Új privát üzeneted érkezett!

Panka mért piros a víz? :oops: :P
gyönyörű fiatok van!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szegasztok Vumenkéim :)

Bobó: le kell szögeznem Dorián csodaédes kisfiú és mennyire tud nevetni :shock: , tünemény. Örülök hogy javulgat az arcod Kép
Gina: http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=25
ha van időd itt is szemezgethetsz kendő témában, de jól vigyázz töménytelen információ. Szilvinek úgyemlékszem Didymos kendője van. Énis énis akarok egyet :oops: .
Betti: nekem alvásügyben az jött be hogy éjjel magamhoz veszem a babát és együtt alszunk. Reggelre nem nagyon emlékszem hányszor és hánykor szopott de reggel mindketten kipihenten ébredünk :).
Zanikó: ne is mondd ezt a 2 gyerekkel egyedül témát mert énis kivagyok néha. Az én párom hajnalban jön haza, ekkor mi alszunk, ő nappal alszik és fél 4-kor elmegy dolgozni. Tehát egész nap és este is egyedül vagyok a kettővel. :cry: . Az én fiam már csak direkte is ugrál az idegeimen, sajnos énis sokat kiabálok és megváltás, hogy 8-tól 4-ig suliban van. :oops: Én megőrülnék 2 kicsivel. Kitartás. Kép

És egy kép az új szerzeményünkről :)
Kép
anyabebi
 
 


Anyabebi szuper a szerzeményetek!!!!!!!!!!és a kis csomag benne!!!!! :) :) :) :)
én már kb Barni 2-3 hetes kora óta egyedül vagyok a 2 gyerekkel!!!!! :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

 
 

Sziasztok!

Na végre pöttyöm szabadidő...pihiszerűség.
Lányom mostanában az alvásokat kicsit összevonja. 4-5 óra, aztán "viribűl" 2-3 órákat és ez akár éjjel lehet. Aztán 3 óra alvás..
Szóval nem unatkozom.

Zsrit!
Áhh, ne hallgass senkire, csak magadra. A Cd ből is a fontos infókat szűrd le.
Mondom ezt én, aki nem tudja leszoktatni a lányát arról, hogy a mellkasán aludjon el :oops: :oops: :oops:

Anyabebi!
Ügyes vagy!! Szupi a pihiszék. És milyen? Bevált?Mi csak 3 hét múlva kapjuk meg kb, akkor hozzák repcsivel. Jaj, de jó lenne néha....

Eszti!
Most olvasok visszafelé. Bocsi, hogy nem reagáltam akkor. Mi már a TS 2-t használjuk. De köszi a felajánlást! Szerintem a tesódéknak is jó lesz nemsokára, ha nem tudod sehova továbbadni. Csak nem jár le a pelus szavatossága Kép

SZerintetek mi a fenétől pattogott ki a Liza feje????
Mint egy tinédzser :) Még a hajas fejbőr is!!!

MA végre voltam vásárolni!!!!!! Igen, én még oda nem jutottam el! Kaptam melegítőt, elegans nacit keresztelőre. De fránya csizmát nem! Még vissza kell mennem! Kép

Pusszantás mindenkinek!

Vmikor csak erre tudok tévedni! :oops: :oops: :oops:
Apának sok szabija van, így otthon lesz velünk sokat és a gépet állandóan lefolgalja!
Vendég
 


Zsrit!
Mi így alszunk:
Kép
Vendég
 


Sztercsi,azt mondják,ilyenkor ürülnek az anyai hormonok(vagy mifene).Sok baba kipattogzik ilyenkor 1 hón. kor környékén.Nem sokára elmúlnak.

Kép
Kép
zanikó
 
 


Anikó!

Köszi! Remélem is, hogy elmúlnak. Szegénykém sajnálom, pedig ez nem fáj neki!
Vendég
 


Leht, hogy én gyerekgyilkos vagyok, hogy csajók tápszert adok? :cry: :wink:
Ezt javasolta gyerekorvos... és hiszek neki....
Vendég
 


Ja... én egyébként is felelőtlen, mindennekelmondható vagyok... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


A gyerekeim viszont mindenmesterkedésem ellenére még életben vannak, fejlődnek... boldogok...
Vendég
 


Sztercsi: pont ma kérdeztem a gyerekorvost, hogy mitől vannak. Keni is úgy néz ki mint a pubertás korba lépett :mrgreen: , azt mondta hogy a fehérje csapja ki ami a tejben van. Nekem Barninál akkor jöttek nagyon ha tojást ettem, őt egyből kicsapta.
anyabebi
 
 


Sophia: 4750g, Lucas: 4940g :wink:
Vendég
 


sztercsi,

nem tejkiütések ezek? Az én gyerekem fején is vannak. :roll:

Panka,
annyira jól ír a férjed. Helyes kis sztoritok van. Erik ééééédes nagyfiú! Hajrá a kistesóhoz!! ++++ :wink:

Jovana,
jóga a Marczibányi Sportcentrumban van csütörtökönként! Gyertek! :lol:

Kép
screen
 
 


mikor tanulják meg a gyerekek visszatenni a kiesett cumit? :?: :oops: :oops: :oops:

pasim elment tejfakasztó partira, kéne a 7végére pakolnom, de a gyermek szokás szerint nem alszik...

