Új privát üzeneted érkezett!

erusverus, a 179. oldalon lévő hozzászólásomban képpel együtt megtalálod a túrótortát, ha érdekel! Jó sikerült!

boruska

Bori, neked is nagyon köszönöm! :)

Kép
erusverus

Na, megvagyok!
A cukrom 6,0 volt éhgyomorra. Így ezt JÓnak ítélte a doki. (Talán még emlékeztek: a 6,2 magas volt - 6,1-es felső határérték mellett.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, minden jó hírnek örülni kell!!! ;)

Kép
erusverus

kakti, ezek az orvosok tök kiszámíthatatlanok :)
terhelést is néztek?

boruska

A hizassal kapsolatban, kicsit furi, hogy ilyen szigoruan veszik otthon. Bar itt meg annyira nem, hogy engem egyszer mertek meg meg az elejen, azota szoba sem kerul a sulyom. Szerintem kb 6-7 kilot hizhattam, de ezt csak ugy gondolom, mert itthon meg rossz a merleg, szoval lehet tobb is.

Egyebkent megsutottem Bea csokis-meggyes sutijet, es eszmeletlen fimon lett. hmmm, most is megennem...

Szombaton leejtettem valamit, es mikor lehajoltam hogy felvegyem majdnem elhuzott a hasam, emberem fogott meg kulonben elestem volna. Meg mar a jarasom is kezd olyan igazi kismamas lenni...

Kép

Kép
editmk

Sziasztok!

Geri, sajnálom, hogy ilyen rossz volt a hétvégéd, tényleg most már tessék pihenni. Vigyázni kell a kismanókra nagyon!

Stephie nem konzultáltál még a dokiddal? Én a helyedben már rohannék, úgy be lennék sz...va...

Okulva az eseteitekből, igyekszem most már én is minél kevésbé terhelni magam. Próbálok mindent lassan, kényelmesen csinálni, mint egy lassított felvétel. Sajna, még rengeteg dolgom van a pici előtt. No, de sebaj, majd kérek segítséget.

Lányok, már kezd elegem lenni ebből a rohadt bürokráciából... :evil: Mást sem csinálok, mint hivatalból hivatalba vándorlok. A hétvégén még plusz egy hivatal tevődött a listámra.

Képzeljétek el, hogy pénteken a párom karambolozott. Hál'istennek nem lett semmi baja, de a kocsit megnyomták hátulról. Szerencsére a másik fél elismerte a felelősségét, személyi sérülés nem történt. Az autó meg egyelőre úgy néz ki, hogy könnyen javítható, majd a biztosító mondja rá az áment. Csak éppen a kedvesnek már vasárnap délután menni kellett vissza Dújba, hogy hétfőn tudjon dolgozni. Ma meg a biztosítót intéztem a kocsi ügyében, még szerencse, hogy volt segítségem. Annyira béna vagyok ilyen ügyekben, hogy már csak ezért is uuuuutálom a hivatalokat. :(

Kép
Kép
molmar

Kakti!

Minden jó hírnek örülni kell, legalább nem kell diétáznod és inzulinoznod magad. :)

Kép
Kép
molmar

ötletek a karácsonyi hangulathoz:

http://www.nlcafe.hu/advent

boruska

Bori!
Néztek terhelést (most is).
Az múltkor 4,0 volt, most 4,5 asszem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!!!
Most értem haza a kórházból...még semmit sem olvastam vissza, de majd kicsit később jövök és mindent elmesélek...de a lényeg, hogy a pici is és én is jól vagyunk!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kakti, hogy csinálod, hogy a terhelés ilyen alacsony? :)
Mindegy, lényeg, hogy a doki szerint OK, és nem kell aggódni.
Alig szedtél fel kilókat is, úgyhogy mindenki bak*phatja. Sztem :)

boruska

ronci, jaj de jó!!!!!

boruska

éljen ronciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: 8) 8) gyeregyere gyorsaaaaan

Edit

Kép
ézsóné

Beoltódtunk!

Viki írt sms-t. Kapott tüdőérlelőt, úgy néz ki nincs nagy baj, de a 34-35. hétig fektetni akarják. Ami azt jelentené, hogy karácsonyra sem jönne haza... :cry:
Már intézik a netet neki!
Vendég

Ronci jaj de jó! Nagyon örülök, hogy végre otthon lehetsz. De ez nem jelenti azt, hogy továbbra is vagánykodhatsz! Most már tessék odafigyelni és szépen, lassan, gondosan haladni előre.

