Új privát üzeneted érkezett!

Szia d.anna!

Örülök, hogy ideértél. Mi is most értünk éppen haza, sétáltunk másfél órát, mert Laura ma elég keveset aludt délután. De legalább még sötét előtt tudtunk egy jót levegőzni, mert most egész jó idő van.
Nem semmi a történeted a nagyfiaddal kapcsolatban. Nagyon merész voltál, igaz, mi mást tehettél volna. Elhiszem, hogy nem volt könnyű, de minden jó, ha a vége jó.
Annak idején mi is nézegettünk Bánhidán házakat, de amiket néztünk, nagyon kicsi telek tartozott hozzá. A tiétek mekkora?
Jó lett volna Tatabányán maradni, mert a családom ott lakik, de már nem bánom, hogy így alakult, itt is jól érezzük magunkat, és összesen 10 km-re vagyunk Tatabányától. Így is sokat megyünk be, autóval nem távolság de a buszközlekedés is nagyon jó.

Kukásautó :P

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Szia Larianyu!
Nem nagy a telkünk,az szülői házhoz viszonyítva határozottan picinek mondanám.Na de ha neki kell állni lombot gereblyézni... :) Máris hatalmas! :)
Sétálni hogy jártok?Babakocsival?Vagy sétál Veled Laura?
Én meg vagyok lőve Rolanddal olyan szempontból,hogy még nem megy önállóan,babakocsiban meg csak addig marad el,amíg mozog a kocsi.Sajnos itthon az udvarra nem is tudunk ez miatt kimenni :( De nemsokára tavasz lesz,addigra meg már (remélem) szaladni fog! :)
Szia!
Anna
d.anna

Próbáltam vonalzót gyártani,kiváncsi vagyok,sikerült-e?

Kép
Kép
Kép
d.anna

Brühühühü....

Kép
Kép
Kép
d.anna

Á,de jó,most meg sikerült!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok,

Ideértem én is, ma nagyon rohangálós napunk volt, Ági se akart nagyon aludni délután, meg a foga se jött ki még, remélem a holnapi napunk már nyugodtabb lesz!
Krisztina,
Én is dózsakertet és újvárost ajánlom neked, remélem találsz magatoknak megfelelő lakást, gyere nyugodtan írni.
Larianyu,
Nagyon szeretnék Ágival itthon maradni 3 évs koráig, mivel ő lesz az egyetlen gyermekünk, remélem meg is tudom oldani, tudod az anyagiakat is figyelembe kell majd vennünk, de bízom benne hogy megoldjuk valahogy.

Most mennem kell, nyúz a gyerkőc

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Sziasztok!
Olyan jól elszórakoztam itt a vonalzókkal magamban,hogy közben Ro kiborította a csipeszesdobozomat,és egy pillanat alatt csatatér lett!Így jár anya,aki nem figyel... :)Lépek pakolni!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Szia d.anna!

Jófej Ro a csipeszekkel :D
Nyáron, mikor kint teregetek, Lara is szokott segíteni nekem, imádja adogatni a csipeszeket, meg szanaszét szórni az udvaron, na ennek már annyira nem örülök.
Télen nem csipeszelünk :P
A séta nálunk úgy zajlik, hogy jön velünk a kismotor is természetesen, tehát egy darabig motorozik, utána elkezd nyafogni, hogy vegyem fel, na azt már nem, és akkor elkezd baktatni mellettem, vagy elkezdek futni előtte (na nem sokat), és akkor fut utánam, persze én motorostól futok. Utána megint motorozik kicsit, és így tovább. Ma a másfél órából kb. 5 percet cipeltem csak, többet nem is igen bírom, mert nagyon nehéz, főleg motorral :) . Úgyhogy nagyon ügyesen ballag már. Persze, ha valahová sietni kell, akkor még babakocsizunk a városban esernyőre csukhatóval, itt a faluban meg a nagykerekűvel, mert itt a járdaviszonyok borzasztóak.
Írtad, hogy Rolid még nem jár önállóan. Aggodalomra semmi ok, Lara is 14 hósan (kereken) kezdett el járni, na azóta le se lehet lőni. Nagyon mozgékony gyerek, de inkább ilyen legyen mint beteg.

Tinaági!

Elhiszem, hogy szívesen maradnál otthon 3 évig, remélem sikerülni is fog, de hát sajnos a piszkos anyagiakat is figyelembe kell venni. Akkor Ti sem terveztek kistesót? Bár ember tervez, Isten végez.

Kép
larianyu

Sziasztok Lányok!

Olvasgattalak Benneteket! Most csak Krisztinának írnék, aztán később lehet, hogy csatlakozom is (ha befogadtok), de az is lehet, hogy megmaradok csendes olvasónak.
A lányok ajánlották Neked Dózsakertet (ott éltem gyermekkoromban, tényleg jó), Sárberket (most itt élek, és szeretem), Újvárost (az idegen tőlem), de a Gál lakótelep is hasonló paraméterekkel rendelkezik (bölcsi, ovi, suli, vásárlási lehetőség, közlekedés, orvosi rendelő, játszótér, stb). Ha lehetek egy kicsit szent és hajolhat magam felé a kezem :D, akkor csöndben megemlítem, hogy tudok egy konkrét lakást a lakótelepen belül. Ha érdekel írj privit!

Ügyetlen voltam és elrontottam a regisztrációmat. Aki tudja, hogyan kell beállítani utólag az aláírást, légyszi írja meg!

Köszi, sziasztok,
Marcsi
pomano

Ismét Én!

Közben megtaláltam az aláírás beállítását, így köszi, nem kell fáradnotok.

Marcsi
pomano

Szia Pomano!

Mi ismerjük egymást szerinted?

Mert itt már minden megtörténhet! :P

Krisztina, ha érdekel lakás a Ságvári úton esetleg, ami a Gál lakótelep szomszédságában van, minden közel tényleg, ahogy pomano is írta, akkor írj privit, nekem is van egy konkrét ajánlatom!

Kép
larianyu

Jó reggelt!

