Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre 1 kis nyugalom. Ma egésznap mostam, vasaltam , főztem és időszakonként görcsöltem :? A 7végék nehezebbek...

Mellszívó, nekem volt és szerintem hasznos. Most is lesz. A kórházban is jó hasznát lehet venni, mert a babának (és a mamának is) meg kell tanulnia a szopizást. Nekem segített a tejtermelés beindulásában.

Sírás - örök vitatéma. Szerintem minden adott gyerektől és helyzettól függ.

Szülés, jelenleg no para. Inkább az ízgat, hogy oldom meg a gyerekek iskolába juttatását, ha császáros leszek és megint olyan rosszul viselem , mint az előzőt :?

Megyek eldőlők. Fáj 1 kicsit a torkom, pedig holnap cukis dokihoz kell /ene mennem...

Jó éjszakát!

Kép
csipike09

Csuppancs, ha a kezdetektől mellre teheted a babát, nagyon hamar kialakul a kereslet-kínálat. Ez most bevallom, csak az elméleti (és más anyák tapasztalati) tudásából merített okoskodás, mert ugyebár nekem Borinál kellett a mellszívó, hiszen 5 hetes koráig hozzá sem érhettem, addig biza fejtem ezerrel. Meg utána is, mivel olyan sok volt a tej, s paráztam a mellgyulladástól...Nálunk nagyon sokára állt be a termelés.

Kakti, irigy-irigy vagyok a Mozart Requiem szólódért... Álmom, hogy egyszer énekelhessek benne (én is szoprán vagyok), de nem szólóban, hanem a kórusban. Ramirez Kreol miséjét egyébként ismered? Az azért nem olyan lehangoló! Nagyon élveztem énekelni! A Los Andinos kísért minket. You tube-on vannak felvételek, nekem nem igazán tetszenek, de a kórusunk idén tavasszal ünnepli 10 éves fennállását, ez alkalomból szeretnék csinálni egy kis "videót" a Kreol miséről. Olyasmit, mint ez: http://www.youtube.com/watch?v=4BAWdY65kCM (eztetet is én csináltam...)
ktc

Halihó!

Mellszívó: Egy másik aspektusból: Nekem az első lányom a toxémiám miatt nem tudott szopizni az első 2 napon, mert lassabban indult be a tejem, és mivel bababarát kórházban szültem, nem kapott inni. Nagyon felszaporodott a bilirubin szintje, és annyira besárgult, hogy napokig az intenzíven volt kék fény alatt és infúziót kapott. Ide nem lehetett bemenni szoptatni, viszont addigra már beindult a tejcsi, kőkemény cicikkel. Ha akkor nincs nálam a Medela elektromos mellszívóm, hát nemtom mit csináltam volna, mert azt kézzel ki nem fejem. Szval én örültem, hogy nálam volt, aztán még a köv. 2 gyereknél is rengeteget használtam, mert fősulira jártam és ezzel fejtem az otthon hagyott tejmennyiséget előtte,a fősulin a wc-ben meg 3 óránként, hogy ne apadjon el :D ( Aztán ez a kis "sárga" lányom 3 éves koráig szopizott :P ) Ja és én egy nagy fazékban főzöm mi a bébi összes kütyüjét, nincs sterilizálóm.

Kényeztetés: Nálunk is első gyereknél külön szobába aludt Anna, éjjel átjártam hozzá szoptatni, a fotelban görnyedeztem, másnap meg hisztis voltam a kialvatlanságtól. Na a másodiktól már velünk aludt egy szobában, éjjel kikaptam a kiságyból, magam mellé fektettem és úgy szopizott. Aztán ha felébredtem visszatettem az ágyába, ha meg nem akkor a köv. szopiig és utána is együtt szunyóztunk. Az első hetekben a párom elvándorolt az emeletre aludni, mert reggel neki muszáj kelnie - és mindig megébredt ha sírtak a manók. A 3. gyerkőccel is ugyanezt ettük már és most is így lesz. És mostanra mindhárom gyerekünk külön szobába alszik, saját ágyában és senki nem akar a mi ágyunkba vándorolni.

És olyan hamar eltelik ez a babuci korszak, amikor még tutujgathatjátok őket. Azután meg lasszóval kell őket befogni egy puszira :( Szóval csak kényeztessétek őket bátran.

Eszter! Ez a magadra kötözés nagyon jó ötlet.

Bea!Totál meg tudlak érteni. Mi is éltünk 1 évig albiba míg épült a házunk és párom is velem volt, meg pocaklakóm sem volt, mégis folyton depis voltam az idegen érzéstől-az átmeneti összevisszaságtól. Várunk vissza!

