Új privát üzeneted érkezett!

Én is mára tervezem az adventi koszorú gyártást.
Nálunk 22-23 fok van. Nekem tökéletes, sőt mindig kinyitom a kis bukóablakot. Zsolti meg majd megfagy. :lol: Aszondja hormonzavaros vagyok, azért van folyton melegem. Régen egyébként eléggé fázós voltam valóban.

Kép
zsizell

Nos, a kisebbik lányomnak kezdődő hörghurutja van ami állítólag fertőző. A legutóbb is tőle kaptam el utána az arcüreggyulladást, úgyhogy maszkozunk. Reggel óta 37.5-ön áll a hője, de a doki írt neki Cefzilt arra az esetre ha rosszabbodna az állapota, meg persze adni kell neki a spiropent-et (hörgőtágító) és a köptetőt.
A nagyobbik lányom torka pirosabb mint a kicsié, azt mondta a doki, hogy ebből még bármi lehet, de inkább nátha szerűek a tünetei. Neki is írt vész esetére Amoxicillint. (hát nem repesek)
Apa sajnos gyerekápolásban nem nyerő, éjszaka is úgy alszik, hogy bombát is lehetne mellette robbantani, én meg 3x is felkeltem ellenőrizni a lányokat, hogy nem-e lázasok

Lassan "futhatok" egy újabb kört az injekcióért és 17.45-re vár a nődokim is hogy megnézzük mi volt ez az ujabb vérezgetés. Tegnap meg ma már semmi nem volt ez jó jel.

ebéd: mivel mára nem rendeltem kaját, így most marad az egyszerűen gyorsan készíthető sültkrumpli pipifasírttal. ez van :(
stephie

Zsizell! Úgy tűnik nagyon egy húron pendülünk most :lol: :lol: :lol: Nekem is ilyen az embőc, annyi különbséggel, hogy én nem nyitok ablakot én a fűtést veszem le :lol: Régebben mindig majd meg fagytam. Most meg sokkal jobban érzem magam a hűvösebben. Aszonta az embőc, hogy azé van megfázva állandóan. :oops: Pedig nem azért, hanem amikor dolgoznak megizzad és utána rögtön kimegy a hidegre és fázik meg a feje. Kis butuska :lol: de azé én így szeretem :P Juj de jó kedvem lett. Lehet kellett ez a kis sírás :lol: Tényleg, biztos nektek is van olyan, hogy nem tudjátok mitől, de olyan jó sírni és ha kisírtad magad akkor utána jobb. Na most nekem ez így is lett :lol:

bellerreni
Eger

Nálunk határozottan én vagyok a fázós. Szabi tök jól elvan ezen a hőmérsékleten egy pólóban én meg melegítő+vastag fürdőköntös+csergezokni (és a kezem mindig fázik az egéren :lol: )
zuzmooo

Reni! Tényleg egy húron pendülünk most. Ezzel a nem tudom mi bajom van, de kisírom magam dologgal is így vagyok én is. De Zsolti ezt is hormonzavarnak tudja be. Meg hát folyton zaklatom hülyeségekkel, hogy miért vagyok most csúnya, meg miért nincs keksz, meg miért csalt éppen meg akárkivel is, aki általában nem is létezik... :lol: Azt mondja, azért rossz, hogy nem dolgozom már, és itthon vagyok, mert így van időm gondolkozni. :lol: Naná, hogy hülyeségeket agyalok ki mindenről!

Kép
zsizell

No, betermeltem a tésztát, még ejtőzök egy kicsit, aztán csak bemegyek a központba, mert holnap meg már lehet, hogy esni fog, apa sem lesz itthon, és legalább kreatívkodhatok is egy kicsit. :)

Kép
erusverus

Kaja:
savanyú káposztán sült bőrös karaj, krumpli. Meg sül a narancsos-duplacsokis torta marcipánnal. Meg van madártej.
És most, hogy mindenki utál, megyek lefekszem, mert nem aludtam éjjel megint semmit. Ahelyett, hogy szép és üde lennék B. apu hazaérkezésére, kap egy idegbeteg, elhízott zombit és egy nyáladzó, üvöltő, nem alvó gyereket!!!! :twisted:
Vendég

Nóri! Tök jó, hogy ilyen pozitívan szemléled magatokat :lol: ! Na, aludjatok egy jót, aztán szebb lesz a világ. Ez a narancsos-duplacsokis csoda már szerepelt a receptek között? Ha nem, akkor majd légyszi-légyszi írd be!

Fekvős társaim. Van nektek olyan élményetek, hogy ülve, fekve egész jó, de állva rögtön húz, meg keményedik meg baromi nehéz a pocak? Katica, nekem most sugárzik a combomba sőt ma még a térdembe is a fájdalom. Neked is volt hasonló, ugye? A levegőm meg néha még fekve is elfogy. Naná, hogy para ezerrel.

Reni Nekem a terhességekben mindig a fehérvérsejtszám volt magas. Elég egy kis megfázás és máris eltérnek a paraméterek. Ja és a dokim mondta, hogy a feltüntetett határértékek nem kismamákra vonatkoznak, ez is okozhat eltérést. Na, meg még mindig ott van a jó öreg tévedés lehetősége is.
pammut

Én ma eddig kizárólag édességet ettem. Reggelire pilóta kekszek, mellé 10 szaloncukor, tízóraira sütik, ebédre túrógombóc cukros tejföllel. Azt hiszem mostmár elég, rosszul vagyok, ha édességre gondolok...egy jó kis sülthúsra vágyom vagy valami sósra :roll:

Nekem is a fehérvérsejt számom mindig magas, de a dokik szerint nem gond..

