Sziasztok!
No, végre jómagam is be tudtam lépni! Az asztali gépünk kezdi feladni a szolgálatot, de szerencsémre apa most munkahelyi "pofaviziten" van, így itthon hagyta a laptopját.
Már többször próbálkoztam a belépéssel és az írással (gmailre sem sikerült...), de hol az egyiket, hol a másikat nem engedte, így egy csomó mindent elfelejtettem, amit írni akartam...
Viki!
Örülök, hogy jól vagytok! Megy a drukk továbbra is. És Roncinak, Gerinek is!!!
Katalinok, Katák, Katicák: Boldog névnapot kívánok! Zsizell: Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!
Bea, üdv itthon! Jól telt az utazás? Én még sose repültem... Egyébként a pocakfotóid közt szerintem van különbség. Nem nagyon nagy mértékben, de picit mintha nőtt volna a pocakod előlről nézve is!
Kakti, azt, hogy oltatsz vagy sem tényleg neked kell eldöntened. A nődokim nekem egyből rávágta a kérdésre, hogy természetesen oltassak, a házidokim pedig semmit se mondott se ellene, se mellette. Annyi történt, hogy mielőtt beadta az asszisztens, aláírtam egy papírt, miszerint saját felelősségre adják. Egyébként van egy barátnőm, akinek van egypár kisebb-nagyobb betegsége (nem várandós), neki nem adták be, mert picit köhögött... De: a vizsgálatot csak azután jutott eszükbe elvégezni, miután felszívták az ampullából az oltóanyagot...
és azt mondták neki, hogy akkor ezt most eltárolják, míg nem javul egy kicsit az állapota, akkor jöjjön vissza, és akkor egyből beoltják, a már fecskendőben lévő anyaggal... No, ilyen a barátnőm orvos rokona szerint sem lehet, így mindenképpen meg kell vegyen egy újabb adag vakcinát, de nem akar ehhez a házidokihoz menni beadatni (ki érti, miért nem?!), és erre javasoltam én is neki, hogy menjen oltópontra vagy valami ismerős dokinál próbálkozzon, hátha elvállalja.
Ja, itt meséltem el neki, hogy milyen vicces volt a toxoplazma lelet; férjemnek is csak a lelet alját mutattam először, jól rá is csodálkozott. "Validálta: Dr. XY állatorvos.
Persze utólag belegondolva ezen nem csodálkozom, csak elsőre volt meglepő és mulatságos. Ja, és úgy kapcsolódik mindez a barátnőm beoltásához, hogy férjeink főnöke pl. állatorvos, mondtam, kérje meg őt.
Na jó, vannak ottan emberorvosok is, csak ez tűnt akkor a legkézenfekvőbbnek.Huh, bocsi, hogy ilyen hosszú lett a mondókám...
Nóri, sajnálom, hogy ilyen felfogása van az apósodnak. Az efféle kórtörténet sajna minden családban előforduló jelenség, biztosan órákat tudnánk róla beszélgetni. Mi is megállapítottuk már párszor, hogy az ősök sajna már nem változnak, és beza nekik is lehetnek belső defektjeik (mint mindenkinek; szerintem nem véletlenül sírta el magát - ha jól értettem, ez történt), és ezek a súrlódások a nagy korkülönbség miatt is csak fokozódnak. Meg a szokások, meg az éppen milyen kedvem van blablabla... Ne vedd a szívedre! Én nem győzök csodálkozni, hogy mennyi mindenre volt/van/lesz energiád!
Reni, ha jól emlékszem, Te kérdezted a babamozgást. Nálunk is változó még a dolog, és ne aggódj, én sem tudom megállapítani, hogy éppen a könyökével, lábikójával vagy az öklével "támad".
Zuzmoo!!! Azt tudod, hogy a leveles kakaós csiga mekkora siker lett nálunk?! Biza! Egymás után két reggel is azt sütöttünk. Sőt, a linzert is kipróbáltam, az is fini, csak szerintem egy kicsit több margarint kell beletennem, meg vékonyabbra nyújtanom a tésztát. De hálám üldözni fog!
Ma csak a tegnapi maradék brokkoli krémlevest ettem, meg sütöttem magamnak palacsintát, ami Nutellával teljesen "kikészített". Mármint isteni volt, de háromnál többet nem voltam képes magamba gyömöszölni, pedig úúúgy ettem volna még, jó sok Nutellával. De én is eltelek egy perc alatt...