Új privát üzeneted érkezett!

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:14-kor.
szonce82

Szonce82 végre hogy hazaértetek! A képek szenzációsak! Sajnálom, hogy mozgás terén nem haladtok! Szívesen segítenék, de nem tudom, hogy hogy..... Pedig azt nézem, hogy szépen ül Ádám.... és mit mondanak mi lehet a gond? :roll: KI az a kisfiú Ádám mellett?

Kép

Kép

Kép
millye

----------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:14-kor.
szonce82

Szonce,
szerintem próbáld a nagy kádban hasra fordítani kevés vízben és elé tenni játékokat. Azokért hátha elindul , a vízben könnyebben tud mozog. Beni, miután ezt csináltuk (nagyjából 2 napig) elkezdett kúszni.

Reni

Kép

Kép
b.reni

Szonce82 van még egy jó megoldás, hogy egy henger alakú plüss állatot teszel Ádám hasa alá vagy egy párnát és így játszol vele.... meg egy közepes labda is nagyon jó hozzá ami elfér a hasa alatt és nem kemény és ezzel hintáztatod. Ne legyél szomorú!!! Előbb utóbb elkezd mászni Ádám is!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:35-kor.
szonce82

Képzeljétek ma voltunk gasztroenterológus-dokinál, aki nagyon megnyugtatott. Azt mondta, hogy Flórának enyhe fokú teténtej-allergiája lehet, de ezt több mint valószínű, hogy ki fogja nőni. Szerinte csak tejet és tejterméket nem ehetek és teljesen felesleges olyan szigorú diétát tartanom. Azt mondta, hogy az ilyen esetek több mint 90%-át a tej okozza, szóval nem szükséges más élelmiszert is kizárni, majd ha esetleg megint lesz tünet, akkor kell csak szigorítani a diétát.

Úgy örülök! Annyira szimpi volt Veres doki, bár nem volt olcsó a vizsgálat. Még azt is megjegyezte, hogy milyen szép Flóra. :-)

Szonce, ne szomorkodj Ádám miatt! Flóra jövő héten lesz féléves és még mindig nem forog rendszeresen. Bár ma eléggé rákapcsolt és ötször is átfordult a hasáról. Tudom, hogy közhely, meg gondolom már a könyöködön jön ki, de minden gyerek más-más tempóban fejlődik. :)
Nagyon édes Ádám a fotókon.

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Zizi,
örülök a jó hírnek!!!! Biztosan hamar kinövi Flóra az allergiát! Leírnád, hogy mennyit kellett fizetni, akár priviben is? Azért kérdezem, mert ahol mi voltunk ott 13 e Ft volt a vizitdíj.
Sajnálom a Crohnt, neked sem lehet egyszerű. Neked hogy jöttek rá? Gyógyszert kell rá szedned?
A ételhordó elérhetőségre pályáznék! Köszönöm! Régen volt egy cég, ahonnan rendelhettem, de megszűnt…

Nálunk a férjem ismerte fel a tüneteimet. Írtam korábban, hogy ő is LÉ. Korábban Miskolcon is voltam kivizsgáláson, de nem derült ki, hogy mi az oka az emésztési problémáknak. A pesti házi orvosom viszont azonnal jó helyre küldött, s a dokik első tippje a lisztérzékenység volt. Sajnos akkor már diétáztam, minimális lisztet fogyasztottam, ezért a vérvétel nem volt elég a diagnózishoz, így végül gyomortükrözéssel állapították meg a lisztérzékenységet. Én úgy tudom, hogy ebből nem lehet meggyógyulni, csak tünetmentessé válsz, ha diétázol.

Millye,
bennünket is ijesztgetnek a mászáskimaradással… bár nem értem hova kellene sietnünk, még kicsi Bogi, én már arra is büszke vagyok, hogy egy irányban oldalra fordul. De a lényeg, hogy szerinted mi is kipróbálhatjuk már a hengerpárnás dolgot?

Szonce,
ha ennyi helyen voltatok és mindenki nyugtat, hogy nincs baja Ádámnak, akkor biztos nincs!!!! Én még nem tudom, hogy lesz-e bármilyen eredménye a Dévényes dolognak, nekünk csak ezt a balos fejtartást kellene kimasszírozni Bogiból.
Timi, aki a Bogival foglalkozik, mesélte, hogy sok pici baba már megismeri és már akkor sírnak, amikor meglátják…
Annyira édes a kisfiad, tündéri ebben a kis kertésznaciban.

