Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép

Frissítettem :lol:

Irdab: ne haragudj, nem tudom, hogy maradtatok ki, pedig a képet is megszerkesztettem :oops: :oops: És én is a kamillateát tudom ajánlani, mert gyulladáscsökkentő, sok folyadék, pihenés, illetve az ágymeleg is jó.

Kép

Kép
dbea

És akkor kérek képet:
Sissi, Mimi, Kenderike, Bener, Bimbam, Cscsi, Flake, Noki, Beus, Goldplast, Tündi, Kandi, Ádibaba és Nikó!

Kép

Kép
dbea

Bea :lol: :lol: Tök jó a tabló!!! Vicces tényleg, hogy mennyit változtak! :lol:

Adri :lol: a kamilla tényleg jó, ilyenkor külsőleg, belsőleg egyaránt!!! De szerintem is menj el dokihoz!

Sziszka :lol: Szegény Dani! Remélem, jobban van már! A három gyerkőccel autózás :wink: 8) Igazi nagycsalád vagytok!! Remélem, egyszer nekünk is lesz ilyen boldogságban részünk . Persze most sem panaszkodom, mert jelen esetben ez a csúcs!!

Influ: nekem már t...köm tele ezzel az egésszel!!! Most még tényleg az lesz fa...a, ha azoktól kapjuk el, akik beoltatták magukat... Mondjuk a nagyokos védőnőtől!!! Még a végén nem fogom beengedni a lakásba..... elegeeeeem van ebbbbőőől!!! Ja, és az usziról is emiatt lebeszéltek! Pedig annyira vártam......
Mint az angliai hír is mutatja, már megint nálunk van csak mizéria, és nagyobb a füstje mint a lángja, csak hogy a hatalmas pénzt le tudják kaszálni...ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :evil: :evil: :evil:

Kandi :lol: Tegnap mi is kipróbáltuk az együtt fürdést (apival, én hoztam vittem Zsigit). És: nagyon élvezte! akkorát lubickolt! A kiskád már kicsi neki, végigéri...

húú, csajok, Zsigi azóta is 7-8 órát alszik éjjel!!! Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy így átállt! Olyan klassz!!!

na, megyek vasalni (pelenkatenger)! Vettünk egy új vasalót, mert leejtettem a régit és balesetveszélyessé vált, éés: most tök élvezem a vasalást!
puszkó :wink: :roll:

Kata :lol: :lol: Tengerpartos képet nem tennél fel nekünk????hmm! én mostanában elkezdtem nosztalgiázni a tavaly nyári korzikai nyaralásunk után... és állandóan azokat a képeket bámulom... :P :P már alig várom, hogy szervezhessem a következőt!!
Mesélj, mennyit, merrre sétáltok a kiscsajjal?????? Belelógattátok már a lábacskáját a tengerbe? vagy még nagyon hideg???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Orew :lol: :lol: kecsegtetőek a hírek, hgoy így bírtátok a repcsit!!!! Szuper!! Felvihettétek a hordozót??? vagy kendőben volt???

Jimbone :lol: Tök jó, hogy jobban vagytok!!!!

Angelita :lol: Emmus sem semmi méreteket öltött!!!!! :wink:

Zsizsa :lol: mingyá megnézem Ágit!!! :wink:

madaran

madaran: Dani ma jobban van! Még kis hőemelkedés sem volt! De elviszem dokihoz, mert este volt, és telefonáltunk az óviba, mert az ilyet is kell nekik jelenteni! Szerintem ez nem influenza! Úgy rá hozzák az emberre a frászt! Komolyan máskor nem csinálnak ebből ekkora cirkuszt! Ja és azt mondta az óvónéni, hogy holnapra is kihúzza Danit a tegnapi láz miatt! Amúgy sem vinném be, mert ne szedjen össze semmi erre még pluszba, de akkor is vicces, hogy ennyire megdolgoztatják az óvónéniket ilyen plussz feladatokkal! Tudtommal az új influenza magas lázzal jár, nekünk az nem volt! De lehet, hogy én gondolom rosszul, majd a dokink megmondja a frankót!

kovisziszka

Sziasztok!

Bea !Bocsika,csak azért nem küldtem tablóhoz képet,mert mi se vagyunk még 3hónaposak....na de az a pár nap...
:wink: :lol:
Belcsi 3nappal ezelőtt:
Kép

:lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Anna!Üdv a nagy kádasok köreiben....mennyivel kényelmesebb ,ugye?
Kép?

Sziszka!Daninak jobbulást!

