Új privát üzeneted érkezett!

Véleményre lenne szükségem
szerintetek van arra lehetőség, hogy kérjek a háziorvostól egy vérvételre beutalót, amiben toxoplazmózist néznek?
Lehet velem van a baj, lehet én parázom túl ezt a dolgot, de olyan sokára lesz a következő vérvétel, amit a nőgyógyászom ír ki (36 héten) aggódom. Van ilyenre szerintetek lehetőség?

Kép

Kép
buba*

buba: esetleg a terhesgondozáson nem adnának beutalót? bár elvileg szerintem a háziorvos is írhat ilyet.
de tényleg ne parázd túl a dolgot, szerintem ti mindent megtesztek, hogy ne kapd el. ennél több csak az lenne, ha odaadnád a macsekot valakinek. :]

melózás: én a 34. hétig melóztam, bár gép előtt ülős meló, de azért fárasztó volt a vége felé már. de kedves, figyelmes főnök az ilyen... :-/

ez a keményedés-fájás dolog. hümm..én mostanság érzem, hogy megfájdul a hasam, majd elmúlik utána megint fáj, de csak úgy, mint amikor megjött, de most nem tudom, hogy csak a baba miatt, aki még most szedi fel magára a cuccot és növekszik, vagy ilyen light-os jóslók. keményedni nekem nem szokott, sőt a dokim azt mondta, hogy most ne is szedjem a magnéziumot. hát jó. nem szedem.

én amúgy főleg kutyás vagyok, bár csak egy macsekunk van jelenleg.:)
plömi

Melinda, én elhúznék táppénzre ezek után! Na nehogy már 28 hetesen széthajtsanak, hogy úgyis bírja ez... Addig pihenj, amíg megteheted.
Milyen jó volt, amikor Zsófit vártam és már táppénzen voltam! Pihi, nyugi, könnyed házimunka, készülődés a baba érkezésére, kis vasalás, rendezkedés...
Most csak akkor tudok pihizni, ha a kisasszony alszik.

Szerencsére nekem még nincsenek hasfeszüléseim, talán akkor egy kicsit, amikor már sok időt töltöttem állva a konyhában...

Cicusunk nincs, se kutyánk... egy pók figyel a szoba egyik felső sarkában... :D

Buba, megértem, hogy aggódsz, de ha kerülöd a macskaalmot és eddig sem volt semmi baj, nem lesz ezután se... de ha megnyugtat plusz egy szuri, akkor kérj beutalót.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Ma voltam a Halász magánrendelésén...Azért írom ezt, mert a múltkor tőletek kérdeztem, hogy "mennyi az annyi"...ha valakit érdekel a téma, írjon rám privátban és szívesen megosztom a "titkot". :)

Szerintetek lehet azt, hogy nincs fogadott orvosod, de mégis megválasztod a kórházat, ahol szeretnél szülni? És ekkor persze az ügyeletesnél szülsz, csak mondjuk nem ott, nem abban a kórházban, ahová tartozol. Egyáltalán van olyan, hogy "tartozol valahová"?

Én újpestiként szerintetek???
celluxmag

Hja, na a táblázat zseniális lett, köszönöm a készítőnek. Nálam fiú lesz és Marcellnek szeretnénk hívni. :) Ezt kihagytam.
celluxmag

Ja, és még a felújításról:

Azt mondta a doki(m), hogy elvben decemberi átadási határidő van, januárra t-a-l-á-n készen lesz, most rakják be a nyílászárókat. A csecsemős részleg még gáz, de azért nem hullik a vakolat/csempe és nem futkosnak patkánypajtások...ez azért megnyugtató, nem? Összességében tehát januárra szerinte(m) nem lesz kész teljesen. Még annyit mondott, hogy ha viszont egyszer átadják, akkor Bp. legkirályabb szülészete lesz. Hurrá!
celluxmag

Sziasztok!

Van laptopom, fekvős pózból pötyögök...

Ági! Olvastam ám, hogy kérdezzek rá az oltásra, és akartam is, mert érdekel, változott-e az álláspont... Aztán amilyen ideges voltam, hogy minden rendben legyen Rékával, természetesen elfelejtettem. :( Bocsi, csatlakozom a dokinál szenilissé váló és bénázó kismamákhoz, ha még van felvétel! :oops:
Huhúúúúúúúúúúú! még csak 3 kilo? Nem semmi! :D
Elevitet szedtem Gézánál a 20. hétig, aztán ritkítottam, 2-3 naponta szedtem csak be. Mondjuk nem emlékszem, hogy mekkora fejkörfogattal született. :oops:

Plömi! Jót derültem én is a sztorin! :D

Oltás: a héten megkapta férjem és a fiam is, én meg a sok henyélés miatt úgysem megyek sehova, tehát védve vagyok, hacsak a család egyéb tagjai nem hoznak nekem vírust ajándékba.

Vitaminok: Én femibiont szedek, + eddig MagneB6, amit ugye cseréltünk Magnézium Citricumra, most azt nyomatom. Van még a vas, és C vitamin.

Összehúzódás és keményedés... hát én már egyszer ugye voltam várandós, mégsem tudom pontosan megmondani, mi a különbség, a dokinak szépen körbe szoktam írni amiket érzek, az a biztos. :)
Szerintem az összehúzódások a mensis görcshöz hasonlóak, én azzal egyeztetem. Most ez az, ami épp túl sűrű meg erős és korai nálam. EEzenkívül néha azt érzem, mintha hirtelen teliraknák kővel a hasamat és az húzna le. Na az olyan keményedős érzés kicsit.

Ildikó! Ez a fogas doki remélem csak túlzásba vitte a dolgok ecsetelését, mert nagyon rosszul hangzik. :( Fiamnál használtam Parodontaxot, most nincs rá szükség egyenlőre...koppkoppkopp.

Anita! Gondolom köpni-nyelni nem tudtál, hogy elhajtottak az oltással... pedig ezt nem hiszem, hogymegtehetnék. én mérgembe lehet, hogy betegjogi tanácsadóhoz fordultam volna...

TKriszta! Akkor hajrá fiúnév! :D

Buba! a cicás témához sajna nem tudok érdemben hozzászólni, de ha aggódsz emiatt, szerintem tuti el tud küldeni a házidoki is ilyen vizsgálatra...

Orsi! Hú, ez az oltós dolog durván hangzott... remélem, csak riogatás, bár meg tudnám érteni, hisz újszülöttekről van szó. Mondjuk anyukát ott helyben a szülészeten már fölöslegsen oltogatják, mert 2 hét a védettség kialakulása. Midenesetre párommal biztos helyre tetettem az oltós papírját! :)
Attól én is félek, hogy ha járvány lesz, nem jöhetnek látogatók. Bár nekem csak páromra és a fiamra lesz igényem abban a pár napban...

Melinda! Pihi! Keményedéssel és összehúzódásokkal nem szabad viccelni! A munkát addig végezd, amíg jólesik, de ha úgy érzed, senkinek egy szava sem lehet, ha lelépsz táppénzre... Emberi egy főnök a kismamát még jobban leterhelni... Vigyázz magadra!
Doki mit mondott?