Zita,
köszi a fotókat, édesek vagytok rajtuk. Van már eredménye a vérvételnek? Én is tervezek vmikor menni…

Nekem vmiért 2-3 hetente letörik egy darab vmlyik fogamból… jövő héten megint fogorvos. Idegesítő…

Tündérkém:
Kép
krisztacsillag

Szonce82 kényszeríteni nem is szabad! Akkor biztos amit írtál, hogy ő ilyen típus! :D Nem szabad erőltetni mert annál jobban fog ellenkezni.

Zizi27 ennek nagyon örülök!!!! :D

Krisztacsillag végül is játékosan már csinálhatod neki! Mondjuk sok játékos mozgató meg döcögtető van ami már picinek is csinálhatsz vele és nem árt!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

tatyi

Milánnak boldog szülinapot így utólag is! Hihetetlen, hogy már szülinapoztok. Milyen ízesítésű volt a torta? Spéci alapanyagokból készült, hogy ő is ehessen belőle?

Krisztacsillag

Szerintem ne sürgesd Bogit, így is nagyon szépen fejlődik, és végül is még csak három hónapos. :) Én semmi ilyen fejlesztő dolgot nem csináltam Marcival, csak sokat volt/van lenn a padlón a játszószőnyegen, meg ami mozgásra épp rákapott, abban segítettünk neki. Pl. még nem tudott egyedül felülni, de a kezünket fogva felhúzta magát, és nagyon élvezte, hogy így ülhet.
Most meg már kúszva tök gyorsan halad, az elmúlt napokban már mászni is elkezdett, szépen felül egyedül, és ma reggel már egyedül szabályosan felállt a kiságyában.
Én abban hiszek, hogy hagyni kell a gyereket a saját ütemében fejlődni. Persze lehet, hogy könnyen beszélek, mert Marci nagyon eleven gyerek.

millye
Az immunerősítő szereket akkor is lehet adni a gyereknek, ha betegeskedik? Barátnőm kislánya szeptember óta folyton visszaesik a takonykórba, vagy valami hasmenést szed össze. Szerinted segítene, ha most kezdenék el szedni?

Zita
Úúúúúúúúúúgy irigyellek benneteket a balatoni nyaralóért, nagyon jó lehet ott sétálgatni. Itt hiába van jó idő, azért a VIII kerületi utcák annyira nem hívogatóak.
De van remény, anyós nézeget nyaralót Keszthelyen, lehet, hogy tavasztól már mi is ott fogunk héderezni a Balaton parton. :)
jaspis

Szonce, nagyon arik a képek Ádámról!

Zizi, jó hír, hogy mégsem kell olyan szigorúan diétáznod!

Kriszta, Bogi olyan cuki ezen a fotón! És tényleg nem késtetek el még semmivel.

Jaspis, Marci nagyon ügyes! Hihetetlen, hogy egyidősek Julcsival és már ennyi mindent csinál! Julcsi még csak forog. De én nem aggódom, mert ő kicsit későn kezdte a mozgást, viszont az elmúlt egy hónapban hihetetlen ütemben fejlődött etéren. Már bárhova eljut forogva, nagyon felélénkült :D
Tök jó lenne a keszthelyi nyaraló, a miénk is Keszthely mellett van, tudnánk együtt bandázni nyáron!! :lol: Azt megértem, hogy a 8 kerben nem annyira vágysz sétálgatni :?

Megvolt a vérvételem, és nagy meglepetésemre a vérképem tökéletes :o Bár a doki is megjegyezte, hogy ez nem látszik rajtam :twisted: Viszont a vizeletvizsgálatot meg kell ismételni, mert abban találtak valamit, amire antibiotikumot kellene szednem, ami nem lenne túl jó a szopi miatt sem :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Jaspis nagyon ügyes MArci, hogy ilyen szépen mozog! Immunerősítőt akkor is adhatnak neki ha beteg!!!! Bármikor elkezdhetik!!!! :wink:

Zita978 örülök, hogy jó lett a vérvételed eredménye!!! Nem lehet, hogy nem volt teljesen tiszta az üveg? Mert akkor is szokott téves eredmény kijönni... Antibiotikumot inkább ne....... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Képzeljétek Flóra forogni kezdett!!! :lol: Hasról hátra profin megy és már visszafelé is egyre ügyesebb.

