Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Zarja, Te azért nehogy nagyon aktív légy! Plána a tegnapi nap után.

Stephie, Erusverus A Karácsonnyal nekem is hasonló gondjaim vannak. Apa utálja az egész hajcihőt, a fát meg a szaloncukrot még csak megveszi majd, de ajándékok után nem fog kajtatni (plána, hogy ötletem sincs egy szál se). Sütni én is szoktam 5-6 féle sütit. Idén, ha anyósom itt lesz, vagy emberem ráindul, lesz süti, ha nem akkor nem.

Zuzmoo: nekem is szokott fájni a szeméremcsontom, bár leginkább olyan érzés, mintha ráülne a maszat a felső peremére és tolná.

Bea: a vassal nekem is volt hasonló élményem. Doki megnézte a vas szempontból tökéletes vérképemet (minden tartomány középső értékű volt), aztán megkérdezte írjon e vasat? Én meg ránéztem nagy szemekkel, hogy hát neki kéne tudnia, hogy kell e. Én se szedek még. Majd ha romlik. Tök ronda székrekedést okoz.
pammut

Nóri!
A házunkban van egy 64 nm-es, tetőtéri (de összesen 3 szintes, tehát monnyuk második emeleti), 1+2 félszobás lakás eladó! Teljes beépített bútorzattal és gépekkel is, ha kell a vevőnek! :D
Igaz, nem Pest északi része, de innen az M0-ás kb. 3 perc, azon meg pikk-pakk eljutsz akármerre. :) Vagy akár Gödöllő felől is...
Ha érdekel, megadom a számukat!
Amúgy a ház 2007. őszén lett átadva! :)
Nem vagyok ingatlanközvetítő, csak mindig megkérdezem, akit hallok, hogy lakást venne... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Köszi, de akkor csak III. meg IV. ker jöhet szóba, mert akkor az apa irodába járása is fontos... :oops:

Pammut: meglepő módon, mióta minden nap szedem a Maltofert meg a Cetebe-t olyan szépen rendbe jött az emésztésem... Már bocs, de egy szenvedős nagy-vécé sem volt azóta! :lol: Bezzeg most otthon hagytam, nem is volt még azóta semmi! :evil:
Vendég

jó reggelt!

Bea: szerintem azért írta a vasat, mert a 3 trimeszterben napi 30mg vas ajánlott, és mivel neked azt mondta a dokid, hogy ne szedd a vitamint csak 2 naponta, így gondolom ezzel akarja pótolni a hiányzó szükségletet. Én se szedem már, csak 2 naponta és a későbbiekben meg csak 3 naponta fogom. Majd szülés után fogom újra gyakrabban szedni, hogy elkerüljem a baby blues-t. Írtam, hogy nekem Maltorfert írt fel a doki, abban 100mg vas van, székrekedésem nincs és szerintem azért is jó, mert a szüléssel rengeteg vért vesztünk és nem szeretnék nagyon legyengülni, elájulni, mert amúgy is vérszegény vagyok és te is tudod, hogy az első napok milyen kimerítőek.

zarja: neked egy szóvicc, remélem rájössz :) ne aggódj én még a kávét is tormával iszom :wink:

kokonya Móni: nekem csak régi értékem van, majd dec 9-10 körül kell mennem uh-ra

Nóri, én is férjfüggő vagyok (főleg ebben az állapotomban), de azért én szeretem amikor elmegy focizni, mert tudom, hogy neki is jó ha kiereszti a gőzt, illetve nem szeretek a tv műsoron vitázni és nálunk a felnőtteknek is csak 1 tvjük van, meg a lányoknak is egy közös :)

kakti: a lábikragörcs asszem kalciumhiányra és magnéziumhiányra utal
stephie

Köszi, Anita!
Ezeket tudom, de (már írtam régebben), veseköves vagyok, így a Ca alapból kilőve, és a Magnexre is rá van írva, hogy vesebetegségben nem ajánlott. Így napi egy Magnexet szedek a Femibion mellé, oszt slussz. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pammut Bori: áááh, nem merem, a tegnapi nap jelzett, hogy még visszább kell tekerni a gőzerőt, én legfeljebb az ajtó kilincsét fogom markolászni, hogy beférjenek a fiúk.

És az a hülye vas nálam nem székrekedést okoz. Ellenkezőleg. De már minden jel arra mutat, hogy nem hanyagolhatom tovább. A vérképem is, a hirtelen fáradságérzet, az ájulásközeli érzések, és a sápadtságom is. Megadtam magam a sorsnak. De azért kis tejes mákkal rásegítek a gyógyszerre.
:lol:

zarja

Hello Csajok!

