Új privát üzeneted érkezett!


Kép
bodza2005
 
 


Csomee-kám! Ez a laptető a Tied!!!!!! :wink: :D

Kép
bodza2005
 
 


Bodzikám,
Szuperek ezek a receptek, de pl. nekem most az olasz konyha teljesen tabu...

A tegnapi vacsim egy szép szál nyers sárgarépa, meg egy kaukázusi kefír volt (amit persze a sótartalma miatt nem szabadott volna nekem sem).
tegnap lencsefőzeléket csináltam, szójafasírttal (nem előre bekevert, hanem én csinálom, nincs benne semmiféle szénhidrát, helyette zabpelyhet raktam bele és isteni lett).

A hétvégén olvastam a Kismam különszámban a waldorf saláta receptjét, és úgy megörültem hogy abba nyers szárzeller kell, na azt szerintem ma megcsinálom.

Megméreckedtem reggel :( Még mindig nem állok összességében olyan rosszul, eddig 4,3 kiló a hízás. De nagyon vissza kell fognom magam, mert a hízás üteme ijesztő. Jövő szerdán megyek apánkhoz, addig is odafigyelek, de szerintem hétfő-kedden meg konktrétan szinte koplalni fogok (na jó, azért azt nem, mert akkor Szonja már nagyon rángatja a köldökzsínórt :))
vjulcsi
 
 

 
 

Waldorf fini! Julcsikám! Egyél virtuálisan. :lol:
Nagyon ügyes vagy, ez NEM hízás!!!!!!!!!!
Nem próbálod ki a Vivegát?
Tényleg, a Párodnak nem lenne olcsóbb és könnyebb rendelni valami normális helyről??? Magadnak úgyis mást kell csinálnod. Mennyiből jön ki az ebéd, ha csak Neki főzöl?

Moncsika mindenkit puszil! Ma sokkal jobban van végre, át is tértek az infúzióról kapszulára. Reméli, ma Apánk bemegy Hozzá, eddig még nem volt. Én is remélem, megnézi Őket.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Rencsi! Hűha, még egy picit tényleg bent maradhtna Domi!!! Nem mintha nem várnánk már, hogy lássuk őt!
Hát, tudod, minden tiszteletem a tied, ennél kevesebbet nem tudom hogy lehet enni.... E melett is majd éhen akarok halni...

Chili! Tudod, én most még nem főzök sótlanul, ezért amit te ettél, mégha többnek is tünik, biztos kevésbé hizlaló. 10 órai, uzsi nálatok nincs?
Amit a vizben láttál biztos vizkő is nem??? Itt borzasztó vizköves a viz. De tényleg nem szimpi a gondolat, hogy azt lehörpintse az ember...
Megtaláltad a te prosijaid közt a Cam-ot?

Bodza!!! Ezek isteni fincsinek néznek ki, bár a pana cotta nem épp diétás ahogy igy elnézem! Ahoz a piritósos paradicsomos cucchoz nagyon kedvet kaptam!!!!

Julcsi! Viccelsz??? Nagyon nem állsz rosszul!!! Kezdő súlyom 42 kg. volt, mostmár 45 vagyok. (Ugyanabban a ruhában szoktam itthon is lemérni magam, amibe apánkhoz megyek). Mire 22-23 hetes leszek, rajtam már 5-6 kg. lesz, ha igy folytatom....
Szereted a nyers zellert??? Jaj én meg nem enném, még a levesből is kidobom.
Szójafasirt receptet irsz meg nekem priviben? Lehet, kipróbálnám.

Holnap végre lesz kiskönyvem, hétfőn csapolnak a laborban, szerdán csapolnak meg uhuznak az RMC-ben... Remélem az uhun minden rendben lesz.

Meli! Mi újság, múlnak a rosszullétek végre?

Kata! Nagyon régen irtál!!! Veletek mi újság? Ennyire elmélyülten gondolkoztok a fiúneveken??? :lol:

Kép
kislibus
 
 


julcsika
Hát az a 4 kiló igazán semmi, ne aggódj! :wink:
Nem azért mondom, de az kb. pont a cici a plussz vér, Szonja, a méhlepény meg egyéb dolgok súllya, sztem te nem is hiztál.!
Én imádom a Waldorf salit, sokszor csinálok, de abban van sajt(én többnyire több fajtát teszek bele, simát, füsöltet, stb) meg alma, meg dió hmm én is nagyon szeretem. Ja és sztem abba kell egy icic-pici cukor is(vagy fruktóz).
De azért nyugodtan csináld meg, biztos izleni fog :wink:

ikky
Na jó, hogy irod a Jana vizet, meg se néztem, pedig mindig van itthon, a párom azt issza, igaz az izesitett fajtát, de majd akkor veszek simát. köszi a tippet :wink:

bodzika
Húú, én imádom az olasz kaját(meg a magyar konyhát is :lol: ), bruscettát már csináltam én is, meg a párom nagyon jó pizzát csinál, feldobja (meg el is kapja :lol: ) pörgeti meg minden, tiszta látványkonyha.Csak sajna amik a kedvenceim(szalámis-pepperonis, stb) azokat nem tudom enni, már csak a sav miatt se(most nincs savam, de , ha úgy eszek, azonnal lesz).

Háát (ne ijedj meg :lol: ), de nálunk rengeteg kaja van karácsonykor, tele mindkét hűtő+ a teraszra is rakok ki kaját, ami nem fér a hűtőbe :lol: (Pl. kocsonya meg ilyesmik).
Általában a menű minden évben ugyanaz,de nem csináljuk máskor csak 1x egy évben, (mivel tavaly nem voltunk, ezért 2 éve evett ilye jót a család utóljára :lol: ), szóval ez az alap ami mindig van.

