Új privát üzeneted érkezett!

Évi, beírtam, legközelebb már ott lesznek. :)

kacsa14
 
 


Kacsa, köszönöm szépen!

Jucmuc!

Hisztikezelésben nem nagyon kellett taktikákat bevetnem, mert szerencsére a Dóri nem volt hisztizős. Egy nagyjelente volt összesen egyszer a bababoltban, de ma is leizzadok, ha eszembe jut. Szóval ötletem nincs, hogy éld túl, biztos nem könnyű... Viszont mikor terhes voltam a kicsikkel engem is "kóstolgatott", érezte, hogy most nincs annyi erőm fegyelmezni, nem vagyok olyan határozott, mint máskor, érezte, hogy most akár messzebre is mehetne, mint szokott, talán ez van nálatok is. Drukk, hogy mielőbb kikerüljetek belőle.

Én is kérdeznék valamit: ti hogy éritek el, hogy a gyerek köszönjön az ismerősöknek, és ha adnak neki valamit, akkor azt vegye el az ajándékzótól, és köszönje is meg. Nekem már lesült a bőr a képemről, hogy ha jönnek hozzánk barátok-ismerősök, és hoznak neki is ajándékba valamit még elvenni sem hajlandó, nemhogy megköszönni :oops: Az alapokon már túl vagyunk, elmagyaráztam, hogy így nem tartják okos kislánynak stb. Valami jó ötelt kellne, mert már tényleg kellemetlen. Megyünk az utcán, köszönnek rá kedvesen az utcabeliek, de rájuk se hajlandó nézni, csak rángat, hogy siessünk már... Annyira már nem kicsi, hogy ezt el lehessen nézni, nem?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Evi,

Köszi szepen a valaszt! Lehet abban valami amit irsz most, hogy belegondolok. En azt gondoltam nem fogja meg fel, hogy teso erkezik stb...persze igy konkretan biztos nem tudja/erti de azt szerintem erzi, hogy valami keszülöben van es rajtam is eszreveszi szerintem, hogy ma'sabb vagyok. Faradekonyabb stb. A pocakomat is szokta puszilgatni amikor mondom, hogy ott a hugi.
Remelem elmulik hamar majd ez a korszak is. Amikor itthon vagyunk nem olyan veszes inkabb akkor nagyon nehez amikor bevasarolunk setalunk stb.

A kerdesedre sajnos nem tudom a valaszt, az enyem meg nem is beszel :P :roll:

a masik pedig, hogy amiota 'hisztizik' enni sem akar. Szinte semmit. Egyedül a joghurtot egy kis sos kekszet hajlando megenni. Ja, es sajtot de csak egyfelet+ a reggeli es esti tej...mar a gyümölcs se kell neki..mintha mindig az ellenkezöjet akarna csinalni annak amit en felajanlok neki. Pl. indulunk le az udvarra, könyörögnöm kell, hogy valahogy lejussunk. Utana pedig azert megy a harc, hogy valahogy felcipeljem. Becipelem a lakasba, bezarom az ajtot, erre elkezdi ütni-verni az ajtot, söt neha a fejet veri az ajtoba mert nem az O akarata ervenyesül.

Amugy ma olvastam rola a neten azt irjak ez normalis, a szemelyisegfejlösedenek nagyon fontos resze ez az idöszak. Igy hat kivarjuk mig vege... :lol: :lol: :lol:

Dorcikadnal hogy alakul az eves? Sikerült valami javulast elerned?

Jo ejszakat mindenkinek! :P

Kép
Kép
jucmuc
 
 

 
 

Évi!
Hát sok öteletem nincs, Emili köszön, ha rászólok, van amikor magától is.Mondjuk ő még kisebb, én nem csinálok még belőle ügyet.Ha kap vmit, akkor mondom neki, hogy köszönje meg, és megköszöni.Én arra gyanakszok, hogy most van Dóri a szégyenlős korszakában, és lapaból sem egy gyorsan barátkozós típus.Vagy nem így van?Én ugye annyira nem ismerem őt.De gyerekkoromból emlékszem, hogy én sem szerettem köszönni, mert szégyenlős voltam.De szerintem még elég kicsi, és elnézik neki ha nem köszön.De az tuti, hogy ha nagyon nyaggatod vele, akkor annál inkább nem fog köszönni.(főleg ha látja, hogy ez neked fontos, akkor juszt se :twisted: )
pankaa
 
 


Évi,
nálunk szerencsére szinte magától megy a köszönés. Máté úton-útfélen köszön, mindenkinek az utcán. sokszor integet is hozzá. a legtöbben visszaköszönnek és mosolyognak. (de néhányan csak néznek bambán, nem tudják hogy reagáljanak rá.) Viszont Tesóméknál a legnagyobb, aki már 6 és fél éves, neki nehezen megy a köszönés, még unszolásra se köszön, sőt nekünk, rokonoknak/ismerősöknek is csak ímmel-ámmal (alig lehet hallani.) Úgy vettem észre, hogy ő is szégyenlős, ahogy Panka is írta.

Hiszti
az van Máténál is, de csak párszor volt igazán durva hiszti. én enyhébb változatnál a figyelem-elterelést szoktam alkalmazni, ami általában be is jön. de ha komoly az ellenállás, akkor az sem használ. őszintén szólva ilyenkor kicsit hagyom, hagy tombolja ki magát. de néha átviszem a másik szobába és rácsukom az ajtót, és mondom neki, hogy hisztizzen ott magában. de ez sem mindig jön be. aztán általában van egy pillanat, mikor hirtelen abbahagyja a hisztit, mintha elvágták volna.

ma sajnos ő is betaknyosodott. :( láz, köhögés szerencsére nincs. reméljük egy kis náthával megússzuk. bár nem panaszkodom, mert nyár óta most először beteg. (igaz még nem jár közösségbe.)

Fleur
köszönjük a születés-történetet és a csodás képeket. olyan jó nézni a két gyerkőcöt együtt. meg a boldog apukát, ahogy gyönyörködik a fiába.

