Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Ha nagyon mocorogtak, tuti elmérte. Ha nyugiban vannak, akkor is nehéz már ilyenkor pontosan mérni, nagy a nyüzsgés. Én a 30. héttől kb. a nyugat felől érkező anticiklont is előbb láttam a monitoron, mint a gyerekeimet. :lol:
vovanda
 
 


Kata,szerintem is tuti elmérte!Majd Hajdú dr-nő megnyugtat,ő profi :wink:

Rana,szépen gyarapodtok :D képet kérünk!!!Cumit én sem akartam,mondjuk nem is nagyon szeretik,de lehet egy próbát megérne,hátha könnyebben megnyugodna,és elaludna :roll:
Vendég
 


Törpi,Emmának nagyon boldog névnapot! :D
Vendég
 

 
 

Rana!
Edittel értek egyet, a nyugiszopiról ugyanolyan nehéz lesz leszoktatnod!És nem minden helyzetben teheted majd meg, hogy cicre teszed, ha ordít. Én is úttálllooommm a cumit, de tény, hogy jó találmány. Aztán majd egyszer elviszi a cica és hoz helyette mást. Nekem nem volt cumim, viszont 5 éves koromig szoptam az ujjam (mindenhol-anyám meg tépte a haját, mert az ujjat elég nehéz elvenni!) Persze Te tudod, ez csak egy vélemény.
Én megetetem őket 3 óránként napközben, mert éjjel aludni és nem enni kell. Egy idő után megtanulják és ha nappal kelted őket, akkor nem estére lesznek kipihentek, hanem fordítva. :wink:

Kata!Biztos minden ok lesz, majd Hajdú drnő megnyugtat! És nagyon ügyi vagy, hogy zárt a méhszájad!!!!! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Cumihoz: nekem a nagy iszonyatosan cumifüggő volt. Aztán elkezdte szétrágni, akkor már tényleg nem megnyugtatásra kellett, csak megszokásból. Akkor mondtam neki az utolsónál, hogy ha ezt is szétrágja, nem lesz másik. Már 3 éves volt, megértette, elfogadta. Az utolsót saját kezűleg dobta ki a kukába, és egyszer sem sírt, hogy neki cumi kell.
Az ikrek alapból alváshoz kapnak cumit, napközben csak akkor, ha nagyon nyűgösek. Rékának eleinte nem kellett, most cuppant rá, hogy látja vele a tesót.
Elhagyják ezt is. A fogát meg igazából nem féltem: tesóm legnagyobbikának nem volt cumija és lassan mennek fogszabályzót csináltatni, a második meg iszonyatosan cumis volt, fogának kutya baja...
vovanda
 
 


Edit! Holnap reggel megyek a terhelésre. Kicsit tartok tőle, hogy egyedül az alacsony vérnyomásommal útnak indulok, de most így alakul. Holnap lesz meg az újabb keneteredmény és remélem, hogy az antibiotikum elmulasztotta a bajomat és már nem ír fel többet a doki.

Kata! Tuti elmérte, az én dokim is van, hogy 3x háromféle értéket mér, mert már nem látja őket.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske,drukk a holnapi vv-hez!Senki nem tud elkísérni?Barátnő,vagy valaki?
Vendég
 


Sziasztok

Aranyosak vagytok, hogy ennyire nyugtatgattatok.

Nos, ma végül mindent rendben talált Hajdú doktornő. Érdekes volt, mert pont az a hölgy volt az asszisztense, aki tegnap elmérte a kis Bálintot!

Az értékek:
BPD: 92-86
THQ: 88-86
FL: 66-62

Azt mondta a doktornő, hogy nagy babák, és teljesen rendben van velük minden. Dokival pedig épp hogy összefutottunk, mielőtt ment egy csaszira. Azt mondta, most már gyakrabban akar látni, úh 2 hét múlva megint mennem kell uh-ra és hozzá is! Aztán meg majd hetente a CTG miatt. Kérdezte, hogy megnyugodtam, és mondtam hogy meg, de az éjszakám nem volt valami jó :roll:

Egyébként Bálint harántból faros lett! Én csak néztem, hogy forogtak a babák az utolsó hetekben itt a fórumon másoknak is - Timinek biztos. Na hát nem gondoltam, hogy már megfordul. De hát ha így marad, akkor csaszi lesz a vége. Talán jobb is...

Szóval növesztem őket tovább hála érte Istennek! :)

Kata
labkat
 
 


Kata! Ez tök jó hír, sokszor olyan fölöslegesen izgatjuk fel/ vagy inkább izgatnak fel minket.

Nyulasz! Végül szerencsére anyukám el tud kísérni, bár nem vagyok az az ájulós fajta, de ki tudja.