Nekem meg műteni kell a fogam felett...mert sajna sok ciszta van ott,nem lehet lezárni a fogam ez miatt....de eltoltuk januárra...mert áll. 3/4órás műtét (fejem kék-zöld-lila a vésés után)és pár hét fájdalom csillapító miatt nem bizti,hogy megmaradna a tejem...így várunk,amíg nem fáj majd annyira,hogy halaszthatatlan lenne!
kandi72
Budapest III. kerület

Ja és a suliból küldtek egy papírt, hogy lesz egy összejövetel a szülőknek az új influenzáról, meg az oltásról és a gyerekek érdekében menjünk el! Rá akarnak beszélni az oltásra! Komolyan ez tök felháborít, hogy ha nem akarom, akkor miért kell győzködni! Nem érzem magam sz@r szülőnek, azért mert nem oltattam be őket és magunkat! De tök úgy csinálnak!

HA VALAKI ÚGY ÉRZI, HOGY Ő AKARJA AZ OLTÁST, ATTÓL ÉN NEM ÍTÉLEM EL, MERT MINDENKI DÖNTSÖN SAJÁT BELÁTÁSA SZERINT, AHOGY JÓNAK ÉRZI! DE ÉN NEM AKAROM BEADATNI! Ettől érdekes, hogy mások vagyunk mindannyian, senki nem egyforma! Vagy én gondolkozom hülyén?! Javítsatok ki, ha nem jól gondolom!
[/img]

kovisziszka

Mi is nagy kádban fürdünk, mert Ikeás kiskádunk van, és az kisebb, mint a többi! Szóval szerencsére mi is kinőttük! :lol: Ééééééééés, nagyon élvezi a nagykádban a fürdést Dominika is!

kovisziszka

Sziasztok Lányok!

Jó rég voltam én is de sajnos egyik gyerekem meggyógyul a másik beteg lesz. Folymatosan hozza haza Jázmin a nyavajákat sajnos :cry: . Most nem megy egy darabig mert beoltattam h1n1-el és megkapja a másikat is jövőhéten a mi bölcsinkben már volt h1n1-es gyerek és azt mondta az anyukája, hogy nem szeretné mégegyszer átélni. Szóval én beadattam meg magamnak is.

Lányok nem emlékszem hol lesz a babatali pontosan. Azt tudom mikor de, hogy hol azt nem megírnátok nekem?

Nagyon édesek a gyerkőcök és már mindenkié mekkora.
Bea: Nagyon klassza a tabló.

Én is küldök képet.

Sajnos most mennem kell nyüszög Marcus.

Beus

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi ha sok voltam :oops:

Kép
Kép
beusmimi

beus: nagyon jó képek! Nem sok! Jöhet nyugodtan, amennyi csak van! :lol: nagyon divatos, macsós frizurája van Marcusnak! Szép baba ő is! Nagyon megnőtt!

Baccus Csajok! Nemrég szültünk és már mennyire megnőttek a manók és olyan nagyon gyorsan telik az idő, hogy pikk-pakk futkározós talit is kell majd tartanunk!

kovisziszka

jó látni ezt a sok szép babát !!!! nagyon köszi a tablót, nagyon jó ötlet volt !!!
anettoo

Hát a fiamnak szerintem nincs nagy baja, olyan rossz, hogy a hajam égnek áll ma tőle is meg a nővérkéjétől is! :twisted:

kovisziszka

...de legalább az vigasztal, hogy ha ilyen rosszcsont, nem az ágyat nyomja, nincs nagy baja!

kovisziszka

Köszönöm a segítséget, infókat. Sajnos nekem nem ez az első felfázásom :cry:
De eddig mindig antibogyót kaptam rá, most meg azt a szopi miatt nem akarom.
Apa ma a bioboltban kezdett, tőzegáfonya tablettát venni, 2.500.-Ft volt. :shock:
Folyadékot nyomatom, már 4 l-nél járok, és még sört is befogok szerezni.
Éjjel nem sokat aludtam :cry:
Ok lányok menjek orvoshoz, de melyikhez? (Linácska tuti felvagyok fázva :cry: )
Ma Zorát le sem tudom vinni mert 2 percenként pisilek, és senki nem tud besegíteni. :cry: Pedig gyönyörű idő van.
Ma 7 óta fennt volt, aludt 14 percet, aztán már elringattam és most úgy alszik 36 perce. Apa meg ma 6 ig dolgozik, remélem azért jó napunk lesz :? :shock:

Köszi h leírtátok h altattok, de napközben nálunk ez nem működik. Esti szopinál berakom az ágyba alszik, de napközben nem. Nyüszög, aztán jobban felhergeli magát, a végén meg annyira tud sírni h azért nem alszik el.
Pár napja mi is kipróbáltuk a nagykádas fürdést de nem jött be, üvöltött mint a fába szorult féreg.
Leírnátok részletesen hogyan csináljátok, lehet itt is elrontottam valamit :roll: , pedig szeret fürödni.
Én olyan lerobbantnak érzem magam, mindenem fáj, minden porcikám. :roll: (ugye a hátam is be van krepálva)