OK, sikerült bepakolni a mosogatógépbe, kiteregetni. Enni, zuhanyozni nem.

Ja, du gofrit sütöttem, beadattam a h1n1-t három rugóért (oltópont, a házidoki túl körülményes) :( és a barátnőmtől megkaptuk az Adamo hintát, de csak hétfőn lesz felszerelve.

szétparázom magam, h mit fogunk itthon felejteni....
a csecsem viszonylag fontos, azt csaknem..... :lol: :lol:

Kép
screen
 
 


Sziasztok :)

Piros víz: DM-ben lehet kapni, saját termék, vízszinező pezsgőtabletta. Van kékben, pirosban és sárgában ;) Erik imádja.

Pöttyök: Eriknek is volt, nálunk az átmeneti időszakban, amíg tápszert és tejcit is kapott. Aztán elmúltak maguktól. Nem kenegettük semmivel.

Cumi visszatétel:
Szerintem soooooha :D Erik a mai napig felkel hatszázszor éjjel...cumi vissza és már alszik is...ez pont elég arra, hogy anya felébredjen..és ne tudjon visszaaludni :) Már terhesen sem hagyott aludni ez a kis szaros, emlékképem sincs mikor aludtam végig egy éjszakát! Ebből kifolyólag vannak gyenge perceim...akkor nálunk is megy az ordítás. Hatása ugya nincs, de legalább levezetem a feszültségem és fél percig veszteg van Apa is, Baba is :)

twinsmomma: Ne hallgass senkire:) Sokkal jobb nekik a tápszer, minden tápanyagot megkapnak, nem az van, hogy hol egyik lóg rajtad, hol másik...kimerült vagy, ettől a tejci sem olyan amilyennek lenni kéne, csak még többet lesznek éhesek, Te meg csak kiborulsz. Ha bárki elítél a tápszer miatt, csinálja helyetted, vagy hívd ki a hóra :D

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


Sziasztok,
le vagyok maradva teljesen, nem is tudtam végigolvasni. Kislányom totál lefoglal, mostanában nem akar aludni napközben és ha nem kézben van, bömböl. De hát ezzel nem vagyok egyedül :D

Anyabébi, az nem én vagyok, regisztráltam, de más néven és nem is csinálok ott semmit, úh nem vállalom a felelősséget :D

Holnap olvasok tovább, most kivagyok.

chardonnay
 
 


char:
tök jó, h mosolygós smájlit teszel a bömböléshez 8)
nekem kezd szakadni a cérna, neki meg fáj a hasája. Mingyá kiveszem az ágyából, már nem sokáig bírom...

Kép
screen
 
 


Sztercsi: Fédra arca is most ütött ki,de egészen a vállaig nagyon apró pöttyök :shock:
Fédra is a mellkasomon alszik el minden cicizés után... :roll: na és ez baj lenne,sztem nem...

Andi: sztem Te is jó Anya vagy....mindenki másképp csinálja... :wink:

Screen: az hol van? és hánykor?

Kép
jovana
 
 


UHU!!!

Gyors behuhogás... Én nemtom, de semmire sincs időm mostanában... Naperszehanemtizenegykorkelnénk... :oops: Olyan jókat punnyadunk délelőttönként, csak mire összeszedjük magunkat, már jóformán kezd sötétedni. De hát a pocakban rászoktattam a bagoly életformára a kiscsajt, most mit várok???

A tegnapi babajóga miatt hajnali kilenckor keltem! Amúgy tényleg jó volt, egyrészt talizni egy fórumos sorstárssal, másrészt a kiscsaj utána négy órán át non stop aludt... Szegényem annyira koncentrált, hogy totál kikészült.

pár gyors reagálás:

Összes bébi fotó csodás, egyik szebb, mint a másik, komolyan!

Ginuska
A Storchenwiege kendő szuper, nekem nem olyan van, de csak azért, mert használtan nem volt éppen... Ne vegyél túl hosszút!!! Én vettem egy 4,8-as Lanát, mondván, hogy magas vagyok és a párom is égimeszelő, de semmit sem tudtunk vele kezdeni, adhattam el... Nekem most 3 m körüli van, az bőven elég... De a lány úgyis elmondja majd. Viszont érdemes használtat venni, a mamami oldalon körülnéztél?