-halászlé(sok hal, ikra, stb-párom nagy horgász , úgyhogy mindig több féle halból készül)

-baconba tekert rántott hal(ponty), krumpli saláta
-gesztenyével töltött pulyka(le szoktuk mérni, átlagba 8-10 kilós :lol: ), hercegnő burgonya, áfonya lekvárral töltött alma, libamáj mástétom(ezt hidegen adom hozzá, őzgerinc formába lehűtőm és tálalásnál felszeletelem.)
-pisztráng egybe sütve, citrommal a szájában :lol:
-mazsolás rizs(ezt meg poharakba töltöm és olyan szép gömb formában rakom a tányérokra.)

-székely káposzta
-kocsonya(ezt általában másnap reggelire szoktuk, de én nem szeretem)

-beigli
-fatörzs(két félét sütök, az egyik csokis, a másik tejszines, és úgy teszem a tálra, mint a faágakat, megmintázom rajta a krémet, igy olyan, mint a "téli táj" egyik hófehér-havas, a másik csokis-az meg, mint a "kopár" faág.
-francia csokitorta(nagyon finom, tejszines, csokis, meggyes töltelékkel)
-méteres kalács
-túró torta(lehet idén ehelyett sajtkrém tortát csinálok)
Mindig próbálnék változtatni kicsit a menűn, de van aki ezt szereti és követeli van aki azt, szóval sose engednek változtatni.

Elég sok az előkészület nálunk, de mivel az egész család hozzánk jön vendégségbe, igy gyorsan elfogynak a kaják. Másnap, harmadnap mi megyünk vendégségbe, ott meg mindig csomagolnak, hiába mondjuk, hogy nálunk is van kaja, szóval újévig szinte nem is kell főzni. :lol:
Egyébként szerintem ez az egyik legjobb dolog az életben, ha nagy a család és összetartó, és igy ünnepekkor összejön mindenki.
Igaz kicsit fárasztó , de megéri. :wink:
chilike1
 
 


ercsikati
Már én is kerestelek..., merre vagy? :lol:

kislibus
De ettem tizóraira egy babánt, uzsira meg egy almát, de azt elfelejtettem. :lol:
A prospektust még nem is kerestem, de utánna nézek.Nem tudod mennyibe került?
A zeller az nem olyan fajta, mint ami a levesbe kell(gömbölyű) hanem zellerszár, amiről julcsi irt, ez hosszú zöld, le kell vágni szálanként, megmosni és bele is lehet mártogatni különböző szószokba, pl: sajtkrémes, tejfölös fokhagymás, stb. Én sok ilyet eszem/ettem, imádom.Tök fincsi. A levesből én is mindig kidobom.

rencsikém
hogy vagy?
Én is mindig készülök felhivni moncsikát is melcsit is, de úgy elmegy az időm mindig...
chilike1
 
 


Juj képzeljétek most jöttem meg, másfél órát sétáltam a kutyával (sajnos csak az egyikkel mert a másik nagyon rosszul van:( ) ebben a gyönyörű időben! Van itt nálunk egy nagyon nagy terület, két kerület közötti senkiföldje, szabadon mászkálnak a lovag, sokan nordic walkingoznak meg repülőznek... szerintem 5 km-t tutira mentünk, nagyon jól esett! Ma nem fájt még a szeméremcsontom, gyorsan kihasználtam :)

Bodzikám,
Hát nálunk a rendelés nem megy. Ebédre a párom így is bent eszik, ahol szerintem elég rossz kaja van (én is ott dolgoztam, szóval ismerem). Ráadásul neki van egy nagyon komoly betegséde, és emiatt nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszik (sok zöldség, cukor, liszt szinte semmi, mindenből teljes kiőrlésű meg barna, stb), emiatt estére mindig főzök neki egészséges kajákat. Csak ugye azért abban van némi szénhidrát, és én este azt nem ehetem már vele...
Ma pl. rántott gombát kért, emellé csinálok még csőben sült brokkolit, meg előtte zöldborsólevest... magamnak pár szem gombát félreteszek, és azt nem rántom ki csak megsütöm. Általában nem okoz olyan nagy nehézséget ez, csak ha nagyon nyűgös vagyok...

Chilike,
Ez a menü, meg ahogy tálalod, fantasztikus! Úgy szeretem, amikor valaki nem csak finomakat főz, de arra is ad, hogy hogyan tálalja az ételt! Csinálj majd fényképeket, nagyon kíváncsi vagyok pl. erre a fatörzs elhelyezkedésre :)
Nálunk nincs ilyen nagy főzés, mert nálunk nincs nagy karácsonyozás, csak párom apukája meg a párja jön délben, aztán már mi megyünk mindenhova este is, meg másnap meg harmadnap is. Délre halászlevelet és gesztenyés pulykát szoktam csinálni én is.
Jaj én úúúúúúúgy imádom a kocsonyát!

Na jó, befejeztem a kajatémát :D

Kislibus,
Szójafasírt receptet nem tudok neked írni, mert én saját kútfőből csonálok mindent általában, és nem is tudom kétszer ugyanúgy megcsinálni. Szójagranulátumot beáztattam, majd összekevertem két tojással, zabpehellyel, sóztam, borsoztam, pirosaranyat tettem bele meg még paprikát... aztán kisütöttem. Fogalmam sem volt milyen lesz, mert most csináltam először, de jó lett :)
vjulcsi
 
 


Sziasztok,

Dolgoztam Olaszországban, egy fél évig a szálloda által és ugye ott ehettem, nem nekem kellett főznöm. Szóval én egy hónap után elkezdtem fogyni a tésztáktól. Pedig délben mindig tészta volt és este volt a 2 fogásos kaja. Érdekes ,de ennek ellenére fogytam. Igaz akkor minden nap ezt ettem, itthon meg azért mást is eszik az ember. Én például töltött paprikát rendeltem első nap mikor hazajöttem. Az hiányzott a legjobban :)

Kata, most ,hogy otthon vagy tényleg nagyon eltüntél, azelőtt minden nap Te nyitottad meg a napot. Jól vagy ugye?

