Új privát üzeneted érkezett!

Én továbbra is küzdök a hányingerrel :( . Ma szinte egész nap ágyban voltam. Jól magam alatt vagyok és még 3 hónap (sóhaj). Nem tudom mi lesz velem. Van egy szép ablakképem különféle kartonokból, téli etető címmel. 3 évvel ezelőtt elkészült az egyik fele. Most közel egy hete győzködöm magam, hogy meg kéne csinálni az egészet. Ehelyett depisen nézem a falat. Néha már olvasni sincs kedvem. Apával is gondolkodnunk kéne, hogyan és hova tesszük a kiságyat és nem lenne baj, ha kaphatnék egy pelenkázós komódot is. Igaz, 3 gyerek felnőtt a kiságyra rakott pelenkázón/alatt.
pammut

Zarja Nem minden naspolya olyan kicsi. Bár a piacon általában az az apró kapható. Nekünk van egy fánk, idén 2 nagy gyümölcsös láda lett tele a termésével. Jobb években a mérete eléri egy jól megtermett mandarin méretét.
pammut

zarja: akkor nézd meg a táblázatban, hogy mi a férjes nevem :)
stephie

Na, csak nem bírtam, itt egy jó és kimerítő link a naspolyáról. Beltartalom, felhasználás stb. A vas mellett sok C vitamin és kalcium is van benne.

http://www.terebess.hu/tiszaorveny/gyum ... polya.html
pammut

Sziasztok!
Vegre kezdunk mar kilabalni ebbol a depis hangulatbol! Mondjuk, ehez kellett egy jofej,magyar szobatars is. Az osszehuzodasok szama is jelentosen lecsokkent, ugyhogy ezentul csak ejszaka fogja kapni a gorcsoldokat perfuzion keresztul. Baboca nem tudom mit csinalhat odabent, de Geri pocakja eleg kemenyen hullamzik. Mig ott voltam, 2 oran at ezt csinalta. Eleven egy legeny! Sajnos a karanten miatt csak 2 orat lehet bentulni ( 14-16 o-ig). Ez az egyedullet k..a szar tud lenni!
Geri udvozol benneteket!!!!!!
geri79

Geri-Jocó! Téged is szívesen látunk itt, ha szeretnél megosztani félelmeket, gondolatokat. Mindenki sokat gondol Gerire és nagyon hálásak vagyunk a szorgalmasan hozott hírekért. Biztos neki és Neked is rossz, hogy naponta csak 2 órát látjátok egymást, de egy kedves szobatárs, akivel megértik egymást, rengeteget tud javítani az ember lelkén. Örülünk a jó híreknek. Csak így tovább!
pammut

Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Pammut: mitől újult ki a hányinger? Talán meg lehetne előzni. Pl mikor kocsiban jön ki, akkor B vitamint szoktak adni? Kipróbáltad már? Vagy kevésbé fűszeres kaják, tarts egy gyümölcsnapot (tudom ajánlani az almát) próbálj meg egy húsmentes hetet, attól is csökkenhet a teher a pocidban. No depi, gyönyörű ősz van, régen volt ilyen szép kellemesen hűvös ősz. Sétálj a kertben, tervezgess, készíts a kölköknek mézeskalácsot, azt talán ágyban fekve is lehet (bár még sose próbáltam), hm, egy mézeskalácsházikó, cukorsüveges tetővel.

Stephi: ok, stimm minden, én meg itt fejtem minden ismerőst, hogy segítsenek.

Geri-Jocó: üdvözlünk közöttünk, és örülök, hogy hírt hozol Geriről. Üzenem neki, hogy nem engedélyezem, hogy a szüléssel megelőzzön engem. Elvileg én vagyok legkorábbra kiírva asszem Kokonyával (egy nappal később Edit), és legalább ebben az egyben én legyek az első!

zarja

Jocó, add át Gerinek, hogy továbbra is küldöm a pozitív energiát, sokat gondolok rá, és ha csak így a betűkön keresztül is, de nagy-nagy ölelést küldök neki és sok kitartást kívánok!
Aranyos lehetett, és milyen jó, hogy Te is láthattad, ahogy kisfiatok mocorog! :)

Kép
erusverus

Geri-Jocó, jó olvasni, hogy jobban van Geri és kezd rendeződni a helyzet, továbbra is nagyon szorítunk!!

Csipi, baba méretek: Ez igen! Milyen szép nagy! Jaj és most nézem az UH képet, nagyon szép baba!!

Juci, akkor ezek szerint nem kell parázni, mert nekem semmi ilyen jellegű panaszom, csak azt gondoltam, hogy akkor is kell aggódni, ha nincs semmi, na majd megkérdezem a dokit is a biztonság kedvéért..

Erusverus, nagyon ügyi vagy, szépeket csináltál!

Edit, ma délután megsütöttem a pogidat! Hogy hogy sikerült? Alig van már belőle pár darab… :D
lara

Köszi Zarja. Sokat használ, ha valaki foglalkozik velem, mert gyakran olyan anyátlan vagyok (40 évesen :wink: ).
A hányinger sajnos ágyban, párnák közt és gyakorlatilag 5 napos krumpli-kamilla tea diéta után is kitart. És erősen a koraterhességi mintákat mutatja :( .
Majd összeszedem ám magam. Évek óta lapít a kreatívos szekrényemben dekorgumiból készíthető macikák csomag is. Abból tudok babácskának csinálni lógós díszt. Kislányomnak filckorongokból csináltam méhecskéket és az volt a nézegetnivalója :D . Igaz nem világít, forog és nótázik, de ezeknek a funkcióknak a javát pótolni tudom :D .
pammut

Jovok kicsit nyavogni es elkoszonni.
Ezek elott hozzaszologatok.

Receptek: jo otlet volt a kulon topic. Most nagyon azon vagyok, hogy sutogetni fogok anyaeknal harom hetig amennyit csak lehet. Foznom ott ugysem kell, haztartast vezetni sem, penzt keresni sem, net hianyaban meg netezni sem. Szoval raerek. Csak Kristofozok, pihenek. Es sutok. Azt nemtom ki eszi majd meg. Max a szomszedok. :D

Naspolya: en hallottam mar ezt a szot, de fogalmam sincs, hogy hol es hogy mi is ez. Vagyis most mar utananeztem es felkeltette a kivancsisagomat.

