Új privát üzeneted érkezett!

lara: nem lesz kemény a pogi! 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Azzal nem is lenne gond, de egyben kell kifizetni... Vagy max. kettőben... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ráadásul elsősorban vérképzőszervi megbetegedéseket tudnak vele gyógyítani, amit másképp is tudnak. Korlátozva van az is hogy hány kg-os súlyig lehet felhasználni.

Szerintem a 27. hét már a 3. trimeszter.

Reni, a madártej övön aluli volt. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti, még egy infó: van olyan cég, amelyik többféle fizetési csomagot kínál; akár 12 havit is.

Kép
erusverus

Köszi a tippeket a husira és a gyerkőc kontra csonthéjasokra. Sajna most telefonált az öcsém, h nem jönnek. Elkapták anyuéktól az influt.. :cry: Pedig most 7végén lett volna a nagy szülinapi-névnapi buli.

Nem tudom már ki kérdezte a babamozgást. A kiskönyv szerint is a 34 héttől kell "jegyzetelni".

Vicky, a cukor miatt csapolnak ennyix?

Őssejt, nekem van olyan ismerősőm aki levetette, és javasolja uis nem csak a babának, de a mamának, papának, tesóknak is jó. Mi még nem tudjuk csináljuk-e :roll: Valóban egyszerre drága, de lebontva tűrhető ára van.

Kép
csipike09

Kakti, írtad, hogy gyümölcs-fan vagy. Milyen a vércsoportod?

Reni, 3.harmad: betöltöd a 27 hetet és azzal ugye belépsz a 28.hétbe, vagyis ha betöltöd a 27 hetet, utána már 3.harmad. Te 3 nap múlva!
A madártejet csúnya dolog volt említeni! Most nekem is kell!!! B.sszus én még nem is csináltam soha..úristen..hogy kell azt? Azt tudom, hogy tej :D meg tojás tuti kell hozzá..

Edit, akkor megcsináljuk a 7végén! Hány fokon sütöd? Már úgyis mondogatták a gyerekek, hogy szeretnék, ha csinálnánk.
lara

lara: 180fokon. nagyon gyorsan kész van! tészta összeállítása kb 5 perc ugye, nyujtod, szaggatod, tojás rá, mag, és mehet is a sütöbe! én rögtön dupla adaggal kezdtem :oops: :oops: :oops: két napig tartott :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Természetesen ezzel az őssejt-témával senkit sem szeretnék befolyásolni, mert ezt is minden család maga dönti el, de jó utánanézni a tényeknek. És csak kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalataitok, híreitek vannak ezzel kapcsolatban.

Csipike, én kérdeztem a babamozgás számolását. Köszi az infót. Láttam is a kiskönyv hátsó lapján a táblázatot, csak érdekelt, hogy nem mondta-e már valakinek a védőnő vagy a doki.

Kép
erusverus

ERusverus, mindent kínálnak ezek a vér-es cégek, kedvezmény, jó kondíciójú fizetés, megy a direkt marketing ezerrel, az én számom is megtudták és felhívtak, meg kiszámolják, hogy milyen olcsó, ha leosztod havi szintre, csak a bolond hagyja ki, a végén simán kihozza neked, hogy szinte pár fillér, minden van, csak kösd már meg a szerződést!
lara

Lara, te hiszel a vércsop. diétában? Én olvastam róla a neten, de amikor az 1-ik sorban azt írta, hogy javasolt a káposzta fogyasztása és 2 sorral lejjebb pedig tiltotta :shock: elbizonytalanodtam...

Írtátok, h ti csalán teaát isztok. Nekem egy szülésznő azt mondta tilos. :roll: Akkor most mi van? Mert egyébként tök jó lenne vizesedés ellen.