Kriszta, 16.600 Ft-ot kellett fizetni a vizsgálatért, de nem Veres doktornak, hanem a Rózsakert Medical Center recepcióján. Ez nagyon húzós összeg, de egyszer megérte.

Milyen furcsa véletlen, hogy a férjeddel mindketten l.é.-k vagytok, de rólad csak sokkal később derült ki. Én azt hittem, hogy talán egy l.é. csoportban találkoztatok.
Én két éve tudom a Crohn-t, de már évekkel hamarabb voltak tüneteim. Pont a babatervezés miatt szántam rá magam a colonoscopiára, de nagyon meglepődtem, mikor meglett a diagnózis. Az a szerncsém, hogy eddig nem olyan vészesek a tüneteim.
Én is úgy tudom, hogy a cöliákiából (így írják?) nem lehet kigyógyulni, ahogy a Crohn-ból se, csak panaszmentessé lehet válni.
A kajacég neve Spékó, a honlapjuk: http://speko.hu Ahhoz képest, hogy minden allergéntől mentes a kajájuk, egész jó. Tök meglepődtem, hogy a gluténmentes tészta milyen finom. Az miből van?

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép

zizi27

Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zizi27 gratulálok a forgáshoz!!!

Én meg varrtam ismét két nadrágot a fiamnak :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

zizi:
Gratulálokk a forgáshoz!!!!!! Nagyon ügyesek vagytok!!!
:)
ez a rózsakert elég drága,sajnoss az én dokim is oda ment el rendelni..

Sajna nekem is chron-om van.én már szteroidokat is szedtem rá kb 2éve volt hogy legutobb szükség volt rá..de ez is fura dolog,mert rám úgy hatott h jól meghíztam tőle.olyan kerek fejem lett..na mindegy.de mondták h terhesség alatt ne féljek,mert nem szokott elő jönni.-persze eléggé féltem..nem lettem volna hajlandó a szteroidra..-de tényleg azóta (kopp,,kopp,kopp)semmi bajom.
remélem neked nem fog kelleni!!

Millye: nagyon szuper a gatyó!!!!!!!! :) Nagyon csini a nagyfiad :)
mulan

Sziasztok!

Jaspis!
Igazából ez a torta nem speckó volt, illetve a neve az, le se tudnám írni :-) De mivel ez cukrászdai volt, Milán joghurttortát is kapott, abból ehetett.
A mostani hétvégén itt voltak a nagyszülei, és az unokahuga is, teszek fel erről egy képet! Majd az akkori tortájáról is, azt az anyósom sütötte, szóval semmi tartósítószer nincs benne, ebből evett Milán is!

Millye!

Iszonyú csini ez a nadrág is! Vannak egyébként szabásmintáid is? Vagy fejből mindez? Csodállak! Én egy szerencsétlen hálózsákot alig tudok megvarrni. Nekem a cipzárbevarrással van gondom. Polár anyagból van a zsák, és nagyon összehúzza az anyagot a gép, mindig elcsúszik a cipzár. Így arra gondoltam, gombot fogok rárakni...

A többi kép még a fényképezőgépen van, azokat később, most íme az unokatestvéri szeretetről:

Kép

Szép napot nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Mulan köszönöm!! :D A betegségedre nem próbáltál homeopátiás szereket? Bryonia, Carbo Animalis, Gelsemium? :roll:

Tatyi1983 jaj de édes ez a kép!!! Milyen aranyosan öleli Milán a másik babát!! :D Köszi a dicséretet! Nincs szabásmintám. A méret miatt rátettem egy másik nadrágot de a fazonját én találtam ki. :D A cipzár varrásnál illetve az anyagok varrásánál fontos hogy a géped jól legyen beállítva! Nem mindegy milyen anyagot varrsz és milyen a felső szál feszítő beállítása. Érdemes kipróbálnod egy minta anyagon amikor beállítod a gépet! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége! :)
Mi megvettük és összeállítottuk a járókát és az etetőszéket.
Pénteken lesz Flódni-baba féléves és ennek örömére ünnepélyesen megkezdjük a hozzátáplálást.
Ha nem akarok kiváltani szopit, akkor milyen sűrűn vezessek be új étkezésen rendes kaját szerintetek? Mondjuk egy hónapig csak déli szopi után kapjon más ételt, később már a délutáni után is stb?