Vas: hat, nem szivesen kezdem el szedni anelkul, hogy tudnam van-e ra szuksegem egyaltalan. Ugyanis nagyon felek, hogy szekrekedest okoz. Illetve en nem vagyok egy vashianyos tipus. Abbol gondolom, mert tavaly is a terhessegem utolso nehany heteben csokkent csak a vasam, de akkor sem durvan, hanem epp az elfogadhato mertekben. Nem is irtak ra semmit, annyit kertek, hogy egyek spenotot, ceklat, meg ilyesmit. Imadom a ceklat (a spenotot nem), igy azokban a hetekben ettem majd minden nap sulve, fozve, salatakent.
Kivaltom a vasat, kiprobalom, hogy nalam mit okoz (tuti szekrekedes lesz, mert most eleve szenvedos vagyok, idegen helyen en ugye nemtok produkalni). :oops: :oops:
De a jovoheten megyek a hazidokihoz is Kristof oltasa miatt, megkerdezem, hogy tudna-e vert levenni nekem egy teljes verkep miatt, majd elmondom, hogy mi a szitu es hogy kacsintson mar ra a vasamra.

Geri-Joco: nagyon orulok, hogy javul a helyzet. Csak igy tovabb. Harom hetre eltunok, ettol csak jobbakat szeretnek visszaolvasni!

Mobilnet: koszonom az ajanlast. Egy gond van csak. Vegigneztem nehany lehetoseget, atnyomoztam, de elvileg anyaek teljes mertekben kivul esnek a lefedettsegen. Tehat nem tudnam hasznalni.

Rolam: depis vagyok, nagyon depis. Nem talalom a helyem, nem talalom Ferit. Satorozo ciganynak erzem magam, semmilyen tamasz nincs mogottem. Vagyis van, de messze. Feri ma koltozott ki a lakasbol. Elotte kompletten kifestette, rendbe rakta a lakast. Kuldott at kepeket. Hat, nem kellett volna. Ezer bajunk volt mar a lakassal, kicsi is volt, ettol fuggetlenul most a szivunk szakad meg. Feri is letort, en is az vagyok. Mert mindegy, hogy milyen volt, de akkor is rettenetesen sok fontos es sok jo dolog tortent ott velunk, a kozos eletunk igazi resze ott indult el. (elotte harom honapig a szomszed lakasban voltunk). Rengeteget szorakoztunk ott meg nem-csalados korszakunkban, majd ott hataroztuk el, hogy johet a baba, ott fogant Kristof, ott kerte meg Feri a kezem, ott rendeztuk be a babaszobat, ott izgultunk, hogy mikor szulok, ott vajudtam, oda tertunk haza a babaval, majd jott a kovetkezo baba otlet. Es meg sorolhatnam.
Mindegy, hogy milyen volt, de a mienk volt. Es barmerre mentunk, tudtuk, hogy oda megyunk haza, hogy meleg lesz es a mi szagunk fogad, sorolhatnam.
Nah mindegy, a lenyeg az, hogy depis vagyok.
Egyebkent nagyon ugy nez ki, hogy el van dontve mar, hogy hova megyunk. Nem tuti, de valoszinuleg Maglodra koltozunk.

Nah, en elkoszonok. Probalok majd neha-neha net ele kerulni, de nem igerem. Meg egyebkent is. Ha nem jutok minden nap minimum egy orara nethez, akkor eselyem sincs arra, hogy vissza birjalak olvasni benneteket es meg reagaljak is.
Szoval biztos, ami biztos azt mondom, hogy harom het mulva talalkozunk lanyok!

Semmi rosszat ne halljak! Hatrakotom a sarkat annak, aki remisztgeti kismama tarsait, vagy rossz hirt hoz!

Puszi nektek!
Vendég

Fél órája értünk haza az unokahugaim szülinapjáról. Már 3 éves nagylányok! :D Olyan jó volt velük lenni! Miután lefektettük őket, még Activity club edition-t játszottunk a bátyámékkal mostanáig. Férjem bezuhant az ágyba én meg még nem vagyok álmos, gondoltam benézek a "banyanetre"

Köszönöm a naspolyás infókat, így már el tudom képzelni milyen fini lehet :)

Háziállatnak a teknős is nagyon jó! Olyan jópofán bambák, vízszűrő mellett viszonylag ritkán kell takaratani, a vízbeugrálástól eltekintve csendesek és akár két hetet is kibírnak kaja nélkül. Én 8 éve a szülinapomra kaptam őket, akkor 20Ft-os méretűek voltak, most meg mint egy-egy fél tégla. :)

Zarja: a falunk eredetileg ilyen zöld volt, erre megrajzoltam krétával a hullámvonalat (ahogy jött, nem méregettem), majd a vonal mentén kis ecsettel lefestettem sárgával (az orrom szinte hozzáért a falhoz, annyira koncentráltam időnként :lol:). Eléggé szabálytalan lett, de nekem pont ez tetszik benne, így méginkább olyan lesz (remélem) mintha a vonat dombokon-völgyeken menne :)
Itt már a második réteget festem és naaaaaaagyon koncentrálok :lol:
Kép

Jocó: köszönjük, ezek nagyon jó hírek! (kivéve a látogatási tilalmat :( ) Sokat gondolok rátok! Kitartás!
Csatlakozom Pammuthoz,: írj nekünk bármikor-bármiről, ha úgy érzed segít, vagy csak kedved lenne "beszélgetni"

Csipike: nagyon édes "kicsi"-lány :)

Bea: jó utat, várunk vissza 3 hét múlva! Igyekszünk, hogy addig is nagyon jók legyünk! :roll: :wink:
zuzmooo

Tettem fel néhány pocak fotót is. Így képen szemből sokkal nagyobbnak látom, mint oldalról :roll:

Na, megyek, bebújok Apa mellé, hátha el tudok aludni.
zuzmooo

Pammut: előttem a kép: babó sír, Pammut anyánkat apa felhúzza és a kiságy előtt forog, nótázik és villog. De ez tényleg jó ötlet. Erről jut eszembe, itthon még hozzá se nyúltam a játszószőnyeghez. Már nem sok van vissza, a hátoldalt akarom tiri-tarka pettyes, vonalas, macikás igazi patchworkre megcsinálni. Hétfőn levizsgázom, utána előkaparom, megnézem, mi van még vissza.

Ja és Pammut Bori! TE SEM ELŐZHETSZ MEG A SZÜLÉSSEL!