Rencsi,
nagyon izgi , hogy bárnikor indulhatsz! Ha nálad is bejön ez a hidegfront dolog ,akkor ez a hét kilőve. Sőt! Azt hallottam, hogy csak december elején jön vissza a hideg.
miciona
 
 


Moncsikához be sem nézett Apánk és úgy ment el... Mondtam, h hívja fel. Már az autóban ült, amikor elérte. Jó fáradt lehet, h elfelejtette. (Nem csodálom, amiket írtatok a másik topikban...)
Remélem, hazaengedik a kis Csigámat a 7en, ha jól reagál a kapszulára is és már többé nem kell jönnie, csak szülni, időben!!!!!!!!++++++++++++++++++++++

Már nem tudok visszaolvasni, de este jövök és bepótolom.
Puszikák addig is Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.11.19 13:06-kor.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!
Én még uj vagyok de ha nem gond csatlakoznák hozzátok.
kikocsen
 
 


Látom ti is figyelitek a kilokat,nekem is gondjaim vannak vele,multkor mondta a doki,hogy jo lenne odafigyelni,mert nem lessz igy jo.
De olyan nehéz...legalább is nekem.Én 3 kg hiztam a négy honap alatt.
kikocsen
 
 


Jaj elszáált amit még írtam!

Chilike,
neked írtam, hogy hogy haladsz az adventi készülődéssel? Meg hogy az ajándékokat is külön szoktad díszíteni?

Julcsi,
Neked meg azt csak hosszabban, hogy ne viccelj már túl vagy a félidőn és még a megengedett súly felét sem híztad!!
Nehogy aggódj!!

Libus,
Te meg szerintem ehetsz bármennyit amennyi jól esik, csak egészségesen. Szerintem Te nem tudsz annyit hízni hogy kikapj!

Szia KIkocsen!
Mindkét dévais fórumot olvasod vagy csak a babásat?
miciona
 
 


Tegnap a másikat is megnéztem,ma titeket olvastalak.
kikocsen
 
 


Kikocsen,
ez a diéta dolog Dévai vesszőparipája :)
Ugyan nekem még nem jött össze a baba, de később nagyobb meló lenne visszaolvasni ,amit a lányok írnak. Viszont nekem is diétáznom kell ,mert a hízástól emelkedett a májfunkcióm.
miciona
 
 


Ti is az elsö babaát várjátok?
kikocsen
 
 


Akkor drukkolok neked.
Hát igen elég szigorú,de biztos van oka rá.
kikocsen
 
 


Szép napot kivánok nektek,mennem kell vásárolni,benézek majd késöbb.
Drukkolok mindenkinek,hogy összejöjjön.
sziasztok
kikocsen
 
 


kikocsen
Üdv közöttünk és gratula a babához. Kislány -kisfiú?
Igen én az első (kettőt) várom. :wink: :lol:

miciona
Én is dolgoztam régen olaszoknál, igaz én itthon, és én is marhára lefogytam 34-es szoknyát hordtam!!!Szerintem amiatt is van, hogy kaja előtt salátát esznek és igy egyrészről eltelitődik az ember másrészről jobb az emésztés is.Figyú, nekem mondta apánk, hogy egyek napi 2 kanál mézet, az jó a májra állitólag.
ááá ajándék csomagolásban nem vagyok jó, rögtön kiszúrják, hogy melyiket csomagoltam én. :lol: A párom kislánya szokott csomagolni, ő nagyon ügyes csak marha lassú, elszöszmötöl vele, mindig egy csomó ideig.
A fát együtt disziti a család, a csillagot meg természetesen a férjem teszi fel. Idén arany fánk lesz. :wink:


julcsi
de jó lehetett a séta.. :wink:
én is kimozduok kicsit délután, úgyhogy lassan készülödök is.
Figyú, én szoktam úgy "panirozni", hogy csak tojás meg zabkorpa, nem próbálod ki? Az majdnem olyan, mintha kirántanád..
:wink:
Videózni szoktunk, de majd varázsolok képeket a sütikről.. :lol:
Úgyis előre szoktam megsütni,a sütiket, mert aznap már sül a pulyka és mivel nagy ezért "egész napos" sütést igényel.

na lépek, puszi
rencsike-domika páros????



:wink: :wink: :wink:
chilike1
 
 


Chili!!! Mennék hozzátok karácsonyozni!!!! :wink: Nehogymár csak téged szidjon le apánk a karácsonyi menütök eredménye miatt! :D
A zellert semmilyen formában nem szeretem, sem gumót, sem a zöldjét. Egyszer kipróbáltam a zelleres rizst. Ugyanigy vagyok még a parajjal. Minden más zöldséget megeszek, csak ezt a kettőt nem.

Julcsi!de jó lehetett a kutyis séta! Én ebéd után lefeküdtem alukálni, erre az összes kutya rázenditett az utcában (a mienk is) mert jártak a vizesek. No miután kipattant a szemem, most siri csend van....
Most nagon buta leszek, de mi az a nordic walking????
Kutyitoknak jobbulást! Mi baja van?

Nagyon furcsállom attól független, hogy Moncsikához nem ment be Dévisz, persze, fáradt, az ok, de még a korábbiak hozzászólásaiban azt olvastam, hogy ilyen alkalmakkor azért rájuk nézett. :?
Mindenesetre Moncsinak üzenem, hogy kitartás!

Kikocsen! Üdvözöllek én is, te akkor 4 hónapos kismami vagy?

Melcsi! Esetleg, ha van időd, picit irhatnál magatokról, hogy mi újs. veletek! Meg esetleg egy Marci fotót is dobhatnál! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Én is puszillak benneteket!
Julcsika, leesett az állam! Milyen baromi ügyesek vagytok!
Csillike is! Ez "oroszlán" tudás? :lol:
Persze erről már volt szó, hogy mindig ámulok a fözni tudokon. Én csak enni tudok, de azt nagyon! :) Mindig a szüleimhez megyünk szenteste, meg karácsony másnapján, akkor van pulyka, ki nem hagynám. Másnapján a férjem anyukájához megyünk,akkor meg kapjuk a férjem kislányát, este jövünk haza Bpestre, aztán másnap vele is megyünk a szüleimhez pótkarácsonyozni....

