Új privát üzeneted érkezett!

Nekem még a mellszívó, és az orrszívó a kérdéses, hogy milyet vegyek, és hogy mikor. A mellszívóról már ti is értekeztetek itt, lehet, hogy veszek egy kézit, mire megyek szülni, aztán ha szükség lesz rá, elküldöm Zsoltit egy elektromosért. Az orrszívóra meg azt mondják, azt csak akkor kell használni, ha tényleg náthás a baba, egyébként nem, és nem arra készülünk, hogy beteg lesz. Ez így van?

Kép
zsizell

Pár napja két részletben eszem az ebédemet. Ma csak a levest tudtam délben megenni, több, úgy éreztem, nem fér belém... Most ettem meg a másodikat + egy Túrú Rudit. És most asszem befekszem a tv elé (Váratlan utazást nézek; ez is gyerekkorom egyik kedvence volt). :)

Kép
erusverus

Na megjöttem arról az i*óta vizsgáról. Megvan. Phü. Most már csak le kell adnom a melóhelyen.
Írásbeli rendben volt, szóbelin meg kijöttek, hogy nekem nem kell abc rendre várnom, akár most is bemehetek. Mondtam, azt a két három embert még kivárom. Na bementem, kihúz tétel, idiótaság (persze hogy meg se tanultam ezért) leültem. És éreztem, hogy ezerrel áramlik az adrenalin.... Kiültem felelni, azért IQ-ból próbáltam összefűzni a mondatokat - közben ezerrel az adrenalin - szedem össze gondolataim - ezerrel adrenalin .... és eljutott a Bulcsihoz is. Nekiállt pogózni a pocimban. Megrúgta - persze az én bőrömön keresztül a kis számító - az asztalt, össze vissza forgott rúgott és ütött. Nekem meg ettől annyira kellett röhögnöm. Nem bírtam - feljajdultam, mondtam elnézést, aktív a gyermek. Elnézték. 5-ös lett! :D

zarja

Nóri: de igen, össze vissza zabáltam az elmúlt napokban. Ezért nem is idegeskedtem még pénteken, meg szombaton ezen. De a vasárnap kifejezetten kellemetlen volt. Hiába heverésztem semmi eredmény. Azt mondta, hogy No-spa napi 3*1 a héten, és ha péntekig nem javul akkor menjek be ellenőrzésre.

Magzatvíz: még én se láttam, DE a múltkori hiszti során a szülésznő azt mondta, hogy édeskés illatú átlátszó színű víz, és ha felállsz és járkálsz akkor is folyik. Nem áll meg a folyása, míg ki nem ürült teljesen.

Csilla: ne szomorkodj, ez van, ha nem vagy mindig jelen. De ez normális. Mikor személyügyes voltam, és nekem kellett összeszedni az éves történéseket, én is mindig bajban voltam. És természetesen szegény kismamákat felejtettem ki. Nem biztos, hogy szándékosság volt.

Csipike: örülök, hogy rendben a cukrod. Sajna most már ez vár reánk, egyre sűrűbben akar látni a doki. Biztos a várandóság alatt előjött szépségem miatt.

Mellszívó: most néztem 5.000-ért, meggyőztetek, magamévá teszem.

zarja

Zarja! Gratula! Látod, már most mennyi örömöt tud okozni a baba! :D

Melyik mellszívóról győződtél most meg? Hátha én is meggyőződöm...

Kép
zsizell

Voltam a háziorvosnál. Még jó, hogy nem kellett sokat várnom, bár azt kétszer, mert az egyik gyógyszeremet nem írta fel és az előre kinyomtatott táppénzes papírom sem volt jó a kórházi ellátás miatt. Persze már a gyógyszertárba sem tudtam bemenni, annyira bekeményedett a hasam. Olyan lett, mint a kő. Eddig kb. most először éreztem ezt, de nagyon megijesztett. Alig vártam hogy vízszintesbe vágjam magam. Sajnos a páromnak is mára gyulladt be a szeme, így ő a szemészeten ül, az augmentinem meg holnapra elfogy. Így kénytelen voltam lemenni. Hát nem teszem többet az biztos. Most még azt sem tudom, hogy 14-én így hogy jutok el a nőgyógyászomhoz. Mindegy, addigra már majdnem 32 hetesek leszünk.

"Szerencsére" nekem a védőnő azt mondta, hogy felíratja a körzetes gyerekorvossal ezeket a dolgokat receptre, de a tetejét ki kell majd tölteni, amikor megszületik a gyerek. Legalább ez is meg lesz hamarabb.