Millye, tényleg nagyon ügyesen varrsz! :)

Tatyi, a képekből is látszik, hogy milyen jól sikerült Milán szülinapja.

Mulan, sajnálom, hogy te is crohn-os vagy! Ugye te is Lintner doktorhoz jársz? Engem pont a crohn miatt küldött hozzá a gasztro-dokim.
Én is szettem szteroidot (Medrolt), én is felpuffadtam tőle, de csak egy kicsit. Most is szedek gyógyszert fenntarókezelés gyanánt, bár jól vagyok.

Kép

zizi27

Sziasztok!

Jaspis,
igazán nagyon ügyes Marci!!!
Bogi 4 hónapos lesz holnapután, de egyáltalán nem szeretném sürgetni a mozgásban, szerintem nagyon szépen fejlődik, napról napra többet tud. Korábban írtam, hogy én már annak is őszintén örülök, hogy az oldalára fordul, ha ahhoz van kedve. :)
Csak a neurológus ijesztgetett meg kicsit, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy az hogy ott Bogi 5 percig mit csinált vagy épp nem csinált Bogi, az nem mérvadó. Szerencsére a Dévényes is ezt támasztja alá.

A tornákat csináljuk, mert ezeket Bogi baba is nagyon élvezi! A gyógytornára viszont nem biztos, hogy túl sokáig fogom vinni, mert ma reggel is, mikor átvittem magamhoz, 20 percen keresztül jobbra fordított buksival gügyögött!!! Eddig ilyen nem volt, csak pár percet bírta a nyaka és vissza kellett fordítani balra.

Zita,
örülök, hogy jó a vérképed. Remélem nem lesz szükség az antibiotikumos kezelésre.

Zizi,
gratula Flórának a forgáshoz!!!
Akkor Veres doki vagyis a Rózsakert Medical Center sem olcsóbb…
Ha betölti Bogi az 1 évet, mi is visszamegyünk a doktornőhöz, hogy megnézzék a lisztérzékenységet.
Köszönöm a kajaszállító cég elérhetőségét.
Mi is megkezdjük hétvégén a hozzátápit, mert Boginak sokszor már nem elég a tápszer… állítólag 1 liternyit ehet meg belőle egy nap és már nagyon közel járunk hozzá… szerettem volna féléves koráig én is szoptatni és csak után elkezdeni, de sebaj…
Tegnap próbaként megkóstolta Bogi az almát, igaz csak úgy, hogy én tartottam, ő pedig nyalogatta… nagyon tetszett neki!!!

Millye,
nagyon jól áll Andrásnak a nadrág, tényleg tehetségesen varrsz.
Nálunk anyukám pulcsit köt Boginak… nagyon belelkesült, már méretet is vett a kis unokájáról.

Hétvégén Miskolcon voltunk a Nagyiéknál… Bogi olyan édes volt, mindenkit levett a lábáról a folyamatos mosolygásával!
krisztacsillag

--------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:35-kor.
szonce82

Zizi27 köszi! :D Érdemes a hozzátáplálást a déli szopinál kezdeni! :wink: Én is így kezdtem és utána fokozatosan adtam más időpontban is csak nálunk a szopi is megmaradt szóval hiába kap főzeléket a cicit ugyanúgy kéri :roll:

Krisztacsillag köszike! :D A kötés is nagyon jó!!!! Biztos szép ruhákat varr neki anyukád!!! Nem csináltatok képeket a nagyinál? :D

Szonce82 van amelyik babánál a közömbösség jön be van amelyiknél az ha eltereled a figyelmét. Időben kell elkezdeni mert a fejedre nő és nem fogsz tudni vele mit csinálni. NAgyon fontos, hogy ha próbálod a gyakorlatokat vele akkor játékosan tedd beszélj hozzá sokat. Nálunk a zenehallgatás is bevált ha például valamiért hisztizett akkor bekapcsoltam neki zenét vagy énekeltem neki vagy folyamatosan beszéltem hozzá vagy mondókát mondtam és el is felejtette, hogy mit akart. A lényeg, hogy te irányíts és ne hagyd magad irányítani mert a határait próbálgatja most és minél többet engedsz annál többet akar. :wink: Remélem sikerül!!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

most jöttünk tornáról. Megint hatalmas giga-mega sírás volt… olyan, amit itthon még sosem hallottam, láttam. Szerencsére könnyen megvigasztalódott Bogi, most pedig már békésen alszik.