Kép
csipike09

Edit, köszi...ez finom lesz már látom :D
lara

Csipi, én nem hiszek a vércsoport diétában :D Megvallom még sosem diétáztam. Csak azért kérdeztem Kaktit, mert én is nagyon nagy gyümölcs-fan hírében állok és kiváncsi vagyok, hogy gyümölcs imádat összefügghet-e a vércsoporttal. Mert azt mondják, hogy a 0 meg a B-s vércsoport inkább a husit szereti például.
lara

Lara! A mindmegette.hu-n tök jó madártej receptek vannak.

Csipike! Állítólag azért tilos a csalántea mert vízhajtó hatás van és a magzatvízből is hajt el. Nekem ezt mondták.

Köldökvéd: nekünk nincs pénzünk rá és igazándiból nem is néztem utána. Úgyhogy sokmindent nem tudok hozzászólni :roll:

bellerreni
Eger

Lara! Én O Rh + vagyok és mégis imádom a gyümit. Most főleg a narancs, banán, mandarin jön be, de nem vetem meg a körtét almát és társait sem :lol:

bellerreni
Eger

nálunk asszem a 32 héttől kell, de az a lényeg, hogy mondjuk reggel 9 től kell számolni 10-et. Emlékszem annó 9.05-re már meg is voltunk vele :)

Edit: akkor járatos vagy a témában... letöltöttem a tgyás-hoz az igénybejelentő lapot, rajta is van, hogy országos egészségbiztosítási pénztár, erre a munkahelyemnél a gazdaságis kiscsaj azt mondta, hogy a mák-hoz kell leadni..

Lehet hogy rosszul tudom, de nem úgy van, hogy a mák-hoz adom a gyesről a lemondó-t, de a tgyás igénybejelentőjét az oep-hez kell??

29 hét már 3. harmad:) lassan lehet bővíteni a 3 trimeszterrel a táblázatot, mert mindenki odaér előbb-utóbb

tegnap én megcsináltam a mikrós-bögrés sütit, az első adag a kukába végezte, mert nekünk 3 percre szép szénné égett a belseje :oops: Utána már csak 2 percre tettem be és isteni lett, úgyhogy kakti tényleg vigyázok, hogy nehogy éjjel nappal ezzel kényeztessem magam

vércsoport én A-s vagyok állítólag nekünk főleg zöldség gyümölcs, kevés hús, főleg fehér húsok a jók. Imádom is őket, de pl a kelkáposztával, lencsével,spenóttal ki lehetne üldözni a világból
stephie

Lara, a párom A-s és hús nélkül meghalna. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

ahhhan... lehet nekem is kéne sütni???? de van fincsi gyors keverem-kavarom édes süti receptem is ám....ilyen nagyon csokis :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Reni, köszi, mindjárt meg is nézem akkor a mindmegetté-t!

Vércsoport-gyümi: akkor kijelenthetjük, hogy a gyors-kutatás alapján nincs összefüggés a vércsoport és a gyümölcs-fan-ság között :D :D Akkor nem adunk ki erről tanulmányt, mint új felfedezésről 8)
lara

Lara, én A+ vagyok és szeretem a husit :oops: a lányom is az és húst hússal enne :roll: sok sajtot, kevés gyümit és pl csoki fogyasztása közelít a zéróhoz :shock: Ja, a fiamról most nem nyilatkozok- kamasz, a vasszeget is megenné :D :D

Na, megyek teregetni...

Kép
csipike09

Sziasztok! Beköszönök én is.

Jól sikerült tegnap a szülinapom, volt benne ez is, az is. Reggel már égett a gyertya a tortámon, mire kimentem a konyhába. Kaptam még mellé zenélős képeslapot, meg csudaszép nyakláncot. Aztán elmentünk a Helyszínelős kiállításra, az is jó móka volt. Utána ebédelni vitt Zsolti egy nagyon szuper étterembe. Mindezek után elindultunk a komódért, amit eltettünk hétfőn. Az már nem sikerült olyan jól, mert odafelé menet kidurrant az egyik gumink (pár hete vettük-téli gumi). Kerékcsere az út szélén, hát ez nem kellett volna. Szóval most vehetünk másik párat, csak lóvé nincsen. De igyekeztünk vidámak maradni, elvégre szülinapom volt. Ja és megvettük a kádtartót, meg a kiskádat is. Ennyi történt röviden. :)

Nagyon nem volt még időm visszaolvasni, de ehhez a vércsoportoshoz hozzáfűzném, hogy én is A+ vagyok, és nem szeretem a húst.