Most olvasom, hogy nem maradt válaszolatlanul a kérdésem :) Olyan jól esik csajok!! Hm. Most aztán feladtátok a leckét, hogy merre is érdemes keresgélnem, mi nyilván pénzfüggő is.. most hétvégére meg vannak a címeink. Viszont jövőhéten is megyünk, addigra talán-talán sikerül valamit kiokoskodni és az általatok """felkínált""" lehetőségeket is megnézni.

Előre is köszönöm, hogy segítetek!!!

Vonalzó gyártására most nincs időm, de, ha lesz több időm rá, akkor jövök sűrűbben és írok is, ha már ilyen kedvesek vagytok! :wink: :wink:

Örülök, hogy mindenki teljes családban nevelheti a gyermekét!! Felkelt a pici.. majd jövök még!

Puszi!
krisztina2

Sziasztok!

Larianyu!
Nagyon ügyes akkor Laura!A járás miatt nem aggódom,csak ez az időszak kicsit macerásabb.

Tinaági,mi újság Veletek?Ági hamar kidőlt este,hogy nem aludt túl jól délután?

Pomano!
Ha szeretnél,csatlakozz bátran!Szeretettel várunk!

Lányok!Szerintetek nem gáz az,hogy vadidegen emberek(mármint benn a csopistársak anyukái) fogdossák Ro kezét,mikor Annát viszem oviba?A kicsi meg egyfolytában tömi a kezét a szájába.....Lehet,hogy én reagálom túl?Más is van így ezzel?Vagy csak én vagyok ilyen hibásdarab? :) Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre!

Na megyek,intézem a dolgaimat.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Szia Krisztina!
Annyit még gyorsban leírnál,hogy mennyi idős a babád,kisfiú-kislány?Bocsi,ha kiváncsi vagyok,természetesen csak akkor írd meg,ha szeretnéd!
Örülök,ha tudunk Neked segíteni!Ingatlanközvetítőt nem kerestél még?Nekik annyi előnyük van szerintem,hogy az igényeidnek-pénztárcádnak megfelelő lakásokat mutatják meg.Szerintem időt tudnál vele spórolni.
Szia!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Itt vagyok, Ágika alszik, nem tudom mi van vele, de ma is nagyon nehezen aludt el. Hőemelkedése már nincsen, túl vagyunk ezen a fogacskán is :)
d.anna,
megvagyunk jelentem :) , Ágim este 9-kor általában mindig alszik, attól függetlenűl hogy mennyit alszik délután, de az utóbbi pár napban tényleg nem viszi túlzásba a délutániakat.
gyerekgézfogdosás: én is ugyanilyen "paramami" vagyok, én biztosan valahogyan udvariasan hárítanám, ha nagyon fogdosni akarnák, biztosan megértik hogy ebben az időszakban nem túl szerencsés, főleg ha a kis kezecskéje amúgy is a szájában van sokszor. Egyébként én sok minden másban is túl aggódó vagyok, remélem ez majd azért oldódni fog az idővel..

Most lépnem kell, gyorsan eszem valamit, de még leszek később

Kép
tinaági

Sziasztok,

Larianyu,
Neked a szüleid nem laktak itt véletlenűl kertvárosban?
Igen, egy gyermekünk lesz csak, de ez egészségügyi okból van így, ezt itt nem részletezném, ha érdekel priviben leírom neked.
Mi újság veletek, ma mit csináltok?

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok én is, csak ma egész nap futkostunk anyukámmal. Én reggel vérvételen kezdtem, miután beadtam Larát anyukámékhoz, aztán mentünk vásárolni, mert egy héten egyszer járunk, és akkor mindent megveszek egy hétrevalót, utána még további ügyeket intéztünk. Szóval jó kis nap volt eddig, még mindig itt vagyunk anyunál, de mostmár irány haza, mert kezd köd lenni, úúúúútááááálok ködben vezetni.

Krisztina!

Jó lenne, ha csatlakoznál Te is, tényleg mennyi idős a picid? Írj egy pár sort magatokról, ha van kedved.

Tinaági!

Nem a szüleim mindig Dózsakertben laktak, illetve a születésem előtt Újvárosban, tehát Kertiben semmiképpen.
Ha gondolod, várom a privit.

Anna!

Én hülye, bíztatlak itt, hogy ne aggódj a járás miatt, én a 3 gyerekes anyukának :oops: :P
Hát csak jobban tudod már ezeket a dolgokat nálam. Na mindegy mostmár :roll:
A kézfogdosásnál egy durvább még van, amikor nem túl közeli ismerősök, pl. anyuéknál a szomszédok még puszit is adnak a gyerekemnek, na hát attól azért ki szoktam bukni, általában a véleményemet is megmondom. Nem durván, csak, hogy én ennek nem örülök. Volt már belőle sértődés is, na de hát engem ez annyira nem hat meg.
Egyébként nem tartozom a túlzottan paramamikhoz, mert hát ugye két kutya (egyik benti), és két cica is van otthon, és őket is fogdossa Laura, nem tudom mindig mosogatni a kezét, stb. Persze az állatok oltottak, féreghajtottak, úgyhogy azért figyelünk rájuk. Malőr a macskánk olyan jámbor lélek, hogy a Lara viszi mint egy retikült, és hagyja a kis hülye macs.

Valamelyikőtöknek még vannak állataik? Hogy állnak hozzájuk a picúrok?

Anna tőled akartam még kérdezni, hogy Annád melyik oviba jár?

Nem tudom ma még jövök-e, mert még sietünk haza, kipakolás, aztán lassan már fürcsiidő, aztán bezuhanok az ágyba, mert egész délután fáj a fejem, na ezt már végképp nem értem, hogy miért van, eddig csak ráfogtam a melegfronti hatásra, de ma frontmentes nap van, állítólag.

Kép
larianyu

Sziasztok!
Megjártuk Tatát,a legújabb hóbort Norbi részéről,hogy táncolni akar.Tehát most kísérleti jellegel járunk.

