Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos nem jött össze a mozizás, mert az én kis picurkám elbújt a méhlepény mögé , ami sajnos nincs jó helyen, közel van a méhszájhoz. Kristóffal is így volt, a 23 hétre ment feljebb, de most kicsit aggódom, mert teljesen más az életünk, mint akkor volt.
Így a babánk neme sem derült ki, 4d- ben csak a feje látszott.

Kicsit szomorú vagyok, mert úgy érzem kidobtunk az ablakon 10 ezer forintot, de annyit megtudtunk, hogy minden rendben van vele, egészséges.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Szerintem az, hogy mikor kanalaznak, isznak egyedül, nagyon különböző lehet gyerekenként, elsősorban az etetés-itatás módja miatt - és ez teljesen okés így. Róza apró kora óta ivott alkalmanként pohárból, így ez nálunk egyáltalán nem volt gond (az viszont igen, hogy ebből sokáig keveset ivott, a cumisüveggel meg csak játszott, nem foglalkozott vele). És minden gyerek megtanulja, csak ki előbb, ki utóbb. Aki előbb adja nekik a kanalat, ha kérik, azok korábban. Aki ritkábban adja oda, vagy a gyereket még nem érdekli, annál később. Én azt láttam Rózánál, hogy mikor először elkérte a kanalat (nem volt még hat hónapos), akkor csak a kanál kellett. Ez így is maradt sokáig. Aztán egyszer csak elkérte, és megpróbálta a szájához vinni. Először persze nem sikerült, később egyre jobban ment. Most is tart a gyakorlás időszaka, ha pl teát kanalaz, annak nagy része még mindig a ruháján és egyéb helyeken végzi, minél szilárdabb a kaja, annál jobb az eredmény. Szóval, szerintem látszik, mikor akar a baba próbálkozni, azt érdemes hagyni, de ha nincs sikerélménye, mert az agyacskája még nem érett rá, akkor úgyis hamar abbahagyja - ha meg megérik rá, úgysem lehet elvenni tőle a kanalat :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


"az önálló és valóban hatékony kanalazás ideje (amikor már nem potyognak ki a falatok a kanálból és akár a levest is meg tudja egyedül enni) másfél éves kor körül következik el." - ezt egy, a kismamablog.hu-ra hivatkozó cikkből másoltam ki.

Kép
Kép
szalamandra
 
 

 
 

susy, ne szomorkodj, fő hogy láttátok a babát! Egy szülinapos különben se legyen bánatos!!! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Gabi, most jut eszembe, a múltkor a házidokink előttem pont egy kismamát oltott H1N1 ellen, szóval mégiscak beadja :roll:

susy, a lényeg, hogy egészséges!

szalamandra: egyetértek. De azt gondolom, hogy engedni kell őket próbálkozni. Zsói is maszatolt, koszolt, de megtanult egyedül enni. És az én életemet könnyítette meg ezzel :) Nekem jó volt ,hogy egy évesen ki volt téve az innivalója (akkor csőrös pohárból ivott), és kiszolgálta magát, nem kellett két hányás között ugrálnom :)
Vendég
 


Panndi, jó súgóm volt a vonalzóhoz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


:oops: :wink:
Vendég
 


Susy!

Lényeg a lényeg, hogy minden rendbena manóval! kamilla is ezt csinálta mindig, utálta az uh.-ot!
Neked pedig boldog szülinapot!!!

Ildi!

Hú, már belül vagytok a 90 napon!!! Azta! Mindjárt megérkezik Léni!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Az önállóan nem evők gyerekeinek megnyugtatásul: Bene sem evett egyedül, utálta ha lecsöppen, szerette ha etetem, és én sem éreztem úgy, hogy már nem kéne, aztán egyik napról a másikra 18 hónapos kora körül fogta magát, és csak egyedül volt hajlandó enni, ráadásul nagyon szépen. Ez nekem meg nagyon kapóra jött, mert akkor lettem terhes Villővel, és nem kellett az émelygéseim közepette etetni. :)

Villő a másik véglet, már 1 éve skora előtt ő akart enni egyedül, már lassan 2 éves, és mostanra már nem olyan maszatos, de még mindig olyan partedli van rajta, ami még a kezét is védi. Ő kézzel-lábbal eszik, ha kell. De ha akartam, sem tudtam én etetni.

Szóval van ilyen is, meg olyan is, de egyik sem fog úgy érettségizni, hogy nem tud enni. Egyébként még bölcsiben sem elvárás, az önálló étkezés, max előnyös, hogy nem kell a dadusra várni. :) Oviban már elvárás. :)

Susy, azért az jó, hogy minden rendben, de megértem, hogy sajnálod, hogy nem láttatok többet.

Szemészet: engem ma néztek hülyének, mert elmentem, eddig +0,5-ös szemüvegem volt gimis korom óta, mert nélküle olvasásnál fájt a fejem. Pár évig, főleg, amióta itthon vagyok, nem is kellett használnom, mert nem használtam olyan intenzíven a szemem. Amióta megint, azóta kell, és szemüveggel együtt sem érzem tökéletesnek, gondoltam, biztos romlott. Erre hülyének nézett a dokinő, hogy minek nekem szemüveg, nem is romlott (megjegyzem, nem tudtam azt elolvasni a táblán, amit 17 évesen meg igen, tehát szerintem romlott), és hülyeség, hogy fáj a fejem, ez csak pszichés lehet. Na, mondom, te is sokat segítettél. Most majd mehetek máshova, mert a fejem meg fáj, a szememet meg erőltetnem kell, és ez így nem jó.

mtunde
 
 


Tünde,

én napi 8-9 órát dolgozom monitor előtt, ez igen megerőltető a szemnek. Sokáig 2-3 naponta voltak fejfájásaim. 3-4 szemészt elfogyasztottam, mire az egyik végre belátta, hogy összefüggés van a szemem és a fejfájások között. Mert tökéletesen látok, ezért mindegyik elhajtott, hogy nincs bajom.
Kiderült, hogy nagyon érzékeny a szemem, kaptam szemüveget, de nem dioptriás, hanem ilyen visszatükröződés-elleni fóliával ellátott, és azóta nagyon ritkán fordul elő, hogy megfájdul a fejem. Napszemüveget is orvosi javaslatra kapok. :)

Szóval szerintem ne hagyd annyiban, addig járj a szemészek nyakára, amíg egyik végül hajlandó lesz komolyan venni és foglalkozni veled.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Szerintem is tök jó, amikor már egyedül esznek, Róza inkább az etetés vége felé száll be, amikor már nem olyan éhes, elmolyol a kajával, és végre én is hozzáláthatok :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


szalamandra :lol:
Vendég
 


Szalamandra,
Ja, egyébként kis üvegpohárból minden reggel iszunk, de azt is én tartom neki, viszont ügyesen iszik belőle.
A kanalat ha csak úgy játszásiból megfogja - nem kajálás közben, hanem csak amúgy - akkor a szájába veszi, igaz fejjel lefelé :)
Na majdcsak alakul :)

Susy,
együttérzek, én is csalódott lennék, ha nem tudtam volna meg a nemét, de azért jó, hogy ott is megnézték, hogy semmi baja, ezzel vígasztalódj!

Tünde,
köszi neked is a kajálással kapcsolatos infókat!

Hát azt én is birom, mikor megmondják, hogy nincs bajod, mikor tudod hogy van... ezek után kíváncsi vagyok a másik doki mit fog mérni, hányas a szemed... Bár nekem is csak feles, de elég sokmindent nem látok (a monitorhoz is tök közel kell jöjjek...)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Lányok hogy csináljátok a hűtőfürdőt, ha ne adj isten szükséges.
Én eddig úgy tudtam és úgy csináltam hogy 36 fokos vezet csináltam és azt hűtöttem vissza 30 fokra. Ma meg azt hallottam, hogy ahány fokos láza van a gyereknek annyi fokos legyen a víz, vagyis 40 fokos láznál 40 fokról indul a víz. Ezt egy kicsit soknak tartom 40 fokos víz? Egy picinek? :shock: :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


susy, én még sosem csináltam, de így tudom az elméletet: 37 fokra kell lehűteni lassan, folyamatosan a vizet. Ha a 40 fokot soknak tartod, induljatok alacsonyabbról, bár nem könnyű ez, a vízzel belőni azt az egy-két-három fok különbséget.... Engem is érdekel, hogy a tapasztalt anyukák hogy csinálják.
Ma baja Kristófnak?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Lányok, én közben beoltattam Rózát h1n1 ellen, mert pénteken utazunk pár napra repülővel Hollandiába, karácsonykor meg vonattal a nagyszülőkhöz. Szerdán kapta meg az oltást, egyelőre semmi sem mutatkozott, sem láz, sem pirosodás, mozgó hőemelkedése meg amúgy is volt, mert pillanatnyilag vagy nyolc foga jön. Remélem továbbra sem lesz semmi. Azt csak most tudtam meg, hogy csak 70-80%-ban véd... :?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra
Szerencsére semmi baja Kristófnak, csak egy másik topicban egy anyuka állítja ezt a 40 fokot, de én úgy gondolom, hogy az sok. 40 fokos víz engem már süt. :roll:
Mi is beoltatjuk jövő héten Kristófot. Hétfőn apa is megkapja, csak én maradok ki.

De jó nektek Hollandia! Gondolj légyszi majd rám. :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


susy,
akkor jó :)
Oké, gondolok rátok, remélem hogy ki is tudunk majd mozdulni, nem lesz nagyon cudar időjárás (Róza is jön).

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Hm... Pálmit én 32-33 fokos vízben fürdetem, mert azt olvastam, hogy edzi az immunrendszerét. Nem tudom mit szólna 40 fokhoz :) Bár ha magas a testhője akkor biztos, hogy a melegebbet érzi finomnak... és csak 37 fokig kell visszahűteni? :shock: Nahát!

Nekünk van vízhőmérőnk, azzal tudom figyelni mikor mennyi..

Ha már oltás... jövő csütörtökön kapjuk az agyhártyagyulladás ellenit. Ez volt valakinek? láz volt utána?


Ja és hát megvettük az új házat! :))) Már csak el kell adni a miénk...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lányok,
ti mikor hagytátok - ha hagytátok - a gyerkőcöt másnál aludni? Én azt hittem, hogy majd 1 évesen már oda fogom adni anyunak (aki heti 3 nap van vele, így nagyon ismeri és jól elvan vele), de most úgy érzem még mindig nem bírnám ki, hogy odaadjam :roll:

Tény, hogy közbejött most ez, hogy másfél hónapja nagyon anyás lett és azóta most együtt is alszunk... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Zsófi még nem aludt máshol. Vagyis amikor kórházban voltam, akkor ugye nélkülem volt, de nem ment akkor sem nagyszülőkhöz, apával volt itthon. Egyik este tejfakasztó buli volt, akkor Fruzsi keresztnyukájánál aludt el (egy házban lakunk), de éjjel Zoli hazahozta, és már itthon ébredt fel.

Nekem nagyon hiányozna, Fruzsit meg ugye még semmiképp sem adnám :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Hallottátok, h mutálódott a vírus? Nem ér semmit a védőoltás! :evil:
El sem tudom mondani, mennyire mérges, és szomorú vagyok! Azt hittem a kisebbik rosszat választom, azzal, h beoltattam magam, de most nem tudom, h mi lesz! Megvédeni nem fog, és az, h mi lesz a kicsivel hónapok múlva derülhet ki!
Jól tettétek, h nem oltattátok be magatokat!

Susy, gondold még át, h Kristófot beoltasd!
Vendég
 


Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi


<
sziszka78
Tolna
 
 


Sziasztok Topic-tagok!

Segítségeteket szeretném kérni, ÁEK-MÁV-os szüléssel kapcsolatban!

Januárban érkezik a pici fiúnk, első baba, és az alábbi kérdéseim vannak Hozzátok a kórházzal kapcsolatban.

- Kötelező-e a borotválás? Teljes vagy részleges? Elvégezhetem-e otthon, vagy bent mindenképpen újraborotválnak? (Nekem azt mondták, hogy csak a gátnál borotválnak, de hallottam mástól mást is.....)
- Gátmasszázst kérésre alkalmaz-e a szülésznő? (Tudom, hogy mindenképpen vágni fognak, de talán nem mindegy, hogy mekkorát.)
- Köldökzsinór elvágásnál mi a rutin? (Azonnal, vagy megvárják, amíg már nem lüktet? Az kb. mennyi idő?
- EDA-n kívül van-e más fájdalomcsillapítási mód, amit alkalmaznak spontán, normál szülésnél?

Köszönöm, ha segítetek. A topicot elkezdtem az elejétől olvasni, jó sokáig el is jutottam, de addig nem, ami a mostanában aktuális kórházi tapasztalatokról szólna.
Légy szíves osszátok meg velem frissebb tapasztalataitokat.
Mindenkinek köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sziasztok,
Ebu
ebu
 
 


Szia ebu!

Én fél éve szültem ott, és elég gyorsan, de azért megpróbálok válaszolni:

- Borotválás nálam nem volt, én itthon elintéztem (teljeset), ott nem került rá sor.
- Gátmasszázsos igényem nem volt.
- Úgy emlékszem, hogy elég sokat vártak az elvágással, de nem vagyok benne biztos.
- Fájdalomcsillapításra nem került sor, így ebben nem tudok segíteni.

Na jó, most hogy visszaolvastam, semmiben sem tudtam segíteni :roll:
Vendég
 


Veronika!

Én csak 3 éves korukban adtam Őket oda előszőr a nagyszülőknek a srácokat ottalvásra, én így éreztem jónak, de látni fogod, hogy Pálmi mikor érik meg erre!
Oltás: Nálunk csak pici hőemelkedés volt utána, de Kamilla akkor még csak 5-6 hónapos volt, ő már kapott belőle 2db-ot, mert csecsmőknek több kell! Még kap majd egyet a 15 hónapossal is. Nálunk azért kellett, mert a 2 nagy ugye közösségbe jár és hazahozhatták volna neki! És sajnos a mi ovinkban nem ritka jelenség és sajnos volt olyan eset, ami tragédiával végződött, szóval nem kockáztattam!

Kriszta!

A híradóban azt mondták, hogy véd a mutáns változat ellen is, csak csoda tudja, hogy ez valóban igaz vagy csak megijedtek, hogy az emberek már minden mindegy alapon nem oltatják be magukat...
Én szorítok, hogy minden rendben legyen Veletek! Biztos, hogy valamennyi védettséget nyújtania kell!!!

Ebu!

Nem kötelező a borotválás-beöntés, ha akarod, nyugodtan csinálhatod otthon, ha nem csinálod, akkor csak egy esetleges gátmetszés/repedés után, a varrásnál lehet kellemtlen, ha húzogatja a doki a szőrszálakat! Ja és csaka gát környékén borotválnak! Teljes borotválás csak akkor van, ha végül császárra kerül a sor egy spontánnak induló szülésnél.
A beöntést nekem konkrétan úgy kellett kikönyörögnöm a szülésznőtől, mert félt, hogy a nagyon feszes burok pont a WC-n reped majd meg...

Köldökzsinórnál, ha minden ok., várnak, míg megáll a pulzálás, csak utána vágják el, illetve az apuka is megteheti. Hú, én nem mértem az időt, de szerintem kb. 1-2 percen belül vágta el a férjem a köldökzsinórt.

Eléggé gátvédelem-pártiak a szülésznők, úgyhogy megbeszélés kérdése az egész. Vihetsz is magaddal gátmasszázsolajat. És 1. babánál sem törvényszerű a gátmetszés, de tény, hogy bár a gátvédelmet a szülésznő csinálja, azért doki függvénye is, hogy mit szól hozzá. Érdemes erről előre beszélni a dokival, nehogy a szülőszobán derüljön ki, mert az azért kellemetlen mindenkinek! Jobb, ha tudod, mit hogy képzel el a dokid, szóval időben egyeztess vele arról, hogy Te hogy képzeled el, mit szeretnél a szülés folyamán (persze optimális estben)!

Fájdalomcsíllapításban nem vagyok otthon, én sose kértem, de eléggé alkalmazzák a homeopátiás szereket, ha Te is akarod, illetve nagyon-nagyon jót tesz a meleg vízben vajúdás vagy zuhanyozás (ez tapasztalat, engem sokszor úgy kellett kikönyörögni a zuhany alól)!

Márti
borossné becz márta
 
 


Veronika
Én lázcsillapításról beszélek, nem sima fürdésről. Pálmi akkor jól bírja a vizet ha csak 32 fok körüli vízben fürdeted. A hűtőfürdőt 30 fokra kell visszahűteni nem 37- re valamit félre értettél. :)

Senki nem használt még hűtőfürdőt?

Márti
Te biztos! Hogy csinálod?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy,
igen, azt értettem, hogy lázcsillapításról kérdeztél, csak megemlítettem, hogy én hűvösben is fürdetem. Azt viszont tényleg félreértettem, hogy nem 37 fokig kell visszahűteni :) Szóval 30-ig...
Ha lázas lenne a gyerek, természetesen én is melegebb vízzel kezdenék, nem a 32 fokossal mint normális esetben, mert ha eleve melegebb a testhője, akkor melegebb fürdővíz is esik jól neki gondolom...

Márti, Panndi,
köszi a választ még megfontolom...
Csak csütörtökön oltást kap, szombat du. 4-kor utaznánk Siófokra és másnap du. 5-6 felé érünk haza. Egyrészt nem tudom nem lesz-e lázas az oltás után (bár addig eltelik másfél nap) meg hogy ennyit utaztassam ide-oda 2 nap alatt, ráadásul ott sosem tud a nyüzsi miatt jól aludni se délután, de éjjel. Pont mikor az oltást dolgozza fel a szervezete, valószínű, hogy jobb lenne, ha tudna normálisan aludni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Mit csináltok Siófokon? :)

Mi is megyünk ;)

Hát nem tudom, nekem egyik lányomat se viselte meg eddig egyik oltás sem, én vinném őket magammal.
Vendég
 


Márti, az a baj, h minden adó mást mond. Én már nem hiszek senkinek. Most magamat okolom, h miért kellett sietnem..... :evil:
Már nem aggódom, mert felesleges. Erősek vagyunk, és picinek semmi baja nem lesz! :wink:

Susy, mi hűtőfürdőztünk már egy párszor. :cry:
Attól függ milyen a láz, ha gyorsan szökött fel, akkor nem teketóriázunk, engedünk egy normál, 37 fokos vizet, és szépen engedjük hozzá a hideget. (ha a gyerek nagyon sír, apa be szokott ülni mellé) szépen locsolgatjuk a mellkasát, a vállát, majd egy picit bele is szoktuk fektetni. (igazából, én még soha nem mértem a hűtött vízet)
Mindkét fiam, ha lázas lesz, akkor az általában 39 fok fölötti.
Amikor "csak" 38 körüli a hője, akkor hagyom kicsit a normál vízben, és egészen lassan hűtöm le, hagyom, hogy a vízben játszástól is hűljön a víz, persze ilyenkor is jön a hideg vízes lehűtés.
Ami fontos, h idő kell ilyenkor is a szervezetnek, h lehűljön. Miután kivetted a vízből, és ismételten lázat mérsz, láthatod, h 4-5 tizeddel ment csak lejjebb. (azért 39,8-nál ez eléggé aggasztó volt)
10 perccel később már 1-1,5 fokkal kevesebb lesz!
Vendég
 


jkriszta, szerintem próbálj nem aggódni. Én komolyan, nem hiszek abban, hogy ha egyszer azt mondják, hogy alkalmas a terhes nők oltására, akkor mégis veszélyes lenne, egyszerűen nem tudok elképzelni ilyen felelőtlenséget. Túl sok volt a meggondolatlan, összevissza, ellentmondásos infó, és ez mindenkit elbizonytalanít. Szerintem muszáj bízni abban, hogy direkt nem veszélyeztetnek bennünket. Nagy kár ez, hogy a média felelőtlensége miatt nem a dolgok pontos körüljárása és korrekt tájékoztatás, hanem összevissza pánikkeltés történik. Nem lesz semmi baj, sem a kicsivel, sem a nagyfiaiddal!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy!

Nálunk sajnos gyakori a magas láz, tavaly már 40 fokot is mértünk egy tüszős mandulagyulladásnál, hú azért az ijesztő volt. Ilyenkor gyorsan beadom azt a fajta lázcsillapítót, amelyik az aktuális gyerkőc lázát leghamarabb szokta levinni (mindegyik másra reagál jól, ezért van itthon kb. 4-5 féle, különböző hatóanyagú lázcsíllapító) és kb. 37 fokos vízbe ültetjük Őket. Hát, akkor mi elég drasztikusak vagyunk, mert mi bizony kb. 24-25 fokig lehűtjük a vizet! Amikor ezt a hőfokot elértük, akkor legalább 5, ha jobban bírják, 10 percet tart még a fürdés.
Viszont van egy erdélyi ismerőstől származó módszer, ami akkor is segített, amikor a hűtőfürdő sem volt elég hatékony, ráadásul már egész pici babáknál alkalmazható: eszerint meghámozol egy kisebb krumplit, nem túl vékony karikákra vágod és azt kétoldalt beleteszed a gyerkőc zoknijába, a kis bokája 2 oldalára! Így már mehet is aludni, nyugodtan be lehet takarni ! Lassan, de biztosan hat, ha nem alszik el mondjuk a kicsi, akkor pedig lehet cserélgetni a krumpliszeleteket, ha már nagyon átmelegedtek, kiszáradtak!
Nekem ez volt a megoldás, amikor tavaly karácsony után semmivel nem tudtam a 3 hónapos Kamilla lázát (39 fok) levinni, Őt ráadásul nem is mertem hosszasan hütőfürdőztetni!

Kriszta!

Igen, minden rendben lesz!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti, Kriszta
Köszi, hogy leírtátok a hűtőfürdőzést. Azért megnyugtat, hogy nem csak én nem engedek 40 fokos vizet...
És ezt a krumplis dolgot is megjegyzem.

Kriszta
Szerintem igaza van Szalamandrának! Össze vissza beszél mindenki, fölöslegesen pánikot keltenek az emberben. A média prdig tudjuk milyen...
Nem lesz semmi baj! Ne is gondolj erre.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, mi normál testhősvízről kezdünk, addig amíg látom Lillun, hogy bírja. Mi szerintem 28 fok körülig szoktunk menni, de én nem mérem annyira csak érzésre engedek mindig hozzá hideget.
Lillu 39,7-39,8 lázát ezzel a módszerrel, plusz utána egy kúppal eddig mindig sikerült 38,4 köré letornázni, az meg azért már mégsem majdnem negyven. Lilla ilyen lázasodós, először megijedtem, aztán mostmár megszoktam, hogy bár ritkán beteg, az nálunk 39 felett indul :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Veronika!

Ottalvós kérdésre válaszolva. Nálunk 3 éves koruk után aludtak nélkülünk először a gyerekek. De ekkor már nem volt sírás miatta és szívesen maradtak a nagyszülőknél. Pl most az őszi szünetben anyósom a három nagyot is elvállalta 3 éjszakára... Hogy milyen furcsa volt nélkülük...
Betti

Kép
becsengo
 
 


Szalamandra, köszi, tudom, h mindnet felfúj a média, és már lassan meg is nyugszom. :)

Jolyjoker, nálatok kiderült már a baba neme?

Én már annyira, de annyira kíváncsi vagyok, vajon kukisunk lesz-e, most egy icipicit előretekerném az időt! :lol:
(4. babának jöhet egy csajszi!)
Vendég
 


Sziasztok!

A baba nemét 2 hét múlva próbáljuk meglesni a 18. heti genetikai ultrahangnál. Jó lenne, ha akkor megmutatná magát, azt tervezzük, hogy a hosszú karácsonyi szünet alatt vívjuk meg a nevek harcát. :)

Érzem a baba mozgását!!!! :)
Kb. 10 nappal ezelőtt éreztem először, akkor nem is tudtam pontosan, hogy mi az. A dokim meglepődött, szerinte még korai, ő 2-3 héttel később várta volna.

Beadattuk az oltásokat 5 nappal ezelőtt. Apánál semmi reakció, nálam a szezonális egy kb. 5 Ft.-os érme méretű pirosodást produkált.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Ebu
-Én otthon borotváltam le magam, és az nekik elég volt :D
-Gátmasszázst nem csináltak, nekem gátmetszés volt annak ellenére, hogy nagyon nem akartam, de a dokin múlik szerintem.
-Infúzióba nyomnak fájdalomcsillapítót pl oxitocin után, hogy kicsit könnyebb legyen. Homos bogyókat vittem és ettem 15 percenként, de nekem nem nagyon használtak sajnos :?

Kép
ugabesz
 
 


Lányok,
tudnátok jó ortopéd orvost ajánlani?
Dávidnak terpeszbetétes pelus kellett 2 hónapig, mert kis eltérés volt csípőnél, amit nem vett észre a MÁV-os orvos, ezért oda nem szívesen vinném vissza. A Rókusba küldött minket a gyerekorvosunk, akihez most mentünk vissza, de nem volt túl alapos és nagyon csámpás szegény Dávidom, ezért elvinném magánpraxisba is, csak nem tudom, hova. Férjemnek 14 évesen rakták helyre a csípőjét, addig csámpásan járt, lúdtalpasan és fájdalommal, nem szeretnénk Dáviddal is így járni...

Kép
ugabesz
 
 


Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani nekem, hogy az ultrahang vizsgálatra kell-e beutaló? jövő héten esedékes a 12. heti első ultrahangvizsgálatom, és a testvérem, aki intézte nekem, hogy az ÁEK-be mehetek, (mert vidéki vagyok) azt mondta, hogy nem kell az ultrahangra beutaló, hanem csak be kell menni. Ez igaz? Nekem egy kicsit furcsa, hisz mindenhova kell beutaló lassan.
Ha csak be kell mennem, akkor meg le tudnátok írni pontosan hova és mikor van egyáltalán?
Próbáltam felhívni őket, de a telefonszámon előfizető nem kapcsolható :shock: :shock:
hessa
 
 


Szia Hessa!

A 12. heti ultrahangra nem kell beutaló, csak be kell jelentkezni a földszinten a kartonozóban.
Az nem árt ha van nálad várandós kiskönyv, vagy bármilyen a terhességed alatt készült vizsgálat lelete. (Nálam első alkalommal semmi ilyen nem volt, a taj-kártyám alapján is elvégezték a vizsgálatot.)
Arra kell figyelni, hogy nem a sima ultrahangon végzik a vizsgálatot, hanem a régi MÁV-kórház (Dózsa Gy. út-Podmaniczky sarok) III. emeletére kell menni a genetikai ultrahangra.
Én úgy tudom, hogy kedden és csütörtökön délelőttönként van rendelés. Ha Dr. Hajdú Krisztinához akarsz menni, ő mindig kedden van ott.
Időpont sem kell, de érdemes jó korán odamenni, elég sokat kell várni az érkezési sorrend miatt.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Hessa, az a honlapos szám nekem is ezt mondta, de van lentebb a rendeléseknél más is, az kicsörgött. Én a diabetologust üldöztem, így a kérdésed második felében nincs tapasztalatom, hogy az uh hogy veszi fel. Én is úgy tudom, hogy nem kell beutaló.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi!

Csak nem Tóth doktornő? :lol:
Szabó doki kismamái legalábbis oda szoktak járni hozzá... (csak Ő meg az én dokim küldi hozzá a kismamáit)

Márti
borossné becz márta
 
 


Köszönöm a válaszokat, majd azért még megpróbálok utánaérdeklődni, biztos ami biztos.
hessa
 
 


Márti, de :cry: annyira nem örülök neki, de ez van :wink:
Neked milyen tapasztalataid vannak vele, én majd csak most megyek hozzá először :roll:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok

A szülés után lenne 1-2 kérdésem: a dokinak, illetve a szülésznőnek mikor adtátok oda a pénzt. Gondolom a szülésnőnek a szülőszoba elhagyása után, de a dokinak, aki még utána pár napig figyel rád?
A másik, pedig, hogy a szülésznőnek ha nem titok mennyit adtatok? a dokit már megálmodtam, de ezen nem jutok dűlőre.
köszi a tanácsokat

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Bocsi még egy kérdés ctg ügyben. a jövő héttől kell mennem, annyit már tudok, hogy be kell jelentkeznem és a MÁV-ba kell menni, de várni kell, vagy behívják az embert amikorra az időpontja van?
Azon a részen én csak egyszer voltam a tavalyi vetélésem kapcsán és a dokim a Honvédban rendel mindig, így nem igazán tudom mi itt a szokás.
Köszi

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Nem baj, hogy a Gergő két napig nem kakilt? Majd tegnap este végre kakilt, de nem szilárd, vagyis pépes volt, hanem egy hatalmas hasmenés. Minden olyan lett. Ezzel nincsen semmi baj, csak nagyon megijedtem. Két napig iszonyat büdi volt a pukija. És a tegnapi hasmenés is erős szagú volt. Ma megint nem kakilt még, csak büdiket pukizik. Csak pisi. Félek megint két napig nem lesz kaki. Ez normális???

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Beu: általában várni kell, de nem sokat. Nagyjából tartják az időpontot. Én a dokinak akkor adtam oda a pénzt, mikor megnézett hazajövetel előtt. A szülésznőt, pedig megkerestem utólag.

Andi: anyatejes babánál az is normális, ha hetente csak 1x van kaki. Ha kap tápszert is, akkor is szerintem nem gond ez a ritkább kaki. És ez általában átöltözös-fürdetős.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Beu: Én is akkor adtam oda a pénzt, mikor hazajövetel előtt megnézett. Szerintem az direkt azért is van kitalálva. :oops: Én nem tudtam, ki volt a szülésznőm. A programos császár miatt nem volt sok szerepe, de amit csinált, azt kedvesen csinálta.

Wertzuz: Anyatejes babáknál normális, ha nincs minden nap kaki! Ha úgy látod, hogy kínlódik, akkor egy kis kamillatea megoldja a gondot.

Dr. Hajdú Krisztinának csak a Mávban van sztk-s rendelése? Van egy barátunk, Ő is vidéki, az ottani kórházban nem vállalják a 18. heti UH-ját, mert 30-on felül van. Azt mondták, menjen fel pestre. Arra gondoltam, hogy akkor már utánajárok Neki, hol van Hajdú drnőnek sztk rendelése (nem túl gazdagok, szóval nem tudnak 10e-ket kiadni maszek rendelésekre).

Kép

Kép
nikuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?