Őssejt levételről én is hallottam ezt is azt is, de mivel úgysincs rá pénzem, így nem is ütöttem bele az orromat.

Kép
zsizell

Anita, ah megtudtad ezt a lemondás-igénylés dolgot légyszi Nekem is mond el :)))
ez a kör még nekem is van és nem szeretném húzni az időt nagyon, mert nem akarok kifutni az időből. Én már szülés előtt szeretném a tgyást kezdeni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Vicky, megjegyeztem :lol:
kíváncsi vagyok a tapasztalataidra is, már állítólag a mostani terhespatos szülésznők lesznek jövőre a szülőszobán, szóval csekkold őket helyettem is légyszi :lol: ha tudsz neveket jegyezni akkor majd utánuk érdeklődöm :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Visszaolvastam egy kicsit, és csak szeretném megköszönni a jókívánságaitokat, még mielőtt elfelejtem! Köszi, köszi, köszi! :wink:
Most megyek egy kicsit pakolászni, mert még a végén a fejemhez vágják, hogy egész nap itthon vagyok, és olyan a lakás, mint egy disznóól...

Kép
zsizell

Ildi: nekem annó azt mondta a normális , megbízható mák-os hölgy, hogyha gyes is van, akkor érdemes a szülés előtti legközelebbi időpontig kihúzni, és csak akkor lemondani, hiszen a tgyás megkezdéséig még az is jár. Nyilván ha már a szülés előtt 28 nappal mondanád le, akkor az a közel egy hónap kiesik neked a gyesből azt pedig ugye miért akarná bárki.. :)

Én a reményeim szerint majd valamikor január 15-tel -20-szal mondom le, mert a két kiscsaj is 2 héttel korábban jött. Persze jelen esetben ott tartott, hogy a varázslatos 36 hetet (január 8) még kibírjam :)
stephie

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:34-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

:shock: :shock: A pécsi egyetemen egy diák lelőtte társait, minimum 2 halott :shock: :shock:
stephie

Kattkat, én tavalyelőtt a névnapomra "kaptam" egy orángutánt, akit kábé 4 hónap múlva elszállítmányoztak külföldre...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lara!
O Rh+ vagyok! :) És elvagyok hús nélkül is, de egy jó bécsi szeletért is odavagyok! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat Én is nagyon szeretem a textil figurákat, lányomat szoktam néha meglepni egy-egy (nekem tetsző) darabbal :lol: . A Balázs és a Péter a mi listánkon is fent van (vagy 10 másik névvel együtt :lol: ).

Itt volt a barátnőm, jó volt dumcsizni, csak kicsit soká maradt. Most húzódik a hasam alja. Megyek vízszintbe.

Ja, mai ebéd: krumplipüré, vajas párolt borsó, natúr pulykamell falatkák.
pammut

nálunk: chilisbab chili nélkül :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Egész nap olyan ramaty kedvem van, pedig itt még a nap is sütött és tök jól néz ki, akit a múlthéten operáltam és fincsi volt az ebéd...de annyira, de annyira, de annyira semmi kedvem itt lenni a melóban!!!! Utálom, mikor rámjön a "világfájdalom" :evil: Lehet az kellene, hogy valaki adjon egy tisztességes pofont. Attól jól kisírnám magam és talán észheztérnék, hiszen semmi igazi okom a panaszra. :( :? :( :?
Na, eldugultam, és ne haragudjatok, hogy csak siránkozni ugrottam be. :(
zuzmooo

zuzmooo: pofon smiley :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Fúúú, készítettem ma pocakfotót, és odatettem a 25. hetes mellé. Semmit nem nőtt a hasam szerintem. Ez normáliiiiis? Lehet, hogy nem nő a babó? Bepánikoltam... :shock:

Kép
zsizell

csajok, kéne nekem olyan süti recept, ami krémes, de nem túl vajas, ilyen lapos valami, csak egyszerű és gyors, és finom :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Bori, Isten eltessen sokaig!!!