:D :D

Kép

Kép
syrynx
 
 


Sziasztok!

Jucmuc!

Bizony, ez a dackorszak nagyon fontos lépése a személyiségfejlődésnek, de igen nehéz megállni, hogy ne kenjük a falhoz a dedet :twisted: Evésügyben semmi változás, szeritnem a lakodalmas vacsiján is virslit fog enni :twisted:

Panka!

Jól gondolod, elég szégyenlős most a Dóri, pedig régen ő is leszólított fűt-fát. És abban is igazad van, hogy a nyaggatással ellenkező hatást érek el, tényleg így működik a kicsi nő. Majd csak megoldom egyszer ezt is, minden gyerek megtanul egyszer köszönni, nem?

Syry!

Jobbulást Máténak!

Fleur!

Köszi a képeket és a szüléstörténetet! Nagyon kis formás Dani, a képaláírásokon meg nagyon jókat derültem :) Ezentúl minden képhez kérek ilyen kommenteket :twisted:


Megint eszembe jutott egy kérdés, ami piszkálja a csőröm... Ti mit tesztek abban az esetben, ha pl. játszótérre levisztek pár játékot, és a gyerekek elveszik a tietektől, és nem is engedik játszani vele. Rászóltok a gyerekekre, hogy adjanak vissza legalább egyet, vagy hagyjátok, hogy ők intézzék egymás közt? Épp tegnap volt, hogy a Dóritól is elvették (nem kérték) a kis dolgait. Ő meg csak állt mellettük, és nem merte visszakérni, pedig szeretett volna ő is játszani. Nekem meg a szívem megszakad érte, hogy tudom milyen kis jámbor, és kértem a gyerekeket, hogy legalább egyet adjanak vissza a Dórinak is. Úgy is lett, de kb. 5 perc múlva megint nem volt nála semmi :( Ti beavatkoztok? MI a helyes? Az se jó, ha mindent elrendezek helyette, de hagyni se akarom, hogy így bánjanak vele.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi!

Játszótér:
Timi is nyuszi, a kisebb is kiveszi a kezéből a játékot
én hagyom, hogy elrendezzék, meg kell tanulnia kiállni magáért, főleg, ha nem fakad sírva, amiért elvettek tőle vmit (Timi nem sír ezért, csak meglepődve néz)
persze mondom Timinek, hogy ne hagyja magát, stb., de más gyerekére én nem szólok rá
max., ha tényleg durván jön oda és meglöki a gyereket vagy úgy rántja ki a kezéből, hogy mondjuk orra esik vagy bottal hadonászik (na, erre érzékeny vagyok, ezért szólok a gyereknek)

Köszönés:
szerintem is hagyd, szégyenlős
én se vettem el semmit, ha kínáltak vagy adtak vmit
dédim mondta mindig, hogyha kínálnak azért kínálnak, hogy elvedd ...
ovival, iskolával majd megtanulja a köszönési morált is

Jucmuc!

Nálunk a zsarolás vált be, ha nem akar öltözni, mert bohóckodik, megmondom neki, hogyha nem halad, akkor nem megyünk a játszóra vagy nem nézhet du. mesét vagy akármi, amit éppen szeret
- ha végképp rájön a dili, akkor mehet a szobájába duzzogni és majd kijön, ha megunta a hisztit
- de itt is igaz, minél inkább akarod, hogy ne hisztizzen, annál inkább csinálja

kacsa14
 
 


Húú Lányok, de sokat írtatok! Csak kapkodom a felvetett témákon a fejem.

Szóval,

Hiszti:
Én sajnos alapból egy türelemetlenebb típus vagyok, és a zajt sem bírom (ez sajnos azért van, mert csak egy fülre hallok, és térben nehezen megy a szövegértés, hangzavarban meg egyszerűen felmegy a pumpám, ha nem tudom kiszürni a lényeget). Ezért én nagyon hamar felkapom a vizet, és rászólok Szilárdra. De mivel Szilárd elég kezelhető típus, legtöbb esetben sikerül leállítani. Aztán van, hogy nem. Na olyankor hagyom, hogy sírjon. Ha nem otthon vagyunk, akkor kicsit félre húzom, és megpróbálom megmagyarázni a dolgokat. Őt nagyon jó lehet zsarolni, és ha valamive "megfenyegetem" hogy nem kapja meg, akkor hirtelen jó fiú lesz. Egyelőre ez még működik nálunk. Fogalmam sincs, hogy mi lesz akkor, amikor majd rájön a taktikámra. Addigra talán kinövi a hisztikorszakát.

Játákelszedés:
Én simán megmondom a másik kisgyereknek, ha mondjuk több játékát is elszedi Szilárdtól, hogy egyiket adja vissza Szilárdnak, vagy játszanak együtt. Valamit biztos kitalálok, de nem hagyom rá a másik gyerekre. Na persze, mindezt szépen, és játékosan, hogy hadd játszon Szilárd is az egyikkel, vagy te toljad a kocsit, Szilárd majd belerakja a homokot a lapáttal, vagy épp ahogy hozza a szituáció. Ha szépen mondjuk neki, nem hiszem, hogy egy normális szülő megsértődne ezért rád. Én Szilárdnak is mindig ugyanúgy mondom, hogy ossza meg a játékait másokkal, mert nagyon sok esetben ő veszi el a másiktól, vagy ha nagyobb a másik gyerek, akkor sír, hogy kéri.

Köszönés:
Szerintem nem kell ügyet csinálni belőle, mert még Dóri is nagyon kicsi, hogy elvárjuk tőle. Itt is csak azt tudom mondani, hogy egy normális felnőtt nem itéli el őt azért mert nem köszön. Lehet szégyenlősség, makacsság, bármi. Még nem tartanok ők ott, hogy felnőtt szinten ismerjék az illemet. Szerintem mondogassad neki mindig, hogy köszönj szépen, vagy köszönd meg, de ne erőltesd. Majd egyszer magától kezdi el, hiszen tőletek is azt látja. Egyégként Szilárd is legtöbb esetben köszön, vagy megköszön, de van, hogy megmakacsolja magát, mert épp olyan hangulata van. Pl. a tüsszentésnél mindig mondja, hogy egészségedre, vagy ha mi mondjuk, mindig megköszöni. Ezt kifejezetten élvezi :)

Kacsa!
Szilárdnál légyszi javítsd a névnapot március 11-re.

