Koszonom szepen a pecsetes velemenyeket.
Tavaly, vagyis iden tavasszal eleg sokat telefonalgattam az anyasagi miatt. Akkor a problema ott kezdodott, hogy minden ugyintezo csak annyit hajtogatott, hogy hitelt erdemloen bizonyitanom kell, hogy 5 honapot megszakitas nelkul kulfoldon voltam, azert nincs pecsetem, igazolasom magyar dokitol. De azt persze senki sem tudta pontosan megmondani, hogy mi szamit hitelt erdemlo bizonyitasnak. Konkretan ketten rohogve mondtak (egy nyiregyi es egy pesti ugyintezo), hogy azt talaljam ki magamtol, ha akarom a penzt, mert errol nem szol a rendelet.
Volt, amelyik azt mondta, hogy vigyem az itteni terhesmappam fenymasolatat (azt itt szuleskor elveszik, de suggallat miatt elore beszkenneltem 39 hetesen), vigyem az itteni fizetesi kimutatasaimat a terhesseg idoszakarol es a bankszamlakivonatokat is, mert ezekkel bizonyitom, hogy kozben itt dolgoztam, itt hasznaltam a szamlamat, tehat kulfoldon kellett lennem. Kb egy masfel kilos paksametaval robogtam be reggel a vaci utra, kb delutan sorra is kerultem (kozben mar evett az ideg, mert akkor volt Kristof negy honapos es aposomra hagytam, azelott soha nem hagytam otthon ennyi idore).
Vegul az ugyintezo csak a terhesmappa masolatot vette el es iratott velem kezzel egy papirt, hogy kulfoldon tartozkodtam eletvitel szeruen.
A mostani ot honaprol ha teljesen legalis akarok lenni akkor nem irhatnek ilyet, ugyanis ez megszakitas nelkuli ot honapot jelent, en pedig voltam otthon egyszer harom hetre, ez mar megszakitas.
De ahogy Nori is irta en azert akarnek inkabb a magyar 4 pecsetes dologgal elni, mert ha a kulfoldon tartozkodast is le akarom igazolni, akkor megint futhatnam a koroket es csucsulhetnek a vaci uton egy napot ugy, hogy otthon ket pici babat hagyok. Ha van magyar orvostol igazolasom, akkor csak netrol eleg letolteni az igenylolapot es azt bekuldeni az igazolassal meg a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonataval es ugy emlekszem, hogy a tb-kartyajaval postai uton.
Es most mondom az en verziomat a negy pecsetre: akkor ott nekem azt mondtak, hogy magyar gondozas eseten igazolaskent csak azt a lapot kell bekuldeni, amit szules utan a korhazbol valo tavozaskor ideadnak a zarojelentesemmel egyutt. Ezt pedig akkor allitjak ki, ha a kiskonyvemben negy ORVOSI pecsetet latnak (vedonorol az ugyintezo egy szot sem szolt). A mellettem levo ablaknal egyebkent egy nocit eppen hazazavartak, mert o a kiskonyvet vitte, abbol mutogatta volna a pecseteket, de azt mondtak neki, hogy a kiskonyvhoz az allamkincstarnak semmilyen koze nincs, menjen haza, keresse meg a zarojelentes kozott az igazolast, mert kapnia kellett, nekik csak az a lap jo, a kiskonyv nem.
De a lenyeg, a lenyeg: szoval szerintetek ha a 28. heten elkezdem a gondozast, akkor a negy alkalom ossze fog jonni es siman kapok igazolast. Vagy ha nem jonne ossze, akkor a dokival kellene megbeszelnem, hogy adja ki.
Ez a lenyeg.
Utalom az ugyintezest. Azt is utalom, hogy mindenki mast mond.
Epp harom hete tortent egy vicces apeh-os sorozattelefonom.
Ugyanis anyukam hivott, hogy az apehtol kaptam egy csekkett, miszerint 18 ezer forint tb-tartozasom van (nem lehet tartozasom, foleg nem ennyi). Szoval egybol telefon. Az ugyintezo belenezett a rendszerbe es mondja, hogy toltsem le, kuldjem be a 0918-as (asszem) nyomtatvanyt, akkor utaljak a penzt.
Kerdezem, hogy milyen penzt?
Hat kiderult, hogy az apeh 2 evvel ezelotti elszamolast kuldott ki a szuleimhez harom hete, valojaban a jelenlegi allas szerint 60 ezer tulfizetesem van!!
Szoval ok jonnek nekem. Jah, poenbol megkerdeztem, hogy mi tortent volna, ha befizetem a 18-at? Azt mondta a csaj (nem rohogve), hogy valszeg 1-2 ev mulva ertesitettek volna arrol, hogy 78 tulfizetesem van. Es hol lett volna a kamat???
ANYA NE OLVASD! (Bar nincs is netuk.)
Sebaj, anyukamnak ugyis mosogepet veszunk karacsonyra, igy mar a nagyja meg is van.