Új privát üzeneted érkezett!

Gabi, üdv közöttünk :) Melyik kórházban, kinél szülsz? Első baba?

Bogaracska: javult a helyzet? 4X1 a mi számunk, mostantól jó lesz...

Lizzy, örülök, hogy - bár csak futólag, de - megismertelek. Tudsz már valamit az értékekről?

Pillesz, legalább teletöltötted? :D

Nekem kellett a kórházban vizeletet gyűjteni, 24 órán át. Durva volt, kaptam egy fél literes műanyag poharat, majd az egész "lecsapolt" mennyiséget egy 2 literes kancsóba beleönteni, minden alkalommal. Hát, volt, hogy nem volt elég a fél literes pohár... Kellemetlen, de vissza kellett tartanom a végét. És végül a kancsó sem volt elég. Az egyik szobatársammal csináltam, neki is kellet, ő kb. decinként, de 10 percenként ugyanazt a mennyiséget produkálta. :D

Klári

Kép
claracroft
 
 


klara jo hogy ujra itthon vagy.
vajon otthon mitol magasabb a vernyomid mind a korhazban :shock: ?

Kép
monyo83
 
 


Clara- olyan fura mait írtál a kórházból hazamenet után én is pont így viselkedtem, tiszta ideg voltam és Lacival is össze vesztem, ez vmi kórházi utóhatás :D Sajnálom, hogy neked is emelned kell a gyógyszert :( Nekem tegnap kicsit lejebb ment, de ma reggel migint magasabb volt :? Nem értem, hogy van ez, napközben normális, alvás után meg tök magas :shock: Ha este v reggel megint felugrik én is felhívom újra...
Voltál felkészítőn, vittek be babát? :lol:

kima-köszi a nyugtatást, remélem két hétig még minden ok lesz. Hát igen a vérnyomást csak a gyógyszerrel tudják szabályozni, szerencsére még nem ment soha 160 fölé, most 4x1 szedek, remélem ez beválik :)

Az oltással kapcsolatban én is nagyon bizonytalan vagyok, Laci nem akarja hogy beoltassam magam, pénteken megyek a dokihoz, akkor újra rákérdezek! :)

Nagyon rossz estém volt, a gyomorsavamat semmivel sem tudtam levinni, így alig aludtam vmit, ha oldalra fordultam feljött a torkomba :oops: Végül 4 körül jött a róka is. Kezd elegem lenni az állapotomból! :evil: Ja és pár hete elkezdtem horkolni is :shock:

Kép
Kép
bogaracska
 
 

 
 

GABI: vonalzó: nézd meg, milyen vonalzóink vannak, és hogy melyik tetszik igazán, a nagyobb, vagy a kisebb, amelyik fajta tetszik, arra kattints rá. Bejön a honlapja (van anyuci, baba-gaga, lilypie, nagyonbaba, picibaba, ... stb.). Itt be kell állítanod a szülés dátumát, milyen legyen a vonalzó, milyen legyen rajta a kis figura, ami jelzi, hogy hol tartasz, majd mikor a végére érsz, mutat néhány linket a honlap. Ezek közül neked a BBCode kell, ezt jelöld ki, másold, és itt a profilodban az aláírás cellába illeszd be! A profilt fent a segédletek menüben találod.

Ha kiválasztod, és nem boldogulsz, írj!

Klári

Kép
claracroft
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Tegnap voltunk UHn,minden rendben van a kiscsajjal, szépen nő.. 2145 gramm a becsült súlya. Harántfekvéses még, most készülődik egyértelműen, azt mondja a doki...

Na viszont.. Ami eddig biztos voltam, hogy nem adatjuk be a h1n1 ellen az oltást, most kellően el lettem bizonytalanítva, sőt, talán úgy föntöttem, hogy be is adjuk, bár nem szívesen.

Nődoki ajánlja, és ami mérvadó nekem, hogy a terhes feleségát ő is beoltotta. Gyerekorvos ajánlja (beoltatta az egész családot), gyerekorvos ismerős szintén, gyerekeit, akik 3 évesek, szintén beoltották.