Pelenka: Még nem tudom, majd az dönti el, hogy mekkora súllyal is születik. Talán pamperst vagy huggiest kezdetnek. Utána ha már nagyobb, akkor jó lesz a dm-es vagy a rossmanos, de azt hiszem a legkisebb méretből érdemes márkásabbat venni. Meg később akkor, amikor akciósan van mega pack-ban. Barátnőmmel is így vásároltunk mindig.

zsizell: Akik körülöttem szültek, annak a babái mind taknyosak lettek. Túl meleg volt odabent és ezért hideg van kint. Mindenképpen elektromosat vegyél, de a porszívós a legjobb. És az csak 1000 Ft körül van. Mellszívóból én kaptam egy kézi aventeset és vettem 3000-ért egy használt pesztonka elektromosat, ebben orrszívó is van. Akinek kölcsön adtam, ő a kézit részesíti előnyben, mert szerinte a gépi túl erős. Majd kipróbálom mindkettőt.
vicky79
Budapest III. kerület

Phillips Avent Isis vagy via. De az isis jobban tetszik. Nem a motoros, a kézi!
Ja és erre is érvényes az egészségpénztár, már akinek van!

zarja

zarja: Gratulálok a vizsgádhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Zarja: Gratula az eredmenyhez !
Geri uzeni, hogy a hosszantarto kemenyedesekkel menj el a dokihoz. A mi dokink szerint Gerinek emiatt nyilt ki a mehszaj.
Erdekes, nalunk ezt a Gynipral nevu gyogyszert adjak ha kell ha nem.Az biztos, hogy nagyon hatekony.Pl: Geri beszedett 2 kilo magne b-t, nem csinalt semmit, negyed tabletta Gynipraltol minden ok. A No-spa a doki szerint nem jo nyitott mehszajnal. Nalunk ez van.
Gerivel minden ok! Ma viszonylag puhis volt a pocija. Baboca is jol van, ugy no mint akit huznak.
geri79

Zarja, gratulalok! Hanyast kaptal volna ha meg tanulsz is? :D

En is veszek mellszivot, de szigoruan kezit, mert a hugom es a vele egyidoben szult baratnoi valami oknal fogva szidjak az elektromosat.

Pelenkabol mi biztosan Pamperst fogunk hasznalni a legelejen, mert a baratnom es a hugom szerint is az a legjobb. En meg teljesen tapasztalatlan vagyok a dolgoban igy hat hallgatok rajuk.

Jujj Vicky, vigyazz magadra!

Kép

Kép
editmk

huh remélem nem felejtem el amit akartam...

boruska: digitális képkeretet kaptunk karácsonyra, nagyon szépek a képek, de nekünk sincs sokat kint mindjárt megnézem a márkát .. AIPTEK és örülök, hogy már nem boruska, hanem naposka vagy :)

ekcéma, nálunk a patikában a bőrgyógyász felírása alapján készítik amúgy V3-as krém, de a lényeg amit a bőrgyógyász mondott, hogy legtöbbször az ekcéma hátterében étel intolerancia áll, vérvizsgálatból állapították meg a lányomnál a olajos magvak és tojásfehérje allergiát. De ha érdekel, megvan valahol az összetétel, megnézhetem neked.

egyszer mi is abba a hibába estünk, hogy pampers active baby-t vettünk, hát szerintem ritka sz*r, nekünk nem jött be. Borzasztóan vékony, kicsorgott belőle minden... Most anyukám vett huggies newborn-t elég kicsike, pont ideálisnak tűnik. Néhanapján a lányokkal is használtam huggies-t de szerintem is ugyanolyan jó a dm-es

mellszívó: nekünk kézi avent isis-van imádom :)

gyomorsav: pirítós, hamlett, háztartási keksz és nekem is gyömbér vált be illetve mivel kismamik is szedhetik, rennie és nap1-2 szem eddig elég volt (elvileg akár 16-ot is lehetne egy nap)

végső hír: beadattam a H1N1 oltást ma 4 kor. Eddig semmi. Kérdezném, hogy akkor most napokig nem szedtetek terhesvitamint, ugye? és mi van a c-vitaminnal? a Magneb6-ot nem merem kihagyni, mert így is sokat keményedek

erusverus: én is részletekben eszek, nem is esik jól egyszerre több, láttam a neten egy képet amin tudjátok az a bodies kiállításos testek vannak és ott van egy 8 hónapos terhes anya, na azon látszik, hogy a belek, gyomor, hogy fent vannak a szegény kismami tüdejében szinte, úgy felnyomja a kicsi.. :shock:
stephie

