Új privát üzeneted érkezett!

Most ok. Csak a többiek adatai vesztek el, szóval akkor ezt majd pótoljátok csajok!
Vendég

Megerkeztunk epsegben Magyarorszagra.

Nori: bizom benne, hogy igazad van es csak a mertekegyseget nem tisztaztuk. A gond az, hogy megneztem es hatarozottan van egy pont a 12 utan, tehat elvileg tizedes is van. De remelem, hogy csak elirta.
Anyaeknal karacsonyig leszunk, vagyis vasarnap este megyunk le es 21-en jovunk vissza Pestre Feri ele, 25-en egyutt vagtatunk vissza.

Tablazat: en a mult csutortokon modositottam, le volt nekem mentve, atkuldtem a kozosre. Latom, mar valaki meg is nezte.
Ez elvileg ujabb, mint a Nori altal kuldott, mert abban meg nem volt benne az en modositasom.
Vendég

Bea!

Üdv itthon! :lol:
Nem biztos, hogy rossz volt a tizedes pont. Először azt hittem, de aztán néztem, hogy az mg/dl-ben van megadva. És 10 deciliter 1 liter. Szóval ha a mértékegység mg/l, akkor 12,4 a szám. Ami reális és normális is!
Vendég

Bea! Üdv itthon!

bellerreni
Eger

szia bejja asszony!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Újra a neten! Minden rendben, de haza nem tudom hogy mikor engednek, a dokim csak a 34-35.hét környékén akar hazaadni. Bár az ünnepekkel kapcsolatban még beszélünk. Tegnap voltam uh-n és egy kicsit kevesebbnek találta a nőci a magzatvizet, de a dokim szerint egy pár napon belül úgyis kiderül, hogy szivárog-e. Én nem érzem. Görcseim sincsenek szerencsére. Megyek, megpróbálok visszaolvasni. Jó köztetek újra és köszönöm az érdeklődő sms-eket és telefonokat, nagyon jól esett.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni Ha csak egy oldalon fáj a derekad, az sok minden lehet. Elfeküdted, babácska nyom valamit, hormon hatására ott is lazulnak az izületek. A vese az nagyon tud fájni. Nekem is sokszor fáj egy oldalon, főleg, ha épp felkelek és elindulok, aztán bemozog. Ne aggódj!
pammut

Szia Viki! Jó újra látni!
pammut

Viki!

De jó, hogy van neted!!!
Nálatok nincs látogatási tilalom? Szegénykém, Neked már csak az hiányozna...
Karácsonyra igazán kiengedhetne akár nem hivatalosan. Ha nincs gáz. Legalább ágyba kapnád a süteményeket. Persze szigorúan 24. délután, nehogy eszedbe jusson csempét vízkőtleníteni meg 4m-es fát díszíteni!!!
Urad hogy viseli?
Vendég

Viki: üdv újra itt! :D

táblázat: nekem egy nov.21-ei van lementve. Átmásolom a különbségeket és feltöltöm. Ha valaki később javított bele, az nézze még át.
zuzmooo

Úgy látom abban amit Nóri feltöltött hiányzott ananacska, csuppancs és ktc adata. A mostaniban benne van az Anitáéval együtt. ;)
zuzmooo

szia viki!!!!!! jo hogy ujra köztünk vagy!!! tessék irni sokat sokat :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Bea, de jo neked, hogy otthon vagytok. Mennek en is. Kismama hormonok es honvagy...hmmm...
Az embered meg mindjart megy utanatok. A csaladdal toltott ido majd felgyorsitja a varakozas teli napokat.

Viki, biztosan nem lesz semmi baj a magzatvizzel, es a gorcsmentesseg nagyon jo hir!

Tudom, hogy eltuntem egy idore, de olvasgattalak benneteket rendszeresen, es nagyon hasznos tanacsot adtatok itt egymasnak amibol en is okultam es sok ketelyemet oszlattatok el tudtotokon kivul. Remelem nem baj, hogy igy egyszer csak megen feltuntem es irogatok.