Nekem úgy tűnik, hogy van eredménye a Dévényes és az itthoni tornának is, mert tegnap Bogi átfordult a hátáról a hasára… mindezt úgy, hogy Apa ott volt mellette… ez külön öröm, mert Apa néha úgy érzi, hogy ő kimarad vmiből… de most ő is itt volt az első fordulásnál… jupiii!!! :)

Millye,
itthon felejtettük a fényképezőt, sajna nem készültek fotók… sebaj, anyukám jön 2 hét múlva, hogy vigyázzon Bogira, amíg én tanulok, akkor bepótoljuk. :)

Szép napot a babáknak és a mamáknak!
krisztacsillag

Sziasztok,

Először is a legfontosabb és nagyon elnézést h nem jelentkeztem korábban, de gondoltam Rátok a nagy napon.

Tatyi,
Nagyon nagyon boldog születésnapot Milán nagyfiúnak.

Zizi,
Húúúúúú és akkor mit ehetsz ? Közben olvasok tovább, azért ez jó hír nagyon. Úgy legyen.
Hurrá forgás.

Kriszta,
Bogi olyan édes a babakocsis képen.

Zita,
Nagyon jók a képeitek.

Szonce,
Szia de jó h itthon vagy újra. Ádi tüneményes.
Hihetetlen h ennyire megoszlanak a vélemények Ádival kapcsolatban. Legalább a szakemberek mondanának egyformát.

Millye,
Nagyon ügyes vagy h ilyen rucikat tudsz varrni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Köszönöm a drukkokat, első vizsgám jobban nem is indulhatott volna, ötöst kaptam :-) héten szombat reggel megyek, úgyhogy tanulás ezerrel.

puszi Mindenkinek

kubuspace

Krisztacsillag akkor majd várjuk a fényképeket! :wink:

Kubuspace köszi!!! :D Nagyon ügyes vagy a vizsgával! :wink:

Nálunk minden rendben van. Kibújt a 4. fogacskánk is. Voltunk a védőnőnél a fiam 76 cm és 9210 gramm. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Kubu:
gratulálok a vizsgához, csak így tovább és kitartást!

Kati:
Milán gondolom csak pislogott, hogy mi ez a nagy felfordulás és ennyi sok ember, aki mind engem akar tapizni....:-)

Szonce:
Tudod mondtam, hogy sajnos erősnek kell lenni az ilyen babákkal, mint Ádám is és Boti is és gondolom még sokan mások.
Egyszerűen én azt tudom tanácsolni, vagyis én azt csináltam/lom, hogy a szobájában van a járókája. Ahogy nekikezd a hisztizésnek megy be oda és amíg nem hagyja abban, ott marad.
Eleinte nagyon sokáig verte a raplit, ma már talán 1 perc és csend és játék van...egyet ne higgyél, hogy nincs annyi esze még, hogy manipuláljon. VAN. Én is ezt hittem, nekem a férjem segített, mikor bebizonyította, hogy ezt csak velem csinálja és változtatnom kell vagy kikészülök mellette.
Idegbeteg anyuka meg nem hiányzik a gyereknek!!!

Kriszta:
Nagyon örülök, hogy Bogi ilyen szépen fejlődik, nem is kell aggódnod és siettetned sem, mert nincs miért.

Rólunk: Holnap kell menni a másfél éves oltásunkra. Reggel ráadásul, szegény Botibaba....én már ilyenkor ideges vagyok...szúrkálták már eleget eddig is, nem szeretem ezt, de ő sem.
Jön velünk szerencsére Apa is egy kis lélekerősítőnek...én még a tűt sem nagyon bírom, de azért próbálok helytállni.
:oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Millye,
szépek a méreteitek. Hurrá negyedik.

Szilvi,
jó hogy Teapa tud veletek menni. Simik mennek előre. Kitartás.

Nah fiúk ágyban, megyek tanulni.

Puszi Mindenkinek

kubuspace

ja és végre átléptük a 10000 határt, tegnap előtt mértem üresben és 10.400 gr a kisember. Persze ebből nem lesz 3x súly 1 éves korára, persze nem is a hízlalás a cél.

kubuspace

Sziasztok.