Eszter, gratula a vizsgához, ügyes vagy!
Aranyos vagy hogy vigasztalsz, de mi öten vagyunk a cégnél, tehát véletlenül nem tudtak kifelejteni. Mindegy, csak ennyit senki nem húzott le náluk és azért 10 hónapot így is dolgoztam. A 2007. áprilisban felmondott kollégát még 2008-ban is meghívta és mindkétszer kapott borítékot is. Szóval "csak" ezért esik szarul. Viszont ezek után a telefonszámomat is felejtsék el, oldják meg a problémáikat maguk.
5 ezerért hol vettél Aventes mellszívót? Én is azzal szemezek.

Örülök a Geriről szóló jó híreknek. :)

Mást is akartam még, de elfelejtettem. :S
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2009.11.30 17:53-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

geri: Hát csak pihizzetek ti is sokat. A papa otthon, a mama és a baba odabent. Hány hetesek is vagytok? Mit mond a doki, van esély hogy szülésig még hazakerüljenek?
vicky79
Budapest III. kerület

Remeljuk, hogy karacsonykor hazaengedik de ez nem biztos.
Abel most 30 hetes es 3 napos.
geri79

Eszter, ügyi vagy!

A mesteremberek már javában rakják össze a bútort. Azt mondták, kb. két óra lesz, mire végeznek. Pedig napi 8 órában ezt csinálják. Tiszta szerencse, hogy nem gondoltam a házilagos összerakásra, szerintem mi két nap alatt se végeztünk volna :roll:

Mondjuk a fél hatos ügyfelet le kellett mondanom, de hétre még jönnek, remélem őket elérem. Papírforma szerint ma akartam utoljára dolgozni, na persze ez csak álom volt. Ilyenkor december tájékán az ügyfelekben feltámad a bűntudat, meg a nyissunkújlapotazújévben életérzés, és mindazt, amit egész évben hanyagoltak, még az ünnepek előtt el akarják végeztetni. Új ügyet már nem vállalok, de aki eddig bejelentette a nyűgét, azt még megcsinálom.

Amúgy Ti gond nélkül elengedtétek a munkát, mikor leálltatok vele? Én azért félek kicsit, hogy a rendszeres "fejtorna" után néhány hét elteltével állatira fog majd hiányozni a szürkeállományomnak némi megerőltetés. Baba mellett ez már nem gáz, mert ott a kis gyönyörűség (meg a rahedli teendő), de addig?

Kép
juci-77

Lányok, van valaki, aki külön fájlban gyűjtögette magának a közkinccsé tett eddigi recepteket? Esetleg feltehetné az új topikba ömlesztve. Én egy ideje gyűjtögetem, de messze nem teljes a portfolió.

Kép
juci-77

Lara: nem mentem volna semmiképp. Engem valahogy nem érdekel. Európa inkább, de azt meg még lánykoromban bejártam. Elképesztő fárasztó lehet nekik. 21nap utazással és kőkemény túra reggeltől estig... Persze nem sajnálom. De nekem egy balatonfüredi hétvége, vagy egy séta Királyréten többet ér! :oops:

Képkeret:
nekünk is van. Kaptuk. Sz@r. Nem használjuk... :oops:

Pelenka: én Lucával Pampers New babyt vettem. A kórházban (ÁEK) Libero volt, ami sokkal jobban tetszett. Kivéve az ára... :evil: Arra azért figyeljetek, hogy 2-es pelusból max 30-40db-ot vegyetek egyszerre. Még a 3-as méretből is óvatosan a maxi pack-kal!!!!
Most Liberot vettem akciósan a Müllerben (-20%) de a Tesco-s LILA is kiváló minőség. A Huggies, Pampers (nem a narancssárga csomagos, mert az II. osztályú minőség) DM, Rossman pelusa majd egy minőség. Tescóban csak a LILA, mert a fehér nylonzacskóból van. Illetve csak akcióban, mert kb féláron adják.

Mellszívó: nekem Avent Isis IQ-m van. Drága és nem használtam ki. Hűtőtáskától a kiskutya f*száig minden van hozzá. Csak nő nincs, akinek van tej a mellében! :shock:

Eszter: hozod a formád!!! Gratula!