Celluxmag! Mindenki tegnap volt a Halásznál? :) Én 3/4 5-kor végeztem nála...
Szerintem már megszünt ez a hovatartozós dolog, bár nem tudom, ha nincs választott orvosod, akkor hogy működik. Területileg Újpest szerintem ÁEK...

No és akkor mi: méhszáj/nak maradt 2000 :D de mivel vannak görcsölések, marad a pihi üzemmód is. Magnéziumot megtartjuk, mást egyenlőre nem ír, ha nem lesz rosszabb a dolog. Csüt és pénteken már néha jól is éreztem magam rövid időszakokra. Viszont a talponlét nem esik jól. Azt mondta, a vékony testalkatú anyukák sűrűbben panaszkodnak görcsökre... Erre hazajöttem, és elájultam, hogy dagad a combom... :lol:

Na ennyi elég belőlem asszem egy ideig. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Dolli, örülök, hogy nincs komolyabb gond, pihenj továbbra is. Én csak dec. 11-én megyek Halász dokihoz, majd rákérdezek az oltásra helyetted is... :wink: :D

celluxmag (mi a keresztneved? az még hiányzik a táblázatból), újpestiként az ÁEK-hoz tartozunk, tehát oda kéne menned, ha rád jön a szülhetnék. Szerintem ha nincs választott dokid, nem mehetsz másik kórházba. Bár lehet, hogy már létezik valami fizetős megoldás... nem tudom...

Buba, varva, még nektek sincs keresztnevetek a táblázatban.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

ági
Engem Andinak hívnak és megtennéd, hogy majd átírod a szülés dátumát februásr 13-ról február 12-re?
Elírtam egy nappal. köszi előre is.
oltás
Én 16-án megyek a dokimhoz, én is rákérdezek, főleg arra, hogy apa bent lehet-e majd a szülésnél. Én féltem beoltatni magam, apa megkapta az oltást, de amit tegnap is hallottam, hogy 3 kismama, aki Szegedről került fel, őt meg újra kellett éleszteni....nem tudom mennyi igaz ebből, mennyire van ez felfújva, de ha igaz, akkor szegény kismamák:(

Kép

Kép
buba*

Hogy álltok a hátfájással?
Nekem pár napja kezdett el fájni a hátam és igazából bárhogy fekszek vagy ülök, valahogy sehogyan sem jó.
Súlyfeleslegre sem lehet fogni, mert 30. hétben vagyunk és eddig 7 kiló jött fel.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok Kismamik!

Írjátok itt a kérdést, hogy oltás és beteg kismamik.

Én nem hiszem, hogy ez csak hirlapi kacsa lenne sajnos. Tegnap a SE Kutvölgyi korházából nyilatkozott egy fődoki, hogy két kismamit ápolnak ott nem tul jó eredményekkel, vagyis tüdőgyulladással. Ha ez kacsa lenne, akkor az orvos nem nyilatkozott volna igy!

Természetesen mindenki maga dönti el mit tesz, csak leírtam, amit hallottam a HIRTV-ben.

Vigyázzatok nagyon!

üdv
kispatak
Vendég

Hali!
Én ugyan beoltattam magam, de még ezzel együtt sem vagyok teljesen nyugodt. Tegnap az egyik oldalon találtam megint egy megelőzési tanácsot, amit eddig még nem láttam. A lényeg, hogy naponta minnél többször gargalizáljatok melegvizes sóoldattal, mert a só baciölő hatású, és ha rendszeresen csinájátok, akkor nem tudnak a bacik elszaporodni a torok, illetve az orrüregben. Orrtisztításra az orrcseppes falkonba rakott sóoldattal kell a nózit tisztogatni, vagy pálcikával. Azt hiszem én is bevetem, szerintem mindenképpen érdemes. Ez ráadásul nem káros a babára sem, mert tök természetes.

Az uzsokis beoltásra én így emlékszem, de lehet, hogy félreértettem valamit, biztosat a 2009-es topikban lehetne megtudni, ott a kismamák nagy része már megszült, nekik naprakész infóik vannak.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

ági_zsófi: kersztenevem Évi.

buba: nekem is fáj a hátam. Nagyon, pedig még csak a 18. hétben vagyok, szóval a teherre nem lehet fogni. Lehet ez időjárástól is? Megerőltetni nem szoktam magam. Nem tudom mitől lehet.

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

nekünk nincs semmilyen szőrös állatunk, de az AFP-vel együtt vettek vért a toxoplazma vizsgálatra is

Andi: szerintem nyugodtan kérj beutalót a házidokitól :)

Orsi: biztos jó lesz a kocsi, nekem az lányomnál sem vlt pelenkázó táskám, nem hiányzott :wink:
nekem viszont fontos szempont a tolókar magasság állíthatósága, mert porckorng sérvem van, állandóan fáj a derekam, emiatt jó, ha nem kell görnyedni a kocsi tolása közben

Melinda: szerintem is fontold meg a táppénzt, tudom, hgy anyagilag sem mindegy, de fntos, hgy ne hajtsd agyon magad!

Kriszta: gratulálok a 2. kisfiatokhoz :), hajrá névválasztás! és kicsit irigykedem, mert már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lakik odabent :)

Dolli: pihenj sokat! biztos minden rendben lesz :)

Ildikó: megírnád, akár priviben is (bubo23@t-online.hu), hogy Neked milyen eredménye lett a down szűrésnek?
az enyém is negatív lett, de kiíváncsi lennék az arányszámokra, mert az nem sokat mond nekem :oops:

szerintetek nem ciki karácsonyi házisütit vinni a doktrnőnek ajándékba?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Nekem ebben a 3 kismamás dologban csak az nem tetszik, hogy nem tudom, mennyiből 3... És nekem ez így hiányos info, szeretek tisztán látni. Sajnálom szegényeket! :(
Nem dugom a fejem a homokba, de már nem parázok rajta, mert a média minden nap mást ír/mond. Már nem hiszek, csak a saját orvosaimnak... Azért választottam őket, mert megbízom a szakmai tudásukban. Igazából már inkább bosszantanak a hírek, mint paráztatnak! De ez én vagyok, egy a sok közül! :wink:

Erika! Szerintem abszolút nem ciki a házisüti, ha már pénzt nem fogad el, bizti örül neki, mert ez egy visszajelzés Neki, hogy meg vagytok elégedve a munkájával! :D
Bár nem tőlem kérted, de nekem 1:2200 lett az eredmény. Először azt hittem, ez nem annyira nagyon jó, de ha azt nézzük, hogy életkorilag 1:360 körül lenne, akkor szupi! :D

Hátfájás nekem is van, és a sok fekvés ezen nem segít. Amíg legalább heti egyszer úszni jártam, kicsit enyhített a dolgon, hacsak rövid időre is...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

influenza ügyben egyetértek Dollival, tényleg olyan ellentmondássak a hírek :evil: , én is sajnálom a kismamákat, meg a többi beteget, de csak részinfok hangzanak el

Dolli: Te melyik vizsgálatot csináltattad és hol? én az uzsokiban a kombináltat, a 12. és a 16. héten vettek vért, nekem a down-ra 1: 49000 lett az eredmény, de nálam nagy a kockázati tényező, mert már 40 vagyok

amúgy a süti mellé tennék egy borítékot is :D , így talán nem olyan direkt

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika! Akkor Neked extrahiperszuperjó az eredményed! :D
Kombinált volt az Áek-ban.