MInd a 3an, egymást nem ismerik, azt mondják, hogy nem árt a védőoltás, ez is túl lett paráztatva, mint ahogy a vírus is.
Azt mondta a nődoki, hogy ha valakinek jelentkezik valami melléktünet, hogy belázasodik, torka fáj, stb.. Az örüljön neki, h beadta, mert az azt jelenti, hogy a szervezete erre a legyengítet vírusra is így reagál, akkor ha elkapná oltás nélkül, akár bele is halhatna.
És ami a fő kérdés: Meg tudnám-e bocsájtani magamnak, ha ne adja az ég, de pont a gyerekem kapná el és nem oltattam be?
Na ezen ha elgondolokozom, persze, hoyg nem bocsájtanám meg magamnak.
Amúgy továbbra is ellene vagyok, de beadom a derekunkat azt hiszem.

A baba meg a pocakban akkor védett, ha be van oltva a Kismama. Ha megszülitek, akkor pedg addig lesz védett, míg anyatejet kap.
Na de akinek nem lesz teje, az hogy védi meg a gyerekét??

Na mindegy.. Sose oltattam be magunkat semmi ilyen ellen, most se tenném ha ezek az emberek nem oltották be volna acsaládjukat, mert annak csak nem akarnak rosszat, nem?

Kép
buborka.
 
 


[quote="pillesz"]A írta:pilleszlma: hova? A János kórházba? Ott voltatok? Képek készültek?


Pisi :lol: :lol: :lol:

Igen, a Jánosba. Reggel voltunk. Kép az nem készült... (de a jövő héten megyünk 4d-re majd ott)

Biztos pénteken kell menned? Én anno AFP-re mentem pénteken és azt mondták akkor nincs labor, miért nem tudom ezt. Másnap mi elutaztunk, így csak az azutáni héten csinálták meg.

Lehet, hogy ez a te vérvételedre nem vonatkozik, mert mást néznek belőle...

Nekem legközelebb a dokihoz a karácsony előtti héten kell mennem. NST-re a 36. héten a szülésznőhöz. A vért is leveszi ő akkor.

Kép
Kép
alma26
 
 


Bogaracska: azért megnyugtat, hogy nem (csak) én vagyok ilyen dilis :)

Nem hoztak babát. Babaápolásról nem sok szó esett. A baba első napjairól beszélt egy gyerekorvos, aki egy nagyon édes idősebb pasi volt, ott dolgozik a csecsemőosztályon. De igazából nem olyanokról beszélt, amivel nekünk, anyuknak van teendőink, hanem hogy a babában milyen küzdelmek zajlódnak le az első pár nap/hét során. Annyit azért mondott, hogy ahogy mi fel vagyunk öltözve, a babára annál kell egy réteggel több ruhát adni. Néha a baba kezei/végtagjai hidegebbek, de ez nem azt jelenti, hogy fázik, be kell nyúlni a ruhája nyakán elöl és hátul, ha ott kellemesen meleg, akkor jól van öltöztetve, ha nyirkos, túl van öltöztetve, ha hideg akkor meg alul. Beszélt a hőháztartásáról, a bukásról, az első levegővéelről, a besárgulásról stb.

Aztán egy nő, az a beszédhibás beszélt, de ő sem babaápolásról. Lehet, hogy majd bepótolják, nem tudom. Az előadásból elvett egy csomó időt egy másik előadás, a köldökzsinór-vér és társai volt a téma, a sejtbanktól volt ott. Mivel nálunk nincs porondon a téma, leginkább anyagi okokból, erre nem figyeltem annyira. annyit állapítottam meg, hogy a csaj iszonyatosan jól tud szónokolni, le a kalappal előtte.

Volt szó a légzésfigyelőről. A Madarász utcai és a Heim Pál egyaránt tart ingyenes 2-3 órás oktatásokat hozzá, hogy mi a teendő vész esetén. Tetszett még a mikro család kialakítása téma, mondták, hogy az első kb. 8 héten, ha lehet, az anya próbáljon csak a babára összpontosítani, ha van felajánlás segítségre, hogy főz, mos, takarít valaki helyettünk, akkor el kell fogadni, de ha lehet, akkor ez ne dajkálás legyen, mert a baba most tanulja, hogy ki a közvetlen család. Apára nézve elég kellemetlen, ha a baba azt tanulja meg, hogy valamelyik nagyszülő fontosabb, mint ő, és márpedig ha a nagyszülő ott van egész nap, míg apu dolgozik, ez lesz belőle. Számomra elég meggyőző volt, én úgy gondolom, igyekszem valahogy megoldani.