Anyabébi
Szuper a szerzemény! Kenéz Macit imádom!

Sztercsi
Szonja két hete is úgy nézett ki, mint pattanásos Ödönke, ne aggódj elmúlik... A te hormonjaidtól van, ahogy áll vissza a „rendszer”. Két hónapos korra letisztul.

Csatolok fotót - egyik kedvencem, mert Szonja ALSZIK rajta... Sztem így egymás közt alvós fotókkal lehet igazán menőzni nem??? :lol:
Ja, felhívnám a figyelmet a fül mögött található tejmaradványra... Lányom simán berókázik a saját füle mögé! :mrgreen:


Kép

Kép
szilveeaa
 
 


Jovana
bébi jóga minden csütörtökön fél tizekettőkor...

Kép
szilveeaa
 
 


Jó estét csajszik :P

Én is olvasó üzemmódban vagyok jelen legtöbbször, ha a kicsike miatt tudnék jönni, akkor a nagyfiam foglal le, ahelyett hogy akkor aludnék, vagy netán takarítanék, vele kell játszanom.....Zanikó, Betty, teljes mértékeben átérzem a problémát a két gyerkőccel 8) Én ezért irígylem akinek 3 van, kettő talán egymással is eljászik :?

Screen
hasonlét nálunk is heves tiltakozásokat vált ki, ebben bizti szerepe van a bölcsőhalál parának is, nem mertem nagyon eddig hasra tenni, már nem is akar...ha úgy rakom, fúrja a fejét a lepedőbe mint egy kis sajtkukac..

Tejkiütés két hétig nálunk is bejátszott, panaszkodtam is itt akkor egy sort, mostanra spontán múlik szerencsére :D a tejet nem csökkentettem, a napi fél literről eccerűen nemtok lemondani... csak a Nutellát hagytam el hátha az a bűnös...ja és nem mostam mosóporral és öblítővel a ruháit, kizárólag mosódióval....valami lehetett a dologban ha így helyrerázódott a gyerkőc :)

Till
Csípőszűrést ne is említsd, ezren voltak aznap, ránk jutott két perc, mialatt közölték bal csípő kötött, betétes pelus javasolt hat hétig...nem magyarázták el az UH eredményt sem...ami ha minden igaz tökéletes, mert utólag utánajártam, csak a frászt hozták ránk ezzel a terpeszpelusozással, ami óriási macera nekem...lehet nem kellett volna elszólnom magam hogy annó rajtam is volt.. Ja és rögtön a kezembe nyomták a címet hol tudok ilyen pelust venni...tuti jutalékot kapnak a forgalmazótól.. :?
Nagy gond bizti nincs de azér mégis...eddig volt egy tökéletes kisbabám és most szíven ütnek ilyen csípőbajokkal...

Még jó, hogy a többi - hasi, koponya UH rendben találtatott..

Buddha körbe mi is nevezünk, 6 kg-val dicsekszünk 8)

Nyügi nálunk is bejátszik pár napja, szerintetek jöhet már a foga??? :shock: merthogy állandóan szopizza még a pólónkat is és nyáladzik....vagy csak éhes lenne.... nemmondja mi a baj :roll:

Zsrit
Próbáld meg hogy fekszik és úgy beszélsz hozzá, vagy ültess mellé egy macit, azt szeretik, vagy az ágya fölötti forgó is bevált nálunk, azt elfigyeli legalább 10-20 percig :wink:

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Anyabébi, köszi a tippet! Klassz az új szerzeményetek!

Andi, mi van??? :shock: :shock: :shock: Valamiről lemaradtam? Ki mondott neked ilyen hülyeségeket? Sophia és Lucas változatlanul gyönyörűek!

Sztercsi, Liza nagyon helyes! Milyen édesdeden szunyál!

Nita, gratulálok az évfordulóhoz!

Betty, most kicsit okostojáskodok Neked. Tudom, hogy nagyon nehéz két picivel! Próbáltad már Mariangelát másképp letenni (ha eddig hason aludt, akkor a hátára vagy fordítva)? A cumit sajnos Benedek sem nagyon fogadja el, pedig jól jönne neki is meg nekem is, mert sokszor csak szopizza a cicit és ha tej mer jönni belőle, akkor gyorsan kiköpi, amiből arra következtetek, hogy nem éhes, csak komfortszopi vagy szopireflex (amit ugye cumival is lehetne orvosolni). A azért időről-időre teszek egy-két próbát, aztán, ha nem megy lassanként megtalálja majd a hüvelykujját.
Sajnálom, hogy Apukád nem érdeklődik az unokái után.