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Úgy tűnik, eldőlt, mi lesz a fiatalúr neve: Kristóf. :)

Voltam én is pénteken, 7-kor Halásznál. Összegről is esett szó, ha érdekel, én is elmondom privátban. Kíváncsi vagyok, ugyanannyi-e, mint celluxmag-nak. Egyébként szóról szóra ugyanazt mondta nekem is, még a hülye patkányos poén is elhangzott. :)
Az oltást elfelejtettem kérdezni. Igen, hülyülök. felírtam egy csomó kérdést, amit elfelejtettem elvinni, hogy teljes legyen a kép. :D
Mondtam neki a keményedéseket, megvizsgált, szerencsére méhszáj rendben. Kaptam magne b6-ot, meg pihenést. Egyelőre jöttem még dolgozni, mivel ma már teljes a létszám. Szegény főnökömet meg kell védenem, amit csinált, az sima figyelmetlenség volt, nem direkt kicseszés. Van neki elég baja, szóval nem csoda, ha hirtelen nem vette a lapot... (mekkora lúzer vagyok, védem a főnököt, ahelyett, hogy szidnám). Viszont épp azt számolgatom, hogy lehet, ha táppénzre mennék, többet kapnék, mint így, hogy dolgozom, mert az év első felében kb 20%-kal többet kerestem, mint most, az pedig emeli a táppénz összegét. Ha esetleg valaki ért a bérszámfejtéshez, és segítene, ne habozzon szólni, mert ha úgy van, ahogy sejtem, akkor hülye leszek dolgozni... :)
A hátam nekem akkor fáj, ha sokat állok, vagy ha sokat fekszem hanyatt. Ilyenkor egy kis torna, pl. pár nyújtó gyakorlat csodát művel, szóval egyelőre könnyen kezelhető. Az éjszakáim viszot viccesek éha, volt egy olyan, hogy kétszer keltem wc-re, egyszer, mert begörcsölt a lábfejem, egyszer pedig azért, mert égett a gyomrom. Szerencsére egyelőre csak nevetek rajta. :)
Tényleg, nektek szokott égni a gyomrotok?

Melinda

Kép
urbanmelinda

varva
NEm tudom a hátfájásunkat lehet-e az időjárásra fogni, áén most a két napja tartó fejfájásomat fogom erre a vioszonylag melegre.
De ettől még fáj a hátam. Szerintem nálam már a pici súlya is bejátszik. De lehet egy kis mozgás segítene nekünk:)

urbanmelinda:
Én a terhesség szinte legelejétől táppénzen vagyok. Júli 31-től. akkor még a magasabb %-os táppénz járt annak, aki eddig eljött betegécsiba. Bár bérszámfejtő nem vagyok, de eddig minden hónapban annyi fizut kaptam, mintha bejártam volna melózni. (Teszem hozzá irodában dolgoztam, nem tudom számít-e ez esetleg valamit.)
Szóval nekem megérte akkor eljönni. Ugyanannyi pénz és pihenhetek itthon, ez azért szerintem jó üzlet. Bár néha hiányzik a társaság és maga a munka is (tudom hülyén hangzik, de jó kis közösség a miénk)
szóval érdemes utánajárnod. Én amúgy is annak a híve vagyok, ha az ember megteheti, hogy otthon marad, miért ne tegye meg?! Ennyit soha a szülés után nem fogunk pihenni, ennyire közel a babóval egymáshoz, ha megszületik már soha nem leszünk.
Szóval megéri utána érdeklődnöd ennek a táppénznek.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Most én is egy hét táppénzen vagyok, úgy éreztem, rámfér a pihenés és nem bírnám ki egyhuzamban karácsonyig... :oops: Szerencsére akadályok nélkül ment ez a kis pihenő beiktatása. Aztán remélem, h az évvégi pihi után a januárt még kihúzom, utána már nem erőlködök majd annyira a munkával...

Melinda: az én információim szerint táppénznél az előző teljes munkában töltött éved átlagkeresetét számolják, és 30 napra adják a pénzt, kevesebbet is vonnak le belőle. Tehát valóban lehetséges, h nem jársz rosszabbul, mint ha dolgoznál... :wink: Viszont ha már idén megkezded a táppénzt és folyamatosan azon maradsz jövőre a szülésig, akkor nem ezt az évedet, hanem az előzőt fogják alapul venni a számolásnál. Érdemes megnézni, hogy melyik évben kerestél többet, mert nyilván az lesz a jobb juttatás táppénznél is és majd a gyermekágyi segélynél, gyed-nél is. Én pl azért :wink: húzom ki mindenképp ezt az évet, mert nekem jobb, ha a 2009-et tudják majd számítási alapul venni.
Szép név a Kristóf is, nekem is tetszik, csak nálunk nem tökéletes a vezetéknévhez, sajnos! :cry:

Buba: sztem a hátfájás elég gyakori, és nyilván minél nagyobb a poci, annál inkább meg vagy terhelve. Én amúgy is hátfájós vagyok és nekem így már az elejétől könnyen megfájdul, ez van. Tényleg érdemes egy kicsit tornáztatni, megfelelő gyakorlatokkal. Néha eljutok kismama tornára, az is jól szokott esni minden porcikámnak.

Erika: köszi, hát igyekszünk a névvel, de nem lesz egyszerű. Lányt könnyebb, lenne. :) Gondolom, neked is hamarosan kiderülhet, hogy ki lakik odabenn, ugye? Mit szeretnétek inkább, fiút vagy jó a két leányzó is? :D
A süti teljesen aranyos ötlet sztem. Biztos örülni fog!

Celluxmag: én is láttam múltkor h már az ablakokat készítették a szülészetnél így azért reméljük, hogy reális eséllyel lesz kész januárra v ilyesmi. Persze án az áprilisommal könnyen vagyok, addigra azért csak-csak... :lol: A nagy kivitelezői táblára amúgy jún.30. van kiírva, de gondolom, több részt csinálnak még majd ott. Reméljük, azért az ezzeljáró további por és felfordulás nem zavarja már a felújított szülészet működését....

Én is sajnálom a 3 hírekben szereplő kismamát, asszem ebből egy a már régebben emlegetett szegedi. Mindenesetre ennyi erővel lehetne akár 3 nem terhes beteg is, aki rosszabbul viseli a vírust... Végülis gondolom, hogy elég sok kismama szaladgál most is az országban, és ebből 3 talán nem olyan nagy arány... És az ember ugye mindig bízik, hogy nem vele történik meg az ilyesmi... Meg aztán úgyis mindenki igyekszik megelőzni, amivel csak lehet, nem, lányok?

Üdv mindnekinek, vigyázzatok magatokra!
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, ha igaz, amit mondasz, sürgősen táppénzre kell mennem, mert 2008-ban jóval többet kerestem, mint idén, akkor végig azt a fizetést kaptam, mint 2009 első felében! Ennek utána járok, kösz a tippet. :wink:

(És akkor a sok betegen dolgozni járó kolléga miatt sem kellene paráznom, ha már az influenzánál tartunk. :? )

Ez egyébként hogy működik? Szólok a háziorvosnak, hogy már nem szeretnék dolgozni, vegyen táppénzre? Vagy kell valami a nőgyogyitól? Síkhülye vagyok az ilyenekhez...

