Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat! én is azt tettem :lol:

Kép
Kép
ronci

Ilyen lámpát szeretnék a gyerekszobába:

Kép

Csak az a bajom, hogy főleg kék. Szerintetek illik ez egy alul zöld - felül sárga szobába? (a plafon fehér)

Kakati: Ha úgy döntesz, hogy oltatsz, az oltóponton "elméletileg" nem találkozhatsz beteg emberrel, mert csak egészségeseket oltanak be.
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:47-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja! Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Most pihenj sokat, hogy ne legyen nagy baj!

Vicky! Inkább a párod intézze el a dokit vagy jöjjön ki hozzád, de Te ne mászkálj! Szigorú ágypihenő! Tessék betartani!

Jocó! Örülök, hogy jobb híreket kapunk Geriről. Remélem karira hazajöhet legalább. Nyugodtan gyere hozzánk, ha nagyon nem bírod egyedül, mi szívesen meghallgatunk Téged.

Reni! Holnap nem leszek, így előre is sok boldog szülinapot kívánok!

Zsizell! Még én sem oltattam be magam. De holnap úgyis találkozom a dokimmal és akkor rákérdezek nála még egyszer. Szeptemberben még nagyon határozottan nemet mondott.

Katkatt! És ez meri magát dokinak nevezni? :evil: Tényleg olyan mintha kuruzsló lenne, olyan a szövege...

Nóri! Látom kezdesz belejönni az apanélküliségbe. :D Látod, így is lehet csinálni és még jól is érzed Magad. 8)

Zuzmoo! Nem lehet átfesteni esetleg?

Mellszívó: fogalmam sincs, hogy vegyek-e egyáltalán és ha igen akkor milyet.

Légzésfigyelő: én lehetőleg bébiőröset szeretnék, mivel panelben lakunk és tuti, hogy nem hallom meg a másik szobában a jelzést. Lehet, hogy nekem is szólnom kellene a barátnőimnek vagy a családnak mit szeretnék? :shock: Csak még azt kéne kitalálnom milyet...

Orrszívó: eddig még eszembe sem jutott... :o

Képkeret: De jó, hogy beszéltetek róla. Tényleg olyan szar, vagy nagyon meg kell nézni milyet vesz az ember? Kariajándéknak gondoltam Mamámnak... :oops:

Kép
Kép
molmar

Zsuzsi!

Sztem barkács boltban lehet venni ilyen vékony fa lapot. Abból kivágnék valami formát, lefesteném falfestékkel és ráaggatnék kicsi fa mozdonyokat, vagy repülőt. Tuti lehet valahol kapni. Vennék egy 1000Ft-os fehér, tányér lámpát és alátenném. Nem egy nagy cucc elkészíteni. De egyébként nem gáz ez sem!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:48-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, nálunk bent volt a tv és most is bent lesz. Tudom hogy nem túl jó, de ez van. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat: én ugye gyereknevelési tanácsokat nem tudok adni (egylőre :D ), de kismama tornán azt mondják a nálam tapasztaltabbak, hogy jobb a gyereknek, ha nem steril körülmények között nő fel (lásd tévé). Ha mindig csak hullacsöndben, lesötétített szobában alszik, miközben Te levegőt sem veszel, akkor borítékolható, hogy míg él, rossz alvó lesz, mivel megszokja, hogy csak ilyen körülmények között képes elaludni. Én pl. egyke vagyok, anyu nagyon vigyázta a nyugodt álmomat, nem is tudtam se oviban, se iskolai táborban rendesen aludni, horkolós pasasok meg eleve ki voltak zárva :lol:

A gyerekszoba pöpec lett. Most már csak a kiegészítők hiányoznak. De előbb a gyerekkocsi beszerzése szerepel a prioritási listán.

Csüt-ön megyünk Bécsbe. Anyu vett nekem maszkotat, merthogy oltva nem vagyok, az osztrákok meg állítólag göthösök. Még az is megfordult a fejemben, hogy bukjon a foglalás, nem utazunk, de mivel csak két nap az egész, gondoltam, majd viszek kézfertőtlenítőt, maszkot, meg esetleg gargalizálok sós vízzel + sok tea. Tudtok esetleg valami gyógyszertári öblögetőt (szájvíz, fertőtlenítő lötty, stb), ami alkamas megelőzésre?