Nálatok szokott lenni a nőgyógyis vizsgálatok alkalmával kenet vétel? Nekem még nem volt, de ha ilyen nincs, akkor honnan tudja a kismama, hogy van-e valamilyen fertőzése? Pl. az a streptococcus vagy micsoda..
lara

Köszi csajok. :wink: Egyébként nekem nem a fehérvérsejt a magas vagyis az is, de az csak kicsit. A süllyedés ami a 4x-e a megengedett határértéknek, de már azon sem izgulok.

Lara! Nekem 1x volt kenetvétel eddig. A fertőzést meg úgyis észreveszed. Vagy a folyásod más vagy a pisi csíp vagy valami hasonlót úgyis észlelsz, ha gáz van. (Itt butaságot írtam úgyhogy inkább töröltem :oops: )

Nóri! Irány szunyálni egy jó nagyot és tényleg minden jobb lesz az ébredés után. :lol:

bellerreni
Eger

Szunya elmaradt, mert vacsira húslevest csinálok.

Sebaj, majd alszom, ha apa hazajött! :lol:

Strep-et a 36. héten néznek, mert az úgy műkszik, hogy ha beérsz 4órával szülés előtt, akkor jó, mert akkor megkaphatod az infúzióból mindkét adagot. Ha nem, akkor sajna a babának is kell egy adag születés után.

Amúgy a 24. héten szokás kenetet venni, a fenyegető koraszülés elkerülése végett. A 36. héten meg a streptococcus miatt.

GYES-TGYÁS: rohadtul nem jár egyszerre!!!!! Nem egy ismerős szívatta meg magát, mert a GYES-t utólag nem lehet lemondani. Előre meg csak 30 nappal. Szóval a kiírt időpont előtt 28+30 nappal kell lemondani a GYES-t. A kiírt időpont előtti 28. naptól. Másnaptól kell igényelni a TGYÁS-t. Mert ugye az egyértelmű, hogy a GYED, több a GYES-nél. És bár a TGYÁS így rövidebb lesz, utána a GYED fixen jár 2éves korig. Így apának lemondom a GYES-t jövő hónapban. A TGYÁS-t meg megigénylem valahogy január elején. :lol:

Trombi, vagy süllyedés, vagy ilyenek: anyámnak rendszeresen az 50szerese a megengedett értéknek egy-egy megfázás alkalmával. Tényleg nem számottevő. Nekem most nagyon jó a vérképem, de Lucával én is bőgtem az alacsony fehérvérsejtem miatt, hogy tuti leukémiám van... :oops:

Reni: ha a dokid baszik felvenni a telefont, akkor hogy számíthass rá szüléskor??? Mondjuk én még soha nem hívtam fel az enyémet! :oops: Szüléskor is a szülésznőt hívtam. Nem tudnám felhívni, hogy csak megkérdezzek valamit. Akkor inkább védőnő, vagy háziorvos. De inkább nagyanyám, aki a háború miatt nem fejezhette be az orvosit! Vagy internet. De az csak óvatosan!!! :lol: De mi lett volna, ha mondjuk dől belőled a vér, vagy ilyenek!!!!

Annyit agyalok a nyíló méhszájas kismamikon. Először sajnáltalak Titeket, de már úgy gondolom, hogy akkora lehetőséget adott a Jóisten, hogy nem minden előjel nélkül elsimult méhszájjal mentek be szülni a 28. héten, mint szegény bnőm. Gyönyörű, egészséges kislánya van ma, de ha cserélhetett volna, inkább feküdt volna kórházban 3hónapot. Szóval ez talán egy jel, hogy valaki vigyáz Rátok odafent és nem hagyja, hogy baj legyen!!!! És már ezért is tuti, hogy NEM LESZ BAJ!!!!
Vendég

Mához egy hétre TALI! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! Én is hívhattam volna a szülésznőt is meg ha többször hívtam volna biztos felveszi a dokim is, de mivel tudtam, hogy tegnap ügyeletes volt, így nem erőltettem. Így is biztos felébresztettem. Ha a házidokim nem segít tuti addig megyek amig valaki nem mond valamit. De az internetet többet nem használom. Az borított ki annyira.

bellerreni
Eger

Itt egy kép a szerdai bécsi kirándulásunkról, olyan szép idő volt - nagyon mákosak voltunk!
Ez a kabát viszont asszem az utolsó jelenését élte meg, már nem megy össze pocakomon :)

Kép

boruska

No, nem rég értem haza az első nézelődős/vásárolgatós körutamról. Sikerült beszerezni mindent az adventi koszorúhoz, sőt! De hogy én mennyire elfáradtam... Igaz, hogy már lassan 5 óra, de nekem tuti aludnom kell egyet estig. :oops:

Lara, én is vettem sőt, itthon már be is dobtam pár szaloncukrot! :D Az első idei kóstoló. :) Majdnem nem bírtam abbahagyni... :oops:

Kenetvétel: nekem a 19-20. hét körül volt egy, meg azt mondta a dokim, hogy csinál, ha akarom, de egyébként csak a 36. héten vesz újra mintát.

Kép
erusverus

Na, alvás nálam is kilőve. Most hívott férjem, hogy még hazaugrik a munkahelyéről, mielőtt indul a vonat. :)

Kép
erusverus

Én is imádom Bécset. Szerettem volna menni még kari előtt. De ez most nem jön össze. Mondjuk a hivatalos karácsonyi vásáruk elég tré manapság. Mi elég sokat járunk, mert anyós testvére kint él. Meg a cégnek az anyavállalata is ott van.