Jobbulást a betegeknek (Szilvi gyerekei, Beus gyerekei, Kandi)
Nagyon jó nézni a képeket a babákról, csodaszépek egytől egyig.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Mi ma vagyunk 3hósak,hoztam is a képet!:)
Kép Kép

Hétfőn lett mérve 6180g és67cm.Nagyon hosszú fiúcska!:)

Beus,nekünk is iylen a kádunk,csak fehér!:) Én nagyon szeressem! :) Múltkor ketten fürcsiztek benne!:)
Kép
Jobbulást nektek!:) Nagyon helyes kiskrapek Marci!! :)

Adri,átérzem a helyzeted.Én 1x voltam így felfázva 3éve.Olaszországba mentünk szilveszteezni és felfáztam a buszon :? Iszonyat volt...nekem az segített hogy melegítettem a derekam,de nagyon nehezen akart elmúlni.Remélem hamar helyrejössz.
Van teraszotok?Nálunk Zsombi amikor szép idő van,mint ma is,délelőtt a teraszon alszik,3-4 órát lehúz egyhuzamban :)

Anna,de jó,hogy ilyen sokat alszik Zsigi éjszakánként.Nálunk szó sincs ilyenről...2-3x kelünk.
Nekem teljesen rád hasonlít Zsigi :)

Sziszka,aranyosak a gyerkőcök.Oltásos nézeteiddel egyet értek!Nálunk apát kötelező jelleggel beoltották a misszió miatt... :? De én magamat és a gyerekeket nem oltattam be.

Kandi,fogfájás...brr...hátha megúszod a műtétet.Szurkolok!NAgyon édes Belcsid!:)Szép nagy szemei vannak! :)

Jimbone,jajj de jó,hogy nincs több Dévény :wink: Jó nagy baba Donát!:) Áron hozzáállása változott már?Mei-tai-t használjátok?

Lina,nagyon tuti ez a kép Leviről!:) Köldöke hogy van?

Kép
Kép
tundi24

Orew,nagyon ügyes csajszi volt Zara! :) Család hogy fogadott?

Adri,Zora is nagyon édes.Csini a frizkója!:) Zsombinak meg kezd kikopni hátul.

Dbea,köszi a tablót! :wink:

Ildi,Robika is nagyon aranyos!:) Hogy haladtok a dévénnyel?

Rólunk:Lucus egy kicsit meghült és köhög.Kapott rá sinupretet,de lehet már Zsombira is ráragasztotta. :? Doki nénit majd felhívom,hogy ő is kaphat e a sinupretből.
Na most jó sokat írtam :roll:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Rakom a képet:

Kép
nikó

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Már csak 10 kép hiányik: Sissi, Mimi, Kenderike, Bener, Bimbam, Cscsi, Flake, Noki, Goldplast és Ádibaba!

Kép

Kép
dbea

[quote="kandi72"][ írta:kandi72color=blue]Nekem meg műteni kell a fogam felett...mert sajna sok ciszta van ott,nem lehet lezárni a fogam ez miatt....de eltoltuk januárra...mert áll. 3/4órás műtét (fejem kék-zöld-lila a vésés után)és pár hét fájdalom csillapító miatt nem bizti,hogy megmaradna a tejem...így várunk,amíg nem fáj majd annyira,hogy halaszthatatlan lenne! [/color]

Téged jól elrémísztettek! Nem olyan brutális egy ciszta műtét!!!!
Átéltem és asszisztáltam is hozzá :wink:
Vendég

Bea! Köszi a táblázatot!Nagyon ügyi vagy!!!

Mabe!Írtam pü-t!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kép Hajnus

Kép Hajnus 1

Na egyébként azért nem jelentkeztem a napokban mert Hajnus kissé megfázott vagy valami hasonló, tortyogott a nózija meg prüszkölt láza nem volt és a szemére is visszajött ami régebben is volt így a jobb szeme könnycsatornáját át kellett mosatni, szegényt nagyon sírva hozták vissza alig tudtam megvígasztalni.

Jó lett a tabló Bea ügyi vagy!

Na lépek Fábrit nézni.
Vendég

Sziasztok

minden baba egy kis tündér. Olyan furcsa, hogy még csak most születtek, most meg már mindegyik vigyorog.

Jimbone: Örülök, hogy már nem kell tornára járnotok. Áron megszoktak már a kis öcsit, vagy nálatok is még azért nagyon oda kell figyelni.