Tinaági,nagyon sajnálom,hogy egészségügyi okokból nem lehet több babátok... :(

Pomano-Marcsi:Nem emléxem,hogyírtad volna...Nálatok hány gyerkőc van?Fiú,lány?Olyan öreg leszek nagyon hamar.... :) Bocsi,hogy ilyen kiváncsi vagyok... :oops:
Larianyu!
Bíztass csak nyugodtan!!! :D Az hogy három gyerek van,nem jelenti azt,hogy néha nem akadok meg egy tök egyszerű dolognál...Mint pl. a fogzás.Nem biztos ám,hogy jobban tudom nálad a dolgokat !Sőőőőt!
Hát,pusziosztás azért szerencsére nincs,de sajna nem tudnám "szépen" megmondani a magamét,még ezért a kézfogdosásért sem...Amúgy nem vagyok túl paramami,na jó,egy picit mégis... :)

Kép
Kép
Kép
d.anna

Nekünk van egy keverék kiskutyánk,Norbi szereti,Anna nagyon félt tőle.Aztán ahogy teltek a napok-hetek,úgy szoktak össze.Néha még most is előfordul sikítás :) ,de már nem olyan vészes.Ro meg amint meglátja,mondja hogy Brutta.Becsületes neve kiskutyánknak Brutál...Már "megkeresztelve" kaptuk,de akármilyen kistermetű,illik rá a név.
Anna a dózsakerti oviba jár,most középsős.Kétszer járta a kiscsoportot.
Lassan kezdődik az esti program nálunk is!

Sajnálom a fejfájásod,remélem hamar elmúlik!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

No, kiscicám alszik, én meg tömöm a fejem süteménnyel, pedig azért csak nem kéne, mert elég szépen összeszedtem magam szülés után. :oops:
Érdekes, hogy szülés után egy nappal olyan voltam mint terhesség előtt, sőt a hasam teljesen befelé ment (szinte behorpadt), gondolom a fájdalomtól is :lol: , aztán ahogy teltek a hónapok, én is teltem. Hát most nem vagyok elégedett magammal, de majdcsak lesz valahogy, abban bízom, ha visszamegyek dolgozni, és elindul a futkosós élet, akkor sikerül leadnom pár kilót. Hát most ez van. :o

Anna, Te spontán szültél, vagy császárral? Azon mosolyogtam a kóriban, hogy tökre meg lehetett ismerni, hogy ki hogyan szült. A spontán, az totyogott mint a pingvin, általában, gondolom a gátseb miatt, aki meg császáros volt, az meg előre görnyedt egy kicsit, hogy nem húzodjon annyira a seb. Mondjuk a SOTE II-n előszeretettel császároznak. Mondjuk nálam nem kívánságműsor volt, így alakult, sajnos.

Anna, nem semmi a kutyátok neve, jót röhögtem rajta :D
Nekünk is a kinti kutyánk keverék, és hát méltó lenne ő is a brutális jelzőre, mert ugyan szelíd mint a galamb, de ha valaki elmegy a kapu előtt, majdnem bedönti a kaput, úgy ugrál. Komolyan már többször kellett miatta javítani a kaput, de közben meg imádom, mert olyan kis okos, szép kiskutya.

Bocs, hogy kicsit elkanyarodtam a topik témájától, ilyen alapon írhatnék kutyás topikba is :P

A fejfájás csak nem múlik....
Hiába, ügyintézés közben még gondolkodnom is kellett, hááááát, ez nem sűrűn fordul elő velem mostanában :P Biztos ez okozza a bajt.

Jó éjszakát, elköszönök mára

Kép
larianyu

Sziasztok!
Sehol senki? :(

Larianyu!
Tegnap-tegnapelőtt én is sütiztem.Hááát,nekem sem kellene pedig...Norbi után visszanyertem az alakom egy-két héten belül,Anna után már 2 évbe telt. :( Ahogy elnézegetem magam,lehet hogy ez az időtartam hatványozódik? :lol: Most 4 év lesz?!? :D
Mindhárom gyerkőc spontán született,Rolandnál már a gátvédelem is sikerült.
Hogy van a fejed?Fáj ma is?Remélem,nem!

Hurrá,itt a hétvége!Végre nem óracsörgésre fogok kelni!!!Valamiért nagyon kipurcantott ez a hét.
Felkelt Ro,majd még jövök!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Larianyu
Réginek már én se mondanám magam :lol:
Köszi a jó kívánságokat. Vhogy most úgy érzem, hogy ez teljesen más szülés lesz, mint a Mátéval. Úgy tervezem, hogy a mostani picurkánk csak sitty-sutty kipottyan majd :lol: :lol:

A kukásautó Máténál is sláger volt. Aztán mikor nagyobb lett, akkor már megbeszéltük, hgoy kissé büdi és nem muszáj mindig utána rohanni :oops: :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

mnzsani

Sziasztok,

Ki merre jár?
Biztosan a szép idő kicsal titeket a levegőre :)
Mi is kinn voltunk délelőtt sokat, Ágim most alszik, de már mennem is kell főzni, krumplifőzeléket csinálok fasírttal.
Bár még ki is vinném délután is kicsit, hát majd meglátom, sikerül e elkészülnöm időben a kajával.
Larianyu,
Kérdezni akartam, hogy leírnád neked Laura miket eszik egy nap?
Nekem Ági még reggel este kap tápszert, ez kötelező rituálé neki :) , aztán 10 körül eszik szendvicset, vagy pudingot aztán ebéd, aztán uzsonnára változó, van hogy joghurt, vagy szendvics, vagy valami főtt kaja megint, vacsorára meg főzelék valamilyen, plussz még napközben gyümölcs.
Nekünk is van kutyánk is meg macskánk is, igaz kinti állatkák ők, de nagyon szeretjük őket, Ági a macskát/szotyinak hívják/ szinte rajongásig szereti, ha sétálunk jön velünk mindig, Ági nyúzhatja stb.
Fejfájásod jobb?
d.anna,
Elhiszem hogy elfáradtál a héten, minden tiszteletem a tiéd 3 gyerkőc mellett . HOgy telik egy napotok? Rolit viszed mindig magaddal a tesókért ha mentek?

na, lépek, lassan felkel Ági

Kép
tinaági

Sziasztok!