Képzeljétek lányok, hogy vasárnap teszteltem egy pozitívat, de tegnap végül megjött. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, mivel kicsit koraink is tartottam volna. Sőt, inkább csak bizakodóbb lettem tőle, mert ezek szerint megfogantam, csak még nem volt elég erős a szervezetem valamelyik része, hogy ott is maradjon. Ez mindenképp jó jel!

A hétvégi londoni útunkat lemondtuk, mert félünk a H1N1-től. Ott állítólag elég sokan megbetegedtek. Mi beoltattuk apával magunkat, de csak 3 napja, és még nem vagyunk védettek. Szilárdnak semmiképpen nem akarunk vírust hazahozni. Ti oltattatok?
Vendég
 


Angie!

És mi történt a füleddel? Így születtél vagy vmi. betegség?

Én dupla füllel is türelmetlen vagyok, Anyukámtól örököltem ... :evil:

---

Na, akkor jól alakulnak odabent a dolgok! Reméljük, hogy legközelebb már Veled is marad a bébi!

---

Zuram be lett oltva mind2 influ-val, megy dec. elején Hollandiába. Én is megkapom majd holnap vagy a jövőhéten.
Timit nem oltatjuk, az biztos.
Anyukámék is oltottak, Apósom is. Anyós a gyenge pont, pedig ő jár boltba + mindenhova, de makacs ...

kacsa14
 
 


Sziasztok! :P

De jo lanyok, hogy ennyi velemenyt irtatok! :D

Syry,

Jobbulast Matenak, remelem hamar kikecmereg a nathabol!

Evi,

Jot nevettem az irasodon.. :lol: azert addigra talan masfele etelt is kedvel majd. :P Egyebkent a virslit Davide is eszi. En soha nem kinaltam neki mert nem a legertekesebb kaja szerintem. Egyik este azt ettük, jött oda, hogy ker belöle, hat bevagott masfelet.. :shock: :shock: csak neztünk.
Veszem neki a draga polifoszfat nelküli natur fini sonkat mar az sem jo csak az olyan dolgok mennek nala amiket en nem szivesen adok de adom mert ugy-e enni kell a gyereknek valamit. :roll:

A jatekos kerdes eleg erdekes..en megmondom öszinten elöször nagyon zavarban voltam amikor ilyesmi törtent, mert nem tudtam, hogy reagaljak. Idegen gyerekekkel föleg nehez. Nalunk az unokatestvere aki most 4 es fel eves szokott elvenni mindent Davidomtol de sokszor nem is azert mert kell neki hanem csak ugy feltekenysegböl. Allandoan fellökte, bantotta. Elöször nem mertem szolni csak vigasztaltam a kicsimet es sokszor vele együtt sirtam aztan elegem lett es erelyesen raszoltam a gyerekre nem erdekelt, hogy ott az anyja vagy sem. Mivel az anyja nem szolt ra gondoltam nekem kell fellepnem megsem hagyhatom, hogy a gyerekemet bantsa es elvegyen töle mindig mindent ra'ada'sul olyan jatekokat amihez ö mar nagy.
Persze az is igaz, hogy nem kellene mindig beleavatkoznom nem is tudom...csak nagyon nehez ezt ugy nezni, hogy nem teszek semmit. Me'g egy darab botot is el akar töle venni..söt me'g a kenyeret is kiveszi a kezeböl es megeszi. :twisted:

Kacsa,

Köszi neked is a velemenyed! :P En is pont igy kicsit 'zsarolosra' probalom fogni sokszor de az az erzesem, hogy Davide meg nem erti vagy nem is tudom...öltözesnel amikor cirkusz van mondom neki, hogy akkor itthon maradunk nem megyünk le az udvarra nem nagyon izgatja.. :lol: Komolyan mondom mire elindulunk mar elfaradok. Nem akarja a cipöjet felvenni, a kabattal sincs kibekülve stb...stb... :lol: de azert 'megnyugtato', hogy a mas gyereke is ilyen igy legalabb tudom, hogy normalis a jelenseg..es igazad van minel inkabb latja, hogy most nagyon fontos lenne a közremüködese es, hogy ne hisztizzen, annal inkabb belehuz. A kedvencem amikor a supermarketben a penztarnal müsorozik. :twisted: :twisted:

Angie,

Huuha, szoval vasarnap pozitivat teszteltel..nem semmi. Akkor talan bio-kemiai terhesseg lehetett ha most megjött? De tenyleg annak kell örülni, hogy müködik minden flottul, igy hamarosan ujra babas leszel! :P Mi nem oltattunk.

Szep napot lanyok, megyek mezeszserbot kesziteni, vegre elaludt a kis gazfickom.. :D

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Kacsa!
4éves koromban a mumsz ráhúzodott a hallóidegekre, és anyuék már csak azt vették észre, hogy folyton 'tessék?'-ezek. Évekig hordoztak az orvosokhoz, mire kiderült, hogy az ideg sérült, semmilyen hallókészülék nem használ. De megtanultam vele élni, nem is tudom, milyen két füllel hallani. Ösztönösen megtanultam szájról olvasni, így ha zajban beszélek valakitől, a száját figyelem, és ha valamit nem hallanék a fülemmel, akkor az szájról olvasom. De ez mind ösztönös, észre sem vettem, ahogy ezek kialakultak. Felnőttként vizsgálgattam magam, hogy mit hogyan csinálok. Senki észre nem venné, hogy egy füllel hallok. Az ép fülemmel pedig a normál érték duplájával hallok, mert átvette a funkciót. Tehát mellettem csak úgy suttogni nem lehet, főleg csendben, mert jobban hallok egy füllel, mint a 'normál' emberek :lol: :wink:

Jucmuc!
Igen, ez biokémiai terhesség lehetett.
Én is úgy indítottam, hogy mindenből a legegészségesebbet vettem meg a fiamnak, de neki mindig a műanyagos kaja kellett. Végül kellett találni egy középutat :lol: Most már majdnem semmit nem akar megenni, csak veszekedéssel, 'zsarolással' :roll: Se műanyag, se egészséges, se a kettő között. De ez is el fog múlni, mint minden más :)

Syry!
Tudsz valamit az ovulációdról? Mikor volt? Mekkorák voltak? stb... Már elvileg túl vagy rajta. Reméljük, Máté beéri egy kis orrfujogatással. Szilárdnak is már 2 hónapja fújjuk, de semmi más baja nem lett eddig.
Vendég
 


Angie, sajnálom a füled, de a legfontosabb, hogy megtanultál vele élni. És akkor tényleg, ahogy mondják is, a sérült szerv szerepét átveszi a másik, ez Nálad is megvan.

kacsa14
 
 


Virag! Nem latom a telefonomrol a tablat, de ha ma unnepeled a nevnapod, akkor szok boldogsagot kivanok ebbol az alkalombol?
Vendég
 


Fleur: gratulálok a szépséges fiúcskához!! Örülök, hogy minden ilyen jól ment!! További gyors regenerálódást és rengetek tejcsit!

Heni

Kép
Kép
csheni26
 
 


Évi!

Játszótér:én azt szoktam mondani neki ilyen helyzetben, hogy kérd vissza te!Így megtanulja, hogy magának kell cselekednie, és és azt, hogyan.Ha a másik fél nem akarja visszaadni, akkor :
1:mondom Eminek, hogy játszon vmi mással, engedje meg egy kicsit, hogy más is játszon az ő játékával.Általában ez beválik.
2:cserére buzdítom:D
3:megpróbálom másihová terelni, más játékhoz
4:ha nagyon makacs, és sírni is kezd(ez ritka), akkor megkérem a másik gyereket, hogy adja vissza, mert az az övé, és most nem szeretné odaadni.
Én úgy gondolom, hogy a legvégső esetben vissza kell kérni a játékot, hiszen az mégiscsak az övé, és joga van hozzá.De mondom, ez az utolsó.Persze mindezek közben mondom neki, hogy nem szabad iríygnek lenni, más is oda szokta adni neki a játékát, stb.
Egyébként a bölcsiben is mondták, hogy vigyen minden nap magával vmi saját játékot is, aminek a lényege, hogy az nem közös, a sajátja, így nem köteles odaadni.Ezzel kiélheti a birtoklási vágyát.Meg ugye, ha mindenkinek van saját játéka, akkor téyleg kellemetlen, ha pont neki nincs, a bölcsiset nem nagyon sajátíthatja ki. :roll:

Hiszti:
Nálunk mostanában az válik be, hogy pl. nem azt mondom neki, hogy menjünk fürdeni, hanem hogy "na én megyek fürödni", és akkor rávágja, hogy ő is jön!!! :lol: Meg hogy én már álmos vagyok, alszok.Persze ő is :lol: 8) Vagy utcán én megyek, mert lekésem a villamost..., stb, így mindig ő is azt akarja csinálni mint én, és észre sem veszi, hogy az van amit én akarok :lol: Na jó, nem 100 % a módszer, de általában beválik.
Vagy ha nem, akkor megkérdezem hogy mit szeretne,miért veri a palávert?Aztán megpróbálunk kompromisszumot kötni.Na meg megy aterelés is, bár ez már egyre kevésbé működik.

De mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja, hogy mi válik be nála, mik a gyengéi, miket lehet kihasználni nála. :wink:

Angie!
Gondoltam, hogy lesz egy pozitív teszted, csak nem akartam előre "okoskodni".És valóban megjött?Vagy csak gyenge a vérzés?
(csak megsúgom, hogy Fleur igazi neve nem Virág, hanem Melinda :wink: )

Oltás:én alapból oltás párti vagyok, de kivétel az influenza, soha nem is kértem, és most különösen rossza volt a kampánya, nekem biznisz szagú az egész, meg nagy az összevisszaság a hírek között, és nagyon 2 táborra szakadt a nép.
pankaa
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat! Panka, nagyon tetszenek az ötleteid, hisztikezelésban és játszótéri túlélésben is :)

Angie!

Nahát... Még egy két csíkos. Most már nincs mese, legközelebb tényleg sikerülni fog, és egészséges babácskád születik!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Angie
Kitartás a nagy melóhoz. Én nagyon megértem, h a munka után Szilárdra koncentrálsz. Kész csoda, h tudsz írni nekünk.
Nagyon szorítok sógornődnek...
Szilárdra meg büszke lehetsz.
én meg szorítok, h mihamarabb újból szülhess.
+ teszt tök jó :) oltás: apa beoltatja magát.
névnap dec2.
milyen csodás az emberi test...a te esetedben is.

Csajok nálatok is nagy a mese nézési láz? Lilla most, h rossz idő lett sokat nézne mesét. Nehezen kötöm le mással. Engem zavar kicsit, de most ugye időm sincs annyi.

Monyó De jó nemsokára te is babázol :) várjuk a híreket.

Márti
Magunknak mi sem adattuk be: mármint én és a gyerekek, de végül Peti magának igen. Azért ugye nem nagy gáz?? Mit mondott neked a Csilla????
Annyira rossz, h minden féle dolog kering neten meg mindenhol.

Jucmuc
Nagyon jók a pocis képek és Davide olyan kis huncut :)
én is pocis voltam mikor előjött és nagyon rosszul viseltem. De aztán enyhült a dolog szép lassan. azt nem mondom, h már nem fordul elő, de már másmilyen. jobban lehet vele alkudozni.
nagy nagy türelem és következetesség. amúgy amiket ír kőkeményen dac korszak...mi az igenekre játszottunk egész nap.
mi is figyelem elterelés, nagyobb hiszti esetén szobába küldést alkalmazzuk..aztán kibékülünk.