Ekcéma: Én Locoid kenőccsel kenem. Tipikus kismama betegség. A vegyszer meg a takarítás hozza ki, de mióta bio cuccal nyomulok, nem láttam!!!

H1N1: C-Vitamint még szedni is kell. Napi 500mg minimum. Én a vasat is szedtem mellé. A terhesvitamint nem. Azt amúgy is ad hoc jelleggel eszem!

Beleszerettem egy kávéfőzőbe!!! Bea volt a felbujtó!!! De nem az kell, hanem ez. Van benne tejhabosító is. Meg most akciós és még 10eFt-ért kapszulát is kapok hozzá! :oops:

https://secure1.nespresso.com/precom/si ... hu_en.html
Vendég

Jocó, ez szuper lenne! Drukkolunk nagyon! :wink:

Kép
juci-77

Viki!!!
Vízszintbe basszus de azonnal! Anyád vagyok, megmondtam!!!! (ezt Lucának szoktam mondani :oops: )
Vendég

Jocó: nagyon rendes tőled, hogy hozod a jó híreket. Te hogy bírod? Gondolom most hogy jobban vannak, kicsit csökkent a stressz.

Juci: én is ezt érzem a melóval kapcsolatban. Egyrészt nagyon szabadulnék már (az utóbbi két hónap nem volt a legjobb), másrészt nagyon fog hiányozni hogy dolgoztassam az agyam. Szereztem egy kis otthon végezhető munkát, de ez nem túl izgalmas, inkább pepecselős (cukorbeteg szemfenéki képeken kell bejelölgetni a kóros részeket)
Abban bízok, hogy a december úgyis elrepül az ünnepek miatt, utána pedig már elég közel lesz a szülés tervezett időpontja :) Különben is még szinte semmit nem szereztünk be... :roll:

gyomorfeszülés: nekem (elméletileg) még nincs nagyon fent a méhem, de már úgy érzem, mintha a tüdőmig érne...
zuzmooo

Nóri, ez gyönyörű masina. Nekünk van Nespressonk itthon, főzni imádok vele, olyan kis elegáns beledobni a kapszulát (végül is szőke vagyok, vagy mi :lol: :lol: ), de én rájöttem, valójában a hosszúkávét szeretem. Ezért nem használjuk túl sűrűn, viszont lelkesen főzök egy ezeréves, lepukkant, gagyi géppel. Ja, és a csészék közül a kis szerencsétlen törött fülű a kedvencem, bár ezen néha verseny van Apával, mert ő is ezt preferálja a sok szép gyönyörű bögre helyett :P

Kép
juci-77

Juci!

Én meg a tejes-habos kávét szeretem. Elvileg a Nespressonak van hosszúkávé kapszulája, de nekem a sok tej a lényeg! Ehhez meg ott a kis kütyü mellette, amibe beleöntöm a tejet és meleg (vagy hideg, ha frappét akarok) tejhabot gyárt belőle. Szenzációs a cucc! :lol:
Meg amúgy ráálltam most a koffeinmentes latte-ra. Azt meg lehet kapni hosszú és rövid verzióban is!
Vendég

Bea!!!! Láttam a Dolce Gusto reklámját!!!! (em van, ha otthon fekszem csak)
Engem nem hatott meg, bár én utálom még a kávé jellegű dolgok szagát is. Ettől függetlenül nagyon vonzó volt. DE tényleg kell otthonra kávézó? Nem attól van különlegessége a Latte Caffeenak, meg társainak, hogy csak kávézóban lehet hozzá jutni?

Csilla: ja, bocsi, nálunk a cégnél 150 fő volt, és azért mindenkinek minden baját tudni. Én meg hát no, azért nem vagyok annyira alapos. Ráadásul megyei szervezetként az egész megyében voltak dolgozóink a Balatontól egészen Barcsig. Azért szerettem személyügyes lenni. És szerintem jó is voltam. Az 5 fő azért kicsit más. Igazad van.

A Teszveszen néztem mellszívót - mint mindent – hisz ha ki van sterilizálva, akkor ugyanúgy használható, mint az új. Erre azt írta csajszi, hogy kb 3 hónapot használta, mert annyi teje volt.

Juci: én is félek, hogy leáll majd az agyam. Többek között ezért is maradok benn a munkában. Hiányozna a nyüzsi. Bár néha meg elegem van a sok hisztis revizortól!