Csajok, baj van. Kezdek ráparázni. Már nincs két hónapom se vissza. Igyekszem nem gondolni a nyomasztó részére, de izé, hát őszintén szólva félek. Mostanában olyan öregasszonyosan sírós vagyok. Mindenen el tudom pityeregni magam. Persze a modern emancipált női oldalam ezt mélységesen megveti. Így szinte állandó szipogás a vége. Ráadásul nem tudom, mi van, de két napja megállás nélkül kemény a pocim. Próbáltam mindent: párosával dobom a magnéziumot, pihentem is, relaxáció, légzés, simogattam és semmi. Ugyanolyan kemény. Lehet, hogy holnap rátelefonálok a védőnőre.

Bea! Teljesen nem tudlak, de kicsit átérzem helyzeted. Mi nagy ésszel kitaláltuk, hogy majd januárban hazaköltözünk Komlóra, mert mégis közelebb van Pécs, ha szülni kell. De én már most tudom, hogy nem akarok itthonról elmenni. Nem akarom anyut hallgatni, nem akarok számomra idegen helyen élni. Itt az otthonom. Akárhogy is variálom, nem fogjuk megúszni. A dokik és egyéb járulékok mind azt mondták, hogy 38. héttől minden nap mehetek vizsgálatra, hol Komlóra turkászhoz, hol Pécsre NST-re. Azt már nem igazán egészséges (anyagilag és emberileg sem), hogy minden nap ennyit utazzunk. Az észszerűség azt kívánja, hogy menjünk haza Komlóra. De nekem egyetlen porcikám se kívánja. A fenébe is végül is ez az otthonom. Minek kell nekem mindig variálnom az életem???? Lehet, hogy mint a vemhes medveanya, magamra zárom a lakást, és senkit se engedek be a nyugalmam érdekében?

Bea! Mindig azzal próbálom magam vigasztalni, hogy azért alapvetően elégedettek lehetek az életemmel, mégha nem is minden tökéletes. És tuti, hogy ez olyan, mint a magyar népmesében a 3 feladat: ha sikeresen teljesítem, akkor meglesz a jutalmam. Így kell lennie.

zarja

Sziasztok, jó reggelt!

Na, éjjel 3-kor én is fent voltam, és olvasgattam egy nagyon unalmas könyvet. A számgép bent van a hálószobánkban így fel sem merül, hogy zörögjek (meg nem is akarózik kibújni a jó meleg ágyikóból. :lol: )
Ma szép időnek ígérkezik, csak fúj a szél. Az ebéd elkészítése pofon egyszerű. A besózott kacsa már a zacskóban a sütőben, ehhez krumplipüré és kompót (birs és körte). Ja, tudtommal a birsben is van vas :D .

Kezdek rákívánni valami sütésre, lehet kipróbálom a sokak által dícsért Bea féle csokis-meggyest :D . Vagy a dióstekercset. Holnapra van kajánk, szóval lesz időm.
pammut

Zarja :lol: :lol: :lol: és ehhez képzelj el egy 180 cm-es 90 kg-os balerinát :D . Énekben azért jó vagyok.
Na, tegnap este mivel nehezebben ment az elalvás, én is szültem. Mármint szépen tudatosan felidéztem az elmúlt 3 alkalmat. (Érdekes a 2.-ról nemigen van emlékem, igaz az nagyon gyors volt.) Elgondoltam a vajúdást, meg egyebeket. Csak azért, mert úgyse úgy fog történni, ahogy tervezem :D . Még a vajúdási helyzet sem volt egyforma sose.
Aztán álmodtam. Volt egy csaj a szobában, aki már megszült (én még nem) és volt neki Tena Lady betétje. Akkora volt, hogy elől-hátul a hónaljáig ért :lol: . És mintás volt :lol: . Én meg megnéztem, hogy ez mekkora méret, mert azt felismertem, hogy ennél eggyel kisebb a hasznos :lol: :lol: .
pammut

Én ha elképzelem, akkor tuti, hogy itthonról indulunk. A komlói indulást el se merem képzelni: ott sivítozik nekem a nagyi, anyu mondja a maga okosságait, Zsolti színideg, én meg egy ideig összeszorított ajkakkal sürgetem Zsoltit, hogy induljunk már innen a francba. Ha nem elég gyors, akkor jön az üvöltés a famíliával. Itthon azért más lenne, elvonulnék a fürdőbe, a kisszobába, békés elnyüszögnék, aztán mikor itt az ideje, szépen legurulnánk Pécsre, Szigetváron át (arra kicsit egyszerűbb az út, és jobban is takarítják télen). Igen, ha lehetne választani, ez utóbbira szavazok. Érdekes, annak ellenére hogy totál magabiztos vagyok, és úgy gondolom, hogy mindent megtettem az ügy érdekében, van bennem egy nagy adag félsz. Az ismeretlentől. És ez egyre közeledik....

zarja

Mikor mi megvettük a forgót, hazavittük, felszereltük a babónak, felhúztuk és meghallgattuk. Mindkettőnknek ugyanaz jutott róla eszébe: a régi ékszerdobozban piruettező balerina. Így a kisszoba közepén mindketten lábujjhegyen pörögtünk, forogtunk a zene dallamára. :lol: Hát igen, lehet, hogy a Bulcsi lesz a legérettebb hármónk közül?

zarja

Jó reggelt!

Luca dackorszaka a tetőfokán. Gonosz anyu meg nem segít neki... Mindenesetre tanulságos, hogy végighallgattam a reggeli öltöztetés hiszijét (anyám erőszakkal elrángatta misére, csak mert szerinte buli :roll: ) mert tudom, hogy anyám ugyanolyan idegbeteg vele is, mint velünk volt. Nem változott semmit a problémamegoldó képessége. Két dolog volt, amiről azt gondolta használ: fakanál, nadrágszíj. Csak akkor sz@rt be az elmélet, amikor 7-8évesen összeszorítottam a fogam és nem sírtam. Akkor meg mit csinál, megpukkad!? :twisted: Elég sajátos nevelési elvei vannak. Lényegében semmiben nem szeretném követni. Szerencsére remek tanáraim voltak és mivel eminens voltam, nem illett volna a züllött életstílus hozzám :lol:

De legalább jó tudni, hogy akkor bízom anyámra a gyerekeimet, ha fagy. Pontosabban akkor se! :shock:

Fura, mert amíg Szolnokon laktunk, anyu 5éves koromig otthon volt velünk. Apa állatorvosként jól keresett, normálisan megéltünk. Anyu volt a világ legkedvesebb anyukája. Mesélt, sütött-főzött. Korcsolyázni vitt... Aztán meghalt nagyapám és át kellett venni a virágboltot. Anyu reggel 7-18h ig melózott minden nap. Vasárnap is. Hajnalban virágpiac. Apu Szlovákiában kapott állást ami miatt 3-4napos szolgálatban volt hetente. Onnantól se anyánk, se apánk nem volt. Pénz volt több is mint kéne, de pont akkor egy gyereknek baromira nem ez kellett volna.
Csak abban reménykedem, hogy a saját gyerekeimnek ezt soha nem kell megtapasztalnia! :roll:

Apjuk 2napja, mióta Laoszba repültek nem elérhető. Még az sms-t sem kapja meg. Ok, buddhista kolostorba minek is térerő. Tuti őt nagyon megviseli, mert addig minden nap beszéltünk és sztem nem számított rá, hogy ez lesz. Gondolom stresszeli, hogy nem tud elérni minket, hogy elmondja, hogy nincs baj! Majd holnap felhívom az utazási irodát, és hátha az idegenvezetővel tudok neki üzenni, mert most 8napig még itt lesznek!

Eszter!
Tökéletesen megértelek, hogy ragaszkodsz az otthonodhoz. Semmi kedvem itt lenni, pedig tényleg ideális egy gyereknek. Csak a cigi, meg hogy egy estimesét sem nézhet meg a gyerek fikázás nélkül. Meg anyám suttyomba leveszi 10fokra a fűtést... meg ilyenek. Otthon kicsi a hely, nincs mit csinálni. De legalább az van, amit én szeretek.

Lucával tök sokat idegeltem magam a vége fele, hogy ugye én nappal otthon vagyok, akkor kocsi nélkül épp. Apa meg a város másik felén dolgozik és mi lesz, ha megindul a szülés és nem érem el azonnal? Hogy megyek be? Mi lesz, ha a kocsiban szülök...stb. Aztán egy csodás, nyugudt, együtt töltött vasárnap délután megindult szépen a szülés és együtt bementünk a kórházba. Ahogy terveztem.
Most kicsit problémásabb, mert Lucára is kell valakinek vigyázni. Szóval remélem, hogy nem éjjel jönnek rám a szülési fájdalmak. Egyébként most is az lenne a jó, ha hétvégén szülnénk. A kórház felé útközben lepasszoljuk Lujzit. Nem örülnék, ha hajnalban kellene anyósékat átrángatni, mert nálunk nem nagyon tudnak mit kezdeni, plusz após nem ülteti be a gyereket a kocsijába.

Így tudatosan magyarázom magamba a hétköznap délutánt, vagy a hétvégét.

Gátmasszázs: már vettem egy Weleda gátmasszázs olajat. A 34. héttől kell kezdeni a kencézést. A 36. héttől meg a málnalevél teát. Plusz beszélem a homeopátiás baráti körrel, miket ajánlanak még. (sebgyógyulás, ha kell, vajúdásra...stb)

Lucával azt olvastam, hogy a 31. hétre össze kell pakolni a szülőszobás cuccot. :lol: Hát ez most nem így lesz. Vasalni is csak januárban kezdek el!!!! :lol:
Vendég

Jocó! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Gyere csak nyugodtan a "banyanetre" :lol: akár panaszkodni akár csak beszélgetni. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a magam nevében mondom, hogy számíthatsz ránk bármiben. :lol: Gerinek pedig kitartás. Nem lesz semi baj. Imádkozunk érte úgyhogy semmi baj nem lehet. :roll:

Zarja! Nekem még jó sok időm van, de én is parázok pont ilyen dolgokon, mint te. Igaz nekem nem kell költözködnöm, engem anyós készít ki idegileg. Tegnap este fél 10 után azért hívott fel, jelzem már majdnem aludtam, hogy nézzem a Story tv-t mert, Szinetár Dóra és a férje a szülésről beszélgetnek... Szerintetek? :shock:
Beszéld meg a családoddal a félelmeidet, hátha az segít. Egyébként mamád, meg anyud is tudja, hogy nem egyik percről a másikra fogsz megszülni úgyhogy nem hiszem, hogy sipítoznának, bár nem ismerem őket :oops:

Na nem pofázok már ennyit.

Leléptem anyuciékhoz, a kis keresztlányunknak ma ünnepeljük a szülinapját. Pénteken volt 1 éves :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Tuti, hogy szörnyű anya leszek :(
Zsolti ma reggel elment dolgozni, én kivakartam magam fél 9-kor az ágyból, hogy éhes vagyok. Üres a hűtő, semmi se tetszik. Így ettem egy vaníliás fogyis shake-t (régebbről maradt) meg vagy 30 db lasponyát. Meg egy fél tábla csokit. Azóta netelek, és nem érdekel a vetetlen ágy, meg a mosatlan. Tanulni kéne, de sokkal fontosabb, hogy karácsonyi zenét találjak. Mondjuk már felöltöztem ez is valami.
Hm, tanulni kéne.

Ebéd? Valamit lövök a konyhában. Most ez sem érdekel.

Kórházi csomag: nem akarok a pénzünkhöz nyúlni, így várom a fizut, hogy a fennmaradó részt megvegyem, akkor összecsomagolok. Nem terveztem idén szülni, így még ráérek. Szerintem.

zarja

Eszter!

Én még pizsamában!!! :lol: :lol:
De már a cuccunkat összepakoltam, hogy hazamegyünk, meg betoltam két brazil kakaós Danette pudingot! :roll: És fel sem öltözöm indulásig! (asszem beágyaztam. vagy nem.)
Vendég

Hello-hello!

Örülök, hogy Geri helyzete egy kicsit rendeződött.

Nálunk apa még mindig elég rosszkedvű, ilyenkor éjszaka számítógépezik, hajlanig, most is ez volt, és felébresztett 4-kor, amikor lefeküdt mellém. Na onnantól kzdve én nem aludtam - na jó, pár órát, aztán 9ig nyomtam.