Screen, pár röpke hónap és tudni fogja, ha megtalálja a kiságyban. Unokatesóm anno a kiságy minden sarkába tett egy cumit könnyítésnek. :wink:

Zsrit, gondolom nem egyfolytában kell egy babának 30-40 percig elnézelődnie csendben, mert akkor már lassan iskolaérettnek nyilváníthatjuk.
Napirend: hát én nagyon béna vagyok a Suttogó szerint, mert bizony napirendet egyszer sem sikerül újszülöttkorban kialakítanom (most sem). Szép fokozatosan igen, bár szent meggyőződésem, hogy első pár hónapban a babák maguk alakítják. Utána is csak lassanként alakult, pl. második nappali kelés után jön a séta, aztán féléves kor után a délhez közeli szopi után kapta a kóstolót szilárd kajából. Igazából csak akkor alakult ki véglegesre, amikor már csak egyet aludt ebéd után.

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Őzike, 6 kg, te jó ég!!! Azt hiszem nagyon megizmosodsz (ha eddig még nem tetted), ha ilyen ütemben fejlődik a "babácskád".
Szerintem simán jöhet a foga, bármit is írnak az okos könyvek, kivételek mindig vannak. Bár Anyukám jót nevetett rajtam, amikor említettem, hogy biztos a foga jön Benének, mert állandóan nyálzik és rág. Mindenesetre kíváncsi vagyok Nálatok fogacska-e az említett tünetek okozója.

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Szilveeaa, koszi szépen a tanácsokat! Orulok, hogy elég a rovidebb kendo is, ugyanis az a legolcsóbb :mrgreen: Most már megvárom, hogy mit fog mondani a csaj és milyen fajtát árul, csak képben akartam lenni, hogy milyenek vannak és mennyiért! :wink: Szlovák oldalakat néztem eddig, a postakoltség és az egyszerubb szállítás végett, de majd meglesem a mamamit is, osszehasonlítom az árakat!

Anyabebi, neked is koszi, amint lesz tobb idom, beleolvasok abba a fórumba!

Holnap megyunk a bébivel csavarogni az Árkádba, elso hosszabb kiruccanásunk lesz......kiváncsi leszek mennyire fogja bírni a lányka

Szilveeaa, világéletemben bagoly típus voltam én is, akkor mit csodálkozom, hogy a lányom éjfél elott nem akar elaludni?! :roll: En is délelott próbálom pótolni az alvást, de nem mindig sikerul

Nálunk sincs még napirend, pedig nagyon jó lenne már....irigykedem azokra, akiknél már beállt valamilyen szinten ez a dolog......nálunk az egyetlen dolog, ami rendszeresen ismétlodik, hogy éjfél korul alszik el a baba :twisted:
Hiába teszem korábbra az utolsó evést, akkor is megvárja az éjfélt, sot néha az 1 órát is. :roll:

Betty és a tobbi tobbgyermekes anyuka: Emelem kalapom elottetek, én el sem tudom képzelni hogyan bírnám egyszerre 2 gyerekkel, foleg, ahol a másik is mégcsak 1-2 éves!
ginuska
 
 


Ginuska!
akkor pont elkerüljük egymást. Mi pont tegnap voltunk az Árkában:)

Napirend: Mintha. alakulna vmi, ..nálunk a fürdés utáni 4-5 óra alvás, utána a huhogás. Most már 1,5 órája kelt fel....Fogom és lassacskán mintha álmosodna. Vhol azt olvastam, hogy .............ez 1 órája volt.....na azóta már nem emlékszem mit akartam írni.

Köszi a tippeket a kiütés miatt!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak elmesélném, az én álláspontom a Napirend témában, hátha van akinek segít, bár azt hiszem a legtöbb anyukánál én leszek a gonosz szívtelen :)

Az én alap meglátásom, hogy nem a családnak kell egy gyereknek igazodni, hanem a gyereknek kell beleszokni a család életébe.
Nálunk a napirend az első pillanattól szigorú volt. Be tartottam, hogy nem veszem fel délelőtt...nem éhes nem szomjas, csak azért, mert hiszti van épp, nem veszem fel, mert nem leszek kész a munkámmal, ha hagyom, hogy Ő irányítson, azon túl nagyon okosak a csecsemők...egy 3 hetes baba simán tud hisztiből és "vegyél fel"-ből sírni. Erik augusztusi, nálunk novemberre már olyan kialakult napirend volt, hogy a gyerekem délelőtt meg sem nyikkant (ha igen, valóban baja volt) és tudta, hogy délután alvás után az ő ideje van és esti fürcsiig csak vele megy a játék. Ebben az időben volt a masszírozástól az összes úgymond képesség fejlesztő jáccika. Az evés átállásokkal sem volt semmi bajunk. Persze amíg az elején ezt kialakítottuk addig volt nálunk is házzengés...ő a járókában sírt és meg a sarokban guggolva.