Én ma voltam fogászaton, mert tegnap óta fáj. de nem találta a problémát, pedig meg is röntgenezett. Nekem nagyon rosszak a fogaim, de most lehet, hogy az ínyem fáj. na mert persze fogínysorvadásom is van.

dbea: Rakok egy tegnapi képet, mi sem vagyunk még 3 hósak, de nem baj.
ja és köszi hogy csinálod a tablót

Anett, Adri: Azt hiszem ti írtátok, hogy mg ugrálni is szoktatok, hogy elaludjon a baba. Réka van, hogy úgy alszik el, hogy a babakocsival lemegyünk a lépcsőn (kb 10 fok a hátsó kerekek ugranak picit) és vissza. De van hogy csak a teraszon ugrattatom a babakocsit, ha nem akarom levinni. Vagy nagy lendülettel tologatom ide oda, Ádámnál ez volt a nyerő.

Kép

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Huu de rémes idő van :(

Dbea,mimiéknek azt hiszem nincs netjük..legalábbis vmikor ezt írta,hogy nem lesz egy darabig..nem? :roll: Szokott vele vki sms-ezni?Esetleg mms-ben küldhetne képet Regiről!:)

Piroska,nagyon édes Hajnus!:) Sajnálom az átmosást,reméljük többször már nem kell neki!!!

Ádibaba,micsoda nőcis szerkója van Rékának! :wink: Tündérke :)

Csajok,akiknek kislányuk van :wink: Lucáról van egy nagyon szép overálunk,alig használtuk,zsákként is használható,eladnám 2500ft-ért+ a postaköltség 680ft. Esetleg ha tudtok vkit aki nem is szokott írnid,e érdekelhetné jelezzetek már nekem :) Köszike..és bocs,hogy ilyeneket írok a topikba.../ eredeti ára 7000ft-on felül volt/
és ime egy kép: Kép
Annyi picike hibája van,hogy a kapucni madzagja beleakadt a tépőzárba és egy kicsit kobolyhosodott.2 telet is kibír az átalakíthatósága végett.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

piroska: Szegény Hajnus! :( Reméljük többet nem kell átmosni!
Dominikát is kellett volna vinni, de én még várni akarok! Elvileg magától is helyre kell jönnie, de már valamelyik nap annyira csúnya volt neki, hogy mondtam apának, hogy inkább csinálják meg neki is, mert dörzsölte a kis kezével és nagyon kipirosodott! Anyatejet kell csöppenteni, vagy ha nem sikerül bele, legalább bekenem! És viccen kívűl, most majdnem helyrejött! Bár elég nehéz belspricelni, néha az egész pofija tejes! :lol:

Babácskák nagyon édesek! :D

kovisziszka

én is itt vigyorgok, milyen édesek lettek a bébijeink!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bea :lol: még egyszer: köszi, hogy megcsináltad a tablót!! Visszanéztem az újszülötteset is! Vicc, hgoy mennyit változtak, hgoy kialakult a kis arcocskájuk. Újszülöttként még tökre hasonlítanak egymásra, most meg mindegyik egy külön kis egyéniség!!!

Kandi :lol: Majd csinálok képet, tegnap is nagyon élvezte!

Adri :lol: Remélem, jobban vagy már! azért valakit kellene hívnod, hgoy el tudj menni dokihoz!
Fürdetés: api lezuhanyzik, beül a kádba, én meg törcsiben odaviszem, aztán api felé fordítva szép lassan beleteszem a vízbe: láb, majd popsi, aztán hátacska. Ott van a pelus is, hgoy biztonságban érezze magát. Nagyokat fog lubickolni, meglátod, mert tök szabadon tud lebegni a vízben.... Mi asszem már nem térünk vissza a kiskádhoz! :wink:

Tegnap elmentünk egy túlméretezett sétára (azt hittem jóval rövidebb lesz), és két és fél órásra sikeredett. A végére teljesen kiakadt a drága!!! még egyszer nem leszek ilyen hülye..... :roll: én meg csutkára leizzadtam, mert hazafelé szinte futottam a kocsival, viccesen nézhettünk ki... :shock:

madaran

Tünde :lol: :lol: végre, hogy jelentkeztél ! :wink: Jó az együttfürdős kép!!!!

madaran

kérdés :?: :?: :?: mit vesztek/adtok a prüntyiknek karácsonyra???? Egyelőre az égők a fára, amit vettünk, annak biztosan örülni fog, mert fényes és színes....
ötlet?

madaran

Sziasztok!

Bea egy kép Liviről. Köszönöm.
Kép
Share Your Pictures!
Livi megkapta 4 hós oltását is már, megint belázasodott estére. Ma végleg elhagyhatjuk a terpesznadrágot, rendbe jött csípője. Egyébként még mindig olyan tündér mint volt, eszik alszik játszik és jó sokat van ölbe. Kedden megyünk mérelelésre is szerintem tökéletesen fejlődik.

Gyerkőcök nagyon édesek a képeken jó nézegetni őket.

Kenderike
Kép
kenderike

Lányok, ti a gyerekruhákból hogy mossátok ki a gyerekkakit? Nálunk előfordulnak balesetek, pl kifolyik a pelusból, és hiába áztatom, mosom, nem jön ki...

