Sziasztok,
előkerültem én is, gondolta a fene, hogy ennyire behavazódik az ember lánya!
Még egy kis netezésre sem maradt energiám, bár mondjuk a laptop is gyakran volt napközben a páromnál. Remélem, jól vagytok, és minden baba növöget napról napra új meglepetéseket szerezve a szüleinek.
Mi jól vagyunk, és azok táborát szaporítjuk, akiknél a szopi/alvás beborulónak látszik időszakosan (?). Az én kincsem eddig 5-6x szopizott, éjjel pedig egyszer keltett 2-3 között, most viszont! 7-8 a napi átlag, napközben keveset, nyafi viszont van, éjjel 25-30 percet is!
Hát remélem, hogy ez is része a tanmesének, de mit mondjak, elég fárasztó része. Olyan zombinak érzem magam, amikor harmadszor kelt fel, és olyan kőszívű gondolataim támadnak, hogy még én is szégyenlem magam (tápszerre térünk, etesse az apja is, elegem van stb.) No, de aztán 10 másodperc múlva meglátom a csukott szemmel nyüsziző babát, és elszállnak ezek a gondolatok. Egy sóhajjal bukik a mellemre, és én is egy sóhajjal mosolyodom el: most ez van.
Akinek már nagyobb a babája, átélt ilyesmit? Meddig tarthat, mitől lehet? A védőnő szerint napközben túl izgalmas számára a világ, azért eszik nyugtalanabbul, és próbáljam kicsit húzni az etetések közötti időt. Hát én tegnap meg is próbáltam délben: olyan sírógörcsöt kellett aztán lecsillapítanom, hogy még negyedórával később evett, mert előbb ki akarta sírni magát a karomban az angyalkám. Mondjuk délután ezek után példásan evett....
Máskülönben 3 hós oltás megvolt, kicsit megzavarta, de amúgy minden rendben ment. H1N1-et beadattuk a szopi miatt (ha megbetegszem, 38 fok feletti láznál nem lehet szoptatni, az pedig mástól is megvédi Ákoskát.)
Tücsök mostanában szívesen nézelődik hason, és naponta egyszer meztelenkedik, akkor játszunk is és jól bekenem doki-féle testápolóval, mert valami fura szárazság/ekcéma-szerű kis elváltozás volt a bőrén, noha csak gyógyszertári cuccokat használunk és az öblítőnk is bababarát.
Továbbra is játszunk együtt, nagyon szépen fog már és jól koncentrál, viszont vannak napjai, mikor az önálló játék khm... Egyszerűen csak akkor van el, ha a közelében vagyok, néha még akkor is nyafog. Ilyenkor nem tudom, hogy játékot cseréljek, letegyem, amit csinálok, vagy hagyjam kicsit "unatkozni". Megfigyeltem, hogy azt sem szereti, ha túl gyorsan változnak körülötte a dolgok, viszont nagyon finnyás, hogy mi tetszik neki és mi nem. Minden napra van egy új játékelem, de ez néha bejön, néha nem (egyszerű dolgok: Laktoherbes doboz - ezt nagyon szerette, 2-3 csipesz a csüngő játékra, sterilizált műanyag karácsonyi sütikiszúrók stb.). Ja, és a másik dilemma: kivigyem magammal mindig a nappaliba, ami egybenyitott a konyhával, vagy hagyjam a szobácskájában. Jobbnak érzem, ha velem van, de nem tud úgy elmélyülni, mert ugye én zörgök az edényekkel stb. Ha viszont bent van, nekem van bűntudatom, hogy nem lát. Jaj, néha annyit tökölök ilyesmin, pedig biztosan nem kellene.
Remélem, ti jobban, derűsebben és könnyedebben álltok ehhez a kérdéshez. Majd még jövök új fotóval, addig is szép napot mindenkinek!!!!!!