Szia kikocsen! Gyere a másik topikba is mesélj magadról! Dévais babád van? Hányadszorra sikerült?
Nekem még nincs babám, talán jövöre sikerül összehozni egyet-kettőt, addig is jövök ide is, hogy ne kelljen túl sokat visszaolvasni! :D
Nagyon jó kis társaság ,szerintem Te is jól fogod érezni magad!
emerenc
 
 


Sziasztok,

Kikocsen,
Üdv itt! Nincs kedved mesélni magadról? hányadik hétben vagy, kisfiú vagy kislány?

Kislibus,
A nordic walking amikor botokkal tempósan sétálnak... biztos láttál már ilyet itt-ott.
A kutya szegénykém epilepsziás, és most már majdnem egy hete folyamatosan rohamozik. Ilyenkor nem tudom vinni sétálni, mert nagyon fáradt, teljesen kikészíti őt a sok roham.

Moncsikának jobbulást kívánok!Örülök, hogy jobban van.
Hát tényleg kellemetlen, hogy nem ment be hozzá Dévisz, de gondolom nem direkt volt... Ennek ellenére Moncsinak nagyon rosszul eshetett ez, emlékszem, én annak idején hogy vártam már, hogy bejöjjön... és ahogy bejött, egyébként el is múlt minden bajom, szerintem lelkileg is jót tett nekem.

Na megyek pihenni. Rencsikém jelentkezz, hogy mi újság veletek, nagyon el vagy tűnve!
Jó éjt!
vjulcsi
 
 


Emerenc,

Na azért én sem vagyok egy főzőtündér, bár mióta itthon vagyok, tényleg sokat 'alakítok'. :)

Na és hogy döntöttél, elmész síelni? Megkockáztatod, hogy befizeted?
vjulcsi
 
 


Julcsi! Szegényke! Nem lehet gyógyszerrel karbantartani, mint az embereknél? Nagyon rossz lehet szegénykének! Mi hozza ki neki a rohamot?

Jelntem megvan a kiskönyvem, szegény Edit rohamtempóban töltötte, mert ment egészségnapot tartani, mondta is, hogy menjek. Szegénynek a nyakába szakadt az egész település, mert a másik két védőnő babázik, még 1-2 év mire vissza jönnek dolgozni. Van ugyan egy új csaj, de az meg nem túlozza el a dolgokat, ilyen közösségi egészségnapokban nincs is bene.... Az iskolát is ő viszi most, egész héten szervezte a suliban a H1N1 oltást. Végigoltani az egész sulit azért nem semmi, neki sem, meg a doktornőnek sem...

Kép
kislibus
 
 


sziasztok

Képzeljétek találtam egy olyat, hogy baba zene, 4 részből áll, de 1cd-n 10 szám van rajta, elsőnek kicsit furán hangzik, mert én nem nagyon szoktam klasszikusokat hallgatni, de végig hallgattam a cd-t és igy már tetszik.Mondjuk ezek olyan relaxáló zenék, de teljesen jól el tudom képzelni, hogy szoptatás, vagy altatás közben ez szól majd.És még a babák is rúgtak 1-2-őt szóval sztem nekik is tetszik.

Ma a babáimmal álmodtam :lol: nagyon jó volt :lol:
Mind kettő barna hajú volt(pedig én úgy érzem legalább az egyik örökli majd a szőke hajam), szóval --jellemző rám, ---hogy azt álmodtam, hogy tök divatos frizurájuk volt :lol: :lol: , egyik az én ölembe ült a másik a pároméba(hát igen jó képességű gyerekek, rögtön ülnek, sőt kézzel majszoltak is valami kaját :lol: ).
tök jó volt, olyan nyugodtan, vidáman ébredtem.

Próbáltam hivni melcsit, váltottunk is 1-2 szót, de pont Marcika kajált, úgyhogy majd később próbálunk beszélni. :wink:

kislibus
Na grtaula, akkor mostmár te is hivatalosan bejegyzett kismama vagy! :lol: (eddig is az voltál különben)

rencsikém hogy vagy?

julcsika
Sajnálom a kutyusod, nekem is van 2. Imádom őket.

emerenc
Na a kajálás is legalább olyan jó, mint a főzés!..ha nem jobb :wink:
Azért is szeretem előre megcsinálni a karácsonyi menűt, előtte való nap, legalább össze érnek az izek,meg szent estére legalább igy tudok enni, amikor főzök, annyit kóstolgatom, stb, hogy eltelitődök.
az izekkel, .
Anyukám sose sütött pulykát, nálunk mindig a hal volt a főétel, de amióta együtt élünk a párommal,azóta sütök én is (vagyis ő süti :wink: ), mert az ő családjukba szokás volt. Azóta én is nagyon szeretem, nagyon finom mártást szokott csinálni a fennmaradó szaftból, hmmm.

Tegnap megnéztük ezt a karácsonyi ének cimű filmet, animáció, 3d-s. Háát én azt hittem egy jó mesét nézzünk, ehhez képest jött a kaszás a gonosz öreg emberért , a holló fekete lóvaival, aminek pirosan izzottak a szemei, hááát mondom ez az én formám :lol: :lol:
Egyébként maga a film nagyon jól meg volt csinálva és a sztorija is jó és tanulságos, csak én teljesen másra számitottam! :wink:
chilike1
 
 


Most csak Szimbáék miatt néztem be gyorsan, de látom, nincs még hír. Remélem, nagyon szép kis tenyértitkuk van. ;-) :D :D
++++++++++++++++++++


Chilibébi! Eszti imádja a komolyzenét!!! (IS!!!!)
Főleg a fúvósok és a vonósok tetszenek Neki!
Még nem volt időm visszaolvasni a babásat + a mailre is válaszolok feltétlenül hétfőig, megígérem.
Cuppppppp addig is!!!
Julcsikám! Neked is!!!
RencsikeDomika?????? Puuuuusssssssssssz!!!