A karácsonyi ajándékon én is gondolkodom, de még nem jutottam semmire.

Kép

Kép
dbea

Zsizsa: Megneztem a videot Agirol. :) Zara most egy par napja pontosan ugyanezt csinalja! :) Kiegeszitve egy kis nyelvnyujtogatassal. :)

A csalad nagyon kedvesen fogadott minket. Zara persze mindenkit levett a labarol. Jo fej mindenki! Sokat beszelgetunk estenkent. Egyutt vacsorazunk. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerköcök!

Szegény Hajnus...bizti fájt neki!Simi a búbjára!

Anna!Én már elkezdtem vásárolgatni....fogdosós dolgokat...csörgőt stb. Textil építő kocka...amivel ugye mi fogjuk szórakoztatni stb.

Bea! Áztasd be hideg vízbe....szigorúan hidegbe...és kb. fél óra múlva le tudod dörzsizni...puhább körömkefével a durvább részt....és csak utána tedd be a mosógépbe!
kandi72
Budapest III. kerület

Nagyon szépek a babák! Bea köszi a tablőt, annyira látszik rajtuk, hogy egyidős gyerekek:).
Zsizsa, Mira is így beszélget:). De inkább kacarászik.

Tegnap délután kaptuk meg a 3 hós oltást, és a prevenart, Mira teljesen besokallt estére/éjszakára, úgy sírt mint még soha, másfél órát mászkáltam vele, de a végén kúpot kapott, csak úgy tudott elaludni. Ma is sokkal nyűgösebb, kicsit megijedtem, hogy így hat rá ez a 2 oltás... Nektek nem volt semmi ilyesmi az oltások után? (Láza nincs, nem is volt.)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Tündi:

Mekkora az overál? Nekün 1 74-es van de kell mellé egy váltás mert ami kisebb volt az végig érjük, mondjuk az zsák.
nikó

Irdab,
én akkor is urológiára mennék. Háziorovos ezzel nem tud mit kezdeni, de a nőgyógyász is egy lyukkal odébb kompetens :lol: Ja, és engem anno Lili "vesegyógyásza" felvilágosított, hogy olyan nincs, hogy felfázás, meg hogy valaki hideg kövön ül, és felfázik, csak hugyúti fertőzés van :lol:

Na mi túl vagyunk mind a két gyerekkel a Heim Pálon, tegnap Lilinél minden ok volt, januárban még lesz egy vérvétele, májusban UH, ha ezeken minden ok, akkor majd még 2011 májusában minden vizsgálatot újra csinálnak, és ha nem nőtt a veséjén a heg, akkor nem kell többet menni. Ha nem hegesedett volna, akkor már most nem kellene többet jönni, de ezt még kontrollálják.
Levikével meg megszívtuk kicsit, fél órát voltunk a doktornéninél, nagyon alapos volt, átnézte, kikérdezett..., az tény, hogy masszívan refluxos, de mivel ettől függetlenül hízik, és nem maródik egyenlőre fel a nyelőcsöve, így gyógyszert nem kap. Viszont ott helyben elküldték vérvételre a tejallergia miatt :cry: Először nem jött ki a vére, mert már 3,5 órája nem evett, engem meg csesztettek, hogy miért nem itatom vízzel. Mondtam, hogy szopis baba. És hogy ezt a hülyeséget, inni akkor is kell... (legalább 55 éves volt a laboros csaj). Feladat: itassam meg, és fél óra múlva megpóbálják. Na volt nálunk tápinak víz, mindig van, hátha kell, abból ivott fél decit, meg meg is szoptattam, mert nagyon éhes volt. Akkor meg azért csesztek le, hogy miért szoptattam meg, így is elég sűrű a vére. Én hülye, hát mertem feltételezni, hogy az anyatej is folyadék :oops: :oops: :oops: Na mindegy, fél óra múlva már sikerült, jött is, csak nagyon lassan sikerült a 3 kémcsőt kivarázsolni belőle. Szegényke azóta meg alszik.
Ja, és etetések között kell neki adni egy-egy kanál őszilét, almapépet. Persze nem egy teljes étkezésnyit, csak annyit, hogy a kakin segítsen. Én pedig fél éves koráig várni szerettem volna, mondtam is a doktornőnek, aztán megegyeztünk, hogy nem elválasztani kell a gyereket, hanem megismertetni a kanállal, ízekkel, hogy mire fél éves lesz, elfogadja a tejen kívüli kajákat is, mert a refluxán majd a főzelékek fognak igazán segíteni. Na meg a kakit is inkább ezzel varázsoljuk ki, mint "gyógyszerekkel". Kapott még valami ProKid nevű probiotikumot, az is a kakilást fogja segíteni.
És ami meg nekem szívás, hogy a dec. 18-i kontrollig annyira tejmentesen kell étkeznem, hogy se felvágott, se virsli, semmi amiben csak egy pici tejtermék is van, hogy lássák a különbséget.

