Új privát üzeneted érkezett!

Végre képekkel is ideértem!

Így garázdálkodik!
Kép


Így mutatja, hogy ha figyeljünk oda!
Kép

Ez meg egy igazi nagyfiús!
Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


http://www.kolyokpark.hu/

Csajok, mi lenne ha itt találkoznánk hamarosan a játszóházban a Sárkány Centerben? Megszervezem szívesen! Ma voltunk itt és iszonyat jól érezte magát Nóri! Kinek lenne kedve jönni?

Kép

Kép
tercsimama
 
 


AZ ÖSSZES BABA NAGYON ÉDES! ÉS OLYAN SZÉP MIND!:))

tercsi, nusildi: Én úgy irigyellek titeket, meg a többi pesti anyukát is...annyi helyre tudtok menni, itt nincs semmi. Úgy elvinném Laurát állatkertbe én is, de itt ahol sétálni tudunk az a főtér és egy csónakázó tó. Nagyon élménydús :?

szöszke: Amit írtal, hogy a párom nem nőtt fel a gyerekhez, ebbe igazad van. Eljátszik vele, de ezenkívül nem tud vele mit kezdeni, 2x megfürdette mikor még kissebb volt. Nem terveztük a Laurát, még elég fiatalok vagyunk, de látom rajta, hogy próbál belerázódni. Ez annyira nem ábrándít ki, mert ez idővel úgyis rendeződik.

Laurának már adtam narancsot, főleg, most sok van itthon, mindig adok neki belőle. A citromot imádja, szoktam neki vágni egy gerezdet és azt szopogatja:D

Vmelyik nap reggelire adtam neki tejet, izlett neki. Még elfogy ez a doboz babatej, és már nem veszek többet, az orvos szerint felesleges, már nyugodtan adhatok tehéntejet. És semmilyen kiütés nem jött ki rajta, pedig másfél decit megivott.

Tegnap kicsit beteg volt. Nagy folyik az orra, tegnap egész nap bágyadt volt. Felkészültem, hogy rossz éjszakánk lesz, meg h tuti lázas lesz, de nem volt semmi..ma már jól volt, csak náthás.

A szája meggyógyult, és heg sem maradt :lol:

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 

 
 

Eszterbabe, nem konkrétan a férjedre gondoltam, hogy nem nőtt fel, hanem általában az ilyen viselkedésű férfiak nem nőttek még fel az apasághoz. Te jobban meg tudod ítélni, hogy milyen Laurával a párod. A két fürdetés azért nem túl bíztató. :( Mi lesz később? Hogy fogod rávenni az arányosabb munkamegosztásra? A saját keserűségem is beszél most belőlem, elhiheted...én is végigcsináltam ezt, igaz, gyerek nélkül...de úgy is nagyon nehéz volt. Én azt tapasztaltam, hogy ami egyszer már elfogadott volt, azt a férfiak később természetesnek veszik. Ha az egyszer bevált, hogy ő nem fürdeti, nem töri magát különösebben, viszont eljárkál a haverokkal, akkor onnantól kezdve az a tárgyalási alap. Az egész párkapcsolat egy húzd meg-ereszd meg játszma. Ha mindkét fél konstruktív, akkor nem kellemetlen egyik félnek sem.

Kép
szöszke
 
 


Sz.veronika, micsoda kis édes kócos haj! :) Vágtátok már neki? Mi még mindig nem vágtuk le Gergő haját...

Bettike, mekkorát nőtt Máté! Megy már? vagy kapaszkodva oldalaz?

Kép
szöszke
 
 


Karácsony: idén apósomék kitalálták, hogy nem kap senki semmit (Gergő azért fog valamit kapni), hanem összegyűjtjük az ajándékokra szánt pénzt (kb. összesen 40 ezer Ft), és a falujukban a legszegényebb családnak odaadjuk. :D:D Szerintem érdekes ötlet...kíváncsi vagyok, hogy fog elsülni.

Lkata, nagyon jó a pancsolós kép!!! :)
(a többi is)

Tercsi, én nem tudom, merre vannak ezek a játszóházak...főleg a Market Centrállal nem tudtam mit kezdeni. :roll:

Holnap masszázs! Juhééééé... :wink:

Kép
szöszke
 
 


Babylove-os gabonapépet ad valaki a gyereknek? A nővéremtől kapott Gergő, és kíváncsi vagyok, milyen. :)

Kép
szöszke
 
 


Tercsi, nekünk nagyon-nagyon messze van az a játszóház, úgyhogy sajnos mi kihagyjuk! Bár most az influenzás időszakban a zenebölcsibe se járunk, inkább játszóterezünk a levegőn és sétálunk sokat.

Szöszke, én adom a Babylove-os tejpépet, ha arra gondolsz, rizses, vaníliás és banános is volt már itthon, Lotti imádja mindet.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Csajok, ti hogy altattok napközben?????????

Mert mi rászoktunk és rászoktattuk Lottit arra, hogy a kezünkben ágyba fekve alszik el napközben és úgy tesszük be az ágyába. Mostanra elégeltem ezt meg és most kimegyek a szobából, de akkor sír, mint az őrült. De ez nem megoldás, hogy mindig kézben alszik el :? Régen, amikor pár hónapos volt, simán bealudt egyedül is, amikor fáradt volt :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!!!!

Itt sok sok gyerek játékot találtok.Vannak olcsóbbak is.Karácsonyra. :lol: :lol:
www.tulli.hu

Altatás:Fanni mindig velem alszik el.Este etetem tápszerrel fekszik mellettem és elalszik.
Napközben iszik és alszik persze velem. :oops: :oops:
Ez van sajnos én sem tartom jónak de erre szoktattam rá.Mostmár nem hagyom sirni a kiságyban mert nincs értelme.Úgysem értené meg mért hagyom ott.Hiába mondom el neki.Majd ha nagyobb lesz akkor rászoktatom hogy egyedül aludjon el a szobájában.Bár nálunk ez nagyon nehéz lesz mert én a kezdetek ota egy szobában vagyok vele.

eszterbabe:jobbulást Laurának reméljük a nátha is hamar elmúlik.



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!


Szöszke!Én egyetértek veled apa ügyben!Mi az elején megbeszéltük,hogy igen is a gyerek/ek közösek nem csak az enyémek és mind a ketten úgyna olyan szinten veszük ki a részünket na jó szoptatni apa nem tud de pelenkázni sétálni,füdretni igen.Nálunk mehet apa de én is szoktam és ez tökre müködik.Babylavos pépet Zsebi is szereti nagyon szerintem még finomabb mint a drágább márkásabbak! :D Te még szoptatsz?

Pálmonak milyen szempilái vannak :shock: Neki nem kell majd 200x os nagyobbító hatású spirál :lol:

Altatás:Hát Lányok nem akarok senkit elkeseríteni de az,hogy ha nagyobb lesz könnyebb leszoktatni a velünk alvásról nagy tévedés.Addigra olyan szinten hozzá szoknak,hogy nagyon nehéz akkor már mert még több eszük van!Én már többször írtam nekünk a Doki mondta az első nap jól gondoljam meg,hogy altatom mert minél nagyobb annál nehezebb leszoktatni róla.Nekem van olyan ismerősőm akik 4-en alszanak egy ágyban mert mind a kettő gyerek be lett szoktatva a nagy nem volt hajlandó leszokni róla mikor jött a kicsi :shock: Nem kell sírni hagyni de szépen fokozatosan le lehet róla szóktatni.Akiknek még egy babájuk van azok meg gondoljanak arra ha kettő lesz elég nehéz lesz 2kézzel 2gyereket altatni ráadásul anya is kipurcan egy idő után. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


MOST ALUDT EL :shock: :roll:
Totál kikészültem, még bőgtem is :oops: Eddig hozzá voltam szokva, hogy rajtam fekve elalszik, de most már szeretném az ágyához kötni az altatást-alvást :? A menet kemény volt, 9-10-ig ágyában altattam, de amint kimentem, állt fel és sírt, közben kiporszívóztam az egész lakást is, de aztán kivettem az ágyból, mondván, nem alszik, aztán pörgött kint, evett 11-kor, bekakilt és aztán betettem az ágyba és 2 perc alatt bealudt, olyan nagyon fáradt volt. De én ezt idegekkel nehezen bírom, megyek is, mert reggel óta készülök hajat mosni :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
nekem Pálmi 11 hónapos koráig gond nélkül aludt a kiságyában, egyedül aludt el és szépen aludt végig.
Utána kezdődtek a kalamajkák, ha otthagytam az ágyban sírt, kikészült. Így most én altatom el és ha elaludt akkor teszem be a kiságyba. Ez kb. egy 10 perces procedúra, ennyi még belefér. De meg kell várnom míg teljesen elalszik, mert ha csak félig aludt el, akkor abban a pillanatban, hogy beteszem az ágyba ugrik fel, sír és nyújtja a kezét, hogy vegyem fel...

