Új privát üzeneted érkezett!

Bea: 28. héten kapsz egy pecsétet, a köt uh 30-32. héten, az is egy pecsét, 36. héten uh, az is egy pecsét. Ez már három, és csak az általános kötelező vizsgálatra mentél el. Ezen kívül még egyszer beugrasz turkászhoz kontrollra, és megvan a négy pecsét.

Nóri: barátnőmék Csurgóról indultak szülni persze Pécsre. Úgy, hogy előtte elkapták a rendőrök a férjét, és elvették a jogsiját. Na a Zsuzsi eleinte megpróbált még vajúdás közben vezetni, de a fájások alatt nem nagyon tudott a vezetésre koncentrálni. Átvette a volánt a férje. Természetesen őket megállította a rendőr, kérte az iratokat. A srác tiszta zavarban. Zsuzsi előadta élete legjobb tolófájását, a rendőr totál beijedt, szirénával kísérve mentek be a kórházba. Viszont a férje nem mert visszamenni a kocsihoz, meg hazamenni, így bement inkább szülni a Zsuzsival (nem így volt tervezve) aztán megvárta a kötelező gyerekágyat, és estére bement az após a férjért. Kíváncsi leszek, hogy nálunk mi lesz. Azért Kvár Pécs egy óra autóval. Zsoltinak friss jogsi. És persze az egész télen: mi lesz, ha hó és jég lesz?

Sütik: uh, nagyon jól néznek ki. De most nem merek sütni, Zsoltinak se kell még egy két kiló, no meg nekem se.

zarja

agic: Én pénteken 9:45-re megyek. Majd legközelebb, vagy a kórházban szüléskor találkozunk. :) Már várom a pénteket, hogy mi újság a méhszájjal és a babóval. Remélem ő még mindig jól fejlődik.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! kicsit off leszek:

Most hallom a Híradóban, hogy Kaposváron két lány cigiért vert meg két embert. Cigit kértek, és mivel nem kaptak megverték az embereket. Na ezek a lányok a Zsolti munkahelyén élnek. Ilyen fiúkat őriz és "nevel" életem párja. Képzeljétek el ha a lányok ennyire agresszívek a kamasz fiúk milyenek lehetnek!

zarja

Csajok! Igaz a vonalzóm kicsit mást mutat, de ma beléptem én is a bűvös 100 naposok közé :lol:

bellerreni
Eger

Reni: most én is itt leszek, mert most kivételesen otthon vagyok és a gép előtt könyvelgetek.

zarja

Zarja: Az elég meredek... De azért az alkalmazottakat (mármint a párodat) gondolom nem merik bántani.

bellerreni
Eger

Zarja Meggyőződésem, hogy az agresszív nők rosszabbak az agresszív férfiaknál. Mert még hisztérikusak is. A férfiak egyenesebbek.
pammut

Agic83, Neked, ha szabd megkérdeznem, hány dioptriás a szemed?
Nekem mindkettő -5 fölött van, és nem csináltak ilyen belecsepegtetős szemfenékvizsgálatot, csak egy erős fényű lámpával néztek bele, meg a géppel. Bár nekem is azt írták a leletre, hogy a hüvelyi szülésnek nincs szemészeti akadálya, azért kicsit aggaszt ez a dolog. Gondoltam, a 36. hét környékén még egyszer elmennék, mert a dokim azt mondta, hogy őt az akkori eredmény érdekli majd inkább.

Kép
erusverus

:? De, semmi se szent ezeknek. A nyáron a Zsolti egyik munkatársára támadtak rá. Szegényem sokat panaszkodik, hogy nehezen viseli a sok stresszt, állandó készenlétben állni, hogy mikor akarják megtámadni. meglógni, meglopni stb...

zarja

Hát én a Mónika show után nem lepődöm meg semmin... :(
Vendég

Bea Szerintem csak a doki jóindulatán múlik mikor és hány pecsétet tesz bele abba a kiskönyvbe. Ha elmondod neki a helyzetet és látja, hogy nem egy felelőtlen, dokikerülő anyuka vagy, simán telerakja Neked pecsétekkel :D .
Ja, mert a kórházban szült romániai roma vendégmunkás, egyszer!! sem volt tanácsadáson. Szegény baba meg kapta a hepatitisz oltást is, mert ugye laborlelete nem volt anyukának.
pammut

Nóri ne emlegesd a Mónika showt! A kórházban kénytelen voltam megnézni néhányat (szobatárs szerette!). Az ember nem is gondolná mekkora a Jóisten állatkertje.
pammut

Bea!