Kép
tigriske1978
 
 


Kata,Nagyon boldog névnapot! :D

Örülök,hogy sikerült megnyugodnok,és a fiúkkal minden okés :wink:

Tigriske,azért mostmár nem árt,ha nem egyedül mész,főleg ilyen car vizsgálatra.Jó,hogy anyukád tud menni veled.Sok sikert mára!

Apa ma végre jön haza :D
Vendég
 


Kata!
Szuper hírek!!!! :D

Tigris!
Gyere majd és mesélj,mi volt!!Ugye minden rendben és nem lettél rosszul?

Kép

Kép
edit73
 
 


sziasztok!

Már kezdek én is jobban lenni, mostmár tudok ülni így már írni is nem csak olvasni, habár egy csomó témához nem tudok hozzászólni, de gyűjtöm az értékes információkat :)
Nálunk is hasonló a menetrend mint nálad Kata Uh meg doki látogatás
A lányok nekem most 1675 és 1941 gr
BPD:86 83
FL: 59 59
HC: 297 293
AC:258 287
Nekem is összevissza mérik az értékeket, mikor ki méri őket, azt gondolom, hogy az én dokim nem annyira specialista ebben a dologban

Mindkettő befordult, igy aztán végképp nem akarnak császározni, hát szép lesz, persze még bármi lehet

Kata:Nagyon sok boldog névnapot

Móni
KépKép
reunion
 
 


Nyulasz! Tök jó, hogy végre nem leszel egyedül.

Edit! Hát nem volt leányálom, de túléltem. Azaz két óra hányinger a cukros víztől, de túl vagyok rajta. Holnap kell hívnom a dokit az eredményért. A jó hír, hogy használt az antibiotikum és akenet teljesen negatív lett.

Kata! Boldog névnapot!

Móni! Sokszor én is csak zugolvasok, mert nem tudok hozzászólni, de elraktározom az infókat. :lol: Szép egyformák a lányok. Te melyik kórházban fogsz szülni? Azaz császározni? Jól érzem, hogy Te jobb szeretnéd a császárt? Ha igen megkérdezhetem, hogy miért? Hátha engem is megerősítesz, bár nekem tényleg nincs választásom.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok,

Attertem a zart ikresrol egy kicsit arulni csajok, ha nem baj.... ;) Hatha ezek kozul meg valakinek nincs es keres....

Elado egy teljesen uj Tommee Tippee mikros sterilizalo, 2 db cumisuveggel. Doboz, leiras nincs hozza, de sosem volt hasznalva!!! ujonnan 8000, 6000ert adnam.

Ugyancsak elado egy teljesen uj utazos sterilizalo, 2 barmilyen cumisuveg belefer, extra kicsi!!!! Szinten 6000 forintert.

Vadonatuj, Mammas and Pappas furdetes segito uloke/karika raszerelheto jatekkal, dobozzal, leirassal, 5000 forint.

Rananak szerettem volna meg irni, hogy en is komfort ciciztettem es meg most is azt csinalom, ha pl szenvednek a fogzastol.... neha nehez, de nem egesz nap log a szajukban, mint a cumi, szerintem konnyebben le lehet majd oket szoktatni, es nem teszi tonkre a fogukat ;) Hasfajasra en is meggymagparnat, vagy a hassimit, hasmasszirozast ajanlom, ami meg segitett, az az alkarunkon valo elore-hatra hintaztatas a pocakjukon, azt nagyon imadtak!.... de semmijen szer nem jott be, es kb 4 honaposan mult el....... kitartas!!!!

dragonfly
 
 


Mindenkinek köszönöm a köszöntést :D

Reunion: vicces, hogy neked befordultak a lányok, nekem meg a srácok, azaz csak Bálint forgolódik. Pedig én szivesebben szülném meg őket természetes úton-módon! :? De jó hogy néztek neked súlyt is, mert nekem sose mondanak csak hasraütés szerűen. De ahogy nézem a nagyobbik baba épp kb mint nekünk a kicsi Bálint, és hát már az is akkor 2 kg körül van :D :D :D Boldogság! A védőnő épp ma volt nálunk, és azt mondta, hogy Gergő adatait elnézve simán mondaná, hogy van vagy 2,5kg :D :D :D úh már csak Bálintkának kell egy kicsit felzárkóznia!!!

Nyulasz: nagyon örülök, hogy jön haza a férjed :D Végül milyen volt az édes hármas??? Hogy bírtad???

Szép napot mindenkinek!!!

Kata
labkat
 
 


Tigriske
Én az Istvánban szülök, és tényleg nem akarom különösebben a spontán szülést. Mivel amióta az eszem tudom ugy tudtam, hogy nekem "nem lehet szülnöm", igy mindig a császárra állt rá az agyam,

Meg volt már 4 hasi (laparoszkópos) műtétem, igy azt gondolom ez az operáció sem lehet rosszabb és ki lehet bírni

Móni
KépKép
reunion
 
 


Kata!
Ha az egyik baba sokat forog még mindig, akkor lehet, hogy biztosabb a császár. Nekem Réka forgolódott, ugyebár az utolsó pillanatig.