A másik: a baba az első két hónapban még nem igényli, a napi rutin rendezett legyen. Oké, van egyszer naponta fürdetés, de nem baj, ha egyik nap délelőtt, másnap este, mert még nem fejlődik ki ez az igény nála, most meg nem mondom, hogy hívják ezt az igényt. Ezt az időt érdemes megfigyeléssel tölteni: ha a baba fürdetés után bealszik, akkor nem jó, ha az utolsó szoptatás előttre tesszük a fürdetést, mert csúszik a napi rutin. Ilyenkor jó, ha délután 6-7 között fürdetjük. Ha nem alszik be, hanem friss, éber, akkor később, az esti utolsó etetés előttre a legoptimálisabb a fürdetést hagyni, és mint a nap lezárása (fürdetés-öltöztetés/bőrápolás-etetés-altatás) funkcionálhat. Nem biztos, hogy ugyanaz az időpont jó neki, mint a nagyobbik tesónak. Persze ezek nem szentírások, a lényeg, hogy 3.-4. hónap körül ennek rendszeresnek, és jobban időzítettnek kell lennie.

Hát, most ennyi jutott eszembe, bocs azoknak, akit untattam a hosszú leírással, ugyanakkor remélem van olyan, akinek ez is segítség...

Most pihenek egy kicsit, mondjuk 3-ig, aztán ebéd :)

Klári

Kép
claracroft
 
 


Szia buborka!Hogy van az aranyered?
Én is beoltatnám magam de nem vállalják el ha kiíratom persze lehet ki se írja a házidoki akkor ki adja be?Jó mi ingyen jár mégis fizessek érte 2000ft-ot plusz a beadás 2000ft. :shock:
Aki pajzsmirigy beteg az beoltathassa egyáltalán magát?Mert nekem még az is van,igaz azzal nem foglalkozott a doki csak a terhességgel.
Valaki írta hogy cukor volt a vizeletében a védőnőm azt mondta hogy az édesítőszer miatt van a vizeletben cukor.
gyöngyi-30
 
 


Clara de jó hogy hazaengedtek!! :D

Pillesz ez a vizeletes leadás, jó volt :lol:

Melike én kb egy hete oltattam be magam szerencsére semmi hatást nem váltott ki.
Először én sem akartam, de a nőgyógyász és a háziorvos is meggyőzött. Az egyik jó indok volt hogy a bébi is védett lett lesz, a másik hogy én majdnem minden évben elkapom ezért nálam ajánlott az oltás. De nekem azt mondták, hogy anyatejjel nem megy át az ellenanyag csak a vérrel a köldökzsinoron át...
Nehéz döntés volt mert hát látom a politikát is, meg az egész felhajtást itt az "oltsunk-ne oltsunk" körül.

Kép
arian78
 
 


Gyöngyi az hogy nem hajlandó beoltani az azért felháborít egy kicsit! Ha te úgy döntesz, hogy vállalod a kockázatot akkor neki nincs joga megtagadni az oltást... :evil:

Más..
Tegnap voltam dokinál én is és minden eredményem jó, méhszáj zárt. Időközben befordult Zsombor és lelkesen rugdossa a köldökömet :D

Kép
arian78
 
 


Klári! Bogaracska!
Jó hogy itthon vagytok, nagyon szorítottam nektek!:)

Klári!
Sztem teljsen normális, hogy kisírtad magad. Legalább kijött az a sok feszültség, ami benned volt.

Kép
ágota 74
 
 


Monyo, a kórház annyira unalmas, ha még ennél is ingerszegényebb lenne, hullaháznak hívnák. Még a vérnyomásnak sincs mitől felmennie. Én ezzel magyarázom.

Lehet, hogy a mérőmnek van baja, ma hoz Ati kölcsön másikat.

Klári

Kép
claracroft
 
 


Ágota: lehet, hogy igazad van. Tényleg remélem, hogy nem ez lesz még 2 hónapig... :roll: Akkor Ati tuti elválik tőlem :?

Klári

Kép
claracroft
 
 


Ez aranyos volt! Ati szeret téged, te meg lassan megnyugszol, és hidd el semmi baj nem lesz! Ez tényleg természetes ilyenkor, egyébként is egy kismama sokkal érzékenyebb az átlagnál, és azért mégiscsak egy kisemberért aggódunk!

Kép
ágota 74
 
 


Sziasztok!

Emiéknél már ott van a h1n1 az oviban. Nem is engedtem menni a héten, szerintem jövő hét elején sem fog. 60-70%-os volt hétfőn a hiányzás, most tudtam meg, hogy az egyik kis barátnője is elkapta.