A vernyomasos kerdesemre tudja valaki a valaszt? :oops:

Kép

Kép
editmk

Edit!
Mennyi az annyi? Mit mért a védőnő?
És mennyi szokott lenni általában?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki! Örülök, hogy van neted. Most már irogatni serényen :lol:

Én már itthon vagyok. Hazaengedett a főnököm :lol: Jupííí.

bellerreni
Eger

Szerencsére nincs látogatási tilalom egyenlőre. Egész jól viseljük a dolgokat, bár ebben a hétvégi kiruccanásban már nem hiszek annyira, mióta a saját dokimmal is beszéltem. A magnéziumot látom beszéltétek, én 3x2 magnerotot kapok és még mellé valami kis barna szinű bogyót azt is görcsök megelőzésére. Azt még nem is írtam, hogy pénteken sos-ben megrendeltem a máriában a bababútorokat és a páromék már vasárnap haza is vitték. (Majd leszakadt a tökük. :) A komód vagy 30 kiló volt.) Azért a körmükre kellett nézni a boltban az eladóknak, mert szét voltak nagyon csúszva. pl. nem volt ágynemű tartós kiságy, de kifizettették a 7000 Ft-tal drágább árat. Meg nem akartak kedvezményt levonni. Aztán visszakapott a párom 9000 Ft-ot, de ehhez egyezkedni kellett. Szóval jók a cuccaik, de azért óvatosan velük.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti, 145/76 lett most, de 114/57-rol kezdem, es minden latogatas alakalmaval megy felfele. Tudom, hogy ilyenkor megno a ver mennyisege, de ha igy haladok legozlebb lehet meg tobb lesz...

Kép

Kép
editmk

Sziasztok!!!

Vicky! úgy látom elég egy húron pendülünk, mert most is azt mondták nekem is, hogy az átlagostól kevesebb a magzatvízem..amúgy minden rendben, pont a korának megfelelő nagyságú a kishölgy: BPD: 69mm, Thorax: 68mm, Femur: 53mm és most 27hetes és 5napos..
Azt mondta a doki, hogy most nincs teendő a magzatvízzel, majd a 32.heti uh-n kell megnézni, hogy tovább csökken-e..
Amúgy elbocsátottak a kórházból, sok folyadék, magnézium és pihenés címszóval, de nem kell feküdnöm... :lol: :wink:
Röviden ennyi történt velem..megyek megnézem a táblit és beleírom az adataimat.. :lol:

Kép
Kép
ronci

ronci: Akkor tényleg elég egyformán haladunk. Én sajnos most méreteket nem tudok, mert a kartonomban van, amit az uh-s írt.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, jó hogy visszakerültél a vérkeringésbe. Reméljük hogy ha hétvégére nem is, de legalább az ünnepekre hazamehetsz. Mit csinálsz napközben? Olvasol? Sok szobatársad van, vagy különszobában vagy?

Edit, az első értéked magas. Nekem 115/70 szokott lenni. Anno a nagyfiammal toxémiásan 140/95 volt, de akkor már 4x1 Corinfart kellett szednem. És nem ez volt a legmagasabb, csak azt a védőnő nem írta be. Mennyi időnként kell kontrollra járnod?

Voltunk ma dokinéninél, azt hittem lesül a pofámról a bőr. Megint nem kért semmit, mert a kórházban vizsgált. Mondtam neki, ne csinálja már, de nem fogadott el pénzt. Még jó hogy vittünk hurkát, annak örült.
Marad a császár, de hogy pelus és ruha kell-e, majd csak később tudja megmondani, a kórház anyagi helyzetétől függ majd. Papi viszont sajnos nem jöhet be a műtőbe. :cry:
A bébi ül a pocakban, amit jól is tesz. :lol: Magzatvíz normál mennyiségű, placenta jó helyen, méhszáj zárt. homloktörölgetős szmájli
A méretei: BPD 76, TH 73, FL 50. Ez azért marha érdekes, mert megnéztem és Beni ennyi idősen ugyanekkora volt, azzal az eltéréssel, hogy TH 74. Tán ugyanazt a gyártósablont alkalmaztuk? :lol:

Ja, a feketeleves, hogy jövő héten nem tej+zsömle terhelésre kell mennem, hanem szirupivásra. Blöe.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

A nap poénja pedig, hogy dokinéni először puncisnak nézte, de mondta hogy mivel faros és nem jó pózban van, ne vegyük száz százalékra amit mond. 1 perccel később aztán megtalálta a fütyköst meg a zacsikat. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!!! Te babád fiatalabb, mint az enyém és mégis nagyobb a buksija: ráadásul mennyivel!!!meg a mellkasa is.. nekünk csak a combunk hosszabb, mint a tiétek...végülis jó elosztás, hisz nektek kispasi lesz, nekünk meg kiscsaj... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Igen Ronci, először kétségbe is estem ahogy a netes táblázatokat nézegettem, de Beni kiskönyvét elővéve kicsit megnyugodtam. Születése után nem volt amorf gyerek, ebben bízom most is. :lol:
Na meg dokinéni sem mondta hogy nem lennének jók a méretek, bár úgy tűnik ő amúgy sem az a parázós/paráztatós típus.
Milánnak amúgy már a 18 hetes UH-n is egy héttel nagyobbra becsülte a gép a buksiját.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Az első érték valóban kissé magas...
Nekem nincs ekkora (110-125 közt), de naponta 3x mérnem kell, és írnom. Én nem szaladnék el efelett. Meg kéne kérdezni egy dokit.
Valakinek van infója az Álomvirág légzésfigyuról? Olyat kapunk. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Utána néztem: csak elemmel műxik, nem hálózatról, de hát ha ingyen van, akkor el kell fogadni. :D És meg kell tanulnom, hogy mindig legyen itthon tartalék elem (vagy akku).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

No, végre jómagam is be tudtam lépni! Az asztali gépünk kezdi feladni a szolgálatot, de szerencsémre apa most munkahelyi "pofaviziten" van, így itthon hagyta a laptopját. 8)

Már többször próbálkoztam a belépéssel és az írással (gmailre sem sikerült...), de hol az egyiket, hol a másikat nem engedte, így egy csomó mindent elfelejtettem, amit írni akartam...

Viki! :) Örülök, hogy jól vagytok! Megy a drukk továbbra is. És Roncinak, Gerinek is!!!

Katalinok, Katák, Katicák: Boldog névnapot kívánok! Zsizell: Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!

Bea, üdv itthon! Jól telt az utazás? Én még sose repültem... Egyébként a pocakfotóid közt szerintem van különbség. Nem nagyon nagy mértékben, de picit mintha nőtt volna a pocakod előlről nézve is! ;)

Kakti, azt, hogy oltatsz vagy sem tényleg neked kell eldöntened. A nődokim nekem egyből rávágta a kérdésre, hogy természetesen oltassak, a házidokim pedig semmit se mondott se ellene, se mellette. Annyi történt, hogy mielőtt beadta az asszisztens, aláírtam egy papírt, miszerint saját felelősségre adják. Egyébként van egy barátnőm, akinek van egypár kisebb-nagyobb betegsége (nem várandós), neki nem adták be, mert picit köhögött... De: a vizsgálatot csak azután jutott eszükbe elvégezni, miután felszívták az ampullából az oltóanyagot... :roll: és azt mondták neki, hogy akkor ezt most eltárolják, míg nem javul egy kicsit az állapota, akkor jöjjön vissza, és akkor egyből beoltják, a már fecskendőben lévő anyaggal... No, ilyen a barátnőm orvos rokona szerint sem lehet, így mindenképpen meg kell vegyen egy újabb adag vakcinát, de nem akar ehhez a házidokihoz menni beadatni (ki érti, miért nem?!), és erre javasoltam én is neki, hogy menjen oltópontra vagy valami ismerős dokinál próbálkozzon, hátha elvállalja.
Ja, itt meséltem el neki, hogy milyen vicces volt a toxoplazma lelet; férjemnek is csak a lelet alját mutattam először, jól rá is csodálkozott. "Validálta: Dr. XY állatorvos. :D Persze utólag belegondolva ezen nem csodálkozom, csak elsőre volt meglepő és mulatságos. Ja, és úgy kapcsolódik mindez a barátnőm beoltásához, hogy férjeink főnöke pl. állatorvos, mondtam, kérje meg őt. :D Na jó, vannak ottan emberorvosok is, csak ez tűnt akkor a legkézenfekvőbbnek.Huh, bocsi, hogy ilyen hosszú lett a mondókám...