Kép
juci-77

jó reggelt!

ronci: azért kérdeztem, mert ha jól emlékszem írták a csajok, hogy érdemes pár napot kihagyni nehogy túl erős legyen az immunválasz

kakti: szerintem a nőgyogyi nem adhatja be, csak a háziorvos, de tegnap nekem is csak alá kellett írnom a papírt, tehát nem értem, hogyha te ragaszkodnál hozzá, akkor miért ne adná be

zuzmooo: miért ne illene? illetve nem feltétlenü kell, hogy minden mindennel passzoljon, mert akkor az vizuális inger unalmassá válik a babónak. Te is tanultál gyermeklélektant, biztos emlékszel, hogy pici korban a hiedelemmel ellentétben nem a pasztel hanem az élénk színek a jók. Irigyellek persze, hogy kedvedre festhetsz, nekünk a nagyszoba halványzöld, de a függöny, szőnyeg illetve egy kiugró fal ami vörös. Én majd a babafekhely környékére próbálok becsempészni valami babásat.

vicky: csatlakozok molmarhoz: ágyba!

kattkat: butaság a tv témán filóznod, hisz a babó most is hallja a tv-t a zenét, téged, (nálunk a csajok viháncolását:) ez neki a megszokott. Ha néma csend van, akkor az lesz szokatlan.
Mondok egy sztorit, nem ér röhögni :)
Eszter idejében ment a Vad angyal Natalia Oreiro-val. Nem vagyok egy szappanopera fan, de akkoriban tetszett és általában néztem is. Amikor Eszter megszületett és meghallotta a zenéjét, akkor rögtön elkezdtett gügyögni, meg dobálta kezét-lábát úgy tetszett neki.

juci: én anyukámtól kaptam, de dm-ben rossmannban lehet kapni kézfertőtlenítőt 99% alkohol tartalmú és olyan zselés állagú, egy borsónyit kell a kezedbe tenni és úgy tenni mintha kezet mosnál. Rögtön elpárolog és nem marad utána ragacsos a kezed. Én nagyon szeretem. Amikor orvoshoz kell mennem vagy bárhová ahol kilicset egyebeket tapogatok, mindig nálam van
stephie

Molmar! Köszönöm szépen.

Szerintem sem kell annyira óvni azt a gyereket a tv-től és egyéb társaitól. Tényleg az sem jó, ha hozzászokik a full csöndhöz, mert utána csak a kínlódás van vele, ha mondjuk nem tudsz neki totál csöndet biztosítani alváskor.

Olyan kézfetőtlenítőm nekem is van, amit Anita írt. Tényleg hasznos kis dolog csak vigyázz vele, mert nekem annyira kiszárította a kézfejemet, hogy úgy nézett ki mintha ekcémás lenne.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

lara: itt a link a tegnapi kérdésedre. Lányok, akit nagyon felzaklat az ne nézze meg. (bodies kiállításos kép)
http://www.lifeinthefastlane.ca/body-worlds-bizarre-real-human-specimen-exhibit/weird-science
stephie

Jó reggelt!

Tegnap eljutottam arra a fáradsági szintre, hogy csak olvastam. Délelőtt sütöttem egy diós tekercset, ha van darált dió a többit a robotgép megcsinálja. Csak az volt vele a baj, hogy gyerekeim érkezése után 10 perccel már csak morzsák voltak :wink: . És ettek volna még... és 1 adagban azért 6 tojás van.

Délután meg dokihoz vontattam köhögős kislányomat. Szerencsére az asszisztens néni kimenekített a váróból egy másik kismamával együtt. Így is fél órát vártunk. Lányomnál nem hallani semmit (de egy fóka szintjén ugat). Mehetünk gyerek pulmonológushoz. Kíváncsi vagyok mikorra adnak időpontot :wink: .

Ezután még átautóztunk a 3. faluba is, vettünk ezt-azt, de nyitott patikát nem találtam, majd Apa hozza ma a városból, ami kell. Mire hazavergődtünk én már csak feküdni voltam képes.

Úgy tűnik egyenlőre kikötöttünk a Levente név mellett, bár nagyfiam erősen hadakozik ellene. Nekem olyan 'majd megszokom', a többi három már 'Levi'-zi a pocaklakót.

Edit írtad a derékfájást. Időnként én is sántikálok. Lehet, hogy Neked is elmúlik majd, esetleg csak az izület lazulás miatt fáj. A 3 . trimeszterben a derékfájás sajna teljesen normális (és ettől húzhatod a lábadat is).

