Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!

Tóth doktornő egy tündér! Elképesztően jó a memóriája, nagyon jófej, nagyon kedves és alapos! Akár az aszisztensnője, Julika! Ami külön szuper, hogy az összes labort minimális várakozás nélkül megcsinálják Neked! Egyszerűen időpontra mész , meg kell előtte reggelizni (de ezt úgyis mondják majd) és rá 1 óra múlv van 1 vérvétel! Nagyon sokmindent megnéznek! Tóth doktornő meg súlyt mér, vérnyomást, ellenőrzi a cukormérős kiskönyvben, hogy mikor mennyi volt a cukrod! nagyon klasszul megtanít a diétára, az 1. két hétben nekem naplószerűen vezetnem kellett, hogy mikor mit és mennyit ettem, majd milyen értéket mértem a cukormérővel. És rögtön ki is derült, hogy nekem egyszerűen semmilyen tejterméket nem szabad reggel fogyasztani, mert hiába van benne a reggelire engedélyezett 30g szénhidrátban, még a vaj is pillanatok alatt felnyomta a vérvcukromat!
Hááát, lehet, hogy összefutunk ám nála a kórházban! kalibráltatnom kell a vércukormérőmet, mert fogalmam nincs, hogy áll a cukrom! De fel tudnék falni bármennyi édességet! És nem és nem megy a dléta, pedig muszáj lenne, már így is túl sokat híztam! De, amikor annyi nyűgöm-dolgom van, képtelen vagyok erre is figyelni! Tudom, ez nem mentség, hisz ez a baba is igényli, hogy vogyázzak rá, de tényleg nehéz most betartani 4 gyerek mellett! 1 gyerkőc melett pedig jól ment, nagyon hamar átálltam a diétára! Veled mi van most? Méred a cukrod? Sikerül tartani a diétát? Mgismételték a terhelést?
Mikor mész a doktornőhöz? Keddenként rendel még?

Márti
borossné becz márta
 
 


Köszi Márti az infokat, én ha minden igaz jövő héten megyek először hozzá.
A diéta nem könnyű, éhes is vagyok mellette, de tartom. Eddig jó cukrokat mértem, de ma reggel 1 zsemle és 2 dl tej elhajlásomat nem értékelte a mérő, 7,4 lett, ami sajna sok. SZóval én is megvonom a tejet magamtól. Nem dob fel a tudat, meg az édeset is kívánom, de ez van. Igyekszem szigorú lenne magammal, de azért nehéz... :cry: a terhelést bizti vagyok, hogy ismétlik, de a héten nem volt a doktornő, így nem jutottam el hozzá. Így marad a diéta. Jövő héten okosabb leszek.
Nagyon köszi az infot, így legalább látom mire számoljak. A taliban benne vagyok, bár nem álmom a túl sűrű cukros rendelésre járás :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tóth dr.nő nem biztos, hogy ismétli, max. 1x, mert nem akarja feleslegesen terhelni a szervezeted! De Ő egy annyira szimpatikus, igazi elhivatott orvos, hogy ritka az ilyen! Én is előszőr a 2. babámmal voltam várandós, mikor hozzá jártam, mindig elkérte és megcsodálta az uh. képeket és, amikor szülés után vissza kellett adnom a kölcsön-vércukormérőt neki, nem volt a rendelésén, mert az osztályon volt dolga (névről ismeri minden betegét, hihetetlen), este felhívott, beszámoltatott a szülésről, hogy hívják a babát, milyen élmény volt a szülés, minden és kb. 20x elmondta, hogy mennyire sajnálja, hogy lemaradt arról, hogy lássa a pici babámat! Kb. 20 percet beszéltünk és a lelkemre kötötte, hogy 1x vigyem be Lehelt és mutassam meg neki! Totál elképedtem!
Egyébként Ő, most tavaly, Kamilla születése utáni kontrollon megkérdezte, hogy lesz-e még babánk, én mondtam, hogy e pillanatban nincs tervben, mire Ő:hogy higyjem el, fogok én még szülni, az a típus vagyok! Hát, neki lett igaza!