Zsizell, nekem sem nott a pocak tul gyorsan, volt egy par het mikor en is panikoltam, de aztan rajottem, hogy nem elore nott, hanem felfele, ezert nem volt centiben kulonbseg. Meglatod egy-ket het es noni fog sokat.

Kép

Kép
editmk

zsizell: nőtt az csak sztem felfelé, nem előre fele...dobd fel a gmail-re és megnézzük 8)

Edit

Kép
ézsóné

Zuzmooo! Nekem világfájdalmam nincs, de nekem sincs semmi, de semmi kedvem itt lenni, de már kibírom valahogy ezt a 3 hetet és ezt a kicsikét. :wink:

bellerreni
Eger

egyébként: K*RVÁRA NINCS MÁR CÉRNÁM DOLGOZNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, OTTHON AKAROK LENNI ÉS DÖGLENI, FETRENGENI, HÜLYE MŰSOROKAT BÁMULNI ÜVEGES SZEMEKKEL A TÉVÉBEN, ÉS VIZSZINTESBE LENNI, MERT MINDEN NAP BESZAKAD A HÁTAM A SOK ÜLÉSTŐŐŐŐŐŐŐŐŐL :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sütőzsenik!
Az islert mennyire kell megsütni??? Világos maradjon, vagy legyen aranybarna???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Felraktam a g-mailre a pocifotót. Most azt figyeltem meg rajta, hogy másabb az alakja, meg lehet, hogy én is máshogy tartom magam?? nem tudom...jajjj nekem.

Kép
zsizell

Zsizell!
Máshogy tartod magad kicsit, ez tény... :) Nézd meg a hátad ívét deréktájon... :) De ne aggódj, ha most annyira nem is látszik, minden OK Samuval, és szépen fejlődik odabent. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

de zsizell: nőtt!!!!! a közepén, csúcsosodott

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok.

Először is Boruskának Boldog Születésnapot Kívánok!

Reni: madártej nekem is kell, most azonnal.
:D Hazajön a férjecském és megyünk is boltba, mert nincs itthon vaníliás cukor és már csinálom is. Húú, már érzem az ízét a számban.

Hétvégén nem vagyunk itthon. Megyünk a kollégáimmal bortúrára. Minden év vége felé meglátogatunk egy híres borvidéket. Idén Szekszárdra megyünk. Onnan meg elugrunk Kaposvárra nagyszüleimhez. Remélem jól fog sikerülni. Bár sok bort én nem fogok meginni, de azért egy fél pohár vöröset megkóstolok. Eléggé boros vagyok/voltam, mi is csinálunk otthon bort, meg jó sok szőlőnk is van. Igaz Eger környékén mivel foglalkozott az ember régen és ez megmaradt anyuéknak is.
Vendég

Zsizell, dehogynem látszik a különbség! A 27 hetesen sokkal feszesebb a hasad, mint a 25 hetesnél, vagyis jobban kitölti a baba, mert nagyobb!
lara

Köszi az észrevételeket. Kicsit megnyugodtam akkor, hogy nincs gáz szerintetek. Én nem tudom mi van velem, de mostanában olyan parás lettem, mindentől bepánikolok (mármint ami a babával, meg terhességgel kapcsolatos).
Akkor most megyek és sütök egy kis tócsnit, had hízzon az a gyerek, meg az anyukája is! :wink:

Kép
zsizell

zsizell: ha baj lenne, hidd el észrevennéd!!! szoval nopara :lol: 8) :wink: :) :D