Zarja! Én is gondolkodtam, hogy nem-e az oltás miatt van, de rájöttem, hogy később kaptam meg az oltást, mint ahogy a vért levették, úgyhogy ez a lehetőség kilőve, de elkezdett tegnap elég intenzíven vérezni az ínyem úgyhogy tuti a számban lesz a ludas...

Vas! Azért írja fel a doki hamarabb, hogy nehogy kiürüljön a szervezetből, mert ha kiürül akkor úgy jártok mint én, hogy 1 hét alatt be kell szednetek egy 40 db-ost :? Úgyhogy Bea! inkább szedd be. Bajod tuti nem lesz tőle.

Lábgörcs. Már 3x-4x nekem is volt olyan, hogy majdnem összehúzta, de olyan igazi még csak 1x volt, de nem is hiányzik. Ott meditáltam az ágy szélén, hogy ordítsak vagy sem vagy mit csináljak.. és még másnap is csomó volt a vádlimban. :?

Na megyünk vásárolni, vagyis szerintem csak én mert az embőc megint kapott egy telefont (annak ellenére, hogy szóltam, hogy ma igényt tartok rá) és lelép úgyhogy egyedül vásárolok megint...

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Meggyőztetek 2 és fél hét múlva megyek dokihoz, íratok vasat, megelőzésképpen. Nekem eddig mindig székrekedést csinált minden vas. De most annyi magnéziumot szedek, hogy nem hiszem, hogy azt le bírná gyűrni :lol: .

Nekem ma minden bajom van. Baromi hányinger, szédelgés, a jobb térdhajlatom húz, kapkodok a levegő után. Hálaégnek Apára rájött a ganézhatnék, a konyha már csillivilli és az ebédet is ő csinálja. Én úgyis rókakomával kacérkodom :( . Szomorú leszek, ha ez állandóra visszajön. Van más is így?
pammut

Hahó!

Na, látom, megy mindenhol a szenvedés ezerrel. Ne aggódjatok, én sem vagyok kivétel. Férjem ugye tegnap este elutazott a szüleihez. Míg bírtam tévézni, oké volt minden, mert azt már megszoktam, hogy sokszor későn ér haza a melóhelyről. De az éjszaka! ... Ja, ahogy sejtettem, elaludtam a sorozaton, és éjjel fél 1-kor ébredtem. Tulajdonképpen akkor jutott el a tudatomig, hogy ma hiába várom apát, nem jön, így elég nehezen aludtam vissza. Aztán meg össze-vissza álmodtam, forgolódtam, felébredtem vagy 3x... már alig vártam, hogy kivilágosodjon. Nálunk is kb. 2 hét volt a maximum, amit külön töltöttünk kórház miatt, de az is szerencsére csak 1x vagy 2x fordult elő az 5 év alatt, egyébként meg mindig is fura, rossz érzés volt mindkettőnknek, ha valamelyikőnk hazautazott hétvégére a szüleihez. Szóval nálunk apa is olykor nehezen viseli a különlétet. De Lányok, most szerintem az is rátesz egy lapáttal, hogy éberebben alszunk (legalábbis én tuti, és valahogy ezen nem túl mély alvás közben is érzékelem a hiányát...)
De már kárpótoltam magam az éjjeli szenvedés után egy habos kakaóval az ágyban :) (Meg szaloncukorral... 8) ) és Reni, meséket is néztem közben, igaz pont a Gumimacikon már ismét aludtam... :)
Ma nem főzök, max. pakolgatok egy kicsit, és rávetem magam a tegnapi szerzeményeimre, és díszeket gyártok. Slussz-passz. :)

Tegnap hívtam a szülésznőt, aki éppen akkor Jugóban volt, de megígérte, hogy ma felhív este.