Sztem a védőnői pecsét is pecsét!!! Illetve az igazolást úgyis a doki állítja ki, szóval nem fogják nézni a kiskönyvet, csak az igazolást. Azt meg talán legrosszabb esetben a sógornőd is szerezhet..
Vendég

Na, megyek alszom egyet. Begyújtottam, finom meleg van. Pompás ebédem volt. Paprikás lisztben sült csuka, krumplipüré és kelbimbó sajtmártással. Mennyei volt :D .
pammut

Csajok! Nálunk 12 és 13 óra között a helyi rádióban retro caffe van, azt hallgatom és a kisfiamnak nagyon tetszik. Buli van odabent :lol: Pedig minden nap ezt hallgatom, de eddig még soha nem vettem észre, hogy így reagált rá, lehet azért mert most én is lötyögök rá, jó kedvem van :lol:

bellerreni
Eger

Erusverus, hát a szemem az jó car, jobb 7,5 a bal 8, asszem mínuszos, mert rövidlátó vagyok, de ezt mindig keverem, szóval nálam indokolt volt a szemfenék vizsgálat asszem. Bár a szemészem szerint ez nem dioptria függő és van akinek kisebb dioptriával nem engedik a szülést. De ha jól emlékszem, a szakértőnk, Zsuzsi azt írta Neked, hogy okés az a vizsgálat, amit Neked csináltak. Ha nem nyugtat meg, akkor inkább csináltass egy pupillatágítósat is, ha ettől jobban érzed magad :)

Én úgy tudom, hogy csak a dokis pecsét számít a kiskönyvben a védőnős nem... De lehet, hogy tévedek.

Kép

Ági
agic83

Ágic83 Nálunk tuti számít a védőnős is, ha nem számítana miért tenné bele? :lol: Bár lehet rosszul látom a dolgokat.

bellerreni
Eger

HANGOSKÖNYV: feltöltve a fw-re:

Janikovszky Eva - Egigero fu.zip
Paulo.Coelho-A.Zahir.zip
Paulo.Coelho-Az Alkimista.zip
A.A.Milne-Micimacko.zip
Paulo.Coelho-Tizenegy.perc.zip
Wass Albert - Farkasverem.zip
Wass Albert - Funtinelli boszorkány (radiojatek).zip
wass albert - atoksori kisertetek.zip
Janikovszky Éva - A lemez két oldala.zip
Wass Albert - a kastely arnyekaban.zip
Wass Albert - Magukrahagyottak.zip

Ha valaki még szeretné valamelyiket, most írjatok, mert itthon vagyok és tudok töltögetni ;)

Én töltött káposztát ebédeltem, hála anyósomnak :)

Szerintem is Nóri mondja jól: a lényeg a doki által adott igazolás, a kiskönyvet senki nem nézi majd.
zuzmooo

Én egy tv-ben pont azt olvastam, hogy régebben 4orvosi, most 4 védőnői pecsét köll. Na most légy okos! :roll: Viszont az tuti, hogy a szülést levezető orvos igazolása kell, és Bea esetén sztem az 5hó külföldi tartózkodás is hat majd a döntésére, ha nem lenne annyi pecsét. Szóval lehet, hogy kiadja anélkül, hogy akadékoskodna!
Vendég

Vicky, csütörtökön kell hívnom a dokit. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy engem is elküld a doktornőhöz... Nekem csak az fáj, hogy itt koplalok, semmi útmutatás és kész az ördögi kör...
Soha életemben, Lilluval terhesség alatt sem volt cukor gondom, ha rögtön elküldenek egy másik vérvételre és az is ezt hozza ki ok. De mostmár ha jó lesz is azt fogják mondani, persze a 1,5 hetes diéta meghozta a gyümölcsét, folytassa nyugodtan tovább :twisted: Én meg megőrülök attól, hogy vagy éhen halok vagy nem ihatok meg egy szaros tejeskávét sem a reggielihez, mert az evés mellé már nem fér bele :shock:
Én csak azt nem értem, ha Téged 7,7 héttel inzulinra fogtak, akkor 7,8-ig miért jó az a szaros terheléses érték :shock: 4,8-7,9 értékkel akkor szép kilátásaim vannak :twisted:
bocs, hogy kifakadtam mindenkitől :oops: írjátok az éhség számlájára. Ne értsetek félre, betartok mindent, de akkor is elegem van.

Vicky, ha már ilyen tapasztalt vagy, kérdezek is. Ez a cukros rendelés mikor van, éhgyomorra kell menni vagy mire számoljak?

KépKép

KépKép
beneildi

Én is úgy tudom, hogy a későbbi juttatásokhoz az orvos pecsétje kell. Múltkor, mikor a központi tanácsadóban voltam, ott, ahol a központi doki adja a pecséteket, jött egy nő, hogy a barátnője vagy lánya vagy testvére vagy kicsoda előbb szült és a 4. pecsét hiányzik a kiskönyvéből, ezt szeretné pótolni. Gondolom, azért oda jött, mert anak a dokinak a pecsétja számít. De lehet, hogy tévedek.