Eddig semmi komoly lemondással nem járt a terhességem. Hát tegnap szembesültem 2-vel is. Egy pókercsapat felkért, hogy legyek a női versenyzőjük egy versenysorozaton... :oops: Hát hú de mennék!!! Ez nagy megtiszteltetés lenne! :roll:

Plusz hívtak január közepére Olaszországba síelni... Annyira szívesen mennék! Meg ráadásul egy profi síoktató lenne velünk aki nem másokat oktatni jön, hanem csak síelni kicsit és felajánlotta, hogy tanítja Lucát! Jaj de dilemmázom, mert apát ha kiküldöm Lujzával, nincs aki velem legyen. Egyedül nem akarnék szülni! :oops:
Vendég

Na, megjöttem.

Csak másfél órát az autóbiztosítással tököltem, amit szerdán kötöttem újra és csak otthon vettem észre, hogy 4! adatot nem jól írt be a nőci. :twisted: Grrrr! (Ezért volt olyan gyanúsan olcsó! :wink: :D ) Mire ezeket korrigáltuk, úgy elfáradtam (pedig nem is álltam), hogy hazafelé menet még a csiga is Michael Schumacher volt hozzám képest.
Egyébként meg várakozás közben azt hittem elájulok. Nem vagyok fajgyűlölő, de körbeült 4 nem napon barnult asszonyság. Hát mit mondjak, nem a legfinomabb parfümöt használták. De ez még csak hagyján. Alig álltak fel mellőlem, jött helyettük egy hajléktalan kinézetű férfi. A görény sírva könyörgött volna a receptért, olyan borzasztó volt. Már éppen azon gondolkodtam, hogy hagyom a francba a biztosítást, de hálistennek szólítottak... Nem irigylem azokat az ügyintézőket, akiknek ilyenekkel (is) kell foglalkozniuk. :roll:

Még egy kicsit pihizek, aztán nekiállok sütni a kedvesnek püspökkenyeret. Vacsorára már csak egy paprikás krumplira fogja futni az erőmből.

Kép
Kép
molmar

Haza is értünk, olyan jó itthon. Ma aranyos volt a nővérke, mert mondta hogy január elsejétől ők lesznek a szülőszobán és akkor akar legközelebb látni, amikor szülni megyek hozzá. Ami azt jelenti, hogy megpróbálok csak jövőre szülni és ráadásul bármelyikükkel szívesen tenném. Mindegyikük nagyon aranyos, segítőkész és alapos volt. Van Bea, Noémi, Edit, Erika és Orsi. Egyedül Orsi volt, akit nem ismertem meg jobban a hét alatt, de azon az egy napon ő is szimpi volt. A kedvencem Bíróné Edit volt, kár hogy nem lehet szülésznőt választani. De mondom, hogy a többiek is tüneményesek voltak, ma Noémi bocsájtott el.

pammut: Szokott ilyen haslehúzós érzés lenni, ilyenkor le kell feküdnöm egy kicsit.

lara: Nekem már több kenet vétel volt, állítólag kettő minimum kell. Én nem éreztem semmit, amikor a staphilococcus (talán így írják) volt benne. Bár a vizeletes tesztnél kimutatott e-colitól sem volt tünetem. Lassan szerintem érdemes levetetni, ártani nem árt. A másodikat állítólag a 36. héten kell levetetni a gyerekorvos kérésére, hogy kell-e majd a babának antibiotikumot kapnia szüléskor.

nóri: Remélem én is hogy vigyáz valaki ránk odafent, bár nem vagyok egy hívő alkat.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Eloszor is,koszonjuk mindenkinek az egyutterzest es a batoritast.Geri elpityeredett mikor felolvastam amit irtatok.A gorcsoldokat infuzioban kapja mivel,a bogyoknak nem sok hatasuk van.A dokink szerint igy talan el lehet kerulni a koraszulest.A lenyeg az,hogy baboca remekul van odabent es,hogy Geri is megnyugodott.
Vegre kapott egy normalis helyet,ahol van sajat mosdo es zuhanyzo.Biztos meselte,hogy amugy milyenek a korulmenyek.
Geri uzeni nektek,hogy vigyazatok magatokra es ovatosan a meloval.Inkabb pihenjetek!!!
geri79

Szia Jocó!
Örülök, hogy Geri a körülményekhez képest jól van és a picivel sincs gond. Drukkolok, hogy ne is romoljon jobban a helyzet. Sokat gondolok Rátok és kitartás! Minden rendben lesz! :)

Kép
Kép
molmar

geri: Pihenj te is akkor sokat. És remélem egyikünk sem szül meg az idén.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, mi az, hogy reméled? Ez a 2010. februári topic. Idén nem szül senki! És mivel én pofázom a legtöbbet, ez így van. Kész. Pont!!!

A fenébe, ahol eddig a háta volt, most ott rúg. Vagyis tol- Sokakkal ellentétben fingom nincs, hogy fekszik. 24 hetesen már befordult, 28hetesen meg a gyomromban volt a feje. Ami azért fura, mert nem érzem túl aktívnak. Leszámítva egy-két frontérzékeny napot. Luca hullámokat vetett a hasamon. Most meg inkább csak azt érzem, hogy szétfeszít. Valamit a gyomromba, másik felét a hólyagomba: és tol! :lol: Vagyis ez nem annyira vicces. És a hátam is bazira fáj! :oops:
Igazi 3. trimeszter. Alig várom a 38. hetet. Mondtam már, hogy nem fogok túlhordani?????? Nem vagyok rá hajlandó! :roll:
Vendég

Én is megjöttem.

