Szia Timi!
Nos, a házunkat akkor most képzeld el újra
Egy közel 100 éves parasztház. Na látod, biztos nem ilyennek képzelted. Egy tipikus, hosszú parasztház, modernizálva. A dohos szagot ne képzeld hozzá, mert az nincs. Az utcafronti hálószoba fagerendás mennyezetű, hajópadlóval, korhű bútorokkal. A nappalink már teljesen modern, sajnos ott a fagerenda rossz állapotú volt, úgyhogy ott sima mennyezet van, szintén az eredeti hajópadlóval, amit mi csiszoltunk fel, ne tudd meg milyen volt. Akik előttünk itt laktak, azok képzeljétek, nem viccelek, körbe festették az ágyat, szekrényt, így a padló egyik része sárga volt, a másik sötétbarna, szóval szörnyű állapotban. A férjem egy álló napig csiszolta a két szobát, este 11-ig. De megérte. Természetesen már minden a modern kor igényeit elégíti ki a konyhában is, egybe van a nappalival, illetve boltívekkel van összenyitva. Sajnálom pl., hogy nincsen búbos kemencénk, nagy álmunk, a kertben fogunk építeni. Laura szobája pedig teljesen modern, ott laminált parketta van, teljesen fa hatású, új faablakok és ajtók vannak, úgy csináltattuk, mert nem szabványméreteink vannak sehol
Ez a vicces a 100 éves házakban.
Na, most aztán tényleg elkanyarodtam a topik témájától, csak azért írtam le, hogy nehogy egy kacsalábon forgót képzelj el
Nagyon szeretjük ezt a házat, mert parasztház volt az álmunk, lett is, de nagyon-nagyon sok munkánk van benne, talán ezért is szeretjük ennyire.
Nos, Malőr nem fogta meg az egeret, de az egérfogó!!!!! Épp az előbb vitte ki és tálalta fel a macskáknak a férjem. Helyes kis egérke volt, remélem nincs több családtagja már. Holnap átnézi az egész helyiséget a férjem, ma mégsem lett rá idő. Hát ez van, én terveztem, ő meg nem végzett
A h1n1 oltás engem nem érdekel. De ezt szó szerint értsd. Már nagyon bosszant a média hozzáállása, a szenzációhajhászás, pánikkeltés. Ha erről van szó a tévében, elkapcsolom. Remélem azért, hogy kihagy minket. Mi nem oltattuk magunkat, Larát nem oltotta a doktornéni. Ennyi a véleményem róla.
Sikerült még sötétedés előtt kimennetek? Mert nekünk nem, és nincs is kedvem ebben a szar, genya időben kimenni, pedig még egyet babakocsizhatnánk itt a faluban, de az igazság az, hogy az útvonalunkon, ahol szoktam tologatni, van egy rész, ahol rendes úton kell menni, tehát nincs járda. Mondjuk egy kis hátsó utca, de azért csak jönnek autók, és mindig tök félek, hol el ne csapjanak minket. Igaz nem jönnek gyorsan, de hát akkor is. Fel kellene vennem a láthatósági mellényt
Most kellene holnapra zöldséget pucolnom a levesbe, mindig előző este megpucolom, hogy azzal ne menjen az idő vasárnap délelőtt, meg rendet kéne még raknom kicsit.
Tényleg Lányok! Nálatok is olyan a lakás, hogy egész nap pakoltok? Vagy én csinálok valamit rosszul? Mert elrámolom a játékokat a nappaliból, újra idekerülnek, felrakom a kis könyveit a polcra, megint van a földön kb. 5 darab, elpakolom az ebéd romjait, újra kér enni valamit (krémtúró, joghurt). Szóval én egész nap pakolok, és csak egy gyerek van. Jesszus, Annánál három van
Persze, lehet, hogy ő sokkal ügyesebb nálam, és nincs ilyen gondja. De este mikor még el kell mosnom újra a cumisüveget, akkor végiggondolom, hogy ma megint egész nap pakoltam és nincs soha látszatja. De azért igyekszem