Ágic, igen, igen, Zsuzsa valóban írt már nekem erről a szemes dologról, és én bízom is a véleményében, csak ez esetben is volt olyan emberke, aki jól rámijesztett... :? Ezért vagyok ilyen túl aggódós.

Kép
erusverus

Hát itt a lakóparkban a friss kismamák szerint 4 védőnői és 4 orvosi pecsét kell, de én ezt kétlem. Valakit megpróbálok majd megkérdezni. :)
Ja! És lököm fel a további karácsonyi zenéket! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na utána néztem a neten és ezt találtam:

Megállapításának feltételei az alábbiak:
Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki várandóssága alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - részt vett terhesgondozáson. Az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született.
Az igényt az "Igénybejelentés anyasági támogatásra" című formanyomtatványon kell benyújtani a szülést követő 180 napon belül a munkáltatóhoz, ha a munkáltató rendelkezik családtámogatási kifizetőhellyel, egyéb esetben pedig a lakóhely szerint illetékes megyei Területi Államháztartási Hivatalhoz.

Az anyasági segély mindenkit megillet

1./2 oldal

Az anyasági támogatás olyan ellátási forma, amely minden szülő édesanyát megillet, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e biztosítással vagy nem.

Google keresőből érkezett?
Bezár
Erre kiváncsi?

anyasági segély

Tudjon meg többet! - további kapcsolódó tartalmaink:

* Az anyasági segély mindenkit megillet / Cikkek
* Az anyasági támogatásokról / Cikkek
* Az anyasági támogatásokról / Cikkek
* Vállaljam, vagy ne vállaljam? / Cikkek
* Vállaljam, vagy ne vállaljam? / Cikkek

továbbiak
Megállapításának feltételei az alábbiak:
Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki várandóssága alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - részt vett terhesgondozáson. Az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született.

Az igényt az "Igénybejelentés anyasági támogatásra" című formanyomtatványon kell benyújtani a szülést követő 180 napon belül a munkáltatóhoz, ha a munkáltató rendelkezik családtámogatási kifizetőhellyel, egyéb esetben pedig a lakóhely szerint illetékes megyei Területi Államháztartási Hivatalhoz.
a cikkünk folytatódik a hirdetés után
h i r d e t é s
Mellékelni kell:

* a terhesgondozást végző orvos igazolását, amely tanúsítja, hogy a szülő nő a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson; (Ha a szülő nő hitelt érdemlően igazolja, hogy a másállapota alatt - megszakítás nélkül - legalább 5 hónapig külföldön tartózkodott, az igazolást nem kell az igényhez csatolnia.)
* a gyermek születési anyakönyvi kivonatát;
* halva született gyermek esetén a halvaszületést bizonyító okirat eredeti példányát;
* az anya halotti anyakönyvi kivonatát, ha az anya a támogatás felvételét megelőzően elhunyt;
* ha a gyermek örökbefogadásához a szülő hozzájárult, de ezt nyilatkozatban visszavonta, akkor e nyilatkozat visszavonását igazoló hivatalos iratot, valamint az igazolást, hogy a gyermek a nyilatkozat visszavonását követően az igénylő gondozásába kerül;
* a jogerős gyámrendelő határozat másolatát;
* a családból kikerülést eredményező gyermekvédelmi gondoskodás megszüntetéséről szóló gyámhatósági határozatot.

Az igényelbíráló szerv az anyasági támogatást az igény benyújtásakor elbírálja, s a jogosultság megállapítása esetén a támogatást azonnal kifizeti, és ennek megtörténtét a gyermek születési anyakönyvi kivonatának hátoldalára rávezeti.

Tehát ez alapján nem kell az orvosi igazolás, mert több, mint 5 hónapig volt Bea külföldön. Egyébként nekem a dokim mondta, hogy csak a körpecsét számít a kiskönyvben, és a védőnőnek olyan nincsen. De akkor ez Bea szempontjából nem is érdekes, hiszen elég a külföldöt igazolni.

Kép

Ági
agic83

Nekem egyébként a védőnőm mondta, hogy a központi doki pecsétje számít, ő szerintem csak a hivatalosság kedvéért pecsételget.

Kép
erusverus

Ja, bocsi, hogy felesleges infókmis maradtak a szövegben, csak gyorsan kimásoltam egy oldalról és így sikerült :oops:
Na megyek dolgozom is egy kicsit ;)

Kép

Ági
agic83

Az én védőnőm köralakú pecsétet nyomkod (védőnői szolgálat vagy mi van ráírva). :)
Bár végül is lényegtelen, mert a dokinál is voltam már vagy ötször... :)

Most már csak az a kérdés Bea szempontjából: mit számítanak "hitelt érdemlő igazolásnak"...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát Beának pont az lenne a lényeg, hogy ne legyen körülményes az ügyintézés! Teljesen tisztában van azzal, hogy az 5hónap mentesíti, csak szeretné kikerülni a remek magyar bürokráciát!