Nóri!!! Hahó, már kérdeztem: Hová ment a párod és miért? Én is jobban szeretek egyedül lenni a lányokkal, mert bár sok a meló körülöttük, de akkor mindent úgy csinálunk ahogy mi akarunk és senki nem okoskodik bele.

Szülés: Hát én még nem szültem csak úgy magamtól, mindig indították, kiváncsi leszek, hogy felismerem-e, hogy ez már az :P Így a negyediknél :P De az élmény egyre többször jön elő bennem is. Hát ahogy közeledik az idő.

Pammut! Ez a Tena Lady-s álom...itt röhögtem 10percig. Sajna nekem is gyakran van hányingerem, de én összekötöm azzal, hogy hullámzik a gyomrom ahogy rugdossa babóca és hát amúgy tengeribeteg vagyok :) Meg a lányok sulijában hányós-hasmenős vírus terjeng, simán hazahozhatták. :(

Zarja! Nekem is sokat kemény a pocakom, szerintem gyakorol a méhünk. Ameddig nem görcsöl közben, sztem ne aggódj! Vizsgádhoz drukk!

Geri-Jocó! Örülök a jó híreknek!

Viki! Nagyon szupi, hogy hazaengedtek. Feküdni otthon a legjobb. Vigyázz magatokra!

Én a jövő héten kimosom a babaruhákat, pénteken megvettem minden hiányzó cuccot, összerakom a kórházi batyut, aztán el is feledem az egészet a nagy napig. Karácsonyra kéne koncentrálni utána.

Elnézést a kisregényért, de ezek most kikívánkoztak belőlem :P

jó éjt! Móni

Kép
kokonya

Jó reggelt Lányok!

Megyek vérvételre megint. Csak a magam megnyugtatása miatt. Remélem most már jobb lesz a süllyedésem.

Zarja! Drukkok mennek ezerrel a vizsgád miatt.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!
Ha minden jól megy, ez az utolsó hetem a melóban!!! :D :D :D

Reggel kb 10 percig csak ültem a leendő gyerekszobában, néztem és simogattam a bútorokat, amiket Szabi tegnap összeszerelt és megpróbáltam elképzelni, milyen lesz Babócával .... (sóhajtós smiley, elérzékenyülős smiley)
zuzmooo

Zuzmoo: :D én egy hétig ott is aludtam a kisszobában....

Aggódok, azt mondta a doki, hogy számoljam hányszor keményedik fel a hasam. Ha nap 10-14-szer, akkor menjek vissza. De mi van akkor, ha felkeményedett pénteken, és az az egy azóta is tart? Az felér napi 10-14-gyel?

zarja

jó reggelt lányok!

szülés: hát én elmondhatom, hogy az első kettővel szerencsés voltam. Bár mivel nekem sose voltak menstruációs görcseim, nagyon féltem, hogy nem fogom felismerni, hisz mindig azt mondták, hogy olyan lesz mint amikor görcsölök. Mondtam is mindig, hogy az meg milyen? :shock: Az első alkalommal elment a nyákdugó és elkezdett szivárogni a magzatvíz, a másodikkal meg vérezni kezdtem. Mindkét gyerek előtt megbeszéltem magammal és titkon bíztam benne, hogy a csajok is értik, hogy este még alszunk egy jót és reggel mehetünk szülni. Így is lett. Mindkettővel 7 körül indult, 9 és 10 között kerültem fel a szülőszobára , beöntés borotválás után és a nagylányom 12.30 kor, a kicsi 12.40-kor született. Imi épp ezért már most is biztosra veszi, hogy így lesz, hogy majd szépen reggel indul a buli, és persze ő előtte le tudja adni a csajokat az oviban/iskolában. Anyukám 5 percre lakik, úgyhogy emiatt nem aggódok. Inkább azért, amit a nőgyógyász is mondott, hogy hasonlóra számíthatunk, mint a legutóbbi szüléskor, hogy tágul 2 ujjig,aztán egyszerűen csak szétreped és jön a tolófájás....

Amíg szoptattam, mindkét gyerek egy szobában ott aludt, most meg a helyhiány miatt nem tudjuk máshogy megoldani, kb 1 méter magas kis komódokból van a térelválasztó, ott lesz a babasarok

Engem is megrémítenek a kismamákról érkező hírek, de aki nyilatkozott az állapotukról orvos, nekem hitelesnek tűnt, főleg, hogy csak már ezzel az új technikával tudják szegény szervezetbe az oxigént ami a babának is kell. Az olvastam, hogy azért is jobb még a 3 trimeszter előtt beadatni, mert mivel kisebb a tüdő légzőfelülete, így alakulhat ki könnyebben ez a tüdőgyuszis állapot. Úgyhogy lehet, hogy mégse várok a 34. hétig a beadatással. Nagy erőt ad az, hogy sokan már túl vagytok rajta és nem volt semmi komplikáció.