Erusverus: követem a példádat, és jó hatással van rám. Hazajöttem a mai 3 No-spa után, meg magnézium után lefeküdtem, el is aludtam. Egy órát talán. És most már határozottan puhul a pocim. Lehet, hogy tényleg a vizsgadrukk, meg az állandó aktivitás okozta. Úgyhogy megfogadom az okosabbak tanácsát, minden nap dél körül lefekszem egy –két órát aludni, pihenni. Később indul a nap, korábban végződik, és hát le van sajnálva a konyha is. Az Alapítványnál is aranyosak voltak, küldtek haza, hogy most menjek pihenni, mert a kórházi heverészés még rosszabb.

zarja

Csilla!

Engem el sem hívtak annak idején a vacsikra, pedig a 10éve nyugdíjba ment utolsó nyomorult adminisztrátor is ott verette magát. :evil: A pasik gyíkagyúak. Az én férjem is csak onnan képes megjegyezni a szülinapom, hogy január 1-jén van!!! :shock:

Reni!

Holnap nem fog eszembe jutni, így ISTEN ÉLTESSEN! Most! :lol:
Vendég

ILDI!!!!!

Elfelejtettem válaszolni! Te jössz a talira? Luca be van oltva és van homeos oltáskivezetőm, adok szívesen! Akár M.-ra is le tudom küldetni, mert lakik ott ismerős.
Neki annyi ideig sem fájt a karja, mint nekem. Arra kell figyelni, hogy ha kihúzás után látszik a tű helye, akkor jó sokáig kell rajta tartani a vattát, be ne liluljon. De hál' Isten nekünk nincs bajunk azóta!
(lázcsillapítót láz megelőzésnek ne kapjon estére utána, illetve C-Vitamint előtte és utána is kapjon pár napig)
Vendég

Agyleállás: hát én is féltem először. Aztán úgy döntöttem az egyik újságot, ahová írok, megtartom- oda úgyis csak havi két cikk kell. Háááát, mostmár úgy megszoktam a lustulást, hogy arra a két cikkre is alig bírom rávenni magam. Szóval átestem a ló másik oldalára.

Van még valaki, aki nem oltatta be magát? Én ma paráztam be nagyon, holnap elmegyek a házidokihoz. Azt mondták a híradóban, hogy az a kismama, aki nem oltatja be magát, az felelőtlen. (én nem akarok az lenni) :oops:

Kép
zsizell

Ezzel a karácsonyi vacsival kapcsolatban már ott kezdődött a rossz érzés, hogy mondtam eleve, nekem az nem jó a szalagavató miatt. Már erre is sz@rtak. Mindegy, csak azért sajnálom magam, mert tudom hogy nem fogok tudni nemet mondani amikor hívni fognak és valamit segíteni kell. :roll:

Agyleállástól a suli miatt nem félek egyelőre. :)

Eszter, én is nézelődtem a teszen (tanulás helyett), hasonló véleményen vagyok mint Te.

Zsizell, én nem oltattam be magam és mivel a nődokim nem ajánlja, nem is fogom. Letojom hogy a rohadt média mivel akar hatni rám. Undorító amit művelnek, de tényleg.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Összes tököm kivan a médiával. Aki nem oltat, az felelőtlen???? Basszák meg! Sztem M.o. nagy része be van oltva. Annyit paráztatnak, hogy már lassan csak a kutyák nincsenek. Francba is, bezáratnak egy iskolát 1db fertőzött miatt???? És ez a hír a TV-ben???
Nagyanyám mesélte, hogy valahol konfliktuskezelésre küldték a magyarokat, mert a faluban a romák mindenüket ellopják és megverik őket, ők meg ezért visszaütnek! Tanulják meg megérteni, hogy a romák életmódjához tartozik a lopás és őket ilyennek fogadják el, mert ez az életformájuk!!! Nem a romát küldik tanfolyamra, hogy ha ellopod amit más verejtékes munkával megtermelt, és ő ipari cukorrépát dug a seggedbe, ne sértődj meg, mert neki van igaza!!!!??? :roll: Erről meg nem beszél senki, pedig sokkal nagyobb népbetegség, mint a H1N1!
Vendég

Na! 5perce hívtak, hogy kapok egy Angelcare 401-et ajándékba! Mire jók a barátnők!!! :lol: :lol:
Vendég