Edit

Kép
ézsóné

hahahaahhhhhhhhhhhhooooooooooooo, írjatok, Nóri, Zuzmooo, Zarja, mindenkiiiiii, így hogy húzom ki a munkaidőt???? :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Jaj, én is úgy ennék valami finom sütit! De ma már tuti nem állok neki semminek, mert egyrészt lusta vagyok hozzá, másrészt meg most értem haza a fogdokitól. Nincs tennivaló, az egyik fenti bölcsességfogam lyukad, de az olyan egy szerencsétlen módon nőtt/nő kifelé... Nem lefelé nő, hanem oldalra-lefelé... Egyébként vett le egy kis fogkövet, meg megpiszkálta a fogínygyulladásos részt. De nem részletezem, gondolom, mennyire vagytok most kíváncsiak az ilyen "finom" dolgokra. :) A lényeg, hogy továbbra is parodontax + Corsodyl.

Na, közben kitaláltam, hogy csak sütök én még ma egy kis sütőtököt. Igaz, ez nem csokis, de olyan finom édes, hogy kárpótol mindenért.

Zsizell, szerintem is kerekedett a pocid, azaz nőtt. ;) És a babó is biztos, hogy jól van bent!

Kép
erusverus

Olyan jól esne egy kis hátmasszírozás, már ezer éve nem volt részem ilyen élvezetekben... Persze mindig csak apa dögönyözött, de attól szinte újjászülettem.

Kép
erusverus

Sziasztok!!

Köszönöm szépen a jókívánságokat és a sok szép kacsás képet! :D Lementettem őket!

Nincs igazán szülinapos hangulatom, egy kicsit sirdogáltam is reggel, hogy 30 éves lettem, öreg vagyok és kövér, és virslilábaim lettek:( De aztán meg a kolleganők le**tak, hogy mit rinyálok, amikor férjem van meg babát várok, más meg szingliskedik 40 évesen....
Férjecskémtől megkaptam előre az ajándékom - a múlt heti koncertet - a család meg a hétvégén köszönt, úgyhogy a mai ajándékom, hogy itthon lehetek, és minimális munka mellett többé kevésbé békén hagy mindenki :)

Tegnap elmentünk anyuékkal Bécsbe - ez is egy kis előszülinap volt, de nem várásoltunk, mert a belvárosban sétálgattunk, és aranyáron kacatokat nem vennék... Györnyörű idő volt, tisztára, mint tavasszal. Voltunk múzeumban, néztem sok szép képet, és egész jól bírtam az egész napos gyaloglást is.

Babamozgásról: nekem is elég aktív, de igazán nagy, fájdalmas rúgásokat (még?) nem érzek, csak úgy 'mocorog' a drága.

Köldökzsinórvér - nekünk sincs rá pénz, úgyhogy nem ástam bele magam.

Cigi: na ez volt a szar a tegnapi bécsi kirándulásban: anyám kb. 30 perect tud meglenni cigi nélkül, állandóan füstöl, a múzeumból is hisztérikusan rohant ki egy óra után, hogy nem bírja, amikor ott volt az a sok gyönyörűség, végig se tudtam nézni :( NIncs tekintettel senkire, pedig apa, az öcsém és én is allergiásak és kicsit asztmásak és vagyunk, fújja a füstöt mindenkire, a pocakban lévő unokáját sem veszi figyelembe. És ő van megsértve, amikor rászólok, vagy akár csak kimegyek a szobából, vagy el a közeléből, mert cigizik. Persze hülyére köhögi magát, és eljátssza, hogy meg van fázva. Ez a rémálmom, hogy egyik nap kiderül, hogy rákos, vagy valamelykünket azzá tett a passzív dohányzással :( Bocs, hogy hosszú lett, de annyira bosszant.

Elvileg 2-re jöttek volna a gázszerelők, hogy kicseréljék a babó szobájában a rossz konventort, vajon itt vannak? No persze, hogy nem. Remélem, azért még ma befutnak.

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?