Halihó!
Mellszívó: Egy másik aspektusból: Nekem az első lányom a toxémiám miatt nem tudott szopizni az első 2 napon, mert lassabban indult be a tejem, és mivel bababarát kórházban szültem, nem kapott inni. Nagyon felszaporodott a bilirubin szintje, és annyira besárgult, hogy napokig az intenzíven volt kék fény alatt és infúziót kapott. Ide nem lehetett bemenni szoptatni, viszont addigra már beindult a tejcsi, kőkemény cicikkel. Ha akkor nincs nálam a Medela elektromos mellszívóm, hát nemtom mit csináltam volna, mert azt kézzel ki nem fejem. Szval én örültem, hogy nálam volt, aztán még a köv. 2 gyereknél is rengeteget használtam, mert fősulira jártam és ezzel fejtem az otthon hagyott tejmennyiséget előtte,a fősulin a wc-ben meg 3 óránként, hogy ne apadjon el
( Aztán ez a kis "sárga" lányom 3 éves koráig szopizott
) Ja és én egy nagy fazékban főzöm mi a bébi összes kütyüjét, nincs sterilizálóm.
Kényeztetés: Nálunk is első gyereknél külön szobába aludt Anna, éjjel átjártam hozzá szoptatni, a fotelban görnyedeztem, másnap meg hisztis voltam a kialvatlanságtól. Na a másodiktól már velünk aludt egy szobában, éjjel kikaptam a kiságyból, magam mellé fektettem és úgy szopizott. Aztán ha felébredtem visszatettem az ágyába, ha meg nem akkor a köv. szopiig és utána is együtt szunyóztunk. Az első hetekben a párom elvándorolt az emeletre aludni, mert reggel neki muszáj kelnie - és mindig megébredt ha sírtak a manók. A 3. gyerkőccel is ugyanezt ettük már és most is így lesz. És mostanra mindhárom gyerekünk külön szobába alszik, saját ágyában és senki nem akar a mi ágyunkba vándorolni.
És olyan hamar eltelik ez a babuci korszak, amikor még tutujgathatjátok őket. Azután meg lasszóval kell őket befogni egy puszira
Szóval csak kényeztessétek őket bátran.
Eszter! Ez a magadra kötözés nagyon jó ötlet.
Bea!Totál meg tudlak érteni. Mi is éltünk 1 évig albiba míg épült a házunk és párom is velem volt, meg pocaklakóm sem volt, mégis folyton depis voltam az idegen érzéstől-az átmeneti összevisszaságtól. Várunk vissza!
Nóri!!! Hahó, már kérdeztem: Hová ment a párod és miért? Én is jobban szeretek egyedül lenni a lányokkal, mert bár sok a meló körülöttük, de akkor mindent úgy csinálunk ahogy mi akarunk és senki nem okoskodik bele.
Szülés: Hát én még nem szültem csak úgy magamtól, mindig indították, kiváncsi leszek, hogy felismerem-e, hogy ez már az
Így a negyediknél
De az élmény egyre többször jön elő bennem is. Hát ahogy közeledik az idő.
Pammut! Ez a Tena Lady-s álom...itt röhögtem 10percig. Sajna nekem is gyakran van hányingerem, de én összekötöm azzal, hogy hullámzik a gyomrom ahogy rugdossa babóca és hát amúgy tengeribeteg vagyok
Meg a lányok sulijában hányós-hasmenős vírus terjeng, simán hazahozhatták.
Zarja! Nekem is sokat kemény a pocakom, szerintem gyakorol a méhünk. Ameddig nem görcsöl közben, sztem ne aggódj! Vizsgádhoz drukk!
Geri-Jocó! Örülök a jó híreknek!
Viki! Nagyon szupi, hogy hazaengedtek. Feküdni otthon a legjobb. Vigyázz magatokra!
Én a jövő héten kimosom a babaruhákat, pénteken megvettem minden hiányzó cuccot, összerakom a kórházi batyut, aztán el is feledem az egészet a nagy napig. Karácsonyra kéne koncentrálni utána.
Elnézést a kisregényért, de ezek most kikívánkoztak belőlem
jó éjt! Móni