Nóri, sajnálom, hogy ilyen felfogása van az apósodnak. Az efféle kórtörténet sajna minden családban előforduló jelenség, biztosan órákat tudnánk róla beszélgetni. Mi is megállapítottuk már párszor, hogy az ősök sajna már nem változnak, és beza nekik is lehetnek belső defektjeik (mint mindenkinek; szerintem nem véletlenül sírta el magát - ha jól értettem, ez történt), és ezek a súrlódások a nagy korkülönbség miatt is csak fokozódnak. Meg a szokások, meg az éppen milyen kedvem van blablabla... Ne vedd a szívedre! Én nem győzök csodálkozni, hogy mennyi mindenre volt/van/lesz energiád!

Reni, ha jól emlékszem, Te kérdezted a babamozgást. Nálunk is változó még a dolog, és ne aggódj, én sem tudom megállapítani, hogy éppen a könyökével, lábikójával vagy az öklével "támad". :)

Zuzmoo!!! Azt tudod, hogy a leveles kakaós csiga mekkora siker lett nálunk?! Biza! Egymás után két reggel is azt sütöttünk. Sőt, a linzert is kipróbáltam, az is fini, csak szerintem egy kicsit több margarint kell beletennem, meg vékonyabbra nyújtanom a tésztát. De hálám üldözni fog! :)

Ma csak a tegnapi maradék brokkoli krémlevest ettem, meg sütöttem magamnak palacsintát, ami Nutellával teljesen "kikészített". Mármint isteni volt, de háromnál többet nem voltam képes magamba gyömöszölni, pedig úúúgy ettem volna még, jó sok Nutellával. De én is eltelek egy perc alatt...

:?

Kép
erusverus

Köszönöm a köszöntéseket, druszáimnak boldogságos névnapot, Zsizellnek pedig csodás szülinapot kívánok!

Viki,
jó, hogy tudsz jönni ide, ne aggódj, szerintem az ünnepekre azért hazaengednek! 17-én megyek újra UH-ra, ha még bent leszel, és nem lesz tilalom, feltétlenül meglátogatlak!

Bea, üdv. itthon! Szerintem is a család le fog foglalni, így könnyebb lesz elviselned a Feri nélkül töltött időt. Meg itt vagyunk mi is! :roll:

Nóri,
büszke lehetsz magadra, ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reni,
én is irigykedve olvasom, hogy az előrébb járók már mi mindent éreznek... Nekem is inkább befelé mocorog, kifelé nem látványos, ritkán lehet elkapni. Sajna apa is keveset érzi, mert ha szólok, hogy most buli van s odateszi a kezét, kicsi lánya megszeppen. :shock:

Kérdés: ti használtok római (Pataky) tálat? Vannak hozzá bevált receptjeitek? Kutakodtunk, hogy mitől lenne érdemes megválnunk (teszveszesen), de ezt nem éri meg hirdetni, s ha már előkerült, próbálkoznék vele. Már csináltam a hétvégén benne egy zöldséges csirkét, egész jó lett, úgyhogy próbálkoznék még... :?
ktc

Katica!
Ha ráguglizol, hogy "római tál receptek" elég sok oldalt kidob! :)
Mi karira akarunk római tálat venni anyukámnak. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Akkor megnyugodtam. Jó, hogy vagytok nekem. Legalább ki tudom beszélni a dolgokat magamból és nem parázok feleslegesen :lol:

Na megyek lefürdök. Az embőc kocsit szerel valahol úgyhogy egy darabig tuti nem ér haza. Összebújok a kispárnámmal és tv-zek. :shock:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Huh akkor jol gondoltam, hogy magas... A szuleszno meg azt mondta, hogy tokeletes :shock:
Megkerdem a korzeti dokimat. Oh ma vert is vettek amit ki nem allhatok, mert volt egy balesetem es emiatt csak a jobb karombol tudnak vert venni, de mar ott sincs venam, igy a kezfejembol vesznek ami meg altalaban bekekul, es faj is napokig. Na vettek mar a nyakambol is egyszer, azert a kezfej meg mindig jobb :).