Syry
beteg baba :(

Panka
Nagyon klassz a ház. És h jött ez a cumi eldobás nála? Mert Lilla is nagyon cumis lett, szinte mindig lóg a szájában. :(

norwell
hát saci tényleg nagyon ügyi

kacsa
kösz a képet :)

évi
apa írta.

játékelszedés: Lilla visít, ha elvesznek tőle valamit, így nem tudok nyilatkozni...

Kép

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Angie,

Sajnalom ami a füleddel törtent, es igaz en sem vettem semmit eszre belöle. Az a szerencse, hogy a masik fül ilyen jol atvette a munkat. :P

Panka,

Nagyon tetszett amit a hisztiröl irtal! Ma evett a gyerekem!!! Normalis fözeleket. Persze a fel konyhat subickolhattam utana de kit erdekel.. :lol: :lol:
Közben azt elfelejtettem irni, hogy jön egyszerre negy foga, es szerintem ezert is nyügösebb a dragam.. :?

Fleur,

Mesenezes: Mint mindenkinek nekem is voltak elveim ezzel kapcsolatban de sajnos ma'ra kicsit engedtem az elveimböl. Ugy gondoltam, hogy majd max. napi 1 orat nezhet meset 2x30 percet de sajnos ez nem mindig alakul igy. Van, hogy 2-2.5 orat is mesezik egy nap mert egyszerüen vannak dolgok amiket el kell vegeznem otthon es csak a mese köti le annyira, hogy ne koslasson utanam amikor wc-t takaritok stb..
Köszi a kep dicsit! :P Igen, nalatok is kb. annyi különbseg van a gyerekek között mint nalunk igy neked sem lehetett könnyü es tudod miröl beszelek.
De igazad van teljesen, rengeteg türelem es szeretet szükseges ezen idöszak atveszelesehez.
Van segitseged most? En nagyon felek, hogy fogom birni az elejen egy nagyon picivel es egy kicsivel. Most meg elkepzelni sem tudom.
Nekem sajnos semmilyen segitsegem nem lesz ill. az elsö 1-2 hetben a ferjem itthon aztan melyviz.. :roll:

Lanyok, szerintetek mekkora eselyem van ra, hogy megfordul a lanyom? Egyelöre faros. Nagyon szeretnem ha megfordulna, legközelebb kb. ket het mulva megyünk uh-ra.

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Fleur!

Nálunk szinte egész nap megy a Minimax, de nem nézi folyamatosan csak 15-20 percig (alvás után, ha már fáradtabb), de ha kikapcsoljuk, akkor meg reklamál. Meg újabban youtube-on néz még meséket, Mickey egeret angolul + amire épp rájön. De nézünk angol állatos klipet is, ABC-s dalt.

Tudok olyan hasonló korú babáról, aki 2 órás mesét végignéz együltében ...

---
Fél órája megkaptam én is a h1n1 oltást.

Van egy játszótéri ismerős, ő pszichiáter, férje háziorvos, anyukája fog-, apukája háziorvos, apósa traumatológus, anyósa háziorvos, sógora traumás szintén, 26 hetes terhes és ő is beoltatja magát.

kacsa14
 
 


Sziasztok!

Fleur!

Két évesen még a Dóri is visított, ha elvettek tőle valamit, de úgy ám, hogy aki elvette tőle az inkább rohanvást visszaadta neki :twisted: Itt látom pl. nagyon az ovi hiányát nálunk, hogy ilyen kis nyuszika lett :cry:

Jucmuc!

Hidd el, ügyesebb vagy, mint gondolod! Nekem sincs segítségem, az első 3 hét kivételével egyedül vagyok a 3 kölökkel. Néha kiborítóak, de általában bírom. Sétálni, vásárolni is eljutunk. Simán venni fogod az akadályt, én nem féltelek :) Egy anya minden feladathoz felnő :)

Második baba akár vajúdás alatt is befordulhat! Beszélgess vele, mondd el neki, hogy mindkettőtöknek jobb lenne, ha szépen irányba állna. Most hirtelen nem emlékszem, Davide simán született? :oops:

Mesenézés: nekem is voltak elveim, de hol vannak azok már... :twisted: :twisted: :twisted: Tudjátok, mindig mondom, az elv olyan, mint a f*ng: tartod, amíg tudod... Enyém is sok mesét néz, és elképesztő szókincse lett tőle. Olyanokat mond, hogy kifekszek tőle.

Oltás: apa beadatta, én még nem, de hajlok az igen felé. A Dórival kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok. Ha járna közösségbe azt hiszem oltatnám, de így... Jó kérdés...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi!

Timi is nyuszi lett, szerintem ez is életkori sajátosság lehet. Pedig visítva rohant a kis barátja után, hogy az meg menekült előle. Meg nyomult fel minden mászókán át a másik gyereken. Most meg fel se megy a csúszdára/mászókára, ha már vár fent vki.

kacsa14
 
 


Lányok!
Sziasztok! Csak két percem van itthonról.

Jucmuc!
Évi igazat ir. Anyukám az öcsémmel úgy került be a korházba, hogy faros volt és a lepény is nagyon a méhszájon volt. Végül az öcsém befordult, és simán született meg. Igaz, pár másodpercig nem sirt, és már pánikba esett mindenki, de aztán úgy rázenditett, hogy tőle zengett az emelet :wink:

Virág!
Hát én erről a Melindáról jól lemaradtam :shock:

Hát igen, ha beleszámitom ezt az utolsó bio-kémiai terhességet, idén már 3-szor voltam terhes :( Baba meg sehol (erre jobb nem is gondolni).