Larianyu
Ismerjük egymást! :D Suli, munkahely :lol: ! Csak ritkán futunk össze.

d.anna
Kedves Tőled az invitálás! A kíváncsiság meg nem zavar. Három gyerkőcöm van. Két fiú (13 és 2,5 évesek) és egy nőci (ő 3,5 hónapos).

Megyek, mert közben ébred a leányzó. Amíg jó idő van, megyünk csatangolni.

Sziasztok

Marcsi
pomano

Szia Marcsi!

Rögtön tudtam, hogy Te vagy, valahogy minden stimmelt :wink:

Pici nőcid tiszta apja, édi nagyon.
Hát igen, ritkán futunk össze, de majd két-három év múlva talán sűrűbben! :roll: Ha lesz még hol :P

Kép
larianyu

Sziasztok Lányok!

Kedvesek vagytok, hogy aggódtok a fejfájásom miatt :lol: , hála égnek elmúlt mára.

Anna! Nem irigyellek az óracsörgés miatt, én két és fél éve nem kelek órára, tiszta beteg vagyok, ha mégis valamiért kell. Hát majd ehhez is hozzá kell szoknom újra.

Zsani!

Bízzunk benne, hogy kipottyan a bébi, de azért az nem olyan egyszerű, nem? :P

Timi!

Mi is bejöttünk délelőtt Tatabányára, sétáltunk egyet, tényleg nagyon szép idő volt.
Ha otthon vagyunk, akkor én délelőtt nem szoktam kimenni a Laurával, mert akkor megy a délelőtti rutin, mosás, főzés, stb.
Akkor csak a délutáni alvás után megyünk ki, most, hogy korán sötétedik így kb. 1,5-2 órát tudunk kint lenni, ha az idő is engedi.
Laurám reggel 1 dl tejjel indít, utána az én reggelimből falatozik, illetve szokott még kérni csokis, vagy mézes kukoricapelyhet, de nem ám áztatva, csak úgy ropogtatja. Nem sokat szoktam adni ebből. Azért iszik már tejet, mert 16 hónapos korában úgy döntött, hogy neki nem kell a tápszer, nem tudom az okát, de elege lett belőle, így áttértünk a tejre, miután a junior tejitalok (nestlé, milupa) sem jöttek be neki.
Utána ebédet eszik, általában azt amit magunknak is főzök, ha jó tartalmas a leves, akkor abból, vagy pl. a rizses husit imádja, a kedvence a húsleves, jó sok répával, zöldséggel, husival, tésztával, kevés lével. Egyébként mindent megkóstol, szóval nem válogatós.
Ezután következik a délutáni alvás, ami kb. 1,5-2 óra, és felkelés után eszik joghurtot, vagy gyümölcsöt, vagy mindkettőt, vagy túrórudit, ilyesmiket.
Este 7 óra felé vacsizik, akkor általában felvágottat, paradicsomot (imádja, úgy hívja, hogy paaacsiiiiii), sajtot, virslit, tojásrántottát, ilyesmiket.
Ezután fürdés van, és fürdés után még iszik 1 dl tejet, elalvás előtt.
Hát ennyi a mi étkezésünk.

Kép
larianyu

Sziasztok!

Mnzsani!
Mátéd szaladt a kukásautó után? :D De édes lehetett!!! :D

Tinaági:
Mi barátnőzni voltunk délelőtt,mire lementünk sétálnia gyerekekkel,elaludt Roland a babkocsiban....Hálistennek nem ébredt fel amíg átraktam az autóba,hazaértünk,levetkőztettem,aludt tovább.Most rásóztam apjára,mentek át kettesben egy barátjához.Furcsa a csend... :D Nem a gyerekek voltak fárasztóak a héten(nem mindíg :) ),hanem sokat kellett rohangálnom.Mindig volt valami programunk.
Hogy telik egy napunk?Ha Drágám reggeles-éjszakás,én viszem a gyerekeket iskolába-oviba,ilyenkor Roland is jön ugye velünk.Délután általában együtt megyünk értük,de van hogy felváltva,ilyenkor Roland itthon marad valamelyikünkkel.Ha délutános,reggel Ő viszi Norbit,Annát,mi maradunk itthon Ro-val,délután meg ugye mi megyünk értük.Tehát most jóóóóó hosszan válaszoltam arra,hogy: nem,nem mindig viszem Rolcsit magammal :D :D :D Hogy mennyit tudok beszélni,anyááám...
Még tápszereztek?Tök jó,megnyugszik a lelkem,mert én úgy tervezem,hogy most még tápizunk egy jó darabig...Aztán majd apránként bevezetem neki azt is.Mármint hogy tejet igyon,tejes dolgokat már eszik.

Pomano-Marcsi:
Aztaaa,gratulálok!Jó,hogy van egy kiscsaj is a csapatban!Kisebbik fiad nem jár bölcsibe?
Gálon lakik Norbi apai nagymamája is!Ja,meg a nagynénje is!
Írj magatokról bővebben,ha van kedved,jó?

Na megyek,kihasználom a csendet,és vasalok.Rolcsi mindíg rángatja a vasalóállványt,így most gyorsan letudom,míg nincs itthon.

Larianyu,merre jártok?

Sziasztok!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Larianyu!

Aha,megvagy,csak én írtam lassan! :)

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok,

Larianyu,
Hasonló akkor a napi "menetünk", általában délelőtt mi is benn vagyunk, főzés, mosás miatt, de amikor nagyon szép idő van, engem biza nem érdekel a lakás, főzés ,és megyünk kifelé, mert az az igazság hogy Ági olyan 1-fél 2-kor alszik el ebéd után, és két órát ő is alszik, amikor meg felébred, és uzsizik utána majdnem sötétedik már, nem tudunk sokat kinn lenni, úgyhogy már azon is gondolkodtam, hogy lehet ink délelőtt megyünk ki, és délutánra teszem a főzést stb. Na, ezt most jól megbeszéltem magammal :?

d.anna,
Én Ágim két éves koráig mindenképpen adni fogom a tápszert, ilyenkor télen a vitaminok miatt is, meg tényleg nagyon szereti, nem is tudom az nélkül elaludna e este.
Tejet is kapott már, nem volt annyira oda érte, baja nem lett tőle, a tejbegrízt pl nagyon szereti

most mennem kell,

Kép
tinaági

Pomano-Macsi,

Üdvözöllek én is köztünk, gratulálok a három gyerkőchöz!
Merre felé laktok? Tbányán szülted a csemetéket?
Írj, ha lesz időd

Kép
tinaági

Sziasztok!
Anna segített rendberakni a ruhákat,így hamar végeztünk!Nagyon ügyes volt Kicsiszívem!