Móni!
Miért nem "lehet" szülnöd? (ha nem titkos).
A másik, amit esetleg érdemes átgondolnod: Az Istvánban (ha jól tudom) nincs PIC.
Nem lenne jobb olyan kórházat választani, ahol van? Ikreknél azért elég többesélyes a dolog, ne szülés után vagy az utolsó pillanatban kelljen benneteket átvinni...
Amúgy én elég sok mindent adtam volna azért, ha szülhetem a miniket spontán, de sajnos nem jött össze.
A lapar nem gáz, a császár nagy hasi műtét. És amíg ki nem szedik a varratot, elég érdekes a dolog, hogy finoman fogalmazzak.
vovanda
 
 


Hát lányok, köszönöm a tippeket!

Cumi: nem is a fogukat féltem (állítólag ezek már nagyon jó cumik), hanem hogy vagy cumizavaruk lesz (bár kicsi az esélye), vagy tényleg nehéz lesz őket leszoktatni (Vanda, neked irtó szerencséd volt Baluval, sztem ritka az ilyen gyerek).... :roll: De persze nem zárkózom el teljesen, lehet hogy be kell majd vetni, ha nem marad más.... :roll: Dragon, köszi, mi próbáltuk ezeket mind, és egyelőre egyik se jött be... :( De lehet, hogy türelem kérdése (ma pl MINTHA megnyugodott volna egy kis hassimitől)
Homeot nem próbálta vki közületek hasfájásra? A neten találtam egy oldalt, ami a Cnamomilla Vulgaris 15 ch-t ajánlja (http://homeopatia.info.hu/index.php?mod ... ory_id=230)...

Ma már kivittük őket babakocsiban, olyan szép idő volt, de vegyes volt a fogadtatás. (=hol bőgtek, hol nem...) :?

Móni, teljesen jók ezek az értékek, de gyakran tényleg összevissza mérik őket! :twisted:

Nyulasz, újra Apával? Hujjéééé! :wink: Képet majd teszek, ha nem leszek hulla... (A gép memóriája tele, le kéne töltögetni a képeket, de nem jutok oda... Meg sehova sem...) "Régebbiek" vannak az Iwiwen.

Zsófi! Én is kelteném őket, de örülök, ha Aletta alszik. ÍGy gyakran hagyjuk 4 órát is aludni, éjjel meg 6-ot... :oops: Remélem, ezért ez így még normális. Jobb is sztem, ha kicsit ürül a pocija..

Tegnap amúgy Aletta délután 1-től hajnali 2-ig majdnem egyfolytában üvöltött, csak szopikra hagyta abba, meg egy-egy félóra erejéig, amíg ringattuk és nem jött az újabb hasgörcse.. :cry: :cry: :cry: 3-tól viszont fél 8-ig aludt, és Ajsa is szerencsére. :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Azért gondoltam, hogy nem szülhetek, mert epilepsziás vagyok, és valahol azt olvastam, hogy ők nem szülhetnek de ez úgy tűnik nem igy van
és azért maradtunk az István mellett mert ott van az epilepsziaközpont ahová járok (ami amúgy nagyon jó) és a kezelőorvosom ajánlotta a nőgyógyászt, minden kezeltjét hozzá irányítja
(egyébként nem vagyok elégedett a terhesgondozással és az orvossal, de már most nem hiszem hogy akadna orvos aki elvállalna)

Voltam máshol még a 6-7 hetesen, és az a doki nem nagyon örült nekem rögtön a fejlődési rendellenességekkel jött és hogy gondoljam át akarom-e a terhességet
ez nagyon-nagyon rosszul érintett (ez a Bajcsyban volt)


A SOTE I-en is voltam, onnan meg azért zavartak el mert nem volt magánorvosom, hanem az ambulanciára mentem és nem VIII. ker. lakos vagyok

Móni
KépKép
reunion
 
 


Vanda: hát azért ez a forgolódás tényleg annyira nagyon nagyon furi! Most már mindjárt ott tartok, ahol a ti csöppségeitek születtek :D Ez olyan jó, mert látván őket, tudom, hogy nem lehet baj!!!

Egyébként én úgy tudom, hogy az Istvánhoz elég közel van a SOTE, nem? Csak mert ha gond lenne oda vinnék a babákat a PIC-re.