Szöszke,
eddig még csak a frufruját vágtam kicsit vissza az egy éves szülinapja előtt.
Amit írsz a munkamegosztásról, hát igen... tudom, hogy nem nekem írtad, csak elgondolkodtatott... mielőtt megszületett Pálmi a párom azt mondogatta, hogy egy apukának 7-re haza kell érnie és az ő feladata a fürdetés. Eleinte együtt csináltuk kb. az első 2 hónapban, majd elmaradozott mellőlem, most meg már nem is akar emlékezni, hogy ilyeneket mondott, hogy ez az ő dolga lesz :?

Igazából ő csak annyit csinál, hogy percekre átveszi, ha odaadom neki, mert valamit meg kell csinálnom... illetve ha nagyon fáradt vagyok, akkor átveszi éjszakára, kb. egy héten egyszer.
Tegnap most pont ez volt, de most beteg lettem. Valami olyan erős gyomorrontásom lett, hogy 38.5-re felment a lázam, rázott a hideg, fájt minden izmom és nagyon erős hányingerem volt. Úgyhogy 20:30-kor bevettem egy lázcsillapítót és elmentem aludni, apa volt reggel 9-ig babával, akkor jött meg anyukám vigyázni rá. Most már jobban vagyok, nincs lázam, de a gyomrom még érzem...

Eszter,
a citromszopogatásról eszembe jutott, hogy Pálmi múltkor elkérte a kajámból a csemegeubit, vártam, hogy milyen fancsali képet fog vágni mikor megkóstolja, hát nem ez lett, hanem tök sokáig szopogatta! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok

elöször is minden baba nagyon aranyos.

zsuzsu. én már adtam mindettöt. a narancs annyira nem izlett neki, a mandarinból evett egy keveset

altatás: napközben nappaliban ülögarnitúra ki van húzva, szopizik, elalszik.nem kell mellette lennem, végezhetem a dolgomat.
este ugyanigy csak akkor átviszem a hálószobába vagy a kiságyába vagy a nagyba közénk.

bocs, hogy most nem reagálok mindenre, mindenkire de sajna nincs idöm, mert nemsokára ébredni fog.

fiam nagyon jó gyerek, csak néha nehéz vele.fürdetéskor állandóan fel akar állni a kádba, pelenkázáskor forog, felül, vagy elmászik /néha nyugodtan türi/
szerencsére nem nagyon hisztizik
mennem kell, felébredt, majd késöbb folytatom

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timirosicka,
nálunk ugyanez, a kádban felállogat, a pelusozásnál forog, elmegy... néha kész küzdelem...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


szöszke: Ez a két fürdetés magától jutott eszébe, egyébként nem kérdez rá, hogy fürdetheti e, de ha megkérném rá megcsinálja. Inkább ugy gondolja, hogy ez az én dolgom, azért vagyok itthon h foglalkozzak a gyerekkel. Mindig mondja, ha majd tud beszélni, meg kicsit nagyobb lesz biztos jobban, hosszabb ideig meglesznek kettesben. Hát, remélem így lesz:))
A féltékenységi kitörésem elmult most:D Elmondtam neki, hogy mit érzek ezzel kapcsolatban, meg azt is, hogy biztos nem tetszem neki, mert nem vagyok vékony mint régen. Azt mondta neki akkor se kell más nő ha 120kg leszek:D
Én is adok neki Babyloveos tejpépet, most banános van itthon, meg Nestlés kekszes. Ritkán eszik belőle, szereti, de csak akkor kap amikor nincs gyümi v főzelék amit tudna enni du.-n.

altatás: :cry: Még mindig csak szopziva alszik el,de már úgyis csak akkor ha hulla fáradt, ezért már 1 nap csak egyszer alszik. Dél körül. Ma séta közbe aludt el, ez a jobbik eset. Mostantól majd próbálom olyankorra időzíteni a sétát hogy akkor aludjon.

Sajnos még ma is nagyon náthás Laura, és ez az orrszívás borzalmas tortúra. Úgy ordít, alig tudjuk 2en lefogni. Van valakinek elektromos orrszívója(nem a porszívos)???
Nagyon drága sztem, de ha az kíméletesebb és gyorsabb akkor lehet h veszek egyet, nem tudom mikortól tudnak orrot fujni, de még egy ideig biztos szükésg van orrszívóra.

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 


Sziasztok!

Gyorsan míg alszik :lol:

altatás - mióta megvan az új ágy, azóta ketten befekszünk, fogja a fülem és elalszik aztán én mászhatok ki, az elalvás 5 - 25 perc között attól függ mennyire fáradt, de már megérti, hogy tegye le a fejét a párnára, áá babának stb.
Ildi! Kitartás! Sírni hagyni fölösleges, szerintem nem érti, hogy mit akarsz tőle! Inkább próbáld 1-2 napig nem fogva, hanem magad mellé véve (én is abba fáradtam el, hogy fogni kell, mondókázni, énekelni, na meg a súlya)! Jó pár napig el fog tartani, de csak következetesen! (az új ágy előtt szoktattam le a fogva altatásról, most meg szokjuk az új ágyat) TÜRELEM! Meg fogja érteni! :wink:

munkamegosztás - ez ugyan olyan szoktatás kérdése :lol: Én a férjemet ahhoz szoktattam, hogy ő fürdet, játszik a gyerekkel. Etetés, pelenkázás, altatás stb., stb. az enyém! Ha valamire megkérem akkor megcsinálja! pl. múltkor elúsztam így ő etetett. De ez a házimunkánál is így van. Ha megkérem porszívóz, tereget (egy kicsit morogva, de akkor is kész lesz!) :lol: Így én ritkán morgok a péntek esti foci miatt és ha néha-néha moziba megy.

örökmozgás - azt hiszem örököltem anyum arckifejezését, ha valamit nem szabad. Én emlékszem, hogy elég volt anyumnak úgy néznie és már nem is csináltuk. Máténál hasonlót veszek észre mostanság. Igaz, hogy még határozottan hozzáteszem, hogy nem. DE CSAK 1X-szer! Aztán jönnek a "szinonimák": Befejezted? Mit mondott anya?(ilyenkor felemeli az ujját mint a fényképen, mert én is így csinálok neki) Szabad ilyet a babának? (erre mondja, hogy nem) stb. amíg megunja! :lol: - Ja ez a kádban felállásról jutott eszembe!

Szöszke! Már fut-rohan :lol: 12 hónapos 2 hetesen kezdett totyogni és 1-2 hét alatt megtanult járni, futni, rohanni! Mostanra már biztonságosan szerencsére az esései is. Mondja, hogy hoppá és már megy is tovább!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, mert most is, mint mindig rohanok.

Minden baba gyönyörű!!!!

Betegeknek jobbulást!!!!

Névnaposoknak utólag is boldog névnapot kívánunk!!!!

Áron ma reggelre belázasodott, 37,7 a hónaljában., tegnap kijött a 8. foga nagyon remélem, csak attól és nem valami betegség., mert a lázon kívül semmi baja sincs, nem köhög, nem folyik az orra.

