Dbea,
ha éhes még egy mell után, adjál neki a másikból! Attól csak szaporodik a tej, hiszen így a másik mell is kap ingert, hogy több tejre van szükség. Arra figyelj, hogy ha egy szoptatásnál mondjuk a jobbal kezdesz, és a ballal fejezed be, akkor a következőnél a ballal kezdjél, és így tovább, amíg több nem lesz a tejci. Ajánlom figyelmedbe a hatodik pontot:
http://holdudvar.babahaz.hu/mitol_lesz_eleg_a_tej.htm .
Ja, a fenti linket mindenkinek ajánlom, nagyon jól leírja a szopis infokat!
Madaran,
ökörepe szappan a DM-ben is van, igen, de nem tudom pontosan, milyen néven (kidobtam már a dobozát). Talán Gallseife, talán folttisztító szappan néven fut.
Goldplast,
miért tanácsolta neked ezt a sétálgatást a védőnő???
Hogy kevesebbszer szopizzon Ákos? Én nonszensznek tartom, biztosan nem csinálnám. De ha te szeretnéd kipróbálni, hátha kevesebbet szopik, tedd azt!
Akkor jövök a mi híreinkkel, hátha megnyugtatok mindenkit: Ági három napja 8-10 alkalommal ébred éjjel. Ilyenkor szerencsére kis szopira simán visszaalszik. Ha nem aludnánk együtt, már kipurcantam volna. És az az igazság, hogy nem lepődtem meg ezen, mert ennyi idős kora tájt a többi gyerekem is ugyanezt kezdte. Az enyéim szerettek/nek 5-15 alkalommal is ébredni éjjel, amit úgy 1,5 éves korukig műveltek a nagyok. Szerencsére azért 15 ébredés csak a fogzás nagyon rossz napjain volt, a fog kibújása előtt pár napon át, azt én sem bírnám sokáig. De 6 óránál többet egyben alig aludtak át 1,5 éves korukig, szerintem két kezemen meg tudnám számolni a négy gyereknél összesen. Ez van. Addig simán kibírom, amíg szopira visszaalszanak, szerencsére egyikkel sem kellett éjszaka járkálnom, és ezért hálás vagyok.