Kép
erusverus

Pammut: a jógaoktató azt javasolta vasra:
mák minden mennyiségben. Pl én nagyon szeretem a darált mákot kis tejjel egy kis cukorral vagy mézzel deszertnek vagy mákos süti, mákos tészta.
Spenót: de mivel a spenótban nehezen szívódik fel a vas, előtte vagy utánna kis C vitamin (vagy egy igazi citromos tea, limonádé vagy egyszerűen C vitamin)
Köles: kásának vagy fasírtnak
Cékla: brrrr, utálom minden formában, hiába győzködött percekig miatta
és amit még én se próbáltam: Amarant mag: azt mondta bioboltban lehet kapni pattogtatott amarant magot, olyan mint a pattogtatott kukorica csak kisebb.
Húsevőknek még: máj
Szerintem ha a doki nem írt fel egyenlőre, akkor elég, ha ezeket megpróbálod az étrendedbe illeszteni. Ezek úgyis jobban felszívódnak mindenféle bogyesznél. :(
Én is ráúszom a bogyesz mellett ezekre.

zarja

Persze kivéve a cékla, mert azt semmilyen formában se. Eh

zarja

Nekem is a céklát javasolta a védőnő a vashiány megelőzésére, szeretem is még magában is.
Ohh, Zarja, egy jó kis mákos gubát de megennék! De a tejbepapi sem rossz, csak mióta figyelek a székrekedésre, nincs nagyon itthon se zsemle, se kifli, a rozskenyér meg nem az igazi tejbe aprítva...

Kép
erusverus

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:39-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

zarja: Elméletileg beírtam a táblába a számom, csak lehet hogy pont az szállt el. Mindjárt megnézem és pótolom. Nekem azok a szoptatós hálóingek tetszenek, amiken aranyos babás-gólyás figurák vannak és nem is tűnik szopisnak, mert oldalról van zsebe és nem látszik. Egyébként meg vegyél végig gombos pizsamát, ha azt jobban szereted. Szerintem csak a szülésre kell a hálóing, utána már csak az a lényeg hogy a szopi könnyen menjen benne.

lara: Ez a hüvelykenet olyan, mintha cytológiát venne, csak nem olyan mélyről.

zuzmoo: Nekem a tesz-veszen sikerült E-s melltartót venni és láttam még G-s! sátrat is. Nézz körül, az sem volt használva, amit én vettem. Csak azt sajnálom, hogy a feketéjéről lecsúsztam 1 perccel. Még olyat szeretnék és akkor lenne kettő legalább.

ananácska: Szerintem nálunk alap a vaspótlás, bár nekem pont nem írtak eddg mert nem annyival kevesebb. Egyébként sajnálnám, ha hiányolnunk kéne olyan sokáig, nekem ez a mobil internet nagyon bevált. Weben rendelve 4990 a modem és 1 hónapra 3990 a 3gb-os net. És utána ha nem akarod, akkor nem töltöd fel.

nóri: Ha jönnétek a III. kerületbe, akkor legalább találkozhatnánk, mert nem lennétek messze. Ha látok valami jót, akkor szóljak? Van itt egy ingatlanos, majd megnézem mit lehet náluk kapni.

kattkat: Ne is foglalkozz az évfordulóval, menj el valahová a barátaiddal foglalkozni. És én is levenném a gyűrűt, bár biztosan nehéz lesz. Amikor felhúzta rád, akkor még nem gondoltátok hogy ez lesz a vége.
vicky79
Budapest III. kerület

Azt hiszem alapon a napfényhiány (meg helyenként apa hiány) ül a lelkünkön. Én napsütésben mindig ezerszer energikusabb vagyok.

Zarja kösz a tippeket. A mák nem OK., mert minden édestől hányingerem van, spenótot szeretem, hetente egyszer (vagy sóska) ált van. Kölest nem próbáltam (bár a fasírt recepted felizgatta a fantáziámat, különösen miután emberem lekesen ette a gombafasírtot is). Emberem sajna utálja a céklát és hát ugye ő a beszerző, így azt kapom, amit hoz (se majd ráveszem). A májat szeretném, de az meg mint méregtelenítő szerv óvatosságra int. De én, mint kertész, úgy tudom, hogy minden sötétzöld zöldségben sok a vas. Lásd még brokkoli, zöldhüvelyű zöldbab, kelkáposzta.
Ja, ma bableves lesz sok zöldséggel (no meg egy kis kolbásszal) és lángos (aki szereti sajttal, tejföllel).
pammut

Lányok, hilfe!!!

A táblázatban miért nem tudom elmenteni a mobilszámomat??? Az emailt és a nevemet sikerült beírni, bent is maradt, de szám helyére beteszi a @ jelet... ??