Márti
borossné becz márta
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, hát képzeljétek anyu azt mondta, arra ébredt riadtan, hogy nem szabad Pálmit most beoltatni és nagyon rossz érzése van, halasszuk el! Felhívtam a doktornőt, azt mondta, hogy elhalaszthatjuk tavaszra, csak ne járjon Pálmi akkor addig társaságba. (ez az agyhártya gyulladás elleni oltás)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az infókat!

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Lányok!

Tudom, hogy már volt téma... de mondjatok már nekem jó babakocsikat. Már úgy mazsoláznék, nektek már van tapasztalatotok. :)

Egyébként még nem írtam, de kedden reggel a Heim Pálba voltunk, Kristófnak begyulladt a fityma zacskója, kinyomták a gennyet, de hősiesen viselte. Azóta már jó, de majd megyünk kontrollra.

Kép
Kép
susytunder
 
 


veronika, nem semmik vagytok :)

susy, úristen! Remélem rendben lesz Kristóf!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy: Teljesen egyénfüggő a bébiverda. Milyenek az utak? Mennyit kell cipelned? Sokszor be kell-e tenni kocsiba? stb....
Én úgy jártam, hogy az imádott kis babakocsim (fél kézzel lehet csukni, vinni) teljesen tropára megy ezeken a rémes utakon. Most a régit kellett kivennem, ami meleg, nagykerekű, de dög nehéz, csak Peti nélkül bírom le-fel vinni lépcsőn, így egy csomó boltba nem tudok bemenni vele. Viszont ezeket az utakat könnyen veszi.

Kristófnak mielőbbi jobbulást!

Veronika: Milyen agyhártyagyulladás elleni oltás? Ez nem kötelező, ugye?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Susy!

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=G_8

Nekünk ez van pirosban, bár sportbabakocsi, majdnem totál vízszintesbe lehet dönteni és van egy pihe-puha szűkítője is pici babáknak! 3-4 hónapos kortól ajánlják, nagyon jó minőségű olasz babakocsi! Lapra csukható, eszméletlen könnyű tolni fél kézzel is.
Én még egy babakocsit sem szerettem így, mint ezt, könnyű és nagyon praktikus, jó nagy a kosara is. Kamilla még mindig ebben alszik délutánonként.

De, ha nem sportbabakocsit szeretnél, akkor itt van ez, szintén a Giordanitól:

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=G_13

A bambino-t egyébként is ajánlom, jók az árai és megbízhatóan, pontosan, gyorsan szállítanak!

Egyébként én is babakocsi-dilemmában vagyok, nekünk testvérbabakocsi kell majd...
Eddig a Graco tűnik befutónak, de sajnos ebben a kategóriában nagyon kicsi a választék!

Márti
borossné becz márta
 
 


susy: szerintem is egyén függő a babakocsi. Nekünk 2 Graconk van. Egy quattro tour, ehhez vn mózes, hordózó, lábzsák, de nagyon nehéz, de tolni könnyű, fél kézzel is és jó nagy kosara van. Van egy graco city sportunk, Adél a 4. gyerek, aki nyúzza, nagyon jó állapotban van és pille könnyű. Adéllal együtt is felviszem a lépcsőn. Ja és ennek is elég nagy a kosara.

Mi most hosszú hétvégézünk, valószínűleg utoljára hármasban :) Legközelebb már 4en jövünk. Bár ha marad még üdülési csekk, akkor egy rövidebb téli hétvége még lehet, hogy belefér.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Tudom, hogy baba függő és hogy hol merre használom a kocsit, de ha ti ajánlotok jókat akkor tudok belőle az igényünknek megfelelően válogatni. :)

Márti
Köszi a linket, nagyon jó. Még nincs konkrét elképzelésem milyen legyen, egy biztos, hordozónk van Römer safe plus, és képzeld a sógornőm vette németbe baba börzén 12 euróért, kifogástalan állapotban.
Ma megy majd neked egy privi a szavazással kapcsolatban.