Pomano,tudja már nagyfiad,hová megy továbbtanulni?Norbival meg szerettük volna próbálni a 6 osztályos gimit,de csak Tatán találtunk volna.Ha jól tudom,itt T.bányán csak 8 osztályosok vannak.Nálatok már nagyon aktuális a pályaválasztás!Sajnos van egy olyan érzésem,hogy nálunk nem lesz majd egyszerű a dolog...

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Timi!

Én is adtam volna Larának tovább a tápit, de ő már nem itta meg, nem tudom az okát miért, szerintem megunta. A vitaminpótlást multivitamin sziruppal (Cebion 2x Multi) oldom meg. Hát ez van. Lehet, hgoy Ágikád is egyik napról a másikra elhagyja, nálunk így történt, persze, nagyon jó, ha mégsem. Érdekes, hogy Lara meg pont a tejbegrízt szereti.
Írtad, hogy egyszer majd belevágtok családi házba, viszont azt is írtad, hogy vannak kinti állatkáitok. Akkor ez most hogy is van? Ha nem családiban laktok, akkor hol vannak az állatok? :D

Anna!

Nagyon ügyes lehet Annád, ha így segít. Nekünk is van egy 5 éves unokatesónk, aki sokat van a mamánál (anyukám), így elég sokat találkoznak a lányok, és ő is nagyon ügyes csajszi.
Nekem már Laura is segít, ő a "hátramozdító". :lol:
De pl. a mosogatógépből ügyesen szedi ki az evőeszközöket, kivéve a késeket, azokat én veszem ki, meg a fedőket, edényeket, tehát amik az alsó kosárban vannak.
Ha pakolom be a mosógépet, akkor ő is pakolja a ruhákat bele, pl. zoknikat, bugyikat, kis sután, de berakja, arany kicsi szívem.
Amikor már teszem bele a mosószert a gépbe, akkor mondom neki, hogy melyik öblítőt vegye ki a kosárból, a rózsaszínt (ez a mi ruháinknak van), vagy a "babásat" (ez az ő ruháinak, ez Gabi öblítő, nagyon szeretem). Szóval okosan kiválasztja, hogy melyiket kérem.
A porszívót tudja, hogyan kell összerakni, haláli egy nőszemély. Amikor töltöm fel a víztartályt, már mutatja, hogy hová tegyem, aztán beledugja a csövet, aztán húzza ki a zsinórját, persze azt nem engedem, hogy a konnektorba bedugja, az már az én feladatom. :P
Amikor porszívózunk, mondja, hogy dííííídáááá-dííííídááááá, ahogy húzkodom a porszívót, úgyhogy el is neveztük így a porszívót. :P Van neki kis porszívója, azt mindig ilyenkor elő kell vennünk.

Szóval nagyon ügyesek ezek a babucik, én ámulok és bámulok, hogy mennyire tudja a rutinszerű dolgokat, amiket tőlem elles. Hát persze, így tanulnak meg mindent.

Azt is megfigyelte, hogy a zuhanykabint kék ronggyal takarítom, és előveszi azt a rongyot, és meg oda a kabinhoz, és csiszatolja :D Meg tudnám zabálni ilyenkor, olyan okos.

Na jó, nem futtatom tovább magunkat :roll: , de nagyon büszke vagyok ám az én okos nagylányomra. :oops: :lol:
Hát hiába ez az anyai szív.

Kép
larianyu

Sziasztok,

Larianyu,

Semmi baj nincsen azzal, hogy nem adod már a tápszert, sztem az a ritka, /mint én/ aki még adja.
Mi kertvárosban társasházban lakunk, 4 család egy egy szintes házban, amihez kert, garázs, és egy kis konyha is tartozik, nagyon szeretek itt lakni,elég nagy a kert is, de mégsem családi ház, ahol úgymond egyedüliek vagyunk. Egyébként kertváros ezen részén elég sok ilyen építésű ház van.

Kép
tinaági

Szia Timi!

Akkor tudom, hogy milyen házban laktok, egy jó ismerősömék is ilyenben laktak, aztán most egy garázssornyival hátrébb költöztek :D , ott olyan ház van, aminek be lehetett építeni a tetőterét, na ők azt csinálták, így jó kis lakást alakítottak ki maguknak. Ott is van kis kertjük, garázsuk.
Nekem tetszenek azok a lakások mint a tiétek, az ismerősöméknél egyedül az nem tetszett, hogy egyik szobából nyílt a másik. Viszont a gázszámlájuk nagyon kedvező volt, ami nem hátrány a mai helyzetben :lol:

Kép
larianyu

Anna!

Van Tatabányán hatosztályos gimi. Az Árpád Gimnáziumban azt indítanak, egy osztállyal. Az én fiam most kezdte ott a hetedik osztályt, így túl vagyunk a választáson. Megnéztem Neked a gimi honlapján, hogy november 30-án lesz a szülőknek tájékoztató, a gyerekeknek nyílt nap pedig december 1-jén. December 11-ig kell jelentkezni a felvételire.

Ági!

Mindhárom gyerkőcöt Tatabányán szültem. Már több, mint hat éve Sárberekben lakunk.

Mónika!

Mindenki azt mondja, hogy tiszta apja a leányzó. Picinek Domi is rá hasonlított.

Jó éjt Nektek

Marcsi
pomano

Szia Marcsi!

Valahogy Domira úgy emlékeztem, hogy tisztára Te voltál, és még most is nagyon hasonlít Rád, szerintem.

Azon viszont nagyon ledöbbentem, hogy Márk már 13 éves :shock:

Hát most született.