Keményedés: nálam is van napi 10-15 ha tudsz Eszter pihenj sokat.
stephie

Zuzmooo! Irigy irigy... Nekem még van 3 hét, bár még nincs utódom akit betaníthatnék úgyhogy nemtom hogy lesz :? Lehet innen megyek szülni :lol:

Zarja! Lehet beszélned kellene a dokiddal és inkább visszamenni hozzá biztos ami tuti alapon. Nehogy a keményedéstől kinyílj...

Megvolt a vérvétel. Kérdezte a nagyon kedves nénike aki vette a vért, hogy nem érzem magam jól, vagy miért küldött a házidoki vérvételre? Mondom csak a magam megnyugtatása érdekében, mert magas volt a süllyedésem. Kérdezte mennyi és mondta, hogy óhhh hát nem kell megijedni az nem is sok, kismamáknál ez előfordul. Mondom már mindegy. Megnézzük. Ő is azt mondta, hogy ha ettől vagyok nyugodtabb akkor inkább többször nézzünk rá, minthogy idegeskedjek, de nem kell megijedni ez nem sok. :roll: Most már én is tudom :oops: Legalább megnézem, hogy az intenzív vaskúra mutat e már valamit a vérképemben :lol:

bellerreni
Eger

Eszter, nem ettél össze valami puffasztót? Én hétvégén mindig hordó vagyok. Sokkal másabb az állaga a hasamnak. Még wc-re sem járok rendesen. Alig várom a hétfői "megtisztulást" :lol:
Bár 30-40 naspolya is tehet érdekes dolgokat! :D

Móni, Apa Malajzia-Kambodzsa-Laosz-Thaiföld körúton van 3hétig. :roll: Most épp Laoszban, buddhista kolostorban. Szóval gondolom nem nagyon van ott térerő. De holnap mennek át a fővárosba, ott talán lesz valami.

Luca jól kiüthette magát hétvégén, mert 13órája alszik. Nyikk nélkül! De jó is ez! :lol: Bezzeg kettes számú kislányom alaposan kirugdosott az ágyból. Szó szerint. Elképesztő frontérzékeny a szentem. Jelenleg a hasam mind a 4égtája felől érzem a bazi erős "rúgásokat" így halvány fogalmam nincs, hogy fekszik. 2hét múlva megyek dokihoz, majd meglátjuk. Nagyon ajánlom neki, hogy forduljon be, mert én nem szülök császárral. Már megvettem a gátmasszázs olajat! :lol: (egyébként a Müllerben vettem, mert ott a legolcsóbb, de DM-ben is van Weleda. Én azért szeretem, mert tuti bio)
Vendég

Nóri! Az én fiam is olyan, mint a te lánykád. Tegnap mindenfelé éreztem, hogy rúgdos éjjel sem az egyik sem a másik oldalamon nem akart hagyni aludni úgyhogy szerintem tutkó keresztbe van a szentem. :lol: De csütörtökön én is megnézem, hogy van. :lol: Én nem tudom, de én nem félek a csaszitól. Lehet a sima szüléstől még jobban :oops: Ott legalább tudnám kb. mi vár rám, de így. :shock: Na mindegy majd lesz valahogy :roll: Én kicsit idegenkedem ettől a gátmasszázsos dologtól... De az embőc aszonta ő szívesen bevállalja :lol:

bellerreni
Eger

Reni!

Gátmasszázst KÉZZEL kell. Nem egyéb tárggyal! :lol:
Én is így voltam Lucával, hogy inkább altassanak el, szedjék ki és kész. De én nem szülök. Most még nincs szülés parám, valamennyi tuti lesz a finisben. De már tudom, micsoda szenvedés hasi sebbel szoptatni, nem szabad első akárhány órában felkelni. Nem hozzák oda a gyereket, nem szoptathatsz. Viszont teletömnek mesterséges hormonnal, ami amúgy hüvelyi szülésnél magától felszabadul. Meg hát basszus ez egy komoly műtét. Még ha minden nap csinálja is a doki!!!!
Vendég

Nóri! Sokat olvastam a gátmasszázsról, és tudom, hogy kézzel kell, de nekem akkor is idegen... :oops: Persze nem fogom kérni, hogy császározzon, eszemben sincs, csak annyira félek az ismeretlentől, hogy inkább bevállalnám az ismerős rosszat. Érted mit akarok mondani? :roll:

bellerreni
Eger

Szombat este láttuk a Vagina monológokat színházban. Pont passzol a gátmasszázsos témához :D

Tegnap meg csavarogtunk a Vörösmarty téren, ettünk hurka-kolbászt, a kürtőskalácsról kizárólag a lelkiismeretem beszélt be, pedig isten illata volt.

