-átmosásKép És miért küldtek ki?
Csináltam a babócámnak egy képtárat, nézzétek meg, ha gondoljátok!
http://babanet.hu/album/main.php?album=3328
Puszi
Tmami
tmami
 
 


Sziasztok!

Tmami!
Azt nem tudom, de már akkor mondták, hogy nem maradhat bent szülő, amikor a kórházban a lehetőségeket végigzongorázták a szemével kapcsolatban. Gondolom volt elég "rossz tapasztalatuk" szülőkkel, főleg aggódó anyukkal!

Mostanság elkezdte bemutatni csemete, mégis tud bömbölni! Úgy igazán! Nem tudom mi változott, hacsak nem a fogamzásgátlót utálja (cerazet). Elvileg nem, de azóta bömbizik, számunkra szokatlanul, és a cicit sem fogadja olyan habzsolháp módra, éppenhogy csak nem bírkózunk azért, hogy egyen. Pedig nem egy dundi baba. 3200-vel hoztam haza, 49 cm volt, és most szerdán 10 és 1/2 hetesen volt 5020gr és 59cm. Én kicsit keveslem.
Azonban az sem elképzelhetetlen, hogy elkapattam, mert napközben akkor hajlandó alidni, ha hson fekhet rajtam. Ja leteszem.... Bár ez nem magyarázat a hamira.
No, valahogy megfejtjük majd a rejtéjt.

Ismeri valaki a PATENTEX OVAL fogamzásgátló hüvelykúpot? Mik a tapasztalatai?
előre is köszi

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Szia Tmami!

Köszönöm, hogy szorítottál. Minden rendben volt. Augusztus 20-án, pontosan a kiírt napon, reggel 8 óra 4 perckor 3400g-mal, 64cm-rel megszületett MARTIN. Ma 15 napos, gyönyörű, és alvóbajnok. 2 hetesen most 3620g és 66cm. A doktornő szuper volt, végig ott volt mellettem. NEM VOLT AZNAP ÜGYELETES!!!! Jaj, megyek is, Martin éhes. Majd írok, ha elaludt. Üdv: Mézescsupor és Martin baba
mézescsupor
 
 


Kedves Tmami!

Misi lassan 15 hónapos lesz.

Kedves Ironram!

Nekünk nem mondtak semmit a kúppal kapcsolatban. Magunktól ez tűnt egyszerűbbnek, de hatott. Egyébként nagyjából kell csak azt afelezést érteni.
Az aloe vera-t gél formában bevéve az egyik ismerősömnek a nap allergiájában segített. Hogy máskor is segít-e azt nem tudom. Van aki isteníti, van aki nem. Nem tudom. Nekem most bejött a Luffeel tabletta ami homeos bogyü, tehát elvileg nem árt.

Panni
uran
 
 


Szaisztok! Szeretnék Dr. Zachernál szülni, voltam már a magánrendelőjében, ott elég borsos árat kért. Próbáltam a feleségétől érdeklődni a további tarifák után, de természetesen kitérő választ adott.Jelen anyagi körülményeim között nagyon fontos ez a kérdés (persze a jó orvos is és Zacerről nagyon jókat hallottam+a tapasztalatom is jó volt). Kérlek segítsetek, ha tudtok!!! A e-mail címem:namely@freemail.hu
Köszi! Marika
marica
 
 


Szívesen küldök infót dr Móriczról (csupa jót!)! De inkább magánban.
Dvj
 


Rizi!Ide írj,: devozione@freemail.hu!
Dvj
 


Abkarovics dokiről még mindig senki nem tud mondani semmit?Ha van valai ide írjatok:moschino@gportal.hu

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Sziasztok!
Panni!
Ez a homeos bogyó hogy működik és hol szerezhető be?
Hallani hallottam már a módszerről általában, de eddig nem igen keltette fel az érdeklődésemet. Most viszont nagy szükség lenne megoldásra, mert az éjszakai ablaknyitást sem bírom már. Totális szobafogság!!!!
és szép lassan bedilizek...
Esőt szeretnék. Kb úgy 3 naposat. Bocsi mindenkitől akinek rosszkor jönne, de...
Minden esetre köszi a tippet.