Én múlt hétfőn kaptam oltást, a gyerekek szerdán, szóval határeset, van-e védettség. Csak nehogy dupla szívás legyen, oltás is, meg még el is kapjuk, mert még nem alakult ki a védettség, mert eret vágok. :evil:

Gyöngyi, ha szeretnéd beadni, nem tagadhatja meg a háziorvos. Enyém is megtagadta, írtam az ANTSZ-nek, hogy ilyenkor mi van.
Sok hasznosat nem mondtak, csak elkérték a címét, nevét, hogy eljárhassanak ellene.
Nem adtam meg, mert nem a dokit akartam piszkáltatni, meg volt más lehetőségem, a férjem céges orvosa felírta, pénzért:evil: :evil: :evil: kiváltottam, és beadta a nőgyógyász.

De ha nem lett volna más lehetőség, lehet megemlítettem volna a dokinak, mint mondott az ANTSZ ...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi: :-(

A Jánosban kiírták minden ajtóra, hogy h1n1 miatt nem lehet látogatni a kórtermeket.

Kérdeztem a dokimat, hogy mi van, ha a háziorvos nem adja be az oltást. Azt mondta be kell adnia, ha mégsem akkor menjek be a kórházba és beadják.

Kép
Kép
alma26
 
 


Klári: Üdv újra közöttünk. Remélem, semmi probléma nem lesz veled.
Az első babánkat várjuk. Én a SOTE II-n fogok szülni és Pajor professzor az orvosom.
Köszi, a vonalzós segítséget majd kipróbálom!

Mi szeretnénk levetetni a köldökvért, de nem tudom, hogy mik a lehetőségek. Egyedül a Sejtbankot ismerem, de az elég húzós. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Pillesz: Ez a pisis story vicces volt. :lol:

Gabi

Kép
hutyg
 
 


Csajok, tudjátok mit tegyetek még be a kórházi csomagba?

Nem is tudom, mia neve, talán szempárna? Oylan kis szivacsos textiles, gumival rögzíthető "szemüveg", ami arra való, hogy tudjon az ember fényben aludni.
Nekem mindkét kórházban, ahol szültem, felkapcsolt villanynál kellett volna éjjel aludni, nem tudom, miért, ez volt a nővérek mániája. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi:Ez a bosszantó hogy ha beadatod a háziorvosnál alá iratnak két papírt mert ha van valami ott nyoma lesz.Én meg mint kismama semmi papírt nem kapok mert az orvos nem adja be :evil: meg én járok utánna én fizetek érte mikor amugy ingyen járna nem?Én sem akarom feljelenteni de ha mégis lesz valami/ amit nem szeretnék/ akkor mit mondanak majd hogy volt rá lehetőség miért nem oltattam :shock: A család által védve vagyok de pont most kezdődik a kórházba járás uh,nst,véfvétel.... a szülésig vegyek maszkot?
gyöngyi-30
 
 


Mi úgy döntöttünk, hogy a család kap oltást, én nem.
Andris fiam viszont náthás lett, így most gondban vagyok, mire be tudom neki adatni , itt lesz a vírus. Hát remélem, azért nem lesz gond.

Kép
ágota 74
 
 


Sziasztok!

Cat, akkor tényleg csak pihenj, vigyázz magatokra! Pulzusom egész normális, 3 napja nem ment 120 fölé :) Sőt, tegnap baromi rosszul voltam, megmértem, vérnyomás a béka feneke alatt, és a pulzusom is 90 körül volt csak :lol:

Timi, ne hergeld magad. Úgysem rúghatnak ki, védett vagy, nyugi!

Lizzyy, örülök a jó híreknek!

Francesca, ha otthonról dolgozik, akkor már nem tudja bevinni a bacit. Amit meg eddig bevitt, azzal már nem tehetsz semmit. Max annyi, hogy lehet, hogy valakit megfertőzött, aki esetleg tovább viheti. Én azt hiszem, azonnal kiíratnám magam.

Klári, örülök, hogy otthon vagy. A hormonok meg már csak ilyenek, néha akaratlanul is zokog az ember. Tegnap nálam is eltört a mécses, de csak csendben folyattam a könnyeimet.

Uxi, az Istvánban azzal magyarázták, hogy azért, mert éjszaka többször is benéznek a nővérek, és lássák, hogy minden baba jól van

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Hutyg, a másik kódot másold be az aláírásodba. Azt, amelyik fölé az van írva, hogy PHPBB kód, és így kezdődik: [url=http://www.nagyonbaba

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


No, most keltem, épp csak elmúlt picit az a 3 óra :)

Gabi: biztos, hogy a BBCode-ot másoltad?