Gabi
Jó pihit nektek, hová mentek? :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Hát Márti remélem nekem is hasonló jó tapasztalataim lesznek Vele :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi, már félidős vagy!? Hihetelen! :lol:
Tök jó lesz, maj d szép sorban jönnek jövő évben is bébik. :wink:
Kellemes pihenést, és használd ki minden percét!

Tegnap voltam kombinált teszten. Másfél órát vártam csak, mire negyedikként sorra kerültem. :cry: Mind1, túl vagyunk rajta.

Susy nekünk PP-nk, van, de most annyiféle tök jó minőségű kocsi közül lehet választani, hogy még engem is elcsábít némelyik. Én általában kendőztem, így a 2 kocsi, amink van még felesleges is. Nehéz lenne beadni apának, h szükségem van egy másikra is. :lol:

Ildi, minden elismerésem a tiéd! Ez a diétázás nem könnyű, főleg nem várandósan. Ez is a természet egyik csúnya, csúnya kibabrálása velünk. :(
Vendég
 


Nikuc,
ez az agyhártya-gyulladás elleni nem kötelező. A mi doktornénink sem oltás-párti, de ezt ajánlotta. És Márti is mondta, hogy a környezetében volt végzetes eset ebből, azóta itt parázok.
A doktornéni azt mondta, hogy tavasszal is be lehet adatni, ha végülis nem jár még közösségbe, akkor nincs gond.
De mivel Márti említette a fenti esetet, azóta úgy gondolom, hogy akkor most játszóházba se merek menni vele, meg át látogatóba más anyukákhoz, forumtalikra, stb...

Lehet hogy anyut az kavarta be, hogy most hallja a sok infot a tévéből a H1N1 oltással kapcsolatban, igaz ez nem az, de azt mondja azért van rossz érzése, hogy ebben a vírusos időszakban, belenyomjunk a gyerekbe egy másik fajta vírust... odamegyünk a dokihoz, ott lehet, hogy épp elkapja a beteg gyerekektől az influenzát is és még be is oltják...

A hétvégénk viszont megoldódott. Nem merem Pálmit itthagyni, úgyhogy a párom megy le Siófokra, anyu lesz éjszakára babával én elmegyek talizni a barátnőmmel, de ha bármi van tudok szaladni haza. Siófokról azért nem tudnék...
Izgi, mert a párommal még soha nem voltunk külön egyetlen éjszakára sem... de mondjuk ő jó helyen lesz, rendszeresen járunk oda a barátaihoz, normális, rendes társaság, ott nem féltem :)

Én meg már nem is emlékszem mikor voltam bulizni, 2-3 éve tutira nem, de lehet, hogy több... úgyis túl soknak érzem ami rajtam van, kell ez az egy este lazítani...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Susy: Kaposváron vagyunk, tegnap jöttünk és vasárnapig maradunk. Hazafele pedig bemegyünk a férjem nagymamájához Nagykanizsára.

Veronika: gondolom meningot kaptok most, mi megkaptuk még kisebb korban, majd ismétlik. A doktornénik az agyhártyagyulladásra mondja azt, hogy az egy olyan betegség, ami elég csúnya és egyik pillanatról a másikra alakul ki és sokszor tragikus. Így nálunk hamar megkapta Adél. De neki egytlen oltástól sem volt semmi baja, pedig volt, hogy 3at kapott egyszerre (kötelező, pneumo, rota).

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


oltással kapcsolatban én a 15. hós szuriról hallottam rosszakat. Nagyon-nagyon rosszakat. Azt majd próbálom a dokinál halasztani. Úgy sem leszünk itthon január -februárban. Nektek nem volt gond ezzel az oltással ??

Kristófnak jobbulást !