Kubu:
oltás megvolt, csak egy kis sírdogálás volt, viszont minden egyébre ordított, sajnos a kórházi "élményünk" miatt nem viseli az orvosokat, de ezt megértem abszolút.
Nem feltétlen jó az, ha megháromszorozza a súlyát 1 éves korra, képzeld akkor Boti 15 kg lett volna 1 évesen huhhhh neeeee!
Szerintem a nagy babókra nem anyirra áll ez.....nem?

Meg is mérték: 14500 gr és 92 cm. Szép nagy a gyermek!!! :-)
Nem véletlen rokkanok bele.
Kérdezte a doki nénink, hogy akarunk-e bárányhimlő ellen oltani, de szerintem nem akarunk, azért ezeket a gyerekbetegségeket el kell kapni, mert egyébként mi a franctól erősödne az immunrendszere....nektek mi erről a véleményetek?

SZilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi,

Na akkor túl vagytok az oltáson az a lényeg.

tény nagyobb babáknál a 3x súly az tényleg brutál lenne, mert szegény anyuka valóban kikészül(ne), én néha úgyis azt érzem mintha egy sószsákot cipelnék.
Szépek a méreteitek.

hááát nem tudom a bárányhimlőt ott még nem tartok, de tudományos magyarázatom nincs, de én akarnék asszem.
Apropó meningot Ti beadattátok ?

KATI NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK.

kubuspace

Silverlion Örülök, hogy túl vagytok az oltáson!!!! Én nem adatom be a bárányhimlő elleni oltást. NAgyon jó súlyban van Boti!

Kubuspace Marcinak is szép súlya van!!! Én nem adattam be a meningot.

Kép

Kép

Kép
millye

Boldog névnapot, Kati!

Szilvi, ügyes volt Boti! Holnap ringató?
Mi múlt héten is voltunk!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Tatyi1983 boldog névnapot!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket!
Én beadatom a meningot. Ha ez az agyhártyagyulladás elleni... :oops: :-)
Magyarázatot nem tudnék mondani, hogy miért, de elég sok picur hal meg agyhártyagyulladás miatt állítólag (neten olvastam)

A bárányhimlő ellen nem fogom beoltatni, mert (most az óvónő szól belőlem) minél kisebb a gyerek, annál jobb, ha elkapja, mert akkor még nem olyan vészes a lefolyása... Minél idősebb korban kapja el vki, annál rosszabb.A csoportomban egy középsős kisfiút beoltattak, és elkapta ugyanúgy oltás ellenére is.

Szerintem "jobb" ezen túl lenni. Hisz közösségben (ovi,bölcsi) úgyis könnyebben elkap mindent, ha úgy van...

Ez a privi véleményem! Nem tudom, ti hogy gondoljátok!

Puszi nektek! És néhány szülinapos kép még: (a következő 7végéről)

Egy másik tortával:

Kép

Finom volt :-)

Kép

Sokan voltunk

Kép

Így egy évesen fennhordot orral :D :D :D

Kép

Puszi Néktek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Kati:
Nagyon Boldog Névnapot, bocsánat tegnap akartam én is köszönteni, csak nem jutottam gép közelbe. :oops:
Milán azért most kapott tortát rendesen. Ehetnek ezek a nagyfiúk már mindent, Boti is úgy nyomja azokat amit mi eszünk.....
Tudom gáz amit most írok és csak nagyon ritka, de megőrül a gyerek a mekis kajáért ezért inkább mi sem eszünk. Fogja a krumplit és tunkolja a ketchup-ba, félelmetesen aranyos.

Kubu:
igen túl vagyunk szerencsére az oltáson. Igen már elég korán beadattuk a Meningococcust is és a másikat is ami ingyenes lett, Prevenarnak hívják a vakcinát (pneumococcus) azt hiszem.
Ezek mind az agyhártyagyuszinak az okozói lehetnek és attól én is féltem nagyon, főleg, hogy amire általában a piciknél kiderül már késő.

millye:
nem vagy híve az oltásoknak egyébként?
Most a bárányhimlővel én is úgy vagyok, hogy nem oltatom szerintem, mert én is voltam bárányhimlős, férjem is és élünk, szerintem ezek azért alapimmunizáló dolgok, kellenek, bár szarul hangzik....

Reni:
rakjak fel egy képet a fiúkról abból amit küldtél???