Puszi, és majd jövök (dijazom, hogy ennyit irtatok!!!)
Vendég
 


Sziasztok! :P

Evi,

El sem hiszed mennyire jol esett amit arrol irtal, hogy majd birni fogom stb! Nagyon meggyözö es joindulatu szavak, köszönöm! :P

Davide csaszarral született a 41+1 napon. Reggel elkezdtek a stimulalast egy un. 'palcikat' helyeztek fel a mehszajba tagitas celjabol. Tagultam is, fajt is rendesen de sajnos este hetkor meg csak 4-5 centire voltam es mar a baba is 'szenvedett'. A mutet alatt pedig megallapitottak, hogy a placenta is kezdett mar leszakadni. Hat sajnos igy alakult. Most azt mondta az orvosom, hogy ha minden siman megy, szepen tagulok befordul a baba stb...akkor siman lehet termeszetesen szülni. Szeretnek majd malnalevel teat venni azt olvastam az is segiti a tagulast. Mar nagyon varom a legközelebbi uh-t hatha addigra megfordul. Sokszor mondogatom neki remelem hallagat ram. :D
Az elv es a f*ing hasonlaton feküdtem.... :lol: :lol: :lol:

Angie,

Az igen! Akkor volt izgalom rendesen az öcsed születesenel... :P

En ma egesz delelött gyurmaztam zeneovi hallgatas mellet. Nagyon jo volt! :P Most gyorsan netezek mig alszik azutan megyek a konyhaba meg pakolni.

Szep hetet mindenkinek! :P

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Sziasztok!

Jucmuc!

Timika Kristófja is császárral született, a kislánya simán, pedig kb. 1 héttel szülés előtt még mindig faros volt. Valahogy nagyon az utolsó pillanatban fordult be ő is. Drukk nektek is!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


me'g mindig itt vagyok a gep elött.. :oops: :lol:

köszi Evi, ez igazan biztato! :P Olyan jo lenne ha ritkan is de par sort olvasni a regiekröl is. Ha neha-neha be tudnanak jelentkezni..persze biztosan sokkal nehezebb több gyerekkel es azt sem tudod hol kezdjed stb. megis...Sokszor eszembe jut Narcisz, aztan Niki akinek a nick-jere mar nem is emlekszem, Timika, Pupy, Brill, Aniko, stb...

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Tényleg jó lenne a régiekről is hallani.
Nekem duddu jut sokszor eszembe (egy darabig ő vezette a táblát) már 3 évesek az ikrei.
Annácska se jelentkezett mióta megszületett a 3. gyermeke. Persze érthető is, ahogy te is írod Jucmuc, hogy több gyerekkel már más az ember időbeosztása.

Jucmuc
még simán lehet rendes szülésed is. (a játszótéren is mesélte egy anyuka, hogy első gyereke császáros volt, a másodikat simán szülte.)
(amúgy Anyukám engem is, tesómat is farral szült. akkoriban ez még nem volt egyértelmű indok a császárra. én gond nélkül megszülettem, a húgomnál viszont nagyon elhúzódott a szülés. mindketten kis súlyúak voltunk: 2450 gr)

Angie
hogy mikor volt ovum? hááát? ez jó kérdés. hónapok óta most volt először, hogy nem tudom. pici szurkálás volt a 14. nap körül. aztán ennyi. nyákot nem vettem észre különösebben. elvéleg 3 nagyobb tüsző volt, úgyhogy van esély. :wink: (14,16,18 napokon adtunk is esélyt a dolognak. :oops: ha most sem sikerül 3 tüszővel, akkor már tényleg gond van nálunk/nálam. de akkor jön januárban az átjárhatósági és akkor megint egy vizsgálat kipipálva.)

Kép

Kép
syrynx
 
 


Syry!
Én nagyon drukkolok!!!
Vendég
 


Na Syry?! Én izgulok érted!!! Mikor tesztelsz? Érzel valamit? Jelentkezz, kérlek!
Vendég
 


Angie
köszi :lol:
egyenlőre semmi. ma vagyok 28-napon. egy-két napja menzis hasfájásom van, de nem túl erős. Hétfőn reggel gondoltam, hogy tesztelek egyet, aznap du megyek kardiológiára (szív ultrahangra.) ha negatív a teszt, beadatom magamnak a h1n1 -es oltás, ha már úgyis az orvosi rendelőbe leszek.
sajnos nincs semmi előéreztem. (a 3 tüszőben bízom egyedül, hogy így nagyobb volt az esély.) hétfőn kiderül.

jó hétvégét mindenkinek :lol:

Kép

Kép
syrynx
 
 


Sziasztok!

Syry!

Drukk a petécskéknek!!!

---

Timinek rendeltem Angliából egy fa Adventi naptár télapót, kis fiókjai vannak, amikbe oroszlán, víziló, elefánt és krokodil kinder figurákat tettem. Timinek nagyon tetszett a télapó, rögtön húzza ki a fiókot (mindig csak az aznapit engedem, a többit lefogom) és csillogó szemmel veszi ki az aznapi figurát. Egész jól megértette, hogy 1 napra csak 1 fiók van. :)

Készítettem neki üvegmatricából is adventit, egy télapó, akire hullanak a számozott hópelyhek, de azt nem tudtam kirakni, mert Timi visítva leállított, mikor fel akartam tenni az ablakra a télapót ... Nem tudom, mi baja volt vele, mert az ablakon lévő virágot sem engedte leszedni ... Majd, ha alszik felteszem, csak mindig elmarad.

Zuram meg odavolt Hollandiában 1 éjszakát üzleti úton. Hozott Timinek egy játékbabát + játákvasalót, Timi egész este azokat szorongatta. :) Olyan kis hálás gyerek, a legkisebb vacaknak is úgy tud örülni. :)

Hozok majd fotót is, csak nincsenek még áttöltve.

kacsa14
 
 


Kép adventi naptár

Kép holland baba és vasaló

kacsa14
 
 


Sysy! Drukk!
Vendég
 


Kacsa! Timcsa nagyon edes!
Vendég
 


Angie, köszi!

Syry, mi újság??? :shock:

kacsa14
 
 


Ma beadatom az oltást. ebből sejthetitek mi a helyzet. :( (még nem jött meg, de a teszt negatív.)