Kép
erusverus

No, közben a Piszkozatokban elmentett táblázatban már sikerült az Elérhetőségek részben kiegészíteni. :)

Kép
erusverus

zarja: rájöttél már? :)

kattkat: annó mi még az exemmel a házassági évfordulót együtt ünnepeltük,1 héttel később pedig beadtam a válási papírokat :wink:
Némelyik f@szi megkattan attól, hogy megnősül, egy könnycseppet sem érdemes az olyanért hullatni.
stephie

Zarja: köszi a fotókat. És milyen íze van? Olyan formán néz ki mint a gránátalma (csak hogy írtad a fokhagymát meg tormát... :roll: ) :)

Mi elég jól bírjuk a távollétet, mivel a 8-9 éves kapcsolatunk első kb 4-5 éve távolsági volt (ő Pesten és Debrecenben egyetemen), majd később voltam 3 hónapig Portugáliában, amíg ő itthon dolgozott (na ez kicsit tényleg xar volt). Mióta pedig dolgozok havonta átlag 6x nem itthon aludtam ügyelet miatt (az utóbbi 2 hónapban hetente 2x).

A napsütés-hiány tényleg sokat számít a hangulatomban és még naaaagyon messze vannak azok a gyönyörű tavaszi napok... :roll:

Nekem ma kifejezetten jó kedvem van! Jól aludtam, jól ébredtem, kész a gyerekszoba festés (már csak a vonatos minta hiányzik) és elmentünk "nézelődni" bútort a gyerekszobába, ami végül nagybevásárlásba torkollott :oops: Apja most cuccolja fel a 4.re lapraszerelve. Szegénykém már 5x fordult, én meg ugye nem cipekedhetek. Vettünk polcot, pelenkázó komódot, kincses-ládát :D
zuzmooo

Ilyen lett a szoba színe:
Kép

És ezzel a sablonnal fogom megfesteni a vonatokat (csak még azt nem tudom milyen színekkel, mert nem akarom túl tarka-barkára):
Kép
zuzmooo

Hello Lanyok,

Tegnap este Jegkorszakot neztunk meg Madagaszkart, jokat derultunk mindketton. Multkor megneztunk egy thrillert, es utana napokig rosszul voltam, igy elhataroztam, ezentul csak vidam konnyed filmek johetnek szoba.

Megertem a ferj hianyban szenvedoket, mert mikor Tamassal megismerkedtunk en meg Londonban laktam, o meg otthon. Jott latogatoba a tesojahoz aki nekem jo baratom, igy talalkoztunk. Az elso evet ugy csinaltuk vegig, hogy csak kb 2 havonta talalkoztunk. Nagggyon nehezen birtuk. Ma mar nem tudom hogy birnek ki akar csak egy napot is nelkule...

A vassal kapcsolatban, a doki otthon felirta nekem is a Maltofert, pedig jo volt a verkepem. Azt mondta, hogy minden kismamanak felirja, meg D vitamint is, meg ha jo a verkep akkor is be lehet venni napi 1 szemet a biztonsag kedveert.

Kép

Kép
editmk

Kép

Remelem sikerul felrakni a kepet... Ezt azoknak akik nem szeretik, hogy folyton a hasukat tapizzak...

Kép

Kép
editmk

Sziasztok Csajok!

Geri, örülök hogy jó helyen, biztonságban vagytok! Drukkolunk továbbra is és Jocótól időnként híradást várunk.

Viki, tök jó hogy hazamehettél, azért így mégiscsak más lesz a kari.

Lara, alapból nem harap a tengerimalac, ez a kis majom is csak akkor, ha éppen megzavarod a pihenésében a takaró alatt. És tegyük hozzá, akkor jogosan. :lol: Na meg a körömvágást nem komálja nagyon, de akkor nem harap.

Megvolt tegnap a szalagavató, teljesen elérzékenyültem. Nem azért mert az én szép nagyfiam, de olyan csinos volt öltönyben, hogy a nagyanyja is csak ámult. :wink: Amikor feltűzték a szalagot neki, akkor elfutották a szememet a könnyek (mint utóbb kiderült, az apjáét is). Még csak most született és máris itt tartunk. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Pammut, vas: az én vérképemen látszott, hogy rossz a hemoglobin értékem, kellene vas. Erre a dokim megnézte és visszaadta a papirt, nem mondott semmit…Én meg akkor valahogy nem is gondolkoztam, hogy miért nem ír vasat. 1 hónap múlva a következő vizsgálatnál megint elé tettem ugyanezt a papirt, hogy nem kellene vasat írni? Erre mondja, hogy dehogynem, hát ilyen hemoglobinnal mindenképpen kell…Hát furi, mert ő magától nem mondja, csak ha a beteg kéri…érdekes…

Móni, húúú, tényleg szép, emberes méretei vannak már a babócának az igaz! Nem hiszem, hogy azért nagyon sok lenne az 1900 gramm és ha úgy nézzük ez csak egy becsült súly, lehet, hogy valójában csak 1500 g..

