Hello Csajok!
Megint mennyit írtatok!
Íriszkének nagyon boldog születésnapot!!!!!
Tej: én bolti tejet adok neki, 2,8-ast, általában kicsi mézzel, vagy éppen kakaónak, karamellás tejnek. Van itt házi tej is a faluban, de az annyira zsíros, hogy ha vizezném is akkor sem tudná meginni ( én sem bírom). Amúgy azt mondta a néger dokibácsi Bogárdon, hogy mindegy, hogy 1,5 2,8 vagy 3,5 mert nem a zsírtartalma számít, ha allergiás akar lenni, akkor laktózra, vagy tejfehérjére lesz. Én is úgy csináltam, hogy először vizeztem, és csak 1 deci, aztán két deci és már azt issza. Néha egy litert megiszik egy nap (persze az éjszakaival együtt) Még közbe adtam neki junior italt is, de már egy jó ideje nem kap.
Lara: karácsony előtt kell mennem Csaba bácsihoz. Karácsony előtti héten. Már akartam írni, de olyan hülye vagyok, néha kihagy az agyam.
beze: jobbak az éjszakáink??? Hát nem is tudom. Tegnap pl. sokat fennt volt, ma zombi is vagyok. ÁÁÁÁ, már nem is mondok semmit. Elkiabáltam...
anyany: ne már a tv-tek is becart? Na, ne...
Látod, szerintem is a fájdalom miatt nem esznek. Tuti. Akkor Dorka is csak tejet inna egész nap.
Nálunk is így zajlik a kajálás. Jól járt a maci, hogy kapott egy kis főzeléket.
Minden állatot etetünk, meg minden kacattal játszunk közbe. Most a legújabb, hogy tollat kér, meg papírt, és cirka-firkál evés közben.
Ja, meg tegnap a hétvégén kapott műanyag szafari állatokat etette (unokabátyja selejtezte ki neki), zsiráfot, meg puputevét.
Gégéé: már én is köszönteni akartam Emmát, de akkor majd áprilisban. Nagyon ügyes dolgokat csinál már. És ügyesen eszik mindent. Édi lehet.
Én sem ülhetek le akárhova, mert Dorka sem engedi, néha még az ülőpárnát is kihúzza a konyhában alólam.
winchi: tök jó ajándékokat csináltál. Irigylem a kézügyességed. Én béna vagyok. Meg türelmem sem lenne hozzá. Ez az articsóka is tök szupi, akár ajándéknak is.
Tündéri a kép Matyiról!
Puci neki!
Képzeljétek Dorka tegnap egyedül akart enni kanállal. Ez nem újdonság, mindig kéri a kanalat, nem nagyon szoktam engedni neki, de a krumplipürét kipróbáltam. Hát egész ügyes volt. Igaz fordítva rakta a kanalt a szájába, ami megtapadt rajta, az ment a szájába, a többi a tányérba, hajába, fülébe, földre,etetőszékbe, de gondoltam hadd próbálkozzon. Kisvillával nagyon ügyesen tudja már a virslikarikákat enni.
Hétvégén kaptunk unokabátyjától egy csomó műanyag afrikai állatot. És már mondogatja, a gepárdra, hogy jepáááá, a zsiráfra, hogy zsijáááá, a puputevére, hogy puputaaa, meg ilyesmiket. Annyit dumál, hogy hihetetlen. Néha nem értem mit mond, akkor addig activity-zik, meg ismételgeti, míg meg nem értem. Kész dumagép. Elmondja az Állatok a tanyán című könyvben az állatokat, hogy melyik mit eszik, mit mond. És miden állatot, babáját, minden dögöt meg kell puszilni. Odatartja a szám elé őket, és mondogatja, hogy puccci, pucci. Örülök, mikor a szőrük a számban marad.
Ha nyitva hagyom az ajtót, rámszól, hogy csubbbeeee. Néha megkérdezi, hogy micsijáááász?
Ja, és szégyellem, de valamelyik nap beszélgettünk apával, és valami csajt le hülepics@ztam, (egyébként nem beszélünk csúnyán főleg nem előtte) erre dorka mondogatta, hogy pica, pica, pica... Összenéztünk Danival, és kiszaladtam röhögni a konyhába, mert majd megfulladtam...
Azt hiszem jó lesz, ha odafigyelek mostmár miket mondok előtte...