Geri: éreztem, hogy valami baj lehet felétek. Már hiányoltunk. Hidd el, olyan jól érzi magát a babó, eszébe se jut a jó kis meleg anyaméhet elhagyni. Főleg, hogy te is ragaszkodsz hozzá. :D A hálóing meg a csini köntös le van sajnálva.

Egyik ismerőssel épp azt beszéltük, hogy valószínűleg a Jóisten azért rendelte a szüléshez a piszok nagy fájdalmat, hogy végre ez a hiú teremtés, mint a nő, ne azon filózzon két fájás között, hogy hogy néz ki, és milyen a sminkje, hanem végre magába forduljon gondolatba. Tehát LE A CSINI HÁLÓINGEKKEL!

Edit: te már csomagolsz a kórházra? Úgy gondoltam, fizu után beugrom a Dm-be összevásárolok mindenféle baba és mamadolgot, és összerakom a csomagot. Tudom, tudom, előre járok, de most jöttem rá, hogy mennyi a dolgom még decemberben.

Jaj és mikor fejezem be a varrásaimat

Katkat! Sárgulok az irigységtől: gyönyörű az a falvédő. És még én vertem magam, hogy majd mit varrok a babónak.

zarja

Szóval a kórházi storynk röviden:

pénteken este 11-ig voltam a szülőszobán, kaptam 6000mg magnéziumot, meg egy tüdőérlelőt... /mire lefolyt a fuzi, majd össze pisiltem magam... :lol: / rajtam volt a ctg, az elején még mutatott 5percenként fájásokat/nem nagyokat, de a határérték felettieket/, azán 10percenként, aztán semmit.. ugyhogy utánna lementem osztályra, még jó, hogy előtte párom bejutatott egy hambit, mert éhen haltam volna../ráadásul ugye látogatási tilalom van/
szombaton már nem volt semmilyen panaszon, menni kellett időnként szívhang hallgatásra, meg este megkaptam a 2. tüdőérlelőt is: merthogy kettőt kell kapni 24óra elteltével, hogy hasson../ azóta sincs semmilyen baj, párszor bekeményedett a pocim, de nem fájt egyszer sem...
Ma volt labor, meg lett volna uh, de nem került rám sor...ma haza küldtek "saját felelősségre" /ezt bírom, menjek haza, de írjam e, hogy önkényesen távozom.. / és szerdán kell vissza mennem uh-ra, meg akkor kiengednek hivatalosan is... A méhszájam 2100.. ami nekem tökéletes... :lol: Kiscsaj, meg azt mondta, hogy Ő bizony még nem akar kijönni, jól érzi magát odabent!!!!!
ugyhogy ennyi volt a kórházi storynk..
Gery! sajnálom, hogy nem jól alakult a Te hétvégéd sem!!!
Amúgy Magnex 300mg+B6vitamint szedek...Jó, mert nem kell belőle 80db-ot enni, mint a magne B6-ból... :lol:
Majd még jövök, de most megyünk vacsizni a párommal!
És köszönöm a drukkokat, hatottak!!!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci, tök jó hogy otthon lehetsz. Azt lehet tudni hogy mitől volt ez vajon?

Vikit sajnálom hogy valszleg bent kell maradnia sokáig, de inkább legyenek szem előtt, az a biztos.

Eszter, szerintem nyugodtan összepakolhatsz. Enni nem kér. Úgy tűnik, nekem is összeáll lassan minden, rendesen besz@rtam itt a mindenféle kórházba fektetésektől, úgyhogy nem hagyok semmit az utsó pillanatra.

Kakti, tök jó hogy jó a cukrod, de azért nehogy azt mondja már a doki, hogy az a 2 tized ennyit számít. Nyugodtan elfogadhatta volna azt is jónak, mint ahogy mondjuk az enyém is küldhetett volna ellenőrzésre mielőtt kiszabja rám a diétát. :lol:

Nóri, hogy bírod a pasimentességet?

Bea, kicsi fiad mit szólt a tortához?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zarja: nem csomagolok még... most éppen kétségbe vagyok esve...ugyanis a párom össztörte a kocsit, eléugrott egy szarvas :shock:

Edit

Kép
ézsóné

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

ja, kb 200ezer a javitási költság, alhangon...