Zarja, naspolyát én is imádom…mmmmmmm

Viki, kenet: akkor el kell küldenie laborba a mintát, értem.

Zuzmoo, nagyon szép lett a szoba színe! Nagyon jó a mozdony is!

Csilla, és mennyiért adnak egy ilyen malacot? Ha esetleg megzavarod és mégis harap, az nagyon fáj? Nagyon el tudom képzelni, milyen érzés lehetett a kis(nagy)fiadat látni a szalagavatón, én sem bírtam volna ki száraz szemmel…
lara

Lara, mi 8 ezerért vettük, ha érdekel meg tudom adni a tenyésztő elérhetőségét. Plázákban nem ritka hogy 18-20 ezerért árulják őket.
Nem fáj ha megharap, inkább csak odakap. De csak akkor amikor mondjuk kivesszük a helyéről és bebújhat a pléd alá. Biztos nem tudja mi közelít felé a sötétben. Ha lát, akkor nem harap. :)
Egyszerű az ellátása is. Forgács kell alá, kell neki egy itató, malactáp és széna. Ha adsz neki naponta egy negyed almát, azt imádja és egy idő után hangos visítással követeli. De szereti a pomelot és a banánt. is. Félelmetes egyébként, mert megismeri a járásomat és ha hallja hogy én=kaja jövök, akkor éktelenül rákezd a sivalkodásra, a párom meg nem győzi csitítani. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, jujjj, de nagyon aranyos lehet! Nekem egyébiránt minden állatom volt, amit el lehet képzelni, kivéve a tengeri malacot. Már a gyerekek mondogatták, hogy kéne valami nekik...Tenyésztőtől érdemes venni? Mondjuk az igaz, hogy állatkereskedésben nem láttam még ilyet, pont ma voltunk kutyatápot venni és itt sem volt..
Na majd gondolkozunk rajta és ha szeretnénk, akkor elkérem tőled a tenyésztő elérhetőségét, köszi előre is!
lara

Én állatból maximum a halat tudom elviselni. Nincs hangja, szőre, szaga és 1-2napot kibír kaja nélkül.
Meg a cukorborsó kutyusokat (mopsz, yorki, francia bulldog, bolognese...ami nem lesz 5kg-nál több)
Amúgy nagy állatbarát vagyok, szeretem a szárnyasokat, a malacot, marhát. De csak sülve-főve!!! Hmmmm :lol:
Vendég

Hello Csajok!

Sikerült bevásárolni úgyhogy megnyugodott a kis lelkem :lol: Képzeljétek: Mindössze 6.600 Ft-ból vettem hálóinget, pizsit meg egy pihepuha meleg köntöst. A pizsi és a hálóing 100 % pamut a köntös nem, de olyan jó pihepuha :lol: Nagyon jó, hogy ilyen olcsón sikerült mindent beszerezni :lol: Nem is lett volna nagyon több most rá :cry: de betudtuk ezeket szülinapcsi ajándéknak :lol:

Állatok: Hát messziről én is szeretem őket, de ha nekem kellene utána takarítani, na azt nem biztos, hogy jól tűrném. Majd ha lesz kertesházunk oda lehet egy kutyi, de csak kint.

Pammut! Ma reggel nekem is majdnem visszajött a reggeli. :shock: Meditáltam jó pár percig, mire magamban tudtam tartani.

Most mákos gubát akarok enniiii.. Ez nem ér. Én meg gesztenyepürét ettem. Az is fincsi volt.

bellerreni
Eger

Szaisztok!

Most jöttünk meg a 4D-ről. Szuper volt! A pici lányom nagyon készségesen mutogatta magát :D . Olyan édes volt :lol: Apja mellett ott volt a 2 nagy gyerek is :D .
Am éretei alapján most jan 18-19-re jósolta a szonográfus a szülést. Méretei:BDP 8.16cm, OFD 10.27cm, HC 29.5cm, AC 28.84cm, FL 6.8cm és 1988g a súlya. Már befordult, egy kicsit több a magzatvízem.

Pammut, nekem is visszajött a hányingerem :?