Klári

Kép
claracroft
 
 


Klári
Örülök, hogy hazaemgedtek és végülis minden rendben van! Legközelebb már csak a szüléskor látogasd a kórházat! :wink: és időben :lol:
Amúgy biztos akkor jött ki rajtad a feszültség... Teljesen normális :)
Nem is meséltem lányok, hogy pénteken milyen baleset történt a Lilivel.. Megbotlott egy játékában és az ajtó élébe landolt... Ilyet én még nem láttam, komolyan mondom. Kb. 6 centis pukli lett rajta (mármint olyan, mintha egy uborka jött volna ki hosszan a fejéből). Jó, hoyg itthon volt Gábor is, hoztuk a jeget és 1 órán keresztül nyomtuk le, mire visszament. Na utána hagy ne mondjam, én hogy sírtam....
SZóval a feszültség akokr jön ki sokszor, amikor már túl vagy a rosszon!


Bogaracska
Sajnálom, hoyg nem túl rózsás a helyzet. Na a végére megérti az ember, hogy a terheség miért is TERHESSÉG? :lol: Szorítsd össze a lábaid :)


Pillesz, Alma

Hallottam én is, hogy elkezdődtt a karantén a kórházba. Még a folyósokra jöhetnek látogatók, de a szobákba nem. Na ez akkor különös szívás, ha valaki császáros... :roll: (Én istenem, jó istenem, nem szeretnék császárt, itt is elmondom. KÖszönöm!!!! :roll: )

[/b]

Kép
buborka.
 
 


Gyöngyi
Köszönöm, az aranyerem beijedt és nem fajult el most szerencsére! Kinn van egy picit, de nem is érzem. A Tiéd? :lol:
Hát az szép, h nem olt be a háziorvos.. Én majd ezek után fogom felhívni az enyémet, ő nem ajánlota eddig, de azért gondolom beolt, mivel ugyis a beteg felelősége az oltás. (Na ezt sem értem... Orvosnak tanultunk, vagy mi, h miénk a felelősség???)

Kép
buborka.
 
 


uxi
Az szép.. Kimutatatták tényleg a h1n1et, vagy csak gyanúsak az oviban?

Hutyg Üdv itt! :lol:

Kép
buborka.
 
 


[quote="arian78"]E írta:arian78lőször én sem akartam, de a nőgyógyász és a háziorvos is meggyőzött. Az egyik jó indok volt hogy a bébi is védett lett lesz, a másik hogy én majdnem minden évben elkapom ezért nálam ajánlott az oltás. De nekem azt mondták, hogy anyatejjel nem megy át az ellenanyag csak a vérrel a köldökzsinoron át...
.


Anyatejjel minden átmegy!!!
Ezért nem szabad ugyanúgy gyógyszert szedni, inni, cigizni, stb...

Kép
buborka.
 
 


Ezt a szívást! Mire szülésre kerül a sor totál karantén lesz? Nem tudom, hogy fogom túlélni. Úgy tervezzük, hogy apás szülés lesz. Vagy ha esetleg itthon felejtek valamit, vagy nem ízlik a kórházi koszt nem hozhat be senki, semmit? Nem akarom belelohalni magam, de apa nélkül, egyedül nem fogom kibírni, ráadásul szerintem a szülés után jön egy bazi nagy adag érzelmi fröccs, és azzal egyedül megbírkózni....

Klári: hát fölébredt csipkerózsika? Jól tetted, hogy alusziztál. Most tedd meg, mert utána....

Nálunk nem én vagyok nyüssz, hanem a mélyen tisztelt párom. Ma kiglancoltam a házat, kivéve a gyereszobát. Potölés, porszívó, felmosás, mosás, amit akartok. Apa hazajött, és tényként megállapította, hogy egész nap neteztem, nem csináltam semmit, meg nem is főztem. Hozzáteszem, lenne mit ennie, de az nem a fogának való....Szörnyű egy hapsi!
Ráadásul hétfőn mennek Szegedre melózni és csak szerdán jön haza. Én egyedül, mint a kisujjam....Nem baj, legalább csak magammal tudok foglalkozni.