Edit

Kép
ézsóné

Edit, sajnálom a zuradat meg a kocsit!

boruska

Nóri: köszi, de megoldódott a sablon problémám. Debrecenben sikerült bemennem egy hobbiboltba mielőtt hazajöttem és pont volt nekik olyan, amilyet kerestem :D Találtam egy nagyon aranyos lepke-kergető macisat is, de Apa a vonatra szavazott (mégis csak férfiasabb ) :lol:

Kakti: gratula a jó cukrokhoz!

Ronci: üdv újra köztünk (és otthon) ! :)
Remélem Vikivel sem lesz már gond, jó kezekben van, és mielőbb lesz nála net, hogy támogathassuk!

Csipike, gratulálok a vizsgához!

Keményedősök: hülye kérdés lesz, de milyen is az pontosan, ha keményedik? :oops: Mert nekem mostanában sokkal feszesebb a hasam mint eddig (különösen ha állok), de gondolom ahogy nő a méhem, egyre kevesebb a hely és nekem mindig pihe-puha pocim volt a hájam miatt, így ez fura. :? Szóval nem igazán tudom, hogy keményedek-e vagy sem. :oops:
Ma rendesen elfáradtam: a rezindensképzés lezárását kellett intéznem és rengeteget gyalogoltam meg 5ször villamoson-buszon rázattam magam :( A végére olyan érzésem volt, mintha a szeméremdombom környékén ki akarna szakadni a hasam. :( De akkor is ahogy nyomogattama pocim, nem éreztem kifejezetten keménynek.
Mindenesetre holnap pihenés ezerrel! Csak a festékboltba akarok átszaladni reggel, de az itt van szemben.
zuzmooo

Edit, vadgazdaság nem fizet? Még jó hogy az uradnak nem lett baja, azért egy szarvas tud csúnya dolgokat csinálni...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Edit: párodnak remélem nem lett baja. Rémes lehet most ez a plusz idegesség :( :( :(
zuzmooo

Na gyerek végre ágyban, a lakás ugyan kupi, de az megvár...
Pasimentességet felemásan bírom. Fura, mert itt áll a kocsija, itt a pizsamája, meg a ruhái. De mégsem jön haza munka után. Inkább csak az a rossz, hogy olyan sokáig lesz még távol... Luca is hiányolja, pedig múltkor amikor vitorlázott egy hétig nem is nagyon emlegette.

Meg ugye minden meló rám hárul. Nem tudok tespedni mint egy malacka egész nap. Főzés, mosás, takarítás, bevásárlás. Utána érte menni a bölcsibe, szórakoztatni estig, fürdetés, vacsi készítés, elpakolás...stb. De nem mondom, hogy nem tesz jót a dolog. Olyan igazán önmagam vagyok, nem egy szegény egérke, aki pukizni sem mer az ura nélkül. Mert a pasiknak ugye az kell, hogy ájuljak el, ha betekeri a villanykörtét... :lol:
Vendég

Ja igen, én is ezt akartam mondani, hogy elvileg az okozott kárt a vadtársaságnak kellene kifizetni.
Vendég

Ronci! Végre! :lol: Üdv itthon.

Viki! Inkább szem előtt legyél, minthogy otthon bármi baj történjen. Fő a biztonság.

Zuzmoo! Én sem tudom, hogy az amit néha érzek keményedés-e vagy micsoda... :shock:

Edit! :cry: De a fő, hogy nincs baja az uradnak.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

erusverus: Én ilyet csináltam már többször, mert kevés vele a meló :)

Túrótorta sütés nélkül Hozzávalók:
# 50 dkg túró
# 12 evőkanál porcukor
# 2 citrom reszelt héja
# 2 csomag vaníliás cukor
# 8 dl tejszín
# 2 csomag zselatin (kiscsomagos, és nem tortazselé!!!!)
# ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés: A túrót áttörjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt felverjük habbá, és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
A zselatint 2 dl hideg vízben feloldjuk, felmelegítjük és lassan hozzácsurgatjuk a túróhoz. Belekeverjük az apró darabokra vágott gyümölcsöt, és beleöntjük a formába. Hűtőbe tesszük néhány órára, majd óvatosan kiborítjuk, és tálaljuk.
Gazdagíthatjuk úgy, hogy babapiskótával kirakjuk a tetejét, ami tálaláskor az alján lesz. (én nem babapiskótát haszáltam, mert az kemény maradhat, hanem rendes piskóta tésztát)
zuzmooo

na itt vagyok.