Közben reggel az egyik kutyusom is rosszul lett, össze - vissza dülöngélt, alig bírt járni.
Azonnal elvittem az orvoshoz, kapott infúziót, vettek tőle vért, megultrahangozták, hogy nincs-e méhgyulladása, de szerencsére nincs., mindezt 13.500Ft-ért, azt hittem elájulok, amikor kimondták az összeget.
De ez még csak a kezdet, a másik kutyusomnak mell daganatai vannak és lágyéksérve, holnap operálják 30.000Ft-ért.... úgyhogy most jól összejött minden egyszerre., dehát ők is a családtagjaink, sosem sajnálnám rájuk a pénzt., csak most egy kicsit rosszkor jött, de majd megoldjuk valahogy.

Na de nem is panaszkodom tovább, mert felkelt Áron.

Altatás: Áron is régen elaludt egyedül az ágyában, amikor még kisebb volt, most meg üvölt, ha beteszem, csak cicin hajlandó ő is a karomban aludni, igaz az apjával simán elalszik, ha leteszi magamellé, úgyhogy tegnap este is már ő altatta, mert nekem már elfogyott a türelmem. Nálam 30-40 percen keresztül is képes szopizni és még akkor sem akar elaludni, a férjemnél meg 10 perc alatt elalszik :roll:
Lehet, hogy én vagyok a béna?
Ma is tornára megyek este, úgyhogy övé az altatás, igaz ő már a negyedik gyerek után rutinos apukának számít. :lol: :lol:

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Áramszünet volt, elszállt minden amit írtam...fenébe :twisted: :twisted:

Szóval nagyon szépek a képek! :D
Bettike....gyönyörű színű szeme van Máténak! :D

Babe...unokatesómék szeretik az elekrtomos orrszívót, halk de erős!Nekik Pestonka van, ami mellszívó is. :wink:
Jobbulást nektek! :(
Laurának nem hígítod kicsit a tejet? :roll: Nehogy erős legyen a kis veséjének. :(

Szöszke...mi már ettünk bio babyloveos gabonapépet, tök snassz volt.
Alig fogyott el, nincs íze :? semmi cukor és tejpor sincs benne, max gyümölcsök sűrítésére jó. :roll: :?

Altatás...én kezdetektől kiságyban altattam Norbikát, néha laudt babakocsiban is mikor pici volt.szigurú voltam, mert ahogy Kata is írta nagyon nehéz őket külön szoktatni,
a barátnőmék még mindíg az 6 éves fiukkal alszanak egy ágyban :roll: nagyon kényelmetlen ám. És no magánélet! :oops: :(
Norbi már megszokta hogy külön szobában és kiságyában elszik el, napközben is. :wink: Megkeressük a Nyunyiját, megnézzük a pelust, iszik kicsit és leteszem aludni, megsímogatom a kis fejét, és elköszönök tőle, majd kimegyek.Az esetek 90%-ban elalszik magától, de van hogy még vissza kell mennem akkor visszafektetem kicsit ott maradok, éneklek neki, simizem majd kijövök. :D Ez az egy tök jól működik! :lol: :lol: :lol:
Munkamegosztás....A férjem se fürdeti mindíg Norbit, van hogy későn ér haza, és fáradt, így meg se kérem rá, hagyom pihenni.
Heti 2-3 alkalommal fürdeti, de sezte mindíg játszik vele kicsit addig én tudok pakolászni, vacsit készíteni,mosogatni...ilyesmi! :wink:

Mostmár mennem kell, remélem ez már elmegy...pussz! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Bocsi a sok-sok hibáért, nagyon siettem :oops: :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke...Amúgy visszatérve a babyloveos gabonapépre, két féle van belőle egyik se jó :?
De a tejpépek jók, mi is eszünk ilyen babábos-grízest(amit Babe is írt) vaniliásat, gyümiset....azok nagyon finik. :D
De szöszke te ilyet nem adsz neki ugysem, nem? Mármint tejpépes dolgokat.

Még annyit kérdeznék, hogy ...azt se tudjam hogy írjam le :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Szóval ..Norbika megszexeli a maciját néha :oops: :lol: Először azt hittem csak birkózik, de kajakra a macit gyömöszöli, rendes férfias mozgással :shock: :oops: ....ha értitek mire gondolok!
Van hogy félóráig csinálja, tök kimerül, totál leizzad,meg kell szárítani a haját is néha :roll:
Miért csinálja ezt?Viszket a kukija?vagy ez valkami ösztön???
S, én mit tegyek...hagyjam???Ez nem korai kicsit???
:roll: :oops:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


:lol: Vegyél neki gumimacit :lol:

Micsoda érdekességek vannak egy fiús anyuka életében...
Nóri pelenkázáskor meg szokta tapogatni magát, néha kicsit hosszabb ideig, alig bírom elvenni onnan. Szerintem tök normális dolog ez, fiúknál meg még természetesebb, mert pl a barátnőm kisfiának fél éves korától "állt" már, és állandóan tapogatta.

Norbika már igazi férfi!!!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


LKata, szétröhögtük magunkat ezen a macigyömöszölős írásodon párommal (bocsi, de felolvastam neki) :lol: 8) Azt mondta Zoli, hogy csinálj egy videót róla és tedd fel a youtube-ra :wink: Amúgy ez természetes, ösztönös dolog, nem viszket neki, nyugi, vagyis igen, csak nem úgy :wink: Szerintem nem tudsz vele mit csinálni, egyik barátnőm mesélte, hogy unokatesója két fia is csinálja van hogy fél órán át is.
Lotti is szokta peluscsere alkalmával egy ujjal tapizni a punciját :lol: :oops: Én is elveszem egy idő után onnan a kezét, mert néha úgy széthúzza a puncit és úgy tudom, nem szabad széthúzni :roll:

Na megyek, csak erre reagálnom kellett, annyira vicces volt :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Éva: Nálunk is ez van, csak tőlem várja a cicit, múltkor fél óráig szopott, nem aludt el, mondtam a páromnak, elmegyek fürödni addig játszon vele, hátha elfárad. Mire visszamentem, a Laura már aludt:D

Lkata: A gabonapépek nagyon rosszak...adtam natúran, gyümivel keverve, egyiket se ette meg Laura, már a szaga is a faforgácsra emlékeztetett:D Kukába landolt.
Nem semmi Norbika:D:D:D Ilyet még nem hallottam, csak azt h feláll, már a babaknak is. :shock: Nem láttam még h Laura tapogatta volna magát, annyira nembaj:D De megnézném én is videón Norbit:D
Anyu szerint már nem kell higitanom a tejet, amugy is 1,5%os tejet iszunk, abbol adtam Laurának, bár a védőnő azt mondta jobb lenne ha magas zsírtartalmút adnék neki. Fel se forraltam, mert csak tartós tejet veszek, azok meg ugyis magas hőmérsékleten vannak kezelve. Még van holnapra 1 adag babatej, aztán nem veszek többet.

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 


Lkata, szerintem teljesen normális a maci szexelés. :D Gergő régebben csinálta a nyuszival, hason, mostanában a fütyi-húzogatás, tépkedés a nyerő fürdés közben. :wink: Ha nagyon zavar, hogy fél óráig csinálja, nem tudod elterelni a figyelmét? Valószínűleg szórakoztatja magát...

gabonapép: jól gondoltad, tejes dolgokat még mindig nem adok...amin meg is rőkönyödött a szomszédom, tegnap voltam náluk, és mindhárom gyerek azt iszik este (3 dl/fő). A középső gyereknek 5 percen belül fájt is a hasa...