Lara Nálunk csinált asztalos sógor alacsony peremű kiságyat a rácsosból, minden pálcát egyforma rövidre vágott, aztán ment vissza rá a felső léc, amibe beleragasztotta a pálcákat. Egy oldalon ez kicsit nehezebb, mert ott csapolni is kell. Meg hogyan marad benne a baba, ha majd azt szeretnéd?

Patikás holmik: nálunk a kórházi védőnő ad pár receptet (K-vitamin, köldökére hintőpor) a többi a háziorvos dolga. Ja, és nálunk most ajánlgatták, van homeopátiás bogyó a tejelválasztás serkentésére, talán csalán/árvacsalán.

Pelusból mi a DM-st szerettük, meg a Libero-t. Kaptunk Pampers-t is, de a duci lábú gyerkőckének teljesen kidörzsölte a combját a ragasztószalag. Persze az elmúlt 10 évben biztosan mindegyiket változtatták párszor :D .

Zsizell: orrszívó jó ha van otthon, mert este 10-kor hisztis, nyűgös, szortyogós gyermekednek lehet szüksége rá. Én is a porszívósra esküszöm, és az nagyon olcsó. Van felnőtt ismerős aki magának is használja.

Nóri Én is akarok ilyen légzésfigyus dobálós bnőt!! És persze a legjobbat kapod :D . Ez olyan Nóris dolog :D .

Viki Ha mész dokihoz, nem lehetne megfinanszírozni egy taxit? Vagy nincs egy ismerős/barát aki elvinne? A taxi ugyan drága, de hát mégiscsak gyorsabb meg kényelmesebb :oops: .

Zuzmoo Nekem nagyon bejön a repülős lámpa. És nem baj, ha nem harmonizál minden színnel. Minél színesebb a baba környezete, annál jobb :D .

Kattkat Nekünk is nőtt több gyermekünk TV mellett. A nagyobbacskánál csak az a gond, hogy ő is nézi, alvás helyett :D . Na, akkor lett térelválasztó a szekrény :D .

Jó hosszú lettem. Ma egy csomó dolgom lenne, megyek ágyba dolgozatot értékelni.
pammut

Hú Stephie! Nem is tudom minek nevezzek egy ilyen kiállítást! Ok, hogy helyenként érdekes, de elég bizarr. Így belekukkantottam, de a valóságban nem nézném meg. Rémálmaim lennének. (Azt hittem testépítős csajról van szó :oops: .)
pammut

Jó reggelt!

Olvaslak ám titeket, csak tegnap du-tól elment az életkedvem is :cry: .
Így ha nem haragszotok, ma is csak csendes szemlélő leszek.

Kép
csipike09

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:48-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Csipike, csatlakozom Hozzád :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Anita!
A házidokim kerekperec kijelentette, hogy nem vállalja az oltás beadását. Én meg ezen kívül abszolut elégedett vagyok vele (és részben osztom a véleményét is), így nem fogom felnyomni az egészségbiztosítási felügyeletnél (vagy hol a bánatban).

Juci!
Ilyet keress:
http://higeen.tripod.com/
Én is ezt használom évek óta. Mindig van a táskámban, mert sokszor kerülök olyan szituba, hogy nincs mód kézmosásra.
Amúgy irigyellek nagyon Bécs miatt! A kedvenc városom! De azért a karácsonyi vásárba feltétlen csak maszkban menj, mert ott undorítóan nagy tömeg szokott lenni! Viszont javaslom, hogy sötétedés után menjetek oda, mert úgy az igazi! Pláne a Rathaus és az előtte lévő tér! :) És egyél helyettem is csokiba mártott epret, mert az ISTENI FINOM! :lol:

Csipike!
Mi a gond? Tudunk segíteni?

Vicky!
Én is arra gondoltam, hogy nincs-e esetleg valaki, akit megkérhetnél, hogy vigyen el? Még ha be is szállsz a benzinköltségbe, akkor is olcsóbb, mint ha taxiznál. És tényleg nem kéne a te állapotodban a "Budapesti végKielégítési Vállalat" szolgáltatásait igénybe venned!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Fertőtlenítő: én is olyat használok, amit Stepie ajánlott. A kórházba is vittem magammal. 700 Ft és még az illata is jó. 70% alkohol van benne. Nekem nem szárította a kezem szerencsére.