Nóri, Eszter, én is lesz*rom, hogy szalad a lakás, semmit kedvem vele foglalkozni - csak nem vagyok ettől még sz*r (leendő) anya :oops:

Új tünetem van: dugul a bal fülem, de nagyon - ez régebben, pár éve is jellemző volt, aztán elmúlt nagyrészt, de most újra. Hülyére idegesít, nem tudok tőle beszélni, ha sluttyog ez az izé a fülemben :(

Ma nagy közös (férjem és én) családi szülinap lesz szülőstül, anyós-após, úgyhogy nagy lelkierőt kívánok magamnak ...

boruska

Nóri! Küldtem neked priviben néhány táblázat adatot, ha nem lesz kisebb dolgod nagyobb ennél, légyszi tedd be. Én tuti eltűntetném a táblát, ha nekiállnék szerkeszteni.
Én sem akarok február előtt szülni, csak valahogy megnyugtatna a tudat, hogyha kell, csak kikotrom a táskám az ágy aljából és mehetünk. Babaruhát én is csak az ünnepek után fogok rendezni. Nekünk még kiságyunk sincs. De nem izgat. Tudom, hogy hetekig prímán elvan a nagyágy közepén is. A kis spenót nem megy sehova :D . Ja, meg jó neki a babakocsi mózese is. És Apa is prímán tud kiságyat venni, ha szükséges :D .

Általában én is de 10 óra körül megyek zuhanyozni, öltözni. És Zarja nem attól leszel jó anyuka, hogy élén áll a lakás, hanem, hogy ott vagy kisembered mellett amikor kell :D . Emberem mindig csak egyetlen elvet tartott szem előtt: azért vagyok otthon, hogy a babának ne kelljen sírnia. És nem bírtuk sose azon elveket, hogy "dehát elkényeztetjük, ha minden nyekkre felvesszük". Egy akár 10-12 hónapos gyereket? (Pláne kisebbet?) Az azért sír, mert valami baja van, hiányzik neki!! Nem ez kapatja el. Hanem amikor akkor is cipeli a popóját a kedves rokonság, amikor tök jól elvan. Na, gyereknevelésről, majd 4-5 hónap múlva először :D .
pammut

Hát szegény Bulcsinak nagyon jó fiúnak kell lennie. Mondjuk azt már eldöntöttem, hogy piszkosul nem érdekel senki szava, ha sír látszólag minden ok nélkül, meg fogom szeretgetni és nem hagyom hogy erősödjön a tüdeje. Anyu már most figyelmeztetett, hogy vigyázzak, mert nagyon el lehet kényeztetni a pici babákat. Ha az kényeztetés, hogy minden nyekkre rohanok hozzá. És tudjátok mit, igenis el fogom kényeztetni, és minden nyekkre rohanok hozzá, mert nem véletlenül nyöszög. Mikor ölelgessem egyébként? Majd 10 évesen? Akkor már ciki lesz neki. Akkor meg azon fogok nyavalyogni, hogy már nem is engedi, hogy megsimigáljam. Na ezt megelőzvén nem fogom vissza magam az elején :lol:

Nem hiszem, hogy ez a kényeztetés. Inkább az, hogy minden marhaságot megvesznek a szülők, no meg kicsikém mit főzzek neked szöveg. És egyébként én a mai napig szoktam nyüszögni a Zsoltinak, hogy feküdjön le mellém, és csak simigálja a buksim. Meg is teszi. Akkor most én is el vagyok kényeztetve?

zarja

Tapasztaltabbak, segítsetek. Kb két hete nyüstölöm magam miatta: szerintetek vegyek mellszívót? Van értelme? Mert ha azt veszek, ahhoz azért jó, ha van egy mikrós sterilizátor. Nem tudom mi legyen

zarja

Eszter!

Sztem ne vegyél. Stimulálni lehet kézzel fejéssel is. Bár nem annyira hatékony, de egy mellgyuszinál jól jön. Viszont, ha meg nem tudsz/akarsz/kell fejni, ott áll majd feleslegesen. Nézd ki, hol a legolcsóbb, milyet szeretnél. Szülés után apuka is megveheti a fejőgépet, ha kell.
Mi a mérleggel voltunk így. Végül lett, de csak azért, mert a kórházban vészesen lefogyott a kiscsirke! :lol:

Kényeztetés: hát sztem az első hetek arról szólnak, hogy állsz az alvó gyerek fölött és nézed, mikor ébred fel, hogy kivehesd. És megy a verseny érte apával!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Juj, Lányok, olyan furi, hogy már azon agyalunk, milyen lesz a szülés, hogy jutunk el a kórházig stb. És a példátokból kiindulva -bár én még leginkább a karácsonyon és a babacuccok beszerzésén töröm a kobakom-, szerintem én is baromira be leszek gyulladva, mert alapból elég izgulós vagyok. Remélem, a szülésznő rendes és segítőkész lesz. Bár vártam, hogy felhív holnap, de hát szombat volt, ő meg ráadásul éjszakás volt, így gondolom, kiment a fejéből. No, majd holnap megpróbálom elérni.

Pammut, olyan jót nevettem a Tena Lady-s álmodon! :D Ja, elég vizuális típus vagyok, úgyhogy a gyerekzenére lejtett tánc képe is megjelent lelki szemeim előtt. :lol:
Ja, és ugye pár napja még nem győztem csodálkozni, hogy Ti milyen későig fent tudtok maradni, és meg folyamatosan aludnék. Na, ezt a hétvégén mintha elvágták volna... Nem tudom, hogy apa hiánya vagy a bevásárlás körül forgó heves gondolataim okozzák-e, de alig aludtam valamit az utóbbi két éjjel. Tegnap pl. 23h körül elterveztem, hogy na, jól van, most már aztán tényleg irány az ágy. Szerintetek el tudtam aludni?! Persze, hogy nem! Forgolódtam vagy másfél órát, aztán nem bírtam tovább, villany felkapcs, tévé benyom, és nekiálltam gyöngyöt fűzni! No, mondjuk az utóbbi legalább bevált. Majd' kiestek a szemeim, pedig nem lettem kész egy teljes mintával. 2 körül aludtam el...
Remélem, ez az alvós probléma ma jobbra fordul!

Férjem szüleinél ebédel, de nekem már csak kéne valamit alkotnom, de felugrott a barátnőm, és eddig még egy lábast sem mozdítottam meg... De lesz csirkeaprólékból leves, meg pörkölt éééés gesztenyepüré vagy meggyes pite! :) Vagy mindkettő :D

Kép
erusverus

zarja: nekem van mellszívóm, avent isis nem bántam meg hogy megvettem, sőt! Az első gyerekkel még elektromos mellszívót vettem, az olyan sz*r volt, hogy csuda. Kb 2 perc alatt az összes tejet odaszívta a mellem elejébe amitől úgy bekeményedett, hogy csak kézzel lehetett kifejni. A második gyerekkel már épp ezért kézi pumpásat vettem, igaz, hogy akkor is elég drága volt 12 ezerért, de olyan könnyen és gyorsan kiszívta a mellemből a tejcsit mint az álom. Tök olyan volt, mintha a baba szopizott volna, és így bőven volt tejem is, hisz állandóan kiürítettem mindkét mellem. Én már a kórházba is bevittem magammal, mert amikor bedurran a mell akkor iszonyatosan tud fájni és ha nem szívod ki rendesen, akkor begyulladhat, belázasodhatsz, akkor meg nem lehet a babát szoptatni. A múltkor is épp láttam a neten, hogy bontatlan állapotban kínálták 10 ért.
Sterilizálás: sima vízfürdőben forralni is jó, de mivel nekünk van ilyen emeletes zöldségpárolónk, én azzal csináltam.