egész nap nyomtam az ágyat így a nap végére a véres nyákos cucc is eltünt, most már csak rózsaszín, de inkább barackvirág színhez hasonlít (bocsi)

A dokimnak nem szóltam, mert őt ismerve, úgyis azt mondta volna, hogyha erősödik a vérzés, vagy nagy darabos, vagy görcsölök mellé akkor azonnal be. Mivel erősödni nem erősödött, így hagytam a csudába. Nem szeretném hogyha aztán amikor tényleg gond van , akkor meg majd azt hiszi, hogy csak egy újabb fals riasztás. Mivel a babó egész nap mocorgott, így miatta nem aggódtam.

zuzmooo: nálam olyan a keményedés amint egyszer csak fokozatosan a hasad egy kemény golyóvá változik át, mint egy kő, olyan és nekem rendszerint ilyenkor még pici hőhullámom is van kb fél-1 percig tart. Én ilyenkor mély hasi légzést szoktam alkalmazni és akkor elmúlik és közben persze a pozitúrámon is változtatok.

ronci: örülök, hogy otthon vagy, de a 2100 azért annyira nem jó, nekem is az van, úgyhogy ne virgonckodj, csak feküdj szorgosan :)
stephie

Huh, akkor mara kijutott az autos balesetekbol. Meg jo, hogy nem lett baja senkinek. (az autok meg, javithatok)

Ronci, orulok, hogy otthon vagy, azert otthon megis csak jobb pihenni mint a korhazban.

Kép

Kép
editmk

Hahó

Ronci: hurrá:) vigyázz magatokra:)

Geri: sajnálom a 7végét, szörnyű lehetett...nekem az a pár óra is az volt amikor éjjel 1-től nem aludtam semmit. egy egész hétvége, borzasztó lehetett.

Edit
kocsi:(

Katica
én szoptaníttal nyomtam az első gyerkőcnél:) macera, de megérte, mert elég jól felszaporította a tejet.

keményedés: hát észre lehet venni. teljesen kemény lesz az egész méh. ilyen összehúzódás féleség. nem fáj, de pl. nekem a levegőm megy el tőle.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Uh, Edit, ez a legjobbkor jött. Januárra meg tudják javítani, vagy közelben van a kórház? De ugye dec 18-ig dolgozol továbbra is, nem húzol rá az anyagiak miatt?

Zuzmoo: én azt azonosítottam keményedésnek, amikor megfogom, nem lágy, hanem olyan a tapintása, mint egy fej káposztának. És hát furi, mert befele is érzem, hogy kemény. Mintha valaki egy medicinlabdát tolna a pocakomba, de nem a Bulcsi lakóhelyére, hanem az én pocimba, Bulcsi lakóhelye mögé. Uh, ezt jól körbeírtam, de érthető???

zarja

Hali Lányok!

Sajnálom az autókat, de ez legyen a legnagyobb baj! Inkább az autó, mint az ember, aki benne ült! Persze tudom én, sosem jön jókor egy ilyen (nekünk is volt már nem egy balesetünk - sosem a magunk hibájából -, ráadásul tavaly egy héttel nyaralás előtt). De ezek olyan dolgok, amik ha fájdalmasan is, de túlélhetők. :)

Ronci:
örülök, hogy jól vagytok!

Anita:
Én azért inkább tájékoztatnám az orvost ezekről a véresnek látszó dolgokról. Legalább tudjon róla, hogy ha ne adja isten később bármi gond lenne, ne érje felkészületlenül!

KÉRDÉS:
nem tudja valaki, hol tudok venni olyan perselyt, ami házikó alakú és festhető? A Kreatív Hobby-ban nincs! :)

JA!
Megbeszéltem a dokimmal az oltást. Mondtam neki, hogy azt mondta a házidoki, hogy ha határozottan elé állok, és azt mondom, oltson be, akkor beolt. Erre azt mondta: akkor álljak elé határozottan. Szóval szerdán szuri nálunk is!
És azt is mondta, hogy ha látogatási tilalom is lenne majd szüléskor, apás szülésre az Apukákat beengedik! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.11.23 21:09-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nem,neki semmi baja, a kocsi jobboldalát b*szta szét, az lett volna a gáz ha én is ott vagyok....

