Új privát üzeneted érkezett!

Bea: ilyen torta még a cukrászdában sem kapható, úgyhogy szerintem igazán elégedett lehetsz magaddal :wink: Ha egyszer az életben egy fele ilyen szépet összekalapálnék, már elrepülnék a boldogságtól.

11-re megyek kismama tornára, addig pakolom a költözős cuccokat. Próbálok küzdeni, hogy a háztartási holmik egy részétől megváljunk, mert tudom, hogy soha az életben nem fogjuk őket használni. Kb. 10 pohár van nálunk állandó használatban, ehhez képest van vagy 35 másik, amit soha nem használunk. A port meg fogja. Párom szerint jó lesz az majd a vendégeknek... (Akikből nyolcnál több egyszerre úgysincs :roll: )

Tegnap néztünk faktum-os gyerekbútort, annyira nem voltam elájulva tőle. Ma szaglászunk tovább, a héten szeretném megrendelni.

Pammut: nekem inkább fent szokott ficánkolni, lent szinte sosincs. Nem tudom, minek a függvénye, hogy hová szeretik beágyazni magukat. De emlékeim szerint valaki már írt itt hasonló tünetekről.

Kép
juci-77

Most vad keményedésbe kezdett a masnim, úgyhogy egyenlőre marad, de fenn tartom a változtatás jogát. :lol:
És köszönöm lányok az elismerő véleményeket.
Nóri: őszinte leszek, ahogy a múltkor említettem, a torta összetételével én nem igazán kívántam szórakozni. Normál piskóta, főzött vaníliakrém némi gyümölccsel keverve, a közepén van egy réteg piskótacsíkokból, azokat magmentes(ként eladott) lekvárral tapasztottam össze. Hát ennyit erről.
Kristóf csak a látszat kedvéért fog belőle enni, amit kap, annak nagy része a testén fog kikötni. Ennyitől nem lesz baja. :D :D

Kattkat: a csokis-meggyes sütit ajánlom, mert
1. nagyon-nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, még mosogatni sem kell szinte utána
2. igénytelen, az én csak max lángon égő sütőmben is mindig tökéletesen átsült. Amikor gyanítottam, hogy a külseje és a teteje már nem kellene tovább süljön, de az alja igen, akkor annyit tettem, hogy sütőpapírt raktam rá, hogy csak süljön, de ne égjen
3. nagyon csokis, amennyire te akarod. Én nem milkát raktam bele, hanem az itthon részecskékben lévő csokikat, étcsokit, fehércsokit, tortabevonót, ilyesmit belefaragtam késsel.
4. raktam hozzá mézeskalács fűszerkeveréket, amitől még finomabb lett, igazi télies hangulatú és olyan illata volt sütés közben, hogy a férjem uram feltépte a sütő ajtaját, amikor engedélyt adtam rá és forrón megette a harmadát. Pedig hűtőben hűtve kicsit sokkal finomabb, mert jobban összeérnek az ízek. Másnap a maradék csík sokkal finomabb volt, mint a két órája kihűlt része, amit gyorsan megettünk.
Vendég

Bea!

Nekem is szimpi a csokis-meggyes. Legközelebb asszem azzal próbálom ki a Boci-mobilt és abba szurkálok túró rudit. Lehet, hogy ma, mert van egy rakás, ami nemsokára lejár!
Vendég

Tegnap este ilyet csináltam Manci hajgumijainak meg ékszereinek!
(sima hobby boltban kapható fadobozból)

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Én se nagyon voltam hétvégén, olykor beleolvastam a topikba, de írni nem volt erőm. Nem tudom, mi van vele, de szombaton pl. szinte egész nap csak aludtam volna. Férjem utólag említette is, hogy kicsit megijedt, mennyire aluszékony vagyok.

Ronci, Viki, nagyon szorítok Nektek!!!

Mi egész jól megvagyunk, leszámítva az újból egyre gyakoribbá váló pipilést... :? és a fogínygyulladást... Pedig rendszeresen használom a Parodontaxot és a Corsodylt is. Csütörtökre kaptam időpontot a fogdokihoz, jó lenne addig azért valamit javulna a helyzet. A fogam nem fáj, csak a kicsit duzzadt íny fölötte néha...

Bea! A tortád tényleg borzalmasan néz ki... Komolyan. Ilyen szörnyűt még sose láttam! :lol: :lol: :lol: Viccen kívül: nagyon ügyes vagy, és Kristóf is tuti örülni fog neki! :)

Kattkat, nekem is van egy jóóó csokis muffin receptem. Én imádom.

Csodás csokis muffin

Hozzávalók: 15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek barackíz
fél cs. sütőpor
5 dkg keserű kakópor
5 dkg tört étcsoki
3-4 ek magozott meggy

Ilyen arányban kb. 12 db muffin jön ki belőle.

Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd add hozzá a cukrot és a tojást, és keverd jól össze. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a barackízzel majd add hozzá a cukros krémet. Törd össze az étcsokit (klopfolóval), tedd azt is a masszába a meggyel együtt és alaposan keverd össze. Evőkanállal kanalazd a sütőformába, aztán mehet is a sütőbe 20-25 percre, 170-180 fokra.

És találtam egy másikat is. Ez nem muffin, én őzgerincformában sütöm:

Csokis-mogyorós sütemény

8 személyre

HOZZÁVALÓK:

10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
12 szem mogyoró

ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Kép
erusverus

Botit olykor én is eléggé lent érzem, de nekem inkább mintha a csípőlapáthoz/csípőcsonthoz nyomakodna. :)

Kép
erusverus

Help!

Nem találom az elmentett receptjeim között Bea csokis-meggyes receptjét. Valaki átküldené? Légysziiii :wink: !
Annyira jól hangzik!

Bea, én hagynám a masnit. (Ha még nem csináltál egy 3. variációt :lol: )

Juci Ha van helyed ne dobd ki a feleslegesnek ítélt poharakat! Néhány év múlva bánnád. Nekem ugyan van mosogatógépem, de 2 dologból sosincs elég: pohárból és kiskanálból. Ezekből a sarjak korlátlan mennyiségben tudnak koszolni.

Beneildi Itt is ramaty az idő és nem is ígérnek most egy darabig jobbat :( . Én is jobban viselnék egy szép száraz fagyos időt, napsütéssel.

Aludtam plusz 1 órát és csacsogtam telefonon egy felet a barátnőmmel, de még mindig leginkább az ágy vonz. A konyha romokban, a lakás koszos, a mosnivaló kifolyt a ládából... Semmi kedvem nekilátni :oops: .
pammut

Sziasztok!

Anyatejről: nekem semmi előtejem nincs, bár nem is tudom, mit kéne látnom pontosan, csak azt veszem észre, hogy fáj a mellbimbóm, főleg fürdés után, meleg víztől...

Bea, nagyon szép a torta, bármelyik toppinggal szép lesz sztem :) Nagyon helyes a kis krampusz, biztos jól szétmarcangolja :)
Nóri, jót kreatívkodtál Lucának!

Én is alkottam: csináltam egy ajtóra való koszorút, ki is akartam rakni a bejárati ajtóra, és akkor vettem észre, hogy egy darab szög sincs itthon :) Ma szereztem, úgyhogy kirakhatom a díszem :)

Belekezdtem két madárkás képbe, a nagymamámnak csinálom Karácsonyra, tuti meg lesz hatva, ő tényleg jobban értékeli, mintha vennék vmit. Olyan iciripiciri öltésekkel kell hímezni, hogy csak na, kicsit fárasztja is a szemem.

Reggel voltam védőnőnél - 7-re mentem én voltam az első, hamar végeztem. Teljesen jó fej volt, súlyom miatt sem izélgetett - mondjuk csizmában meg nagy pulóverben mért, úgyhogy 3 kilóval többet mért, mint én otthon, de ehhez képest megdícsért, hogy nem híztam sokat - ki érti ezt? A cukromra ő is mondta, hogy tök OKs, ne parázzak rajta. Hallgattunk babaszívhangot, szép, egyenletes 150-et produkált, az én vérnyomim is tankönyvi 120 / 80, mindenki egészséges és boldog :) lyen védőnőt kívánnék mindenkinek :)

Ma már dolgozom bentről, de azért követem az eseményeket!

boruska

Csokis- meggyes süti

10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs. van.cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet. 25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd kanalanként a masszához adjuk. Én belekevertem még egy 1/2 óriás tábla (15 dkg) Noisette Milkát, majd a tepsibe borítottam, és belenyomkodtam egy üveg magozott meggybefőttet. Amikor megsült és kihűlt, megkentem a tetejét szamócalekvárral, és leöntöttem Tibi étcsokival.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:24-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Képzeljétek, tegnap láttam, hogy a Savoya parkban 4000Ft-ért számolják be a törtaranyat. Volt itthon egy törött karkötőm, egy vékony láncom, meg Lacinak egy fehér arany vékony kutyalánca. Bevittem és mondta a csaj, hogy 86eFt-ot tud adni érte, de ha levásárolom, ad kedvezményt. Találtam egy vékony, fehér arany láncot, anyunak egy sárga arany kígyóláncot, meg magamnak kinéztem egy 93eFt-os brill fülbevalót. Csak kíváncsiságból megkérdeztem, mennyi lenne összesen. Számolgatott, majd kinyögte, hogy 20eFt-ot fizessek rá. Hát nem sokat gondolkodtam... Csak egy lánc többe került volna. Ráadásul a törtarany ott rohadt a fiókban évek óta. Így anyu névnapi ajándéka lesz a lánc (gáláns vagyok, mi? :lol: ) anyósék meg kifizették a 20eFt-ot a szülinapi meg a karácsonyi ajándéknak. :D Így nem kell babacuccot kapnom ajándékba, mert az megveszem magamnak!
Csak hogy lesz lekommunikálva a sógorom kiutált nője felé, hogy én 100eFt-os gyémánt fülbevalót kapok anyóséktól??? :oops: :lol:
Vendég

Katttat!
csak hogy bedilizz: (én ezt sütöm, ha nagyon csokifan ismerős jön. Karácsonyra ebből lesz torta főzött csokikrémmel, cukrozott narancshéjjal és marcipánnal a tetején)

Nigella duplacsokis muffinja:

* 25 dkg liszt
* 2 tk. sütőpor
* 1/2 tk. szódabikarbóna
* 17 dkg cukor (nekem csak 12 dkg)
* 2 ek kakaópor (holland)
* 15 dkg étcsoki (néha egy maréknyi aszalt gyümölcs, dió)

* 2,5 dl tej
* 1 dl étolaj
* 1 tojás
* 1 tk. vaníliakivonat
Vendég

Aztabegyerőőőő! Nem ér izgatni a dolgozókat. Én nem tudok hozzájutni semmmiféle édességhez most, mert ugye nem tudok csak úgy leugrani boltba úgyhogy ez merénylet ellenem... :roll:

bellerreni
Eger

Hat en is megjottem.
Borzaszto hetvegenk volt. Pentek delelott voltam egy kicsit vasarolgatni-kontost vettem a korhazba csak a vegen, mert mar Varadon kezdtem gorcsolgetni, es gyorsan hazajottunk. Delutanra a gorcsok allandosultak, 4-5 peces elernyedes, negyed oras osszehuzodas. Bal oldalra befekudtem, annyi idore mertem megmoccani, amig kimentem pisilni vagy bevettem gyogyszert- amit egyebkent derekasan kapkodtam, egy este es egy ejszaka alatt bevettem egy folia Mg-ot, 2 No-spa-t, meg a Gynipralom ketszereset. Egesz ejszaka nem aludtam, szegeny Joco se, mert keszenletbe allt, hogy mikor vigyen be a korhazba. De az oszzehuzodasok nem lettek fajdalmasak, nem lettek olyan "tipikusan rendszeresek", es nem csordogalt semmi gyanus, ugyhogy mondtam, hogy varjunk, mert feltem, hogy a zotyogtetes be Varadra csak rosszabbat tenne. Szombati nap szinten igy telt, meg moccani se mertem a bal oldlamrol, ami estere mar igencsak fajt, de Joco bekenegette, ugyhogy kibirtam az ejszakat rajta, es mar csak orankent ebredtem es kaptam oda pocakhoz, hogy mit csinal, gyogyszer adag is kevesebb kellett. Tegnap mar jobban voltam, meg eleg sokat gorcsoltem, de mar csak 1-2 perces gorcsok voltak, kozte feloras szunetekkel. Ma mar majdnem olyan, mint a nagy ijedtseg elott volt, ugyhogy mar hanyatt mertem fekudni, hogy elolvassalak es irjak Nektek. Szoval mostmar nemszak viszonylagos agynyugalom van, hanem teljes. Meg pisilni is csak hosszas gondolkodas utan merek kimenni, es igy viszonylag csendben van a poci. Szoval mostmar tenyleg nem erdekel semmi, ha puceron kell menjek szulni- mert a haloingig nem jutottam el penteken, vagy ha semmi nem tetszik, amit a gyereknek vesznek, vagy ha uszik a haz a koszban, en szepen fekszem a kis meggyotort bal oldalomon az agyban, es meg se moccanok. Hat most itt tartunk, majdcsak jovo hetfon megyek dokihoz ellenorzesre, hogy nem-e nyilt tovabb a mehszaj, mert nem merek autoba ulni es bezotyogni, mert felek, hogy ujra kezdodik, inkabb pihenek, ha tortent is valami, visszaforditani mar ugyse lehet, a korhazban meg ugyenezeketa gyogyszereket kapnam, csak ott bent en egyaltalan nem tudok aludni, ami most nem biztos, hogy segitene. Bocsi, hogy hosszu lettem, de nagyon megijedtem, ugyhogy minden nyuzsgonek, es minden az utolso pilanatban majd megvesszuknek ajanlom, hogy tanuljon az esetembol.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.11.23 11:22-kor.
geri79

tényleg merénylet ez a sok csokirecept! :)
Mondjuk kakaós csigát reggeliztem, úgyhogy így kibírom :)

boruska

Geri, sajnálom, hogy megint görcsöltél... :( Azt jól teszed, ha pihensz, fekszel, és abban is igazad lehet, hogy nem tenne jót most beutazni a kórházba, főleg, ha tudod, hogy ott is ezeket a szereket kapnád. Ha fekve nem keményedsz, görcsölsz, és babód is mocorog, akkor nem lesz baj!!! (De ha netán így is rosszul éreznéd magad, azért hívd fel a dokidat! De nem így lesz!!!) Szorítok!

Bocs, hogy mg mindig az édességeken kattog az agyam, de eszembe jutott, hogy férjecském említette a túrótortát, hogy ő azt mennyire enne. Decemberben lesz a névnapja, gondoltam akkorra megsütöm. Van valami jól bevált receptetek?? :)

Kép
erusverus

Jaj Geri ez nagyon szörnyen hangzott! A hétvégén biztos ezerrel ment a szíved. Csak feküdj és olvass, jövő hétig nem lesz akkor semmi baj.
pammut

szegény geri!!!
vigyázz magatokra nagyon!

boruska

Hat, szombaton mar eleg pityergos voltam, nagyon feltem, hogy rovid idon belul talalkozunk babocaval. De mostmar lenyugodtam, foleg, mert tudom, hogy ugyanannyit artok a kesergessel, mint a nyuzsgessel. Koszi mindenkinek az aggodast, biztatast, mostmar azt hiszem minden rendben lesz.
Ronci- remelem mar jol vagy, es ma tenyleg hazaengednek!
Viki- kitartast a korhazi lethez, biztos minden rendben lesz, es ha mar nem lesz veszelyes, akkor hazaengednek.
Bea- nagyon szep a tortad, en ha ketszer megszuletnek se tudnek ilyet. Ugyhogy ne izgasd magad rajta! Es Kristof is nagyon cuki!!!!!!!!!!!!
geri79

Lányok, nyugi, minden görcsölős-keményedős ágyba azonnal. Nem éri meg kockáztatni. Egy pár ocsmány gyerekcucc-csúnya hálóing-köntös, de egy egészséges baba sokkal jobban hangzik, mint szép köntösben feszíteni az inkubátor mellett.
Én februárban nagyon sok korababás anyukát láttam, higyjetek nekem, ők is azt mondanák, hogy a köntös nem számít...

Ezt a pár kritikus hetet túl kell élni és bent kell tartani a babót.

Előtej miatt aggódok no para, nekem Lilluval egy csepp sem volt, mégis lett tejcsi bőven. Ill. most sincs egy csepp se. Semmit nem jelent. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Geri!

Nem lesz baj! Miért lenne! Veled csak jó dolgok történnek. Látod, a Jóisten megajándékoz egy kisfiúval, akire olyan sokat vártatok! Nyugi! Az a "kritikus" 1,5 hónap gyorsan elrepül. Utána meg akár meg is születhet, ha nagyon akar!
Vendég

Egyetértek Nórival, Geri így fogd fel, nem lesz baj :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Hű, Geri,tényleg CSAK pihenj! Dokidat azért tájékoztattad?

Erusverus, a túrótorta már volt téma, lehet hogy a gmail-re Zuzmoo pakolt is fel recepteket, ott is megnézheted.

Vikinek és Roncinak továbbra is mennek a drukkok!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

sziasztok!

Bea, gyönyörű a torta.

Nóri: nagyon szép a doboz.

Geri: veled érzek, tessék pihenni

Bocsi a többiektől, most csak ennyire telik, mert az előbb amikor én is megengedtem magamnak, hogy legalább egy pisi erejéig felkeljek ismét véres nyákos cucc távozott, úgyhogy most mászok vissza az ágyba.

Apropó, nekem is szokott a szeméremcsont fölött közvetlen rugdosni, néha az az érzésem, hogy átszakítja, olyan erős
stephie

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:25-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Ááááá! Csajok! Mindenki vigyázzon magára! Parancsolom! :lol: Pihenés ezerrel! És tényleg. Csak pozitívan :lol:

De jó nektek, hogy ennyire kreatívak és ügyesek vagytok. Én lusta is vagyok, meg nincs is kezem az ilyenekhez .

Na megyek veszek köntöst meg hálóinget. Nem hagyom én se az utolsó pillanatra, bár ne legyen rá hamarabb szükség...

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Mar jo regen nem irtam, de figyelemmel kiserem am az esemenyeket.
Azt hiszem a magyarorszagi latogatas jobban megviselt mint gondoltam volna, es talan atestem egy enyhe depresszion, ami azzal jart, hogy sem kommunikalni sem semmi mast nem volt kedvem csinalni...
Na de mar visszatert az eletkedv, es persze megprobaltam nyugis lenni a baba miatt.

Nagyon egyutt erzek a fekvesre iteltekkel, Viki, Ronci, Geri jobbulast es kitartast nektek, bar baj ugy sem lesz, tudom.

Egyenlore ennyi, bar sok mindenre reagalnek, de majd aprankent...

Kép

Kép
editmk

Kepzeljetek, megvan a legzesfigyelo es bebior, es a tesom megigerte, hogy hoz nekem egy vekony szivacsmatracot, amivel hasznalni is tudom, Ugyhogy mostmar meg nyugodtabb vagyok, sot, mikor legkozelebb jon, hozza az orrszivot, mert nalunk azt se lehet kapni, csak kezit, es akkor mar tenyleg szinte kesz a babakelengyem! :lol: :lol: :lol: De azert remelem, meg sokaig nem fogok semmit se hasznalni belole...
geri79

Hali Lányok!

Megvolt az ismételt terheléses cuki vizsgálat. Este 5 után megtudom az eredményét, akkor jelentkezem! Addig visszaolvasok, meg alszom, mert 5-kor keltünk! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Drukkolok!!!!
Valakivel szívesen cserélek, aki nem ma kezdett bele a konyha nagytakarításába!!! :twisted:
Vendég

Lányok! Nagyon vigyázzatok magatokra! Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Megy valaki mostanában hobby-boltba? Megnéznétek nekem, hogy vonatos stencil (sablon) kapható-e? Pesten valószínűleg nagyobb a kínálat mint itt. :(
zuzmooo

Ja, igen: Ronci azt írta, hogy jól van, de még nem engedték haza. :)
zuzmooo

Hát ezt nem hiszem el! Képzeljétek. Ki van írva nagy betűkkel az egyik áruház kirakataira, hogy 25% árengedmény. Gondoltam lecsapok és megveszem olcsóbban a hálóinget meg a köntöst. Jah persze. Csakhogy amikor fizetni kellett akkor derült ki, hogy a hálóingekre és köntösökre nem vonatkozik... Hát úgy ott hagytam őket mint a pinty...Miért nem lehet kiírni előre és akkor nem rabolják a drága időmet. Erre elment az egész ebédidőm... :cry: Ráadásul nem is egy olcsó hely. Majd megveszem olcsóbban máshol...

bellerreni
Eger

Zsuzsi!

Mekkora sablon kell?
Vendég

Vendég

Sziasztok Csajok!

Vizsgák letudva :D :D ! Már "csak" szakdoga, bár azzal most megszív....tott a konzulens :twisted: :roll: , ha így megy tovább inkább halasztok. A vizsgák miatti stressztől így is 4 napot görcsölt a pocak.

Most megyek, visszaolvasok...

Kép
csipike09

Csipike! Végre jó hír! Mármint, hogy megvannak a vizsgák. Gratulálok! A pocakgörcsöléssel meg vigyázz...

bellerreni
Eger

Ronci most írt, nincs baj velük, de egyelőre bent van még. Este 6-kor lesz a főorvosi vizit, reméli, hogy akkor meg tud valamit. Ha jön hír, azt megírom természetesen :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Most hívott apjuk. Tömi befele a maradék töpörtyűs pogácsát. Már most hiányzik a magyar koszt, pedig ő megeszik kígyót-békát. Ma az étteremben patkányok szaladgáltak a lábuk alatt... :lol: :lol: Megérdemli! :lol:
Vendég

Nóri, köszönöm a recepteket, nagyon gusztának tűnnek. :)

Csipike, gratula a vizsgákhoz!!! :) Vigyázz magadra, szerencsére az izgalmakon túl vagy, az államvizsgán meg már nem lehet gond! ;)

Geri, tök szuper, hogy tesód el tudja intézni nektek a matracot!

Kép
erusverus

Csipike, gratula a vizsgákhoz! Most tessék pihenni!

Geri, nagyon megijesztettél, vigyázz magatokra!

Beneildi, köszi a lelkiismeretes tájékoztatást! Ronciért is aggódok, de már nem annyira, mint pl. Vikiért. Jó lenne tudni, mi van velük!

Pammut, nekem van nagyon lent beékelődve Emő fejecskéje, ma voltunk UH-n, megint csak kb. tudtak BPD-t mérni emiatt. És bizony sokat fáj a szeméremdombom és a jobb sz.ajkam, mert ott nyomakszik.

Reni, akkor irány másik üzlet! Nem ér meg annyit, hogy idegesítsd magad rajta.

Nóri, Kattkat,
nagyon szépeket készítettetek!

Bea,
csudajól néz ki a torta és Füles is! Nagyon ügyi vagy!

Molmar,
már hiányoltalak!

Editmk,
jó, hogy újra jöttél! Írj még!

Stephie,
vigyázz magatokra! Dokihoz nem kell menned?
ktc

Csilla, lehet, hogy én vagyok a nagyon béna, de nem találtam túrótorta receptet a gmailen... János napig még lesz egy-két hétvége, addig párat ki tudok próbálni, apa meg értékel, és választ. :) Úgyhogy akinek van jól bevált túrótorta receptje, küldje a gmailre! Köszi! :)

Kép
erusverus

Ja, a mért méretek lemaradtak:

BPD: kb. 75mm (koponya mélyen)
THQ: 67mm
FL: 51mm
ktc

Erusverus, csak tipp volt, de ezek szerint akkor oda nem kerültek föl.
Nekem csak olyan van ami zselatinos, tészta nélküli. Nem tudom milyet szeretnél.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Katica Kösz a reagálást. Már kezdtem bezsongni, hogy OTT nem is lehetne.
Ma én is eldobtam mindent a kezemből, mert elkezdett fájni a pocakom. Nem igazán volt kemény, meg összehúzódást se éreztem, de a hétvége megterhelőbb volt a szokottnál. A jobb oldala fájt, úgy mint egy jó kis szalaghúzódás. Lehet az volt, én mindenesetre megijedtem. Jobb az óvatosság.
Pedig hidegfront sincs :( . Amióta 2.-szor voltam kórházba, mániákusan követem a frontok alakulását és aggódom a kemény hidegfrontok miatt.
pammut

Nődoki most már engem is buzergál a súly miatt, nem alaptalanul.
1hó alatt 4 kg hehe.
Viszont az ezt megelőző hónapban nem híztam semmit.(fogytam fél kilót)
Ha a statisztikát nézzük, akkor +2kg/hó.
Ismeritek: ha 2 hétig folyamatosan fosol és 2 hétig székrekedésed van, akkor statisztikailag abban a hónapban rendben volt a bélműködésed :)
Pedig kevesebbet eszem,mint az elején!
És én csak a hasamon látom a növekedést.
Mind1, én nem vettem a szívemre, pedig akkora betűkkel véste be a dokker, hogy DIÉTA, hogy kilóg a kis könyvemből.
Majd odafigyelek.
A baba most már fejjel lefele van, szal azért volt ez a nagy nyomulás odabent az elmúlt napokban.:) egyem a pici szívét.
Apropó szív...
Kíváncsi vagyok meg van-e még az a világító foltocska a jobb pitvarában, amivel a 18. héten idegeltek a Péterfyben,és amire azt mondta végül H.K., hogy nem kell miatta aggódni.
Dec. elején kiderül a 30. heti UH-n.

Nóri, neked is köszi a receptet, még megy a vacila. :roll: :)

Geri, sajnálom a szar hétvégét :?

Csipike, gratulálok a sikeres vizsgákhoz! :wink:
Hátha most már megnyugszik a pocakod is..

Anita, drukkolok, hogy minden rendben legyen, de ha lehet wc-re se menj ki, jó? :wink:
Jujj és menjél el orvoshoz, ha véres a cucc!

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztoook

gyors bekukk, szépen javulok, holnap viszont már muszáj mennem dolgozni :cry:
keményedősők pihiiiii

Edit

Kép
ézsóné

Csilla, semmi gond! Igazából nem tudom, milyet szeretnék, mert nem is én szeretném. :) De már gondolatban nálam is körvonalazódik a torta összetétele: legyen tészta is, túrós töltelék és valami gyümölcs is benne. Zselatint nem igazán szeretnék. De ez csak az én elképzelésem, apa nem tudom, pontosan milyenre gondolt. De nálunk sosincs gond az édességpusztítással. :D

Kép
erusverus

erusverus, én a múltkor sütöttem egy pont ilyen tortát, vhol a fórumban le is írtam a receptjét, mindjárt megnézem

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?