Bocsi, hogy beleszolok!
Nori, igazad van! A H1n1 egy nagy uzlet. Az influenzatol evente ezrek halnak meg es altalaban azok akiknek mar ugyis mindegy. Egeszseges emberre nem jelent eletveszelyt. A roma kerdest nalunk a kommandosok oldjak meg. Oda mennek, felholtra vernek mindenkit es slussz.
geri79

juci: A melót már csak telefonos ügyfélszolgálatosként intézem. :) Segíteni szoktam nekik. Egyébként nem egészen így gondoltam a meló befejezését, mint ahogy történt. Sajnos nem nagyon tudtam lezárni a dolgokat igazán. A recepteket én az fw-re töltögettem, ha van kedved és időd, akkor legfeljebb másold be az új fórumra. Legalább megnézi valaki, hogy mennyire teljes az ottani.

nóra: Most már vízszintben vagyok, de sajnos a gyógyszerek miatt kénytelen voltam lemenni a dokihoz. Csak arra nem számítottam, hogy ennyire nem fogom jól bírni. A kórházban is elküldtek pl. a szemészetre is és a párom elé is lesétáltam. És sosem volt ilyen durva keményedés, még gyengébb sem. Most azon parázok, hogy a dokimhoz hogy fogok így elmenni 14-én? Most komolyan. Szerinted? Majd betolatom magam fekve. :D De jó neked, hogy kapsz légzésfigyelőt.

jocó: Ha már a 30. héten túl vagytok, akkor az már jó.

zsizell: Én nem oltattam be magam és nem is fogom. És a szteroid miatt nem is tudom. Hát istenem, felelőtlen volt a dokim is, hogy nem adta be a tüdőérlelő előtt az oltást. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Jocó!

Nem mondanám, hogy cserélnék Veletek roma kérdésben. Alapból nem is a romákkal van bajom, hanem azzal, ahogy kezelik a helyzetet.

Amikor munkahelyre felvételt hirdetnek, akkor elvárják, hogy ők igenis egyenlőek velünk és egyformák vagyunk.
Ha meg lopnak, gyilkolnak, akkor értsük meg, hogy ők mások, különbözőek és más a kultúrájuk! :evil:

Sajnálom, hogy Geri kórházban van. Biztos nagyon megvisel Titeket. Még jó, hogy egyelőre nincs másik gyerek és tudsz bejárni hozzá. Ezt Nélküled nem tudná elviselni. Biztos roppant mód hálás Neked. Persze őt is sajnálom, de valljuk be nem egyszerű, amikor a háztartás, munka meg a kórházba járás is egy ember nyakába szakad! De persze Ábel a legfontosabb, meg Geri egészsége!
Na Gerit is nehezen képzelem el egész nap ágyban fekve. Mint a Duracell nyuszi, amikor kikötik a fához! :twisted:
Vendég

Zarja! Gratula nagyon ügyes vagy, de most már pihi ezerrel. Le van sajnálva minden. A babaóca és te vagy a lényeg...A többi megvár :lol:

Geri! Örülök a jobb híreknek. Jocó köszönjük, hogy itt vagy velünk és tudósítasz :lol:

Nóri! Köszike :oops: Aranyos vagy. :roll:

Hát mostanában már nehezemre esik a meló, de azért nagyon fog hiányozni. Szeretek ott dolgozni. :oops: Remélem hamar eltelik a baba nélküli időszak, félek tőle, hogy mit kezdek majd itthon magammal.

Szép estét mindekinek

bellerreni
Eger

Viki!

Megértem, hogy nem tudod, hogy menj dokihoz! Elég fura is. BKV-val kell menned? Nyugatihoz, ugye?
Fingom nincs, miért nincs egészséges rendelés a felnőtt háziorvosnál? :shock: Anyuéknál rendelés után a doki végigjárta a kismamákat és egyéb ágyhoz kötött betegeket. Persze egy kis lekvár, meg disznótoros biztos csúszott neki, de kicsit talán emberibb volt!
Vendég

Mit kezdtek magatokkal otthon? Hányást, nyálat, kakit és pisit törölgettek. Spenótot a falról, almapürét az etetőszék aljáról. Stresszeltek majd azon, hogy mit ehettek, hogy ne puffadjon a kicsi hasa, hogy egy 6hónapos először almát, vagy krumplit kapjon. Ehet-e már brokkolit 8hónaposan és hány fokban kell levenni a sapkát a fejéről! Kell-e kabát, vagy elég a pulóver? Emelt boltozatú cipőt vegyél, vagy simát? És mégis mit tömj a szájába az ökle helyett, amikor jön a foga?!!! :lol: :lol:
Vendég

nóri: BKV-znom kell és a igen, a nyugatihoz. Majd valahogy megoldom, legfeljebb megszülök a 32. héten. A háziorvosnál végül is akkor mentem le, amikor az időpontos betegek vannak, tehát ők elméletileg nem influenzásak. Bár ha nagyon rosszul lennék, akkor biztos lemennék ilyenkor is, nem nézném hogy időpontosok vannak (jó antiszociális vagyok mi :D ). Házhoz azért nem akartam hívni egy receptért és egy tp-papírért.
vicky79
Budapest III. kerület