TV: Nekünk a nappaliban van a tv, de én sem szeretném csendben tartani a babát, mert mi sem így voltunk és egész jó alvó vagyok. Mondjuk a húgom is, csak ő nagyon sokára aludt egyedül.

pammut: Ezen a kocsis dolgon már én is gondolkoztam, de mivel 10-re megyek, így mindenki dolgozik. A taxin még gondolkozom.

Igenis értettem, fekvés. :D Szegény páromat is jól megijesztettem tegnap, most már kétszer is meggondolja, hogy el engedjen-e. Mondjuk a nőgyógyászom azt mondta, hogy sétálgathatok egy kicsit és nagyon jól is esett a friss levegő. De sajnos úgy látszik 10 percnél tovább nagyon nem bírom.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat Azaz, köszi. Felírtam. Majd veszek, ha arra visz utam, báááár, így jobban belegondolva nekem ilyen gondom eddig nem volt. Üsse kavics, nem ez lesz a legnagyobb befektetés :D .

Brrr, esik az eső. És megint minden csupa sár lesz.

Csipike, Edit! Csak úgy? Vagy van valami konkrét ok is?

Nekem most épp a farokcsontom s tájéka fáj. És fürdés közben eszembe jutott, ha minden OK. akkor még 3 hónap (sikoly), egyre több nyűggel.
pammut

Nem tudom mit csinál mostanában a kicsi fiam, de olyan mintha belülről "csikizne" valamelyik oldalon. :lol: :lol: :lol: Más is érez ilyet?
zuzmooo

lányok. Meghalt az újinfluenzás kismama a sote-n :cry: :cry:
stephie

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat:
szerintem jobb is, hogy nem írnak. Azt hiszem, logikus, hogy ha egy 6-7 hónapos kismama meghal, akkor mi történik a babájával... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Reni! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Zarja, gratulálok a vizsgához! Ezt jól összehoztátok! ;) Természetesen kisfiadra gondolok! :)
És ugye, hogy milyen jó az a kis délutáni szundi-bundi?!

Geri-Jocó: Örülünk a jó híreknek, csak így tovább, vigyázzatok magatokra, egymásra! Üdv Gerinek!!!

Viki, Te is vigyázz magadra otthon! A dokihoz menetelt megértem, hogy problémás, mert mikor nekem is feküdnöm kellett, bem mertem bevállalni a tömegközlekedést... Így taxiztam (sajna elég sokat), de megéri egy-két útra az a pénz!

Nekem nem volt furcsa, hogy abbahagyom a munkát, mert éppen az évzáró előtti napon derült ki, hogy Boti már a pocakomban van, és még örültem is, hogy lesz pár hét szünetem. Úgy terveztem, hogy szeptembertől ismét tanítok, de az igazgatónő is azt javasolta, hogy maradjak otthon, meg hát sajna a doki is kijelentette, hogy veszélyeztetett terhes vagyok.
Most már nem bánom, nem hiányozna nekem a sok lépcsőzés, a rohangálás meg a sok kis-és nagykamasz. Itthon olvasok, keresztrejtvényt fejtek, netezek stb. Ez nekem épp elég. Csak néha mennék vissza a suliba, és bevallom, kicsit lelkiismeret-furdalásom van, mert olykor elő kellene vennem a németet... De gondolom nem kell magyaráznom, hogy vannak sokkal izgibb dolgok is mostanság. :)

Mikor megkaptam az oltásokat, nem hagytam abba se a terhesvitamin, se a Magne B6, se a Seduxen szedését. Passz.

Kattkat, az a szomorú, hogy, ha orvoshoz megy azember (tsztelet a kivételnek!), akkor eleve innen-onnan már előre fel kell készüljön a saját betegségéből, mert mi is jártunk már úgy, hogy nekeünk kellett elmagyarázni illetve rávezetni a dokit, hogy ez meg az nem jöhet-é szóba „véletlenül”. Pl.: vakbélgyulám. 3x küldtek haza (2x éjszakai ügyeletről, mert a fájdalmat azért ki kell bírni, meg nem úgy nézek ki!, mint egy beteg ember...; oda egyébként jókedvében megy az ember – ez köztudott... pfff! ) azzal, hogy tuti csak egy enyhe influenzám van. Aztán a harmadik napon éjjel már mentőt kellett hívni, és még akkor hajnalban megoperáltak. Pedig előtte már az első vérvételkor magas volt a fehérvérsejtszámom, hánytam, nem tudtam enni, fájt a hasam stb. Mi itthon a neten keresgéltünk, hogy mi a csuda lehet ez, és kb. második esélyesként a vakbélgyula jött szóba. Még meg is kérdeztük a sebészeten, hogy ez nem az? A doki (vérvétel, UH után): ááá, azt kilométerekről észre lehet venni valakiről, ha vakbélgyulladása van. Na, ja! És végül ő operált...