Na, egy a lényeg, öregszünk! :x :P

Jó éjszakát!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Na ennyit a sokáigalvós tervemről... :( Roland már fél 6 óta pörög.Sebaj,majd előbb-utóbb Ő is beáll a továbbalvók táborába.Remélem!

Móni:
Tényleg nagyon ügyes Laura!Ennyi idősen mennyi mindenben tud segíteni!Még ha kétszer annyi időbe is telik minden :) !A tápival lehet hogy én is úgy fogok járni ám,hogy egyszer csak elutasítja.Ember tervez...majd meglátjuk.

Timi:
Bár konkrétan nem tudom,merre vannak ezek a társasházak,de én szívesebben költöztem volna annak idején egy ilyenbe,mint tömblakásba.Köztes megoldásnak nagyon jó,pláne,ha normálisak a szomszédok.Remélem,tényleg sikerül majd egy saját,önálló házikót vennetek!

Marcsi:
Köszönöm az információt!Nem tudom,miért volt az bennem,hogy a hatodikat már onnan kellett volna kezdenie?Még jó,hogy így is időben vagyunk!
Utánnanézünk,megbeszélem a fiúkkal.Köszönöm mégegyszer!

Ki mit fog ma csinálni?

Sziasztok!
Anna

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó reggelt!

Hétvége van és már megint ilyen pocsék idő :roll:

Anna,
A szomszédaink rendesek, néha vannak konfliktusok hogy ki mossa fel a lépcsőházat, de más probléma nem szokott lenni.
Fél 6 óta fenn van? Ilyenkor mikor alszik újra? Még délelőtt vagy ebéd utánig kihúzza?
Móni,
Ezekben a házakban az is jó igen, hogy a tetőteret be lehet építeni, mi földszinten lakunk, de a felettünk lakóknak is be van építve. Nekünk nem egymásból nyílnak a szobák hanem külön.
Laurának mit vesztek karácsonyra? Ezen gondolkodom már napok óta, mert annyi minden játéka van már Áginak, hogy el se fér a szobába.

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Anna!
Nem semmi Roli korai kelése, Laura ma is fél 9-ig nyomta, ez nagyon jólesett.
Örülök, ha sikerül a nagyfiadnak jó kis iskolát találni, aztán még ráértek gondolkodni, hogy hogyan tovább, mert a gimiből tovább kell tanulni. Egyébként jó tanuló?

Ma semmi külit nem csinálunk, megfőzök délelőtt, lencsefőzelék lesz pörkölttel, holnapra rántott csirkét és husilevest tervezek.
Természetesen egész nap menni fog a mosógép meg a szárítógép. Nem egy izgalmas program, tudom.
Úgy tervezem, hogy délután apával átnézzük a karácsonyi dekorációkat (girlandok, ha így kell írni), mert jövő héten már advent első vasárnapja, és ahol tárolom őket, volt egerünk. Még a 6 év alatt soha nem volt, hát most lett. Nem tudom, hogy van-e még, mert az egérfogóban nincsen, de lehet, hogy a macska megette, mert egyik nap véletlenül beszaladt abba a helyiségbe és egész nap bent volt. Ez a ház hátsó bejáratánál levő ún. háztartási helyiség, ajtóval le van zárva a lakástól, tehát elvileg az egér csak ott hátul tud maradni. Na, szóval ott vannak a karácsonyi cuccok, és ha valamit megrágott, akkor nagyon pipa leszek, meg ott vannak bedobozolva Laura bébiruhái, hát remélem nem lett bajuk a hülye egértől. Jajjj, de utálom az egereket. És azért kell ehhez a mutatványhoz apa, mert ha mondjuk szembejön velem az egér, hááááttttt....... :shock:

Timi!
Én azt hittem olyan házban laktok, ami lapostetős. Mert akiket írtam, hogy ismerősök, ők először olyanban laktak, és utána költöztek hátrébb egy ilyen beépíthető tetősbe. Na, a lapostetősben nyíltak egybe a szobák nekik.
Laura Karácsonyra pónicsaládot és babakocsit kap, ha minden igaz. A pónicsalád már megvan, a babakocsi még nincs. Sógornőméktől babát kértünk, amit mondjuk lehet etetni, itatni, ilyesmi. Anyukám kis asztalt vesz neki két kisszékkel az IKEA-ból, nagyon édi, fenyő, megy a szobájához, mert mostanában szeret odaülni az asztalhoz és "rajzolni". Azt hiszem a maradék rokonoktól meg rajz, filctoll szettet fogunk kérni, és akkor alkothat a kis mazsi. Szerintem a gyurmázáshoz még kicsi, nem tudom, még nem próbáltuk, azt majd talán szülinapjára.
Mikulásra tőlünk valószínű IKEA-s "hintalovat" (nem ló formájú, tök egyszerű) kap, mert szeret így a lábunkon lovagolni, remélem ez is bejön neki.
Gondolkodtam még trambulinon is, de sógornőméknek van, és csak ült egyenlőre a szélén, és csak emelgette rajta a seggét, tehát még nem használja rendeltetésszerűen. Majd azt is később.

Kép
larianyu

Sziasztok!
Rolcsi ilyenkor ugyanúgy csak ebéd után alszik,mintha "normál" időben kelt volna fel.Már alszik.

Timi,az tök jó,ha jók a szomszédok!Apró nézeteltérések meg mindenhol vannak,még a családi házas szomszéddal is lehet....Reggel Ti mikor keltek általában?

Móni:igen,hálistennek jó tanuló Norbi,nagyon erős négyes átlaga simán van.Hát ha még rá is feküdne a témára....
Azta,nem semmi meddig aludt Laura!Anna áttrappolt fél 8-körül,nem akart már aludni.
Piszkosul irigy vagyok a szárítógépre... :oops: :D ÚÚÚgy szeretnék egyet!Na,majd ha túl leszünk az átalakítgatásokon,talán futja majd arra is....
Ma+holnap csillis bab az ebédünk.Holnap tervbe van egy kis mekizés is,aztán majd meglátjuk,hogy alakul.
Nem semmi ajándékokat fog kapni lányzó!