Köszi,
Melinda
urbanmelinda

Melinda
Én már elég régóta táppénzen nálam ez úgy működik, hogy szóltam a háziorvosnak, és ő mondta, hogy szükség van minden hónapban a nőgyógyásztól egy ajánlásra, amiben arra kéri a háziorvost, hogy vegyen fel táppénzre.
Én mindig hónap közepe, vége felé járok a dokimhoz, ő mindig mondja, hogy akkor megírja a "szerelmes levelet" a háziorvosnak, férjem leviszi a háziorvosom aszisztensének (nekem mondta a doki, hogy ne neki vigyük, hanem az aszisztens nőnek) szóval ő felvesz minden hónapban betegácsiba. Ezt a betegácsis papírt juttatom el a munkahelyem illetékes személyéhez. Nekem ez a menete a dolgoknak.
A lényeg, hogy a nőgyógyászoddal kell először beszélned, hogy írjon ilyen papírt, a háziorvosnak meg kötelessége betegácsiba venni.
Remélem tudtam segíteni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Ma voltunk a 4d-s uh-n az Uzsokiban. Tök jó volt, ott volt apa és a nagyi is, nekik is nagyon tetszett, végre kiderült, hogy kislány lesz! :D Most már lehet neveket válogatni :lol:

Megpróbálok felrakni egy képet. Kép

Ezekkel a pénzügyi dolgokkal én sem vagyok nagyon képben, ráadásul mivel én már egy jó ideje nem is dolgoztam, csak ugye az egyetem volt, nem is tudom, hogy nálam hogy működnek. Az egy dolog, hogy nincs táppénz, meg ilyenek, de a TGYÁS, a GYED meg a többi azért jó lenne, ha lenne...

Kép
ahsoka

ahsoka
Nagyon édes pofija van a kislányodnak:)
Én holnap kérek időpontot az utsó 4D-re. Ahová mi jártunk eddig 3 alkalommal, ott kaptunk most egy ingyen ultrahangot.
Hallottál esetleg valamit a szüészeti részről? Én kérdfeztem a dokimat, de igazából konkrét időpomtot sajnos nem tudott mondani, hogy mikor kerül át az új helyre.

Kép

Kép
buba*

Nem tud valaki olyan helyet, ahol tartanak még szülésfelkészítő tanfolyamot?

Kép

Kép
buba*

Hahó,

Melinda: nincs mit, remélem, h tényleg helytálló, igaz, nekem már több helyről megerősítették ezt és egyik kolléganőm is elment még az idén tp-re, mert neki is a tavalyi keresete a jobb. Majd írj meg azért te is, hogy megerősítették -e. :wink:
A menetével kapcsolatban gondolom,h úgy van, ahogy buba írta, arra már nem emlékszem, most meg csak a nőgyógyász írt ki. Persze a végleges tp az biztos más.

Ashoka:gratulálok a kislányhoz és jó névválogatást kívánok! :) Nagyon édes a képen. Milyen egyébként ez a 4D, ez egyenlő a babamozival, amit 8000 Ft-ért hirdetnek? Mit néznek meg ilyenkor? Én anno Mátéval csak sima ultrahangon voltam, de lehet h most kipróbálom ezt is, ha azt mondjátok, h érdemes! Köszi! :)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Orsi, nagyon édes a kislányka! :D

Melinda, nálam ugyanaz a táppénzes menet, mint Bubánál. Nődokitól ajánlás, leadni házidokinál, ő meg táppénzen tart. Én szoktam lemenni a rendelőbe, de előtte letelefonálok, hogy mennék a papíromért, így csak berohanok, kopogok, papírcsere (táppénzesért a következő ajánlás) és már száguldok is ki. Remélem nem futok bele valami nyavajába ennyi idő alatt... :?

Ebben a csuda jó időben lementünk játszóra, gondoltam, vagy másfél órát lent leszünk, de jó lesz... aha... kislányom megtalálta a környék egyetlen saras pocsolyáját és természetesen belehasalt. Én nem tudom hogy csinálta, de elvágódott... :? Kemény 20 percet voltunk lent, jöhettünk haza... szuper volt. 8)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Friss táblázat:

Kép uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Engem is érdekelne a szülésfelkészítő...vagy nincs erről valami írásos anyag? A neten nagyon gyatra az eresztés.

Azt szeretném még tudni, hogy csak én vagyok ilyen deviáns kismama, hogy nem tornázom/jógázom/olvasok szakkönyveket/hallgatok klasszikus zenét, hanem csak egyszerűen úgy "elvagyok" a hasamban kis Marcival, mint a befőtt?

Most akkor én rossz anya vagyok? :) :) :)

Hátfájós témához: nekem kb. a 19-20. héttől keresztcsonti fájdalmaim vannak, de nem alapszinten...most is van, viszont már olyan jól megszoktam, hogy csak na. Nektek nincs ilyesmi? Úgy tudom tenni ellene nem igazán lehet, mivel a hormonok lazítják az ízületeket. Hát...nem egy Pepsi érzés! :) De lesz ez még sz**abb is nyilván! :)

Az AFP témához: nnnnnnaa erről mesélhetnék! Az AFP-vel aztán lehet riogatni. Engem is sikerült...olyan szinten, hogy 3 hétig nem tudtam aludni az idegességtől...Ráadásul volt jó kombinált tesztem is, aztán meg integráltat is csináltattam, aztán már 3x voltam a Hajdu Krisztinánál (ő a genetikai UH orákuluma), aztán teljesen becsavarodtam. Szóval az AFP erre jó, másra NEM. Tőlünk nyugatabbra kb. 20 éve nem is csinálják senkinek! Itthon meg kötelező vizsgálat...logikus ugye? Kb. mint a "Nyújtsuk meg a padot..."

Mindenkinek vidám estét! Üdv. cm
celluxmag

Jah...na, a táblázat hiányzó adatomhoz: Alma
Köszi ;)
celluxmag

Alma... nagyon szép neved van! :D
Nem vagy rossz anya, attól, ha csak jól elvagytok. :wink: Nekem van két darab várandósoknak való könyvem, meg neten olvasgattam, nem jártam szülésfelkészítőre és így se volt gond a szülőszobán. Egyszer rosszul vettem a levegőt, akkor felvilágosítottak és minden ment rendben.

Az első gyereknél én is tiszta frász voltam, hogy mi lesz majd az afp eredményem. Most tulajdonképpen le se tojtam... kíváncsi voltam rá, ennyi. Én is csináltatttam kombináltat az ÁEK-ban, meg voltam Hajdu doktornőnél is. Ezek sokkal fontosabbak.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Alma
Kezet rázhatunk, mert eddig én sem voltam szülésfelkészítőn, van egy jópár könyvem és újságom is, amiben a szülésről, a szotatásról későbbiekben az etetésről esik szó, de még nem olvastam.
Én is csak úgy "elvagyok" az én Dorinámmal. Emiatt nem tarthatjuk magunkat rossz anyának.
AFP...hhmmm...én a kötelező afp előtt egy héttel elmentem egy géndiagnosztikai központban, ahol négyestesztet csináltak nálam, ami tartalmazta az afp-t is, no persze a rendes kötelező afp-n is voltam, de a dokim mondta, hogy szerinte kicsit elavult már ez az afp. Helyette jobb lenne ilyen amin én is voltam, csak sok pénz.
De megéri.