Jocó, köszönjük a friss híreket. Továbbra is megy a drukk Nektek!

Vicky, üdv itthon!!

Ma megsütöttem a pomposkát és a sütős túrótortát. Isteni lett mind a 2!!!! :D :D

Én is sokat gondolok a fekvésre ítélt lányainkra. Sőt, annyira az agyamba ette magát a méhszáj nyilogatás, hogy elkezdtem kimosni a babóca ruhácskáit és a saját kórházi pakkomat is elkezdtem összerakosgatni. Biztos ami biztos :roll:

Kép
csipike09

nóri: Igenis értettem főnök. :D Egyébként én sem tudom soha hogy hogyan is fekszik. Mindig máshol kapálózik. Szerintem keresztben van Barbus.
vicky79
Budapest III. kerület

Jocó, Geri! Kitartás. Nem lesz semmi gond. Úgy ahogy Nóri mondja és punktumm... Küldjük a sok pozitív energiát és imát :lol:

Vicky. Örülünk, hogy otthon vagy végre. De szigorú pihenés.

Nóri! Én ugyanezt érzem. Tegnap még a bal oldalamon lent rúgdosott, ma a jobb oldalamon fent :roll: Fogalmam sincs hogy kényelmes neki, de én nem is aggódom. Majd lesz ahogy lesz :lol:

Jövőhéten csütörtökön látom az én picikémet. Remélem nem lesz szégyenlős és nem dugja az arcocskáját el :lol:

Megyünk a barátokhoz egy kicsit csevegni.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

csipike: Azért ne legyél babonás. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, én igyexem :wink: , de itt mindig történik vni. Legyünk már egy kicsit "unalmasabb" topik.
Ma egyébként volt vmi a levegőben...reggel fájdogált a derekam. Du elmentem az Árkádba, erre egy suzukis úgy rámállt, h nem tudtam beszállni a kocsimba. Nem fértem be azon a r@hadt résen! :evil: Nem elég, h az összes béna pénztárost kifogtam, majd bepisiltem, leszakadt a derekam, MÉG EZ IS. Na az anyósülésen át préseltem be magam :roll: Szegény babócát jól összenyomhattam. Mire hazaértem kitört rajtam a sírhatnék. Szegény gyerekeim nem is értették mi van...Ezek után félve fogtam neki a sütésnek :roll: ....DE jól sierült :D :D szupik ezek a rfeceptek!

Kép
csipike09

Sziasztok!

Megint zavarok köztetek egy picit. Raktam fel teszvesz-re jó néhány kinőtt holminkat, ha érdekel valaki nézze meg -lett lehet lapozni két oldalon vannak az aukciók:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Olcsók és tökéletes állapotban vannak a rucik.
Folyamatosan töltök fel még ruhákat 56-os, 62-es, 68-as méreteket is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egyes családtámogatási és társadalombiztosítási ellátások közti választás szabályai: Választás a gyermekgondozási támogatások (gyes, gyet), illetve a társadalombiztosítás pénzbeli ellátásai (tgys, gyed) közt
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/6 ... c0a79e83db

Jocó, köszönjük a jobb híreket! Továbbra is száguldanak felétek a gondolatok!

Viki, de jó, hogy otthon vagy! De aztán tényleg szigorú fekvés!!!!!!!

Én sem tudom elképzelni, hogyan van bennem Emő, bár azt tudom, hogy a feje mélyen, jobb oldalon a combhajlatomban leledzik, ezt érzem is, bizony! De akkor mivel rúg, feszít jobbra a köldököm mellett (lehet ilyen erős a keze?), és mi mozog bal oldalon a gyomrom alatt (lába?)? Érdekes, ő is inkább a jobb oldalamat részesíti előnyben, mint annak idején a nővére. Most is feszegeti a határait! :lol:

Ma voltunk délelőtt az Önkormányzatnál, megint csuda segítőkész ügyintézőket ismertem meg. Olyan jó, hogy legalább ők igyekeznek segíteni! Mondjuk most lehet, Bori vette le őket a lábukról, mert velem volt. Igaz, be is mutatkozott a végére, amikor indulni kellett... Olyan jól elvolt az ügyintéző számítógépével... :oops: Jól esett volna ma egy szabad este, hosszú lesz még a hétvége, s már 2 napja a nap 24 órájában együtt vagyunk. Erre férjecském hívott 5 előtt (akkor végez), hogy kicsit késik, aztán ha nem gond, húzna is el hokimeccsre... Bosszúból Ramirez Kreol miséjét és Mozart Requiemjét hallgattam. Meg persze Bori is. Büntiben volt, mert ma megint felmászott a polcra, de olyan magasra, hogy leverte a vázát, persze el is tört. neki nem lett baja, csak nagyon leszidtam, s azóta iszonyúan figyelem, hogy még véletlenül se másszon fel sehová! Még a legalacsonyabban lévő ágyra, karfára se! Artista ügyességgel és egyensúlyérzékkel rendelkezik, csak az esze, figyelme, fegyelme nincs meg hozzá...
ktc

Gerinek: jó hír, hogy babócád jól van és Te is nyugodtabb vagy! Sokat gondolunk rátok, nem lesz semmi baj, fel a fejjel, nagyon szorítunk!