Megyek,pihizek én is egy kicsit,amíg férjemuram haza nem ér!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok,

Móni,
Azta, tök jó dolgokat fog kapni a lányzód :)
Én is gondolkodtam az IKEA-s asztalon székekkel, sztem a nagyszülőktől azt kérünk, mert Ági is szeret rajzolni.
Mi örököltünk egy hintalovat, na azt látni kellene hogy szokta hajtani, biztos Laura is szeretni fogja.
Az ebédem még csak most fől, /mára paprikás krumpli lesz, holnapra rántott husi /, mert egész délelőtt kinn voltunk, fákat ültettünk a kertbe. Ecetfákat, meg egy trombitavirágot.
Nálatok vannak fák a kertben?

Anna,
Csilis babot mi is nagyon szeretjük, már tervben van nálunk is.
Ági este 9-fél10-kor alszik el, és reggel fél 9-ig nekem is alszik, szerencsére. Nemsokára Rolika is aludni fog eddig, meglátod.

Most megyek megnézem az ebédet, délután még jó lenne kimenni kicsit.Később jövök.

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Most én is pihizek kicsit, míg Lara alszik. Bár nem vagyok álmos, de leheveredtem, ez is valami.
Anna! Szerencséd van Norbival, hogy jól tanul, hát ez az, ha még jobban adná magát a feladathoz, még jobb eredményei lennének, de hát a fiúk ilyenek szerintem. Tisztelet a kivételnek. Már csak ha a tesómból és a férjemből indulok ki, talán több diplomásak is lehetnének, mert eszük van, de hááááááát lusták voltak tanulni. Ma meg már vének. :P (36, 37 évesek)
Talán a lányok szorgalmasabbak, de hát ez se mindig igaz.
A szárítógép nagyon klassz dolog tényleg. Én mindig azt mondom, hogy a jó Isten áldja meg azt, aki kitalálta az automata váltós autót, a mosogatógépet, és a szárítógépet. Nagyon meg tudják könnyíteni az életet. :lol:
Hát bizony mi is az átalakítgatások után vettük, mert ugye sokáig újítottuk fel a házat. Ablakcserék, fűtéskorszerűsítés, falbontások, stb., stb. Javarészét a férjem csinálta, csak a fűtéshez, gázhoz hívtunk szerelőt. Úgyhogy lassan ment, de megérte

Timi!

Mi ma még nem voltunk kint, jó lenne kimenni kicsit, ha felkel Lara, ha mást nem csuszizik egy kicsit, meg hintázik, ez a két nagy szerelem.
Nekünk is vannak fák a kertünkben, mi ültettük őket, mert mikor idejöttünk egy darab nem volt. Nekünk is van két ecetfánk, az tök jó,mert nő mint a dudva, semmi igénye nincs, és tök szép mikor sárgállanak, piroslanak a levelei októberben. Van egy szép nyírfánk, meg vannak gyümölcsfák is. Ja, és van egy jó nagy cseresznyefánk, na tényleg, az az egy volt is, és nagyon fincsi cserkó van rajta.
Ha délelőtt nem főzöl, akkor mit eszik délben Ágika? Tegnapit? Vagy még esztek néha üveges kajákat? Mert mi néha még eszünk, ha olyan főzök, amit pl. ő még nem ehet, vagy tudom, hogy nem szereti. De ez már nagyon ritka, pár hónapja még sokkal több üvegest evett, igaz azért is, mert neki ugye későn jöttek a fogai, sokáig nem tudta azt enni mint mi, mert nem tudta megrágni. Mostmár viszont ugye már a fogacska dolog is rendben van.
A chilis bab tényleg jó ötlet, el is raktározom, mert mindig gondban vagyok, hogy mi legyen. Mondjuk jövő hét csütörtökig :lol: már tudom, de jó lesz az később is.

Kép
larianyu

Sziasztok,

Az ecetfát mi is azért szeretjük, amiket te is írtál, sztem is nagyon jó kis fa, nekünk a parkolóban vannak ecetfák és nagyon szépek.
Általában két napra főzök Áginak, a főzelékeket szerencsére nagyon szereti, így az mindig van valamilyen. A férjem elég válogatós /sajna/ így nem mindig eszi meg amit magunknak főzök.
Szóval engem úgy képzelj el, hogy folyamatosan a tűzhelynél állok és főzök :D , néha már nagyon nem tudom miket.
Üveges babakaját még mi is szoktunk nagyritkán, ha úgy alakul, hogy megyünk valahova és nem tudok főzni, vagy más dolgunk van. Mindig tartok itthon a biztonság kedvéért.
Tényleg, neked mi a véleményed a kisgyerekek h1n1 oltásáról?
Beadatnád Laurának?

Kép
tinaági

Sziasztok,

Itt vagyok még egy kicsit, lánykám még alszik.
Visszatérve a h1n1 oltásra, kiváncsi lennék a véleményetekre, mit gondoltok róla.
Mi a férjemmel beadattuk, Ágimnak nem akarom, sztem 20 hónaposan ő még kicsi.
Ne értsetek félre, nem akarok nézeteltérést ebben a témában, hanem tényleg érdekel mit gondoltok.
Móni,
Biztosan nagyon szép a házatok, amiket írtál róla, és elképzeltem milyen lehet, úúúúúgy irigykedem :)
Remélem a cicátok tényleg megfogta azt az egeret.
Én se örülnék egy személyes találkának vele.
Anna,
Jó pihenést!

Kép
tinaági

Szia Timi!