Ezt azért ne úgy képzeljétek, hogy a gyerek egész nap le volt "szarva". Nálunk a konyha nappali egyben van, mindig úgy húztam, hogy lásson és ha "mondott" valamit, egyből reagáltam rá és egész nap beszéltem hozzá, hogy épp mit csinálok, de nem vettem ki. Megtanult egyedül játszani. Azon túl pedig, nagyon sokszor azért nyűgös a baba is, mert ahogy a felnőttnek szüksége van "elvonulásra" úgy a babának is, de ő nem tudja azt mondani, hogy hagyatok már a fenébe és most a falon táncoló fényekre vagyok kíváncsi nem rátok...:)

Erik a mai napig tudja, hiába vagyunk itthon hétvégén, hogy délelőtt Apa-Anya, takarít, mos, főz...ő játszik szépen a szobájában, ha az ő szobája jön, akkor segít, délutáni alvás után pedig vele megy a móka.

Ami nálunk nagyon fontos volt még attól kezdve, hogy kúszott a gyerek, hogy amivel játszott azt mindig az ő kezecskéjével tettem vissza a helyére. Mára Erik egyedül levetkőzik, kiviszi a ruháját a szennyesbe, leveszi a pelust, kiviszi a kukába és ha az van, hogy játék vége, rendrakás, akkor mindent pakol a helyére.

Szóval, lehetek szívtelen, de nem vagyok gép, hogy egész nap utána pakoljak, neki ugráljak, főleg, hogy 4 gyermeket szeretnénk. Ha vmi megengedek fél évesen, azt utána honnan lesz jogom nem megengedni másfél évesen. Ők okosak, pontosan tudják, ogy de ezt eddig "szabadott". Azon kívül pedig, a gyereknek a legfontosabb a napirend, a következetesség és a szabályok, mert ettől érzi biztonságban magát. Neki sokkal rosszabb ha nem tudja egy napban, hogy éppen mi lesz a következő "lépés".

Én a konzervatív, "Anyáink" stílusú nevelési elvek követője vagyok:) De azért hogy lássátok nem csak a levegőbe beszélek, tanultam pszichológiát, gyermeklélektant. Óvodapedagógusnak tanultam a főiskolán, emelett tanultam csecsemő ápolás és gondozást, igaz ezt csak egy két éves tanfolyam keretein belül. No mindegy, lényeg a lényeg, óvonő is azért nem vagyok, mert a mai pedagógia rendszer szerint a gyereknek már mindent lehet...mindenhez joga van és 3 három éves úgy küldi el az óvónénit melegebb égtájakra, hogy csak zeng a csoportszoba...az óvónéni meg csak hallgathatja és tűrheti...

Szóval, hangsúlyoznám mégegyszer, ez csak az én felfogásom, nem osztok észt senkinek, nem ilyen szándékkal írtam le, csak azért, hogy nálunk megérte hosszútávon az első pár hétben együtt sírni a gyerekkel...hogy de én mindjárt kiveszen és megállni, hogy mégsem.

Még egy utolsó megjegyzés képpen, a Sógornőm, aki szintén 3 diplomás óvodapedagógus, végig szívtelen dögnek tartott h ezt meg tudom tenni... Az ő kicsi fiacskája 5 éves, elkényeztetett kis dög, szokás-szabályrendszer semmi, az anyját simán megrúgdossa, ordít vele, szófogadásnak halovány szikrája sincs...de hát fő a demokratikus gyereknevelés:D (Nem lenne egy szavam se, ha engem nem bacogatott volna, hogy hogyan csinálom és ha szemlátomást az lett volna a jobb ahogy ő csinálja)

Hangsúlyozom, nem ítélkezem, nem is lenne hozzá jogom, mindenki saját sorsának kovácsa és mindenki saját maga tudja, neki és az ő családjának, hogyan lesz megfelelő hosszútávon!


(Mondjátok csak meg ha hess innen Panka, te szívtelen...:))

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


Panka :)

story nagyon megható !!!!!! :cry:

és a nevelési elveid... nekem tetszik! sokkal közelebb áll hozzám mint hogy mi igazodjunk csak és kizárólag a gyerekhez ...
főleg hogy nálunk ugyebár a harmadik gyermek a drága :lol:
napirendünk már most - kopp kopp - van úgy kb. két hete csak még nem tudtam megvalósítani azt hogy ne kapkodjam fel ... de alakul.
Minden esetre nem is vettem észre de most hogy írod - tényleg nálunk is úgy van hogy délutántól fürdésig már inkább róla szólnak a dolgok ... jó lenne ha megszokná hogy délelőttönként van más dolgom is (pl. tanulni kellene b@sszus jönnek a vizsgák ezerrel)

Szóval Panka - nevelési/szoktatási tanácsokat ha van időd szívesen veszem :)

Tündér :)
ezzel próbálkozom :)

Sztercsi :)
nekünk is tegnapra kipattogott kicsit ... de szerintem nem gáz ....