Kép
bodza2005
 
 


sziasztok,

itt vagyok, csak egyfolytában pihenek és koncentrálok, hogy domika még maradjon egy két napot.....olyan durva, mert egy hete el kezdtem "beszélgetni" vele hogy jöjjön ki, erre elindult valami, most meg arra kell koncentrálnom, hogy maradjon...szegény biztos nem érti mi van....
elintéztem az őssejt levételt, úgy volt, hogy nem tudjunk levenni, de aztán a család kifizeti :D
Depis vagyok, hogy mi lesz... mikor lesz már, ráadásul igazából a terhességem 80% bezárva voltam a sok rosszullét miatt, így szerintem most jön ki rajtam...addig kell csak kibírnom amíg megszületik a drága, de a kórházi látogatási tilalom is idegesít....

Ne hargudjatok most inkább megyek, mert nem akarom a rosszkedvemet rátok ragasztani.


sok puszi mindekinek!!!!

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Julcsi! Nem megyek januárban síelni, úgy döntöttem, de hétvégenként, ha lesz hó át ugrunk Ausztriába egy picit landolni.
Nagyon rossz érzés amikor az ember kutyusa beteg. Jobbulást kívánok neki!

Moncsigának szívbéli üdvözlet, jöjjön mihamarabb, mert hiányzik

puszi mindenkinek!

Én is beoltatom magam! Lesz ami lesz!
emerenc
 
 


Sziasztok.

kislibus:hiányoltál.Kedves töled!! :lol: Én jól vagyok.Mostanába már inkább "csak" a hányingerek kínoznak meg ez a fránya gyomorégés.De aludni olyan mélyen tudok mint még soha.Látom megvan a kiskönyved.Most még üresnek tünik,igaz?

chilike:hú mennyi sok fini kaja lesz karácsonykor! Nagy a család? És még így pocakosan is bevállalod ezt a nagy készülődést???

Moncsiga:remélem minden rendben és minél hamarabb hazaengednek!!!!

Rencsim:PIHENJÉL!!!

bodza:ment egy privi tegnap!

emerenc:tudsz síelni? Én még sose próbáltam.Igaz én nem szeressem a telet.Én nyári vízfüggő vagyok. :oops:

Kép
Kép
melánia
 
 


az előbb irtam csomó mindenről, de ez a car nem küldte el..
na mindegy, leirom újra röviden.

Anyukámék is beoltatták magukat és nagyon rosszul lett másnapra. Hényt, gyenge volt, borzasztóan fáj az oltás helye, tegnap nem is nagyon tudott felkellni, pedig nem az a pihenős tipus.Állitólag 3 napig tarthat ez az utóhatása az oltásnak, mára már picit jobban van.Tesóm is beoltatta magát, nála sokkal enyhébb lefolyású volt a dolog, biztos azért, mert fiatal még és erősebb a szervezete. Nála fejfájás, gyengeség, hidegrázás.
A kisfiát is beoltatta, neki abszolút semmi baja nem lett, Hál Istennek.
Már idegeskedtem, hogy nem-e rencsike is carul van az oltóanyag miatt és ezért nem jön. De most megnyugodtam :wink:

Rencsikém
Én még soha nem szültem, de sztem ez teljesen természetes állapot, márcsak a hormonok miatt is, hogy feszültebb, idegesebb vagy.Nyilván új, ismeretlen dolgon mész majd keresztül és már csak ezért is érthető az izgalom. Depis meg biztos amiatt vagy, mert bizonytalanságot érzel. Szóval nyugi, próbálj meg sokat pihenni, Domika meg biztos kicsit csodálkozik, hogy most mi van, de szerintem szót fogad és akkor fog jönni amikor neked is jó.
Nem tudom konkrétan hogy szól ez a látogatási tilalom, de látod, te is bejutottál moncsikához, szóval biztos a férjed is be fog tudni menni hozzátok, főleg, hogy be is van oltva. Ilyenekkel most abszolút ne is foglalkozz!
puszi vigyázz magadra/magatokra
chilike1
 
 


melánia
Én is nyár és meleg függő vagyok, nincs az a meleg amit ki ne birnék(na jó viz azért nem árt :wink: )
Karácsonykor nálunk mindenkinek meg van a feladata, a lakást meg a fát közösen diszitjük(a lakást már hetekkel előtte, a fát aznap), főzést közösen csináljuk, párom nagyon jó szakács, szóval a halászlé meg hasonlók az ő "feladata" én csak a hagymát szelhetem :lol: , panirozni szoktam, meg a tölteléket segitek kóstolgatni(igaz idén ezt kihagyom, a nyers hús miatt, de biztos ők is fogják érezni, hogy jól van-e beizesitve). Sütni már az előző napokon elkezdek, párom lánya segit mindig pici kora óta,és úgy látszik megszerette a sütögetést mellettem, mert már vannak önálló törekvései, ötletei is. :wink:
Az asztal diszitést is közösen csináljuk, mire meg jönnek a vendégek, addigra kirakom a pultra a kajákat és csak át kell tenni az étkező asztalra. Szerencsére van mosogatógépem, szóval azzal nem nagyon kell foglalkznom, de nem étteremként műkődünk, szóval mindenki le tudja szedni a saját tányérját és betenni a mosogatóba. :wink: Egyébként nálunk ez a nők feladata(mi ilyen hagyományosan élünk :wink: ), de szerencsére mindig van segitség, szóval zökkenő mentesen szokott zajlani a karácsonyi vacsi. Az egyetlen "gond", hogy soha nem tudunk 6-kor vacsorázni, mindig 8 körül leszünk kész mindennel. :lol: :lol:
chilike1
 
 