Tali még egyszer: November 28. 10:00-13:00 Babapihenő, Budapest II., Retek u. 30.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,
én akkor is urológiára mennék. Háziorovos ezzel nem tud mit kezdeni, de a nőgyógyász is egy lyukkal odébb kompetens :lol: Ja, és engem anno Lili "vesegyógyásza" felvilágosított, hogy olyan nincs, hogy felfázás, meg hogy valaki hideg kövön ül, és felfázik, csak hugyúti fertőzés van :lol:

Na mi túl vagyunk mind a két gyerekkel a Heim Pálon, tegnap Lilinél minden ok volt, januárban még lesz egy vérvétele, májusban UH, ha ezeken minden ok, akkor majd még 2011 májusában minden vizsgálatot újra csinálnak, és ha nem nőtt a veséjén a heg, akkor nem kell többet menni. Ha nem hegesedett volna, akkor már most nem kellene többet jönni, de ezt még kontrollálják.
Levikével meg megszívtuk kicsit, fél órát voltunk a doktornéninél, nagyon alapos volt, átnézte, kikérdezett..., az tény, hogy masszívan refluxos, de mivel ettől függetlenül hízik, és nem maródik egyenlőre fel a nyelőcsöve, így gyógyszert nem kap. Viszont ott helyben elküldték vérvételre a tejallergia miatt :cry: Először nem jött ki a vére, mert már 3,5 órája nem evett, engem meg csesztettek, hogy miért nem itatom vízzel. Mondtam, hogy szopis baba. És hogy ezt a hülyeséget, inni akkor is kell... (legalább 55 éves volt a laboros csaj). Feladat: itassam meg, és fél óra múlva megpóbálják. Na volt nálunk tápinak víz, mindig van, hátha kell, abból ivott fél decit, meg meg is szoptattam, mert nagyon éhes volt. Akkor meg azért csesztek le, hogy miért szoptattam meg, így is elég sűrű a vére. Én hülye, hát mertem feltételezni, hogy az anyatej is folyadék :oops: :oops: :oops: Na mindegy, fél óra múlva már sikerült, jött is, csak nagyon lassan sikerült a 3 kémcsőt kivarázsolni belőle. Szegényke azóta meg alszik.
Ja, és etetések között kell neki adni egy-egy kanál őszilét, almapépet. Persze nem egy teljes étkezésnyit, csak annyit, hogy a kakin segítsen. Én pedig fél éves koráig várni szerettem volna, mondtam is a doktornőnek, aztán megegyeztünk, hogy nem elválasztani kell a gyereket, hanem megismertetni a kanállal, ízekkel, hogy mire fél éves lesz, elfogadja a tejen kívüli kajákat is, mert a refluxán majd a főzelékek fognak igazán segíteni. Na meg a kakit is inkább ezzel varázsoljuk ki, mint "gyógyszerekkel". Kapott még valami ProKid nevű probiotikumot, az is a kakilást fogja segíteni.
És ami meg nekem szívás, hogy a dec. 18-i kontrollig annyira tejmentesen kell étkeznem, hogy se felvágott, se virsli, semmi amiben csak egy pici tejtermék is van, hogy lássák a különbséget.

Tali még egyszer: November 28. 10:00-13:00 Babapihenő, Budapest II., Retek u. 30.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na ez meg mit csinált?????????? :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Nálunk is ma volt a doktornéni, megkapta Emmus a 3 hónapos kötelező oltást. Szerencsére szinte fel se vette.
Oui, ezek szerint szegény Mira babát megviselte az oltás :(. Állítólag a Prevenar jobban fáj nekik, azt nagyon nem szeretik. Mi abból 4 hónaposan kapjuk majd a másodikat.

A tegnapi szép idő után ma ismét köd és szürkeség... Kimentünk kb. 20 percre, de aztán inkább behoztam Emmust, most a kocsijában szundít.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Anna, Emma karácsonyi meglepije egy zenélő állatkert nevű játék lesz, ez állítólag az állathangokon kívül tud dalokat is. Azért nem tudom pontosan, hogy miket csinál, mert a netről rendeltem és még nem érkezett meg.
Egyébként mi már sok mindennel szoktunk játszani, van Emmusnak puha könyve, sok plüss csörgője, zenélő kütyüjei, labdája -ezekkel szoktam szórakoztatni. Már ő is fog a kezével hébe-hóba, leginkább a textilpelust szokta markolászni :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Oui: A 3 hós oltás Atit is megviselte.Szinte óránkáént fenn volt.Majd reggel adtam neki germicid kupot attól végre megnyugodott aludt szinte egész délelőtt és utána már semmi baja sem volt. Nov 30án megyünk a 4 hós oltásra remélem nem fogunk igy járni.