Mostmár jöhetnének a pocakos fotóóóók :) :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Én is sok rosszat hallottam erről az oltásról, nekünk karácsony előtt lenne esedékes, de halasztanom tuti nem kell, mert itt annyi a gyerek (hála Istennek), hogy szerintem esélyem sem lenne január előtt időpontot kapni!
Egyébként nekem oltástól lázasodós gyerekeim vannak, de a 15 hónapostól soha egyiknek sem volt semmi baja! Elvileg bő 1 héttel az oltás után jöhetnek kiütések, hőemelkedés, no, ez nálunk egyiküknél sem volt!
1x ijedtem meg, mikor Csabi (ugye Ő a legnagyobb) kapta 3 évesen az utolsó Di-per-Te-t, ugyanis az akkori doktornénink elfelejtette közölni, hogy esetleg pár órával később a gyerek majd nem tud lábra állni! Csajok, nagyon durva volt, csak ült szegény, nem érezte a lábait, abszolút nem tudott sem lépni, sem ráálni, komolyan ölben vittük pisilni is! Aztán kiderült, hogy ez a Tetanusz oltás mellékhatása és gyakori, eltarthat 1-2 napig! Lehelnél már rákészültem, de nála nem volt gond, Berci és Kamilla meg már az új oltási rend szerint kapták és ott 3 évesen nincs is már oltás!

Veronika!

Viszont azt megtehetnéd, hogy kihívod a dokit, hogy adja be Pálminak nálatok az oltást, nem? Akkor tuti nem kap el menetközben senkitől semmit!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Most mertem visszajönni elöször... :oops:

Jó sok minden történt itt is.

A picurt a héten kedden láttam elösször és amin én nagyon meglepödtem, hogy elvileg az első uh az mindig hüvelyi... :shock: Most kb 10-11 hetes méretű, nekem nagyon picinek tünt, de nem csoda hisz Alexandert elöször csak a 16. heti genetikai uh-n láttam... azt mondta a doki hogy egészséges és nagyon tetszet, hogy lehetet látni a pici szíve dobogását. :roll: És nagyon kitartóan harcolok érte!!! Már majdnem tuti, hogy megmarad mindent bevetek és szerencsére már lehet, hogy nem is lehet mert túl nagy és így nagy a kockázat. :lol:

Most rohannom kell!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Márti,
igen, valószínű ez lesz, mert nem akarok egész télen rettegni!
Hétfőn hívom és kihívom hozzánk!

Kinga,
drukk a babócának!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Na, most már tudom, milyen oltás! Majd én is szeretném kérni, de pont azért nem megyek dokihoz, hogy ne ott szedjünk össze valamit. Sajnos nálunk esélytelen kihívni, mert 40 km-re van. :( A helyi orvosról meg csak rosszat hallottam. Minden anyuka azt tanácsolta, hogy még véleltenül se járjunk hozzá. Meséltek is néhány érdekes történetet... :? Nem tudom, hogy a kistesóval hogy fogjuk megoldani, de akkor Őt is a gyerekorvosunkhoz szeretnénk vinni.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Hoztam egy cikket. Eszerint az oltás csak 1 típus ellen véd az itthon előforduló 3-ból, és évente 20-100 megbetegedés fordul elő.
http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=26611
Már csak az a kérdés, hogy maga az oltás mennyire veszélyes...

Kép

Kép
nikuc
 
 


Kinga


Most mertél csak ? Merni ? Miért ?? Itt nem kell semmitől és senkitől sem tartanod !!!!!! Apa nem akarja a picit ?
Mostmár akkor lassan itt az ideje gratulálni :) Mikorra vagy kiírva ? :)

A 15 hós oltással kapcsolatban olyat is olvastam, hogy halált is okoz, persze odaírták, hogy nem kell aggodni. Ráadásul a szoptató anyuákra is veszélyes.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Nikuc,
ez a cikk kicsit megnyugtatott... a doktornénink egyébként azt mondta, hogy semmi ez az oltás, nyugodtan be lehet adni.