Még azt szerettem volna elmesélni, hogy tegnap a gyomrom eredeti helyén úgy kitolta magát az egyik bébi, hogy kinntről is lehetett érezni. Még a párom is érezte, össze volt kucorogva, a kis hátát tolta ki, nagyon cukika volt.
El is gondolkoztam rajta, hogy nem is értem, hogy van ez, a kismamiknak alul gömbölyödik a pocija , nekem meg teljesen fennt vannak a babáim, szinte a cicim alatt, a gyomrom , bordám magasságában. Igaz az egyik baba a bal oldalon lejebb van , a köldökömnél, de én mindig "kergetem", mert csavarog, apánk meg a sziv uh készülékével azonnal megtalálta. Mondtam is neki, hogy jobban tudja, hol van bennem a baba, mint én. :lol:
Fura, hogy igy arrébb tudják rakni a szerveinket, és csinálnak maguknak helyet. :wink:

Engedélyt kaptam apánktól, hogy elmenjek 4d- uh-ra. Csak azt mondta nem jó sokáig ultrahangozni a babákat, mert felmelegszik a magzatviz. Hallott erről valaki valamit?
Ki hol volt uh-n? Mit gondoltok hova érdemes menni?
chilike1
 
 


ja az őssejt levételéről is megirhatnátok a véleményeteket.
Maga az elgondolás nem rossz, csak én úgy tudom, ogy levehetik és tárolhatják, de nem használhatják fel. akkor meg mire jó?Ráadásul ki a fene tudja, hogy ezek a cégek műkődni fognak-e 20-30-40 év múlva, nem?


na jó már kicsit sok vagyok mára... :lol: :lol:
chilike1
 
 


Chilikém,

kicsit becsokiztam..... :wink: :D :oops: :oops: milka még mindig csodákat tud tenni velem.....

4dn én a Mammutban voltam, mert ott volt a masszázs bérlet és azt váltottuk be, de a Bodza írt a múltkor egy szupi helyet, amit szerintem érdemes lenne kipróbálnod. nem emlékszem a névére, de biztos megtalálod a hozzászólásai között...

Én a 27-28 hét között voltam és megtalálam a méreteket, így ha mész majd te is akkor össze tudjuk hasonlítani :D

Megkérdeztem Apánkat a őssejtről. az az álláspontja, hogy a jövőbeni felhasználás miatt lehet érdekes a dolog, de csak akkor ha nem megterhelő a családi kasszának, mivel mi nem tudtunk volna kifizetni, így lekerült a npirendről. de aztán jött após, aki azt mondta, hogy az ő kifizeti az unokának.....Ami fontos a választásnál, hogy nem szlovák raktározású céget válasszatok, mert ezt Apánk vagy 5-ször elmondta....

nálunk is nagy buli a karácsony 15-16an gyűlünk össze és forgó rendszerben mindig másnál van a szent este de, mi korai vacsit tartunk így 8 körül mindenki már hazaér és szűk körben fejezi be....
Most én jöttem volna, de persze ez most ugrik, ahogy az ajándékozás része is kétséges, mert nálunk mindneki mindenkit megajándékoz és a nagy részét mindig én veszem -találom ki és most nem tudom, hogy lesz, szegéyn párom, már most kész van, hogy ő fog vásárolni....
Mindenki azt mondja a családban, hogy ne foglalkozzak vele, mert most ez az évvége nem a kariról fog szólni, de azért rossz, hogy fogalmam sincs hogy lesz....


Nálunk mindenki az egész család beoltatta magát, (még a keresztapámék is) és senkinek semmi tünetet nem volt, nekem még be sem pirosodott, szerencsére....

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok! És bocsi, hogy eddig nem írtam, de szerdán a védőnőnél voltam, csütörtökön vérvételen, ma pedig mentem a vérkép eredményért, mert hétfőn megyek a házidokihoz, hogy EKG-t csináljon, és belgyógyász véleményt írjon! Szóval kicsit zűrös volt a hetem, de azért már majdnem visszaolvastam! A vérképem nem tökéletes, mert van 4 dolog ami vagy alacsonyabb, vagy picit magasabb, mint a megengedett. Szóval majd hétfőn meglátom mit mond a nagyokos házidoki, aztán meg majd Apánk! December 7-én megyünk újra, addig a fogorvost is le szeretném rendezni. Plussz még keresnem kell egy szuper ortopédust, aki ad nekem egy papírt, hogy a gerincem szét van szállva, és csak altatásban tudok szülni! Nem szeretnék kockáztatni semmit! Sem magam, sem pedig a Gyerkőcünket!

Kislibus!
Aranyos vagy, hogy hiányolsz Chilikével együtt! :) A gyerkőc nevével biztos bajban leszünk, mert nincs olyan sok fiú név ami mindkettőnknek tetszik. :( Nekem van egy favoritom, de még ErcsiAput meg kell győznöm! :) Bár ő két nevet szeretne neki, és a másodikat ő már el is döntötte, és köti az ebet a karóhoz! De majd még kiderül, hogy mi lesz!

Chilike!
A karácsonyi diétának úgy látom nálad is lőttek! Szerintem nálam sem lesz másképpen! Már anyósomék elkezdték ecsetelni, hogy miket fognak főzni Karácsonyra, hát azt hiszem már attól híztam vagy 1 kg-t! :) Lánynevekkel hogy álltok? Úgy ahogyan mi a fiúval?