Kép

Kép
editmk

Ááááááááááááááááááááááááá!
Edit!
Ilyeneket ne is mondj, mert itt ájulok el a gép előtt!
Amikor a kombi-tesztet csináltattam, háromszor próbáltak normál helyről vért venni, de nem jött. Aztán a kézfejemből sikerült, de akkor meg fel kellett mosni a szobát, annyira csurgott a vérem. :)

Amúgy nekem is mumus az oltás meg a vv, mert 10 évesen szuri után tört ki 3 fogam egy ájulás következtében... :,

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csuppancs: Hárman vagyunk egy szobában, mindenki nagyon rendes és aranyos. Nap közben olvasunk, beszélgetünk, vizsgálatokra járkálunk és alszunk.

ktc: Boldog névnapot. És persze gyere nyugodtan. Bár ugye nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy remélem nem leszek akkor már itt. Na és nem két részletben szeretnék akkor már lenni. :)

kakti: Nem akarok a cukodon lovagolni, de szerintem az a 6-os érték akkor is magas egy kicsit. Itt az egyik csajszi gyógyszerész és már 9 éves korától cukros és mondtalak neki. Ő is azt mondta, hogy azért rá kellene kérdezni még egyszer, mert nem csak a baba súlya lehet a gond, ha nem kezelik a cukrod. Bocsi, nem paráztatni akarlak.

nóri: Szerintem apósod egy ....... :twisted: Ne foglalkozz vele, bár tudom hogy nehéz.
vicky79
Budapest III. kerület

editmk: Én ilyenkor érzem, hogy mennyire szerencsés vagyok a vénáimmal, bár tegnap reggel kétszer kellett megszúrni, mert nem találta meg a nővérke a vénámat. Holnap 8-szor! vesznek tőlem vért. Nézik a mérőmet a három főétkezés előtt és után, plusz este alvás előtt és hajnali 3-kor. Már előre elegem van belőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Jaj Viki és nem kötnek be semmit? Nekem amikor plasztikai műtöttek, nem piszkáltam ki a cuccost. Szerencsém volt, mert éjjelre csak Panadolt kaptak a többiek. Én meg vénás drogot! Na az remek volt. Azóta tudom, milyen a hernyósoknak. Szó szerint éreztem, ahogy a kezemben megy fel a cucc és utána szétárad az agyamban! :lol:

Após ma sütött nekem töpörtyűs pogit. Mondjuk nem annyira szeretem, de azért kedves! :D
Vendég

nóri: Mire gondolsz? Valami hernyós cucc nekünk is jól jönne néha. :) Csak az kap infúziót, aki görcsöl vagy nagyon hány. Legalábbis én így vettem észre. Azért én is gondoltam rá, hogy kaphatnék holnapra valami csapot, hogy ne kelljen ennyiszer szúrni.
vicky79
Budapest III. kerület

Most értem haza csak gyorsan köszöntök én is.

Csak gyorsan Sok Boldog Névnapot Kívánok a Katalinoknak, Zsizellnek pedig Boldog Születésnapot.
:)
Vendég

Boldog boldog névnapot a Katicáknak, Katalinoknak, Katáknak és Katiknak!

Zsizsell! Neked meg ábrándos szép születésnapot!

Vicky: örülök, hogy újra köztünk vagy bízom benne hogy itt is maradsz. Kitartás a kórházban.