Reunion: de gusztustalan azért a SOTE, hogy nem vállalt be téged, mert nincs magánorvosod :shock:

Kata
labkat
 
 


Rana!
A cumiról való leszoktatás kérdése csak a szülők elhatározásásn múlik!!!!Ha te rosszalod azt és ezt érzékelteted a gyerekeddel,le fog róla szokni!!!
Enyémek is nagy cumi-matyik voltak,egész nap a szájukba lógott.Amikor már másztak,10-12cumi volt forgalomban,mert a lakás minden pontján elszórták,majd a következő kanyarban összeszedték a saját és egymás cumijait. Enyémek 1,5évesek voltak,amikor elkezdtem nekik arról beszélni,mennyire nem jó dolgo a cumi,kisbabáknak való és a fogacskáknak se jó.2éves korukra el is hagyták a cumit.(igaz akkor már annyira rágátk a cumit,hogy havi 15 (750Ft/db áron) elfogyott belőle) Talán annyi a dolog nehézsége,hogy csak egyszerre tudod elhagyatni az ikrekkel a cumit!!!
Eddig nem voltatok levegőn????Nem is babakocsiztatok? :shock:
A homeo nagyon jó hasfájásra is!!!de rengeteg féle szer van ,amit kisbabánál használhatsz!!!!A Chamomilla is jó.Próbáld ki!!Viszont nem biztos,hogy hatni fog!!ugyanis nem mindegy,hogy mikor,hogyan és mitől fáj a pocija!!!Érdemes lenne homeos dokit keresnetek,mert nálatok elég intezív a fájdalom!!!!
Ha mégsem akarsz dokit keresni és nem jött be a chamomilla,akkor ajánlok neked mást is!
Viszont szerintem a 15-ös potenciál nektek még sok!!Max. ha úgy csinálod,hogy egy nap 3golyócskát feloldasz belőle és abból adsz neki egész nap.De jobb,ha 5-öst vagy 9-est veszel és abból napi 3szor adsz 3golyót feloldva.Arra figyelj,hogy fémkanállal nem szabad beadni,se megkeverni!

Kép

Kép
edit73
 
 


Reunion!
Hát mindenestre elég gusztustalan ez a hozzáállás a Sote részéről!!Amúgy meg ha nagyon biztonságban érzed magad,ha császároznak,akkor legyen úgy!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Móni!
Szerintem ha körbekérdezel, találsz dokit, aki átvállal. Ha nem vagy elégedett, nem késő!!! Én annyi tippet tudok adni, hogy barátnőmnek a saját dokim az I. női klinikán Dr. Papp Csabát ajánlotta.
Epilepsziával nem vagyok képben...

Kata!
Érzésnek az is gáz, ha másik osztályon vagy épületben vannak a bébik, te meg a szülészeten. Viszont ha egy kórházban vagytok, akkor legalább mehetsz hozzájuk, amint lehet. Ha nem, ki kell várni, amíg elengednek a szülészetről. Emiatt kérdeztem.
vovanda
 
 


Én az Istvánban szültem és mindennel meg voltam elégedve. A dokim egy "tündér", bátran merem ajánlani.
reunion: neked ki a dokid?

t-pk
 
 


Kata!
Az előbb elfelejtettem: szóval az a gond, hogy ugye elvileg már nem nagyon van helye forogni... A kis izgága... :D

Gremese és mei-thai: én ugyan nem tőle vettem, de magát a mei-thait nagyon jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. A kengurunál százszor kényelmesebb, könnyű felkötni. A kölkeim imádják, a nagyokkal egész nyáron úgy játszótereztünk, hogy az ikrek ránk voltak kötve. Aludni is tudnak benne, és fejlődésneurológián azt mondta a dokinő, hogy sokkal egészségesebb benne a baba tartása, mint a kenguruban.
vovanda
 
 


Sziasztok,

Köszönjük,apa itthon,jól van és 10kg-ig emelhet :D Kicsit féltem,hogy mi lesz,ha azt mondják nem lehet emelnie :roll:

Rana,nagyon-nagyon sajnálom,hogy ennyit szenved a pici lány.El se tudom képzelni,milyen lehet hallgatni,és látni :cry: Nálunk a max sírás úgy 2-3 perc,de nekem már az is rossz.Pedig tudom,ilyen kicsi babák még sírnak,Szandra mondta,hogy szinte mindenért,ha viszket a fülük mögött akkor azért,mert nem tudják megvakarni.Gyerekorvos,védőnő mit mond?
Tegnap tényleg nagyon szép idő volt.Milyen a babakocsi?Bevált?