Kép

Kép
buba*

sziasztok

csatlakozom, a nincs babás könyvem/cd stb csoporthoz.
najó az uzsokis szülésfelkészítőn voltam, kettőn (a szülésesen, és az utolsón).
nem nézek szülős videókat. nem olvasok szülős történeteket.
van 3 db kismama újságom. (anyutól kaptam)

és nem érzem azt, hogy "de jó lesz már a karjaimban tartani". :-/
hiába csuklik, mocorog, tornázik, pörög-forog a pocakomban, inkább egy kis állatkára asszociálok, nem pedig egy kisbabára. furi.
azt sem tudtam, hogy mi a body és a rugi között a különbség. (pedig van két unokaöcsém, az egyik másfél a másik 3 és fél éves)
és februárban leszek 32. egyre jobb mi? :-)

azt hiszem ez nálam majd akkor fog beindulni (mármint az anyai érzések), amikor ott lesz ténylegesen.
azt viszont tudom, hogy tuti jó anya leszek. fő az önbizalom. : ))
plömi

Hahó!

Na, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Ugyanis, körülöttem "mindenki" nemrég szült: 2 hónapos babástól kezdve 3 éves korig mindenféle korban vannak az ismerőseim gyerekei. És mivel a szülés olyan, mint a foci, hogy mindenki ért hozzá, így persze, hogy még a férjeik is ilyenekkel bombáznak:

"Ugye kened a hasad, mert kirepedsz, ha nem! És drága krémet vegyél, mert hidd el, nem mindegy!" +
"De szép a hajad, mindegy mert úgyis kihullik." +
"Mi a helyzet a fogaiddal? Mindegy, mert úgyis kihullik...De, nekem tuti jók a fogaim...Azt te csak hiszed, nekem is jók voltak, most mégis mind tömött." +
"Olvasod az ezoterikus könyvet, amit adtam? Lelkileg átsegít mindenen!" +
"Nem jógázol? Hát, akkor nem fogsz tudni rendesen levegőt venni...nem igaz, még terhestornára sem jársz, normális vagy?!"

Persze mosolygom rajtuk és poénnal ütöm el az ilyen baromságokat...Hihetetlen, hogy mindenki csak a rosszat dolgokat tudja felemlegetni a terhességéből! De hát ez az ő bajuk! :)

buba* - igen, a 30. heti genetikai UH-t már én is az Istenhegyin csináltattam...a 18. heti őrület és MÁV-os UH-k után voltam integrált teszten is...ha megijesztik az embert, akkor bizony a föld alól is előteremti a pénzt úgy gondolom, szóval bekerültem én is a nagy kismama bizniszbe ezzel a vizsgálat-spirállal.

plömi - ez a "kis állatkás" dolog cuki :) én is 32 vagyok (vagyis mikor Marci születni fog elvben pont akkor leszek 33), de néha kb. 22-nek tartom magam agyilag...így tényleg nehéz mami érzéseket generálni agyban. Nálam azért már elindult: kaptam egy csomó babaruhát és még nem tudtam elpakolni, így minden nap itt van az orrom előtt a sok kis falat ruhácska...hát ez azért beindította a dolgot. :) Mondjuk én sem tudom a body és a rugi közti különbséget, még így sem...de nagyon jól körül tudom írni! :)

Örülök, hogy van még rajtam kívül, aki így érez és nem ítéli el, ha nincs egész nap átszellemült mosoly a fejemen! :)

Ági_zsófi: köszi! :)
celluxmag

buba: Sajnos nem kérdeztem meg senkit a kórházról, de a szülészetes folyosó egyik fele most el van barikádozva egy pár nagy farostlemezzel és egy kis lyukon be lehet kukucskálni, hát a másik oldalon csak a puszta falakat láttam, se ablak, se semmi. Nem tudom, hogy mikorra lehet ez kész, de azért reménykedek...

tkrisz: igen ez a babamozi. Végülis kb 20 percen keresztül nézegetjük a babát és próbálnak a fejéről és az arcáról minnél több képet csinálni. Nekünk nem nagyon jött össze, csak a profil mert az egyik keze végig az arca előtt volt, aztán már a fülét is befogta. Egyszer láttuk, hogy nyitogatja a száját és gondolom ivott a magzatvízből. Utána pedig a kis kezét nyitogatta. Mondjuk nekem a jövő héten lett volna a hagyományos uh, de azt mondta az asszisztens, aki ott volt, hogy fölösleges 1 héten belül kettő, mert úgysem lesz olyan sok változás, úgyhogy egyben megcsinálta a simát is. Feje oké, keze-lába megvan, kb 1,3 kg. :D

celluxmag: Nekem csak egy könyvem van, mert szerintem tök fölösleges több, mivel mindben ugyanaz van. Komolyzenét én sem hallgatok, inkább olyat, amit én is szeretek, hadd szokja a babó, tornázás is csak a múlt héten indult, mert kicsit beijedtem a 4 kiló miatt, amit a múlt hónapban híztam. Azóta egyébként lement egy kiló, pedig nem fogyózok, vagy ilyesmi (tudom, hogy azt nem szabad) mindössze teljesen száműzem a kaják közül a kenyérféléket, helyette inkább tejbe áztatós pelyhet eszek reggelire, a hús mellé pedig nincs rizs és krumpli köret, csak saláta. Ja és a torna (anyu megvette a Rubint Réka kazettát... :? ) Állati fárasztó, de nem megerőltető. Viszont egyre többször beszélek a babónak. Amikor csinálok valamit, lekommentálom, hogy hallja a hangomat. :)

Hátfájás néha szokott lenni, de igyekszem mindig alápócolni magam párnákkal, meg egyenesen ülni. Van egy műanyag hátmasszírozó izénk, apa azzal szokta megdörgölni esténként a hátamat. hát az valami isteni! Éjszaka meg már alig férünk el az ágyban a sok párnától, amivel kitámasztom magam. Ráadásul beszereztünk egy hosszú szoptatóspárnát, amire azt írják, hogy már a terhesség alatt is nagyon jó. Hát jónak jó, csak a sok kis hungarocel gyöngy, ami benne van, úgy zörög, hogy éjszaka mindig jó nagy zajt csinálok, ha elkezdek forgolódni, vagy ha fel kell kelni... De apa már kezd hozzászokni. 8)
A szülésfelkészítőre jártam ugyan, de csak mert pont volt rá időm.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Táppénz: előző év átlagkeresetét veszik alapul. Aki most megy el, annak 2008, aki jövőre annak 2009 számit - ez általában igaz.

Aki akkor nem dolgozott vagyis kevesebb az ideje, akkor az un. irányadó időszak számít ez általában a táppénzt megelőző időszak, de ezt pontosan nem tudom.

Betegácsi mindig betegszabival kezdődik, amit munkaadó fizet, utána már TB vagy a munkahelyi TB-s kifizető hely. Utóbbi jobb, mert nem kell hónapokat rá várni, előzőnél készülni kell a hosszu átfutási időre.