Hallott valaki olyasmiről, hogy csemete nem szereti az enyhén szénsavas ásványvizet? Már úgy értem megváltoztathatja-e az anyatejcit?

Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Szia!

A homeos bogyó neve, ha nem írtam volna luffeel. Bármely gyógyszertárban kapható szeritnem. Van nekije borsos ára. 50 db 1700 ft körül, ha jól emlékszem. Ebből a tünetek enyhüléséig napi 3-at kell a nyelv alatt elolvasztani. Nincs valami jó íze, de ki lehet bírni. Ha enyhültek a tünetek, akkor meg lehet próbálni kevesebbet szedni.
Ja az eső nem biztos hogy sokat segítene. Itt volt egy jó kis vihar esővel, másnap majdnem megfulladtam. Kép

Szénsavas dolgok okozhatnak a babának pocófájást állaítólag. Én nem próbáltam ki, mert nem szeretem egyébként sem őket. De engem is felfúj néha, hát még akkor a babát.

Pusza
Panni

ui. ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
uran
 
 


Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha valaki volt már ilyen helyzetben. Én az egyik főorvoshoz jártam évekig, nála is szültem első gyerekemet, sokáig elégedett is voltam vele, de a terhességem alatt végig ijesztgetett ezzel-azzal, ami végül megalapozatlannak bizonyult és a szülésemet sem egészen úgy vezette le, ahogy én elképzeltem (volt burokrepesztés, oxitocyn, gátvédelem zéró stb.), szándékosan nem írok egyelőre nevet, mert még nem váltottam. Szerintetek nagyon gáz, ha kórházon belül váltanék orvost? Mert a Pétefyvel elégedett voltam, szeretnék megint ott szülni főleg az EDA miatt, nekem nagyon bejött. Tudom is kihez mennék, de félek, hogy kellemetlenségeim lennének abból, hogy otthagytam a régi orvosomat. Muszáj lesz kórházat is váltanom?

Köszi
kikezdki
kikezdki
 
 


Szia Kikezdi!

Szerintem nem kell kórházat váltanod. Nyugodtan válts orvost, akár kórházon belül is. Ha a régi orvosod észreveszi, legalább elgondolkodik, hogy vajon miért váltottál. Üdv: Mézescsupor
mézescsupor
 
 


Hello Mézescsupor!

Kösz a bíztatást, azért nem olyan könnyű ez a dolog, mert hát a presztízs, ugyebár... Nekem az Abkarovics doktor nagyon szimpatikus, ő adta be az EDÁt és nagyon emberséges volt, megvárta a két fájás közti szünetet és akkor adta be, mert mondtam, hogy fájás alatt képtelen vagyok mozdulatlanul maradni. A helyi érzéstelenítést még fájás alatt adta be, így észre sem vettem, az EDÁt meg már nem is éreztem. Kérdés, hogy ha meghallaná, hogy rangban felette álló orvos volt a korábbi dokim, egyáltalán átvenne-e?
kikezdki
 
 


Szia Panni!
Milyen hatóanyagok vannak ebben a Luffeel csodában?
Kb. mennyi idő szükséges a tünetek enyhüléséhez?
Mert hát ugye most már csak nincs sok hátra ebből a nyavajából, tehát ha 1 hónap, akkor pocsékba megy.
Minden esetre köszi!


Ismeri esetleg valaki a Pólus hotel uszodai babaúszó tanfolyamot? Értelmesebben feltéve a kérdést: Járt már valamelyiktek oda babauszira? És ha igen, vagy csak hallott róla valamit, az kérem írjon pár sort az élményekről!
Olivér pénteken töltötte a 12. hetét, egészséges, mozgékony manó, és úgy látom a fürdést is szereti, tehát azt hiszem jót tenne neki.