Kata,köszi bírtam.Kénytelen voltam :lol:

Móni,epilepsziát sajnlom :cry:

...na megint mennem kell...
Vendég
 


Kinek milyen etetőszéke van? Mire kell odafigyelni esetleg a vásárlásakor? Tapasztalatok?

t-pk
 
 


t-pk:Horváth T. Nagyon kedves ember az igaz, de a protokollt hiányolom nekem soha nem néztek még vizeletfehérjét, nem vett kenetet, és vérvételre 2* küldött az AFP volt meg a cukor

Az mondjuk más dolog, hogy kórházi laborban dolgoztam és mindent megcsinálok magamnak, ha ugy érzem hogy valami nem stimmel, meg ha olvasom más forumokon hogy ennyi idős terhesen milyen vizsgálatokat szoktak kérni
Pl. a vasam a multkor majdnem átment minuszba és a kutya nem foglalkozott vele csak a védőnő kérdezte miért vagyok olyan sápadt és akkor megszúrattam magam úgy derült ki
(máshol szerintem természetes hogy vasat etetnek a kismamákkal a vége felé)
bocsánat nem akarok panaszkodni csak bosszant ha eszembe jut

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Megvan a vérvétel, a terheléses cukrom 5,4 (nagyon nagyon örülök), valami májfunkció lett magas, de a doki azt mondta, hogy akkor ezt most nézzük kéthetente. Illetve aceton volt a vizeletben, de egyébként makk egészséges vagyok, hurrá!
Sajna a kg-ok diéta ellenére kúsznak fel, de csak lassanként kb 5-6 kg jött fel eddig.

Kép
tigriske1978
 
 


Vanda: azt tutira rossz, ha nem egy kórházban van a babákkal a mama, de reunion írta, hogy ő nem akar váltani! Én mondjuk örülök, hogy rábeszéltetek a váltásra még az elején :D

Kata
labkat
 
 


reunion: a Horváth doki az a nagy darab? Ha váltani akarsz, nyugodt szívvel ajánlom az én dokimat. Én simán szültem..

t-pk
 
 


Nem, nem nagy darab, lehet hogy több Horváth doktor is van

Móni
KépKép
reunion
 
 


Vanda! Mi az a Gremese? A mei thai hány hós kortól használható??
Tegnap bele akartam rakni Lettit a babaerszénybe, amit rendeltem, de nagyon beleszorult meg még jobban bőgött szegény, úgyhogy nem erőltettem. :( Ma viszont kipróbáltam Ajsával (a türelem szobra az a gyerek), és tök jó! :) (Pedig egyelőre ő a nagyobb!) (Bár ő meg azt hitte, hogy most akkor szopcsi jön, és vadul elkezdte keresni a cicit.. :lol: Szóval majd próbálgatom Alettával is.

Edit, köszi az infot, ari vagy. :) AKkor próbáljuk majd azt a hígítást. Milyen módszert tudsz majd még ajánlani amúgy?? (Fúrja az oldalam a kíváncsiság...)
Igen, babakocsizni még csak tegnap voltunk először, eddig ledöntött a gyerekágy... (meg az idő se volt vmi fényes...) :lol: :wink: Na azért nem voltak levegő nélkül eddig sem, de csak az erkélyen oldottuk meg.

Nyulasz
, akkor Apa a két gyereket nem tudja egyszerre megemelni.... :roll: :lol: Babakocsi nem volt rossz, VISZONT: az alsó (egyébként jó nagy) tárolórekesze nem használható, ha a fekvőfelület vízszintesre van állítva! (A gyerekeket meg nem akartuk abajgatni meg felültetni csak azért, hogy bele tudjunk pakolni...) :twisted:

Most ennyire futotta, mindjárt fürdi van.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk!
Nekem Peg Perego Prima Pappa van. Egy maradt Balázstól, egyet vettem használtan.
Amire figyelj: ha még nem ül stabilan a baba, olyat vegyél, aminek dönthető a támlája. Nem hátrány, ha a magassága is állítható, egyrészt nem szakad le a derekad, másrészt később oda lehet tolni a rendes asztalhoz. Levehető huzat és tálca a takarítás miatt. Nekem a PP hivatalosan 15 kg-ig terhelhető, de Balu még simán bele tud ülni. És persze szempont, hogy mi fér el a konyhában...

Rana!
Kicsit feljebb Gremese nevű felhasználó dobott egy linket, ők is gyártanak mei-thait.
Amúgy kb. félút a kenguru és a hordozókendő között.
Én innen vettem, de Gremesénél babaneteseknek olcsóbb:

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

Móni!
A vérképed nagyon szar lesz, nekem azon filózott a dokim, hogy vért kéne kapnom (szülés után), de mehetnékem volt a babáimhoz, úgyhogy abban maradtunk, hogy kórházon belül leszek és ha bajom van, vissza megyek.
vovanda
 
 


Vanda! Kössz. :)
Írtál a múltkor a Gripe Waterről (hasfájásra). Ti hogy használtátok, és hogyan hatott??

Vérkép: terhesség alatt vashiányos voltam, most a kutyát se érdeklem... :( Apropó, most kéne visszamennem 6 hetesnőgyógyi kontrollra. Írjátok már le légyszi, egész pontosan mit vizsgálnak. Bár lehet csináltatok rákszűrést is, mert régen volt. Ja és ha nem a 6. hanem a 7. héten megyek, az nagyon nagy gáz?? Előre is köszike. :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok,
Nyulasz, örülök, hogy apa újra otthon. Ügyes vagy, hogy megoldottad a 3 napot. Én tuti csődítettem volna valakit magamhoz. Hú, belegondolok.... tényleg le a kalappal :wink:
Emma nevében is; köszönöm!