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Pillesz
Szülésre beengedik az Apukát, azt mondták, olyan még nem volt és szerintük nem is lesz, hogy nem mehet be.
Csak utána ha karantén lesz, akkor csak a folyosón találkozhattok, nem jöhetnek látogatók a szobába.

Kép
buborka.
 
 


[quote="hutyg"]S írta:hutygzeretnénk levetetni a köldökvért, de nem tudom, hogy mik a lehetőségek. Egyedül a Sejtbankot ismerem, de az elég húzós. [b]Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?


Mi a Sejtbankkal vetettük le. Most is velük szeretnénk. A héten meg is szeretném kötni a szerződést, hogy itt legyen a készlet hamar

Kép
Kép
alma26
 
 


Szia Mindenkinek :)

Megtortent a 4D-s ultrahang a mai nap folyaman,hat gyonyoru a torpillam,majd otthonrol teszek fel kepet is :)

Oltas:
Pont most mondta anyu hogy beadtak egy ferfinak aki ketoldali-tudogyulladast kapott es allitolag ez okozta...
Higanyt tartalmaz ami belso verzest okoz,ugye nem teyzteltek kismamakon,en ennek tudataban BIZTOSAN nem adatom be,maradok a vitaminnal...Meg esetleg maszk :)

Pillesz:
(Pisi)Hat ez hatalmas :D

Klari:Udv ujra itt,remelem azota mar jobban erzed magad.Mesz meg dolgozni?

Athena:Miert nem irattad ki magad mar elobb?Esetleg az anyagi vonzata miatt?

Ma voltam vervetelen,vercukrot nezik,lehet vissza kell jonnom 4 het mulva,pedig csak 7 het mulva akartam es igy nem tudok parommal karacsonyozni :cry:

Holnap kiderul...

Mindenkinek bekes,szep estet kivanok!!!

Kép



Anita
bellaani
 
 


Bogaracska!
Nagyon drukkolok neked, hogy még legalább két hétig 2in1 :D

Klári!
Jó újra itt látni téged.

Karantén: pont ezen filóztam a napokban, hogy pont amikor mi szülünk, akkor lesz a járvány csúcson. Ha apa nem jöhet be hozzánk, abba fogok bedilizni.

Csajok!
Aki már szült normál úton és voltak fájásai, leírná, hogy az milyen? Lehet, hogy túlparázom, de 4 napja valami nincs rendben :? A hasam nem keményedik ki, konkrétan 4 napja egy kőbe állt össze és mindegy mennyi magnéziumot eszek az úgy marad, illetve az alhasamba hol görcsök vannak, hol nagyon erős szúrás. A dokival csak holnap délután tudok beszélni....

H1N1: mi most azon töprengünk, hogy Marcinak beadassuk-e.

A kórházi szemfedőről jut eszembe: most, hogy bent voltam, volt egy szobatársam, aki rettenetesen horkolt. Iszonyú volt, nem lehetett tőle aludni. Szóval ha valaki ilyenre érzékeny, akkor egy pár füldugónak nagy hasznát fogja venni.

Kima
Kép
Kép
kima75
 
 


KIma
Ezek nem fájások, csak keményedések. Lehet meg kellene emelni a magnézium adagot.
A fájások egyértelműem olyanok, mint a menstruációs görcsök, csak erősebbek.

Kép
buborka.
 
 


Buborka!
Köszi a választ. Ezer hála. Akkor nem is hívom fel holnap a dokit, nem zaklatom a hülyeséggel. Mennyire lehet a megnéziumot emelni? Most3X2 szedek a citriciből.

Kima
Kép
Kép
kima75
 
 


Kima, ezek szerintem sem fájások, csak erős keményedések. A görcsök egyértelműek lesznek számodra. Szerintem ugyanúgy nem lehet leírni, mint a babamozgást.

Látogatási tilalom. Arra készüljetek fel, hogy kórházanként eltér, hogy ennek ellenére engedik-e az apás szülést. Egyik ismerősöm, amikor szült, bement, hogy fájásai vannak. De nem volt eléggé kitágulva, hazaküldték. Másnap visszament, hogy megint fáj, akkor már eléggé ki volt tágulva. De mivel látogatási tilalom volt, már nem engedték aznap az apás szülést. Az Istvánban meg úgy van a látogatás, hogy a folyosóra sem jöhet be senki, de ha csomagot hoz apa, akkor átadhatja a nővéreknek, és azok beviszik a szobába. És a folyosót és a lépcsőházat hatalmas üvegfal választja el, oda azért ki lehet sétálni a picivel, apukának megmutatni a lányát/fiát