A korhazban egy dolog a jo: pihensz ha akarod ha nem, mert otthon ugysem hagy a josag. Ezt a tenyt Geri is elismerte.
geri79

Sztem a táppénzes papírt simán intézhetné a védőnő is. Van főiskolája, egy papírt csak ki tud tölteni... :roll: Plusz úgyis kell szakorvosi ajánlás kell hozzá.
Vendég

Bea: az tiszta sor, hogy a babó mellett nem fogunk unatkozni :lol: Mi a szülésig hátralévő "otthonülés" alatti unalomra gondoltunk.
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:45-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: elképzeltem amint leordítod a háziorvosod fejét...
[quote]F írta:ogja be és szúrjanak!
:lol: :lol: :lol:
A szemeden lehet, hogy kezd kialakulni egy árpa, vagy csak beledörzsöltél valamit. Vegyél Septosyl kenőcsöt (recept nélkül kapható), naponta 3x kend be a szemhéjad (mehet a szemedbe is). Ha tovább duzzad és tényleg kialakul egy árpa, akkor ugyanez, csak estére még párakötést is tegyél rá.
zuzmooo

Most este voltam dokinál, 76,4mm a BPD és másfél kilóra saccolta a babát….a méretekkel nincs gond :D , mert ezek hozzám képest +2 hetes méretek. Ja és ami a legjobb, hogy a cervix 3000-es!!! Ennek örülök a legjobban :D :D A második terhességnél a 26 hetesn már 2110-es volt, most meg 28 hetesen 3000.

Zsizell, hát tényleg akkor kell szívni a baba orrát, ha náthás, ha nem az minek szívni? :D Ez igaz :D
Oltás: én még oltatlan vagyok és ezek szerint (híradó) felelőlten 8)

Zarja, gratulálok a vizsgához, hát Bulcsi micsoda előnyökhöz juttatta az anyukáját, igy kell ezt, ügyes fiú :D
Mellszívó használtan: én nem vennék, mert a tömítő gumik, gyűrűk egy idő után elhasználódnak, elöregednek és a szívóerő azon múlik (legalábbis amilyen nekem volt), hogy mennyire feszes még a gumigyűrű, az mennyire zár. Na ezt jólmegaszontam :) Egy műszakis pasi jobban elmagyarázta volna biztos :)

Anita, hol lehet látni a bodies kiállításos 8 hónapos kismama testet a neten?

Hajrá Geri, szuperek a hírek!!

Nóri, de szépen összefoglaltad lényegre törően, hogy mit fogunk csinálni a szülés után hónapokig… milyen igaz!
lara

Ha bal oldalon lent csuklik és jobb oldalt középen rúg, akkor ugye a feje van lent és a lába meg fent? :oops: De jó lenne!!!!
Vendég

Nézzétek el a sok pofázást, de nincs férjem, aki kupit csináljon és kivételesen a gyerekem is alszik...

Ma amúgy sikerült apával beszélni. Édesem, ahogy lett pici térerő (felfele ment a busz a hegyre) rögtön hívott! :D

Egész jó csajos programokat tudunk csinálni. Ma elmentünk Lujza barátnémmal a Kika-ba. Vettünk ocsmány, világítós hóembert! :lol: Utána beültünk a cukrászdába egy sütire.

Sikerült ezt a hetet is betábláznom.
Holnap Jucival találkozunk=sok süti, csoki és kávé
Szerdán Lujza anyóshoz megy, én meg bnőzni
Csütörtökön mikulás ünnepség a bölcsiben, én meg végre kozmetikusnál
Pénteken de. moziba viszem Bambit, tali és este megyünk anyuékhoz.