Gyerekes ellátásokról szerintem érdemes előre tájékozódni, ugyanugy, mint a sok intéznivalóról. Ebben szerintem a 2009. topic mamái biztos segítenek. De sok minden netről is letölthető.

Érdemes gondolkodni: magánegészségpénztári tagság, pl. keresetveszteség is elszámolható a sok minden más mellett. Minden bank mellett van ilyen, akit érdekel, megírom melyik az egyik legjobb.

Szül. felkészító: Uzsoki honlapján, de szerintem már csak jövőre lesz-

Talán van még János Kh ill Kutvölgyi

Jó pocakosodást

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Dolli: köszönöm :D

Melinda: táppénz ügyben úgy van, ahogy a többiek írták, mondjuk az én dokim nem kéri minden hónapban az igazolást, eddig 2x vittem, legyen rajta bno kód, mert azzal védik magukat az oep-pel szemben
én szept eleje óta vagyok táppénzen, de már csak az átlagkereset 60 %-a a táppénz, most várom, hogy mennyit fogok kapni, tartok tőle, hogy elég keveset a pedagógus fizum után, de ez van, fontosabb a baba :)
gyomrom nekem is szokott égni, segít rajta a tej, pedig nem vagyok egy nagy tejivó

Orsi: nagyon édes a kislányotok :D

Kriszta: köszi :),nekünk mindegy csak egészséges legyen és maradjon bent addig amíg kell :D , Lili szeretne kislányt, mert azt mondja, hgy nincsenek fiús játékai és akkor nem tud mit odaadni a tesónak
amúgy a 4D uh nagyon szupi, én nem is hittem el, míg Lilivel nem voltunk
a pólusban is van egy, a múltkor hirdette, hogy van akciós csomag 10000 körül, elég sok minden volt benne
mi oda készülünk a 2 ünnep között

részemről még szülésfelkészítőn sem voltam soha, nem is tervezem :oops: , jól elvagyunk együtt, mi csak délelőtt vagyunk "kettesben", amíg a lányom oviban van
jó pár napja pedig csak karácsonyi cd-ket hallgatok :D

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!
Nagyon lemaradtam, hogy egy pár nap nem olvastam a topikot.

Táppénz: Tényleg mindig az előző év átlagkeresetét veszik figyelembe. Először én is csodálkoztam, hogy több pénzt kapok, mintha dolgoznék. Hát, igen 2008-ban jobb volt a fizetésem. Ez örömteli meglepetés volt számomra. :P
Engem először a háziorvos vett táppénzre, és kéthavonta kell vinnem papírt a nőgyógyásztól. Mint utólag kiderült a nőgyógyász is táppénzre tud venni.

Még a nyáron voltam az OEP ügyfélszolgálatán érdeklődni a tgyás, gyed jutattások iránt. A lényeg, hogy a gyermek születését megelőző év átlagkeresetét veszik figyelembe. Mivel mi 2010-ben szülünk, a 2009-es évet.

Erika, a kombinált tesz eredményem is vidékre ment, mert írtam, hogy Debrecenben csinálták. Csak a védőnőtől kapott megnyugtató eredményt tudom, papír nincs a kezemben, így a pontos eredményt nem tudom megírni.
A süti az nagyon jó ötlet, én is azt tervezek vinni a háziorvosomnak.

Alma, a farokcsontom nekem is fáj. Főleg, ha huzamosan ülök, majd meg őrülök a fájdalomtól. A doki azt mondta, hogy ez normális. :(

Tegnap este voltam az Uzsoki kórházban a nőgyógyászomnál, és rákérdeztem, hogy tényleg csak azokat engedik be a szülésre, akik be vannak oltva. Azt mondta, hogy ez nem így van. A lényeg, hogy ne legyen beteg az apuka, vagy a hozzátartozó, mindegy hogy be van-e oltva vagy sem.

Kispatak, a férjemnek van egészségpénztári tagsága az otp-nél, de nem használjuk semmire. Tudnál abban segíteni, hogy hol és milyen baba dolgokra tudnánk ezt költeni? Vagy hol tudok én ennek utána járni? Pl. olyan jó lenn, ha pelenkát ebből tudnánk vásárolni, mert az elég nagy tétel. Persze ez a kérdés általános, szívesen veszem bárkitől a tanácsokat.

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Rossz hírt olvastam:(
Ma reggel egy másik fórumon olvastam, hogy meghalt az egyik influenzás kismama:(:(
Rettenetesen sajnálom szegényeket. Nem értem, akkora az orvostudomány, miért nem tudtak rajta/rajtuk segíteni!?
Én sem vagyok beoltva, nem is tervezem, ugyanis itthon vagyok, már beszereztük a kislányunknak mindent, amire szüksége lesz, megvannak a karácsonyi ajándékok is, innentől kezdve én már a családtagokon kívül nem találkozok senkivel. Remélem ez elegendő lesz, hogy elkerüljem ezt a nyavaját.
Vége lehetne már ennek a járványos hisztériás időszaknak, mert a frászt hozzák minden nap az emberre.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ildikó! Pelenkát pl tuti lehet egészségpénztárra venni, a pontos módjáról az egészségpénztárat kell kérdezned. De lehet még tápszert, (ha kell), mellszívót, sterilizálót (cumisüveghez), babaápolási cikkeket, szóval elég sok mindent. Még bizonyos fajta cipőket is, pl Schollt, azt akár felnőttnek is. Én nagyon sokat használom, most vizsgálatokra, Gravidára, magne b6-ra, aztán az előbb felsoroltakra fogom.

A táppézes infókat mindenkinek nagyon köszönöm, rajta vagyok az ügyön. Beszélni fogok valakivel, aki talán meg tudja mondani a konkrét összegeket, amivel számolhatok, remélem, akkor okosabb leszek valamivel.

Érdekes, hogy milyen sokan mondjátok, hogy csak úgy elvagytok a babával. Én is. Mármint szoktam simogatni, meg dumálni hozzá, de jógára jári, vagy klasszikus zenét hallgatni nem tudok. Ez nem azért van, mert hülyeségnek tartom, hanem mert más a mentalitásom. Szerintem nem ez dönti el, hogy ki a jó szülő, és ki nem. Igaz, hogy kölöknek nevezzük a kölköt, de imádjuk, Mozart helyett Metallicat hallgatok (csak fülhallgatóval, mert a kölök nem szereti), de az ember nem kap a gyereke mellé új személyiséget, nem igaz?