Sziasztok! Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Szia Ironram!

Az összetétele a köv., bár ha nem vagy nagy gyógyszerhozzáértő, ill. növényhozzáértő, akko rnem hiszem, hoyg sokat fognak mondani:

Aralia racemosa D1 25,0 mg, Arsenum Jodatum D8 25,0 mg, Lobelia inflata D6 25,0 mg, Luffa operculata D12 25,0 mg, segédanyagként: magnézium szteraát, laktóz

Azt mondják az okosok, hogy 1-2 nap előfordulhat a tünetek erősödése, minthogy ez egy homeopátiás gyógyszer, és ez ezekre mindig igaz, aztán javulás tapasztalható. Én még sosem éreztem átmeneti erősödést, de nyílván embere válogatja.

Nem csodaszer. Homeopátiás szer. Az egy kicsit más. Kép
De nem baj, hogy annak hívtad.

Nem tudom, mennyit tudsz a homeopátiáról. Ennek a lényege, hogy olyan anyagot juttatnak az ember szervezetébe, amely ugyanazokat a panaszokat okozza, mint maga betegség, és ezzel arra ösztönzi a szervezetet, hogy ezeket a tüneteket legyőzze. Vagy valami ilyesmi. Nem vagyok sajnos nagy tudója ennek a tudománynak, de azért érdekel. Pl. nátha esetén én már most 2 éve nem használok semmit, ui. vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, csak a oscillococcinium nevű ugyancsak homeo szert. Hogy ettől bírom jobban, vagy mástól, azt nem tudom.

Remélem segítettem:

Panni
uran
 
 


Szia Kikezdki! Csatlakozom Mézescsuporhoz, szerintem sem kell lelkiismereti kérdést csinálnod az orvoscseréből. Mondjam azt, hogy egy főrovosnak nem hiszem - sajnos - hogy minden betege a szívügye lenne. Amikor tavaly szültem - Abkarovicsnál - a szobatársamat például gond nélkül és minden indok híjján megcsászározta az egyik főorvos, lehet, hogy épp az akihez Te is jársz, csak azért, hogy nehogy hétvégén zavarja a szülésével. Másrészt én fiatal doki párti vagyok, ezek az öreg orvosok úgyis mindjárt nyugdíjba mennek és akkor szaladgálhatsz új orvosért. Szóval ne félj váltani, a szülés a legfontosabb történés az életedben, fontos, hogy minden úgy legyen ahogy Neked jó. Az meg, hogy Abkarovics elfogad-e, ha egy "rangban felette álló" orvostól jössz át hozzá, azért butaság, mert nem a beosztás dönti el, hogy melyik orvos áll a a másik felett, hanem az embersége, hozzáértése...stb. Egyébként Abkarovics beosztása sem kicsi, jó nem főorvos, de messze nem az utolsó.
Üdv, Szaszi
szaszi
 
 


Szia Szaszi!