Ildi, ha határozott vagy a szigorúbb altatási szabályokkal kapcsolatban, akkor tarts ki mellettük! Ha már elkezdted, akkor ne tegyél kivételt másnap! Nyilván nem fog Lottinak tetszeni a dolog. Valahogy próbálj új, pozitív élményt kapcsolni az új altatási szokáshoz. Le tudsz ülni az ágya mellé? Én gyakran csináltam azt régebben, hogy háttal nekidőltem a kiságynak, és molyoltam valamivel. Gergő megszokta, hogy nem olyan rossz az ágyban lenni. Napközben is sokszor van egyedül az ágyban.
Ti egy szobában vagytok Lottival, ugye? Mert akkor elvileg könnyebb is lehetne.

sz.veronika: gyomor és mindenféle bél-problémára ezt ajánlom http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... bletta/208
akármilyen emésztési vagy hasmenéses problémám volt, csodásan és gyorsan (1 nap) segített...már a kutyusaimon is teszteltem, és nekik is jó volt.

Férfi-segítségre visszatérve: sajnos elég gyakori, hogy ellustulnak. A legnagyobb veszély viszont nem az, hogy a feleség túlterhelődik, hanem a gyerek dolgaiban az apa egyáltalán nem lesz kompetens...mert nem lehet később bepótolni az elmulasztott időt, amit a gyerekkel tölt az apa!!! Ezért butaság a férfiak részéről halogatni, mindenféle feltételekhez kötni (pl. ha már megy, ha már beszél, stb.) Egyrészt egyes férfiak leleményesek, mindig kitalálhatnak egy-egy újabb feltételt (majd ha bölcsis, ovis lesz, stb.), hogy hárítsák a feladatot és a felelősséget, másrészt meg honnan tudják, hogy a gyerek hogy fog viszonyulni a hirtelenjött apai érdeklődéshez?!

És még valami ehhez: érdemes összevetni, hogy a két szülőnek mennyi szabadideje van. Ha az anyai munka a gyermeknevelés, és annyi benne a szabadidő, amennyit napközben alszik a gyerek, tegyük fel 2x1 óra, tehát összesen 2 óra (de ez csalfa dolog, mert rendszerint az anyukák akkor főznek, takarítanak, szóval az sem szabadidő). Az apukának meg annyi a szabadideje, hogy munkából hazajön mondjuk 6-kor, nem foglalkozik a gyerekkel, de pl. tv-t néz, lazít 4 órán keresztül...akkor hol is van a házastársi egyenrangúság?

Éva 75, Áron tudja, hogy apánál nincs egy valamirevaló cici sem. :D:D

Kép
szöszke
 
 


Még egyszer a kalcium táblázat:
http://www.phytotec.hu/kalcium.php

A mák nagyon ott van!!!! :D:D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!!!!

Eszterbabe:az orrszivózás nálunk is igy megy sajnos.Katasztrófa.

Lkata:irigykedem az altatásra.A macis story igy olvasva tényleg vicces de engem is zavarna hogy miért csinálja.

Munkamegosztás:
nálunk az esti fürdetést a párom csinálja.Eleinte mindig én fürdettem meg mindent én csináltam de pár hónapja páromé a fürdetés.Szó nélkül megcsinálja.Pelenkáz is meg ha itthon van rengeteget játszik vele.Szoval nem lehet rá egy rossz szavam sem. :D

éva75:reméljük csak a fogától van a láz.Jó tornázást estére.



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!

Ezer éve jártam már én is erre,már lehet nem is emlékeztek rám. Alig ülök már mostanság gép előtt, mert a szokásos házi munkák mellett belevágtam megint abba, hogy magam készítsek karácsonyi ajándékokat és ez is sok időt vesz el. Most épp fa ékszeresdobozt ragasztok be szalvétával (decoupage technika) ill goblent készítek. Már évek óta csinálok mindig valamit karácsonyra, egyedűl tavaly nem, pedig szerintem tavaly még több időm is lett volna :roll: , mert akkor ugye napjában többször is aludt Balázs.

Írtátok a napi menűt, nekünk így néz ki:

6-kor szopi
7:30-8:00 körül reggeli: tejpép v. vajas kenyér majd utána kunyerálás az én reggelimből
9:30-10:00 körül szopi
12:30-13:00 ebéd (alvás után) : ma céklát evett krumplival és csirkemellel, tegnap krumplilevest evett, miután nem ette meg a spenótot (amit eddig mindig megevett :evil: ) desszert: babakeksz majd utána kunyerálás az én ebédemből
16:00-17:00 körül gyümi v. joghurt v. pudding vagy ezek kombinációja (az időpont függ attól, hogy mikor ébred a délutáni alvásából)
18:30-18:45 vacsi: déli kaja vagy tejpép v. vajas kenyér
20:00 szopi

Ha meglát valami kaját és enne belőle akkor mondja, hogy nyam-nyam :lol: és amikor eszik az ő kezében is van egy kanál, beletunkol a tányérjába és utána a szájához emeli és megeszi, persze közben azért megy a trutyizás a kajás kanállal az etetőszék tálcáján, de hát így tanul a gyerek.

Képzeljétek, Balázs nem issza meg a babatejet :roll: , bár eddig csak egyszer próbáltam neki adni, de már az első korty után húzta a száját és utána ha közelítettem is vele már tolta el a kezével. Pedig most, hogy már alig szopizik 2x-3x egy nap és a tehéntejet még nem akarom neki adni jó lett volna ha issza ezt. Eddig csak vizet ivott, mással nem is kóstoltattam, lehet ez a baj??

Tényleg, ti forraljátok még a csapvizet, mielőtt itatjátok vele a babát?

Az utóbbi napokban kezdi húzni a száját arra a kajákra amit eddig gond nélkül megevett. Amit észrevettem, hogy nem ízlik neki az a gesztenye és a máj. Immel-ámmel lehetett csak megetetni vele. De a többi kajcsit eddig falta, most meg húzza a száját. A spenóttal sem volt eddig gond, már többször kapott, tegnap meg 3 kanállal ha evett, még jó, hogy addigra készült el a krumplileves, hál isten az ízlett neki.

Nemrég kibújt az 5. fog, ez is észrevétlenűl, eddig így csak 1 fogat szenvedtünk meg, de még visszavan ugye pár fog 8)

Hiszti: nálunk is néha van, akkor amikor olyat veszek el a kezéből aminek nem igazán van ott a helye, de gyorsan elterelem a figyelmét és nyugi van.

bezártság: én is érzem sokszor, hogy olyan jó lenne elmenni este valahova, barátnőzni, dumcsizni, de miután letettem Balázst aludni, annyira nincs kedvem elindulni ebben a hidegben. Éppen ezért örülök amikor Balázzsal napközben tudunk elmenni valahova(pl Ringató minden csütörtökön, átmenni barátnőmhöz és 2 éves kislányához)

H1N1: férjem beoltatta magát a munkahelyén, a sima influenza ellenit is megkapta. A doki aki beadta azt mondta, hogy így most nincs miért aggódni a családot illetően. Érdekes a TV-ben meg azt hallani, hogy attól ő még hazahozhatja a vírust :roll:

Én nem adattam még be magamnak és szerintem nem is fogom, próbálok a védekezésre odafigyelni. Most már pl ha kimegyünk mindig van rajtam kesztyű, így nem csupasz kézzel nyúlok kilincsekhez, a liftben a gombokhoz, stb. és sok forró teát iszom naponta, ez leviszi a bacikat a gyomorba, ott meg már nem okoz kárt (állítólag :roll: , ezt olvastam nemrég). Remélem átvészelem így ezt az időszakot.

Kinek a babája nem jár még egyedűl magától?

Balázs múlt héten tette meg az első saját lépéseit. Kapaszkodva, a kezünket fogva már régóta magabiztosan megy. Most már egyre többet tesz meg pár lépést naponta és nagyon élvezi :lol:

Marek: fogadd őszinte részvétemet :( . Átérzem milyen lehet most Neked, én apukámat rákban vesztettem el :( Sok erőt és kitartást kívánok!!

Veronika : az agyhártyagyulladás elleni oltás az a prevenár? bocs, ha nem vagyok képben. Édes a "kócos" kép :D

Bettike: mintha csak a fiamat látnám azon a képen ahol az egeret tologatja Máté :lol: Bár ilyenkor nálunk az ölünkben van, mert nem éri fel azt ahol az egér van. De ha tologatja, akkor közben a monitort nézi, nem semmi hogy tud utánozni már minket.
Nagyon szép nagy szemei vannak Mátének!!!

