Sziasztok!
Ezer éve jártam már én is erre,már lehet nem is emlékeztek rám. Alig ülök már mostanság gép előtt, mert a szokásos házi munkák mellett belevágtam megint abba, hogy magam készítsek karácsonyi ajándékokat és ez is sok időt vesz el. Most épp fa ékszeresdobozt ragasztok be szalvétával (decoupage technika) ill goblent készítek. Már évek óta csinálok mindig valamit karácsonyra, egyedűl tavaly nem, pedig szerintem tavaly még több időm is lett volna
, mert akkor ugye napjában többször is aludt Balázs.
Írtátok a napi menűt, nekünk így néz ki:
6-kor szopi
7:30-8:00 körül reggeli: tejpép v. vajas kenyér majd utána kunyerálás az én reggelimből
9:30-10:00 körül szopi
12:30-13:00 ebéd (alvás után) : ma céklát evett krumplival és csirkemellel, tegnap krumplilevest evett, miután nem ette meg a spenótot (amit eddig mindig megevett
) desszert: babakeksz majd utána kunyerálás az én ebédemből
16:00-17:00 körül gyümi v. joghurt v. pudding vagy ezek kombinációja (az időpont függ attól, hogy mikor ébred a délutáni alvásából)
18:30-18:45 vacsi: déli kaja vagy tejpép v. vajas kenyér
20:00 szopi
Ha meglát valami kaját és enne belőle akkor mondja, hogy nyam-nyam
és amikor eszik az ő kezében is van egy kanál, beletunkol a tányérjába és utána a szájához emeli és megeszi, persze közben azért megy a trutyizás a kajás kanállal az etetőszék tálcáján, de hát így tanul a gyerek.
Képzeljétek, Balázs nem issza meg a
babatejet
, bár eddig csak egyszer próbáltam neki adni, de már az első korty után húzta a száját és utána ha közelítettem is vele már tolta el a kezével. Pedig most, hogy már alig szopizik 2x-3x egy nap és a tehéntejet még nem akarom neki adni jó lett volna ha issza ezt. Eddig csak vizet ivott, mással nem is kóstoltattam, lehet ez a baj??
Tényleg, ti forraljátok még a csapvizet, mielőtt itatjátok vele a babát?
Az utóbbi napokban kezdi húzni a száját arra a kajákra amit eddig gond nélkül megevett. Amit észrevettem, hogy nem ízlik neki az a gesztenye és a máj. Immel-ámmel lehetett csak megetetni vele. De a többi kajcsit eddig falta, most meg húzza a száját. A spenóttal sem volt eddig gond, már többször kapott, tegnap meg 3 kanállal ha evett, még jó, hogy addigra készült el a krumplileves, hál isten az ízlett neki.
Nemrég kibújt az 5. fog, ez is észrevétlenűl, eddig így csak 1 fogat szenvedtünk meg, de még visszavan ugye pár fog
Hiszti: nálunk is néha van, akkor amikor olyat veszek el a kezéből aminek nem igazán van ott a helye, de gyorsan elterelem a figyelmét és nyugi van.
bezártság: én is érzem sokszor, hogy olyan jó lenne elmenni este valahova, barátnőzni, dumcsizni, de miután letettem Balázst aludni, annyira nincs kedvem elindulni ebben a hidegben. Éppen ezért örülök amikor Balázzsal napközben tudunk elmenni valahova(pl Ringató minden csütörtökön, átmenni barátnőmhöz és 2 éves kislányához)
H1N1: férjem beoltatta magát a munkahelyén, a sima influenza ellenit is megkapta. A doki aki beadta azt mondta, hogy így most nincs miért aggódni a családot illetően. Érdekes a TV-ben meg azt hallani, hogy attól ő még hazahozhatja a vírust
Én nem adattam még be magamnak és szerintem nem is fogom, próbálok a védekezésre odafigyelni. Most már pl ha kimegyünk mindig van rajtam kesztyű, így nem csupasz kézzel nyúlok kilincsekhez, a liftben a gombokhoz, stb. és sok forró teát iszom naponta, ez leviszi a bacikat a gyomorba, ott meg már nem okoz kárt (állítólag
, ezt olvastam nemrég). Remélem átvészelem így ezt az időszakot.
Kinek a babája nem jár még egyedűl magától?
Balázs múlt héten tette meg az első saját lépéseit. Kapaszkodva, a kezünket fogva már régóta magabiztosan megy. Most már egyre többet tesz meg pár lépést naponta és nagyon élvezi
Marek: fogadd őszinte részvétemet
. Átérzem milyen lehet most Neked, én apukámat rákban vesztettem el
Sok erőt és kitartást kívánok!!
Veronika : az agyhártyagyulladás elleni oltás az a prevenár? bocs, ha nem vagyok képben. Édes a "kócos" kép
Bettike: mintha csak a fiamat látnám azon a képen ahol az egeret tologatja Máté
Bár ilyenkor nálunk az ölünkben van, mert nem éri fel azt ahol az egér van. De ha tologatja, akkor közben a monitort nézi, nem semmi hogy tud utánozni már minket.
Nagyon szép nagy szemei vannak Mátének!!!
Tercsimama: sajnos nekem is messze van az a játszóház
Ildi: én is örülnék, ha valaki tudna infóval szolgálni, hogy hogy kell takarítani a lilliputis cipőt, mert nekünk is nagyon koszos a talpa és a lábfeje is ,mert ugye Balázs még főként mászva halad előre.
Napközben nálunk Balázs sajnos a mi nagyágyunkban (de nem az ölünkben) alszik el(miután pörgött-forgott párat) és amikor bekómált/félig elaludt, akkor teszem be az ágyába és ott alszik el igazán. Bánom már nagyon, hogy erre szoktattam, mert ez tényleg csak megszokás. Este ugyanis már kb 4 hónapos kora óta azt csinálom, hogy szopi után megvárom, hogy kijöjjenek a büfik, majd lámpakapcsolás, Balázs ilyenkor már nyújtózkodik be az ágyba és ott alszik el teljesen. Ha napközben csak úgy beteszem az ágyba amikor már álmos, na akkor úgy felébred, hogy közben röhög rám, körbejárja az ágyat, stb, egy ideig elvan ott a plüssökkel, de utána ő igenis ki akar jönni onnan. Ha kiveszem és ráteszem a mi ágyunkra, akkor pár perc alatt bealszik.
Eszterbabe: nekünk van elektromos orrszívónk. Jó erősen szív, de nem tud annyit kiszívni, mint a porszívós. Szerintem ha a porszívósat nem szereti Laura, akkor az elektromos sem fog neki bejönni, de inkább próbáld ki az a biztos.
huh, jó hosszú lettem, szerintem most befogom a számat
és megyek inkább aludni. Majd jövök képekkel is.