Julcsika!
Szerintem ne stresszeld magad a kilók miatt! Szerint, ha +15 kg menne rád, az sem lenne feltűnő! Én az első mérlegelésen Apánknál amikor 5 hetes terhes voltam akkor voltam 71 kg. Most a védőnőnél 70 kg. Apánk soha nem szokott szólni, hogy a súlyom inkább lefelé megy, mint felfelé! :D:D:D

Rencsikém!
Ne legyél depresszió! Átragad Domira! Meglátod minden a legnagyobb rendben lesz! :) Apánkkal hogy beszélted meg, hogy nála szülsz, és ha nem tud menni, akkor lép be a "pótdoki"? Szeretnél egyébként Apánknál szülni? Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Aztán dobj majd egy sms-t, hogy mi a helyzet, ha már Domi úgy érzi, hogy veletek szeretne lenni! :D

Emerenc!
Irigyellek, hogy Te el mehetsz síelni! Bár én egyszer próbáltam, de nem fogott meg annyira! Én inkább a nyári vízi sportokért vagyok oda! Imádok úszni, és már búvárkodtam is! :) Azért ha Ausztriában vagy, gondolj majd ránk, és érezd jól magad! :)

Még azt akartam kérdezni tőletek, hogy a 16. heti AFP-re is IH-re mentetek? Mert én 3 hét múlva töltöm a 16. hetet, és nekem bejött IH, ezért gondoltam, hogy oda megyek újra! :) Meg én most arra gondoltam, hogy 2 hét múlva töltöm a 15. hetet, és szeretnék elmenni egy UH-ra oda, amit Bodzi ajánlott, mert legközelebb majd "csak" a 18. héten lesz UH! Szeretném már látni a Drágánkat, hogy minden rendben van vele! :)

Legyen Mindenkinek szép napja, igaz az idő nem a legszebb, de hát mit tehetünk, november vége van!?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ercsikati 2009.11.20 13:57-kor.

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Katám,
hát jó sokáig hanyagoltál bennünket!!!! :cry: igen az IHben volt szerintem mindenki és szuper volt!!!! Szerintem oda menj te is...
persze hogy üzenek, ha idő van! :wink:
most már mindegy hogy kinél szülök, mert a pótdoki is annyira megnyugtató és profi, hogy legalább már ezen nem kell izgulnom.

Chilikém,
még visszatérve a uhra, nekünk is elmondta Apánk sőt másik orvos is, hogy bár nincs hivatalos eredémyn, de nem javasolják a hosszú de a sokszori uh.t meg pláne nem!!! én azt vettem észre, hogy a 4dnél mintha elege lett volna a dominak belőle, mert mindig menekült és hátat fordított, maikor már vagy 20 perce bassztatta a doki, szinte a végén már üldözni kellett az uh fejjel.....még beszéltük is az uhos dokival, hogy megunta kukucskálást....

Kép
rencsi79
 
 


Katám,
melyik eredményed és mennyivel tért el a határtól, tudod nekem is mindig van eltérés, de Apán kmár jól kiokosított, hogy melyik az ami érdekes és melyik ami természetes velejárója a terhességnek.....

Kép
rencsi79
 
 


Rencsikém!

Akkor írok az eredményeket, ahol felkiáltó jel van!

Szérum glükóz 3,4! Érték határ: 3,5-6,1 mmol/L
Koleszterin 5,4! 2,8-5,2 mmol/L
Trigliceridek 1,85! 0,55-1,65 mmol/L
Fehérvérsejt 10,4! 4,0-10,0 Giga/L
Neutrofil 70,2! 50,0-70,0 %

Hát ennyi! Úgy emlékeztem, hogy kevesebb! :?

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Katám:nekem ebből csak annyi jön le,hogy magas a koleszterined.

Kép
Kép
melánia
 
 


Reni ment a privi.
Katám:én meg vashiányos vagyok.De szedem rá a vasat.

Kép
Kép
melánia
 
 


Katám, szerncsére alig vannak eltérések, így nem hiszem, hogy bármi baj lenne, a szérum glükóz a cukrot jelőli, az nekem is volt alcsony nem ilyen kicsit és annyit mondott, APánk hogy ne foglalkozzak vele, a koleszterin meg triglicerid lehet esetleg érdekes, ne egyél túl fűszeres ételeket csipőset, zsírosat, mert mind a két érték erre utal, a fehérvérsejt valami minimális gyulladást jelent, de nem számottevő a neutrofil meg akkor emelkedik, ha gyulladás van volt a szervezetben és megy a küzdelem, dolgozik az immunrendszered, de ez is annyira miimálisan eltér, hogy szerintem ez már lecsengett benned, és lehet hogy észre sem vetted....

Kép
rencsi79
 
 


Rencsim vagy még? Várom a válaszodat nagyon.

Kép
Kép
melánia
 
 


Melikém, írtam neked, csak végig kellett gondolnom a dolgot.
puszi

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!!!

Jaj de nagyon beindultaok! :D

Kata! Hát ha ő már eldöntötte a második nevet, akkor természetesen az első a tied!!! Igy igazságos! Akkor neked a gerinced miatt császármettszés lesz? Hol van szétcsúszva a gerinced és mennyire??
Szerintem nem gáz a vérképed, tényleg csak a zsirosat csök. kell.

Meli! Jó, hogy jöttél! Te nem tervezel plusz uhut? Láttszik már a pocakod ugye?
Üresnek tünik, de pont ezen rötyögtünk Edittel, hogy majd úgyis teleirjuk. :lol:

Rencsi! Tényleg természetesek ilyenkor ezek a hangulatingadozások, persze cseppet sem kellemesek. Domika majd megemészti ezt a csiki-csuki játékot nyugi! És ha lehet szülés után is tarts otthon milka csokit, ha neked ennyire beválik! :wink:
Őssejten gondolkodom én is, párom szerint felesleges, és alapvetően szerintem is, de ha mégis adódna valami 10 év múlva a gyerekünkkel és őssejtel lehetne gyógyitani, akkor egész életemben hibáztatnám magamat, hogy miért nem rakattuk el. Úgyhogy még van pár hónapunk ezen agyalni.

Chili! Majd megirod mi újs. Melcsiékkel?