Én nem tudom, hova fogok - fogok-e egyáltalán szülésfelkészítőre járni -, mert felmentem a Szent Imre szülészeti honlapjára, hogy megnézzem, mikor vannak dec-ben előadások, erre tájékoztatják a kedves olvasót, hogy a szülészeten látogatási tilalom van, a szülésfelkészítés, kismamatorna és minden egyéb foglalkozás nov. 20-tól szünetel, a rendelkezés visszavonásáig. (Gondolom infu szezon vége, március :roll: )

Ma délután várom a gyerekbútort, megyek, kipucolom a szobát. Aztán holnap irány a királylányos falimatrica beszerzés :lol:

Kép
juci-77

Jóreggelt!

Hát én megint lelonyultam, mint a bili füle, pedig tegnap tele voltam energiával. Este volt vagy 11 mire el tudtam aludni, aztán hajnalban (4 - fél 5 fele) arra ébredtem, hogy kislányom köhög. Semmit nem javul, sőt romlik, szóval ma suli után irány a doki. És ezen jól el is agyaltam kelésig. A én emésztőrendszerem is bánatos, itt-ott fáj. Kint szürkeség, kész depi.

Én az első szülés előtt nem féltem semennyit, hiszen nem tudtam mi vár rám. És ahány szülés annyi féle. De ha lehet választani én nem szeretnék császárt. Nem bírom a fájdalmat és hát szopi mellett mégse lehet marékszám enni az erős fájdalomcsillapítókat.

Tegnap beindult születendő gyermekünk névválasztási bulija. Ajaj! Eddig csak két véleményt kellett összeegyeztetni, most úgy fest ötöt. Többeknél befutó lenne a Levente, erre nagyfiam ma reggel felhördült, hogy azt nem. Én hiába reklámozom a Pétert, másnak nem nyerő. Mi lesz ebből? Édesanyám szerint nevezzük nemes egyszerűséggel Benjámin-nak, úgyis ő lesz a legkisebb unokájuk :lol: . Másik ötlet legyen "A Kicsi". Azért nem ártana valami komoly 5let is!

Zarja Azért ha ilyen régóta bekeményedett a pocakod, jó lenne, ha tapintás közelből látná a doki. Nehogy valami fertőzés vagy egyéb jele legyen! Én ugyan extra parás vagyok, de inkább 3 tévriasztás, mint egy elnézett!
pammut

Haha! Csináltam humort! :lol: Lelonyult a bili füle! :lol: Ez naaagyon tetszik. Eredetileg konyult volna, de sikeresen melléütöttem :D .
pammut

Tudom, hogy ezerszer volt szó a légzésfigyelőkről, de én még csak most indultam a témára. Mire kell figyelni? Találtam Ac201, AC300, AC401 típusúakat. Akinek van és használta mondjon már néhány paramétert ami fontos!Kösz.
pammut

zuzmoo: Majd kérünk képet a szépséges szobácskáról.

zarja: Szerintem menj vissza a dokidhoz és majd ad neked is valami tuti anyagot. Valami erősebbet.

stephie: A görcsökkel én is így vagyok, mint te, hogy nem igazán görcsöltem mensikor. Most azon parázok, hogy van folyásom, de szerintem csak a normális. De mi van, ha szivárog a magzatvíz. Nálad milyen volt? Már alig várom, hogy 14-én menjek a dokimhoz, hogy elég-e a víz. Elfogyhat ez úgy hogy nem veszi az ember észre?

oltás: Eddig sem voltam se oltás párti, sem ellenes (tavaly még beadattam és a hisztik előtt még ezt is be akartam), de most kiderült, hogy a tüdőérlelő tájékoztatójában az van, hogy nem oltathatom magam. Ez megoldja a dilemmát. Úgyis sokat fekszem itthon, bár ma el kell mennem a háziorvosomhoz felíratni a gyógyszeremet. Meg azért ezek a súlyos kismamis szövődmények megrémisztenek.
vicky79
Budapest III. kerület

pammut: Légzésfigyelő engem is érdekelne, már csak ez hiányzik igazából.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztooooooooooooooook, alig győzőm visszaolvasni amit irtatok 8)

Edit

Kép
ézsóné

Viki Lessük együtt :-)! Van a Teszveszen és a Vaterán is jópár, csak jó lenne néhány irányelv. Katica küldött anyagot a g-mail-re, no attól sem lettem okosabb, csak azt láttam, hogy az Álomvirág márkájúról is jókat ír. (Valaki a külhoniak közül ilyet kap, arra emlékszem.) A kínálatban zömében Angelcare van. Csak több típus. Én meg tájékozatlan. (Hátha Nóri a kimeríthetetlen információ tárával megkímél több órás internetes bogarászástól :D )
pammut

vicky: ha a magzatvíz szivárog azt biztos nem téveszted össze. Állagra olyan mint a vizelet, tehát érezni fogod, hogy folyik a hüvelyedből, viszont víz-szerű és édeskés az illata. Olvastam valahol, hogy lehet a patikában valami speckó betétet kapni ami csak magzatvízre színeződik el..