Edit

Kép
ézsóné

Ronci, de jó, hogy ilyen jól alakult minden!!! Az előző babával nekem a 28.héten 2110 volt a méhszájam, ami utána már nem nyílt tovább.

Nóri, ari vagy, de nem a Vácra jutással van a gond, hanem, hogy, 4-ig edzésen van a nagyobb érte kell menni, 6-ra meg viszem őket angolra. Sajnos senkire nem tudom rányomni ezeket a feladatokat, mert nincs kire :(

Zuzmoo, én kábé napi 5-6-szor érzek keményedést, ami pár másodpercig tart. Hogy milyen érzés? Húzódik a hasam és amikor megtapogatom, akkor a méh körvonalát határozottan lehet tapintani és kőkemény lesz.
lara

Vicy, sajnálom, hogy kórházba kellett menned, de hidd el, ott nagyon fognak vigyázni rátok. Sok-sok kitartást Neked.

Ronci, jó hogy ennek a nagy ijedségnek jó lett a vége. Pihizz sokat és csak magatokkal törődj.

Geri, ejnye-bejnye. De legalább most már komolyan veszed a fekvést.

Stephie, csatlakozom az előttem szólókhoz. Szerintem is szólj a dokidnak. Inkább szólj 10x feleslegesen, mint 1x későn. Ők ezért vannak.

Lányok, férjektól kocsi kulcsot elvenni... vmilyen spcko fronthatás hat rájuk?? De legalább "csak" az autok törtek.

Kakti, gratula a jó eredményhez.

Kattkat, innentől nem hiszek neked :wink: még hogy nincs kézügyességed?? :roll: Simán árusíthatnád is egy vagyonért ezt a szépséges falvédőt!

Bea, nagyon édi a kisfiad. Mit szólt a szupi tortához?

Nóri, próbáld élvezni a szalmaságot. Szerintem mi szívesen segítünk ebben :wink:

TALI
Nóri:
A talira:
1. Nóri
2. Kata
3. Katica
4. Kakti
5. Kati

Nekem jó a de. is.

Tej-előtej, nekem nem volt és most sincs előtejem. Mind 2 gyereket szoptattam, a 2-nál tejtestvérünk is volt (bár nem volt nálam semmilyen kivizsgálás). Ismerős kisfiának fejtem naponta.

Keményedés, nálam pocak mint egy kő lesz és fáj a derekam mint a mensinél. Nálam mensi jellegű volt a szülés kezdete is.

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat a vizsgához. Aranyosak vagytok. :D

Most ennyi jutott eszembe...

Kép
csipike09

Ahogy nézem, Nórit tiszteletbeli Katinak fogadjuk! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Igy a na végére ideértem én is.

Bea
A torta istenien néz ki, na meg a füles is. Ha van időd leirhatnád hogy hogyan készült a füles, ugyanis mi füles örütek vagyunk :)

Juci
Mi a kikol-ban vettünk Reginek gyerekágyat. Esetleg nézd meg a neten.

Geri
Vigyázz magatokra. Sok pihi,és no aggodás.

Stephie
Neked is hasonlókat, mint Gerinek

Kattkat
Nagyon jól néz ki a falvédőd. Pont most gondolkodok, hogy Reginek is kéne egy.
Kapott hétvégén egy új ágyat, mert a rácsos kell majd öcsinek. Ma alszik először benne. :) Aztán jó lenne vmit a falhoz tenni.

Kakti
A béke térnél van egy virágpiac. Ott nagyon sok kreatív dolgot lehet kapni. Holnapra megnézem a pontos címet.

Ronci
jó hogy minden jól alakult. Vigyázz magatokra továbbra is.

Viki
Kitartás. Nektek most ott a legjobb, erre gondolj.