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


kima75:
Nekem a dokim azt mondta, hogy a max adagolás magn. citriciből 3x2, szóval szerintem inkább kérdezd meg a dokidat..
Pihenéssel hogy állsz:)? Nekem az segít igazán, ha beáll betonná a hasam...:) És pihenés alatt csak a fekvés értendő :roll:

Ági
Kép
m_agi
 
 


[quote="gyöngyi-30"]U írta:gyöngyi-30xi:Ez a bosszantó hogy ha beadatod a háziorvosnál alá iratnak két papírt mert ha van valami ott nyoma lesz.Én meg mint kismama semmi papírt nem kapok mert az orvos nem adja be :evil: meg én járok utánna én fizetek érte mikor amugy ingyen járna nem?


Én kaptam papírt, a doki csinált nekem egy oltási kiskönyvet, s abba beleírta, mit kaptam.
Elvileg meg kellene lenni a gyerekkorinak ,de ki gondolta volna, hogy az még felnőttkorban is használható, szóval valahol vidéken kallódik a szüleimnél. Kb 20 éve nem láttuk.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Clara!
Ájájupijupijé! Jó, hogy hazamentél. Vártunk. Motmár maradj is, lógasd a lábad!

Bogaracska!
Te is csak lógasd a lábat, semmi egyebet. És diktáld a listát apának, hogy mit kívánsz. Csoki, mandarin, ami épp eszedbe jut :)

Hangulat:
épp tengap kérdeztem a zuramat, hogy hogy tud elviselni? Botrányos a lelkiállapotom. Táncolok és énekelek, aztán elkeseredek hirtelen, vagy dühös leszek valami apróság miatt :)
Tegnapelőtt este sírva fakadtam a Süsü-n! :)
Ha tényleg kitiltják az apucikat (és másokat is) a kórházból, az nagy érvágás lesz. Épp amikor túlcsordul a lelkünk!

Timi
athena
 
 


Jó reggelt!

Vérnyomás jelentés: 140/89, 68-as pulzus.

Reggel megkaptam az oltást. Most picikét szédülök, nem tudom, hogy attól-e vagy sem. mindegy, reggelizem, lehet, hogy csak az hiányzik. beállítottam a telefonom, jelez 6 óránként, hogy Dopegyt. Reggel majdnem felébresztettem Attilát, hogy nyomja már le a telefonját, mert én még aludnék, de rájöttem, ez nem az övé :lol:

Athena: lógatom, bár magasan jobb helye van :)

Én már ki sem látszom a bogyók mögül. Egy kis leltár:

Elevit
Magnézium
Dopegyt
C vitamin
Halolaj kapszula
Vas

Ehhhhhhhh...

Klári

Kép
claracroft
 
 


sziasztok.

lanyok akinek nem apas szulese volt annak a ferje ottmaradt a folyoson,varoban vagy hazament?

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!

Klári - én is örülök, hogy megismerkedtünk, végre arc is társult hozzád! Szerencsére minden rendben a leleteimmel, csak a védőnő hozta feleslegesen rám a frászt...

Érdekes, nálam is most kezdődtek a hangulatingadozások, tegnap igazi házisárkány voltam... :shock: előző nap meg azért pityeregtem, mert párocskám nekem akarta adni a neki elkészített reggeli szendvicset, mertogy ő nem akar reggelizni... na ekkor eltörött a mécses, szegény meg nem értette, mi bajom van :lol:


Timi, ez elég gusztustalan, amit a drágalátos kolléganő művel... nem is értem, hát úgyis elmész szülni, nem látja???? :shock:

Kép
lizzyy
 
 


Verus!
Képet láthatunk a kisleányról?

Lizzy!
Én is ezen vagyok fennakadva! Nem kell hozzá sok ész, hogy rájöjjön, hogy pocakkal nem maradok úgysem örökre...

Clara!
Ennyi bogyó beszedése után képes vagy még ebédelni/vacsorázni???? :) Már ezekkel jóllakik az ember!

Timi
athena
 
 


Sziasztok!

Pici: nálunk van még egy vérvétel a betöltött 34. héten, vérkép és vércsoport ellenőrzés lesz. Kedden kaptam meg a beutalót a védőnőtől a vérvételre.

Hutyg: én is meglestelek a blogon. :)

Athena: nem semmi a csaj, hogy milyen bunkó emberek vannak. Igaza van pillesznek, én is beszélnék vele a helyedben!