Ott leszünk egy hetet. Anyu hétköznap nem dolgozik, csak piacra jár, így én akár le is léphetek vásárolni, vagy bármi. Náluk most van a nagytakarítás, ergo kimaradok belőle. Nálam meg a takarítónő pucol ablakot amíg anyunál leszünk! Wow ez annyira tökéletes, hogy már csöpög!!! :lol:
Vendég

lara: én azt írtam be, hogy fetus 30 weeks és utána képek

Lázam, hőemelkedésem nincs jupiijééé

1 hete én még azt hittem, hogy farfekvéses a babó, mert annyira a szeméremcsontomnál rugdosott, de ez pár napja megszünt és pénteken mondta is a nőgyogyi, hogy "kobak itt van lent", remélem már nem is akar megfordulni.

jövő hét szerdára van uh időpontom, remélem beengednek a kórházba

oltásról csak annyit, hogy úgy volna korrekt, hogy mindenkit meghagyjanak abban amit hisz. Ha valaki oltatni megy, akkor minek próbálni lebeszélni, ha meg úgy döntött, hogy nem oltat, akkor meg azt is tiszteletben kell tartani. Mindenesetre sajnálom a kismamát akinek rosszabbodott az állapota. Én viszont tudom, hogy elmondhatom, hogy mindent megtettem, hogy ne kapjam el a vírust. Most hogy beadattam, megnyugodtam, hogy innentől már legalább nem parázok ezerrel, hogy vajon kibírom-e még a 36 hétig anélkül, hogy megfertőződjek.
stephie

Nóri, feltételezem jól lövöd be a punszis helyzetét. Enyémgyerek szombaton csuklott a köldököm fölött és ő faros. Úgyhogy kizárásos alapon igazad van. :)
Jó hogy hallottál hírt apáról. Megmondom őszintén, én nem bírnék ki 3 hetet, minden elismerésem a Tiéd.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Ki mondta, hogy én kibírok???? Nem bírok! :oops: De olyan remekül beterveztem mindent, meg jön a karácsony. Meg elcseszem a megtakarított pénzem... :roll: Veszek kötött meleg zoknikat, meg csipkés bugyit, meg ilyeneket! :lol: :lol: JA! És eszem! Sokat és édeset!
Vendég

Sziasztok!!!

Stephie! én végig szedtem a terhesvitamint és a magnéziumot is, meg az omega 3-t is a H1N1 oltás környékén is..miért ne lehetne szedni???

Kép
Kép
ronci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:46-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Én is a "felelőtlen" kismamák közé tartozom... Szerintetek ha elviszem a nőgyogyihoz pénteken a vakcinát, beadja? Mert nekem gyanús, hogy nem fogja... :? De akkor ki? Egy oltópontba tuti el nem megyek a rengeteg kehes ember közé... Honnan tudjam, ott mi mást szedek össze?
És én is úgy gondolom, mint Jocó (Geri párja): többszázan (talán több ezren is) belehalnak a szezonálisnak becézett influenza szövődményeibe, de az nem hír. Most ez a szenzáció! Ezt a vakcinát kell eladni. Mondjuk az enyém is itt pihen a hűtőben, de vacillálok, hogy beadassam-e - és hát ugye az is kérdéses, hogy kivel adassam be. Remélem, a dokim nem akarja majd felnyomni a házidokimat (pláne, ha ő sem vállalja). Mindez akkor lényeges, hogy ha úgy döntök, mégis szuratok...

Alapvetően annyira szerencsésnek nevezhetem magam: én még sosem éreztem keményedni a hasam. Mondjuk ekkora hájréteg alatt nem is könnyű. Bár szerintem már fogy rajtam a háj, mert mindenki azt mondja, hogy nem is igazán változott a méretem az eddigi fél év alatt. De a babó meg mocorog, fickándozik, szóval valószínűleg minden rendben van vele. :) Nem baj! Van épp elég tartalékom, bízom benne, hogy leeszi rólam, amire szüksége van! :lol:

Nóri-Juci: irigyellek titeket az extra sütizésért! :wink:

A mellszívón én is gondolkodtam. Egyelőre jegelem a témát. Majd meglátjuk, lesz-e szükség rá. Ráérünk akkor is megvenni, hiszen azt mindig lehet kapni boltban is, vaterán is, teszveszen is. Egyelőre úgy gondolom, megpróbálkozom a két kezemmel - ha szükség lesz rá. :)

Nem is tudom, mit akartam még....
Mindegy. Ha eszembe jut, majd megírom. :)

Jaaa!
Szerintetek nyáron kb. mekkora lesz a tappancsa a manónknak? Jó-jó, nyilván sok mindentől függ, csak a barátnőm hozott nekünk egy kis kocsicipőt, ami nem cipő, hanem egy kis szandálka. Nagyon cuki. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.11.30 22:11-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?