Kép
csipike09

Reni, sajna a kutyasz@rt is össze kell szedni az udvaron. :lol:
Poén: osztálytalálkozón a 20 évvel ezelőtt írott terveinket tette elénk tantónéni. Én azt írtam, hogy nem fogok korán férjhez menni (tényleg, 16 éves voltam), nem fogok elválni (ez remélem marad is) és biztosan meg fogom engedni a gyerekemnek hogy legyen állata (ehhez képest nekem is van).
Nagy állatbolond vagyok ha ez eddig még nem jött volna le :lol:, csak anyukám nem engedett tartani szinte semmit, szerintem ez a bosszú. :P

Csipike, kép?

Ronci, remélem jól vagy és csak azért maradsz távol mert pihizel!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Alakul a babaszoba. Ma itt volt reluxás, csinált egy kis fényfédelmet. Tegnap megrendeltem a bútort, hétfőn már szerelik is össze, kezdhetjük megvenni a kiegészítőket.

A tegnapi vendégség jól sikerült, Bea csokis-meggyese zárta vacsit. Maradt még pár falat, most épp azt tömöm.

Lányok, ez a mért súly dolog azért nem készpénznek veendő. Bár grammra pontosan megmondják, mennyi a babóca, azért ettől állítólag +/- 10 dkg eltérés simán lehetséges.

Lara: egy rakat olyan baci van, ami finin megél (ill. kórosan túlszaporodik) bennünk, anélkül, hogy bármi zűrt okozna. Speciel a streptococcus is ilyen. Én két éve kilenc hónapig éltem társbérletben vele, annyi penicilint kaptam gyógyszerben, sőt injekcióban, hogy egy ló is felfordulna tőle, ehhez képest nem tudták kiirtani. A végén a doki közölte, itt az ő tudománya megállt, menjek máshoz, ő ilyet még nem látott. Aztán levette a gyógyszeres könyvét a polcról, közölte, hogy a Maripen extrából max. 60 szemet lehet egy kúrában beszedni próbáljam meg. Kérdezem, a 60 szem vajon az én 50 kilomra méretezett adag-e, vonogatta a vállát. A végén beszedtem, el is múlt, igaz, a gyomromnak nem esett jól a mutatvány. Az ilyen bacik egyébként úgy "buknak le", hogy megváltoztatják a hüvely PH értékét, ami miatt jön a gomba, ami meg ugye panasszal jár, és olyankor szokott fény derülni arra, hogy más gond is van. Nekem azt mondta a doki, terhesség alatt egy csomó bacit nem is kezelnek, mert a gyerekre nem veszélyes. Na ez a strepto sajna nem ilyen.

Állatok: Nekem halaim voltak, meg aranyhörcsögöm. Cukik voltak, bár anyut egyszer-kétszer megharapták. A család kedvencét - akinek időnként szabad kijárása volt a lakásban - meg apukám véletlenül odacsukta az ajtórésbe. A társasház kertjében helyezték örök nyugalomra :( Ha egyszer lesz házunk, tuti lesz kutyus. Olyan, amelyik jól tűri, hogy a gyerkőc nyúzza.

Kattkat: nem ám otthon egyedül szomorkodni holnap! Nem érdemli meg! Csinálj valami barátnős programot. Biztosan nem leszel felhőtlen és időnként el-elkalandoznak majd a gondolataid, de ha társaságban vagy, az jó figyelemelterelő.

Kép
juci-77

Csuppancs, próbálkozom, de vmiért írtó béna vagyok. De küldök...

Kép
csipike09

Háziállatként én városi, kert nélküli lakásba semmit sem tudnék elviselni, illetve, lehet, hogy lenne pár (hal, teknős), de nagyon sajnálnám őket. Mivel gyerekként kertes házban éltem, így nem volt kérdéses, hogy van kutyánk, macskánk, tyúkunk, disznónk stb., de a házba tilos volt bármit is bevinni. Aztán a húgom változtatott némileg a helyzeten, neki már volt/van papagája. (Na, a madaraktól irtózom: egyszer én találtam meg a döglött papagájt a kalitkában...nem részletezem) De ő szerintem sokkal jobban odavan az állatokért, mint én. Példa: (még kicsi voltam, ne lepődjetek meg, és előre is elnézést a macskabarátoktól) szóval nekem is voltak cicáim, de tudat alatt valahogy kölcsönösen nem komáltuk egymást, csak hát szerettem volna, mert a barátnőmnek is van stb. De egyszer elkaptam -hogy milyen elgondolásból, azt ne kérdezzétek- az egyiket a farkánál fogva, és jól megpörgettem... :shock: No, neki se kellett több: ő meg jól megkarmolt. Azóta nem érdekelnek a macskák. Húgom meg annyira odavolt értük, hogy jó időben folyton vitte magával a ház körül, olykor a szobájába is becsempészte a kis hamis. Sőt! Aput megkérte egyszer, mikor már kisiskolás volt, hogy fabrikáljon már a pici macskájának egy kis házikót, olyat, aminek van zárható ajtaja, mert a kamrából folyton kiszökik, míg ő a suliban van. Apu természetesen elkészítette a házat, húgom meg minden nap, mikor elindult a suliba, bezárta oda a kis cicát, és csak akkor jöhetett ki, mikor már tesóm is hazaért a suliból. Annyira féltette a cicát, nehogy elvigye a kandúr, ellopja a szomszéd kislány, hogy ezt hónapokig, míg meg nem erősödött, eljátszotta vele. Mi aggódtunk érte, hogy ezt a macska tuti nem vészeli át, mert fényhez se, az anyjához se nagyon jut oda... De nem hiszitek el, olyan szép és egészséges cicát azóta se láttam.
Na, ennyit a régi dolgokról! :) Ám, ha lesz egyszer kertes házunk, oda kutyát azért szeretnék; mondjuk egy golden retrievert. :)