Mirólunk:
túléltük az oltásos napot, este már kicsit nyűgös volt Boti, ezért korán lefektettük. Szerintem van egy belső órája a kölöknek...ha este 8 kor alszik el, akkor reggel 8 kor kelés, ha 9 kor akkor 9 kor kel. 12 óra alvás pontosan...jaj bár én lennék ilyen gondtalan néha úgy irigylem őt...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Tatyi1983 nagyon klasszak a képek a torta is nagyon guszta!! Milyen ízesítésű volt ez a tortája? :D

Silverlion nagyon jó az alvókája Botinak! Nem vagyok oltásellenes! CSak vannak olyan oltások mint pl a bárányhimlő amit elvből nem adatok be mert ha közösségbe megy úgyis elkapja és kell neki az immunrendszerhez. :D

Kép

Kép

Kép
millye

millye:
nem a bárányhimlőre gondoltam, mert azt én sem adatom be már eldöntöttem, hanem a meningococcusra írtad azt hiszem, hogy te nem adattad, csak ezért kérdeztem....:-) semmiképpen nem bántásiból:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi, irigykedem a 12 órás alvásért, nálunk egyelőre 10 is alig jön össze éjszaka, és mostanában 2-3 kelés is van :?
Taliztatok Reniékkel? Kérünk fotót!
Mi ma is voltunk ringatón, korán keltünk, úgyhogy a 10.30-asra mentünk.
Naná, hogy Boti szívesen eszi a mekis krumplit, hát ilyenek a gyerekek! Julcsi meg a kölesgolyót falja most egy hete, a pépek továbbra sem kellenek neki. Viszont annyira ügyesen eszi a kölesgolyót, hogy felbátorodtam, és próbálok neki darabosabb kaját adni, és úgy tűnik az jobban tetszik neki. De azért még így is mindig ciciből lakik jól. :roll:

Kati, jók a fotók, szuper bulikat csináltatok Milánnak! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita:
szióka, nem voltunk már két hete ringatón, megmondom őszintén, hogy félek ettől a betegségtől és nem merem ilyen tumultusba vinni...kicsit paraanyu lettem most. Mi sem vagyunk/leszünk beoltva, a gyereket nem is szabad, szóval félek kicsit.
Pedig annyira szeretem ezt a foglalkozást :-( :-(
Julcsi nem is csoda, hogy jó húsban van, ha a tápanyagdús anyatejet nyomja...az viszont nagyon jó, hogy a darabos cucc tetszik neki, mert ez szokott nehézséget okozni a babáknál, de ha ilyen szép fokozatosan megtanul rágni az tök jó lesz.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion értem... jaj ilyen nincs hogy én teljesen oltás ellenes vagyok! Viszont amit tuti nem adatok be az az influenza elleni oltás. Tudom vannak érvek és ellenérvek is, de én így döntöttem. Nem vettem bántásnak! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi, igen, látszik is a ringatón, hogy sokan félnek, eléggé megcsappant a létszám :? Én is tartok kicsit a betegségtől, talán azért vagyok kicsit bátrabb, mert én sem voltam soha igazán beteg, és eddig úgy tűnik Julcsi is elég erős, meg őt még védi a jó kis anyatej :wink: Én sem vagyok beoltva.
Amúgy azért most már nem hízik annyira Julcsi, mióta ilyen kis örökmozgó lett. De nem is bánom, így is elég nehéz :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

millye:
örülök, hogy nem bántottalak meg... :-) egyetértek veled az influenzával kapcsolatban, mi családilag nem vagyunk oltva...nem tudom nagyon zavaros nekem ez az egész betegség körüli felhajtás...influenza eddig is volt, ezután is lesz, sosem voltam oltva, nem is kaptam el általában a betegséget...remélem ez most is így lesz... :?

zita:
nem elkeserítésből mondom, de a babák többségének, míg nem kezdenek el járni és ezáltal nem kerülnek más gyerekekkel közösségbe nem igen van komolyabb bajuk.
Boti is 1 éves koráig kb.....makk egészséges volt....aztán meg minden jött, a lábfertőzéstől a folyamatos nátháig, hányás-fosás.......
ezen úgyis átesnek. :-(
Azért vigyázz nagyon Julcsira a ringatón.
Az a bajom, hogy sokat láttam ott taknyozós gyerekeket és pár antipatikus anyukát, aki szarik rá, hogy a te gyereked elkapja esetleg....és ezt nagyon utálom!!!!
Szóval óvatosan...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Lehet hogy most megvettek, de én és a férjem is beadatjuk magunknak az oltást... Milán ugye nem kaphatja... Úgy gondoltuk, rajta kívül ha mindenki beoltatja magát, akkor védhetjük valamennyire.
(anyukám munkahelyből adódóan kellett hogy megkapja, tesóim megkapták a suliban... így indult mindez...)