Nem csinálok lelkiismereti kérdést, gond nélkül váltanék, ha tudnám, hogy sem a következő babára, sem rám, sem az új orvosomra nézve nem jár ez majd következményekkel. Az orvostársadalom Mo.-on ma még mindig feudális elveken nyugszik és jaj annak, aki egy főorvost megsért. Nevetségesnek tartom, hogy a vizitek még mindig úgy zajlanak, hogy rangsorban jönnek egymás után a dokik a kórterembe. Ha váltok szinte biztos, hogy szembesülnöm kell a régi orvosommal, név szerint ismer engem, évek óta járok hozzá. Hangsúlyozom nem követett el semmilyen szakmai hibát, alapos volt, azt sem mondhatnám, hogy nem törődött velem, legfeljebb azt, hogy nem eleget. De az bosszantott leginkább, hogy végig kiskorúként kezelt, nem beszélte meg velem, hogy miért van szükség a szülésem felgyorsítására, egy csomó ideig lebegtette a császár lehetőségét, megpedig egy hibás UH-lelet alapján, ami majdnem 1 kg-val alábecsülte a kislányom súlyát. Én nem szeretem az ilyen bánásmódot, felnőtt ember vagyok, kezeljenek is úgy, nem akarok a munkájukba beleszólni, de tudni akarom mi miért történik. Amikor kérdeztem tőle, hogy legközelebb szülhetek-e gátvédelemmel, kitérő választ adott, hogy az majd a helyzettől függ. Gyakorlatilag most se adott rá esélyt, szegény szülésznőm hozzám sem fért, hogy gátvédelmet alkalmazhasson, láttam is az arcán, hogy mérges a dokimra, az meg csak hajtott, hogy nyomjak, nyomjak és 3. tolófájásra kint is volt a lányom, persze volt gátmetszés is és belső repedés is, gondolom a méhszájam, de erről sem kaptam részletes felvilágosítást. Mikor rákérdeztem, azt a választ kaptam, hogy szakadékonyak a szöveteim, ja, valamit kellett mondania... Ezt most csak utólag látom már ennyire tisztán, akkor és ott csak határtalanul boldog voltam, hogy egészséges a lányom és komplikációmentes szülésem volt.
Lehet, hogy szerinted egy orvos emebersége, hozzáértése dönti el ki áll a másik felett, de a valóságban ez nem így van, nem akarok Abkarovicsnak sem kellemetlenséget okozni, lehet, hogy megorrolna rá az exdokim, ha megtudja, hogy nála szültem és talán még meg is torolná rajta a dolgot. Inkább elmondok neki mindent mikor először megyek hozzá, aztán döntse el ő, hogy így is vállal-e.
kikezdki
 
 


Kikezdi!
Nehogy már te érezd magad kellemetlenül mert nem vagy megelégedve az orvosod "szolgáltatásával", hozzáállásával... stb. Ez az ő szégyene! Ne habozz, ha úgy érzed válts nyugodt szívvel, és a kórházról se mondj le. Az új orvosodnak említsd meg a dolgot, és hogy ne legyenek kellemetlenségeid, úgy menj UH-ra és egyéb kórházi vizsgálatra, hogy ne pont a régi orvosod csinálja. A szülésig simán megúszhatod találkozás nélkül, utána meg - ha találkozol is vele - már kit érdekel.
Különben megírnád nekem priviben hogy ki a volt dokid? Azért érdekelne, mert én a második babám várom és a Péterfy biztos, a választott orvosom pedig egy főorvos, akivel kapcsolatban nem igen van tapasztalatom. Kísértetiesen hasonló okokból váltottam orvost mint te. Így tapasztalt anyuka/szülőnő szemszögből egy kicsit már máshogy látom a dolgokat a második babával a pocakomban. A privi címem: gabor.timea@axelero.hu
Köszi,
Timi
timi30
 
 


Szia Tmami!
Olvastam, hogy a te orvosod is Dr. Zacher Pál volt. Ha megengeded és megadnád a e-mail címed privátban szeretnék 1-2 kérdést feltenni.
Köszi: Marica
marica
 
 


Timi30! Emil ment.

Szaszi! Jól olvastam, hogy azt írtad korábban, hogy Abkarovics vállal szülést Telkiben is? Akkor lehet, hogy ezt választom, amúgyis gondolkoztam már az első szülés előtt is ezen, de most egyre inkább hajlok rá, bár a pénzt sajnálom én is, viszont mivel lehet, hogy többet már nem szülök, akkor legalább utoljára megadom a módját. Így a fenti problémáim is megoldódnának.
kikezdki
 
 


Sziasztok Fórumozók!

10 napja szültem a Péterfyben, és gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat, lévén nagyon frissek, talán hasznosak lesznek a még szülés előtt állóknak, a bizonytalanoknak.