Kép
erusverus

Csipi!!!!

A mindenit, mekkora ez a lány??? Még a végén újévi baba lesz! De izgi, ha 1-2héttel előbb jön a koránál, már csak 1hónapod van! :D 2kg. Jesszus! :lol:

Én csak a 32. hét végén megyek, mert akkorra rendelt vissza HK a vesemedence miatt. Kíváncsi leszek, mekkora lesz addigra a manó. De én Luca méretű babára számítok (3320g, 56cm) ez rendben is van, mert Lujzi is hosszú combbú, kis fejű volt. De egy lánynál ugye ez majdhogynem elvárás!

Ahogy mondtam, hogy nem mozog sokat, ma nagyon belehúzott. Folyton kidugja valamijét a bal oldalon. Eddig ott a háta volt. Hát most remélem a térde, mert egyébként még minid faros. Nekem a lepény pont rajta van, így a legtöbb mocorgás elveszik ugyan.

Nem tudom, de bazi nagynak érzem a hasam. Látványra meg elég kicsi... A derékbőségem a legnagyobb ponton 90cm. Asszem volt ennél több is már! :oops: Mindenesetre ülve kezdi megtámasztani a cickóimat! 8)
Vendég

Zuzmoo A naspolya olyasmi, mint az érett csipkebogyó. Kásás húsú, savanykás édes. A gyerekeim nagyon szeretik. Kultúráltam nem lehet enni, mert le kell szopogatnia húst a benne levő nagy magról. Csodás lekvár is főzhető belőle, némi cukorral és vizet kell hozzáadni, annyira sűrű. Ronda sötétbarna, de az ízé...páratlan. Főleg pirítós kenyérrel. És ha jól tudom szintén jó vasforrás :D .

Reni, Csipike Kösz. Akkor nem egyedül szenvedek a hányingertől. Ettől ugyan jobb nem lesz egyikünknek se, de olyan vigasztaló :wink:.

Lara Malacot tenyésztőtől érdemes venni, mert akkor ismered a származását, nem fog rokontenyészetből származni (a kereskedésekben sokszor a saját apja fedezi be a lány malacot), helyesen tartott és táplált malackát kapsz sok jótanáccsal és nem fog meglepi érni, hogy megellik.
pammut

Sziasztok!!!

Csilla! köszi az érdeklődést, teljesen jól vagyok, csak nem voltam ma itthon..vagyis inkább otthon voltam, jövőhét elején végre átköltözünk a házunkba és ma anyósom eljött ablakokat takarítani: még tiszta festékesek voltak, meg minden..ugyhogy, bár én ma mindent ülve csináltam, mostanra már jól elfáradtam...de annyira szép lesz a házunk, hogy csak na... :lol: :lol:
Hú lányok, nektek már jó nagyok a babáitok!!!
csipi! dhatnál nekem egy kis magzatvízet! nálunk elférne!!! :lol:
naspolya: én is nagyon szeretem, de már vagy 1éve nem ettem..
majd még jövök... :lol:

Kép
Kép
ronci

No, én is alkottam ma: :)

Itt az adventi koszorú:

Kép

Egy angyalka tortapapírból:

Kép

Egy ajtódísz vagy ablakba is kiakasztható:

Kép

És egy fenyőtoboz, amire gyöngyöket ragasztottam:

Kép

És még ezt szeretném kipróbálni:

Kép [/img]

Kép
erusverus

NA, azt hiszem most sikerült

Kép

Kép
csipike09

Csipike, de aranyos a kislányod!!! :)

Kép
erusverus

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:41-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A naspolyát mi is szeetjük. Meg is nézzük holnap a kertben, hogy jó-e már (bár szerintem még nem volt mi megcsípje )

Ronci, szívesen adok :wink:

Nóri, elvileg én most ugye 30 hetes és 4 napos vagyok, de most 32-33-nak mértek. Ki tudja ezt :roll: majd jön amikor gondolja . Én is kicsi babát szeretnék, de kiindulva az előzőekből ( fiam 3950g, lányom 3895g) nem sok esélyem van. Most is uekkorára tippelte, ha végig kihúzom 3900-4000g. Ha előbb jön akkor is lesz szerinte 3500g-os.

Erusverus, nagyon ügyi vagy :D

Ma rengetegen voltak az utakon :shock: Ez a hétvége lenne a bronz??? :shock:

Kép
csipike09

Jéé, észre sevettem :D valóban van hasonlóság :lol:
Kattkat, te nagyon jó megfigyelő vagy!

Kép
csipike09

Sziasztok!

Végigolvastam, de írni már nincs nagyon kedvem, a férjem valamin nagyon ideges, de nem mondja, hogy min, vagy csak depis, nem tudom, de nem bírok vele. Fél órát sem hagyott olvasni, ugráltatott, hogy ilyen meg olyan számlákat szedjek elő...
Na mindegy, nem nyafogok, itt van, de részemről most mehetne egy kicsit máshova...

Csipike, édes a bébi!

boruska

Nyitottam egy 2010. februári kismamás recept topicot. Mostantól sztem oda pakoljuk a receptjeinket, mert akkor nem kell külön foglalkozni, hogy átkerüljön gmailre, vagy freewebre. Úgyis jön a karácsony, lesz még itt receptáradat! :D
Vendég

Nóri, és nem tettél fel vmi jó kis receptet? :wink:

Kép
csipike09

nóri: Jó ötlet, de csak majd akkor kukkantok be oda, ha már megszültem. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Lógok még a narancsos-csokis tortával, de nem tudom áttölteni a képeket a gépre, mert vmiért itt nem olvassa a kártyaolvasó!
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan végigolvastalak Benneteket, de most nem tudok mindenre reagálni.

Csipike! Gyönyörű a picid!

Csuppancs! Örülök, hogy jól sikerült a szalagavató.

Kattkat! Menj el a csajokkal, kapcsolódj ki, de ne legyél egyedül. Keress valami jó programot!

Erusverus! Ügyes vagy, nagyon szépeket csináltál!

Akik a babaszobát rendezik, irigy-irigy vagyok, de nagyon! :x Sajna, még nem tudom, mikorra várhatom a startpisztolyt, de remélem hamarosan. :wink:
Hú, ma voltunk a piacon, láttam is naspolyát, de akkor még nem kívántam meg, most bánom, hogy nem vettem legalább pár darabot.

Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen nyafis. Nekem is már minden bajom van, ha fordulni kell az ágyban, már azt is akkora nyögésekkel oldom meg, a párom röhögte is nagyon. (Mikor csúnyán ránéztem, akkor azért megszánt.) Egész hetem elég szenvedősre sikerült, de most, hogy itthon a párom egész jól viselem. Csak sokat jelent, ha nem vagyunk egyedül..

Megyek, mert kell a gép a kedvesnek.

Kép
Kép
molmar

Stephie: egész nap filóztam rajta, de nem esett le. Az agyam is belassult

Zuzmoo: hogyan festettétek ilyen hullámosra a falat?
Naspolya: Egyébként kicsit savanykás íze van, nem tudom mihez hasonlítani. A méret végett nem nagy, kb mint egy extra nagy eper.

Pammut: ez jó hír, hogy a naspolyában is van vas, akkor az a két kiló ami itthon van, csak az enyim.

zarja

Csipi! Nadon dönölű a cöppszég. Remélem nekünk is megmutatja majd magát ilyen szépen.

Hát én ennyire nem vagyok kreatív, mint ti vagyis inkább szerintem csak lusta vagyok :lol: :lol: :lol:

Megvacsiztunk az embőccel most meg vár a fincsi gyümike az ágyikóban, megyek leheveredem a szerelmem mellé. Utána fürcsi és jó korán lefekszünk, nézzük a Csillag születiket. :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?