milyen tüdőérlelő tájékoztatója? amit te kapnál egy koraszülés esetén?

sajnos nekem is most megint visszajött a folyás, már kivagyok, hisz elvileg múlt kedden tettem le a klion-t. tegnaptól meg megint olyan bizarr színű. Pedig állítólag a cickafarkfű tea/ülőfürdő jó lenne, de ülőfürdő nálam kizárt és a teát se lehet talán terheseknek.. :x
stephie

Pammut!
Én nem használtam még, de azt már tudom, hogy az AngelCare-ekből az 1-esre végződő az légzésfigyu+bébiőr, a 0-ra végződő meg csak bébiőr.
(Nekünk már ilyen gondunk nem lesz: Álomvirágot kapunk. :D )

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky!
Nem lehet megoldani, hogy otthonról felhívd a dokit, felírja a gyógyszereket, és párod bemenjen érte a rendelőbe? Vagy a doki menjen házhoz? Inkább, mint hogy te rohangálj!

Amúgy én még mindig fáradt vagyok. Kilenckor keltem fel, a tegnapi vendégség kiütött teljesen. Szombaton délután ugye főztünk megállás nélkül (csülökpörkölt, kókuszos bögrés süti, keksz), vasárnap takarítás, főzés (sztrapacska, Banoffee-torta összeállítása), terítés, vendéglátás, mosogatás, rendrakás... Hulla vagyok. De akkor is tök jó volt. Már csak a karácsonytól rettegek, mert idén még az is nálunk lesz. És akkor már azért egy hónappal öregebbek leszünk... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pammut, a Benjámin szép név. És azt jelenti a szerencse fia. :)
Ha felmész az angelcare.hu-ra, ott vannak a légzésfigyu leírások.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

stephie: Igen, kénytelen voltam a neten a gyógyszerek betegtájékoztatóit megnéznem, mert a két gyógyszer közül elfelejtettem, hogy melyiket kell felíratni. És benne volt hoigy nemlehet semmivel sem oltani, legalábbis mi így értelmeztük. A magzatvizes dolgot köszönöm, csak néha kijön belőlem egy-egy nagyobb adag fehér nyálka (bocsi) és nem tudtam, hogy ez most mi lehet. De remélem ez normális, majd rákérdezek a dokimnál.

pammut: Ezeket a légzésfigyelőket én is használtan nézegetem, de még nem döntöttem. Ha nem lettem volna kórházban, akkor meg vettem volna a mobilt, de újonnan az nagyon drága.

kakti: Egy kis séta egyébként sem árt, ezt a nőgyógyim is javasolta. Meg beszélni is akarok a dokinővel. Majd jó hamar bekopogok. Én megmondom őszintén, hogy a helyedben nem vállalnám be a karácsonyt. Nagyon fárasztó lesz ez már addigra. És ha ne adj isten neked is pihizned kéne? Szerintem a mi helyzetünk ilyen szempontból elég bizonytalan és akkor meg elmarad a vacsi? Szerintem jövőre még a babával együtt is könnyebb dolgod lenne.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,
én is itt :D
és a végén még mi is oltatunk... Lillut már biztos, de komolyan gondolkozunk rajtam is... keddi dokilátogatást még megvárom, de az idegeimnek már jobbat tenne.

Nóri, Nálatok Luca is megkapta ugye? Nála jelentkezett valami?

KépKép

KépKép
beneildi

már nemtom ki irta, asszem Lara, örülök, hogy sikere volt a poginak :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Zarja, a kiságya lesz benn a hálószobában, igy ha mocorog, máris veszem oda, aztán lehet, hogy szopi közben elalszunk, akkor marad nálam. Egyébként az lenne az ideális, ha a babaágy egyik oldalát meg lehetne szüntetni és az én ágyam meghosszabbítása lehetne az övé. Akkor még csak fel sem kéne kelni az ágyból, csak kinyújtom a kezem és ott van. De úgy tűnik nem lehet így megcsinálni a rácsos ágyat sajnos.
Az első babánál még mi is zarándokoltunk minden éjjel a szobájába…durva volt…a második már velünk aludt. Tényleg sokkal ritkábban kellett felkelni hozzá!

Kényeztetés: amúgy én is úgy vagyok vele, hogy olyan rövid ez az időszak, ha eltelik, utána meg az lesz, hogy de jó lenne kicsit fogdosni, de akkor már késő, úgyhogy ezt a pár hónapot érdemes kihasználni!

Csilla, milyen szép koszorút készítettél, mint egy virágboltos!