Lara, szuper, hogy minden rendben Veled is és a babócával is!!! :)

Nóri, irigyellek a sok jó program miatt... :) Főleg a cukis találkozó miatt!

Kakti, szerintem próbáld meg a nődokinál, hátha ő beadja!

Zuzmoo, szerintem nagyon aranyos a lámpicsku, és simán el tudom képzelni a falatok színei mellett.

Anita! Vad Angyal! :D Emlékszem, anyu a húgommal a Dallas alatt volt várandós, és a Dallas ugye ment vagy 10 éven keresztül és mindenki azt nézte... (vagy nem?! :)) No, a tévénk előtt állt egy dohányzóasztal, és mikor már húgom felérte a peremét, abba kapaszkodott, a fejecskéje még alig látszott ki fölüle, de már ott rogyasztotta a sorozat zenéjére a lábacskáit és nagyokat vigyorgott közben. Olyan aranyos volt! :)

Kép
erusverus

Sziasztok!

Örülök, hogy Geri jobban van!

babamozgás: nálam is vannak olyan periódusok, amikor szinte mindenhol érzem, hogy mozog, és képtelen vagyok beazonosítani, hogy mit milyen rszével csinál - viszont bejelentkeztem szerdára 4D-re, akkor majd meglátjuk.

Már nem vagyok olyan depis, de ez az idő azért betesz - még jó, hogy elvileg nem kell ma bemennem. Viszont ma lesz a napja, hogy elmegyek a szezon utolsó edzőtermi látogatására, mert lejár a bérletem, és őszintén már egyre kevésbé tudom rávenni magam az edzésre, úgyhogy nem veszek újat... :(

Rohandtul kezd elegem lenni a munkából, már nagyon nem érdekel, egyszerűen nem tud lekötni, nagyon várom a végét - ez azért érdekes, mert eddig azon szomorkodtam én is, hogy mit csinálok abban a két hónapban, amíg nem születik meg a babó, de nem is dolgozom... de most azt érzem, hogy nyomaszt a munka, és nem akarok sehova sem menni, meg gondolkozni - épül le az agyam :)

Ilyen szülés utáni dolgokon, mint pelenka, meg orrszívó, nem is gondolkodtam... Valahogy azt gondolom, ráér még, és apja is el tudja intézni, ha muszáj.

boruska

kattkat: szakmai protokol szerint 24 hétig vetélés, nem tehetnek semmit, 25 héttől pedig már meg KELL próbálniuk életben tartani a babát. Ilyenkor persze az is kérdés, hogy vajon mennyire lesz ép az a picike
stephie

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Ja, és:

Reni, Isten éltessen!!!

Eszternek meg elfelejtettem gratulázni a vizsgához!!!

boruska

Boti mozgása alapján én sem tudom eldönteni, hogy melyik testrésze hol is van pontosan, csak tippelgetek. Olyan, mintha a kezével és a lábával is egyformán erős mozdulatokra lenne képes, de nem hiszem, hogy folyamatosan egy helyzetben van. Eddig mindig farosnak látták. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz jövőhéten.

Kép
erusverus

Viki Én úgy veszem észre, hogy a sétánál nagyon fontos a tempó is. Alapon gyorsjáratú vagyok, de most, ha beelőzök egy csigát akkor fáj, húz, keményedik.
pammut

Köszönöm szépen. Aranyosak vagytok. :oops: Úgy tűnik a főnököm elfelejtette a szülinapomat, de az is lehet, hogy majd ebéd utánra hagyja... :? Mindegy...

Kattkat! Úgy tudom az is recept nélkül megy. Te csak megkapod a listát, hogy mi kell és az már senkit nem érdekel, hogy hogyan szerzed be. Legalábbis nálunk így meg. Csak azt írja fel a doki amit biztos nem adnak ki recept nélkül. A többit meg vedd meg drágán.