Tercsimama: sajnos nekem is messze van az a játszóház

Ildi: én is örülnék, ha valaki tudna infóval szolgálni, hogy hogy kell takarítani a lilliputis cipőt, mert nekünk is nagyon koszos a talpa és a lábfeje is ,mert ugye Balázs még főként mászva halad előre.
Napközben nálunk Balázs sajnos a mi nagyágyunkban (de nem az ölünkben) alszik el(miután pörgött-forgott párat) és amikor bekómált/félig elaludt, akkor teszem be az ágyába és ott alszik el igazán. Bánom már nagyon, hogy erre szoktattam, mert ez tényleg csak megszokás. Este ugyanis már kb 4 hónapos kora óta azt csinálom, hogy szopi után megvárom, hogy kijöjjenek a büfik, majd lámpakapcsolás, Balázs ilyenkor már nyújtózkodik be az ágyba és ott alszik el teljesen. Ha napközben csak úgy beteszem az ágyba amikor már álmos, na akkor úgy felébred, hogy közben röhög rám, körbejárja az ágyat, stb, egy ideig elvan ott a plüssökkel, de utána ő igenis ki akar jönni onnan. Ha kiveszem és ráteszem a mi ágyunkra, akkor pár perc alatt bealszik.

Eszterbabe: nekünk van elektromos orrszívónk. Jó erősen szív, de nem tud annyit kiszívni, mint a porszívós. Szerintem ha a porszívósat nem szereti Laura, akkor az elektromos sem fog neki bejönni, de inkább próbáld ki az a biztos.

huh, jó hosszú lettem, szerintem most befogom a számat :oops: és megyek inkább aludni. Majd jövök képekkel is.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!!

Jó, h előjött az altatás-alvás téma. Engem a mennyiség érdekelne.....24 órából mennyit alszanak a gyerekek???????

Nálunk, ha 5-kor kel, akkor 9 körül elaltatom. Babakocsiban, ringatva alszik el ilyenkor. Ha elaludt kiszedem és berakom az ágyába. 30-60 percet alszik így.
Viszont így a délutáni alvás nehézkes. Próbálom lefárasztani, de nem mindig sikerül. Olyankor kínlódás van és előfordul, h 16-17 óra körül dől ki. 1 óra durmolás után ébred és nagyon nyomi, nyügi....

Ha később kel, akkor bírja délig. Kb. 12:45-re érünk haza az oviból, addigra már annyira fáradt , h gyorsan levetkőztetem, kézmosás, aztán megkapja a tejcsijét és el is alszik magától az ágyában. Van, h 3 órát is alszik.

Este általában Bence ölében alszik el. Nem kell sétálni vele, elég az összebújás. Nekünk nagyon bevált, h meleg takaróba burkoljuk és úgy bújunk össze és ringatjuk. (amúgy is fázós, de a hálózsákot nem tűri meg )

Vicky!
Hogy van az unoktatesód? É s Sárababa??????

Veronika!
Nagyon ari Pálmi!!! Ábelem megfésülve is ilyen kóci! :)

Bettike!
aztaaaaaaaaaaa nőcsábász lett a fiad!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Timi-Veronika!
Nekünk vagy egy pelenkázós játék, amit csak olyankor kap meg. Így egyszerűbb a pelusozás....
A fürdőkádban felállásról nem tudok nyilatkozni, apa fürdet.... :oops: :oops:

L.Kata!
AZ üzid sokunknál kacagást váltott ki. Nem ciki ez, ez is az élet. Én úgy tudom teljesen normálisan működnek a kicsik már ebben a korban is és nem kóros.
Nálunk Konsti nem fogdossa a kukit, Ábel annál inkább....

erről jut eszembe: most, h hűvösebb van, mennyit vannak pelus nélkül a babák???????

Clau!
ismersz minket, NEM FELEJTÜNK EL SENKIT SEM ÉS MINDENKINEK ÖRÜLÜNK!!!!!!!!
Várjuk a képeket!!!!!!!!

Én nem forralom már a csapvizet, a tápszerhez forró csapvizet engedek, amikor kicsit hűlt bele a tápszer, majd amikor iható, akkor megkapja.

inni forrásvizet-ásványvizet kap. (nekünk a dokink nem javasolt fluoridot a fogzás miatt, hanem fluoridos ásványvizet. Így ilyet kap inni, igaz nem sokat iszik , hiszen a tej-tápi 700-900ml/nap és az elég, főleg ha még a levest, joghurtot is folyadéknak számolom...)

Rólunk: Sikerült elkészítenünk a mézeskalácsot, ez volt az első alaklom, de lehet, h itthon is kipróbáljuk. Az elején Ábel bújt a s....be, de aztán feloldodott és örömmel csinálta.
Nagyon várja már a mikulást, pénteken érkezik az oviba. Rossz, h nem lehetek ott, nagyon kíváncsi vagyok hogy viselkedik. Állítólag csinálnak képeket......

Konsti tegnap megpróbálta kirámolni a szemetest az oviban. Amikor elhoztam onnan, lefeküdt a padlóra és tombolt. Épp arra jött Ábel óvónénije, nézett nagyon, majd mondta: jéééé, Márkocska is így szokott hisztizni az udvaron a pocsolyában...... :o :o :o :o

Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az ultraérzékeny teszt mikor mutat ki először babát? :oops:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


INGYENES BELÉPÉS GYEREKEKNEK, MIKULÁS és BÉRLET AKCIÓ decemberben
Díjmentesen látogathatják az Állatkertet a 14 éven aluli gyermekek december 1-től egészen 24-ig. A különleges adventi kedvezmény mellett ugyancsak december 1-től jelentősen csökkennek az éves bérletek árai: a felnőttek részére 7990 forintért, a gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére pedig 4990 forintért váltható 365 napon át érvényes, korlátlan számú belépésre jogosító bérletigazolvány.
A közelgő ünnepek alkalmából jelentős kedvezménnyel ajándékozza meg a családokat Állatkertünk. December 1. és 24. között ugyanis a 14 éven aluli gyermekek számára díjmentesen váltható belépőjegy. A jelentős kedvezménnyel intézményünk az ünnepi kiadások által megterhelt családi kasszákat kívánja a lehetőségekhez mérten tehermentesíteni. Emellett azonban fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra is, hogy az Állatkertben a téli időszakban is rengeteg látnivaló várja az érdeklődőket. A közelmúltban felújított vagy újonnan átadott, nagy kiterjedésű állatházak a kinti időjárástól független látnivalókat kínálnak, és ma már attól sem kell tartanunk, hogy kevesebb állatot látunk a nyári hónapokhoz képest. A melegigényes állatok ugyan fűtött állatházakban töltik a telet, ámde ezek a létesítmények – a korábbi évtizedek gyakorlatától eltérően – egytől egyik látogathatóak.
2009. december 5-6-án, 9-15 óra között a Mikulás ismét ellátogat az Állatkertbe, krampuszaival kisvonaton járja a Kertet és így oszt apró csokiajándékot a gyermekeknek.
Egy másik, ugyancsak december 1-én bevezetésre kerülő kedvezménnyel azoknak igyekszünk segíteni, akik rendszeresen fel szeretnék keresni az Állatkertet. Az éves bérletek árát ugyanis ettől a naptól kezdve jelentősen csökkentjük. Decembertől a felnőttek részére 7990 forintos, a gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére pedig 4990 forintos áron váltható éves bérlet, amely 365 napon át érvényes a megváltás napjától számítva, és ez idő alatt korlátlan számú belépésre jogosít. A korábbinál lényegesen olcsóbb éves bérletek bevezetését eredetileg a 2010-es esztendőre terveztük, ám az Állatkert vezetése úgy döntött, a kedvezményes árat egy hónappal korábban bevezetjük, hogy a kedvezményből azok is részesülhessenek, akik szeretteiket karácsonyra szeretnék meglepni éves állatkerti bérlettel.