Katica, Bori polcmászós akciójáról eszembe jutott, amit anyukám mesélt rólam: Mivel a családi házunk még nem volt teljesen készen, mikor 1 éves koromban odaköltöztünk, és van egy hatalmas lépcsőházunk, ami akkor még nem volt lezárva, így anyukám sokszor kénytelen volt engem bezárni a szobába, nehogy leessek a lépcsőn. Persze a gyerekekben ugye egy darabig nincs sok félelemérzet, így én sem riadtam vissza a faliszekrény megmászásától. :roll: Meg hát valamivel el kellett foglalnom magam... Anyu először csak az alsó polcról távolította el a kerámiákat és különböző dísztárgyakat (már ami még egészben, eredeti formájában megvolt), aztán az egész szekrény lassan megtelt a gumiból készült játékokkal, úszógumival, babákkal, macikkal, szóval csupa olyan cuccal, amit én nem tudtam tönkretenni. De hogy miként tornáztam fel magam a 3. polcra is, az még a mai napig anyuék számára is rejtély. :) Szerencsére mindig megúsztam sérülés nélkül.
Egyébként volt járókám is, az a régi, hálós (talán gumihálós), na, én abból is kimásztam. :)

Kép
erusverus

Hát Katica!
Roppant felemelő műveket választottál! :lol:
Mondjuk Mozart Requiemjét én is imádom (egyszer volt szerencsép szoprán szólót énekeleni benne - de csak egy kóruspróbán). Viszont mostanában nincs olyan világváge hangulatom, hogy hallgassam... Viszont elkezdtem a karácsonyra hangolódást: ma megnéztem a Love Actually-t, amíg szerelték a gardróbot. :)
Jut is eszembe! Tök jó lett, már be is pakoltuk! Hétfőtől meg elkezdem mosni a babacuccost, és benépesítjük a kiürült szekrényeket. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

de jó sokat írtatok :) akkor most szép lassan reagálok

szobahő: nálunk 22-23 fok, Imi a fázósabb, de tény, hogy a kicsinek nem kell nagy meleg, épp csak a fürdetés idejéig kell felfűteni. Mi is hősugárzót használtunk, mert cirka 5-10 perc alatt jó idő volt.

pammut: nekem is rögtön húz a hasam alja, úgy megyek mindig mint valami vén trotty :) Volt, hogy már a két kezemmel tartottam, hogy kisebb legyen a méhszájra nehezedő súly

lara: renivel értek egyet, ha gond van a folyással azonnal szólj, mert bonthatja a magzatburkot egy felszálló fertőzés. A strepto-t én is úgy hallottam, hogy 36 héten nézik

Nóri: én is hiszem, hogy vigyáznak felülről, nekem ez biztonságot ad. De azért ijedtem meg, mert az előző két terhességem során nem nyíltam ki. Szandikával igaz, már a 26 héten teljesen el volt simulva a méhszáj, de nyilni, csak szüléskor nyílt.
gyes-t lemondom mondjuk jan 20 és attól a naptól már tgyás jár

boruska, erusverus : irigyellek azért titeket, hogy tudtok ennyit mozogni, nekem sajnos nem lesz időm karácsonyi vásárlást, főzést intézni, nem is tudom milyen karácsonyunk lesz így az idén

geri: kitartás, pozitív gondolkodás, rendicsek?

Szóval nőgyogyi bácsi azt mondta CX1100, ismét rövidebb, de nem nyílt tovább, viszont halkan megsúgta, hogy ennél egy picit rosszabb a helyzet,mint amit ő odaírt, de harmadszorra szülőknél már az se ritka, hogy a terhesség felétől nyitva vannak. Legközelebb 2 hét múlva találkozunk.
stephie

Anita! Ááá, sajna korántsem mozgok én annyit, mint amennyi jólesne...
Az oltás óta (amit pont ma két hete, hogy megkaptam) ma mentem ki először a lakásból. Utálom, hogy a 4.-en lakunk (ami tulajdonképpen normális esetben az 5. emeletnek felel meg...), felfelé már nagyon szenvedek a lépcsőzéstől. Ja, és bevásárlás... már nem is emlékszem, mikor voltam utoljára élelmiszerboltban, így kb. 3 naponta összeírok egy listát, és apa bevásárol hazafelé jövet a melóból vagy gyorsan reggel. (Szegényt, már nagyon sajnálom...) Babacuccok: még semmink sincs meg (magamnak vettem egy új papucsot, ennyi...), remélem, most, hogy férjem elutazott a szüleihez, meg tudja beszélni apukájával, hogy jövő szombaton utánfutóval lejön Szegedre, és akkor a már kész bevásárlólistával a kezünkben, tervekkel a fejünkben sikerül mindent egy nap beszerezni Botondnak. (persze, ez szerintem nem fog menni egy nap alatt...) Karácsony: úúúgy főznék, sütnék mindenféle finomat, de szerintem ennek se fog fele sem úgy sikerülni, ahogy elterveztem. Idén mindenki hozzánk jön, mert úgy beszéltük meg, hogy nekem most nem kéne buszoznom, vonatoznom, de ennyi emberre készülni... nekem most lehetetlennek tűnik... Szépen összejövünk, majd együtt főzőcskézünk valami egyszerűt, rendelünk sütit, karácsonyfánk azért lesz, meg szép zene, és remélem, így is jó lesz a hangulat. :) Nem vágyom nagy és különleges dolgokra, csak arra, hogy mindenki itt lehessen és békésen teljenek az ünnepek. :)
Szóval lehet, hogy túl óvatosnak tűnök, de nekem épp elég, ha a muszáj-dolgokat elintézem, kijárok orvoshoz, védőnőhöz stb. A legfontosabb az egészségünk, a lényegtelen/nem életbevágóan fontos dolgok nem érdekelnek.