Én ma olyan csalódott voltam. Már nagyon rég akartam csinálni rántott hekket, ma végre kivettem a fagyiból a filét, felolvasztottam, de olyan vizes volt az egész, hogy csak csuda. Nem számit, bepaniroztam, és megsütöttem. Hát azt hiszitek megsült??? :( Pedig már olyan rég akartam enni...
Még szerencse, hogy csináltam hozzá tojáslevest, mert igy legalább az finom volt.... A hal helyett, meg sültkrumplit ettünk pacsnival meg én zöldséget..... :(

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Kata,
A 18. hétig én sem híztam egy dekát sem.... és persze nem szólt érte Apánk. 15 kiló meg igenis látszana, de ha nem is, akkor is kapnék érte, szóval muszáj odafigyelni. Na majd amikor pár hét múlva te jössz mondani, hogy 'jaj, én is elkezdtem hízni' :). De reméljük te sem fogsz nagyon beindulni, mert utólag korrigálni sokkal rosszabb.

Chilike,
MIt értesz azon, hogy az őssejtet nem lehet felhasználni??? Akkor tényleg totál értelmetlen lenne az egész és pénzkidobás, de szerencsére nem így van. Kb. 80 betegséget lehet ezzel gyógyítani, persze ez egyik esetben sem 100%, de megvan rá a lehetőség.
Mi 100%, hogy levetetjük, valszeg ugyanott, ahol Rencsiék is.

Rencsike,
Máris jelentkezem :)

Kislibus,
Ma este nálunk is valami filézett tengeri hal lesz...

Melánia,
Lassan te is tehetnél fel pocakfotót, már biztos látszik!
vjulcsi
 
 


kislibus:nekem egyébként is van hasam.Rengeteg szurit döftünk bele.Tudod sokszor volt lombikom meg inszemem a Kaáliba Dévisz elött.Milyen jó lett volna ha kihagyom a Kaálit.Akkor már másodjára sikerült volna.Így 10 a hormonkezelések száma.Így én híztam is.Nekem csak az egyik lábam annyi kg mint te vagy. :oops:
Na jó nem,de én akkor is több kg vagyok mint te.Meg magas is.+én mindennap kapom a Clexan szurit apától.Egyenlőre még a pocakomba mert ott csak kicsit fáj.Ez vérhígitó trombozis ellen.
Hát mi múlt héten voltunk uh-on.Dec. elején megyek a dokimhoz magánba,ezt majd látjuk.20hetes uh-ra már van időpontom.
Te hogy vagy? Te is tehetsz képet,írtad,hogy milyen nagy az a 45kg-os testikéd. :wink:

Julcsi:Az elözőek neked is szólnak.PPárod csinálja a halacskát? hm akkor még fincsibb lesz!

Kép
Kép
melánia
 
 


Melánia,
Ezt a szurit meddig kell kapnod? Végig terhesség alatt?

Ez azt jelenti, hogy nem is akarsz képet feltenni? ::(

Áááá, nálunk a párom nem főz, csak néha egy meglepetés reggeli rántottát hétvégén. Megyek is a halat csinálni :)
vjulcsi
 
 


Na jellemző, hogy egész délelőtt magammal leveleztem :lol: , erre most leléptem és mindenki itt termett. :lol:

julcsi
Hát arra gondoltam az őssejttel kapcsolatban, hogy még csomó minden nem legális az őssejt felhasználással kapcsolatban(de lehet rosszul tudom), tudnának belőle szerveket is előállitani meg ilyesmi, ami ugye hasznos lenne, például transzplantációknál, hogy ne kelljen donorra várni, és ezek még sincsenek engedélyezve.
Én ezt kicsit furcsállom, hogy a halottaktól elvárják, hogy felajánják a szerveiket, de a saját vérből meg nem "csináltathat" senki magának szervet. _ Jó ezt nyilván sarkositva fogalmaztam.
Egyébként mi is le fogjuk vetetni, pont ma beszéltük meg. Az ember annyi mindenre költ százezreket, itt meg legalább megnyugtató a tudat, hogy ott van , akármikor kell, bár bizom benne ,hogy "kidobott" pénz lesz és soha lesz rá szükség.
Nyilván szuper, hogy ilyen fejlett a tudomány , de azért ez nagyban üzlet is szerintem, mi is és előttünk még nagyon sokan felnőttek enélkül is teljesen egészségesen .

Hol vetetitek le egyébként? Én a kriót és a sejtbankot találtam.

rencsi
Na ezt jól megérezhetted, mert pont arra gondoltam, hogy ehetnél egy kis csokit! :wink: Jól tetted!
Én is a 27-28. hét között megyek uh-ra, nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz?!
Szerinted akkor szóljak az uh-nál, hogy csak 10-15 percig csinálják, ne tovább?
Megkeresem azért a Mammutba melyik uh központ van és mit irnak róla?

ercsikati
Ne aggódj a vérkép miatt. Nekem soha nincs csillag a vérképemen, de amióta terhes vagyok nekem is volt már, például a cukrom nekem is alacsonyabb és én is vérszegény lettem, kapok vasat.
De nálunk már megvannak a lánynevek(Lili és Molly), csak el is felejtettem megirni. :lol: :lol:
Fiúnevekből nekem a Benjamin, Milan, Maximilian tetszettek volna, de az első nevet a páromról kapták volna.
Én az afp-re nem mentem az IH-ba, hanem megcsinálták itt helyben ahvá vérvételre is járok, csak kell hozzá nőgyógyászati beutaló és a pontos terhességi kór meg súly.De ezt ők ráirják. Azonkivül én is a kombinálton meg a 18. heti genetikain is az Ih-ba voltam.
chilike1
 
 


Chilikém,
a Kriot választottuk. A Mammutba a Biovital Egészségközpontba voltunk szerintem ott 20-25 percig csinálják és az még belefér, de bármikor szólhatsz, hogy elég volt.
Meg vannak a nevek és nem is mondod!!!!de csúnya vagy! :wink:
Nem írod át a vonalzon???

Kép
rencsi79
 
 


Micikém,
átküldöd amit a párommal beszéltetek? Előre is köszi!

Melikém, volt a közösképviselő? okosabb lettél? ha van valami fejlemény, írd már meg priviben!!

Kép
rencsi79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?