Sziasztok!
Én se nagyon voltam hétvégén, olykor beleolvastam a topikba, de írni nem volt erőm. Nem tudom, mi van vele, de szombaton pl. szinte egész nap csak aludtam volna. Férjem utólag említette is, hogy kicsit megijedt, mennyire aluszékony vagyok.
Ronci, Viki, nagyon szorítok Nektek!!!
Mi egész jól megvagyunk, leszámítva az újból egyre gyakoribbá váló pipilést...
és a fogínygyulladást... Pedig rendszeresen használom a Parodontaxot és a Corsodylt is. Csütörtökre kaptam időpontot a fogdokihoz, jó lenne addig azért valamit javulna a helyzet. A fogam nem fáj, csak a kicsit duzzadt íny fölötte néha...
Bea! A tortád tényleg borzalmasan néz ki... Komolyan. Ilyen szörnyűt még sose láttam!
Viccen kívül: nagyon ügyes vagy, és Kristóf is tuti örülni fog neki!
Kattkat, nekem is van egy jóóó csokis muffin receptem. Én imádom.
Csodás csokis muffin
Hozzávalók: 15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek barackíz
fél cs. sütőpor
5 dkg keserű kakópor
5 dkg tört étcsoki
3-4 ek magozott meggy
Ilyen arányban kb. 12 db muffin jön ki belőle.
Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd add hozzá a cukrot és a tojást, és keverd jól össze. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a barackízzel majd add hozzá a cukros krémet. Törd össze az étcsokit (klopfolóval), tedd azt is a masszába a meggyel együtt és alaposan keverd össze. Evőkanállal kanalazd a sütőformába, aztán mehet is a sütőbe 20-25 percre, 170-180 fokra.
És találtam egy másikat is. Ez nem muffin, én őzgerincformában sütöm:
Csokis-mogyorós sütemény
8 személyre
HOZZÁVALÓK:
10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő
A díszítéshez
12 szem mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.