Szomorkodóknak: Kép :lol:

Ez nekem nagyon tetszik :lol:

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:50-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat Recept kell: a köldökhintőporhoz, K-vitaminhoz, fürdetőkrémhez és popsikrémhez (bár e két utóbbit megveheted anélkül is, csak jóval drágábban). A többit csak mindják (alkohol, olaj, steril vatta, gézlap stb.)
Na, menek főzni, gombás rizottó lesz, laskából.
pammut

Reni: boldogságos szülinapot 8) 8) 8) 8) 8)

Kismamák: aki ma reggelre meghalt, a babája is meghalt sajnos. A szegedi kismamának már múlt héten meghalt a babája, és kioperálták, ezért a teljes hírzárlat azóta Szegeden, a család nem akarja, hogy csámcsogjanak rajta....de úgy tűnik sajnos, hogy már az anyuka se marad meg, túl nagy mértékben károsodott a tüdő. És hogy honnan tudom? Mellette kezelik a háziorvost is, aki a nőgyógyászom felesége...

Edit

Kép
ézsóné

bellerreni
Eger

Jaj, Edit, ezek olyan szomorú hírek, most olyan rosszul érzem magam, hogy felelőtlen kismama vagyok.... :cry:

boruska

Van új a nap alatt, lányomat hétfő reggel már vihetem is a dokihoz!

Humor!
Ma reggel olvastam egy régi napilapban:

Gyerekdalelemzés
Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső fekszínén keletkezett és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig szilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre kétnapi fejadagot tesz ki.

:lol: :lol:
pammut

Nagyon sajnálom ezt a kismamát. :cry: Nem írták, hogy melyikőjük halt meg, de a legnagyobb baba is csak 25 hetes lehet. Bár az egyik fórumon most van egy baba, aki már 5 hete küzd. Éppen a 24. héten született (23+6 naposan). Ő miatta voltam szomorú legutóbb, amikor nem akartalak titeket elkeseríteni, de most egész jól van, bár még két hete azt hitték hogy elveszítik. De most jobban van, csak reménykedünk hogy egészséges lehet. Sajnos ehhez még hónapok/évek kellenek hogy kiderüljön.
vicky79
Budapest III. kerület

én is az vagyok....nemoltatok

Edit

Kép
ézsóné

Kismamák és babáik :cry: :cry: :cry:

Köszönöm mindenkinek.

Reggel pont az beszéltük az embőccel, hogy itt vagyok 26 évesen, van egy szerető férjem, jön a babuci, egészségesek vagyunk kell ennél több? A lakás még várat magára, de ami késik nem múlik. Azt hiszem elégedett lehetek :lol:

bellerreni
Eger

pammut, ez nagyon vicces :)

boruska

A hat honapos kismama halt meg! :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Látom közben a híreket, hát szörnyű. Most már én is kezdek félni, azt hiszem 14-ig ki sem mozdulok a lakásból. És akkor is megyek inkább kocsival valahogy. Vagy idétlen-e vagy nem, fel fogom venni a maszkot. Majd kötök rá sálat. (Levegőt meg mondjuk a fülemen veszek. :) )
vicky79
Budapest III. kerület

Szörnyű hírek! :cry:
Mostanáig azon gondolkodtam, hogyan közöljem a főnökömmel, hogy táppénzre akarok menni, de ezek után azt hiszem semmi mást nem mondok, mint hogy a babám érdekében otthon maradok és kész. Igaz hogy be vagyok oltva, de itt akkor is túl sok a beteg ember körülöttem. :(
zuzmooo

Jó reggelt! :D

Légzésfigyelő:
én amikor szülni mentem a cégtől, semmit nem kaptam. A következő a sorban a barátosném volt, akinek a kollégák kiharcolták a légzésfigyelőt. Ők már nem használják, de úgy gondolta, mivel csak én is ott dolgoztam, nekem jár a cucc! :lol: Kedves tőle. De asszem kap egy bébiőrt cserébe!