El kell rögtön mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok a Péterfy szülészetével, és nagyon pozitív élmény volt mind a szülésem, mind a kórházban töltött 4 nap.
Valamint beállok az Abkarovics doki rajongók közé, mivel én is nála szültem, és kizárólag jót tudok róla mondani.
Egy komplikációktól nem mentes (terhességi cukorbetegség, 9. heti fenyegető vetélés, hamar megrövidült méhnyak, a végén pedig eléggé nyitott méhszáj)terhesség végén, bár már hónapok óta fejem fölött lebegett a koraszülés rémisztő lidérce, elmúlt a kiírt nap is, aztán még 2, és a dokival úgy döntöttünk, burokrepesztéseel megindítjuk a szülést. Nem volt már kívánatos a túlhordás nyitott méhszájjal, ami fertőzésveszélyes.
Reggel 9h-re mentünk be, de nagyon sokan szültek aznap, mindenhonnan jajveszékelés hallatszott, sürögtek-forogtak a szülésznők, orvosok. Csak 10-re sikerült egy szülőszobába bejutnunk, akkor is csak a burokrepeszttés idejére, amit a doki nagy óvatossággal hajtott végre, és egyáltalán nem is éreztem. Adrienn volt a választott szülésznőm, végig nagyon figyelmes és kedves volt, a burokrepesztés előtt beöntést adott, amit én kértem kifejezetten (első szülésemkor nem kaptam, és rosszabb volt úgy...), és csak egy picit volt kellemetlen.
Ezután elfoglalhattam az ágyamat egy alapítványi szobában, ahol ketten feküdtünk. Nyugodtan el tudtunk mindent rendezni a férjemmel, eközben szépen lassan beindultak a fájások.
Sétálgattunk a folyosón, így aztán elég gyorsan sűrűsödtek és erősödtek, közben Adrienn nnéha ellenőrizte a szívhangot, szerencsére minden rendben volt. A doki többször ajánlotta az EDA-t, de én jobban ódzkodtam az altestem elérzéstelenítésétől, mint a fájdalomtól, és első szülésem tapasztalatára alapozva, amit szintén fájdalomcsillapítás nélkül csináltam végig (nem mazochizmusból!), nem kértem az EDA-ból. Emellett a doki jóslatában is bíztam, aki gyors lefolyású szülést "ígért". Úgy is lett. A fájások elég gyorsan 4-5 percesről 2 percesre mentek le, a vajúdásnak ezt a részét már végre egy külön szülőszobában töltöttük, én egy vajúdólabdán, a férjem mögöttem egy széken, a hátamat masszírozva a fájások alatt. Mire jött a doki, hogy újból megvizsgáljon, 13h-kor, már nem tudtam felkászálódni az ágyra, annyira fájt, aztán közölte, hogy ebből baba lesz egy órán belül, de akkor én már tolófájásokat éreztem. Erre már nagyon gyorsan szétkapták az ágyat - az egyetlen negatívum tényleg csak ez az ágyon, vízszintes helyzetben való szülés volt, borzasztóan természetellenes! - , aztán még 2 nyomás, és 13.22h-kor kint volt a 2. kislányom. A doki nem szándékozott vágni, de sajna egy picit kellett a végén, mert a baba a feje mellé tette a kezecskéjét; de a vágás olyan pici volt, hogy azt másnapra már kihevertem, és le is tudtam rendesen ülni. A szülés utáni törlésről, meg varrásokról inkább nem számolok be, nekem talán az volt a legkellemetlenebb rész az egészben, de Abkarovics doki még ezt is "megédesítette" szó szerint, csokoládét tömködött a számba, hogy valami jó is történjen. Eközben a férjem babusgatta a kislányunkat, majd aztán én is megkaptam őt, hogy elkezdjük a szopizást.