AKIT ÉRDEKELNE...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Csináltam egy tesztet ma, pedig még csak 8 napja voltunk együtt Apával de megérkezett minden terhességi jelem. . . gyanakszom, de szinte lehetetlen, múlt hétfőn és kedden voltam Apával. . . lehet már érezni ilyen korán a jeleket? Hányinger, mellfeszülés, fejfájás, gyomorfeszülés stb. . . minden megvan. Hm. . .Ja és negatív lett a tesztem. Mikor próbáljam újra? Van amire az van írva hogy beágyazódástól 3 nap múlva már mutatja. . . tudom, nekem még pár napom van akkor is-érdekes.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Tegnap Lotti nagyon-nagyon elesett :cry: A bébitaxin fordítva ült, és előre billent arccal a parkettának. Ömlött a vér a szájából, felrepedt a szája felül :cry: Nagyon sírt, iszonyat volt. A durva az, hogy kb. 2 méterre ültem tőle és még odakaptam, de nem értem el. Hát borzalom volt, Eszterbabe, eszembe is jutottál, mert te írtad nemrég, hogy Linda nagyon beütötte a száját. Hamar lelohadt neki? Mert Lottinak most kissé fel van dagadva a szája :roll:

Clau, de jó, hogy jöttél, képet is rakj fel majd!!! És dehogy felejtettünk el!!!
A csapvizet én már nem forralom, de ált. Lotti ásványvizet kap, a Szentkirályit vagy az Emesét, csapvizet ritkán, akkor is max. a tejpépbe, ha nincs a kezem ügyében az üveg. :roll:
Sajnálom, hogy Balázs nem issza a babatejet, Lotti imádja, napi kb. fél litert iszik belőle. Próbáltál váltani? Mert többfélét is lehet kapni, nekünk először nem jött be a Nestlé, abból a sima is és a vaníliás is megy már, a legjobb pedig a Mildibé, abban 2X300 gramm van (2 zacsi külön) és 1700 forintért vettem a DM-ben, az jött be a legjobban Lottinak. Próbálj több félét, hátha valamelyik ízlik neki!
Lotti jár 11 hónapos kora óta 8) :lol:


Tercsi, szerintem még nem érezhetsz tüneteket, ha 8 napja voltatok együtt, de aztán fene se tudja, hogy mit tud produkálni az emberi test :lol: Várj pár napot, aztán tesztelj egyet újra. És ha most összejön? Mert már nagyon letettél róla, hogy most vártok meg minden. :roll:

Segítség a párunktól, nekem segít Zoli, egyik nap ő fürdeti Lottit, másik nap én, ez beállt 1-2 hónapja. Peluscsere van egy nap egyszer, hétvégén 2X-3X, öltöztetés simán, etetés ált. én, de ha nagyon nem érek rá, mert készülődünk valahová és én pakolok, megeteti ő is simán Lottit. Altatásban is segít, de azért abban én vagyok az atyaúristen :lol: Este ha fürdök, nem kell sietnem, van időm, tegnapelőtt egy kád forró vízben áztam újsággal a kezemben kb. 40 percig, ő meg Lottizott addig :wink:

Zsuzsu, de édes Ábel, ahogy nyújtja a tésztát :lol: A szemüveg nagyon jól áll neki :wink:
Pelus nélkül max. füri előtt van Lotti és akkor rohangálhat meztelenül, de ez max. 10 perc, mert bár a lakásban meleg van, nem akarom, hogy megfázzon.

Alvás, nálunk az éjjel az ált. 9-10 óra és nappal van két alvása, ált. 1-1,5 óra - ez kétszer, tehát a 24 órából alszik kb. 13 órát Lotti.

Szöszke, igen, egy szobában vagyunk. Most azt próbálom, hogy az eddigi napi 2 alvásánál az altatási rituálé más legyen. Eddig rajtam aludt el és beraktam az ágyba, de ez már marha kényelmetlen (2 napig fájt a jobb cicin felett, szerintem megnyomta, mert mindig ott altatom :roll: ), úgyhogy most azt csináltam pl. ma, hogy mellé ültem az éjjeliszekrényre és kb. 5 perc simi után bealudt. Csak attól tartok, hogy rászokik, hogy simisimi van és úgy tud elaludni majd csak. Van egy ismerősünk, aki szinte csak így tud elaludni, pedig felnőtt :roll:

KÉPZELJÉTEK! Fejlemény állkapocs ügyben! Hívtak, mehetnék a mintalevételre, de ez a harapásemelő sín kb. 50 e forintba fog kerülni :? Úgyhogy lehet, nem a SOTE-ra megyek majd, hanem keresek magán rendelőt, mert a neten néztem és több helyen írták hogy 14-15 e a sín, persze lehet, hogy még van plusz költség, de van egészségpénztári tagság és visszakapjuk a manit. Szóval most indulnék az úton, de mégis visszakozok :roll:

Na mennem kell, mindjárt ébredés van... sose tudom befejezni, amit írni akarok :evil: :?

ÉS UTÁLOM AZ ESŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐT!!! :cry: Tiszta depi vagyok, ma hogy megyünk le? Elegem van az otthonülésből :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Tercsi....a beágyazódástól számított 3. nap mutatja ki a hormon értéket a teszt. :wink: A beágyazódás 7-8 nap
+3 nap az akkor 11.napon kell tesztet csinálni.
:wink: :lol:
Drukkkk!++++++++++

Húúú, mennem kell Norbi hív majd még jövök......

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


ÉS IS UTÁLOM AZ ESŐT! :evil: :( Itt is esik!

Köszi lányok a masztis téma válszait. :wink: :oops:
Tudom hogy ez normális dolog, de én nem gondoltam hogy egy pelenkás korú gyerek is ilyet csinál :shock: :wink:
Norbi is játszik a kukacával fürdés közben, de ez a "macidugás "azért kicsit sokkkk-hatás volt :roll: :lol:
VIDEOT NEM CSINÁLOK! Ne is álmodozzatok csajok, ez olyan intim dolog. :oops: :wink:
Férjem külöm ben azt mondta hogy lehet viszket vagy befülled neki a pelusba, vagy a szűkület miatt dörzsöli magát :roll:
De most hogy minden nap szexel a gyerek, már ő is értetlenül, pirongva áll a dolog előtt. :lol:

Alvási mennyiség...nálunk ez is működik. :D
Kivétel ma :evil: reggel 6 óta nem aludt :roll: már totál zizi, csak nyűglődik. :(
De amúgy reggel 3/4 6 körül ébred, és 10-11 körül alszik el (másfél órát minimum), majd 3 után lesz álmos és akkor egy órát alszik.
Este fél 9 kor alszik el.

Ildi...sajnálom a balesetet, ne aggódj 1 nap alatt lelohad a duzzanat, Norbi sokat esik úgy hogy a száj reped fel :roll: :(
Nem semmi milyen árak vannak, 50ezer forint??? :shock: :?
Tényleg érdemes körülnézni ez ügyben.

Én ma voltam utoljára a fogászaton, 3 fogat tömtek be 2 ezer volt darabja :shock: :D nagyon megörültem, mert ahová
régebben jártam már akkor 4-5 ezer volt egy fogtömés.

Clau...jó hogy jöttél, majd hozz ám képet is! :D Gratulálok a járáshoz. Hát aki rendszeresen ír, annak mint megy már a gyereke :lol:
Talán Timiék nem mennek még...vagy tévedek?

Csapvizet forralom, de ritkán adok neki azt, inkább alacsony nátriumtartalmú ásványvizet adok neki, azt csak melegítem, ha tápszert csinálok, vagy teát.