Kép
erusverus

Hőmérséklet: hát én a friss levegő őrültje vagyok, ha nincs eszement hideg, akkor tárva nyitva az erkélyajtó. Ilyenkor azért már hess van, de inkább fázom a friss levegőben, mint a melegben poshadjak.

Pammut Bori: ma majdnem összeestem. Reggel is éreztem, hogy a mai napot ki kéne hagyni, de a lelkiismeret csak nagyobb volt. Egész nap ültem, mégis feszes volt a pocim, és húzott, húzott, húzott. Délután már félig sírva hívtam a Zsoltit, hogy nem merek egyedül elmenni postára, boltba, mert nem érzem jól magam. Persze egy óra együttes heverészés után mindjárt extra heppi és laza voltam. No meg 4 magnéziumbogyesz után.

Nov 30-án lesz az utsó vizsgám. Erősen aktuális már hogy itt legyen a vége, mert már nagyon nincs energiám. A mai nap megint jel volt: még egy fokozatot vissza kell kapcsolni.

Vicky: örülök hogy otthon. Akartalak hívni, de a táblában nem találtam telcsi számot. Pedig már úgy kitaláltam, hogy meg foglak tréfálni.

Reni: gondolkodtam. Nem lehet, hogy az oltás következménye ez a magas izé érték? Azt mondtad, hogy gyulladás. De hát elvileg most oltattad be magad elölt vírussal. Arra reagál a szervezeted, nem?

Zuzmoo: kicsit off leszek. Képzeld most került az alapítványhoz egy idősebb pasi, fuvolaművész, és zöldhályog van a szemén. Az egyiken már elvesztette a látását, a másikon még látogat valamicskét. DE pont a zöldhályog miatt, nem lehet nyomás a szemben, tehát amíg még lát, addig nem fújhat. Eldöntheti: ha fúj, akkor rövidesen megvakul, ha lemond az élete értelméről, akkor később vakul meg teljesen. Uh, nem lennék a helyében.

Néztem fehér és hálóneműt a kórházba. Helyes volt a csajszi, mikor már a századik hálóneműjét is lefinnyáltam, azt mondta, nem kell ám erre külön hálóinget venni, jó lesz az amiben otthon alszom. Belegondoltam… Elég hülyén néznék ki fekete Aljas Kúszóbabos pólóban a szülőszobán (bal mellem felett a lemez címe: Esze semmi, alatta hátulról behajolva egy nő áll), vagy fekete aikidós pólóban, bal mellemen épp egy gyönyörű irimi nage technikával. Asszem még nézegetek valami hálóing félét.

zarja

Anyám 10 évig volt zöld-hályogos. Kórházban is volt beállítani a szemnyomását. Minden nap csöpögtetett. Aztán elment egy természetgyógyászhoz, aki méregetett rajta valamit, aztán közölte, hogy a szemének semmi baja, sose volt glaukómás. Anyám kiröhögte. Másnap elment a kórházba, ahol őt röhögték ki, hogy mit keres ott. Nincs zöld-hályoga. Abban a kórházban, ahova 3havonta járt szemnyomás mérésre... :shock: Most hogy nem is volt, vagy "elmúlt"?
Vendég

Kenet: én azt hallottam, hogy vannak olyan hüvelyi fertőzések, amelyek jelenlétét nem lehet észlelni, mert nem fáj, nem csíp, semmi nincs, csak ott a baktérium és kész…mint amiről Viki is ír..
Ha kenetet vesz a doki, akkor azt el kell küldenie valami laborba megvizsgálni vagy ez hogy megy?
Nekem amúgy az első 2 terhesség során egyszer sem volt kenetvétel..

Erusverus, nálunk végre ma este elfogyott a 3.zacskó szaloncukor. Legközelebb dec. 22-én fogunk venni, hogy ne egyem meg :twisted:

Geri, jaj de jó hír, hogy jól vagytok! Pihenj sokat, bár most úgysem tudsz mást tenni..
lara

Lara, a szaloncukrot próbáltam eldugni magam elől, de valahogy nem sikerült ez a fenomenális ötlet: érdekes mód mindig megtaláltam. :lol:
Majd megkérem apát, hogy rejtse el ő előlem. Csak akkor meg ő fog rájárni. Heh! Ördögi kör... :)

Kép
erusverus

Na, Lányok, mindenkinek jóccakát! én még megpróbálkozom egy újabb Helyszínelők résszel, de van egy olyan érzésem, hogy felénél már aludni fogok.

Kép
erusverus

Geri: örülök, hogy jó kezekben vagy és normális a szobád is. Szorítok továbbra is és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz! ;)
Jocó: köszönjük a jó híreket! Kitartás neked is!

Lara, Erusverus: én pont ezért nem veszek szaloncukrot :) Sajnos így is több édességet eszek mint kellene :oops:

Valaki írta már korábban, hogy a szemérem csontja fáj. Na, ez megjelent nálam is :( különösen járás közben.

Erusverus: mi is ilyen 4.en lakunk és kétszer is meggondolom, hogy lemenjek-e a boltba ha hiányzik valami. Felfelé pedig megállok pihegni a 2. és 3. emeleten is :)

kenet: nekem még a legelején nézett a doki, de az rendben volt.