Rana, a mothos az olyan az én szótáram szerint, aki mértéktelenül eszik, akkor is, ha már nem kéne, csak mert előtte van. Nos, ilyen volt az én Emmám. Semmi nem volt elég neki, akkor hagyta csak abba szopit, ha bealudt a cicin :lol: Lám, most már vigyorgok rajta, pedig akkor én is nagyon szenvedtem vele együtt.
Cumi kérdés szerintem viszont nem akkora vész. Körülöttem csak pozitív tapasztalatok vannak leszokást illetően. Eleinte én is ellene voltam, aztán miután ezzel pillanatok alatt elaludtak, nem is volt kérdés. És azóta is csak kizárólag elalváshoz használják. Aztán meg ki is köpik, ha már szundítanak. Ennyi szerintem belefér. Aztán jön Zsófi cicája, és volt cumi, nincs cumi. Remélem így lesz :lol:

Kata, már nagyon szép időt "futottatok" együtt a fiúkkal :roll: 33+1. Nem lesz itt már semmi baj. Most jönnek a bónusz hetek :wink:

Tigris, örülök, hogy ilyen jó lett a cukorterheléses vizsgálat. A lötty utáni rosszullétet sajnálom (és megértem, én is iszonyú pocsékul voltam), de legalább most már ezt is kipipálhatod :P

T-pk, egyet kell értenem Vandával, én is ilyen szempontok alapján vettem meg a székeket a lányoknak, (dönthető támla, emelhető ülésmagasság), plusz funkció még, amit szeretek, hogy kerekes, könnyen mozdítható. Én duplatálcásat vettem, amit sógornőm javasolt, az ő tapasztalata alapján ez hasznos, ám én még nem igazán tudom, miért :roll: :shock: Nem hinném, hogy fontos szempont lenne.

Rólunk inkább csak a jókat, mert annak az oka, hogy ritkábban jövök, a drága lányaim éjszakai műsora az oka. Kikészítenek, de inkább tényleg nem is panaszkodnék. Nappal próbálok regenerálódni, írni nincs sok erőm, de olvasok.
Védőnőt megkértem, jelenjen meg egy mérleggel nálunk, Emma 8300g, Míra 6600g. :shock: 170g különbséggel születtek. Ez mára megtízszereződött. De ügyesen kanalaznak, tízórait, ebédet, uzsonnát. Emma már a csirkehúst is elfogadta, Míra kissé válogatósabb, neki a már kitapasztalt, bevált standard tök krumplival a nyerő. Néha próbálok sárgarépát is belecsempészni, meg salátát. Azért még van mit fejlődnünk :lol:

Megyek aludni, hátha van még egy kis időm a zsiványok ébredéséig :(

Timiről van infó? Jól vannak? Tud valaki valamit?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Rana, én 8. héten mentem, előbb nem tudott a doki időpontot adni maszekba. Én meg csak oda tudtam menni. Szóval szerintem nem gáz. Amúgy nekem még csak uh-gal sem vizsgálta meg a dolgokat, csak simán kézzel. Nem tudom, hogy ez nem kevés-e, de akit eddig kérdeztem, hasonló tapasztalata volt. :?
Nem elkeserítés képen, mert minden baba más, de nekünk a Gripe Water is csak egy két alkalom erejéig hatott. Aztán :cry: Remélem, Nektek éppúgy beválik, mint Vandáéknak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Rana,én a gripe watert evés elött adtam egy kiskanállal,de hasfájás nem volt nálunk,csak amikor Balázs napokig nem tudott kakilni,és bár sírni nem sírt,de sokat nyöszörgött,akkor próbáltuk ki.Nem tudom mennyire hatásos hasfájásra :roll: ,mert végül Laevolac sziruppal oldódott meg a dolog,de az hashajtó,nektek nem az kell.Én pont 6 hetesen voltam,így jött ki,de csak kézzel vizsgált,azt mondta rákszűrés majd akkor lesz,ha lesz újra ciklusom.Szerintem 1-2 hét nem számít :roll: Hát igen,ha fekszenek,akkor nehéz alájuk pakolni,bár nekünk cippzáros mind a négy oldala,de még nem is próbáltam.

Törpi,anyós jött délelött egy negyedórára :roll: ,meg este fürdetésre.Az is valami.Nálunk is már másfál kiló a különbség,pedig 20 deka volt csupán.De Noémi most megint alig eszik,és sírógörcsöt kapott tegnap amikor cumisüvegből akartuk etetni.Így most ő igény szerint eszik,mert örülök,ha épp sikerül megetetni,úgyhogy jól szétcsúszott a kajálásunk.Cicin mindig elalszik 50-60 gramm után,így már 2 óra múlva vagy méghamarabb éhes.Nektek mi van az éjszakákkal?