Karira: kap bébi hengert ill. daloló polipot textil kjönyvet ill. leporellot.Én abból olvastam ill. mesétem Márknak is.
Mi a legtöbb családtagtól pelenkát vagy popsitörlőt lkértünk mivel ruhája van ill. egy csomó játék maradt Márktól is.
Vendég

Nikó,küldtem neked privit.

Oui,nálunk is nyűgös volt Zsombi adtam neki germicidet,de nem nagyon használt,aztán adtam neki egy kis nurofent,és attól aludt egy jót.

Lina,biztosan minden rendben lesz Lili veséjével.Levit meg akkor jól megszenvedtették :( Akkor most tényleg nemsokmindent ehetsz.Kitartás!!!!

Kari:mi vmi olyasmit veszünk,amivel féléves kora után vagy egy kicsivel később tud játszani,mert a csörgőkböl,rágókákból,kislabdából rengeteg van.Lucáról is maradt+kapott újakat is.

Sissi,a csörgős henger jó lesz majd nagyon Atinak!:) Én Zsombit már szoktam rajta hasaltatni egy kicsit,és nagyon szereti :) Luca is mellé szokott hasalni,nagyon cukik :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

1000 éve (= kb. 1 hete) nem írtam, de olvastalak folyamatosan titeket!

Irdab, köszi a köszöntést! 8)

A héten csomó minden történt velünk, azért nem tudtam jönni írni.
Megismerkedtem egy közelben lakó kismamával, akinek 6,5 hónapos a kisfia, velük szoktam mindennap sétálni (kivéve ebben a csúnya, ködös időben). Meg voltunk a munkahelyemen is bemutatni Bettit - persze mindenkinek tetszett. Házibuliban is voltunk, az nem sikerült olyan jól, mert mivel esti buli volt, fáradt lett a picikém és nagyon keservesen elkezdett sírni - haza kellett jönnünk, mert nem volt hely, ahova lefektethettem volna aludni (szerintem idegen helyen nem is sikerült volna elaltatnom). Ma meg shoppingolni voltunk, elvileg magamnak akartam göncöket venni, gyakorlatilag csak Bettinek vettem ruhákat, meg játékot. :roll: Meg elvesztettük az egyik zokniját - valahol leesett (kenguruban volt) és nem vettük észre! :(
De ezekből a programokból sok tanulságot le tudtam szűrni, a lényeg: a napirendben a dél körüli evésnek és alvásnak meg kell maradnia, valamint az esti elalvást nem lehet se kitolni, se idegen helyen (emberek között) véghez vinni.
A mai nap leteszteltem, hogy idegen helyen tud enni Betti, de az utána következő alvás elmaradása nagyon nyűgössé teszi. (Úgyhogy a jövő szombati tali teljesen okés, mert lehet, hogy lesz ott egy etetésem, de nem sokkal utána majd itthon tud aludni. :D )

Kép

Kép
hmbori

Lányok köszi a válaszokat. Sajnos ma is nagyon nyűgös volt Mira, annyira sokszor és hosszan sírt, mintha fájna valamije... Nem tudom, hogy ez tényleg a 2 oltás hatása-e, vagy ettem valamit, amitől görcsöl a hasa (pár napja ettem itthon csinált brokkolikrémlevest, nem bírtam tovább a zöldségmegvonást, lehet, hogy attól sír ilyen borzasztóan már 24 órája?). Sajnos ma alig szopott, a mellemen is őrjöngött, remélem 1 nap alatt nem tud kiszáradni :(

Hmbori, ismerős ez a dolog, hogy bizonyos helyzetekben nyűgösebb a baba, ő mondjuk mindenhol tud enni (játszóházban, játszótéren, autóban, állatkertben) és utána el is alszik, de a nagy nyüzsit nem szereti zárt térben. Ha pl vendégek vannak nálunk, nagyon nyugtalan. Kíváncsi vagyokmit szül majd a babatalihoz, lehet hogy ezért csak nagyon rövid időt tudunk majd maradni.

Ez a csörgős henger jó ötletnek tűnik, lehet hogy mi is beszerzünk egyet.

Kép
Kép
Kép
oui

Köszi szépen a dicséreteket! :)

Villámgyorsan átfutottam a két utolsó oldalt, nem igazán emlékszem, mit írtatok, csak egy-két dolog:

Kakifoltra: ökörepe (gallseife) szappannal átdörzsölni, és kiöblíteni a ruhát, úgy berakni a mosásba, a mosháshoz meg a már említett Denk Mit Oxy Energy (vagy máshonnan beszerzett nátrium-perkarbonát) két evőkanállal. Tutijó. (Elkezdtem végre mosható pelenkázni, és tök jól kijön ezzel a kaki a tetrákból.)