Andikám :)
mi van veled?? Te tápszeres gyerekgyilkos :lol: :lol akkor én is az vagyok ?
És még vagyunk így egy páran ...

Datolya :)

a CD szerint egyben kellene :!:
nem vágom ....

Szilveaa :):)
Szonjám még mindíg gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!

Betty :)

csomót gondolkodtam rajtad éjjel, hogy mi okosat írhatnék - üssetek meg csajok ha hülyeséget írok - de kicsit be kellene keményítened a kiscsajszival kaja ügyben ... ne másfél óránként egyen keveset hanem legyen jó éhes aztán egyen három óránként kb. mert meg fogsz őrülni ...
cumival én továbbra is próbálkoznék
illetve szerintem hasznos lenne beszerezned neked is kendőt, vagy valami kengurut - mert ha magadra kötöd tuti nyugtod van és tudsz foglalkozni a kisfiaddal ...
ha Zoé nagyon nyekeg én felkötöm, közben kártyázom a fiúkkal, vacsit csinálok, fürdetem a nagyokat stb ...
(Persze mindig Szilveaa-t nyúzom hogy ezzel nem kapatom-e el totál a gyereket de hát az övé is fel volt kötve aztán egy mintababa lett)

Ha valakit valamit kihagytam ezer bocska !!!!!!!!- de mennem kell
puszi mindenkinek jó hétvégét - még jövök :wink:

Kép
zsrit
 
 


Panka
Minden tiszteletem a Tiéd, hogy ezt véghez tudtad következetesen vinni! Sajnos én nem voltam ehhez elég erős a nagyfiamnál, és bár ő az oviban szótfogad, otthon valóban nem mindíg...
Én sem értek egyet a mindent megengedni neveléssel, az arany középutat meg nehéz megtalálni... Petinél majd próbálom jobban érvényesíteni mindazt amit leírtál, de nem könnyű mindíg következetsenek lenni...basszus igen, sokszor gondolom lehetnék jobb anya.. :oops:

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Sztercsi, kár, de remélem majd egyszer osszefutunk :lol:

Panka, a nevelési elveid biztos, hogy jók és hatásosak, de sajnos én képtelen lennék betartani oket ennyire szigorúan! Mindenesetre megpróbálkozom vele......vagy jó lenne találni valami arany kozéputat! :wink:

és íme egy kép: Kép
ginuska
 
 


Sziasztok :)

Char: atzán rájöttem, miuátn írta, hogy 10 kg-os a porontya :shock: , ez mondom tuti nem te vagy hacsak nem tömöd vagy fújod a gyereket :mrgreen:

Szilveeaa: még jó, hogy írod a 3 méter körüli kendőt :shock: én azt hittem az kicsi, nézegettem a 4-5 métereseket . :shock:
Keni macit imádjuk együtt, majd leszek a nászasszonyod :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Őzi: én a DM-es rózsaszínnel (ez enzimmentes) mosom a baba ruháit és fehér silannal öblítem, ha pelust is mosok velük akkor meg ecettel öblítem.
A Keni is állandóan szopiz mindent, még puszit is csak gyorsan kell neki adni mert bekapja a számat :mrgreen: . Én mondjuk ilyenkor legtöbbször cicire rakom ha a cumi nem kell neki. Észrevettem ám, ha nem éhes akkor nem kap rá a cicire tehát elvileg nem tudom túletetni.

Panka: jól csinálod szerintem, én már elb@..tam régesrég. A 7 éves szarik a fejemre, visszapofázik és a rendrakás az ami a legeslegtávolabb áll tőle. :oops:

Ma megfigyeltem mennyit nézelődik az én babám.
8-kor szopott kb. 8.20-ig aztán bealudt de amikor beraktam a mózesbe kinyílt a csipája de nem szól semmit. Nézelődött 20-25 percet aztán elkezdett nyökögni, rákektettem a mellkasomra és kb. 1 perc múlva elaludt. Rájöttem ha hasra rakom le akkor nem ébred fel és sokkal többet alszik mint háton.
Még mindig alszik azóta :shock: (3 órája).

Még szeret nézelődni a konyhában, felrakom az asztalra, mostmár a pihiszékben és nézi erősen a reluxát (gongolom a csíkokban beszűrődő fény érdekes számára :)

Na megyek mert nem lesz kajánk :)
anyabebi
 
 


Bakker visszaolvastam, hogy én milyen hülyeségeket tudok írni

-atzán: aztán
-miuátn: miután
_rákektettem: ráfektettem
-gongolom: gondolom

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
anyabebi
 
 


Ginababa édes, és milyen nagy már.