Tigriske,örülök,hogy jó lett a cukrod :D 5-6 kg? :shock: Én ekkor már 15-16-nál tartottam :roll:

Kata,tényleg bónuszhetek jönnek :lol:

Móni,te is szépen haladsz a hetekkel...érdekes,hogy vasat magadnak nézel :shock: Én szedtem vasat,24 lett a végére :roll:

Etetőszék ügyben már én is nézelődtem a múltkor,és ami babakocsi van Ranáéknak meg Katáéknak olyan márkát néztem tizenvalamennyiért.


na mennem kell,majd jövök...
Vendég
 


Rana: én kb. 11 héten voltam dokinál. Akkor nem csinált rákszürést, majd csak tavasszal.

t-pk
 
 


Rana!
Ikrek után lelkiismeretes doki UH-n is nézi, visszament -e a méh rendesen.
Rákszűrést ilyenkor még nem szabad, teljesen fals eredményt hoz, majd a baba fél éves korában.
Grippe Water: rajta van az adagolás, nálunk az összes gyereknek bejött.

Dupla tálca: nekünk is van. Amikor már maszatol a gyerkőc, nagyon hasznos tud lenni, ha lekapod előle a koszosat, nincs ideje mindent szétkenni. Na meg nekem pl. kaja után még etetőszékből nézik végig a rendrakást, néha a mosogatást. Ha van előttük egy tiszta tálca, lehet nekik játékot adni, enyémek jelenleg fakanállal dobolnak rajta... :D
vovanda
 
 


sziasztok
Olvastátok a A suttogó titkai című könyvet, hasznosítható belőle valami? vagy ez képtelenség hogy az ember mindig tudja hogy mi a baja éppen a babának?
Főleg ikreknél, az jellemző, hogy ha az egyik sír a másik is rázendít szolidaritásból?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Törpilla! Hát túl vagyok rajta és végül ez a lényeg. Sajnálom, hogy ki vagy fáradva, kitartás!

Nyulasz! Szíven szerint én is már a sokadik kg-nál tartanék, de olyan szigorúan néz rám a doktorbácsi, hogy szinte félek tőle, mikor a súly írja be. :oops: Így inkább diétázom, bár azért néha befigyel egy kis édesség. :roll:

Móni! Én még a terheség elején olvastam, elég szimpi könyv, de ikreknél biztosan nehezebb alkalmazni, bár van benne kifejezetten ikres rész is.

Kép
tigriske1978
 
 


Móni, olvastam. De minek? Mármint a lányok születése előtt olvasottakból semmi nem maradt a fejemben (kismamaamnézia :lol: ), és amúgy utólag rájöttem, hogy nem is igazán tudtam, miről beszél szegény csaj. A tapasztalat nem tanulható könyvből. Aztán kb. 3-4 hónaposak voltak a lányok, mikor megzakkantak, velük együtt én is, így újra elővettem. Hát próbáltam követni a tanácsait, de csak idegesebb lettem, hogy az én lányaim nem "működnek" úgy, ahogy azt írja. Szóval rájöttem, hogy inkább Tőletek és a babás barátnőimtől kérdezek. Kicsit valóságosabb, hasznosíthatóbb válaszokat kapok.

Nyulasz, éjszakák? Nem is írok semmit, mert tényleg katasztrofálisak voltak. Apa zombiként közlekedett a melóba, 9-kor aludt a TV előtt :shock: De ma éjszaka végre Míra újra végig aludt, Emma is csak 1szer, 2szer ugrasztott, kapott cumit, lenyugodott, majd mikor már ez sem segített, magamhoz vettem (kb.4 óra volt), és hatig szunyált mellettem (néha teáztattam, ha megébredt és sírt), majd visszavittem az ágyába és 1/4 8-ig aludt. És ezt nevezem én már istenes éjszakának :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Edit, egyszer írtad, hogy teát ne adjunk a babáknak. Mi ennek az oka? A fogak? És ha még nincsenek? Bár egyszer csak kinőnek, tudom :lol: , de nekem a vizet nem isszák :evil: , valami folyadék meg kell a szilárd kaja mellett.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Móni!
Suttógónak tudok egy irtó jó helyet: KUKA!!! Dobd ki, bele se nézz. Ranschburg Jenő szerint azoknak való, akik azt szeretnék, hogy a gyerekük maradjon észrevétlen és minél kevésbé forgassa fel az életüket.
Ha ikrekről akarsz kicsit olvasni: Hurrá, ikrek!
Ikres anyukák írták, vannak benne jól használható gyakorlati tapasztalatok.