Zsuzsu...tök édik a képek, kis szorgoska Ábel! :lol: Vigyázz mert én is így kezdtem ilyen korban, aztán cukrász lettem! :lol:

Hogy érted hogy pelus nélkül??? :shock: Nekem Norbi mindíg pelusba van, csak fürcsi előtt van 5 percet talán pelus nélkül, amég engedem a fürdővizet. :wink:

Jaaa, és még valami , péntek reggel megyünk a bőrgyógyászhoz, még mindíg ki van pattogva Norbi arca a szája körül :( :( :(

De most már lépek, Norbi végre alszik, vasalnom kell. :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Bocsika, de most csak egy reklám erejéig:

BUDAPESTIEK VAGY AKINEK MÉG JÓ!

VAN ELADÓ EBÉDJEGYEM!
ROSINTER ÉTTERMEKBE LEHET LEKAJÁLNI! 2000 Ft FELETT 1000 Ft LEHET BEVÁLTANI DEC. 31-IG!

AKIT ÉRDEKEL LÉGYSZI ÍRJON PRIVIT, ÁRBAN MEGEGYEZÜNK! ÉTTEREM LISTÁT IS TUDOK KÜLDENI!

Kép
bettike
Eger
 
 


Zsuzsu, Gergő nincs pelus nélkül. Legfeljebb annyit, amennyit Lkata ír, fürdetés előtt. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor pisil...
nagyon aranyos Ábel ebben a szemüvegben. :)

Alvás: egy helyen azt olvastam, hogy a felnőtt a nap harmadát, a kisded felét, a csecsemő 2/3-át alussza át. Tehát kb. 12 órának kellene lennie az alvásigénynek naponta. Nálunk szerintem nincs meg, mostanában meg amúgyis katasztrofálisan rosszul alszik éjjel. Valószínűleg növelnem kell a napközbeni etetések számát.

Clau, Lkata,, Gergő sem megy még, csak kapaszkodva. Néha egyensúlyoz 2-3 másodpercig elengedett kézzel, de semmi komoly. Nem is tanácsolta a mozgásos doki. Konkrétan azt javasolta, minél később kezdjen önállóan járni a gerinc tehermentesítése miatt: 16 hónapos koráig csak négykézlábazzon. Ez Gergőnél még 3 hónap innentől...

Kép
szöszke
 
 


Voltam ma edzőteremben..nagyon kemény volt. :shock: Holnap is megyek. :D 25 percet gyalogoltam és futottam, utána súlyzóztam, evező gépeztem, húzódzkodtam, felüléseztem, guggoltam, rézsútos fekvőtámaszoztam...fél 8-kor indultam itthonról és 9-re értem vissza.

Kép
szöszke
 
 


Tercsi, a menstruáció előtti 2-3 napban talán már ad pozitív jelet a teszt. Nálam ez sem így volt. :D Sőt, én 3 napig vérezgettem, így nem is tudtuk eldönteni, hogy mi van. Semmilyen tünetem nem volt.

Kata84, kérdezted a sulit: csinálom rendületlenül. :) Végzős vagyok, de tuti, nem tudom idén megírni a doktorimat. :cry: És kell még egy középfokú (C típusú) nyelvvizsga is majd...azt is meg kell csinálnom majd valamikor. /Két középfokú nyelvvizsga kell, de szerencsére eszperantóból már van felsőfokúm, ezért az kipipálva.../
Nagyon kezd bedurvulni az egész. És pénzben is elég drága: kedvezményesen 90 e/ félév...(200 helyett)

Kép
szöszke
 
 


Clau,
én már nem forralom neki a vizet, átszoktattam több lépésben, először 1/3 víz - 2/3 forralt volt, aztán fele-fele, aztán jött volna a 2/3 - 1/3 de az kimaradt végül, és mostmár sima csapvízzel kapja a tápszert.

Pálmi még nem jár, négykézláb mászkál még mindig. Persze áll sokat és kapaszkodva lépeget is.

A prevenár az más, azt megkaptuk.

Kata,
kicsit meglepő, én azt hittem ilyet csak 2-3 éves kor körül csinálnak először, de ezek szerint nem! Olyat hallottam, hogy tud ez a dolog cikis lenni, ha a gyerek csinálja az oviban a kiságyban alvásidőben... és hogy hát finoman valahogy jelezni kell neki, hogy ez nem való mások előtt, de úgy hogy ne szégyenüljön meg... Viszont egy alig 1 évessel nem tudom hogyan lehet ezt közölni? :shock:

Zsuzsu,
Pálmi éjjel 11 órát, nappal már csak egyszer alszik 1.5 - 3 órát, elég változó.

Édesek a mézeskalásos képek! :)

Pálmi soha nincs pelus nélkül, nyáron próbáltam egyszer, csurom pisi lett minden és mikor fürcsi előtt levetkőztetem se érünk be mindig a kádig... :roll:

Tercsimama,
nahát ez izgi! Várjuk az újabb teszt-eredményt!

Ildi,
jaj szegény Lottika! :( Jobbulást neki! Rossz lehetet átélni neked is! :(

hát ezen meg én röhögtem jót, hogy felnőttként simizni kell elalváshoz! :lol: Ezek szerint még soha nem volt egész életében egy estére sem egyedül? :)
Mondjuk engem meg az ujjszopásról szoktattak le nagyon későn, 10 évesen... és hát kellett hozzá egy kisebb fajta trauma... a mostohaapám mondta, hogy majd a férjem mellett az ágyban is szopni fogom az ujjam? Na ettől úgy kiakadtam, hogy leszoktam róla :)

Jó neked Ildi, hogy a párod ennyit segít. Ma felmerült ez a téma - teljesen más téma kapcsán, majd mindjárt azt is mondom - és ő úgy gondolja, hogy sokat segít! :shock: Na, legalább ezt is tudom! :)

Szóval onnan merült fel, hogy magához akarja venni a 14 éves lányát, hozzánk :? hát én meg egyáltalán nem akarom, egyébként is elég problémás a kishölgy... jó kis feszültség is van most itthon emiatt...

Ildi,
szerintem is járj utána, ez rengeteg pénz, bár a fogászato

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


na itt, csak közben felsírt és inkább elküldtem, nehogy elvesszen... most visszaaludt, folytatom...

Ildi,
szóval jól teszed ha utánajársz a fogászatnak, biztos lehet olcsóbb helyet keresni, bár a fogászati dolgoknak horror ára van :?

Kata,
tévedsz, Pálmi se megy még :)

Szöszke,
igen a mi gyógytornászunk is ilyesmit mondogatott, hogy sokáig négykézlábazzon az a jó.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Még az ugrott be, nem tudom ki írta, hogy forró csapvízzel csinálja a tápszert és megvárja amíg kihűl?
A forró csapvíz úgy tudom rosszabb, mint a hideg, mindenesetre az biztos, hogy kevesebb benne az oxigén!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Jut eszembe...
Szöszke,
hogy alakulnak a mindenféle gyógykúrák? Nekem egy ideje lejárt minden kúra, most csak az Aloé-t szedem, de azt lehet folyamatosan. Most gondolkodom valami újabb kúrán télire, hogy jól bírjam a szezont :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


A sok beírásomról pedig Nyugtonmalac jutott eszembe :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sz.veronika, mi most C- vitamin kúrába kezdtünk: napi 350 mg-ot eszünk. És hamarosan megcsinálunk megint egy Vitacell-kúrát. te is kapod a hírleveleket, nem?
Eléggé rázós ez a sztori a pároddal..."a sokat segít" és a "14 éves lányát magához venni akaró" ügy is furcsa.
Miért akarja magához venni? A lány anyukájával mi történt?

Egyelőre a HPV miatt csak fél év múlva kell mennem kontrollra..addig nem ártana ilyen vírusellenes dolgokat csinálnom...

Kép
szöszke
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=H0oclMObprA

LKata, látod, nincs Norbi egyedül :wink:

Veronika, ú, miért akarja a 14 éves lányát párod hozzátok hozni? Nem csoda, ha nem akarod :roll:

Szöszke, hova jársz edzeni? Nekem is kéne, olyan plötty vagyok, de közben meg rohadt lusta is :oops: :?