Nézegettem ma egy üzletben kismama melltartót és nem hittem a szememnek: 75-től 105-ig volt számozás, de kosár csak C-s volt :shock:
zuzmooo

Nagyon orulok, hogy Geri jobban vagy, vagyis jo kezekben van. Erzem, hogy nem lesz nagy a baj, az ijedtseg megvan, remelem, hogy a 38. heten mar o fogja kiimatkozni a babat mindenfele kenyelmi okok miatt. :D

Ma megtortent az elso magyar terhesgondozazom.
A mehszajam teljesen zart, 2 ujjnyira rovidult, de a doki szerint ez tobbedik terhessegnel nem gaz, foleg nem a harmadik trimeszterbe. Csak ne nyiljon.
Erik baba rendben fejlodik, hatarozottan Erik meg mindig, elsoketn a batyujat mutatta. Eppen be van fordulva, de ugye meg foroghat.
A meretei jok, a feje termeszetesen nagyobb, a combcsont valamivel rovidebb (ezen meglepodtem, mert en hosszu babara szamitok a magassagom miatt). Osszessegeben a koranal kb egy hettel nagyobbnak dobta ki a gep, a sulya 1210 grammra van becsulve.
A dokitol kaptam nehany instrukciot, amivel ugy dontottem, hogy onkenyesen nem foglalkozok, mert nem ertek egyet. Bolintottam es kesz.
Az egyik az, hogy nem akarja, hogy ez a baba is olyan hatalmas legyen, mint Kristof volt, ezert ne szedjem a terhesvitamint. MIutan vagtam egy furcsa fejet azt mondta, hogy max ket naponta. Hat, nemtom, Kristof 3700 grammal nem volt kicsi, de szerintem nem is volt oriasi, raadasul o ilyenkor mar ket hettel nagyobbnak latszott uh-kon, szoval elvileg Erik ettol kisebb. Igy terhesvitamin marad.
A masik, amit furcsaltam: nem is latott tolem verkeperedmenyt, egyaltalan semmit nem tud a verkepemrol es irt fel nekem receptre vasat es meg valamit. Elfelejtettem, hogy mit.
Erre miert van szukseg, ha nem is tudja, hogy hianyom van-e belole? Szerintetek? Muszaj nekem meg ezeket magamba nyomni latszolag ok nelkul, vagy ez itt rutinnak szamit?

Holnap nem sokat leszek, mert osszeallitom a tortat es vissza kellene vinnem egy cipot, ami kicsi lett Kristofnak.
Vasarnaptol meg foleg nem leszek, harom hetre elkoszonok. Ugye a szuleimnel nincs net. Szoval se ferj, se babanet. :(
Vendég

Zarja: igen, ez a szörnyű az ilyen betegségekben, hogy amellett, hogy a beteg elveszíti az egyik leginkább használt érzékszervét, az élete is teljesen megváltozik és le kell mondania azokról a dolgokról is, amikben eddig örömét lelte. :(
Ezért csodálatos szakma a szemészet ha segíthetünk. (Hiába mondják a "rendes" orvosok (pl belgyógyász) hogy ez nem igazi orvoslás... én már egyetemen belszerettem :oops: )

Nóri: a zöldhályog (ha tényleg az volt) nem múlik el.
Bocs, ha ezzel megbántok valakit, de én abszolút nem hiszek a természetgyógyászokban. Az rendben van, hogy minden gyógyszer alapja a természetben van, de a "kézráhelyezős-már-meg-is-gyógyultál" dolgokban nem tudok hinni.
zuzmooo

Zsuzsi!

Tudom, hogy nem múlik el. Meg nem is azt mondtam, hogy a természetgyógyi tüntette el. Sőt. Ő csak annyit mondott, hogy nincs neki. Pedig 0,5-ös Timoptic-ot használt már vagy 10 éve. 0,25-ről kellett emelnie, mert rossz volt a szemnyomása. Be is fektették a szemklinikára. Ennyi ember csak nem téved?! Erre most nincs neki. Vagy 10specialistánál járt, de tényleg nincs neki!
(amúgy én sem hiszek a hókuszpókokban! Apu orvos volt. Még ha lódoktor, akkor is, szóval nekem hiába mondana bármit)
Vendég

Végre valaki, akinek ugyanaz a gondja, mint nekem!
Én is néztem szoptatós melltartókat, de az OK, hogy 105-ig van méretezés, de tényleg C-s a legnagyobb kosárméret! Én alapban E-t kéne, hogy hordjak, de mivel nehezen találok olyat, marad a D-s. De ha ez még nőni fog, mit veszek fel, ha (remélhetőleg) tele lesz a cicim tejjel??? Majd úgy csináljam, mint anno huszonX éve a nagynéném, hogy egy-egy textilpelussal kötötte a nyakába a cickóit??? Na azt azért nem! :)
Egy-két helyen találtam már nagyobbat, de horroráron vannak... :?

Azt nem is mondtam: ebben a nagy ruhapakolásban annyira elfáradtam, hogy koraeste végigdőltem a kanapén (úgy 5 - fél6 felé), és mint akit fejbevertek, elaludtam. 7-kor keltem fel. De olyan jól esett!

