Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

hát bocs, de már nekem sincs sok hátra, hogy büntetlenül egyek, bár ma már kevesebb csúszott le, de ez lehet az izgalomtól.
Ma voltunk CTG-n először, ha nem jön a baba akkor csütörtökön jön a következő, vérvétellel és vizelettel. Remélem odáig nem jutunk el.
Egyébként jól vagyunk, még mindig folyik egy kicsit a valami (szerintem a dugasz már kijött tegnap este), de nagyon gyéren.
Na pusz mindenkinek, majd jelentkezem.

Mackoo,

gyógyulj meg!!!
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Polka, nekem is a 2. hónap körül ennyit hított(+folyton tátogott), de nekem azt mondták, hogy etessem nyugodtan lesz olyan hónap amikor alig hízik. 2 hónapja tényleg kevesebbet eszik-hízik. (persze a kis drága most már 8400gr úgyhogy belefér)
A hashoz: én is terhesnek látszom, ami annyira most nem zavar, csak az a titka, hogy minnél kevesebb ismerőssel találkozzon az emberKép
A szülés után pedig szépen visszafogytam, de ugye enni kell( Manner náplyi, Boci csoki), aminek köszönhetően a derék-fenék-comb tájék soha nem látott méreteket öltött. Pont tegnap állapítottam meg, hogy vacsira már magamnak teszek többet nem a férjemnekKépA gyerek, rendrakás, teregetés, vasalás,főzés, kis tv(Bűbájos boszorkák), kis net, Férj(?, takarítás(?) mellett pedig minden elismerésem annak aki mág tornázik is.

Orsy, nagyon tetszett a szüléssztori még egyszer gratula!Kép

Timili, nekünk Csúcsfej Bencéből mára Szépfejű Bence lett szóval nektek sem marad úgy!Kép

Mackoo, a barack tényleg isteniKépJót szórakoztam a torna cuccos dolgonKépa kilókról: szerintem is nagyon jól néztél ki, Bori pedig gyönyörű! Tényleg miért nem teszed közkincsé?
Ezek a pasik azért jó fejek tudnak lenni("Húzd ki magad")Nekem a férjem szülés alatt teljesen orvosnak érezte magát és mikor kiengedtem a levegőt nyomáskor szólt, hogy cica, nem jól csinálod ne engedd ki!És itt befogta a szám! Mire a szülésznő: könnyen beszél nem maga szül.Kép

Ytong, akkor már tuti nincs sok hátra! Nagy drukk Neked!!!

Lányok, valaki szedett már Augmentin Duot? Mennyi kárt tehet a babában?

Puszi
Barbi(63kg)+ Bence(8400gr) ami anyu energiájából van

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Te aki vagy, nagy gratula a kisfiadhoz! Remélem most már minden rendben.

Barbi, nagyon édes lehet Bence az utánzással.
Tegnap délután leugrottunk a Balcsira:
Kép

Ed, látom Kincső is élvezi az életet! Éjszakai koncert? Ez igen! Kép Kép

Orsi, Timi köszi a szüléstörténeteket, olyan jó volt olvasni. Kép

Aliz, Ivánka gyönyörű! Olyan szép is pofija van! Kép Kép

Judit, hajrá!!!!

Mackoo, ez a diéta nem is rossz ötlet. A múltkor a párom is így fogyott 2 kg-t, bár akkor elég rosszul volt, de utána meg úgy örült neki.

Én sose voltam egy nádszál alkat. 75,5 kg-val kezdtem a terhességet és 85 kg-val mentem szülni. Mondjuk ez a 10 kg rögtön le is ment, most pedig 71 kg vagyok. Igazából nálam is az a gond, hogy imádok nasizni, ráadásul általában esténként jön rám egy kis "úgy ennék valamit", egy kis nápolyi, egy kis csoki, túró rudi stb. De én egyenlőre nem izgatom magam a súlyom miatt.

Pusza,
Tünde
rtünde

Lányok, már ne is haragudjatok! De menjetek a ....ba a hatvan egynehány kilókkal....

MI AZ??? SEMMISE!!!!!

Én az IVF töl rögtön 53ra szaladtam (saját mérleg szerint) Kósa prof. privátja szerint a végén a 74-et rugdaltam. Szülés után 2 nappal kincstárin a folyosó végén 65-öt mértem...és nem is sírok...csak azóta nem mérem magam...
O.K. tudom, két hétig mérés nélkül kibirni nem nagy trófea és hallak benneteket: Majd egy 5-6 hónap múlva mutassd magad, Timili!

Addig is inkább a szülés elött 1 nappal készült képen látható méreteimmel dicsekszem. (-nék, ha férj összehozná kamerát és laptopot)

Kicsit szégyenlem magam hogy már nem sok közöm van a Schöfihez, mégis ezen a topicon dumálok, de MOST TÉNYLEG! MI LEGYEN???
timili

Sz'asztok mamikák!
Köszi a gratulációkat Iván cérevicshez, most nem azér' mert az én unokámKép, de élőben sokkal szebb, ezek a képek azért lettek feltéve, mert kisebb felbontásúak... tényleg sokat változott, már nem nyeklik-nyaklik ha felveszi az ember, nem hízott sokat, de masszívabb lett.

Súlyprobléma: Mackoo tényleg nagyon szuper érzés, ha az ember két napi hányás-fosás után másfél kilóval könnyebb, a baj csak az, hogy ez nagyjából mind folyadék, ami pillanatok alatt vissza is jön, ne lepődj meg. (Előre szólok...) Augmentin: tudtommal ez az az antibiotikum amit szoptatós anyák is szedhetnek - ha muszáj.

De hogy valami épkézláb tanácsot is adjak a fogyáshoz: nekem két éve kezdődő diabéteszem lett, irtó szarul éreztem magam, amit csak fokozott az, mikor a doktornő elmondta, hogy ezután mit ehetek mit ne, meg hogy milyen következményekkel számolhatok... (előzmény: hirtelen indíttatástól, semmi külső segítséget nem kérve abbahagytam a 30 éve tartó doháynzást, HELYETTE elkezdtem Pilóta kekszet zabálni levezetésképp, két hét alatt rámjött plussz 6 kiló, aztán a rosszullétek... stb)
No akkor megtanultam, hol a magyarok istene. Én aki egész életemben imádtam enni, innentől kezdve minden egyes falat előtt számolgattam a szédhidrát és cukorértékeket... nem ragozom, egy hónap alatt tök depressziós lettem, aztán az lett a vége, hogy ujra elkezdtem dohányozni, de addigra a diéta bizonyos elemeit már megszoktam, és tartottam. Akkor már az sem érdekelt, hogy mibe halok meg jelzem, de én ilyen szigorúan diétázni nem tudok...

DE!!! Ami megmaradt:
-nem eszem cukrot semmilyen formában, azaz nem veszek cukorral izesített üditőt, csak shugarfrei gyümölcsleveket, ásványvizet, szeszesitalból csakis száraz bort, sör, miegyéb elfelejtve teljesen. Ennyit tartottam be továbbra is és lám lám, fél év alatt szépen lement rólam a 6 kiló STABILAN, nem is jött vissza, és nicsak a cukrom is ujra normális lett magától... Egyebekben pontosan azt eszem amit akarok.

Ha nem túl nagy áldozat, akkor mondjatok le a cukorról önmagában meg a süteményekről, próbáljatok cukormentes ételeket enni, a szoptatáshoz úgyis fehérjedús táplálkozás kell és nem cukordús. Ne igyatok SOHA kólát és egyéb szörpöket, ne igyatok sört, mert az egy hízásbomba...

ja és ja és mgegyszer ja!
Egyetek sok nyers fokhagymát, akár magában a szendvicsekhez, akár joghurtba, kefírbe belenyomva pici sóval, a fokhagyma elsőrangú zsírégető!!! Napi 3 gerezd RENDSZERES fogyasztása csodát tesz - no persze nem két hét alatt, de fél év alatt biztosan.

Aztán később, ha tornáztok is, vagy csak egyszerűen többet mozogtok, észrevétlenül lemegy a kismama háj mindenhol. Nicht besaren!Kép
alice_cs

Nuska,
neked külön köszönöm, hogy nem álltál be a kórusba...Kép
alice_cs

Aliz!
Ne idegesíts má'!
Teljesen beleéltem magam, hogy én TÉNYLEG fogytam 1,5 kilót.
Még tartom a koplalást, remélem, lesz valami eredménye.

Egyébként versenyezhetünk abban, hogy kinek mennyi az annyi, de szerintem ezeket a kilókat nem lehet így összehasonlítani, mert nem mindegy, hogy pl. ki milyen magas.
Aztán azt is hozzá kell számítani, hogy ki milyen súllyal indult a terhességnek, mi a megszokott formája. Aki kockás hassal kezdte, az nyilván lehidal, ha szülés után tükörbe néz.
Akinek már eleve volt némi hája, ugyanattól azért nem fog kiakadni.

Tovább, nem csak a súly számít, hanem az is, hogy oszlik el az emberen. Engem pl. baromira zavar a meglógósodás. És ez akkor sem fog változni, ha most váratlanul ledobok egy ötöst magamról.
Ehhez biza torna kell, attól tartok.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Mackooo, hát éreztem én, hogy jönnünk kell, mert Sára még ébren dorbézoltKép
Köszi még egyszer.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

hej kismamák !
arrébb a kg problémákkal!
1. Egy kismama csak szép lehet +10,15,20 semmi.
Szép mert sugárzik róla a kismamaság boldogsága.
/cingár kismama, nem kismama/(ez az én véleményem)
2. Aki pedig nincs megelégedve magával: zöldség+sport minden mennyiségben.
Ez picit fárasztóbb mint 3 krém + 4 egza hidró masszázs.
.....előre lányok előre...Kép
Én_aki_vagyok(valahogy)
én_aki_vagyok

Bezonyám igazad van!
alice_cs

Gyerekek! Ez aztán már minden csak nem Schöfis topic!
Nyissunk egy "vót Schöfis mamák tanácsadója minden téren"-t!
Vagy pl: "okosságok tárháza, mellesleg a Schöfiben szültem"

Hm?
timili

Nyitottam, szabad a vásár!Kép
alice_cs

Sziasztok!

Pzita! Köszönöm az infokat. Az én dokim szólt, nálam volt is glükoz, a másik két lánynak nem szólt a dokija. Egyébként én dr. Herczegh Szabolcsnál fogok szülni. Velem nagyon korrekten viselkedik és nem izgat különösebben a róla kialakult botrány.
Remélem egyben megérjük még az első tanfolyamot. Most vagyunk 33 hetesek, de valami trutyi csendesen szivárog belőlem és a baba feje úgy érzem ennél lejjebb nem kerülhet csak ha kibújik.

Szerintetek fogadjak szülésznőt? Általában azt hallottam, hogy mindegyik szülésznő nagyon aranyos és jól felkészült. Igazán nem is tudom mi alapján eldönteni ha fogadok kit fogadjak, mert a dokimmal együtt újak vagyunk itt. Egy hónappal ezelőtt még a Szt Imrében voltunk, arra a helyszínre van mindent átfogó információm. Kép

Nem tudjátok, hogy mennyi egy személyes, fizetős szoba van? Illetve kb. mennyibe kerül egy estére?
Illetve az igaz, hogy kell csináltatnunk egy 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot, hogy apaként a férjemet jelöljék meg?
multiplusz

Multip: egyszemélyes szoba 6e./nap
Ház.any.kiv igen, friss kell a bébi anyakönyveztetéséhez amit a KH indit, majd a szülést követöen kb. 1 hét múlva hozható el a IX.ker Önkorm.tól (szemben, a Bakáts tér túloldalán) ház. any.kiv. ráérsz akkor is vinni.
Szerintem ha nem fogadsz szülésznöt most, akkor meg van az a sanszod hogy a 36.héttöl szükséges CTG-k alkalmával esetleg mindig más szülésznöhöz lesz szerencséd és így talán el tudod dönteni van-e különösen szimpi, akit szeretnél hogy ott legyen...felkészültségben szerintem mindegyik jó..
timili

Multipusz,

egyébként 2 db. egyágyas szoba van, ha jól tudom. A házassági csak akkor kell ha az eredeti 300 napnál nem régebbi. A szülnővel. kapcsolatban, mindenki egy hónapban 5 szülést vállalhat, és így hó közepe után lehet, hogy már mindenki betelt, de azért lehet, hogy érdemes érdeklődni. Én szeptemberre éppenhogy tudtam foglalani még májusban.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Multiplusz, a szülésznőkkel kapcsolatban általában jók a tapasztalatok. Ebből a szempontból "mindegy" kinél szülsz. Ha viszont szeretnél magad mellett valakit, akit már a CTG-k alatt megismersz, érdemes választani.
Szerintem azért kérdezz rá a dokidnál, az egy hónap alatt biztos volt pár szülése, hátha van valaki akivel jobban szeret együtt dolgozni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Már jártam nálatok, de az utóbbi időben csak be- bekukucskálok.
Multiplusz, én is Szabolcsnál fogok szülni elvileg már bármikor, mert a 39. hetet töltjük. A dokival én is maximálisan meg vagyok elégedve.
szülésznőt választottam, Tóthné Pálfi Andreát, akihez rendszeresen szoktam bejárni CTG- re. nekem ő is nagyon szimpinek tűnik, kedves, aranyos és alapos. minden alkalommal csinál vizeletvizsgálatot is (fehérje) és vérnyomást mér. a doki azt mondta, hogy neki csak egy olyan szülésznő van, akivel nem szívesen dolgozna együtt. én is előjegyeztettem magam az egyágyasra, ha szerencsém lesz, akkor lesz is helyem. a hallottak alapján mindenképp szeretnék fizetősbe kerülni az értékek eltűnése végett. na meg a zuhanyzó/wc is kultúráltabb. nekem azt mondta a szülésznő, hogy 3 db egyágyas van, a többi fizetős 2 vagy 3 ágyas, de abból nem tudom mennyi lehet.

említetted a dokinak, hogy valami szivárog belőled? szerintem mindenképp hívd fel őt a mobilján és kérdezd meg. én nem egyszer hívtam őt privát idejében is privát telefonján és mindig baromi készséges volt.
a baba feje nekem is már olyankor nagyon lent volt, azóta is feszít rendesen, sokszor szívem szerint terpeszben járkálnék:-)

jó éjt mindenkinek!
lexie

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!

Timili
Mindenkinek be kell járnia a kórházba ctg-re? Akkor is ha a dokinak van saját gépe?

Ytong! Hogy is van ez? 4 szülésznő van összesen (úgy hallottam). Fejenként 5-öt vállalhatnak? Az összesen 20 egy hónapban, akkor a többi anyukára ki marad?

Rtünde! Asszem kisajtolok belőle egy nevet.

Lexie! Te mért jársz be a kórházba ctg-re? Ide is oda is kell? Én azt hittem azokat a Fény u. ban csinálja a magánrendelőben. Legalábbis a készülék adott hozzá. Illetve többször láttam már a asszisztensnőt eltűnni 1-1 kismamával ctg-re.
Persze szóltam neki, hogy valami folydogál. El is küldött laborra, meg csinált ultrahangot is. Azt mondja, hogy ilyen nagy babáknál (férjem is én is jóval 100 kg fölött vagyunk és a baba is 30 hetesen 3 kg volt) természetes a koraszülés. Úgyhogy becéloztuk a 36. hetet szüléshez. Persze ha magától nem indul akkor mi sem akarjuk megindítani.

A legjobban attól félek hogy egy békés délelőtt (férjem munkában) fog elfolyni a magzatvizem. Ilyenkor mit tegyek?
A. hívom a férjem jöjjön értem (kb. 30 perc ide az út, 30 perc a kórházba)
B. hívok egy taxit (szerintem hülyét kapna, hogy egy vajúdó kismama hívja és lehet nem is vállalná)
C. hívom a mentőt (nekik nem mondhatom, hogy a Bakáts térre lesz szíves! Bevisznek az ügyeletes kórházba, nem?)

A férjem azt mondta, hogy itthon hagyja nekem a kocsit Kép az én kis drágám olyan naivan kérdezte, hogy a fájás tényleg fáj-e? Kép Mindenesetre eszembe se jut vezetni ilyen állapotban.
multiplusz

Multiplusz,

a szülésznők fejenként havonta 5 MAGÁNbeteget vállalhatnak - ez azt jelenti, hogy akkor is bemennek, ha nincsenek ügyeletben. Egyébként állandóan van ügyeletes szülésznő, és mind megbízható, rendes.

nem kell mindeninek akórházban csinálni a ctg-t, csak az orvsnak kell látnia a ctg eredményét - gondolom ez nyilvánvaló.

magzatví: ha a szülés úgy indul, hogy elmegy a magzatvíz, akkor hidd el nekem, általában gyors lefolyású lesz. Taxit ne hívj, mert a taxisofőr hülyét kap, ha ilyen nőt kell szállítani, hacsaknem mondod meg előre a rendelésnél, hogy ez van.
Bár egyes vélemények szerint a mnető odavisz ahová kéred, én azért nem bíznék meg ebben olyan nagyon. Legjobb megoldás, ha előre kérsz az orvosdtól egy beutalt a kórházba, és mikor kihívod a mentőt, akkor ezt adod oda nekik
(Szóval én a mentőt választanám, ezzel a beutalóval...)
alice_cs

Szép Reggelt!

Azért járok a kórházba CTG- re, mert így a szülésznővel és a kórházzal is ismerkedek legalább. természetesen amikor a dokihoz megyek, ott is csinálnak, de azért oda nem megyek hetente (a legvégén pedig hetente kétszer). így aztán doki bácsival megbeszéltem, hogy nem hozzá fogok menni ilyen gyakran, hanem a szülésznőhöz.

én is gondolkodtam már azon, hogy mi lesz ha megindul a szülés és éppen mindenki dolgozik. de arra jutottam, hogy valószínűleg rá fogok érni megvárni, míg elindulnak a hívásom után azonnal haza (max. egy óra). addig lezuhanyzom és átnézem a kórházi pakkot. vagy ha ez nem megy, hívok egy taxit, ahol meg is mondom a diszpécsernek, hogy a sofőrt küldje fel, hogy a cuccaim ne nekem kelljen cipelnem. legeslegvégső esetben pedig marad a mentő. ha mész Szabolcshoz legközelebb, akkor kérd meg, hogy a kiskönyved hátuljába írja be, hogy szülés esetén a S-M.- be szállítsanak. ugyanis ők csak így visznek oda. ha nincs erről papírod, akkor bevisznek az ügyelets koriba. én is elintéztettem, mert ha gond van, akkor mindenképp mentőt kell hívni (jó, hát reméljük ilyen eset nem lesz, csak jobb félni, mint megijedni).

én is azt hittem, hogy jó ha a 37. hétig egyben maradunk, mert babucink nálunk is nagy (olyan 4 kg körülire kell számítanunk), de ez nem meglepetés, mert párom 196 cm, én pedig 175 cm. mindketten 3,75- tel születtünk és azt mondják, hogy a szülők születési súlya a baba várható szül. súlya is kb. és láss csodát, kislányunk nagyon jól elvan a mamija pocijában, a 39. hetet betöltöttük (elvileg) és semmi előjele, hogy itt hamarosan szülés lesz. hétfőn zárt volt a méhszáj, még csak fel sem volt puhulva.
no, majd jön ő, ha akar!

voltál már kórház nézőben? szülőszoba, kórterem, stb.- t láttad?
lexie

Alice_cs!

Még hogy indulhat meg a szülés? Tudom fájásokkal, de honnan tudjam, hogy nem a szokásos rosszullét? Ma hajnalban is azt hittem szétszakadok úgy ficerget. Aztán elég erőteljes fájdalmaim voltak úgy 20 percen át, ami maradéktalanul eltűnt. Egyébként ritkának számít az, hogy a szülés a magzatvíz elfolyásával kezdődik? Anyám és anyósom is így szült. Előttem meg nincs más példa, a barátnőim még karriert építenek Kép

Lexie!
Neked se szimpatikus az asszisztensnőci? Tudtad, hogy elküldte a Szabolcs? Állítólag, már csak ebben a hónapban van. A 36. héttől milyen gyakran hívott be Téged magánrendelésre? Illetve neked se ajánlott fel alternatív lehetőségeket gátmetszés, apás szülés, fájdalomcsillapító nélkül, stb.
Mi is fejenként 4 kg-val születtünk. A párom családjában mindenki 8 hónapra érkezik, szóval én már lassan összepakolok a biztonság kedvéért.

Szülőszoba nézés? Nem még csak háromszor jártam ott laborban és soha senki nem említette ennek a lehetőségét, pedig Szabolcsnál érdeklődtem is ez ügyben, de ő azt mondta hogy majd utána kérdez és azóta sincs róla semmi információ. Kinél lehet ilyet elintézni?

A másik dolog ami bánt, hogy Szabolcs azt mondta, hogy ha a baba így nő tovább akkor valószínűleg császármetszés lesz. Én semmiképpen nem akarok császárt. Nem tudjátok, hogy milyen veszélyei lehetnek, ha kitartok a hagyományos szülés mellett?
multiplusz

Sziasztok!

Multiplussz, az a helyzet, hogy a húgom taxi társaságnál dolgozik, ha megmondod,higy vajúdsz, nemvesznek fel,persze ezt csendes hallgatás övezi.
A sogorom viszont mentőápoló, és a mentő ha megmondod,hogy hol az orvosod, oda visznek.Márha van rá időKép

puszi, Léna

nuska

most néztem, milyen hibásan írtam,de közben halászlevezek.BocsKép

nuska

Szép kis család Kép mindent átfogó ismeretet tudtok nyújtani. A taxiról én is így sejtettem, de ez a mentő érdekes megoldás, majd jól beíratom a dokival a kiskönyvbe a koordinátákat.

Köszönöm!
multiplusz

Ugye, mi ilyen "felszereltek" vagyunkKépEgyebként a húgom csecsemőápoló, csak ez(sajna) jobban fizet.
Léna

nuska

Ugye, mi ilyen "felszereltek" vagyunkKépEgyebként a húgom csecsemőápoló, csak ez(sajna) jobban fizet.
Léna

nuska

Multiplussz a szülés 3 féle módon indulhat be:

-fájásokkal: megfogod tudni érezni, hogy ez már az a fájás, de a legjellemzőbb, hogy rendszeresek, és akkor sem maradnak abba, ha a meleg zuhany alá állsz vagy meleg fürdőbe ülsz. Azt mondják, hogy 5 perces rendszeres fájásokkal érdemes bemenni, szerintem meg akkor menj be, mikor te úgy érzed biztonságosbbnak, semmi baj nem történik, ha kicsit tovább vajúdsz a kórházban. (Nem beszélve arról, hogy a rendszeres fájásoknál elmegy a nyákdugó is,amit szintén szreveszel, ez egy kisebbfajta vérzéses rózsaszines trutymó. -ezt elfelejtettem az elején beírni...)
- elfolyik a magzatvíz: ilyenkor a szülés felgyorsul ÁLTALÁBAN. Iyenkor azonnal kórház, minél előbb benn lenni.
-erős vérzéssel: hálistennek ma már ez a legritkább, mert folyamatosan ellenőrzik a kismamákat, ez ÁLTALÁBAN az elölfekvő lepény jele, ilyenkor AZONNAL kórház, méghozzá mentővel, de hangsúlyozom, hogy ez már nagyon ritka.

(Amiket írtam, azok a tankönyvi megállapítások, előfordulhat, hogy elmegy a nyákdugó és a fájások csak másnap vagy harmadnap jönnek, előfordulhat, hogy elegy a magzatvíz és mégis csak egy nap mulva bujik ki a gyerek... de az esetek többségében így van.)
alice_cs

Szülöszoba megnézésére egyszerüen menj be a KH-ba, az elsöre és a felvevö szobán vagy a csapóajtónál egyszerüen szólj hogy itt fogsz szülni, megnéznéd a helyszínt ha épp nem foglalt. Gondolom maajd megkérdezik ki a dokid stb..Én megmondom öszintén, ha megoldható inkább este fele mennék be, akkor egy kicsit nyugodtabb a látogatók meg a nappal ott szaladozók már leléptek, és szerintem a szülésznök is nyugisabbak ha nincs éppen akció.

Szobák:Én a 3.on voltam a lifttől balra az elsö "kórterem" egyik egyágyasában. Állítólag az a nagyobb, de ez is apró volt. Egyébként nam rossz. Növérhívó (már) van és müködik is, söt saját vezetékes telefon is van, tudnak direkt hívni, nem kell drága mobilozni..

Fájások: Nekem este fele fájdogált, de nem annyira határozottan hogy tudja "ez-AZ", éjfélkor leheveredtem, de csak rosszabb lett, majd tanakodtam fél 2 ig, mikoris úgy döntöttem inkább bemegyek a KH-ba lesz ami lesz, majd max. visszajövünk...de engem inkább nézzen meg VKI.
Mikorra beértünk már rendesen fájt, de még mindig azt hittem hátha eltart ez egy jó napot is, akkor meg mindek maradjak. (mindenki 10-12 óra vajudásról beszélt elsöszülöknél)Aztán a Fülöp Ili sz.nö a CTG és vizsg. után mondta: itt 6 körül baba lesz. De valahogy nem akartam elhinni. Nem volt aaaaanyira intenziv még mindig.

De, ugye, a közhely: mindenkinél MÁS
timili

Multip.: engem Szabolcs maga vitt be és vezetett körbe a kórházban. egyik szombaton amikor szabadnapos volt direkt ezért jött be, nagyon meglepődtem, hogy ennyire rendi, mert azt hittem, hogy az majd az ügyeleti napja lesz és mégsem. megmutatta a két szülőszobát (az egyik egyágyas, a másik pedig 3ágyas, függönnyel elválasztva). mondta, hogy alternatív lehetőségek nincsenek a koriban. az apás szülést nagyon támogatja, úgyhogy annak szerintem ő nagyon örülne, ha bent lenne a párod. a gátmetszésről pedig a szülésznőmmel beszélgettem. azt mondta, hogy azt úgyis ott és akkor fogják tudni meglátni, de igyekeznek minél kisebbet vágni.
ha Szabolcs azt mondja, hogy valószínű a császár, akkor biztos indokolt, mert én direkt rákérdeztem, hogy meg tudom e szülni a babát hüvelyi úton, természetesen. és azt mondta, hogy igen. tehát ok nélkül nem fog császármetszést végezni szerintem.
az asszisztens lányt, Juditot én kedvelem, velem nagyon kedves, de azt tudom, hogy már nem sokáig lesz ő. az igaz, hogy ő szülésznő is? mert hallottam Szabolcs asszisztenséről ilyet, de nem tudom, hogy Juditról van e szó vagy egy másik asszisztensről. én havonta jártam hozzá (vagy 5 hetente)a magánrendelésre, a 36. héten is voltam, majd a 38. héten is (de azt én erőszakoltam ki, mert azt hittem jó ha addig egyben kibírjuk). most meg már időpontot sem beszéltünk meg, csak akkor jelentkezem nála időpontért ha nem szülünk hó végéig.
azt mondta, hogy problémamentes terhességnél felesleges gyakrabban menni, főleg, hogy a kórházba járok rendszeresen a szülésznőhöz CTG- re. nekem nagyon szimpi, hogy nem rendelget oda feleslegesen azért, hogy perkáld a vizitdíjat.

a szülés megindulásáról én is tök fogalmatlan vagyok. vagyis elvileg tudom, hogyan indulhat meg, de elképzelésem sincs efelől. de azt hiszem ha majd ott tartunk, érezni fogjuk, hogy ez már az:-)
igaz, hogy nekem így a betöltött 39. héten se jóslófájás, se semmi nincsen. tök jól vagyok, állandóan jövök- megyek, ugrándozok, stb. komolyan jobban érzem magam, mint valaha. szóval ha ez változni fog, szerintem akkor szülünk:-)
lexie

Nekem egyik szülésemnél sem, és a lányom szülésénél sem volt SEMMI előjele annak, hogy szülni fog, részemről azt se tudom mi is a jóslófájás... anno a hasam az utolsó időben időnként sziklásra keményedett, de fájás az nem volt... nekem mindkét lányom a kiírt idő után 3 nappal született fájásokkal, a lányomnál meg a 42. hét elején elment a magzatvíz - de akkor már benn feküdt a kórházban, két nap mulva akarták megindítani, betonkemény méhszájjal... mégis 6 óra alatt megszületett a kisfia a burokrepedés után mindenféle oxytocin stb nélkül.
alice_cs

Sziasztok!

Megint itthon vagyunk. Olvasgattam és megtaláltam az új topikot.
Majd írok oda és teszek fel fotót is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Multiplusz, én is feltettem annak idején ua. kérdéseket, mint Te (apuci, taxi vagy mentő), megtárgyaltam a barátnőimmel is, és mindenki azt mondta, hogy soha többet nem hívnák az apucit haza, inkább a mentő. Nekem is azt mondta az orvosom (Ferenczi), hogy ad egy papírt, és ha azt megmutatom a mentősöknek, akkor oda visznek, ahova kérem. Nekem végül éjjel indult meg a szülésem (fél órán át néztem az órát a 3 perces fájásaimmal, mire felébresztettem a férjem), és autóval mentünk be. Akkor, éjjel fél 3-kor, szerencsére nem volt forgalom... A mentő dugóban is hamarabb beért, mint egy normál autó vagy a taxi.
Polka
polka3

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e a kórháznak honlapja. Ha van, akkor ugyanis még nem sikerült megtalálnom.
Köszönöm: Kriszti
valaki

sziasztok!

hát igen, a legtöbb barátnőm is úgy szült, hogy nem volt semmiféle előjele, egyszercsak elfolyt a magzatvíz.

én nem találtam a kórháznak semmilyen honlapját, szerintem nincsen.

jól tudom, hogy ha sikerült kifognom az egyágyas fizetős szobát, akkor apuci is bent maradhat éjszakára? ez hogy működik? pótágy? kell érte külön fizetni?

ugye az apuka elvághatja a köldökzsinórt? eddig bennem ez a kérdés fel sem merült, mert természetesnek gondoltam, de hallottam, hogy nem mindenhol az. és ugye megvárják míg nem lüktet? és a babát rögtön mellre teszik?
vajúdás alatt járkálhatok a folyosón?

folyton eszembe jut valami kérdés:-)

köszönöm,
Lexie
lexie

Lexie,

az apuka elvághatja a köldökzsinórt ha akarja, azt nem tudom, hogy megvárják-e, de szerintem igen. A babát nem teszik rögtön mellre, amikor kibújt ráteszik a hasadra, ha elér odáig a zsinór, ha nem akkor utána, de csak pár percre, utána elviszik és ellátják, meg téged is, és ha te kész vagy akkor kapod vissza és teheted mellre.
Ha nincs semmi gond vagy nem kell folyamatos megfigyelés akkor lehet a folyosón járkálni, csak párszor raknak majd fel ctg-re, aminél nem tudsz majd sétálgatni.

Az apukás dolgot nem tudom, de ha jól tudom egy olyan egyágyas van ahova befér pótágy.
Vajon mennyi az esélye annak, hogy ebbe a szobába kerül az ember?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Kósa dokinál szült kismamák,
a lányom kérdését tolmácsolom:

Hová menjen vissza a 6 hetes kontrollra? A kórházba vagy a magánrendelőbe??? (Tekintve, hogy a "készenléi díjat" már megkapta, én azt mondtam neki, hogy a kórházba menjen, de tán van valami amiről nem tudok, vagy rosszul itélem meg...)
alice_cs

Lányok, sajna rájöttem, csak akkor van tejcsi ha alszom a Mukival napközben amikor ö is durmol, így bármilyen nehezemre is esik azt hiszem meg kell válnom töletek amig nem normalizálódik a helyzet.

Egyágyas: Ha az, az amiben én voltam - és nagyon valószínű- akkor ugyan oda befér egy pótágy (nekünk kellett bevinni) de ha a pici is fent marad éjszakára, akkor a szobába senki se ki, se be, mert olyan pici.

Én sajnos nem engedhetem meg magamnak h a kontrollra a KH-ban órákat várjak, a Váciba fogok menni.

Más is szenved ha pici sir és nem tudom mi a baja?? Szinte rettegek, mikor felébred hogy mindjárt üvölt. Szörnyü milyen tehetetlennek érzem magam.
timili

Igen Timili, más is retteg. És a csecsemők sírnak ez a nagy büdös helyzet. Ha birod mellel (melllbimbóilag) meg idegileg, akkor legokosabb, ha ilyenkor megszoptatod, ha két hetes kora után sír (és te tudod, hogy jól van lakva), akkor hasfájós, de erről inkább a másik topicban.

(Nálunk már lezajlott 5 hét, és az eleje nagyon húzós volt ám...)
alice_cs

Lexie, Multiplusz!

Én is "Herczeg Szabolcsos" kismama vagyok. Immár a második csemetém fogom nála szülni.
A szülés megindulásáról egy pár fontos dolog, amit jó tudni:
Nagyon sok kismamának a szülés előtti napon már hasmenése van, esetleg állandó pisilhetnékje és nagyon gyakran keményedik a has. Ilyenkor már érdemes figyelni a jelekre. Nem biztos, hogy a magzatvíz elfolyását meg kell várni!!! (Ha én megvárom, akkor a kocsiban szülök a sarki benzinkútnál.) És a fájások sem biztos, hogy rendszeresek lesznek... Amit a könyvek írnak, az a nagy átlag, de arra semmi garancia, hogy Ti is beletartoztok. Nekem az első fájás és a megszületés között mindössze 45 perc volt!!! Senki nem fog kiröhögni a kórházban, ha nem az utolsó pillanatra értek be. Ha valami furcsát érzel, indulhatsz. Tuti, hogy a Szabolcs is ezt fogja javasolni ha felhívod.
A kórháznak nincs honlapja. Különben már megtaláltam volna ennyi keresés után.

VAN EGYÁGYAS SZÜLŐSZOBA IS???? Ez jó hír!
Timi
timi30

Szép Estét!

A kórháznak szerintem nincsen honlapja, legalábbis én sem találtam.

A barátnőim többsége is azt mesélte, amit Te Alice, hogy nem voltak előjelei a szülés megindulásának, egyszer csak elfolyt a magzatvíz. Igaz, legtöbbjük átlag 3 héttel szült a kiírt időpont előtt.

Lányok, ha lesz olyan szerencsém és sikerül egy ágyasba kerülnöm, akkor jól tudom, hogy van arra lehetőség, hogy apuci is bent aludjon velünk egy pótágyon?
Valamint kérdésem még, hogy a köldökzsinórt ugye apuci vághatja el? Eddig nekem egyértelmű volt, mégis azt hallom nem mindenhol evidens ez. továbbá, hogy megvárják míg eláll a lüktetés és csak azután vágják el? És a babát nem viszik el rögtön tisztába tenni, hanem ugye a mami mellére teszik?
köszönöm a válaszokat előre is.
Lexie
lexie

hú lányok, valami gond volt itt nálam, mert nem frissült az oldal és én azt hittem elveszett a hozzászólásom és még egyszer leírtam. bocsi, nem erőszakoskodásból tettem:-) mindjárt vissza is olvasok!
lexie

köszönöm a válaszokat. remélem lesz szerencsém az egyágyashoz, majd meglátjuk!
hát Timi, ilyen gyors szülésről még először szülő kismaminál nem is hallottam, úgyhogy szerencsés vagy.
az általad írt tünetek nekem már vagy egy hónapja vannak. hasmenés, állandó pisilhetnék, stb. viszont se haskeményedés, se jóslófájás. vagy csak nem érzem? ugyanis ezeket talán még sosem éreztem. igaz, menzi görcsöm sem volt sosem. lehet, hogy most majd megtudom ki a magyarok istene? :-)
csak szerdáig maradjon bent a kislányom, mert apucija akkor jön haza külföldről.
ki borotvál és ki csinálja a beöntést? a szülésznő? és a gátmetszést? fura, hogy amikor megyek a szülésznőhöz vagy a dokihoz, ilyenek eszembe sem jutnak. még jó, hogy vagytok Ti, tapasztalt anyukák:-).
lexie

Lexie!
A "fincsi dolgokat" (beöntés, borotválás, gátmetszés) a szülésznő csinálja. Én a borotválást speciel otthon magamnak elintéztem, mert ki nem álhattam volna,ha más bíbelődik ott. A stoppolás az orvos feladata.
Az állandó pisiléhetnék nálam az utolsó éjszaka olyan volt, mintha felfáztam volna. Nem csak az a szimpla "100-szor megyegy egy nap". Ahogy leszállt a buksija a babának, rányomott a lelkem a hólyagomra. A görcsök (fájások) jelentkezhetnek az alhasnál de a keresztcsontnál is. Attól függően, hogyan helyezkedik el a manó. De ne félj! Biztosan érezni fogod.
A köldökzsinórt apuci vághatja el. Ha netán bénázik (mint az én férjem) akkor besegít neki majd a Szabolcs :-)Ja, és persze, hogy csak a lüktetés után vágják el. De ez akkor neked eszedbe se fog jutni. Szabolcs amúgy nagyon rendes a kórházban is. Amíg a férjem egy épkézláb parkolót ment keresni, végig ott volt velem, válaszolt a kérdéseimre, nyugtatott. Én teljesen megbízom benne és a férjem is rá voksolt amikor újra útnak indult a gólya hozzánk.
Ha bármi kételyed van, hogy kezdődik e a szülés vagy ehhez hasonló, mindenképp hívd a Szabolcsot! Ne legyél szégyenlős!

Hallottál arról, hogy, van esetleg lehetőség EDÁ-ra?
timi30

Timi, köszi a hasznos infókat. mi is nagyon meg vagyunk elégedve eddig a dokival. ezért is tartottunk ki mellette és követtük ebbe a kórházba. ő is azt mondta, hogy ha kételyeim támadnának, hívjam őt.
párom nagyon szeretne ott lenni a szülésnél, ő lelki jelentőséget tulajdonít ennek is és a köldökzsinór elvágásának is. kíváncsi vagyok hogy fogja bírni!

igen, van lehetőség az EDA- ra. a szülésznőm összehozott az anesztes pasival (nem jut eszembe a neve), aki mindent szépen elmagyarázott nekem. a tarifáról azt mondta, hogy ha épp nincs bent, akkor 20e ft és bejön, de kétujjnyi a max. amikor még beadhatja és ő kb. 3/4 óra alatt ér be. gondolom a szülésznő majd szól, hogy itt az utsó lehetőség eldönteni. az elsőt EDA- val szülted?
én egy kicsit tartok tőle, ezért inkább megpróbálkozom a természetes dolgokkal, majd ha nem bírom, akkor igénybe veszem az EDA- t.
akárhogy gondolkodom nem jut eszembe az anesztes neve. nem valami egyszerű neve van...
most hányadik héten tartotok? és ez is apás szülés lesz? ha jól tudom, Szabolcs ezt nagyon preferálja. legalábbis ezt vettem ki a szavaiból.
lexie

Sziasztok,

hát már szombatot írunk, már csak a holnap van hátra a doki jóslatából, lehet, hogy az én kicsi lányom olyan makacs, hogy még nem lesz hajlandó kibújni és megvárja a jövő hetet?

Mindegy hétfőn kell mennünk a dokihoz, majd csak mond valamit, hogy miújság. Egyébként jól vagyunk, csak már senkivel sincs kedvem beszélgetni, mert mindíg oda jukadunk ki, hogy reményt keltenek, hogy talán ma este, és ha semmi nem lesz belőle, akkor csak kiborulok. De ha nem beszélek senkivel, akkor jól érzem magam és nem foglalkozom a dologgal, majd kijön ha úgy gondolja, bent nem fog maradni, nem?

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

sziasztok!

Lexie, nem Sorbán dokira gondolsz?Nekem ő csinálta a császárhoz az érzéstelenítéstKép

Puszka, Léna

nuska

sziasztok!

De, Léna Sorbán dokira gondoltam, de talán sosem jutott volna eszembe a neve:-)
lexie

Sziasztok!

Nem tudom, hogy melyiket ki kérdezte, de megpróbálok válaszolni, amire tudok.

Egyágyas szobák. Három db van belőle, mind a három a harmadik emeleten. (I/3, I/4, II/3) Nekem már mind a háromhoz volt szerencsém. Az I/3 iszonyatosan kicsi, a másik kettő jó nagy. Nekem az I/4 jött be a legjobban, mert a nyári nagy melegben lehetett úgy is légmozgást előidézni, hogy én és a baba nem voltunk huzatban, és mégis egymás mellett voltunk. A II/3-ban ez nem kivitelezhető, a babát távol kell tolni az ágytól, hogy ne legyen huzatban. És ez a másfél méteres távolság császár után nagyon nagy tud lenni.

Szülőszobalátogatás. Ahogy leírták, bármikor be lehet menni, ha nincs éppen csúcsforgalom. Ez előre nem igazán kiszámítható.

Apuka, mentő, taxi. Most a harmadik csemetém érkezése előtt megkérdeztem a mentősöket. Azt mondták, hogy a kiskönyvbe kell legyen beírva, hogy melyik kórházban fogsz szülni. Ha benne van, akkor oda visznek. Kivéve, ha olyan a helyzet, hogy oda már nem érnének be veled, akkor a legközelebbi kórházba visznek.

Szülésindulás. Ömlő magzatvíznél illik mentőt hívni, és vízszintes helyzetben várni azt.

Szülésznők. Tizenegynéhány van a kórházban. Egy műszakban egy van benn. Egyébként négyen váltják egymást egy bizonyos ideig (kb. egy negyedév). Aztán jön egy újabb négyes. A nem szülőszobán töltött időszakban ők is osztályon dolgoznak.

Beöntés, borotválás, gátmetszés. A beöntés, borotválás a szülésznő reszortja, a gátmetszés a dokié.

A kérdések el nem felejtése érdekében és mindig felírtam, mikor eszembe jutott. És kis papírkámmal vonultam az aktuális vizsgálatra.

Most más nem jut az eszembe, kicsit már késő van.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Sziasztok!

Judit, remélem már babázol!Kép

Alíz, köszi a Augmentines infót!

Timi, hát a Te szülésed tényleg gyors volt!Kép
Nekem alapos piszkálás után 9kor folyt el a magzatvízem és 10.42re lett meg a baba. Szóval a magzatvíz után szerintem se érdemes sokat várni!

Zita, milyen mázlista vagy hogy kifogtad egyágyasokat!A gátmetszés én is úgy tudom a dokié.

Lexi, Multiplusz, az előttem szült mamik szerencsére leírták itt, hogy szülés indulásra utalhat az is ha nyilal az ember dereka és nem hátrány 1 jó kis hasmenés sem. Én ezekből sejtettem, hogy lehet vmi.Kép
A legtöbben azt mondják, hogy lehet tudni, hogy már szül az ember, de az elejét szerintem először szülőnek nehéz felismerni.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok! Jó sok válasz érkezett, köszönöm szépen, már nem érzem magam olyan nagyon elveszettnek. Kép
Gyors tanácsot szeretnék kérni. Tegnap éjjel méh-összehúzódásaim voltak, legalább egy órán át. A dokit nem ér el telefonon (nyilván műt vagy ilyesmi). Azóta elmúlt és a gyerek is vidáman mocorog, rugdalózik. Ez egy teljesen normális jelenség volt, ami eddig elkerült minket, vagy ez előjele lehet valaminek. Annyira bizonytalan vagyok, hogy azt se tudom, hogy lehet nem is méh-összehúzódás volt, hanem bekeményedett a pocim (ilyen se volt még eddig ezért nem tudom eldönteni)? Bár ahogy tapogattam nem tűnt keménynek. Nem volt kellemetlen, csak fura érzés volt.

A másik nagy kérdésem, hogy a gyereknek mit vigyek be a kórházba? Ruhácskát? Ápoló szereket?

Illetve magamnak a ruhán, könyvön, tisztálkodó szereken kívül kell más egyéb is, ami jól jöhet?

Félek valamit nagyon itthon hagyok. A kórházba a látogatók egész nap jöhetnek, vagy szigorú látogatási rend van?

KétségbeesettMultiP.
multiplusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?