Abban egyetértek anyukáddal, hogy a kicsik nagyon könnyen hozzá tudnak szokni a kényeztetéshez, hihetetlen leleményesek :)
Amikor először szültem, egy olyan anyuka is volt a szobánkban akinek a sokadik lombik jött össze. Persze, hogy állandóan tyutyujgatta a kicsit, aminek az lett az eredménye, hogy már a 3.! napon ha letette, abban a percben ordított. Még wc-re is úgy ment ki, hogy amikor elaludt akkor óvatosan kicsoszogott.
A szakirodalom szerint hagyni kell őket maguktól elaludni. Én így tettem, nem is volt gond. Ha sírt, akkor odamentem a kiságyhoz, kicsit beszéltem hozzá és utána kijöttem. Azt meg úgyis fogod látni ha mondjuk fáj a pocija, vagy amikor jön a foga vagy csak egy kis társaságra vágyik.

Most leginkább a légzésfigyelőn gondolkodom, de olyan sokba kerül és olyan sz*rul állunk, hogy örülünk ha megélünk :(
stephie

Nóri:
Kényeztetés: hát sztem az első hetek arról szólnak, hogy állsz az alvó gyerek fölött és nézed, mikor ébred fel, hogy kivehesd. És megy a verseny érte apával!!! :lol:

:lol: :lol: :lol: Asszem a jövőnket láttad! :lol: :lol: :lol:

Karácsonyi hangulat: egyenlőre itt tartok:
http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/4166 ... zoveg.html

ez megy reggel óta

De most eljutottam odáig, hogy néztem Zsoltinak forró csokit. Lehet, hogy ma tanulás helyett inkább sütni fogok.

Piszkosul nem érdekel a tanulnivaló

Anita: nézz körbe a teszveszen, vaterán légzésfigyu tekintetében.

zarja

Nem azt mondom, hogy nem jó a mellszívó, nekem is van. Mondjuk azt nem értem, miért kellett az elektromos aventet lecserélni, mikor az kéziként is működik... :oops:
De ha teszem azt (persze ilyen nem lesz) egyáltalán nem tud valaki szoptatni lásd Bea, akkor egy felesleges kiadással kevesebb. Azért mondtam, hogy akár apa is megveheti a kórházi idő alatt.

Egyébként minden nő más szoptatás szempontjából. Én ha akartam volna, se tudtam volna 2mellből szoptatni. Luca kb 3-5percig volt cicin. Azalatt 4-5naposan 200ml-t nyomott be. Utána még egy 100ml-kifejtem abból a mellből, meg kb 200ml-t a másikból. Ha otthon voltam. Ha nem, akkor meg nem. Meg éjjel sem. Ennek az eredménye: éjjel szanaszét áztatott lepedő, egyéb helyen kézzel csapba fejt mell, hogy ne ázzon át a kabátom is. Aztán amikor leálltam a fejéssel, jobb lett, kezdett beállni a mennyiség. De így is olyan zsíros volt, hogy vastagon állt a pohár tetején...
Vendég

zarja: Én éjszaka álmomban is anyámmal veszekedtem, de én legalább nem vagyok rászorulva, hogy lássam és hallgassam. Még a párom is vele álmodott, ott is vitatkoztunk vele. :) Ez van, majd keveset megyünk haza és lebeszélem róla hogy túl sűrűn jöjjön. Nekem a szüléssel kapcsolatban tudod mi a furcsa? Hogy egyáltalán nem parázok tőle!!! Én!!! Aki minden miatt aggódik és pánikol. Majd akkor biztosan fogok félni, amikor beindul, de most hogy a dokim és a szülésznők is már közvetlenebb ismerősök lesznek, ez valahogy még jobban megnyugtat. Majd ez biztosan változik még. Mi lenne, ha a rokonságnak nem szólnál, hogy szülni mentek? Akkor otthon is mehetne nyugisabban a dolog. Én biztosan megpróbálnám titokban tartani amíg csak lehet, hogy ez az ideg ne adódjon hozzá a szülés miattihoz. Már miért lennél szörnyű anya? Ha ezt mondod már nem leszel az.

gátmasszázs: Sajnos nálam ez szerintem elmarad. :( Ugyan nem kérdeztem rá a dokinál, de szerintem nem igazán merném semmivel ingerelni sem a gát tájékát és nem is szeretnék a kezemmel valami bacit oda juttatni. Mindegy, majd legközelebb.

kórházi csomag: Én kipakoltam a cuccomat, de elég hamar vissza tudnám dobálni ha kéne.

nóri: Hogy hogy hazamentek? Megelégelted a szülői ház kényelmét? :D

bellerreni: Én mindig lehalkítom a telefont, mikor aludni megyünk. Nem lehet semmi olyan fontos. :)
vicky79
Budapest III. kerület

pammut: Nekünk már van kiságy, de még babonából és helyhiány miatt nem raktuk össze. De a múlt heti ijedelemre megvettük. A gyerekneveléssel kapcsolatban én is azt hallottam, hogy min. 3 hónapig nem hisztiznek még, hanem tényleg szükségük van valakire és nem tudják máshogy kifejezni. Utána azért már kezdenek rafkósak lenni, de ezt csak észre vesszük.

zarja: Én szerencsére kaptam, bár nagyon azt mondtam hogy semmi értelme, de most már vennék. Állítólag az elején még bent marad a tejcsi vége és begyulladhat a mell. Persze lehet hogy felesleges, mert mondjuk nincs is teje az embernek, de én most már örülök hogy van. Bár lehet hogy csak akkor vennék, ha látom hogy kell.

stephie: A légzésfigyelőt én is a neten veszek, azokat sem használják agyon és 15 alatt már lehet szerezni jót.
vicky79
Budapest III. kerület