Nos, a házunkat akkor most képzeld el újra :lol: Egy közel 100 éves parasztház. Na látod, biztos nem ilyennek képzelted. Egy tipikus, hosszú parasztház, modernizálva. A dohos szagot ne képzeld hozzá, mert az nincs. Az utcafronti hálószoba fagerendás mennyezetű, hajópadlóval, korhű bútorokkal. A nappalink már teljesen modern, sajnos ott a fagerenda rossz állapotú volt, úgyhogy ott sima mennyezet van, szintén az eredeti hajópadlóval, amit mi csiszoltunk fel, ne tudd meg milyen volt. Akik előttünk itt laktak, azok képzeljétek, nem viccelek, körbe festették az ágyat, szekrényt, így a padló egyik része sárga volt, a másik sötétbarna, szóval szörnyű állapotban. A férjem egy álló napig csiszolta a két szobát, este 11-ig. De megérte. Természetesen már minden a modern kor igényeit elégíti ki a konyhában is, egybe van a nappalival, illetve boltívekkel van összenyitva. Sajnálom pl., hogy nincsen búbos kemencénk, nagy álmunk, a kertben fogunk építeni. Laura szobája pedig teljesen modern, ott laminált parketta van, teljesen fa hatású, új faablakok és ajtók vannak, úgy csináltattuk, mert nem szabványméreteink vannak sehol :P Ez a vicces a 100 éves házakban.
Na, most aztán tényleg elkanyarodtam a topik témájától, csak azért írtam le, hogy nehogy egy kacsalábon forgót képzelj el :P Nagyon szeretjük ezt a házat, mert parasztház volt az álmunk, lett is, de nagyon-nagyon sok munkánk van benne, talán ezért is szeretjük ennyire.

Nos, Malőr nem fogta meg az egeret, de az egérfogó!!!!! Épp az előbb vitte ki és tálalta fel a macskáknak a férjem. Helyes kis egérke volt, remélem nincs több családtagja már. Holnap átnézi az egész helyiséget a férjem, ma mégsem lett rá idő. Hát ez van, én terveztem, ő meg nem végzett :shock:

A h1n1 oltás engem nem érdekel. De ezt szó szerint értsd. Már nagyon bosszant a média hozzáállása, a szenzációhajhászás, pánikkeltés. Ha erről van szó a tévében, elkapcsolom. Remélem azért, hogy kihagy minket. Mi nem oltattuk magunkat, Larát nem oltotta a doktornéni. Ennyi a véleményem róla.

Sikerült még sötétedés előtt kimennetek? Mert nekünk nem, és nincs is kedvem ebben a szar, genya időben kimenni, pedig még egyet babakocsizhatnánk itt a faluban, de az igazság az, hogy az útvonalunkon, ahol szoktam tologatni, van egy rész, ahol rendes úton kell menni, tehát nincs járda. Mondjuk egy kis hátsó utca, de azért csak jönnek autók, és mindig tök félek, hol el ne csapjanak minket. Igaz nem jönnek gyorsan, de hát akkor is. Fel kellene vennem a láthatósági mellényt :D

Most kellene holnapra zöldséget pucolnom a levesbe, mindig előző este megpucolom, hogy azzal ne menjen az idő vasárnap délelőtt, meg rendet kéne még raknom kicsit.

Tényleg Lányok! Nálatok is olyan a lakás, hogy egész nap pakoltok? Vagy én csinálok valamit rosszul? Mert elrámolom a játékokat a nappaliból, újra idekerülnek, felrakom a kis könyveit a polcra, megint van a földön kb. 5 darab, elpakolom az ebéd romjait, újra kér enni valamit (krémtúró, joghurt). Szóval én egész nap pakolok, és csak egy gyerek van. Jesszus, Annánál három van :P Persze, lehet, hogy ő sokkal ügyesebb nálam, és nincs ilyen gondja. De este mikor még el kell mosnom újra a cumisüveget, akkor végiggondolom, hogy ma megint egész nap pakoltam és nincs soha látszatja. De azért igyekszem :lol:

Kép
larianyu

Azta, hogy én mennyit tudok po....zni. Bocsi csajok! Eldugultam.

Kép
larianyu

Larianyu,

Nehogy eldugulj, szeretem olvasni amiket írsz
Nu, most értünk haza, kinn voltunk a dédipapánál Szentgyörgypusztán, férjem szülei kinn voltak, pont tüzeltek, persze Áginak élmény volt, alig tudtam elrángatni a tűztől
mennem kell, kaka van a dologban :D

Kép
tinaági

Sziasztok!
Timi,trombitavirágot hol vettetek?Azok olyan szépek!Vannak fáink,egy sárgabarack,és egy meggyfa,ezeket örököltük.De kellene majd még legalább egy gyümifa.Meg páfrányt is örököltünk,remélem,meg is fognak maradni!
Oltás: mi nem oltatunk.
Móni,Jó sok munkátok lehet a házatokban!Mi még csak most kezdtük,de nem tűnik úgy,hogy egyszer vége lenne...Nagyon ügyes a férjed,hogy sokmindent megcsinál.Mondjuk enyém is ilyen,meg hát ezen lehet tök sok pénzt megfogni.
Rend a lakásban:áááá,nálunk sokszor van kupi,mert iszonyat rumlis a két nagyobb.Rolcsi után hamar összepakolok,de én sem érem ám utol magam sosem.Amíg van idegem,kerülgetem a rumlit :oops: de én alapból nem vagyok iszonyatosan rendmániás.Tényleg akkor mit is várok gyerekektől? :) De azért próbálok ám jó példával elől járni...

Lassan fektetés,Norbi Mamánál alszik.

Jó éjt!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok Lányok!

Nagyon eltűntünk :D Pici lányom éppen ebédel, gondoltam addig ideülök egy kicsit. Nem nagyon csúszik neki a kaja, igaz délelőtt nasizott. Most végeztem a főzéssel, ha lefekszik a kisasszony, mi is ebédelünk, igaz én már nagyon éhes vagyok.
Délelőtt elment apukájával sétálni, így gyorsabban tudok haladni azért.
Ma husilevest csináltam rántott csirkével, rizibizivel, ubisalival. Ez az egyik kedvencünk.
Na, közben le is fektettem, mert nem eszik úgy ahogy kellene, szerintem már fáradt is, majd ha felkel, megeszi.

Timi!

Neked milyen súlyú most Ágikád? Laura most 13 kg, és 89 cm.

Lányok! Milyen paraméterekkel születtek a babáitok? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem. Laura 3.720 g, és 54 cm volt. Nagyon kis formás baba volt. Most is az :P

Kép
larianyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?