Nincs időm visszaolvasni, csak röviden egy két gondolat:
ma állatira kemény volt a pocim, egész nap, nem tom mitől, vagy 6 magnéziumot bedobtam, mégse változott. Délben rámesett a fáradtság, úgy féltem hazavezetni Pécsről Komlóra, annyira nem érzékeltem a külvilágot. De hála égnek nem történt baj. Végig is aludtam a délutánt. És továbbra is tök kemény a pocim.

Reggel voltam gondozáson, kedvesek voltak aranyosak, végigmérték tetőtől talpig, azt mondták a pocija kisebb 2 héttel mint kéne. Bár nem értettem teljesen, de nem is érdekelt.MIért ne térhetne el az átlagtól az én szép fiam? Már 1600 gramm az tuti, majd a többi adatát kibogarászom. Tényleg nem tudom ki tette fel, de emilben el tudná küldeni a közösre, az uh értékek jelentését? Méhszáj teljesen zárt. Viszont magzatvíz kevés: tessék többet inni anyuka! mondta a doki - De doktor úr, így is annyit járok pisilni, ha többet iszok folyamatosan ott fogok ülni - Nem baj kismama, a várandósok úgyis sokat járnak Wc-re (na de ennyit????)

zarja

Vendég

Nóri!

Te még ébren ilyenkor! :)

Kiakadtam a familiámon- ezen nálunk konkrétan anyut kell érteni. Egyrészt két hét után idetolom a képem, és k*ra nem érdekli, hogy mi van a gyerekkel, csak az, hogy ő milyen ügyes mert hány kötelezőt kötött eddig. Egy ideig bírtam aztán elhúztam.
Délután hazajöttem, hogy fáradt vagyok aludnék egyet. Erre egy óra múlva felébresztett, hogy sokat aludtam, és menjek be a másik szobába. Mondtam, nem kell ámítani, hülye nem vagyok, tudom, hogy az a baja, hogy várandós kismama vagyok, és jön a következő ügyfele a kötelezőre, és az olyan ciki, hogy én itt vagyok....
Felébredtem. Még mindig kemény volt a pocim. Elindultam bevenni egy két magnéziumot, de anyám meglátta nálam (Béres magnézium meg Eurovit C vitamin) és rögtön megjegyezte, hogy az a ki*szott Amway-es vitaminja elfogyott e. Miért nem tőle rendeltem. Mondtam, hogy ezt szeretem. Erre ő: jaj, hogy én minden marhaságot beveszek, amit a tv mond. Mert az ő szupervitaminjai mindenek fölött állnak, és kezdte volna a litániát. Elegem volt: röviden és durván közöltem vele, hogy igen, beveszek minden marhaságot és legyen ezzel boldog.
Sírni tudnék.
De most azonnal jöjjek haza mert neki kell valami.
Lányok, most teszem le a nagyesküt (sokadszor): piszkosul nem fog érdekelni, hogy nagymama meg minden egyéb, a gyerekemet nem engedem ilyen közegbe.
Tudja, hogy utálom a cigit, szerintetek? Zavarja, hogy velem közben egy szobában van? Szerintetek?
Számít egyáltalán neki?

Nóri, örülj, mert legalább számíthatsz apósékra, anyósékra mégha be is szólnak, nálunk már az anyámra se számolhatok.

zarja

Anyám is bagózik. SŐT! A gyerek előtt is. Luca meg a múltkor közölte, hogy ő is kér cigit, mert tetszik, hogy füstöl a Mami szája :!: :evil: :evil: És az nem tetszik hogy az én fejem is?!

Hogy ébren vagyok-e? Alapból éjfélig fent vagyok. De mióta apa elment, Luca alvókája elromlott. Máskor igényli, hogy meséljek neki, most legkésőbb 20h-kor elájul magától Ez jó is lenne, de 22h fele felébred. Tegnap nem tette, de valami miatt nem bírtam elaludni hajnali 2-ig. 2:17-kor nyílik az ajtó, jön sírva, hogy fáj a lába, masszírozzam. Olyan keservesen zokogott, hogy kicsit be is tojtam, mi van, ha az oltás miatt.