Aggodalmaskodás kérdése: magamat ismerve én tuti, hogy nem bírnám ki, hogy nem menjek oda a babánkhoz, ha sír vagy nyöszörög. Bár nagymamám mindig elmondja, ahányszor beszélünk telefonon, hogy "Jaj, kislányom, csak olyan ne legyél, mint én. Még a konyhába vagy a wc-re sem mertem kimenni apád miatt." Szóval nem kell még a széltől is óvni stb. De szerintem ez a legtöbb anyánál ösztönszerűen jön, nem? Volt egy példa erre a baráti társaságunkban: nálunk volt valami összejövetel. Az egyik házaspárnak pár hónapja született kisfiuk, és hozták magukkal. Persze a pici hamar elálmosodott, anyukája bevitte a hálószobánkba, lefektette az ágyunkra, jól körbepárnázta, majd kijött, becsukta az ajtót, hogy a beszélgetésünk ne zavarja a babát. De ő szegénykém, gondolom, érezte, hogy idegen helyen van, meg anya sincs vele, és nagyon keservesen elkezdett sírni. Anyukája először még benézett, majd kijött hozzánk. De a gyerek csak nem hagyta abba, 10 percenként rázendített. És nagyon durva volt látni, hogy az apuka nem engedte be az anyukát hozzá. Szó szerint lefogta, és ráparancsolt, hogy márpedig minden kis sírásra nem kell bemenni hozzá... Az anyuka tiszta ideg volt, próbálta leplezni, de szegényen annyira látszott, hogy majd' megszakad a szíve. És az apa csak nem engedte... Már szinte én szégyelltem magam miatta, úgy sajnáltam az anyukát és a babát. :( Mondjuk engem biztos nem lehetne megállítani, ha a gyerekemről van szó, egy idegen szobában, csukott ajtó mögött... és még nevetgéljek, beszélgessek türelmesen, mi? :?
Egyébként meg már kb. egy hónaposan hozták a kisfiút minden egyes kocsmázós estre, szegénykém ott kókadozott az anyja ölében vagy a babakocsiban, de nem vitte volna korábban haza, ők is maradtak este 11-ig, éjfélig... Lehet, hogy muszáj volt, az apa parancsa?! Hát az elég szomorú lenne... Mondjuk első ránézésre nem z jut eszembe róluk, hogy jaj, de szép, boldog pár, család... :roll:

No, lényeg a lényeg. Nem szeretném elkényeztetni a kisfiúnkat, mármint nem szeretném, ha egy anyámasszony katonája lenne, de ha sír, igenis odamegyek hozzá, sőt, tuti eltúlzok majd egy-két dolgot. De ki mondja meg, mi számít túlzásnak, nem?!

Nem könnyű. :)

Kép
erusverus

Szülés para: nálam az a legnagyobb para, hogy hova teszem a gyerekeket, amíg szülünk…itt se rokon, se barátok…fogalmam sincs, pláne, ha éjszaka indul a buli…nem tudom senkihez sem átvinni, sem áthívni senkit, nem tudom bedobni őket a mamához, mert 200 km-re laknak :cry:

Nóri, gátmasszázs: hol lehet kapni az olajat? Én is meg akarom próbálni ezt a masszázst. Én úgy hallottam, hogy a 36.héttől lehet kezdeni, napi 3-5 perc, szigorúan agyontisztított kézzel.

Zarja, szerintem sem kell mellszívó, hanem nézd ki, hogy milyet vennél ha kellene és ha tényleg kell, majd apuka megveszi utólag. Ha nagyon kell, a kórházba is be tudja vinni. Mert most beruházol egy 20 eFt-os darabra, aztán lehet, hogy nem is használod…A másik vari, hogy veszel egy olcsóbbat és ha mégsem használod, nem gáz.

Edit, ma ettük meg a pogi maradékát és még ma is puha! Én eddig éleszőt nélküli pogikat csináltam, aztán mindig azonnal megszáradtak. Ezek szerint a kulcs az élesztő (?)

Éjjeli babasírás: nálunk nem lesz gond, mert velünk alszik majd, így nem kell nélkülöznie, sírás probléma kipipálva :D
lara

Erusverus: a baráti társaságban miért kellett külön lefektetni a babát, ha tényleg álmos, akkor a porszívó mellett is nyugodtan alszik. Legfeljebb arra a kis időre kell magány, míg elalszik. Teljes lelki nyugalommal ott altattam volna el, ahol a többiek beszélgetnek.
Részemről ezért is akarok kendőt venni. Mert ha bemegyek az Alapítványhoz, akkor nem akarom, hogy másik szobában aludjon, félrevonulok, felkötöm, elaltatom és utána együtt megyünk vissza. Terveim szerint.

Mellesleg sajnálom én is szegény asszonyt. Meglátszik, ki az úr a háznál.

Lara: és veletek egy ágyban, vagy egy szobában alszik majd a babó?

Egy ismerős mesélte, hogy az első gyermeknél árkot vájtak a parkettába, annyiszor át kellett menni a gyerekszobába a gyerekhez. Másodszorra már tanultak: a kisbaba velük egy szobába aludt. Állítólag még felkelni is sokkal kevesebbet kellett a tesóhoz.

Gátmasszázs: ezt én is ki akarom próbálni: én ezt a karácsonyhoz kötöm. Valamikor akkor lesz aktuális.

Kicsit megnyugodott a lelkem: azért csak összeszedtem magam, elpakoltam, elmosogattam, ebédet főztem, és rájöttem, hogy most már egy órát se bír várni, a konyhaszekrény maradék része. Nekiálltam. És teljes lelki nyugalommal sétálok el a jegyzetek mellett. Már nagyon unom.

zarja

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk...mondani akartam, ha valaki még nem vett pizsamát, akkor az intersparokban 9-éig 990ft a női pizsama ...és gombosak...még élőben nem néztem meg őket, de jó olcsónak tünnek és XXL méretig van... :lol: :lol:
Nálunk amúgy a szülőszobán csak ottani hálóingben lehet lenni..aztán is javasolják, hogy la. az első nap míg nagyon vérzel/ami a 2.ra is igaz :shock: / maradj még bentiben, mert azt akár óránként kicserélik, ha összevérezed, de ettől függetlenül az osztályon már lehetsz sajátban is...
Na tépek, még van egy csomó-csomó takarítani valóm... :shock:

Kép
Kép
ronci

Ronci: alig engedtek ki a Klinikáról és máris takarítasz??? :shock: ejnye-bejnye!
zuzmooo

Lara, igaza van Csipikének hogy miért jó tenyésztőtől venni. Ráadásul azok tuti egészséges állatkák, tehát nincs az hogy néhány hónap múlva elpusztul. Ja, azt felejtettem ki, hogy a legmókásabb benne az, amikor megrázza a fejét és csattognak a fülei. :lol:

Ronci, azért csak óvatosan a takarítással!