Nini,
na most meg visszaijedtem :roll: Igaz ez egy másik a 15 hós oltás... de az is hamarosan itt van...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Bocsánat, hogy csak néha jövök és akkor is csak futtában.

beneildi: Bocsi hogy itt is a nyakadra járok :) csak mondani akarom hogy hétfőn hívd fel Julikát mert a dokinéni a héten beteg volt, azért nem dolgozott. Nekem is kedden kell mennem, de nem tudom hogy most hogy feküdnöm kell, így is megyek-e. Majd rákérdezek én is. Nekem egyébként két hetente mennem kell hozzá. Lehet hogy találkozunk, 2 körülre szoktam menni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szia Vicky,
nem egyáltalán nem baj, ha szólsz :wink: pénteken sikerült az asszisztenssel beszélni és vele is abban maradtam, hogy hétfőn telefonálok :wink: Ha jönnöd kell szinte bizti találkozunk, mi holnap megyünk nőgyógyihoz is.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Veronikusz, azért ennyire ne félj ezektől a fertőzésektől. Egyrészt a betegséget is lehet kezelni, ha időben felismerik, másrészt azért nem találkoztok annyi potenicális fertőző emberrel, hogy otthon gubbasszatok hónapokig. 8-10 éve a kiskatonáknál volt egy nagy meningo fertőzés. DE ők ugye egy hálóban, egy zuhanyzóban, egy étkezőben. Tehát ott végigmehet egy ilyen járvány.

Az oltást a mi dokinénink is javasolja, ha már járnak közösségbe. De ez bölcsit-ovit jelent. Játszóház, játszótér, barátok azért még nem közösség ebből a szempontból.

A 15 hós oltás nálunk annyira akasztotta ki a gyerekeket, mint a többi, csak nem azonnal, hanem 1 hét múlva. Tehát ha a többire jól reagáltak, akkor itt is csak egy kis bágyadtság, kis kiütés alacsony láz lehet. (Bene pl 1 napig aludt és ennyi, Villőnél semmi nem volt, és ők a többire is alig reagáltak) akkor durvább, (2-3 nap, láz, kiütés) ha amúgy is érzékenyek.

mtunde
 
 


Tünde,
köszi :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


beneildi: Sajnos nem hiszem hogy holnap megyek a dokinénihez, mert ma csak egy kicsit álltam és már így is fájt egy kicsit a hasam. Majd felhívom, hogy hogy legyen.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Talán még néhányan emlékeztek rám, ne haragudjatok, hogy eltünedezek, majd újra megjelenek, de sajnos a 3. babánk sem születhetett meg, sajnos a szíve nem kezdett el dobogni. :cry: Így eléggé el voltam kenődve, a műtét meg külön horror volt. Na de mindegy, túléltük, most ismét itt vagyok, elvileg 5 hetes a Picur odabent és nagyon remélem, hogy most már a Sors megengedi, hogy boldogabban legyünk. :D
Ezért is kérném a segítségeteket.
Az ÁEK-ban keresek egy profi, de emberbarát orvost, aki nagyon tud vigyázni ránk. Még 1 tragédiát nem tudok elviselni. :(
Szóval nekem a lelkemet is "gyógyítani" kéne, amellett, hogy profi és tapasztalt kezekben lennénk.

Kérlek benneteket ajánljatok nekem szerintetek megfelelő orvost.
Spánik doki kizárva, sajnos sosem lehet elérni.

Előre is nagyon köszönöm Nektek!

Ági

Kép
iroko
 
 


A 15 hós oltással kapcsolatban, sajna volt olyan ismerősünk akiknél 39 fokos láz volt jó pár napig, köhögés, kiütések, orr folyás. Én halasztom amíg tudom. Sőt, már írtam h állítólag a szoptató anyukákra is veszélyes, átmegy a tejjel a babába. Persze ezt egy cikkben olvastam, orvos nem vagyok. A dokit még nem kérdeztem.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


iroko: Én Szabó György dokit nagyon szeretem. Most, hogy majdnem megszültem hamarabb, nagyon gondos és segítőkész volt. Nem tudom, hogy mennyire lelkis, mert csak magán rendelése van és nincs túl sok ideje. De a múlt héten mind a két ügyeleti napján meglátogatott és megkérdezte hogy vagyok. Pedig pénteken reggel ment volna haza és még 9-kor írta a zárómat. Minden tiszteletem az övé. És az asszisztense is egy tündér.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Még nem sikerült elmennem -én húzom a dolgot, nem fogom semmire és senkire :oops: - a szülés utáni kontrollra a nőgyógyászatra. Az a bajom, hogy a terhesség alatt annyi negatív tapasztalatom lett az SZTKval, hogy egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy bármelyik dokihoz is menjek. Viszont a volt Honvéd kórházba kellett mennem varratszedésre. És ott találkoztam és beszéltem is dr. Fülöp Vilmossal. Nagyon kedves, korrekt, figyelmes doki képe jött le róla bennem. Nem tudom, hogy oda is lehet menni a kontrollra?
Szerintetek?
Elfogadna, ha hozzá járnék oda? Lehet ezt?
Ha van tapasztalatotok a dokival kapcsolatban akkor írjátok már le légyszíves!!!