Mondjuk jobban értékelném a képet ha láthatnám azokat a hatalmas csodás szemeit :lol: :lol:
anyabebi
 
 


Sziasztok!

Ma éjféltől negyed nyolcig aludt a kis drága egyhuzamban, hoppácska!!!! Sajna azonban pont akkor kezdett ébredezni, amikor egy rögtönzött pizsiparti vette volna kezdetét...

Panka
jó, hogy írtál! Nagyon tetszik a módszered - nekem is ki kell valami ilyesmit alakítanom, pl. azt, hogy a délelőtt az enyém, mert februártól lesz itthon munkám, amit muszáj lesz nyugodtan elvégezni... persze ez nem lesz nehéz, mivel 11-ig simán alszik, csak nekem kellene leszoknom arról, hogy ilyenkor én is húzom a lóbőrt...


Ginuska
Kicsi Gina gyönyörűen tartja magát! Küldjél szemből is fotót!

Őzi
Nem akarsz elmenni a Budai Gerincközpontba? Öt ropi csak és tényleg rád szánnak egy negyed órát, nagyon kulturált a hely, jó dokikkal... Legalább megnyugodnál...
Na, én pont ezért nem mentem a Budai Gyerekkórházba, hogy futószalagon elintézzenek valami barom dumával...

Anyabébi
Ha Keni is olyan őrült lesz, mint a bátyja, szerintem abszolút lesz esélye a lányomnál..! Én legalábbis mindig imádtam az elmebeteg pasikat... sztem az is volt a baj a házasságommal, hogy egy túl normálishoz mentem hozzá.. :mrgreen:

Kép
szilveeaa
 
 


http://www.bebenaturel.info/IMG/pdf/kan ... devant.pdf

Akit érdekel:
A fenti linken van az a kötésmód (elöl kenguru a neve), ahogy én szoktam magamra kötni Szonját. Ez a legjobb, amíg kicsik, aztán jöhet a csípőkötés, mert akkor tudnak nézelődni... Igaz, ez a "francia iskola" szerint jó, állítólag a magyarok máshogy tanítják az elölre kötést, szal' mint mindenben, ebben is megoszlanak a vélemények...

Kép
szilveeaa
 
 


na csajok - megtört a jég --- lányom tegnap óta nézelődik :) nem sokat de határozottan ... most viszont az van hogy ha beteszem a járókába - nekünk lent a földszinten abban alszik - ugra bugrál a rászerelt játékok látványától alvás helyett :lol:
mondjuk a nézelődés a járókában vagy a pihiszékben még mindíg akkor a legszórakoztatóbb ha én is ott vagyok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: szóval még fejlődnünk kell :) de azért örülök ám!!!!

Anyabébi :)
hasra fektetésre én is kb. 2 hét után rájöttem, sokkal jobban pihizik így :lol: - ja amíg nem kezd el forogni (az még vicces lesz, lerakod hasra ő meg vissza 80szor)

Szilveaa :)
Szonja nem semmi alvással!!!
pizsiparty - bakker ciki nem ciki mi még csak a gondolatig jutottunk, csak azt nem tudom hol hogy és mikor oldjuk meg a három gyerekkel és úgy hogyha már mindhárom kidőlt én azonnal ki vagyok dőlve (asszem ciki, maradjunk annyiban)

Kép
zsrit
 
 


Rita!!!! Szuper!!!! De örülök!!!!! :D :D :D

Kép
szilveeaa
 
 


Sziasztok lányok!

Tegnap csak olvasni volt időm, írni nem...a változatosság kedvéért apósom kórházba került, a férjem még annyit sincs itthon, mint eddig és tök ideg...ráadásul elég nagy a baj. Apósom mindent megtett érte, hogy így legyen (kib..tt piálás). De ez haggyán: ma felhívta a sógornőmet, hogy átvitték egy másik kórházba, Buda másik végébe. Csodálkoztunk, de apósom állította, hogy olyan rosszul van, hogy ezért vitték el (már attól féltünk, hogy pszichiátria)...Az uram autóba be, kórházba be, egész betegfelvétel + belgyógyászat elküldése a k...va anyjába: papa nincs ott. Újra hívja papát: hol vagy? Akkor megint valami más kórházat emlegetett...férjem megkérte, hogy adja át a szobatársának a telefont. És basszus kedves papa ugyanott fekszik, ahol két napja!!!!!! Csak éppen delirál és félrebeszél...Pont ez hiányzott...