Nóri, mit csinál a férjed Malajziában, Kabodzsában, Laoszon és Thaiföldön, ráadásul buddhista kolostorokban??? Áttértek más vallásra? 8)
lara

Hát kénytelen leszek bevállalni a karit. Majd mindenki csinál valamit, és hozza magával, de nálunk ez úgy van, hogy egyik évben itt vagyunk szenteste, 25-én apámékkal ebéd, aztán irány Martfű (anyósomék), másik évben Martfűn szenteste, 25-én ebéd után irány Bp., és családommal, meg apámékkal is ünneplés. Idén ez az "egyik" év, jövőre viszont hiába lesz kicsi manó, a "másik" év lesz, és 25-én Martfűről hazaesve nem akarnék nekikezdeni sütni-főzni - pláne, hogy nincs semmi előkészítve. Így aztán megpróbálkozunk az ideivel... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

nem nagyon jöttem ki a depiből, orrom-fülem dugul, szarul vagyok, és előadást kell ma tartanom...
kivagyok
elnézést a negatívságért, ez telik ma tőlem...
:cry: :cry: :cry:

boruska

Lara, köszi a bókot, virágboltostól tanulok. :)

Kattkat, puhák lesznek, de tényleg nem kell sokáig sütni őket és úgy. Ezt még nem kellett almával puhítanom sosem.

Beszéltem ma a kolléganőmmel, pénteken ugye megvolt a céges karácsonyi vacsi (novemberben, röhej). Én ugye nem mentem a szalagavató miatt, de ezt már akkor tudták amikor kijelölték az időpontot. Mondja a kolléganőm hogy még csak meg sem említett a főnök az ünnepi beszédben. Úgy látszik ez jár 11 év után. Kicsit elborult az agyam, mert ugyebár még csak november óta nem dolgozom, a telefonügyeletet viszont tartom...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kakti: Te tudod, csak hát ember tervez....Na jó, nem akarok vészmadár lenni, csak én is azt hittem hogy mindent el fogok tudni intézni és most meg csak vízszintesen fekszem. Mi is anyóséknál szoktunk szenteste vacsizni, de most itthon maradunk és majd megpróbálunk ketten összehozni valamit.

boruska: Sajnálom a depit. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Ildi! Nálunk is megkapta Bori is az oltást, egyikünknél sem lett semmi mellékhatás. Édes kincsem még nem is sírt, mikor megkapta, mondjuk ő a combjába kapta, mert a karja vékony. Nekem pár napig érzékeny volt a helye, ennyi. Apa járt a legrosszabbul, szerintem nála az oltás közben eret találtak, még mindig csúnya folt éktelenkedik a karján.
ktc

Sziasztok!

Megjöttem a cukros dokitól. minden ok (5,9 lett az étkezés utánim) és 2 hét múlva vár vissza...azt hiszem nagyon sűrűn fogom látogatni a kórházat az elkövetkező 2 hónapban.

Kakti, nem tudod úgy megoldani, h te nem főzől annyit, hnem mindenki hoz vmit? Nálunk most így lesz (elvileg). Én max 2 sütit sütők, az összes többit meg feloszva a többiek hozzák.

Boruska, kitartás.

Légzésfigyu engem is érdekel.

Más fórumon olvastam, h nem engedik a bugyi használatát szülés után. Ti is hallotatok erről? Nekem ez újdonság :roll:

Magzatvíz elfolyás, én úgy gondolom a többségnek nem csolrdogál, hanem kizuttyan...én pl lekászálódtam az ágyról és ahogy kiegyenesedtem, zutty már jött is.

Zarja, csatlakozom a többiekhez. Szólj a dokidnak!

Kép
csipike09

Csipike, erről a zuttyról jut eszembe az első felállás szülés után. Amikor a gyerek által feltolt berendezés a helyére csusszan. Nem mindennapi élmény az sem. :lol:

Eszter, szerintem is menj el a dokidhoz, bár én azért remélem hogy "csak" a mai vizsga miatti tudatalatti drukk.

Kakti, ezek ennyire kőbe vésett szabályok? Azért ez nem mindennapi szitu. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát nem kőbevésett szabályok. De érthető, hogy Apa is szeretne a családjával karácsonyozni. Amúgy én is úgy gondoltam, hogy mindenki hoz valamit. Most a legutóbbi verzió, hogy veszünk ki a fagyóból hurkát-kolbászt, és az lesz a menü. Apámmal megfőzetem a halászlét, nagymamim süt bejglit, én meg islert. De aztán ez még változhat... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csipike: nálunk csak a szülést követő 2 órán belül nem lehetett, hisz addig ki sem engedtek míg nem pisiltem, illetve meg nem katétereztek.

vicky: a magzatvíz egyébként ha jól tudom 2 óránként cserélődik és olvastam, hogy a szivárgás nem gáz annyiban, hogy ujratermelődik, de nyilván onnantól fertőzésveszélynek vagy kitéve, így mindenképp kell hogy doki lásson.