És most nagyon hosszú hétvége elé nézek:
holnap jön anyum, meg tesóm (itt is alszanak), és segítenek főzni a vasárnapi nagy családi ünneplésre (Erzsébet-Katalin-Judit névnapok és az én Drágám szülinapja). Szóval lesz itt nagy hajcihő - meg valszeg egy nagy családi vita is!
És idén bevállaltam a karácsonyt is, mert jövőre egyrészt szentestén anyósoméknál leszünk, másrészt egy picurka kismanóval könnyebb lesz, ha nem itt kell ezerrel főzőcskézni 9 emberre.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kidobott a Zsolti az ágyból. Azt mondta olyan büdös vagyok, mint a szemetes. Úgy 10 körül megkívántam valami kaját: hagymát ettem tormával, és lefojtottam egy kis naspolyával. És csak és kizárólag miatta nem toldottam meg fokhagymával. :( Erre így is kirak...

zarja

Jó estéket!

Na megjöttem UH-ról, persze nem most, csak apa elment sielni 3 napra és mostanra sikerült a lurkókat leraknom, csajos estét tartottunk :P

Már megint nagyobbnak mérték babucit.
Asszondja: UM szerint: 29 +5 napos
Biometria szerint: 31+3 napos.

Súlya: 1900 gramm :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem ez soknak tűnik, nem? Cukrom rendben, terhesvitamint nem szedek, csak Magne B6-ot.

HC: 286 mm, AC: 278 mm, OFD: 101 mm, BPD: 80mm, FL: 62 mm

Edit, Zarja, Anita? Nektek milyen értékek vannak?

Bocsi még nem olvastam, majd még jövök.

Móni

Kép
kokonya

Zarja: milyen az a naspolya? Az egyik ékszerteknősömet így neveztem el de fogalmam sincs mi az :oops: ( a másik tekinő Brokkoli)
zuzmooo

Kokonya: az utolsó uh-n nekem 31+1 napos volt a babó (számított és uh alapján vélt is) és 1600 g. Hc 28 Ac 26 (ezt kevesellték, azt mondták 2 héttel le van maradva) Fl 6,8 Bpd 7,8. Így elnézve tényleg 31 hetes lehetsz, mert nagyon egy méretben vagyunk.

Naspolya: igazi őszi gyümölcs, a fa már ledobja az összes levelét, elég hülyén néz ki a fa. Lényeg, hogy a dér kicsit csípje meg. Leveses gyümölcs, én akkor szeretem amikor jó trutymós, folyós. Íme a fotó róla: elölről, hátulról, és egy a belsejéről. A héját nem, csak a belsejét lehet megenni.
Kép

Na ma se lesz nyugodt napom, egy barátnőmet megyünk költöztetni. Esőben! Tudhattam volna, ha a Zsuzsi költözik, akkor eső lesz. Én csak őrzöm az új lakást, míg a fiúk, lányok cepekednek. Elég pocsékul fogom érezni magam én kis agilis nőci. :(

zarja

Terhes-agilis nőci: Jucival néztünk babakocsit a Brendonban. Megkérdeztük, kivihetjük-e a kocsihoz. Válasz:persze. Erre Juci felkapja a 10 valahány kilós kocsit. Mire a csaj:ki is lehet tolni ám! :lol: Én sem tettem volna másképp. Hát nehogymár segítségre szoruljak, meg egyebek! :lol:

Nem tudom, hogy én vagyok csak ennyire gyenge és függő? Komolyan pszichológushoz kéne mennem, olyan férj-elvonási tüneteim vannak. :oops: De nem érek rá ilyen helyre menni. Beteg dolog, de 5éve, amióta ismerem, 5nap volt a legtöbb, amit nem láttam. Az is egyszer. Illetve volt, hogy nem aludtunk együtt, de minden nap láthattam. Ez nagyon erős függés kategória sztem. Bezzeg a bnőm férje majd minden 2. hetet külön tölti (horgászgat, csavarog) a csajszi meg élvezi, hogy nincs nyűg a pasi miatt! :roll: Hát most azt sem bánnám, ha egész nap inget kellene vasalnom! :oops:

Én most tervezgettem, hogy legyen. Kell még egy légzésfigyelő. Meg ha nagyon gazdag leszek, a Fisher Price hinta. A bútor megjött, de csak karácsony után állok neki összeszerelni. Meg majd januárban nekiállok mosni. A költözés is lehet, hogy csúszik, mert már januárban meg akartuk kezdeni a felújítást. Viszont egyelőre nem lehetett kiköltöztetni az irodát. Sőt, még előtte az új helyet is át kell alakítani. Bár Laci azt mondta, ha nem költözünk a bátyjához, akkor is vesz egy lakást valahol Pest északi részén és onnan járunk majd ki az építkezésre. Nagy kitolás lenne, mert Lucának sürgősen ovit kellene intéznem... :oops: Akkor inkább maradnék még 1évet. Csak ne lenne olyan töpörödött ez a lakás! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Éjszaka, úgy 4 - fél5 felé felébredtem, hogy mindenféle elintéznivalóm van a lakás legkisebb helyiségében. Erre nem begörcsölt a lábam??? Már azt hittem, bent megyek ki... Pedig az ágytól kb. 3 lépés a WC. :( De egyszerűen nem bírtam felállni, mert annyira befordult a lábfejem a bokám alá... Aztán egy nyugodtabb pillanatban megpróbálkoztam lábra állni. Kb. 2 perc alatt elbotorkáltam a WC-ig, mire onnan kijöttem, már semmi bajom nem volt. Az egészben az volt a legxarabb, hogy Apa nem volt itthon, hogy segítsen, mert éjszakás a héten (és még ma is megy egyet).
Na, végülis túléltem, és az elmúlt 27 v. 28 hét alatt ez a negyedik ilyen alkalom volt, de mindig ugyanaz a lábam és mindig ugyanott görcsöl be... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?