Mellszívó nálam is dilemma, de majd még eldöntöm. Ha mázlim lesz, megint lesz tejem, fejni viszont kézzel is tudok. Passz.

Eszter és aki még fél a szüléstől. Ne féljetek, és ne gondoljátok hogy pánikolni fogtok. Tutira Ti lesztek nyugodtabbak nem pedig az apuka.

Hoztam egy képet a tegnapi művemről:
Kép

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Elmentek a vendégek. Most eltakarítjuk a romokat, aztán jövök!
Ja!
ESZTER!
Amiket feltettem zenéket, abban azért van jó is... :) Szerintem. Karácsonyiak...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Helloka! Hazaértünk. Uhh jól belaktam. Sok sütike is volt, meg torta. Nyámika, de azért még egy kis gesztenyepürét ennem kell most :lol:

Ééééssss. Hazahoztuk a babakocsi pár részét is :lol: Az egészet nem tudtuk, mert tele volt pakolva a kocsi úgyhogy nem fért be, de majd tesómék hozzák valamelyik nap. És kaptam egy nagycsomó hasznos dolgot is amit nem használt Andi.

Mellszívó: Pont most mondta Andi, hogy mindenképpen vegyek ha mást nem egy olcsó kézit amit be tudok vinni a kórházba is biztos ami tuti alapon. Ott még biztos nem fogok tudni fejni addig meg megteszi. :roll:

Na megyek gesztenyepürézni utána meg hajmosi és társai...

Szép estét mindekinek

bellerreni
Eger

Hmmmm...gesztenyepüré. Most hogy írtátok, eszembe jutott, hogy nekem is van a fagyóban. Remélem hamar kiolvad és akkor én is eszek :D

Nagymamám most hívott, hogy nézi a hírekben az intenzíven lévő kismamákat és nagyon aggódik miattunk. Gyorsan megnyugtattam,hogy jól vagyunk, de azért megpróbált lebeszélni róla, hogy holnap dolgozni menjek. :roll:

A mellszívón én is még csak gondolkodok, de egyenlőre az igen felé hajlok.

Zarja: amiatt ne aggódj, hogy időnként "lustulsz" ;) Én ma még 11kor is pizsiben voltam :oops: és elmosogatni is csak délután sikerült, a beágyazás pedig minden nap nagy "ellenségem" :)
zuzmooo

Én is hallottam a kismamákról. 21 és 26 évesek. 5 és 6 hónapos terhesek. A kútvölgyiben vannak. Hát nem tudom, milyen krónikus betegségük volt, vagy bármi ilyesmi... De valóban elég nyugodt vagyok az oltás miatt! A sunnyogás, hogy egészségesek voltak-e, vagy hogy egyáltalán H1N1 okozta-e a bajokat hányingert kelt bennem. Szánalmas, hogy egyáltalán fel kell merülnie a kérdésnek, hogy nem mondanak igazat! :oops:
Vendég

Szüléspara: férjem azon problémázott, hogy lesz-e időnk Borit átvinni az óvónőhőz, vagy hogy hogyan is lesz vele, s ezek után hogyan érünk be a kórházba (a város másik végébe). Nyugodt mosollyal közöltem vele, hogy azért ilyen gyorsan nem fog menni a dolog. De ő csak nyugtalan, hiszen még nem voltunk ilyen helyzetben, honnan tudhatnánk. Hát, majd kiderül. Nekünk az lenne a jó, ha hétköznap hajnalban kezdődne, reggel a kórházba menet bevinnénk Borit oviba, aznap tuti maradhatna 3-ig, utána max. az óvónőjével lenne (hazavinné magához, a nyáron többször volt ott Bori egyedül órákon át, amíg vizsgálatokra jártam), s ha estig megszületne Emő, apjával együtt lehetnének onnantól. Ja, képzeljétek, már készítgetem férjecském, hogy gyakorlatilag jan. 20. környékétől bármikor jöhet Emőci, akkor töltjük a 36 hetet... Izgi kezd lenni! December elején én is összekészítem a kis táskám, jobb, ha az ágyneműtartóban figyel...

Mellszívó: alapból nem kell, ha meg valamiért szükség lenne rá, apa is meg tudja venni. Nekem van, viszem is magammal, de nem szándékozom használni. A tejbelövellés fájdalmassága (3-4. napon) elkerülhető, ha már az első pillanatoktól kezdve mellen van a baba.

Kényeztetés: nem az a kényeztetés, ha az újszülöttet, babát, gyereket nem hagyod sírni, ha feltétel nélkül, szívből szereted, hanem ha megteszed helyette, amire már ő is képes. Ez az én véleményem. Nálunk a sírni-nem-hagyás hatalmas előnye az az erős kapocs, ami kettőnk között van! Nekem ez a legfontosabb! És tényleg, már 3-4 évesen kevesebbet lehet ölelgetni a gyerekeket, később meg kifejezetten cikivé válik az iskolások (főként fiúk) számára - ahogy én látom... Hát használjuk ki az időt, amíg lehet!
ktc

Lányok!

Taligond van:
nekünk pénteken kell menni kettőre a dokkerbácsihoz. Viszont nagyon szeretnék elmenni talizni veletek, csak Apát nem tudom hová tenni. Mert szerintem halálra unná magát a csajos csipogásokon, meg az itt-fáj-ott-fáj dolgokon... :?
Még megkérdezem őt is, mit gondol!
Ja! És szerintem nem biztos, hogy most is a piros kanapékon kellene ücsörögni, mert elég nehéz lesz onnan feltápászkodnunk... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica, miért nincs szükség alapból mellszívóra? Persze itt arra az esetre gondolok amikor ugyebár van tej. Nekem muszáj volt kifejni a pluszt, igaz hogy megtanultam kézzel, de kínok között.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti!

Tedd ki valami bevásárlóközpontban, vegyen ajándékot karácsonyra. Esetleg üljön be moziba a Duna plázába. Ne adj Isten, jöjjön vissza érted!!!! :lol:
Vendég

Hát azt mondja: tegyem ki valahol, ahonnan haza tud jönni, és menjek vissza nélküle. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Az sem rossz! Majd kap valami nasit kárpótlásnak!!! :lol: :lol:

Fent van az első recept a másik topicban!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?