Köszi

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Iroko
Én emlékszem rád, és nagyon sajnálom a történteket. Nem tudok neked sajna dokit ajánlani, mert én is váltottam, nekem csak egy ciszta nem lett észrevéve, ami az egyik petefészkem vesztét okozta.
De írok neked egy privit ahol talán tudnak segíteni...
:)

Kép
Kép
susytunder
 
 


iroko: én is emlékszem Rád! Remélem találsz egy normális dokit, és remélem, most már minden rendben lesz, gondolok Rátok!
Vendég
 


Iroko: nagyon drukkolok neked. Én olyan orvost választanék a helyedben, akinek van tapasztalata ilyen téren. Az én ismerőseim Gulyás dokihoz jártak a MÁV meddőségi szakrendelésére, mert náluk is sajna nem maradtak meg a babák. Gulyás dokit dícsérték.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi, már túl a félidőn? Nemsemmi :)
Vendég
 


Sziasztok Lányok

Köszönöm a kedves szavakat és az ajánlásokat, egyébként én is a 2 említett doki felé hajlok. :-)
Remélem mostanában már tudok jönni, bár meló mellett még mindig nem egyszerű.

Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Mostmár tuti, hogy megtartjuk elvileg így ennyi hetes lennék, de sokkal kisebb úgyhogy még majd egyeztetek a dokival de addig is.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga: éljenéljenéljen! :)
Vendég
 


Iroko: megy a drukk ezerrel!!! Vigyázz nagyon magadra/magatokra! És csak pozitívan. A kolleganőmnek is elment sok baba, aztán inszeminációval született egy kisfiú és április elejére várja a kislányát, aki tök spontán, azonnal jött és maradt is.

Panndi: igen, túl vagyok a felén. De én már a másik felén is szeretnék túllenni, mert megint vírusos torokgyulladásom van, hőemelkedés, pocsék közérzet és persze Adél nem akar aludni.

Kinga: neked is minden jót és örülök, hogy a baba marad! Vigyázz magatokra!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Suzy - Egyébként neketek már nincs meg a babakocsitok vagy nagyon elhasználtátok?
Mi az Auchanba néztünk ki babakocsit, de nem tudom milyen fajta... Jó nagy kerekei vannak és ha jól emlékszem fektethető illetve átfordítható a karja.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Susy,
nekem is ez a kérdés merült fel, hogy már nincs meg Kristóf kocsija?
Kérnénk képet róla, már rég láttuk! :)

Kinga,
remélem minden rendben lesz veletek!

Iroko,
így ismeretlenül is szorítok!

Wertzuz,
fogalmam sincs, hogy mehetsz-e hozzá, varratszedésre hogy keveredtél oda? Szerintem megpróbálhatod, ha szimpi volt!

Nini,
és ennél az ismerősnél a többi oltás jobb volt? Mindenesetre akkor felkészülök, hogy ez jobban megviselheti és hogy legyen itthon mindenképp lázcsillapító (majd leellenőrzöm, azt hiszem 3 db még van, de akkor íratok még). És egyébként csak a 15 hós oltást kapták, vagy mellé még másikat is?