Kacsa
köszi a képeket Timcsáról. Aranyos nagyon. Látszik, hogy örül a babának, vasalónak.

Máté is találkozott a Mikulással. (voltunk egy motorszalonban és ott, még vereset is mondott, igaz, hogy halkan. meg a Mikulás egy szót se értett belőle. :evil: )

Tegnap meg a leendő óvónénink volt nálunk. Máté hamar összebarátkozott vele. 25-en lesznek egy csoportba, vegyes csoport lesz.

megyek mert sok a dolgom ma.

Kép

Kép
syrynx
 
 


Syry!
Nem hiszem el!!! De még nem jött meg! Én nem adatnám be, csak a mensi napján. Nehogy később lett volna az ovuláció, és mégis babás vagy. Nem vársz még pár napig?!
Máténak gratula az ovihoz. Mikor kezd? Te fogod beszoktatni?
Vendég
 


Kedves Mindenki!Erre az évre búcsúzni jöttem!Sajna nem jó a gépünk!:(Most épp egy kölcsön laptop-al irok!Költözködés,minden.....!
Babatéma:Várakozós állásponton vagyunk.....,izgi!Ha van valami (valaki a pociban) Angie megirja!:)
Mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT kivánok,és ha tényleg végkép nemtudok jönni,akkor BOLDOG ÚJ ÉVET is kivánok!!Puszi mindenkinek!!!!!!!:)BEA&ÁDI

Kép
bea27
 
 


Sziasztok!

Fleur
Nagyon jók a képek!!! A szüléstörténet nagyon megható volt.

Norwell
Jól vagytok?

Angie
Hajrá! Nagyon drukkolok nektek!!!
Mi nem oltattunk, persze mindenki elkezdett ezzel zaklatni... :?

Jucmuc
Hát, kép az van, de apa telefonján (és hiába csipogok, nem szedi le). Karácsonykor tutira hozni fogok!
Szerintem még ne aggódj, be fog fordulni a pici lányod!

Kacsa
Névnapom nov. 13-án van.
A télapó nagyon tetszik! Timcsa pedig édes a babával. :)

Évi
A párom nagyobbik fia 12 éves és néha rá kell szólni, hogy nem kellene köszönni?!
Jó az elves hasonlat. :lol:

Syry
Jajj, nagyon drukkolok!!!!!!! Ugye mensi még sehol? Úgy másfél évig? :D

Köszi a sok játékos, hisztis és egyéb okosságot, feljegyztem, még jól jöhetnek. :D
Ne haragudjatok, hogy eltűntem, de annyi hülyeség összejött, kitört rajtam a világvége hangulat. :? A baromságok egy része megoldódott, a többi még megoldásra vár.
Apjukom jövő héten jön haza, itthon lesz az ünnepek alatt. :) A takarítással helyjel-közzel kész vagyok, pakolni majdnem felesleges, mert Levi seperc alatt rumlit csinál. Jövő héten sütöm a mézeskalácsot és még pár sütit. Készülök fodrászhoz és kozmetikushoz is.
Levi egyre több érdekes dolgot beszél, de egyelőre nem értem. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Fleur!
Tudat alatt számoltam, hogy mikor szülsz,,, de most olvasom és - bárigencsakkésve - szívből gratulálok Nektek! :D
A képek kitűnőek egytől-egyig. :D

Angie!
Már "babonából" sem merek válaszolni, még az smsed-re sem... Szerettem volna, ha végre úgy történik, ahogyan Petivel elterveztétek.... sajnálom,,,, De fő a pozitív gondolkodás és ezt most érzem Nálad!!! Kitartás!!! Lesz tesó!!! :wink:
Ha tényleg a "leendő gyermek választ szülőt", akkor látnia kell, mennyire várjátok....

Syry!
Neked is hasonlókat kívánok! Annyit tettetek már a tesóért, h jönni fog...

Évi!
Azt írtad, "hogy egy anya felnő a feledathoz"... :D Tetszett a megfogalmazás... :wink: és természetesen a mögötte lévő tapasztalat is elég meggyőző :lol: :lol: :lol:

Jucmuc!
Nagyon szép David és a pocakod is! :D
Ne aggódj, minden rendben lesz a szülésnél... Bárhogy is történjen majd,,,,,,,

Kacsa!
Jók a képek Timiről! :D
A táblába amint tudok küldök Erikről egy frisebb képet... azt hiszem nem árt :lol: :lol: :lol:

Norwell!
Ugye semmi komoly a nátha és köhögés ellenére?

Mi beadattuk a H1N1 elleni oltást az egész családnak... ( Voltak ellenérzéseim, nem tagadom, de azt hiszem ez a médiának is köszönhető, hiszen kezdetben annyira ellentétes hírek érkeztek ezzel kapcsolatban... ) Most, hogy már a környezetemben is többen elkapták, sőt egy Erikkel egykorú kislány tüdőgyulladással 40 C° -os lázzal kórházba került - egy percig sem bánom, h beadattam...

Sajnos most sem sikerült Mindenkinek személyeset írnom... :oops:

Puszó Nektek!
Brill Kép

Kép
brill
 
 


Brill!
Pedig nyugodtan írhattál volna :wink: Én nem vagyok babonás, tehát ilyenek miatt ne fogd vissza magad! Mi is oltattunk, az egész család, beleértve mindkét oldalon a nagyszülőket, tesókat. Így legalább nyugodtak vagyunk! (jó hogy bekukkantottál :) ) Majd mindenképp beszéljünk, csak én sem tudom kiszámítani a napomat, hogy mikor érek rá a legjobban. Hétfőn tutira igen, mert nem lesz főnököm :) Már úgy menézném Eriket! Hármas tali valamikor januárban?
Ja, igen, jól érzel a pozitivitásommal kapcsolatban :wink:

Syry?
Merre vagy? Végül megjött, vagy azért lapítasz, mert mégsem :roll: :?:

Macika!
De jó, biztos már nagyon várod apát, hát még a fia! Akkor most megpróbáljátok a tesót, vagy még mindig nincs döntés?