Kendő: megvettem, kifizettem, már postán a szépséges Lanám. Kaptam 3eFt kedvezményt is! :lol:

H1N1: sajnálom, hogy meghalt a kismama. A TV-ben azt mondták, hogy már akár életképes a magzat, de az anya nem élne túl egy császárt. Hát nem tudom, de gondolom hirtelen omlott össze és már esély sem volt a megmentésére... Mindenesetre roppant megnyugtató, hogy be vagyunk oltva. Ez nem kampány az oltás mellett!!!! Csak az én életérzésem. Így valahogy kívülállóként gondolok rá. Kb, mintha valami trópusi betegség lenne, amiben meghalnak emberek, de rám nem veszélyes, mert nem a trópusokon élek! Asszem eléggé féltem már a malacinfluenzától. Most kb annyira, mint mondjuk az ebolától! Amúgy az életvitelemhez hozzá tartozik, hogy megyek egész nap mindenhova. Nehezen ülnék meg itthon a fenekemen.

Kézfertőtlenítő: nekem is van ilyen és jó! Illetve a DM-ben lehet kapni Brandoman kendőt, ami szintén jól jöhet. Tegnap pl alig mertem hozzányúlni a bankautomatához, mert olyan retkes volt. Persze utána is lehet kezet fertőtleníteni.

Karácsonyi süti: feltankoltam marcipánból. Úgy döntöttem, karácsonyra minden rokon kap egy tortát. 18cm-es mini torta lesz. Nosztalgia diótortával és keserűcsokis, főzött krémmel.
Emellé csinálok 2adag somlóit diós, fehér és kakaós piskótával és mivel a krémbe 10+10db tojássárgája kell, a fehérjéből lesz még püspökkenyér. Mézeskalács csak díszítésre lesz. Ahhoz vettem kész tésztát. Csinálok viszont fűszeres linzert, mert a család egy része meg azt szereti. Főznöm úgysem kell, szóval ez még bőven belefér! :D
Vendég

Kedves oltott és nem oltott kismamák!

NE NÉZZETEK, HALLGASSATOK HÍRADÓT! Legalább az első 5 percet ne! Igen, kismamák vagyunk, épp ezért fokozottan érint minket érzelmileg minden ilyen hír. És nagyon sajnálom a családjukat is. Nekik csak ez az egy anyukájuk, feleségük, babájuk van/volt. De nem tudunk rajtuk segíteni azzal, hogy mélyen megráz minket! Köpködjetek körbe, ha gondoljátok, de én elmegyek a TV közeléből is, amikor kezdődik a Híradó. És azt hiszem nem kéne egymást sem keseríteni! Ha majd jó híreket hallotok (felépülnek, megmentették a babát és mamát is) azt meg lehet írni. Van mindenkinek saját félelme, depressziója, ne fokozzuk! Elégedjünk meg topiktársaink gondjával! OK?
pammut

Nóri!

Miután kimerítetted a nép elleni izgatás fogalmát, tessék beírni a megfeleő topikba a recepteket (és légyszi azért jelezzed itt is) :D .
pammut

Pammut! Ott a pont! Foglalkozzunk vidámabb dolgokkal :lol: Örüljünk neki, hogy Geri is jobban van, Vicky-t is hazaengedték és mindenki várja, hogy anyuka lehessen, de szigorúan csak jövőre :lol:

bellerreni
Eger

Benne vagyok a pozitív dolgokban. Ezt a picit is azért mertem most írni, mert nagyon jó dolog hogy ennyire tud küzdeni. Szerintem -bár nem vagyok orvos- a nehezén egyenlőre túl van.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Reni! Boldog szülinapot!

A kismamás hírek szörnyűek. Én írtam tegnap ezt a "felelőtlen" kismama dolgot, amit a híradóban hallottam. Úgy döntöttem ma elmegyek a házidokihoz, elindultam, és láttam, hogy sokan mennek befelé, ezrét visszafordultam. Nem akarok ott ülni ennyi beteg ember közt... inkább nem mozdulok ki mától, csak ha nagyon muszáj.

Az orrszívóra azért írtam, hogy csak náthásan kell-e használni, mert nekem pl. mindig folyik az orrom (minimálisan), nem kell hozzá náthásnak lennem (télen-nyáron, minden nap- nem allergia). Szóval láttam másoknál, hogy fültisztítóval tisztítják a baba orrát, így elelmélkedtem, hogy az is elég-e...

Geri! Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy!

Készülünk két ünnep közt vidékre a családhoz, de most elbizonytalanodtam. Budapest Ózd azért nem kis távolság 8hónaposan, és egy hétig "idegen" környezetben kínlódni... Szerintetek a biztonság kedvéért vigyem a szülős motyómat? Vagy maradni kéne inkább itthon?

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?