Törpi!
A tea és minden cukros lötty árt a még ki sem nőtt fogaknak is. Kínálgasd őket vízzel, el fogják fogadni. Ha nem isznak, akkor nem szomjasak. Neme Dani fogadta el nehezebben, de Réka máig többet iszik.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Hát nem sok mindenhez tudok hozzá szólni :roll:

A bónusz heteknek én is nagyon örülök, de kegyetlenül fáradt vagyok. A lábaim fájnak, egész éjjel görcsölgettem, de nem fájásügyileg, hanem mert tegnapelőtt enyhén csípős savanyú paprikát kívántam. Amúgy is megy a hasam kissé... Ezért is tartok még csak 10-11kg plusznál.

Nagyon nehéz ez az ikres pocak! Én nem is gondotam volna, de így a vége felé :shock: Kezdek vágyni szabadulni a tehertől, de azért két hét még jó lenne a srácoknak növekedés ügyileg.

Amúgy sokat keményedik a hasam, nem tudom mi lesz ebből, de hát ha zár a méhszáj, ugyan nem hinném, hogy hamarosan lesz itt bármi is. Vagy tévedek VANDA???

TÖRPI: az éjszakák nálunk már így is rémesek, nem hinném, hogy ennél rosszabb lehet, bár lehet ebben is tévedek.

Ja képzeljétek.Megint arról álmodtam, hogy megszülettek a babák. Furamód mindig hülye kényszerálmom van, hogy még fősulira járok, és nem fejezem be, vagy megbukok egy vizsgán. Most épp szülés miatt pályáztam el a vizsgáról, és Salgótarjánban szültem - na ott semmi pénzért nem szülnék! Két szép nagy babánk lett, ügyesen szopiztak, bár gondban voltam, hogy helyezzem mellre a második versenyzőt :roll: Ja és lányok voltak, vagy legalábbis az egyik tutira lány volt :D :D :D
De már annyian mondták, hogy fiúk, hogy nem kételkedek ebben :)

Valahogy bízok abban, hogy dec 14-ig már megszülök...

Kata
labkat
 
 


Törpi, akkor Aletta is mothos... :( Lehet hogy már írtad, de nálatok meddig tartott a hasfájós időszak?

Vanda, adagolást csak azért kérdeztem, mert a gyerekorvos szerint nem lehet olyan gyakran (napi 6) és olyan adagban (2 kiskanál) alkalmazni, ami rá van írva... Azt illetően meg, hogy evés előtt, közben, vagy után kell-e adni, rendkívül eltérő véleményeket olvastam.... :roll:

Kata, azért bírd még ki egy-két hétig, az tényleg számít még a piciknek... :roll:

Móni, én SOSE vagyok biztos abban, mi baja a babáknak.... :(

Nőgyógyihoz én is maszekba akarok menni, de nem tudom, mikor szánom rá magam, illetve mikor tudok majd elszabadulni, mert nálunk is kiszámíthatatlan, mikor esznek / sírnak / alszanak a picik... :? Hüvelyi úton UH-goz és vizsgál kézzel, vagy csak hasfalon át???? (csak a mihez tartás végett) :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Megint zavarok köztetek egy picit. Raktam fel teszvesz-re jó néhány kinőtt holminkat, ha érdekel valaki nézze meg -lett lehet lapozni két oldalon vannak az aukciók: van közte egy ikerruha is

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Olcsók és tökéletes állapotban vannak a rucik.
Folyamatosan töltök fel még ruhákat 56-os, 62-es, 68-as méreteket is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Kata!
Nekem nem nagyon piszkálták a méhszájat a 28. hét után. A doki UH-n nézte a belsőt, a külsővel nem foglalkozott. Ha UH-n gyanúsat látott volta, akkor gondolom, nézte volna kézzel is.
Amúgy nekem azt mondta (és hiszek neki), hogy ha a 2 kiló körüli súlyt elérték a béik, onnantól minden bent töltött nap ajándék, mert nem lehet tudni, hogy a te szervezeted meddig bírja a fokozott terhelést.
Amúgy ne ijedj meg, de én is kb. így indultam. Keményedések és gyomorpanaszok. Egy héttel később megint, abból már szülés lett.

Rana!
Kézi vizsgálat és hasi UH.
vovanda
 
 


Nálam nem tudom mi történt, de elmúlt minden bajom, nem fáj a derekam, nem érzem nehéznek a hasam, könnyen mozgok, úgy érzem minden olyan szép mint a 20.-22. hét körül volt
Örülök neki ugyan, de mindig eszembe jut nem-e csak vihar előtti csend

Mostmár elkezdtem nézegetni ezt a könyvet, elolvasom ha már a kezembe került ugysem tudok kimozdulni itthonról
Férjuram megtiltott mindenféle kiruccanást a vírusok miatt, mert nem oltattuk be magunkat

Móni
KépKép
reunion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?