Lányok!
Mit tudtok arról, hogy ha én szeretnék elmenni dolgozni egy két hónap múlva, attól még kapok gyedet? (nem látom át teljesen.vagy akkor már csak gyes lesz???)

Millye! A legutóbbi torta csokis volt. Anyósom sütötte. Tényleg nagyon finom volt.

Szilvi! Mekis kaja :-) El tudom képzelni, Boti milyen tündérke lehet a krumplival :-)

Reni!!

Rég hallottunk felőletek! Mekkorát nőtt már Beni? Kérünk képeket:-))

Szép estét nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Flóra-baba ma lett féléves! Annyira hihetetlen, hogy fél év eltelt a születése óta.
Ma kapott először mást a tejen kívül, mégpedig reszelt almát. Nagyon ízlett neki! 4-5 kanálnál nem mertem többet adni neki, pedig szerintem evett volna még.
Lehet, hogy hülye kérdés, de tök nem tudom, hogy kell-e fertőtleníteni a kanalat, tányért meg a reszelőt minden alkalommal. Ti hogy csináljátok?

Mi is beoltattuk magunkat, ahogy az egész család is. Én örülök, hogy legalább ennyit megtehettünk Fló védelmében. Sajnos fájó szívvel, de a Dúdolóról is lemondtunk mostanában.
Remélem, hamar lemegy ez a járvány, bár nem nagyon bízom benne.

Szép hétvégét mindenkinek! :-)

Kép

zizi27

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:15-kor.
szonce82

Én is úgy tudom, ahogy Szonce, munka mellett csak gyes jár.

Zizi, Flórának boldog feledik szülinapot!!! De nagy lány már ő is! Fertőtleníteni ilyenkor már szerintem tök felesleges. Egyszerűen elmosod a cuccokat és kész. Ilyenkor már van nekik jó kis immunrendszerük. (Lehet könnyelmű vagyok, de én szinte egyátalán nem fertőtlenítettem, mondjuk nem is nagyon volt mit, mivel csak cicizett Julcsi :roll: )
Az tök jó, hogy ízlett az alma Flórának!

Szilvi, tudom, hogy át kell esni majd tutira egy-két betegségen, de remélem még van egy kis időnk addig. Az első komolyabb gond után biztos én is parásabb leszek :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Julcsi tegnap evett először spenótot :D
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Silverlion túl nagy az influenzával kapcsolatban a rémhírkeltés. A doki akivel beszéltem azt mondta, hogy sima influenza szövődményeibe is belehalnak csak nem írják meg. :?

Tatyi1983 én nem vetlek meg miatta amiért beadatod az oltást! Mindenkinek szíve joga oltatni vagy sem! HA te így érzed jónak akkor adasd be. :wink: Nagyon ügyes anyósod, hogy ilyen szép tortát sütött!!! :D

Zizi27 boldog félévest Flórának! :D

Zita978 nagyon édes spenótos arcú Julcsi!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Kati:
Ne hülyéskedjél már, senki nem vet meg ezért Téged, ahogy millye is írta, mindenki eldönti, hogy adatja vagy sem.
A GYED nem jár már sajnos, ha dolgozni kezdesz, csak a GYED, mivel akkor már kapsz fizetést is...:-(

millye:
Igen, nekem is az a véleményem, hogy most van mivel rémisztgetni az embereket, valahogy nem érdeke ennek az országvezetésnek, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt nép legyünk, akik nem rettegnek mindig valamitől...:-(

Zizi:
Flórának boldog féléves szülinapot!!!

Zita:
Nem ijesztgetésképpen mondtam, nem kell paraanyunak lenni akkor sem, ha megbetegszik a baba...csinálni kell nagyjából, amit magadnak is csinálnál és ennyi...szeretet törődés és már meg is gyógyulnak!!!
Julcsi amennyit cicizik, reméljük védi is ez majd!
Spenótot heti egynél ne adj többször neki, nekem ezt a védőnéni mondta, persze csak olyan 1 éves koráig...

Kubu:
Vizsga???????

Reni:
???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?