Sógórnőm megint rosszul van. Alig bír enni, minden visszajön. Az öcsém injekciózza otthon, és remélik, hogy nem kerül vissza a korházban, mert akkor a karácsonyt is bent kellene töltenie. A babát csak 22-én fogja látni, de a rosszullétek legalább biztatóak, hogy a babával minden rendben van.
Vendég
 


Angie
sajnos tegnap megjött. :twisted: most lehet egy darabig nem nagyon írok majd. nincs miről. kezdődik egy új ciklus, de már nem sok esélyt adok neki. (most nem kapok clostyt, de ez nem baj, mert closty nélkül is van peteérésem, két hónapban is látta a doki, uh-val, nem ez a gond.) a januári átjárhatósági után mindenképp megírom majd, mi lett az eredmény. Remélem a sógornődnél minden rendben lesz a babóval, a kezdeti nehézségek ellenére.

Brill
aranyos vagy, köszi. Ti nem szánjátok rá magatokat a Tesóra?

Bea
sorstárs, neked is mennek a drukkok. hova költöztök? ha lesz baba, mindenképp írd meg! :lol:


Biztos emlékeztek, hogy írtam a rokonomnál kiderült, hogy nem méhen kívüli a terhesség. nagy volt az öröm. múlt hét vége felé felhívtam, hogy hogy érzi magát. Sajnos megműtötték. Nem volt élő embrió a petezsákban. :cry: Azt mondták neki, hogy fél év szünet. Meg hogy soká tart míg a hormonok rendbe jönnek. Én kicsit sokallom a fél évet. de persze lehet, csak óvatosságból mondta a doki neki. Sajnos ez a helyzet.

remélem legközelebb vidámabb hírekkel jövök majd.

Kép

Kép
syrynx
 
 


Syry!
Annyira sajnálom a mensit, de főleg azt, hogy nem fogsz jönni egy darabig :cry: :cry: :cry: Hiányozni fogsz addig is! Marasztalnálak, de tudom, hogy sokszor egy kis lazítás sikert hoz. Én többször jártam már így. Pihengess, és HIGGY!!!
Sok puszi, szép ünnepeket, és azért a "kimenőd" ne legyen ám hosszú!!! :wink: :wink:
Vendég
 


Syry
Továbbra is szorítok!
és Angie a te sógornődnek is.

Sajnos sok időm nincs, mert Lillát az elmúlt időszakban nem tudtuk bölcsibe vinni, mert beteg lett.
A karácsonyra is kellene készülni és ugye sok idő már nincs. Pont ezt szerettem volna elkerülni, h az utolsó pillanatban kelljen még intézni dolgokat, de csak sikerült :) de legalább már mindent kitaláltam.

A másik, h Lilla miatt sem tudtam jönni, mert nagyon eldurvult a helyzet nálunk. Az elmúlt hetek nagyon húzósak voltak. A cumit is elhagyta a tesó féltékenység is előjött. Sokat sírtam én is, ő is, de talán kezd "nem" alakulni a helyzet.

Dani édes bogyó, de sajnos úgy néz ki pocifájós. Nem a hagyományos pocak fájása van, hanem a túl hamizásból eredő. Heti 400 grammot hízik és már 5200 gramm. Napközben jóformán másfél óránként cicizne. Most espumisant kap. Remélem majd alakul, mert most sokat kell ölben cipelni.

Pár képet teszek:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Sziasztok Csajok!

Puregont keresek.
Ha esetleg tudtok segiteni, irjatok.

gab_ed@yahoo.com


Köszönöm,
Gabi
ivf2010
 


Fleur!

Nagyon szép nagy baba Dani!

Remélem, Lilla is kezdi kicsit szokni az új felállást!

kacsa14
 
 


Sziasztok Lanyok! :P

Mar olyan reg akarok irni...

Fleur,

Edes kis gyönyörüseg Danika! :P Ettöl felek en is amit irtal a testver-feltekenysegröl...hat majd meglatjuk. :P

Syry,

Nahat te is faros voltal? :P En is...es tenyleg igaz, hogy akkoriban ez meg nem volt indok de azert szegeny anyukaink biztos megszenvedtek... :oops:

Kacsa,

Tünderi Timcsa a kepeken, igazi kis hölgy lett belöle is! Nagyon edes! :P

Brill,

Köszönjü szepen! :P Jo, hogy neha jelentkezel te is! Erik biztos okos nagyfiu mar! :P

Macika,

Akkor varom a karacsonyi fotokat! :wink:

Evi, hogy vagytok? Keszülödtök az elsö közös nagy karacsonyra? :P

Es a lenyeg lanyok: az en draga kislanyom befordult a buksijaval nagyon örülök neki!

Van valakinek tapasztalata a malna-level tearol? Mikortol kezdtetek inni? Es volt-e hatasa?
Ha mindenjol megy jövö heten megjön a csomag, neten rendeltem. Ugy olvastam a 34. het utan ajanlatos elkezdeni..

Kép
Kép
jucmuc
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.28 22:51-kor.
Vendég
 


Cukik ezek a gyerekek!!!

Jucmuc!
Én úgy tudom, hogy a 36. héttől lehet inni. Nekem nincs tapasztalatom, mert én odáig el sem jutottam, de a két szülésből kiiundulva legközelebb sem innám, mert nekem nem indokolt az gyors tágulás miatt. Neten biztos találsz róla több infót. Te jó ég, már 33. hét!!!
Vendég
 


Virág!
Daninak boldog 1. hófordulót! De megnőtt :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Jucmuc!

Én ittam párszor a málnalevelet, ahogy Angie is írta a 36. héttől lehet inni. De én csak párszor ittam, én rendetlen vagyok ilyen témában. Úgyhogy hatásáról nem tudok írni, mert tényleg rendszertelenül és ritkán ittam. Nem is tágultam mondjuk ...

kacsa14
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?