Egyébként ma eldöntöttem én is oltatok. Most beszéltem a gyerekorvosunkkal akiben maximálisan megbízok és hát pontosan tudja, hogy én is meg Szandi is asztmások vagyunk és kérdeztem a véleményét erről az egészről. Nálunk ugyebár már rajtam kívül mindenki be van oltva és senkinél nem jelentkezett semmi mellékhatás.
Szóval azt mondta, hogy pont azért mert asztmás vagyok azért kellene beadatni, hisz eleve gyengébb a tüdőkapacitásom és épp ezért tud csúnya dolgokat produkálni egy esetlegesen elkapott h1n1 vírus, illetve, hogy azért se kellene a végére tartogatni, mert a baba növekedésével még ez a tüdőfelület is kisebb lesz. Hozzátette, hogy ha pedig amúgy is ismerek olyan kismamákat (ti :) akik már beoltatták magukat és semmi koraszülés, reakció nem lépett fel, ennek elég meggyőző bizonyítéknak kellene lennie számomra.
Végezetül halkan megsúgta, hogy sajnos az a baj, hogy nagyon sok nőgyógyász azért beszéli le a betegét, mert félti az egzisztenciáját, holott tagadhatatlan, hogy a vírus sokkal veszélyesebb mint az oltás, amiben elölt vírus van és az nem tud megbetegíteni, tehát igazából nincs miért félni.
stephie

Sziasztok!

Kakti, totál egy cipőben járunk, már ami a fáradtságot illeti. Csak azzal a különbséggel, hogy nekem hétvégén szinte semmi dolgom nem volt, apa a szüleihez utazott, én díszeket gyártottam, meg főztem egy kicsit, de nem volt vészes. Ééés még aludni is jobban tudtam, mint az ezt megelőző két éjszaka, úgyhogy nem értem... Mondjuk, én is nagyon frontérzékeny vagyok, lehet, hogy az zavart be. (16 fok november végén? Ilyenkor már havaznia kéne! A fenébe is!)
Jaj, egyébként brutál álmaim vannak (még mindig): álmomban anyukám bejelentette, hogy terhes. Először még örültem is, hogy lesz egy kis tesóm, aztán valahogy olyan rossz lett minden... Anyuról kiderült, hogy van egy csomó betegsége, meg összevesztem vele is és apuval is, hogy így 50 felé már hogy gondolták, hogy gyereket vállalnak?! Aztán apuról is kiderült, hogy van valami súlyos betegsége... (tegnap mondjuk tényleg fel is hívtam este, mert nagyon náthás meg hőemelkedése volt, és ha felmegy a láza, akkor ő napokig reszket, fekszik stb -biztos ez jött vissza az álmomban; de szerencsére akkor már hőemelkedése sem volt)
Most úgy érzem, hogy ez az álom teljesen rányomja a bélyegét a mai napomra... :?

Boruska, adjon erőt az, először is, hogy ott a pici babátok a pocidban, másodszor, hogy téged nem ítéltek szobafogságra, és ugyanúgy éled az életed, csinálod a munkád, mint előtte; szóval egy erős, tettre kész, igazi túlélő típus vagy, ami még szerintem jól jön később is. ;) Olykor irigyellek (és azokat még, akik szintén dolgoznak), mert én itthon úgy érzem, sokszor teljesen ellustulok, és kicsit félek, hogy mivel már hónapok óta kiestem a rendes kerékvágásból, furcsa lesz, pláne egy babával a kezemben, visszaállni. Sejtem, hogy akkor az majd mindegyikőnk számára teljesen más lesz, de tényleg úgy gondolom, hogy még mindig jobb, hogy emberek között vagy, mozogsz stb. :)

Lara, tényleg, én még nem néztem utána, de nem lehet megoldani, hogy a babaágy egyik oldalát a te ágyad széléhez lehessen passzintani? Érdekes, de nem egy elvetendő gondolat, sőt! Nekem tetszik, aztán nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire válna be...

Mellszívó: szeretnék én is, de nem elektromosat. Attól félek... :shock:

Kép
erusverus

stephie: A dokim szerint nem szivárog, csak valamiért akkor egy kicsit kevesebb volt. Szerintem nálam ha egy kicsit megnyílna a burok, akkor meg is szülnék. Nem, hiszem hogy sokáig tartaná magát. Szivárogni meg csak akkor tud, ha valahol kijut. Ezért parázok. Egyébként lehet hogy a szteroid ürítette ki a szervezetemből a folyadékot, mert akkor a gyűjtött vizeletem 24 óra alatt volt 2,5 liter! (másnap már csak 1,5 liter) Szóval csak én félek, hogy vajon észre venném-e ha csak szivárogna.

kakti: Hát én is sajnálom, hogy nem tudunk otthon karácsonyozni, de az idén így jártunk. Majd a párom legfeljebb a második napján hazautazik egy gyors látogatásra. Sajnos az otthoniak annyira nem mobilak.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát ezek a hétvégék nekem általában kiesnek a fórumozásból, olyankor itthon van Zsolti, és végre együtt lehetünk reggeltől estig, estétől reggelig.