Ahsoka, gratulálok az ifjú hölgyhöz! :)

Melinda

Kép
urbanmelinda

Megvan az időpont a következő és egyben utolsó 4D ultrahangra.
Vasárnap 12:21-ra megyünk apával. Már nagyon várom, hogy láthassam a babómat.

limi:
de jó, hogy rákérdeztél a dokinál erre. Férjem ugyan be van oltva, de jó tudni, hogy bejöhet és ott lehet majd velem. Remélem addig semmi sem fog változni, csak az, hogy talán már az új helyen szülünk.
Egészségpánztár: nekünk Dimenzió Ep. van és én legutóbb erre vettem a légzésfigyelőt, a láz és hőmérőt, a fürdető és hajsampont, a cumit és rákérdeztem, de a gyógyszertárban nem lehetett megvenni a pelust. De vannak gyógyászati segédeszköz boltok és bementem az egyikben (igaz ez vidéken szüleimnél volt) és ott mondták, hogy simán lehet pelust is egészségpénztárra venni. Sőt kiscipőt is (scholl terméket). Szóval nagyon hasznos tud lenni. De érdemes a saját egészségpénztáratokat is felhívni és utána érdeklődni.
Nekünk a férjemmel van olyan a Dimenzión belül, most meg nem mondom a nevét, mert nem jut eszembe, hogy igényelhetek a babó születését követő egy éven belül egyszeri vissza nem térítendő 50.000 Ft-ot. (amit folyószámlára utalnak és nem az egészségkártyára) sőt, mi a 4D ultrahangot is abból fizettük.
Szóval nagyon hasznos dolog.
Remélem tudtam segíteni valamit.

Kép

Kép
buba*

buba:

body: nincs lába, és van belőle ujjatlan, rövidujjú és hosszúujjú
rugi: ugyanilyen variánsok felül, csak van neki lába

persze egy-két szerkót még én sem tudok hova tenni. pl a rugiszerű, de lábfejnélküli. meg a 'pattintós', ide-oda hajtogatós cuccok. (mindet örököltem a tesótól szerencsére, csak nagyon minimális ruhát kell venni)

én tegnap pakoltam be a szekrényébe a cuccokat, és minden polcra csináltam feliratot, hogy én is tudjam, hogy mi hol van, de főleg a párom. magamat ismerve egy idő után irtó nagy kupi lenne a szekrényben, akkor aztán senki nem találna semmit. :)

a kismamát én is olvastam, nagyon sajnálatos. :-( tényleg durva. ma voltam vérvételen, kerültem a köhögős embereket (bkv-n, meg ott is), mint a tüzet.
a legzavaróbb, hogy egy csomóan oda sem teszik a kezüket.
én valszeg beadatom, mostmár annyira a végén vagyok, anyum eü-s, rákérdezett több dokira is, holnap úgyis jön meglátogatni, akkor beadja.

mi először Éliennek hívtuk a gyerkőcöt, páran ki is voltak akadva, hogy miért Alien? mondtam, hogy azért, mert pocaklakónak nem tudnám hívni, különben is, amikor kijön ugyanúgy recseg-ropog, mint a filmben, folyik a trutyi, meg ami kell. aztán, amikor megtudtuk, hogy mi lesz a neme, akkor már a nevén szólítottuk. :)

zeneügyileg felénk az ebm/industrial, meg szintipop, meg ehhez hasonló elborult zenék játszanak, Ábelnek bejön.
pont egy ilyen zenei fesztiválon mocorgott először.

nekem Patika egészségpénztáras kártyám van, jó lenne, ha itt is lenne az az egyszeri támogatás.
sztem meg is nézem mindjárt a honlapjukon.
plömi

Most olvastam egy másik fórumon, ahol az egyik kismama, aki eddig oltásellenes volt, most mégis meggondolta magát és beadatja, szóval ő csatolt egy anyagot, ami a kismamák és az oltás fontosságáról beszél.
Abban az szerepel, hogy ha a kismama beadatja, akkor a méhlepényen keresztül védettséget ad a babának is.
Én még gondolkodom, hogy mi legyen. Mivel teszek jót a babának és magamnak.
De az tény, hogy ha a baba védettséget kap az nagyon hasznos tud lenni, hiszen hiába van járvány miatti látogatási tilalom, ha a kórházban dolgozók rohangálhatnak maszk nélkül akkor ők éppúgy megfertőzhetik az újszülöttet.
Nem csatoltam be ezt a cikket, de ha érdekel benneteket, akkor szívesen beillesztem ide.

Kép

Kép
buba*

Engem érdekel, mert most már teljesen elbizonytalanodtam. Szülés után beoltattam volna magam, de akkor a bébi az anyatejből nem kap megfelelő védettséget. Azt meg nem szeretném, ha megbetegedne.
A másik, hogy azzal riogatnak, hogy csillapíthatatlan lázat okoz, az meg ugye nem tesz jót a magzatnak. Meg hogy gyorsan megtámadja a tüdőt és vérzést okoz... :(
Jaaajj, nem tudom, nem tudom... mi legyen? Mindenesetre megvárom a talit a dokival.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ez a rész vonatkozik ránk:

Kismamák, csecsemők védelme

November 7-i hír szerint válságos állapotban kórházba szállítottak egy várandós nőt Magyarországon. Ő az első kismama hazánkban, akinél súlyos szövődményeket okozott a vírus. A terhes nők az eddigi adatok alapján az egyik legveszélyeztetettebb csoportnak számítanak, csecsemőket pedig nem lehet oltani. Mit lehet tenni a védelmükben?

A szülés után már hiába kap az anya oltást, ez már nem védi a babát, mert a tejből nem szívódnak fel az influenza elleni antitestek a baba vérébe. Mit javasol a szülés előtt álló nőknek, illetve általában a terhes kismamáknak?

Dr. Kulcsár Andrea: A vakcinológiai alapismeretek alapján nem élő kórokozót tartalmazó oltással a terhesség alatt is lehet oltani, a terhesség II. trimeszterétől, tehát a terhesség 12. hete után. Az új típusú influenzáról kiderült, hogy terhesekben súlyos formában jelentkezhet a fertőzés. Ezért nem érdemes várni a szülő nőknek. Én magam legalább 10 olyan nőről tudok, aki beoltatta magát, tehát van már erre is tapasztalat. Javasolt a terhesség alatt az oltás, mert a feltételezett oltási rizikó alulmarad a fertőzés várható következményétől. Aki szeretne oltást, mert tisztában van a betegség veszélyével, az orvosával közösen hozza meg a döntést, az orvos felvilágosítja a betegségről és az oltóanyagról. A szoptató anyát is be lehet oltani. Viszont az első trimeszterben ha lehet, kerüljük el az oltást, mert bármilyen külső hatás felboríthatja a kényes egyensúlyt a magzat fejlődésében.

Dr. Paál Tamás: A szülő nők is nagyon veszélyzetettek. Azt javaslom, hogy a szülés előtt lévő nő is oltassa be magát, egyeztetve a szülészorvossal.

Dr. Berencsi György: Két héttel a szülés előtt még elég idő van arra, hogy az anyai ellenanyagok átkerüljenek az újszülöttbe és az anyatejbe. Az újszülötteket viszont 6 hónapig (a hazai vakcinára vonatkozó engedély szerint 1 éves korig - a szerk.) nem szabad oltani. Ha a kismama beoltatja magát, az újszülöttje érdekében teszi. Az anyai ellenanyagok hat hónapig maradnak meg az újszülött szervezetében. Hat hónap alatt pedig elmúlik az influenzajárvány első hulláma. Ha már két héten belül van kiírva, akkor is érdemes oltatni, mert nem fogja megfertőzni az újszülöttjét. A védőoltás akkor is a gyermek érdekét szolgálja leginkább. Amerikában évente az összes terhes 10 százalékát oltják elölt influenzavírust tartalmazó védőoltással. Soha senkinek ettől nem lett semmi baja. Valamennyi elölt oltóanyag ártalmatlan volt a terhesekre, de védte az újszülöttet, akit nem szabad még beoltani. Szülés után abban a pillanatban, ahogy nem lázas az édesanya, már szabad oltani, természetesen egyeztetve a szülésszel. Ami az első trimesztert illeti: sok ezer terhes kapott már védőoltást akkor, amikor még nem tudta, hogy terhes. Ettől a magzatoknak soha nem lett kára. Czeizel Endre és munkatársai írták le legutóbb, hogy az influenza miatt kialakult 39 fok feletti láz a magzatok egy részének fejlődési rendellenességeket okoz!