Amikor visszakerültem a szobába, sajnos estig nem láttam a kicsit, akkor is én reklamáltam már, hogy hozzák végre, de ezen kívül nem volt panaszom a csecsemősökre, sőt. Nagyon kedvesen bántak a babámmal, és engem is tájékoztattak mindenről vele kapcsolatban, arról is, hogy azért kapott egy kis cukros vizet, mert egy picit leesett a vércukra. Ezután azonban már csak tőlem kapott cicit.
Sajnos ugyanezt az osztályos nővérekről nem tudom elmondani, egyik undokabb volt mint a másik, különösen egy Márti nevű. Első délután már "vérben fürödtem", mire végre este hozzámvágtak (szó szerint) egy másik betétet a 3. csöngetésemre, de már nem is segítettek.
De egyébként még az ételosztó nénik és a takarítónők is udvariasak és kedvesek az emberrel, és a takarításról annyit, hogy 2x jönnek egy nap, és mindig tisztaság van. Persze a jó közérzethez hozzájárul a fizetős szoba kényelme is: saját fürdő, hűtő, mikro, TV, helyes kis függöny az ablakon. Belestem a sima kórtermekbe is, azok azért közel sem ennyire kellemesek.

A doki minden nap bejött hozzám, érdeklődött hogy vagyok, nem voltam elfelejtve szülés után sem. Egyébként is jellemző rá a figyelmesség, a terhességem alatt egyszer sem éreztem, hogy le akart volna rázni, mindig szánt rám és a kérdéseimre időt, mind a rendelésen, mind telefonon.
Egy vizsgálat során sem éreztem fájdalmat, kellemetlenséget, mindig nagyon óvatos, és vigyáz. A magánrendelésén csak néha-néha kellett várnom, akkor sem többet fél óránál, és ezért elnézést is kért az asszisztensnő, Györgyi, aki szintén nagyon kedves, szimpatikus.

Egyelőre ennyit, így is túl hosszan írtam már, bocsánatot is kérek; legyen mentségemre mondva, hogy annyira jó volt ez a második szülésem, hogy még mindig "be vagyok zsongva", bár azért az éjszakai szopik miatt eléggé ki is fáradtam már.
Ha valakinek tudok segíteni, szívesen teszem.

Ja! És a fórumban fentebb olvasottak alapján javaslom egy Abkarovics doki rajongói klub megalakítását... :-))

Vacak
vacak
 
 


Vacak:jó ötlet a klub KépKépKép nem a 474-es szobába voltál véletlenül?

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Tündérke: de igen, a 474-esben, csak neeeeeem? Ismerjük egymást?
vacak
 
 


Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy tudtok-e valamit a Péterfy utcai kórház koraszülött osztályáról, annak orvosairól.
Köszönettel, Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Szia Vacak!

Épp most jövök a Péterfy szüléselőkészítő előadásáról, ott fogok szülni, január 4-re vagyok kiírva, úgyhogy nagyon köszönöm a soraidat, mert igazán megnyugtatóak voltak a szüléssel kapcsolatban!
Amilyen lerobbant a kórház, annyira szimpatikusak az orvosok és a szülésznők, és nagyon pozitív, modern a hozzááláásuk a szüléshez - legalábbis nekem ez jött le a mai napon.
Azt szeretném kérdezni, hogy ki volt a szülésznőd?

További jó babázást kívánok!
Macsek
macsek23
 
 


Vacak nem,mert én 2002 novemeberbe voltam ott,te meg nem ott szülted a nagylányod.Csak egyből ráismertem a szoba leirásába,csak annyi a kül.,hogy akkor nem volt mikró.Én a 2-es ágyon voltam,az ajtóval szembe,és baromi kényelmetlen volt.

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Aztán nehogy az történjen, hogy sztárdokit csinálunk itt A.-ból, felmagasztaljuk, aztán ő is csak olyan flegma lesz, mint a főorvosok. Igazából mi kapatjuk el a nőgyógyászokat, utána meg sírunk, hogy nem bántak velünk megfelelően.
kikezdki
 
 


Macsek: A választott szülésznőm Farkas Adrienne volt, és nagyon kedves, segítőkész volt végig. A legcélszerűbb, ha a dokidtól kérdezed meg, melyik szülésznővel dolgozik szívesen együtt. Gondolom, mindegyik orvosnak van egy preferált munkatársa.Nekem is az orvosom ajánlotta Adrienne-t, akivel már a 8. hónap elején megismerkedtem személyesen.
Neked pedig szép, nyugodt terhességet kívánok, és egy klassz szülést januárra!
Vacak
vacak
 