Na mennem kell fürdeni...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Zsuzsu: Balázs éjjel ált. 9-10 órát alszik. Nappal változó, többségében 2x alszik, délelőtt 2-2,5 órát, van, hogy 3 órát is alszik, délután 45 percet-1 órát-1,5 órát. Van persze olyan is, amikor a reggel 6-os szopi után bealszik 8-fél9-ig :shock: (persze ritkán), ilyenkor kihúzom délig és ebéd után teszem le aludni.
Balázs is pelus nélkül csak addig a pillanatig van, amíg be nem jutunk vele csupaszon a fürdőig. Volt pár nap, amikor fürcsi után meztelenül huncutkodott az ágyunkon, de miután 3 estén is lepisilte az ágyat, azóta törülközés után egyből pelus fel és csak utána mehet huncutkodni.

Egyébként ilyenkor fürdés után annyira elemében van :lol: , össze-vissza mássza az ágyat, közben röhög,kacag hangosan, felkapaszkodik az ágy fejtámlájába, majd fordul picit és direkt eldől, imádja ahogy huppan az ágyon.

Milyen márkájú az az ásványvíz amit adsz Konstinak?

Gratula a mézeskalácskészítéshez, ügyes fiad van :D

Ildi: jaj, sajnálom Lottit :? puszi a sebére. Balázs is múltkor a négykerekű dömperről leszállás közben eldölt a járgánnyal és nekiesett egy szekrényajtónak és olyan gyorsan történt minden, hogy 1 méterre álltam tőle és nem értem el :?

Nem semmi horror ára van a harapásemelőnek :shock: és most is még mindig van fájdalmad az állkapocsoddal? Gondolom akkor elkerülni nem tudod a dolgot, mi?

Szöszke: én sem aggódom miatta, hogy Balázs még csak most kezd el járni. Nem hagyott ki egy mozgásfejlődési részt sem. Hosszú ideig kúszott, már régóta mászik, a kapaszkodva felállást és -járást is már régóta csinálja. Nem sietett el semmit. Magától kapaszkodás nélkül felállni is még csak múlt hét óta tud. Viszont most már napjában többször tesz meg magától elég hosszú szakaszt egyedül :D

edzőterem :D , én is most már hetente 3x járok, hol aerobik, hol kondi és nagyon jó. Szerintem már ment le a hasamból, mert lötyög rajtam a farmerom, viszont a mérleg nem mutat kevesebbet :? , vlszeg átrendeződtek rajtam a dolgok. Én ide járok: http://www.fitforma.hu/stud.html ( Az Etele úti a Fehérvári útra költözött, de tőlem csak 10 perc gyalog)

Ja és most már én sem eszem 6 óra után, csak esetleg egy joghurtot, almát vagy paradicsomot.

Veronika: és párod lányának az anyukája beleegyezett abba, hogy az apukájához költözik a lánya? mindenesetre érdekes :roll:

Ma megkóstoltottam Balázzsal a teát, hát u.a. volt a reakció, mint a babatejnél. 1 korty után már nem kellett neki több. Egy sötétkékszínű műanyag pohárból kínáltam, amikor már közelítettem vele tolta is el a kezével. Amikor viszont a sima vízzel kínáltam a világosabb kék színű poharából, akkor már nyújtózkodott, hogy inna. Később próbáltam megint, és ugyanez volt a helyzet :? Nem semmi, hogy így megjegyezte, hogy melyikben mi van.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok
Átfutottam pár bejegyzést, de reagálni persze nem nagyon van időm. Csak a liliputi cipő tisztítását akartam mogosztani veletek, mert épp ma délután beszéltem Nyugtonmalaccal, aki azt mondta, hogy a talpát rakjam víz alá, és körömkefével sikáljam meg. Mondjuk nekem nem az a bajom, hogy koszos, hanem, hogy Bori annyit használta, hogy elkezdett csúszni, és rengeteget esik miatta.
Azt meg saját tapasztalatból tudom, hogy az orrát mivel lehet takarítani, mert nyáron elkövettem az a hibát, hogy vettem egy fehér liliputit, ami állandóan mocskos volt, mert Bori akkor még nem járt. Szóval nedves szivaccsal tök jól lejön róla a kosz. Ha nagyobb a baj, akkor szerintem a cifet is ki lehet próbálni, én a fehér bőr sportcipőmnek azzal szoktam nekimenni. Van olyan bőrápolóm, amit még bőkabát ápolására vettem, de sose használtam. Néha azzal is leápolom, mi baja lehet alapon.... :oops:
Ja, és mosógépbe nem tenném őket...

Egyébként velünk mostanában semmi új nem történt. Bori nagyon édes, nagy cuppanós puszikat ad, mondjuk sokszor nem nekünk, hanem a maciknak, cicáknak, miegymás. Mostanában nagyon házias, sokat söpröget, ma pedig amíg ablakot pucoltam, addig kapott egy rongyot, és törölgette az ajtót, és nagyon élvezte. Imád utánozni, mindig azt csinálja, amit én, együtt teregetünk, sőt már a mosogatógépből is segít kipakolni (bár az nem egy életbiztosítás a tányéroknak).
Nagyon önálló, reggel sokszor előbb felkelek főzni, ő pedig marad a nagyágyban. Volt már olyan, hogy felébredt, nem szólt, csak lejött az ágyról, és elindult hozzám.
Ja, és ha éhes, akkor megfogja a nadrágom, és behúz a konyhába (ha másra éhes, akkor nem a nadrágom fogja meg, és nem a konyhába irányít)
10 foga van, de még mindig nem szereti használni őket, legalábbis evésre nem, viszont annál inkább szeretné megharapni az orromat. Mostanában énekel, és állandóan táncol, van egy új kedvencünk, a Lyra együttes gyereklemeze... Imádja, ha vége a számnak, elkezd hisztizni...tiszta anyja... :oops:

Nálunk a babaprojekt még mindig terítéken van (vagy inkább már megint), de nem nagyon akar összejönni, ami nem is csoda, hisz az igény szerinti szoptatás és az együttalvás (plussz a stressz) nem nagyon kedvez ennek a dolognak.

Most megyek, mert Bori mindjárt költözik át a szobánkba... :oops:

marek
 
 


most jövök a képekkel:

Kép

néhány hete voltunk a Tropicáriumban a Camponában. A köv. két kép ott készült.
Kép
Kép

feltette a fülhallgatót a fejére
Kép

imádja felhúzni a baseballsapkát a fejére
Kép

Ildi, ezt a képet neked küldöm, Lotti is így huncutkodik, nem?
Kép

motorozás
Kép

ha meglátja a fényképezőt vagy a kamerát, azonnal meg akarja kaparintani
Kép

múltkor kihalászta a szatyorból az almákat és kezdett mindegyikbe beleharapni. Mivel elég puha húsú volt, így lehámoztam és odaadtam neki. Úgy falta!!!! Szinte csak a csutka maradt a végén
Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


clau: Nagyon édes Balázs, igazi kisfiú!
Én már nem forralom a vízet Laurának, nagyon régóta nem. Ha van itthon ásványvíz akkor abból csinálok kaját neki, de a cspvizet is nyugodtan használom, már hónapok óta.
Nem porszívóssal szívom Laura orrát hanem kézi orrszívóval. De sztem hagyom a fenébe az elektromosat, igazából nincs erre kozel 8e Ftom.

zsuzsi: Hogy ügyeskedik Ábel a konyhában, aranyos:)

nusildi: Én azt hallottam nem szabad mosogépbe mosni ezeket a cipőket, mert utánna nem tartja ugy a lábat ahogy kéne. Én egy vizes kefével szoktam átdorzsolni, de nem érdekel kulonosebben, h koszos. Egyszer elég felvenni ujra, és megint koszos lesz.

Mi is egyszobába vagyunk Laurával, sajnos...szívesen raknm kulon, de egyenlőre erre nincs lehetőség. Főleg, hogy velunk is alszik, sokszor(most 2 napig sikerult 1edül a kiságyba aludnia) biztos nagyin nehéz lesz külonrakni...

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?