Mi a helyzet azokkal a csecsemőkkel, akik 1 éves kor alattiak? A magyar vakcinát csak ekkor kaphatják meg. Elérhető lesz esetleg külföldi vakcina Magyarországon, amelyek már 6 hónapos kortól is adhatók?

Dr. Kulcsár Andrea: Egyik külföldi vakcinával sem oltanak szabadon féléves kortól, és nem is biztos, hogy bármelyikkel lemennek hathónapos korig. A csecsemő környezetében mindenkit be kell oltani, őt magát pedig nem kell tömegbe vinni.

Dr. Paál Tamás:
Az igazi védettséget az jelenti, ha a környeztében mindenkit beoltanak, és nem teszik ki fertőzésnek. Három külföldi vakcinának van forgalomba hozatali engedélye Magyarországon, a gyártókon múlik, szállítanak-e.

Dr. Berencsi György: Ha már megszületett a baba és még nem szabad beoltani, akkor minden családtagot be kell oltani, aki találkozhat a babával. Oltatlan rokonokat egyszerűen nem szabad áprilisig beengedi a csecsemőhöz!

Kép

Kép
buba*

buba*: jó kis összefoglalás volt, köszi!

Komolyan gondolkodóba estem. Eddig azt gondoltam, úgysem járok sehová, most meg már talán megúszom majd a hátralévő 2 hónapot...de most már nem is tudom mi legyen.

Igazából nem félek magától az oltástól, vagy hogy lesz-e mellékhatása, csak egyszerűen utálnám lebombázni a babám és a saját szervezetem egy ilyen dózissal, amikor most még egy szerencsétlen fejfájás csillapítót sem veszek be, ha fáj a fejem.

Annyira jó lenne, ha valaki, aki beoltatta magát leírná a tapasztalatait!

Nekem az a megfigyelésem, hogy a saját dokik nem szeretnek semmiről véleményt nyilvánítani (kockázatos, félnek a perektől, vagy ki tudja), szóval kerülik az egyenes választ, ergo úgysem mondanak semmit: "döntse el kismama..."

Üdv. cm
celluxmag

Sziasztok!

Köszönöm a jó híreket az egészségpénztárral kapcsolatban! Mindenképp utána kérdezünk.

Persze, hogy meggondolja magát az oltást ellenző kismama is, ha nap, mint nap mindenünnen csak rémísztő híreket hall. Érdekes módon a média nem reklámozza azoknak az orvosoknak a véleményét, akik ellenzik a kismamák oltását, pedig vannak elég sokan. Hogy lehet, hogy én még eggyel sem találkoztam, aki támogatná az oltást... :?:
No, és a hírek is csak rész információt közölnek. Ki tudja, hogy milyen állapotban kerültek már be a kórházba azok a kismamák? És egyáltalán mennyire kímélték, és kúrálták magukat? Vagy volt-e valami előzmény betegségük? Ezekről nem szólnak.

A közvetlen környezetemben senki nem oltatta be magát. Természetes módszerrel próbálunk védekezni az influenza ellen. Az oltóanyagoknak igenis van kockázati tényezőjük, és azt senki nem tudja, hogy hosszú távon milyen károsodást okozhat.
Ismerősök között 6 emberről tudok, aki beoltatta magát, mind beteg lett utána. Az egyik elég súlyosan, de két hét alatt kikecmergett belőle.

Szerintem minden kismamának inkább nyugalomra lenne szüksége, mint izgalomra. Higgyetek benne, hogy nekünk és a picinknek semmi baja nem lesz (függetlenül attól, hogy beoltattad magad, vagy sem), és akkor tényleg nem lesz semmi gond! :)

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül, de látom, hogy szóba került az elhunyt kismama és a babája.

Belinkelem a Babanet cikkét róla, alatta ott vannak a további anyagok, akit érdekel - előre mondom, mielőtt bárki nekem támadna, hogy minden anyagot a lehető leghitelesebb forrásokból készítettünk, alaposan körbejártuk a témát, és próbáltuk a lehető legteljesebb tájékoztatást adni erről a rohadt vírusról meg a védőoltásról.

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0912012

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Nem szeretnék a becsatolt cikkel kapcsolatban fórumvitát elindítani, csak gondoltam hátha érdekel valakit. Aki épp mérlegel az oltással kapcsolatban.
Azt hiszem a halott kismama és babája kicsit hatással van mindenkire, kismamára és nem kismamákra egyaránt.
Szóval remélem senki nem esik emiatt a másiknak majd. Úgyis mindenki a legjobb belátása szerint fog cselekedni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok Kismamik!

Mindenki majd elgondolkodik, mit tehet oltás és betegség ügyben - nagyon sajnálom, aki elhunyt borzalom, és sajnos nem volt elég, hogy a környezete be volt oltva!

Egészségpénztár: Örülök, hogy többen irtatok a lehetőségekről!

Minden bank mellett müködik egészségpénztár (OTP, MKB, DIMENZIÓ, PATIKA, TEMPO STB) Google beütve lehet taláni egy csomót, az enyémet megírom privátban - az egyik legjobb az biztos.

Mire jó: magándokik, OGYI számos patikaszerek, csecsemőápolási termékek, tápszer, pelenka, cumi, légzésfigyelő, igen gyógycipő stb stb. Nem tudom leírni még mire, mert 2 óra sem volna rá elég! Anyukámnak most csináltattunk szemüveget 40százalékkal volt igy olcsóbb.
De csak annak éri meg egyéni tagnak lenni, aki nem minimálbéren bejelentett, mert befizetett és visszaigényelhető SZJA kell hozzá!
Olvassatok róla, mert sokat kell, de aki rászánja az időt, sok pénzt spórolhat vele.

Arról még nem hallottam, hogy egyszeri támogatás - ez jó lehet, az én pénztáramban ilyen biztos nincs.

A felhasználás módját is leírják: gyakorlatilag mindenről számlát kell kérni és azt benyujtani elszámolásra. vagy egészségkártyával lehet fizetni. Ehhez azonban nem tartozik PIN kód, kvázi nagy a visszaélés veszélye elvesztés esetén! De ezekről is tájékozódni kell az illető pénztár honlapján. Először sokat kell olvasni, de MEGÉRI az időt és fáradtságot!

Táppénz és babás ellátások: www.oep.hu honlapon sokat lehet olvasni róla, ott vannak a letölthető nyomtatványok is. De gondolom 2009 évi mamák is segítenek. Annak jó, akinek a melóhelyén van kifizetőhely, mert az mindent intéz, amugy sok idő és utánjárás, várakozás, főleg a táppénzre.

Jó pocakosodást

kispatak
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?