Ági haja: nem nyírtuk le, egyszerre kopaszodik oldalt-hátul, nő a babahaja a feje tetején, és nő a rendes haja mindenhol. Elég érdekesen néz ki... :lol:

Oltás és nyűgösség: az enyéim úgy 1-2 napig voltak extranyűgösek oltások után, mondjuk ők mindig be is lázasodtak. :(

Nálunk ma egész nap megmaradt a köd, a fene az ilyen vacak időbe!

Babák továbbra is nagyon édesek, Bea, köszi a tablót! :)

Jó éjt, és jó hétvégét mindenkinek! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

sziasztok

én is előkerültem csak mostanában nem érzem valami jol magam amiota abbahagytam a szurit folyamatosan fáj a fejem :cry:

csütörtökön mi is megkaptuk a 3 hos szurit nagyon jol viselte Boti nem is lázsodott be :lol:
és 6100 g és 68 cm nagyon büszkevagyok rá ahoz képest h 2730 g és 55 cm jöttünk haza a kh-bol
majd még megprobálok jönni

Margit
Vendég

Sziasztok, sajna nem vagyok jobban :cry: .
Tegnap jobbnak tünt a helyzet, de mára :roll: :cry: . Nagyon fáj ha pisilek, és ott lennt is be vagyok durranva, és vizsgálgatom a pisimet és Linácska igen látok benne homokszerű dolgokat.
Úgyhogy hétfőn az urulógián kezdek. :cry:
Annyira fájok, h nagyon ülni sem bírok. :shock:

Linácska neked volt hasonló problémád ugye? Hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Mert még nem jártam az urulógián.
Megkérem apumat addig sétáljon Zorával amig bemegyek, mert nem akarom bevinni a rendelőbe.

Zora is ma elkezdett olyan keservesen sírni, hogy nem nagyon tudtunk vele mit kezdeni, 1,5 óra után adtam neki nurofent (láza nem volt) úgy megnyugodott és apa karjaiban aludt 1,5 órát.
Most apa levitte sétálni.

Ráadásul 2 napja napi 7x eszik, és annyira leszív. Reggel meg hajnalban 150-130 g-okat utánna meg 70g okat. Vagyis megint visszafejlődünk eggyel többet kelünk hajnalban mint eddig. És bocs h tovább siránkozom, de hajnalban mikor felkelek úgy fáj minden porcikám, h lábraállni alig bírok. Nem tudom mi lehet ez :roll: Jah és ha aludni is szeretnénk akkor már magam mellé teszem hajnalban mert különben végigkoketálja az alvási időt, ott pedig álltalában elalszik.

Jövő héten lesz 4 hónapos hétvégén. A napi adagja kb mennyinek kell lennie egy ekkora babának? Remélem elég a tejem.

Azért tudom mennyi eszik, mert 3 napja elkezdtük mérni, h így megváltozott az étkrzése. Amúgy majdnem 2,5 hónapig átaludta az éjszakát, vagyis, hajnal 4-5-6-7 ig aludt este 8-fél 9töl.És hajnalban még ezek után is ráhúzott.

Ez a guruló henger nekem is tetszik nem is hallottam még róla.
Holnap lesz Tatabányán baba expo, átszeretnék menni hátha van elektromos hintaszék, ha betudnék szerezni egyet "occsóbban "akkor az lenne Zora karácsonyi ajándéka. Persze ha nem tetszenne neki kitépem a hajam, mert még használtan is húzos ára van.

Oui: nekem a 2 hós oltást sinylette meg Zora (3 oltást kapot), 1 hétig volt nyügös utánna.

Tegnap elmentünk vásárolni (apa szabin volt, meg anyós is). Anyós kinnt tolta Zorát mi meg vásárolgattunk. Karácsonyi ajándékokat vettünk, már csak az egyik nagyinak kell meg anyósnak. (nem voltam túl kreatív a fél család törölközőt kap :oops: :roll: ).
Ma meg megyünk a szomszédba du vendégeskedni, remélem Zora bírni fogja, de szerintem nem :? Én sem tudom ogy fogok ott üldögélni :?
Pedig szomszédasszonyom rendesen készül szegény. :roll:

A bolond csaj éppen ordít ki az ablakon, és veri a radiátort, már nagyon unom. :? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

És pár kép: nálunk is bejön a textilkönyvecske:

(a kupit ne nézzétek)
Kép Kép

itt a kiskönyvre koncentrál

Kép

itt pedig a tv nézi :oops: amíg anya öltözik a sétához (max 5-10 perc szokott lenni)

Jah és a 7x evés csak azért "Zavar" mert eddig 6x vagy 5x evett egy nap.

Na bedugulok..............

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?