Kért még enni, inni, bilit, zsepit...stb. Végül velem maradt. Fél4 fele el is aludt. Én meg a mosottsz@rra hajazok lassan.

Erre ma kb 1órája felébredt sírva, hogy fáj a lába. De nem a tegnapi, hanem a bal. Na itt leesett, hogy egy 2éves milyen rohadt rafkós, manipulatív kis törpe. Félkómásan visszafektettem az ágyába. Szeme csukva, de rinyál a lába miatt. Gonosz anyu benyögi, hogy "Jó drágám, majd holnap jön doktornéni, ad rá szurit!" szeme kipattan, közli, hogy nem kell, mert már nem fáj. Alszik tovább. Remélem végre reggelig! :roll:
Vendég

Halihó!

Amint látom a tegnapi hsz-emnek hűlt helye :evil: No, de legalább a köszöntések megvannak!

Hát, Nóri!

Nagyon gonosz dolog volt ez apósodéktól :( ! S érdekes, hogy pont most jut eszükbe, amikor Urad nincs itthon...hmmmmm!

Egyébként én/mi sokáig egyáltalán nem akartunk gyereket :oops: Éltük a saját kis "kényelmes" életünket kettesben (immáron 15.5 éve :wink: ) Viszont ma már, anyaként tudom, hogy a legnagyobb boldogság a gyermekem öröme :D S ezt semmilyen anyagi javak nem pótolják! Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik ezt nem érzik...lelkileg szegények.

Kattkat!

Nézegettem a pocakos képeket a gmail-en, s sztem nekem legalább akkora a pocim, mint a tiéd...ha nem nagyobb! A Zuram mondja is, hogy olyan mintha nem is hozzám tartozna, csak oda lenne ragasztva. El nem tudom képzelni hova fog ez még februárig nőni :shock: /alapból 165 cm és 52-54 kg vagyok/

Edit!

Sztem magas az a vérnyomás! Mindenképpen konzultálj dokival is!

Viki!

Jó, hogylegalább van neted! Csak bekötnek neked holnap egy csövet! Kicsit durva lenne 8 szúrás :shock:

Zarja!

Anyukám is tud néha nagyon közömbös lenni, ezért én sem számolhatok vele :( ...no, meg messze is lakik. Mondjuk azért az, hogy veled egy szobában cigizik nagyon durva :( !

Ha a magzatvíz mennyisége összefügg az ivással nekem nem lehet túl sok... :shock: Amúgy én ilyenről még nem is hallottam.

Babamocorgás: hát, nekem rengeteget mozog Borkó. Emlékeim szerint Zéti nem volt ilyen aktív :roll: Ráadásul soxor kellemetlen helyeken rúg/üt... S bár nekem ez a második terhességem szinte soha sem tudom mikor melyik testrészével csinálja :oops:
Igaz, én a keményedést sem tudom beazonosítani...eddig azt hittem, hogy talán nekem nem is volt Zétivel, s most sincs... Aztán ahogy olvasgatom azt, hogy milyen is, el is bizonytalanodok, hogy talán nekem is van/volt már ilyenem :roll:

Sütögetős Kismamik! (bár itt szinte mindenki az :wink: )

Tudtok valami kipróbált fini sajtos rúd, pogi, akármi...recit?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Nóri!

Cigi :evil:

Jó fej ez a Te Lucád :wink: Az én 1.5 évesem is meglep néha :lol:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Én nagyon büszke vagyok anyámra!
Hétvégén disznóvágáson voltunk, és anyám idejött kutyaszitternek, mert nem akartuk most vinni a zebeket. Csak útban lettek volna...
A lényeg: nálunk ugye nem lehet a lakásban cigizni (mi sem dohányzunk immár 4 (apa) és 5 (én) éve. Na, anyám egész hétvégén összesen 3 szál cigit szívott el, azt is kutyasétáltatás közben. És z tök jó! :)