Lányok,
nálunk elég feszült a helyzet, mert a párom szeretné magához venni a 14 éves lányát, aki elég problémás eset... én meg nem nagyon szeretném... ti mit tennétek?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok itt..de nagyon el vagyok keseredve...:(
40 hetes terhes vagyok,és dec.4-én fognak császározni.
36ik hétig a Szent István kórházba jártam mert az orvosom Dr.Fedina Laura volt..de anyagi okok miatt váltanom kellett.(150000Ft a szülés)Így felkerestem az Áek-t,ahol mindenki kedves volt velem és segítőkész..
Találtam egy orvost is Dr.Atalay Katalin-t aki kedves volt bár nem nagyon érdekelte hogy mi van velem..
Most 40 hetes vagyok és múlt héten derült ki hogy császározni kell..ugyanis condylomám van..amit ha időben észrevesznek akkor szülhettem volna természetes úton..de egyik doktornő se vette észre..hanem vizitre mentem a Honvéd kórházba és Dr.Bálint Koppány vette észre..és közölte a rossz hírt..:(
Megemlítettem a doktornőnek hogy ezt elfelejtette és azt monta hogy ő nem az én orvosom,nem az ő hibája..Így elküldött CTG-re illetve UH-ra de az eredményeket nem várta meg...úgy hívták fel a nővérek hogy akkor mikor császároznak..így péntek lett a választás.Bálint doktor úr fog műteni de a császármetszésről semmit nem tudok..:(eléggé félek..anyukám 6 gyereket szült de mind a 6-ot természetes úton így ő annyira nem tud segíteni..a doktornőt hiába kérdezném..így interneten próbálok tapasztalatokat gyűjteni,érdeklődni..
Milyen összeget illik adni?Mit kell vinnem a kórházba?A babának mit kell vinnem?
Mindenféle segítséget megköszönnék..
Előre is köszönettel:Andi
misssouare
 
 


misssouare
Először is ne keseredj el! Szép nap a dec. 4 és már nem sok van hátra! :)
én császárral szültem, ami eszembe jut leírom, ha valamire kiváncsi vagy kérdezz bátran.
Nem olyan vészes a császár, legalább is nekem nem volt az. Ha programozott a csaszid, biztos délelőtt fogják csinálni. A gerincedbe fognak érzésteleníteni, nekem sajna előtte tették be a katétert, ezt kérd, hogy az érzéstelenítés után csinálják, ha van rá mód, mert az nagyon c@r volt. Érzéstelenítés után már semmit nem fogsz érezni, és sajna csak annyira tartják oda a babát, hogy megpuszilgasd. Utána nagyon fontos, amikor a császáros őrzőbe kerülsz, hogy a fejed ne emeld, mert akkor utána nagyon rosszul leszel és a fejed iszonyúan fog fájni. A császáros őrző pont a nővérpulttal van szemben, infúziót fogsz kapni, és rengeteget kell innod, erre legjobb, ha viszel szívószálat. Amikor már majd kezded érezni a lábad, majd feljebb, fog fájni a sebed, kérhetsz fájdalomcsillapítót, velem nagyon rendesek voltak. Majd délután, estefelé kiszednek az ágyból, addig katétered van, ezt csak akkor veszik ki, ha fel tudsz kelni, lemosakodni és pisilni menni. Nagyon kemény lesz elsőre felkelni, olyan érzésed lesz, hogy szétszakad a hasad, de ne félj ez nem így lesz. Szédülni fogsz, ezért ne nézz lefelé csak magad elé, és lassan mozogj. Utána nekem úgy volt a legkönnyebb felülni ha oldalra fordultam és és a felül lévő lábam térdhajlatába kapaszkodtam a másik kezemmel pedig toltam fel magam. Én még az ágy alól is kivettem Kristóf saját takaróját a táskából, és a szobatársaknak is adtam inni, mert bizony volt olyan aki nem tudott felkelni elsőre. Hálóinget váltásnak és törölközőt az aki ott van veled, készítsen ki neked az ágy végébe. Felülésben még az is segíthet, ha az ágy végéhez kötöd a köntös kötőlékét és azzal húzod fel magad, de nekem az előbbi vált be. A babádat pedig kérd, mert maguktól nem fogják vinni. Ha valaki lehet bent veled, akkor ő tud segíteni a mellre tevésben, vagy a csecsemős, de tényleg kérni kell a babát sokszor. A tejcsid később fog belövellni, mert a császárosoknak később lövell be, de legyél kitartó, szoptasd amikor csak teheted és igyál nagyon sokat azzal segítesz. Ahogy pedig a napok telnek, egyre könnyebb lesz minden, mire haza mentek már simán fel tudsz majd kelni.
Na jó sok lettem. :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Iroko!