 


Kikezdki: igen, valahol egyetértek a hozzászólásoddal, de persze ez az orvoson is múlik, mármint hogy elszáll-e magától, ahogy egyre többen mennek hozzá. Én őszintén remélem, hogy dr. Abkarovics nem lesz ilyen, megmarad annak a nagyon kedves, alapos, és elhivatott orvosnak, akit az elmúlt 2 évben ismertem meg személyében.
vacak
 
 


Liv!

Az én kisfiam sárgaság miatt lekerült a kora osztályra. Az ottani orvosok nagyon jók, a nővérek, nagyon kedvesek, én csak jót tudok róluk mondani. Ha konkrétabb kérdésed van, írj, válaszolok.

Abkarovics téma: Ha minden igaz nálam ő volt az a doki, aki épp ügyeletes volt, amikor bementem. Ami nekem nem volt szimpi. Amikor megvizsgált, amikor beértem a szülészetre, akkor se szó se beszéd, minden előzetes kérdés, vagy tájékoztatás nélkül fogta és megrepesztette volna a burkot, csak nem sikerült neki elsőre, így még a 2. próba előtt meg tudtam kérdezni, hogy mégis most épp mire készül. Na ennyi, csak hogy ne csak jó legyen róla írva. Egyébként utána ne sok közünk volt egymáshoí, mert az EDA-t nem ő adta be, nem tudom miért, de nem is baj, aztán megjött közben a választott szülésznőm (Cser Kati) és orvosom.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Épp múlt héten jutottam arra az elhatározásra, hogy hosszas nyomozás és keresgélés után a Péterfy, azon belül is Abkarovics doki mellett döntök. Így örömmel olvastam róla a pozitív hozzászólásokat, tovább nem is akarok keresgélni, mert előbb-utóbb minden dokiról találtam vmi negatívumot.....Csak ápr-ra vagyok kiírva, úgyhogy talán még nem késtem el az orvosválasztásról.Az előző hozzászólások között olvastam egy mobil számot (Abkarovics asszisztenséé), ahol állítólag a magánrendelésre be lehet jelentkezni. Kérek valakit, aki hozzá járt, hogy küldje át a pontos elérhetőséget, esetleg tarifákat is, akár priviben (lilla0909@freemail.hu). Köszi előre is
turogomboc
 
 


Sziasztok! Én is a Péterfyben fogok szülni (dec. 1-jére vagyok kiírva). Nagyon megörültem, amikor Macsek a szülésfelkészítőről írt.
Macsek, le tudnád nekem írni, hogy mikor kezdődött az előadássorozat, várhatóan milyen témák várhatóak az elkövetkezendő 1-2 hétben, és hogy pontosan mikor vannak az előadások?
Remélem kérésem nem túl megterhelő és előre is köszönöm, Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Mindenkihez kérdés:
Melyik orvosok tudnak EDÁ-t beadni? Vagy kiről tudja bárki is, hogy biztosan nem?

URAN:
Én úgy tudtam, hogy van a sárga babáknak egy bilibed nevű kékfényes ágyacska, amit felvisznek hozzád a szobába és ott lehet így melletted a baba. Sajnos a sárgulás nálunk is újra várható, így én is érintve vagyok a dologban.

BUJKA:
Holnap du.megyek a dokimhoz. Nála megvan a tanfolyam pontos órarendje. Ha addig még nem késő, hozok haza egy példányt és bepötyögöm. Szept. 13 hétfő volt az első előadás különben.
A következő előadáson ha jól emlékszem az EDA lesz a téma.

Timi
timi30
 
 


Kikezdki!