Feltettem a pocis képeket.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Ronci, jó hogy itt :wink:

Nekem 3 napja keményedik a hasam, mostmár pihenek, mert itt rendesen megijedek mindig, mindenki vigyázzon magára. :wink:

Már nem emlékszem ki írta, de az a medicinlabdás hasonlat jó volt, sajna én is ilyet érzek és Lillunál ez még ilyen korán nem volt. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Túl vagyunk a "bulin", nagyon jó volt, jól éreztük magunkat. Főleg Kristóf, aki most kilenc ember előtt lehetett a középpontban. Hát igen, ezt a tulajdonságát nem tőlem örökölte, apja fia. :lol:
Este nyolckor ment el az utolsó pár vendég, azért a végén már kókadozott a drága gyermek, hirtelen az is eszébe jutott, hogy van anyja, mert időnként odajött és lehajtotta a fejét az ölembe. Addig meg ha hívtam, akkor is elkerült (kivéve, ha kaja volt a kezemben, az étvágyát nézve tiszta anyja). De érdekes volt, hogy egyik pillanatban majd leragadt a szeme, a következőben meg alig birtam sprintelni, hogy épségben leszedhessem a számítógép asztalról, ami üresen áll már és a gyerek mászókának használja. :D

A tortán maradt a masni, mert egész jól megkeményedett estére, a csacsi tartalékban volt és lesz is. Megpróbálom hazavinni. Veszek még 1-2 ételfestéket és nem kizárt, hogy a vasárnapi tortájára megcsinálom a komplett micimackó állományt hasonló módon, ahogy szamár is készült, akkor legalább már lenne témája a tortának. Mert az két szintes lesz, viszont nem marcipánnal szeretném bevonni, hanem valami egyébbel. Talán gumicukorral??? Még nemtom.

bchris: füles mondhatni hogy egyszerűen készült, csak jól néz ki. Nem nehezebb, mint papírból fülest ragasztani. Sima marcipánt színeztem ételfestékkel kékre és egy kicsit rózsaszínre. Mivel a kék rész volt a több, így azt nyújtottam két polpack között (nem kell túl vékonyra és porcukrot is lehet szórni alá, akkor hamarabb megkeményszik, csak éppen nagy eséllyel össze lesz kenve az egész porcukorral, azt nehéz letakarítani és foltos lehet füles arca is). Kivágtam belőle a komplett formát, amit látsz a képen. Fehérből vágtam neki orrot, szemeket és hajat. Rószaszínből a fülének a belsejét. Ezután olvasztottam csokit és nagyon vékony ecsettel a még igen folyós csokival festettem neki szembogarat, a fehér marcipán hajat barnára színeztem és az orrán csináltam neki orrlyukat és vigyort. Hát ennyi. Nem készültem rá, így fekete ételfestékem nem volt itthon, de ha lett volna, akkor a hajat és a szembogarat feketére színezett marcipánból ragasztottam volna, de végülis így is jó lett.

Viszont most Feri azt hajtogatja, hogy ha ezt tudja, akkor nem veszünk tavaly hungarocell figurákat a kiságy köré, hanem én is megcsinálhattam volna, ugyanígy kell. És igaza is van.
Vendég

Füleshez: nyugodtan lehet puskázni, keresni neten fules fotót, kimásolni a fejet, felnagyítani a megfelelő méretre, nyomtatni, papíron körbevágni a különböző testrészeket és azt használni sablonként a marcipánra rakva. Így lényegesen könnyebb lehet szerintem, főleg, ha valakinek nem túl jó a kézügyessége a formák rajzolásához, vágásához.
Vendég

Ronci, örülök, hogy minden ok! Geri, kíméld magad! Vickynek drukkolok, ha lesz net, akkor kicsit elviselhetőbb lesz a kórházi lét. Mondjuk, ha ott kell tölteni a karit, az gáz :(

Reggel mentem voltam a dokihoz kenetvételre, de mire felébredtem, megkávéztam, lezuhiztam, jött az sms, hogy szülés van, rendelés elmarad :( Akkor viszont dolgozom egy kicsit jóga előtt, ezek már csak apró simítások, péntekig minden ügyet tudok zárni :D :D

Pocaklakóm hihetetlenül aktív az elmúlt napokban. Lefekvéskor még fennvan és reggel már ébren, amikor kelek. Dübörög a drága. Csütörtökön megyünk 4D-re, nagyon kiváncsi vagyok mennyi a súlya, meg jó lenne látni az arcocskáját.

Edit, volt vadveszély tábla (asszem) 2 km-en belül? Mert ha igen, akkor sajnos nem fizetnek. És Casco? Persze a legfontosabb az, hogy a párodnak nincs baja. Én épp tegnap gondolkodtam azon, hogy a gyerkőcöt talán jobb, ha hátul szállítom majd, mert elöl ugyan látjuk egymást, viszont életveszély, ha ki van kapcsolva az anyósülésen a légzsák, valami hülye meg belénk jön.

Klassz recepteket írtatok tegnap, pénteken jönnek a barátnőmék, majd valamelyiket kipróbálom.

Én is úgy tudom, hogy szülésnél látogatási tilalom alatt is bent lehet lenni, kivéve, ha apuka taknyos, szörtyög, stb. Meg fogom kérdezni a dokit, az Imrében mi a szokás. Amúgy azt azt hiszem törvény írja elő, hogy jogod van hozzá, hogy egy felnőttkorú személy veled legyen szülés alatt, ehhez képest ezt egy kórházi igazgatási döntés nem írhatja felül. Ha a doki nemleges választ ad, megkeresem az erre vonatkozó rendelkezést és verem az asztalt, én márpedig nem szülök Apa nélkül :wink:

Kép
juci-77

Még valami: találtam egy gyerekboltot a Visegrádi utca-Radnóti sarkán. Alapjaiban értékelhetetlen, mert a bútorok négyszer annyiba kerülnek, mint másutt. Vannak viszont falimatricáik, amik álomszépek, sőt állítólag kétszer felhasználhatóak. A kedvestől a giccsesig minden megtalálható. Mi eredetileg át akaruk festeni a szobát (tojáshéj színű jelenleg), de úgy döntöttünk, inkább rakunk tündéri matricákat meg bordűrt a falra, attól szép színes és hangulatos lesz. Akinek nincs kézügyessége, esetleg választhatja ezt a megoldást.

Kép
juci-77

Hali!
Bea! Én lemaradtam valahol... Eddig a nem úgy volt, hogy a Margitban szülsz? :) (Lehet, hogy kihagytam egy-két hsz-t a visszaolvasásnál.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: még mindig úgy van. De most szerintem én maradtam le. Mást írtam volna mostanában?
Vendég

Óhhh, I'm sorry! :D
Reggel van! Juci előző oldal végén lévő hsz-ét úgy olvastam, mintha azt is te írtad volna! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Apás szülés: az én kórházamban kérdeztem, hogyha karantén lesz, akkor apuka bejöhet-e a szülésre, és a válasz, hogy természetesen. Hát gondoljunk csak bele, beviszi az apuka a vajúdó feleségét a kórházba és a nagy bőrönddel elengedi egyedül, hogy cipelje fel a szülőszobára? Nyilván kell neki segítség, fel kell kísérni. Ha meg már fenn van apuka is, akkor már nem küldik el…

Megkaptam a terheléses cukor eredményem. Alapban 4,3 majd 2 óra múlva 4,7 :) Igy megyek és bátran folytatom a szaloncukrok pusztítását :D

Nektek volt már olyan, hogy a baba órákon át nagyon nagyon aktívan mozgott? Tegnap este 4 órán át annyira de annyira mozgott, hogy én azt hittem, hogy megnyitja a hasfalat aztán kijön. Hogy lehet 4 órán át ébren? ezt nem értem, mert hogy nem álmában mozgott ennyire az biztos…A könyvek azt írják, hogy a 24 órából 20-at alvással töltenek a magzatok, a 4 órai ébrenlét meg eloszlik a napon.

EKG és belgyógyászati vizsgálat: a belgyógyászati vizsgálat az az, hogy a háziorvos meghallgat sztetoszkóppal, meg belenéz a torkomba? Arra gondoltam, hogy én ezeket kihagyom, mivel a háziorvos rendelőjébe kéne menni, ahol tele a váró betegekkel, de ha időre is megyek a levegőben benne vannak a vírusok meg bacik…Szerintetek nagy gond, ha ezeket nem csináltatom meg? Mihez kell ez? Császármetszéshez?
lara

Hát Lara!
Én azért megcsináltatnám! Ezt már a 12. hét előtt megcsinálták nekem. És mostanában, ha felhívom a házidokit, hogy mennék, akkor szó nélkül behívnak időre. Nem kell órákat várnom! A bacik meg nem csak a rendelőben repkednek, hanem az utcán is... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?