Hogyne emlékeznénk???
És szorítok, most sikerülnie kell!!!
Hm, Gulyás doki? Na Ő volt az, aki se szó, se beszéd nem ment be Pandácska szülésére!

Márti
borossné becz márta
 
 


misssouare,

nekem is császár volt, én a katéter betételt - kivételt meg se éreztem, nagyon ügyesen csinálták. Persze jobb, ha úgy kéred ahogy Susy mondja az érzéstelenítés után, és akkor tuti, hogy nem fogod érezni :)

Nekem a kézfejembe a branül betétele volt a legrosszabb élményem... még a szülésznő nevetett is, hogy ez a legkevesebb, de a végén tényleg ez volt ami a legrosszabb élményként fennmaradt :)

A műtét utáni felkelés tényleg nem egy leányálom, meg még jópár napig nem az, de egyre jobb. A mellettem lévő ágyon fekvő lánynak már a műtét után fél nappal semmi baja sem volt, úgyhogy ez is alkat kérdése...

Szerintem pénzt ugyanannyit szoktak adni, mint természetes szülésért.

A kórházba hálóinget, köpenyt, erős vérzéshez betétet, tisztálkodószereket, két papucsot (kórházit és fürdéshez), sok innivalót vigyél.
A babának mindent adnak, ruhát, fürdetik, stb., pelusozáshoz és köldökfertőtlenítéshez is voltak kellékek, talán csak pár darab mini pelust vigyél, nem kell sok, 6-10 darab elég, mivel az első napokban még csak alig eszik-iszik, így keveset is pisil... én vittem 20 darab pelust, és a felét tutira hazahoztam, de inkább többet.
A baba hazaviteléhez kell majd ruha, de azt elég majd ha utolsó nap aki megy érted hazahozni beviszi, csak készítsd otthon elő.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Márti!

Nem akartam írni rosszat Gulyás dokiról, de ha már írod, akkor elmondom, hogy én első alkalommal nála voltam a terhesség megállapításakor, de annyira nem volt barátságos, hogy másodjára már nem hozzá mentem...

Amúgy Kamilláról is kérnénk mostani képet!!!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok

Márti

Akkor Gulyás doki kilőve. :-)
Marad Szabó György... Róla mit gondoltok?

Köszi

Kép
iroko
 
 


Kedves Suzy és Veronika!
Nagyon köszönöm nektek a tapasztalataitokat...elég sokat segítettetek..úgyhogy mégegyszer nagyon köszönöm!Kicsit felékszültebbnek érzem magam mint ezelőtt voltam..bár egy kicsit tartok tőle..
Mégegyszer nagyon köszönöm!
misssouare
 
 


Kedves misssouare

Én is császárral szültem. A lányok már jó sok mindent leírtak.
Az első napok tényleg nem túl rózsásak. Ami még fontos, hogy amikor szólnak h fel kell kelni ált. nagyobb mennyiségű vér távozik, ettől nem kell megijedni, de ezt el fogják mondani. Én pl. végig véreztem a kórtermet míg eljutottam a fürdőig. A nővérek nagyon kedvesek, segítenek majd felöltözni. Amit én tudok neked ajánlani az az hogy ne betétet és bugyikat vigyél, hanem Molymedet. Ez bugyi és betét is egyben...ezt csak fogod leveszed és kidobod. Nem kell vele szöszölni, hogy berakod a betétet stb. stb.
Sok boldogságot a picihez !!!!!!!!!!! :)
Fiú v lány ?


Néztem a hiradót és láttam, hogy a kismama meghalt és a baba is :( egyből TI jutottatok eszembe..... Vigyázzatok !!!!!!!! Nagyon !!!

Kép

NIKI
nini.n
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?