Igen, Abkarovicsnál lehet szülni a Telkiben, ezt onnan tudom, hogy a férjem forszírozta ezt annak idején, megkérdeztük a dokimat és azt mondta, hogy szerződésben áll a Telkivel,így minden gond nélkül lehet nála ott is szülni. El is mentünk a férjemmel kicsit tájékozódni, hát mit ne mondjak gyönyörű, de tényleg, nem tudom jártál-e már ott, de bátran mondhatom, hogy minden igényt kielégítő. Tudtam és számítottam rá, hogy nem lehet olcsó, de az előre kalkulált árak alapján azt mondtam - annak ellenére, hogy a férjem győzködött, hogy szüljek ott - hogy ezt a pénzt inkább a babára költsük - nem álltunk azért ennyire jól, sajnos. De ha Ti megtehetitek és belefér a keretbe, szerintem próbáld ki. A babánk születés után egy évvel Abkarovics doki rendelőjében szervezett baba-mama klubbon volt is egy lány, aki konkrétan a Telkiben szülte meg a kisbabáját, beszélgettünk akkor erről és hát áradozott róla. Szerintem ha komolyan gondolod kérdezd meg Abkarovicsot, a lehetőségekről.
Szia: Szaszi
szaszi
 
 


Timi! Nagyon aranyos vagy! Előre is köszönöm és várom leveled!!! Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Timi!

Nem tudom, hogy van-e ilyen kórterembe is kivihető kékfényes ágy, akko ramiko rén szültem (2003 jún.) még nem láttam ilyet. A sárga babák vagy a szülészet csecsemőosztályán éjszakáztak a kék fény alatt, vagy mint Misi lekerültek az intenzív osztályra. A kórtermes dolog nekem azért fura, mert legalábbis Misi infúziót is kapott, na most azt én nem vinném ki a kórterembe. De nem tudom, Lehet, hogy azóta változtak a dolgok. Sajnos Misi sárgasága elég súlyos volt 2 nap folyamatoas kezelésre szorult. Ezért kellett lemennie. De az sincs messze, hiszen az alattuink lévő emeleten van.

Panni
uran
 
 


Ironram, most olvasom, hogy te is szenvedsz. Hát én is, de nekem még durvább. Ha kidugtam az orrom rögtön befulladtam, estére szenvedtem, ha hörgőtágítót szipákoltam akkor viszont nem szabad szoptatni (7 óra a felezési ideje) Persze a tüdőgondozóban ezt nem reklámozzák, hazsnáljam bátran mondják-ja persze nem az ő gyerekük szopik mérges tejet KépÉn mindent kipróbáltam, mindenféle homeopátiás szert is, egy megoldást találtunk csak de ettől bedilizek lassan egy hónapja vagyok bezárva a lakásba, felszereltettünk egy légkondit ez átszűrte a ház levegőjét teljesen, se ablakot se ajtót nem nyitunk, nem megyek ki. Borsos az ára de semmi sem segített. Villámgyorsan útlevelet csináltattunk Balázsnak de mégsem kellene már elutazni egy 5 hetes bébivel. Azóta biztos érzed a pollenek kezdenek elfagyni, mi is 8 hetesek lettünk, ki-kidugom az orrom a házból. Szombaton még befulladtam, de most 2 napja minden rednben van ha ki is megyek. NINCS az országnak olyan része ahol jobb lenne, én a Mátrában Mátraháza tüdőszanatóriumában bíztam. Nos ott sem jobb a helyzet, biztos forrásból tudom. A sószobák sem jók. Ha leköltözöl az Aggteleki cseppkőbarlangba egy hónapra akkor rendben vagy. Kép Hát tudom nem írtam megnyugtató választ, de szerencse, hogy szopi alatt jött az allergia, mert terhesen még többet árthatnak a szerek, a korábban lefejt tejjel viszont ki tudod húzni ha gyógyszeres napot kell tartanod. Hát ennyit tudtam (nem)segíteni, tudom nem bíztató, de ha minden igaz ezt a szezont már letudtuk, és bízzunk benne, hogy jövőre nem jön ki az allergiánk Kép
pusz Hurki
hurki
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?