Voltunk ma Uh-on. Mindent rendben találtak szerencsére. A magzatvizem mennyisége is normális, és a baba méretei is. Szóval feleslegesen paráztam, hogy szerintem nem nő a hasam. :) Ja, és ő volt a harmadik doki, aki azt mondta, hogy fiú lesz, így már biztosra veszem.

Lányok, aki akar jönni ÁEK-os szülésfelkészítőre, annak szólok, hogy dec. 9-én kezdődik 18 h-kor. (mondjuk számomra kicsit megbonyolódott, mert 4 hetes-de az első hétre az van írva, hogy szülőszoba látogatás 13órától, akkor nem értem hogy lehet, hogy 18 h-tól kezdődik mégis a másik kiírás szerint...)
A következő január második hetében kezdődik, én úgy vélem az már késő lesz!!! :shock:

És most visszaolvasok.

Kép
zsizell

Az ÁEK-s szülésfelkészítő menetrendje az fw-n is fent van, de csak fényképként sikerült feltöltenem (az info mappában ez az egyetlen kép). Azért van így, mert a harmadik és negyedi heti speciális előadás, ez meg általános. Gondolom hogy azok is el tudjanak menni, akik még dolgoznak. Sajnos én szerintem kihagyom, pedig szerettem volna menni, bár én a szülőszobát már láttam, ott voltam vasárnap ctg-n. Bár annyira nem mertem szétnézni.
vicky79
Budapest III. kerület

Tényleg!
BARBI!
Mi mikor is kezdjük a felkészítőt? Ezen a héten vagy jövő héten?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, persze érthető hogy apa is a családjával akar ünnepelni, a Te főzésedre értettem a kérdést. De ha így megoldjátok, akkor nincs is probléma. :)

Zsizell, nem lehet hogy elírás? Vagy festékhiba? Elvégre 3 és 8, majdnem ugyanúgy néz ki. :D

Nálunk tegnap hajnalban volt ramazuri. Több percen keresztül rendezkedett odabent Milán, azóta lakberendezőnek hívom. Apa kezét gyorsan odatapasztottam, majdnem röhögött ő is, annyira erős hullámokat produkált. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zsizell, ami a hónap második szerdáján van az a 18 órás, a többi 13 órakor szülőszoba látogatásos :wink: szóval van ilyen és olyan is...

KépKép

KépKép
beneildi

Vicky! Hogy hol van fent? le vagyok maradva... :oops:

Kép
zsizell

Az fw-s oldalunkon, de inkább akkor felteszem ide is.

Kép

A szülőszobán kérdeztem, nem kell bejelentkezni előre, tudnak minket fogadni.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Vicky. Nem is tudtam ezt az fw-s oldalt... :shock:

Igen ilyen papír volt most is kint, csak volt mellette egy másik, hogy dec. 9-én szerdán 18 h-tól kezdődik a 4 hetes tanfolyam. És itt vagyok még mindig megzavarodva: a te képeden is 4 hét van írva, de az első hétre akkor sem 18 h-van írva. na mindegy...majd odamegyek 9én 18-ra, aztán vagy az lesz az első hét vagy nem :lol:

Kép
zsizell

Kakti, nálunk is olyan lesz a kari, hogy minden család hoz valamit, így nem kell a vendéglátónak megbolondulnia. Elég lesz a nagytakarítással bajlódni.

Csipi, nekem mind a kétszer úgy indult a szülés, hogy csordolgált a magzatvíz, fájás semmi. Gondolom a fej már be volt illeszkedve, azért.

Erusverus, én a férjemtől kérdeztem, hogy szét tudná-e vágni igy a babaágyat, de azt mondja, hogy akkor nincs ami felülről merevítse. Lehet, hogy meg kéne felül hagyni a keretet és csak a léceket kivágni…(?)
Mellszívó: az elektromos sokkal drágább is, mint a kézi. Kézit már 3500 Ft-ért is kapni.

Szülésre felkészítő tanfolyam: én már túl vagyok rajta, a múlt héten ért véget. A 16.héten kezdtem. Nagyon hasznos szerintem, pláne az első babásoknak. Nekem meg ismétlésnek és ráhangolódásnak volt jó.
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?