És Nóri! Tényleg rafkósak a gyerekek! :)
Én sem tudok aludni, de nálunk Apa csak éjszakás, azért nincs itthon... :? Pedig reggel kelnem kellene, hogy pisit vigyek a laborba... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, Lillusnak a foga fáj, ha anyával akar aludni :shock: a héten én is szívtam meg így éjszakát. De amikor a nyakamba csimapszkodik megbocsátom neki, de hazudnék ha azt mondanám néha nem vagyok türelmetlen vele. :wink:

140 felett sok a vérnyomi, főleg ha nem egyszer, hanem rendszeresen annyi. :cry:

Vicky, a terhespatológián vagy a 4-en? Melyik szobában?
Ne aggódj rendben lesz minden.
Ha érdekelnek a méretek az uh-s nők nekem kinyomtatták saját példánynak is, csak szépen kell kérni :cry: Azt vettem észre, hogy nyerőbb náluk a kétségbesett kismama kép, mint a rámenős anyuka... Velem nagyon rendesek voltak, amíg bent feküdtem.
A vérvételért nem irigyellek.
Én szorgalmasan diétázom, remélem nem kell ettől komolyabb. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Boruska! Boldogságos szülcsinapcsit :lol: :lol: :lol:

Tegnap este a kis drágaságom olyan aktív volt, olyan jó volt. És ma reggel miután csörgött az óra ő is elkezdett ficánkolni és éreztem valamijét. Valami nagy volt tehát vagy a háta vagy a popsija vagy hasonló :lol: Olyan jó érzés volt. Most madarat lehet fogatni velem :D

A kis lurkók tényleg nagyon rafkósak tudnak lenni. Márcsak a keresztgyerekeimről tudom, pedig Gvendolin még most lesz 1 éves és még most kezd beszélni, de hihetetlen a kiscsaj. Olyan hunci, hogy az valami eszméletlen :lol: Na a keresztfiamat sem kell félteni. Ő most volt 2 éves... Nagyon édes kis huncut manók :lol:

Na megyek dolgozom egy kicsit. Vagyis megyek törölgetni a szekrényeket, csak nekem ez is a munkám része :shock: De végülis legalább addig sem ülök.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Eeeee! Laptető... :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

sziasztok!

sajtos pogi receptem van, ami élesztős, de nem kell várni hogy keljen, de sütés közben közben télleg szépen feljön...

Hozzávalók:

* 40 dkg liszt
* 25 dkg sütőmargarin
* 2 dl tejföl
* 3 dkg élesztő
* 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
* 3 teáskanál só
* A tetejére:
* 1 tojássárgája
* reszelt sajt

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük.
Megjegyzés

Állagra olyan, mint a látványpékséges pogácsák. Érdemes kipróbálni.

Edit

Kép
ézsóné

ja, és ez a pogi puha marad, nem lesz szívós, vagy fújtos, én mindig ezt sütöm, csak szezámmagot szoktam a tetejére tenni! 8)
jaj, totál rákívántam :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok, jó reggelt!

Nekem még mindig nem teljesen OK az emésztőrendszerem. A baj csak az, hogy nem tudom mitől feszül éppen a pocakom. Így fekszem sokat. És keveset eszem, viszont bögreszám fogy az üres kamillatea.

Ahány nagymama, annyi féle. Nekünk Apuék anyagilag, anyósom hébe-hóba effektíve segít. Most éppen hiába várom 1,5 hónapja, hogy jöjjön, mindig van valami ok (vagy ürügy?).

Katica Gyerekkoromban Apuék használták néha a római tálat (Akkor még Römertopf néven futott :D ). Elég macerás, mert ugye be kell áztatni aztán meg elég nehéz elmosni és jó törékeny. A lényeg, 2 befutott kaja volt a sólett (fütölt marha, pulyka, sertés húsuk, apró fehérbab, árpagyöngy, keménytojás) és a csülök Pékné módra (főtt, füstölt csülök, krumpli, hagyma). Sajnos a pontos recepteket nem tudom, de biuztos találsz rá variációkat. Ja és néha a töltött káposzta is abban készült.

Benettke Mindjárt bekopogtatom egy finom, egyszerű és mutatós sajtos receptet.
pammut

Boruska, boldogságos kacsás szülinapot!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?