És persze Kristóf is megérzi rajtunk a feszkót, alig alszik, igaz, hogy nem nyűgös, csak nézeget, beszélget, Halász Juditot hallgat, mint a nagyok...de engem ezzel teljesen kiakaszt, hiszen még olyan manóméretű, neki még ALUDNIA KELL!!! Estére tutira hulla lesz és én is...Ráadásul itt van megint anyám, mindent megkritizál, amit egy hét alatt kialakítottunk magunknak rendszert és holnap jön még apám és az öcsémék is...Segíteni...aha.

Sétálni se lehet ma menni, annyira gáz idő van :cry:

Anyabébi, megkérdeztem a Schlummer teát: azért nem engedélyezik a magyar hatóságok 4 hó előtt, mert semmilyen hozzátáplálást nem támogathatnak 4 hó előtt. És kisbetűvel ismét: nyugodtan add neki!

Nekünk is vannak apró pattanásaink :? De ugye mi tejet és tápit is eszünk...Ezt is megkérdeztem, nem kell szünetet hagyni a kettő között, rögtön a szopi után adható a tápi, mert emésztésileg semmi bajt nem csinál.

Na pussz, jók legyetek, fiacskám tiltakozik az egyedüllét ellen :?

Kép
kkia
 
 


Sziasztok!!!!!
Andi nekik még elég a csak tápszer!!!!!nyugi!!!!:)))))

Panka köszi a választ....nekem is tetszik ez a víz szinező tabletta:)))))
mi egyformák vagyunk akkor nagyon...én is ugyan ezt tettem a Mátéval és most Barnival is...olyan szép napirendünk van....jobbat nem is kívánhatnék!!!!!én se vagyok hajlandó egész nap babusgatni meg ilyenek...ettől függetlenül imádom...de nekem is meg vannak a magam bajai dolgai.......
Szilveaaa gyönyörűen alszik a kis Szonja!!!!!:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Panka víz szinező tabletta nagyon jó Nekem is tetszik.

Kkia sajnálom ami apósoddal történt,remélem hamarosan jobban lesz és megnyugodhattok Ti is.Anyukád kritikáit engedd el a füled mellett.Úgysem Ő éli így az életét hanem Ti és Nektek ez így jó.Kitartás,nyugi.Küldök Neked egy nyugtató teát. Kép

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Panka:én is ezt vallom,eddig sikerül is így élnünk a mindennapjainkat(gyorsan lekopogom) :lol:

Kép
jovana
 
 


Panka!
Én is ezt vallom. Így akarom majd. De egyszerűen nem nagyon akar sikerülni! Tudod, az Apa nem akarja, hogy piciny lánya sírjon :evil:
Ja, csak amikor el akar aludni, akkor sírással altatja el magát, hiába ringatom. Miért nem tud beájulni, mint 1-2 napos korában???

GINA egy tünemény! Kérünk szemből is fotót!!!!
Vendég
 


Zsrit: ciki nem ciki nálam is ezvan, még az alternatív sincs. Na majd ma :oops:
Kkia: köszi a teainfót. Az alkeszokat úgy de úgy utálom. (párom anyja, aztán meg sír milyen beteg. aha)
anyabebi
 
 


Fédra egy tünemény! Most sasoltam meg az IWIW-en! :) :)
Vendég
 


Jovana:
Fédránál láttam, hogy teázik. Milyen tea? Én semmilyet nem adok neki. Csak tejci van dögivel :)
Vendég
 


Sziasztok!


Most van egy kis időm, úgyhogy rakok fel képeket a gmailre, meg befejezem a névnapi-szülinapos táblázatot is! :lol:

Kérlek titeket, hogy akihez nem írok névnapot, az írja már be köszi!

BOLDOGSÁGOS 3. HÓNAPOT LUCASNAK ÉS SOPHIANAK! :lol: :lol:

Andi képet kaphatok róluk a 3 hós babatablóhoz? :wink: Ha lehet olyat, amin külön vannak! :oops: :wink:


puszi Csajok
Vendég
 


jah és SCREEN SOK BOLDOG NÉVNAPOT NEKED UTÓLAG IS!!
Vendég
 


Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
 
 


Csajok
kéne nekem az, hogy Judy, Sünci, Zoé, Sophiák, Lucas, Liza, Dorián és Kristóf mikor tartják a névnapjukat, mert többet is találtam és nem tudom, hogy melyiket tartják! :oops: :roll: :lol:

Zsrit
a fiúknak mikor van a szülinapjuk? jöhet privibe is! :wink:

Anikó
Panni szülinap, névnap? szintén privibe! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.28 19:47-kor.
Vendég
 


Csak. bekukk! :lol:

Helló Moncsi! Már hiányoltalak! :D Gondolom nem a lábad lógattad... :lol: :D

Megnéztem Alex képeit, nagyon helyes és vagány azzal a nagy cumival! :)
hajnalocska
 
 


Moni tüneményes a kis Alex!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: