julcsika
Hát az a 4 kiló igazán semmi, ne aggódj!
Nem azért mondom, de az kb. pont a cici a plussz vér, Szonja, a méhlepény meg egyéb dolgok súllya, sztem te nem is hiztál.!
Én imádom a Waldorf salit, sokszor csinálok, de abban van sajt(én többnyire több fajtát teszek bele, simát, füsöltet, stb) meg alma, meg dió hmm én is nagyon szeretem. Ja és sztem abba kell egy icic-pici cukor is(vagy fruktóz).
De azért nyugodtan csináld meg, biztos izleni fog
ikky
Na jó, hogy irod a Jana vizet, meg se néztem, pedig mindig van itthon, a párom azt issza, igaz az izesitett fajtát, de majd akkor veszek simát. köszi a tippet
bodzika
Húú, én imádom az olasz kaját(meg a magyar konyhát is
), bruscettát már csináltam én is, meg a párom nagyon jó pizzát csinál, feldobja (meg el is kapja
) pörgeti meg minden, tiszta látványkonyha.Csak sajna amik a kedvenceim(szalámis-pepperonis, stb) azokat nem tudom enni, már csak a sav miatt se(most nincs savam, de , ha úgy eszek, azonnal lesz).
Háát (ne ijedj meg
), de nálunk rengeteg kaja van karácsonykor, tele mindkét hűtő+ a teraszra is rakok ki kaját, ami nem fér a hűtőbe
(Pl. kocsonya meg ilyesmik).
Általában a menű minden évben ugyanaz,de nem csináljuk máskor csak 1x egy évben, (mivel tavaly nem voltunk, ezért 2 éve evett ilye jót a család utóljára
), szóval ez az alap ami mindig van.
-halászlé(sok hal, ikra, stb-párom nagy horgász , úgyhogy mindig több féle halból készül)
-baconba tekert rántott hal(ponty), krumpli saláta
-gesztenyével töltött pulyka(le szoktuk mérni, átlagba 8-10 kilós
), hercegnő burgonya, áfonya lekvárral töltött alma, libamáj mástétom(ezt hidegen adom hozzá, őzgerinc formába lehűtőm és tálalásnál felszeletelem.)
-pisztráng egybe sütve, citrommal a szájában
-mazsolás rizs(ezt meg poharakba töltöm és olyan szép gömb formában rakom a tányérokra.)
-székely káposzta
-kocsonya(ezt általában másnap reggelire szoktuk, de én nem szeretem)
-beigli
-fatörzs(két félét sütök, az egyik csokis, a másik tejszines, és úgy teszem a tálra, mint a faágakat, megmintázom rajta a krémet, igy olyan, mint a "téli táj" egyik hófehér-havas, a másik csokis-az meg, mint a "kopár" faág.
-francia csokitorta(nagyon finom, tejszines, csokis, meggyes töltelékkel)
-méteres kalács
-túró torta(lehet idén ehelyett sajtkrém tortát csinálok)
Mindig próbálnék változtatni kicsit a menűn, de van aki ezt szereti és követeli van aki azt, szóval sose engednek változtatni.
Elég sok az előkészület nálunk, de mivel az egész család hozzánk jön vendégségbe, igy gyorsan elfogynak a kaják. Másnap, harmadnap mi megyünk vendégségbe, ott meg mindig csomagolnak, hiába mondjuk, hogy nálunk is van kaja, szóval újévig szinte nem is kell főzni.
Egyébként szerintem ez az egyik legjobb dolog az életben, ha nagy a család és összetartó, és igy ünnepekkor összejön mindenki.
Igaz kicsit fárasztó , de megéri.