Melike: ez az oltás dolog egy nagyon jó kérdés. Én is sokat gondolkozok rajta. Kedden kérdeztem a védőnőt, ő abszolút nem ajánlotta, ma megyek a nőgyógyászomhoz megkérdezem tőle is, hogy mit gondol. Az is lehet, hogy januárra lecseng az egész. Hiszen ha bejön a hideg és a fagy, akkor az már nem kedvez a baciknak, nem? Csak ez a langyos idő.

Klári: örülök, hogy újra otthon vagy! :)

Húú lányok, ne is mondjátok, remélem nem lesz karantén, mire szülünk. Nem is tudom mi lesz, ha nem engedik be az apukákat a szülésre. :(

Kedden voltam védőnőnél, a vérnyomás 120/70, pulzus 77, és csak 1 kg-ot híztam. :) Sajnos azonban a vizeletemben talált baktériumot. :( Mondta, hogy az orvos majd ír fel rá gyógyszert, amit be kell szedni, mert megtámadhatja a vesét a baci. Hogy mi a fenétől lehet? Volt már valakinek ilyen?

Ma délután megyek nőgyógyászhoz, remélem ott azért minden rendben lesz.

Kép[/url]

Kép
adrienne29
 
 


A bogyók képezik a desszertet :)

lizzy: én azért nem venném alapul a kórházból hazamenős arcomat :) Ennél azért fel tudok hozni jobbat is :D

Klári

Kép
claracroft
 
 


adrienn: volt, kb. a 12. héten. Monurralt kaptam rá...

Klári

Kép
claracroft
 
 


Klári :lol: :lol: :lol: jajj, de bolond vagy :lol: :lol: :lol: amúgy tudom, hogy a kórház mennyire megviseli az embert...

Ezek szerint Te beadattad az oltást? Kíváncsi vagyok Bogaracskának mit fog mondani a doki

Kép
lizzyy
 
 


Adrienn, nekem már 2szer is volt.. először egy hétig kellett antibiotikumot szednem.. de meg nem mondom mit.. :roll: nem emlékszem.. aztán meg egyik hajnalban arra ébredtem hogy iszonyatosan csíp a hólyagom .. kb 3 hónapja, és akkor telefonos segítség Monuralt ajánlott.. sajna nálam ez visszatérő nyavalya így mindig van otthon Monural.. egyszeri adag, 3 napig hat és simán elmúlt tőle.
Előző terhességem alatt is előjött :( asszem 1000 a normál baci szám.. 2-3 ezernél még nem reklamálnak, mert nagyon gyorsan szaporodnak, és ha több mint két óra eltelik vizeletvétel után már nem megbízható az eredmény.. na nekem 100 ezer volt :roll: de nem lett még így sem semmi bajom.. egy hét antibiotikum után lement a normál szintre
Muszáj kezelni mert fertőzést okozhat a hüvelyben is..
pici76
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik ez a hangulatváltozásos dolog nem csak nálam erősödött fel mostanában, én mostanában sokat sírok, aztán meg nevetek, szóval kész káosz :?

Clara-Te aztán tényleg jó sok bogyót szedsz, én csak 3-at, de azt is nehéz számon tartanom :oops: A halolaj az mire való? A vérnyomásom napközben tök normális 120/88, aztán este 8 után elkezdődik az emelkedés és reggelre már megint 150/94 :shock: Lehet nem szabad lefeküdnöm aludni és minden rendben lesz. :roll:

lizzy-örülök, hogy minden rendben a leleteiddel, és nem lett semmi komolyabb baj :lol:

athena- jó lenne a láblógatás, de nem bírom megállni, hogy ne csináljam a dolgaimat :? És sajnos a finomságokról is le kell most mondanom, no csoki :(

Most én is eléggé megijedtem ettől a karantén dologtól, remélem nem kell újra befeküdnöm, mert azt tuti nem bírnám ki ha Laci meg sem látogathatna.

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Ja, tényleg Klári, beadattad az oltást? Nehezen szántad rá magad, vagy T.G győzött meg? Én is kiváncsi vagyok holnap nekem mit fog javasolni :?

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Hát, nem TG győzött meg, azért kérdeztem meg tőle, mert már érlelődött bennem a dolog...

Halolaj kapszula = omega 3

http://www.omega3wellness.hu/omega-3-va ... esseg.html

Klári

Kép
claracroft
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?