Évi!
Játszótér:én azt szoktam mondani neki ilyen helyzetben, hogy kérd vissza te!Így megtanulja, hogy magának kell cselekednie, és és azt, hogyan.Ha a másik fél nem akarja visszaadni, akkor :
1:mondom Eminek, hogy játszon vmi mással, engedje meg egy kicsit, hogy más is játszon az ő játékával.Általában ez beválik.
2:cserére buzdítom:D
3:megpróbálom másihová terelni, más játékhoz
4:ha nagyon makacs, és sírni is kezd(ez ritka), akkor megkérem a másik gyereket, hogy adja vissza, mert az az övé, és most nem szeretné odaadni.
Én úgy gondolom, hogy a legvégső esetben vissza kell kérni a játékot, hiszen az mégiscsak az övé, és joga van hozzá.De mondom, ez az utolsó.Persze mindezek közben mondom neki, hogy nem szabad iríygnek lenni, más is oda szokta adni neki a játékát, stb.
Egyébként a bölcsiben is mondták, hogy vigyen minden nap magával vmi saját játékot is, aminek a lényege, hogy az nem közös, a sajátja, így nem köteles odaadni.Ezzel kiélheti a birtoklási vágyát.Meg ugye, ha mindenkinek van saját játéka, akkor téyleg kellemetlen, ha pont neki nincs, a bölcsiset nem nagyon sajátíthatja ki.
Hiszti:
Nálunk mostanában az válik be, hogy pl. nem azt mondom neki, hogy menjünk fürdeni, hanem hogy "na én megyek fürödni", és akkor rávágja, hogy ő is jön!!!
Meg hogy én már álmos vagyok, alszok.Persze ő is
Vagy utcán én megyek, mert lekésem a villamost..., stb, így mindig ő is azt akarja csinálni mint én, és észre sem veszi, hogy az van amit én akarok
Na jó, nem 100 % a módszer, de általában beválik.
Vagy ha nem, akkor megkérdezem hogy mit szeretne,miért veri a palávert?Aztán megpróbálunk kompromisszumot kötni.Na meg megy aterelés is, bár ez már egyre kevésbé működik.
De mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja, hogy mi válik be nála, mik a gyengéi, miket lehet kihasználni nála.
Angie!
Gondoltam, hogy lesz egy pozitív teszted, csak nem akartam előre "okoskodni".És valóban megjött?Vagy csak gyenge a vérzés?
(csak megsúgom, hogy Fleur igazi neve nem Virág, hanem Melinda )
Oltás:én alapból oltás párti vagyok, de kivétel az influenza, soha nem is kértem, és most különösen rossza volt a kampánya, nekem biznisz szagú az egész, meg nagy az összevisszaság a hírek között, és nagyon 2 táborra szakadt a nép.