Amúgy az én védőnőmnek kör alakú a pecsétje... :lol: :lol:
Vendég

Amúgy tök jó, hogy a szemproblémákkal kapcsolatban is így megoszlanak a (szak)vélemények...
A védőnőm a dioptria nagysága miatt paráztatott, a dokim szerint a szemfenékvizsgálat a döntő, a szemész meg, mikor a lámpás vizsgálat után megemlítettem neki, hogy úgy tudom, hogy a szemfenékvizsgálat a mérvadó, akkor rávágta, hogy igazából a dioptria számít... Zsuzsa szerint is a szemfenékvizsgálat a fontos, csak, ha jól emlékszem, arra a lámpás dologra azt írta, hogy annak segítségével nem látják a széleket...
No, befejeztem a nyavalygást. Majd ha tudok, elmegyek még egy vizsgálatra.

Kép
erusverus

Aha, na hát akkor nem tudom, hogy mit írjak :D Kör vagy nem kör, remélem tudtam segíteni :)

Mostmán tényleg megyek, mert sose lesz ebből a mai napra munka...

Kép

Ági
agic83

Megyek, megnézem a Macskafogót. :)
Ez volt az első videokazim gyerekkoromban. Apa tegnap este nem volt hajlandó megnézni velem, mert hogy már százszor látta... Én is, de már régen, és imádom! :)

Amúgy érdekes dolgokat hoz ki belőlem a terhesség (vagy csak a szinte állandó itthonlét?!): Barátok közt, Móóónika, Józsi barát, Szomszédok...

Kép
erusverus

Szerintem Bea, ha tudsz szerezni valami munkáltatói igazolás szerű izét a jelenlegi munkahelyedtől, azt elfogadják. De érdemes lenne ennek utána érdeklődni valahol. Vagyis megkérni valakit, hogy érdeklődjön itt utána (önkormányzatnál pl.).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Koszonom szepen a pecsetes velemenyeket.
Tavaly, vagyis iden tavasszal eleg sokat telefonalgattam az anyasagi miatt. Akkor a problema ott kezdodott, hogy minden ugyintezo csak annyit hajtogatott, hogy hitelt erdemloen bizonyitanom kell, hogy 5 honapot megszakitas nelkul kulfoldon voltam, azert nincs pecsetem, igazolasom magyar dokitol. De azt persze senki sem tudta pontosan megmondani, hogy mi szamit hitelt erdemlo bizonyitasnak. Konkretan ketten rohogve mondtak (egy nyiregyi es egy pesti ugyintezo), hogy azt talaljam ki magamtol, ha akarom a penzt, mert errol nem szol a rendelet. :evil: :evil:
Volt, amelyik azt mondta, hogy vigyem az itteni terhesmappam fenymasolatat (azt itt szuleskor elveszik, de suggallat miatt elore beszkenneltem 39 hetesen), vigyem az itteni fizetesi kimutatasaimat a terhesseg idoszakarol es a bankszamlakivonatokat is, mert ezekkel bizonyitom, hogy kozben itt dolgoztam, itt hasznaltam a szamlamat, tehat kulfoldon kellett lennem. Kb egy masfel kilos paksametaval robogtam be reggel a vaci utra, kb delutan sorra is kerultem (kozben mar evett az ideg, mert akkor volt Kristof negy honapos es aposomra hagytam, azelott soha nem hagytam otthon ennyi idore).
Vegul az ugyintezo csak a terhesmappa masolatot vette el es iratott velem kezzel egy papirt, hogy kulfoldon tartozkodtam eletvitel szeruen.
A mostani ot honaprol ha teljesen legalis akarok lenni akkor nem irhatnek ilyet, ugyanis ez megszakitas nelkuli ot honapot jelent, en pedig voltam otthon egyszer harom hetre, ez mar megszakitas. :roll:

De ahogy Nori is irta en azert akarnek inkabb a magyar 4 pecsetes dologgal elni, mert ha a kulfoldon tartozkodast is le akarom igazolni, akkor megint futhatnam a koroket es csucsulhetnek a vaci uton egy napot ugy, hogy otthon ket pici babat hagyok. Ha van magyar orvostol igazolasom, akkor csak netrol eleg letolteni az igenylolapot es azt bekuldeni az igazolassal meg a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonataval es ugy emlekszem, hogy a tb-kartyajaval postai uton.

Es most mondom az en verziomat a negy pecsetre: akkor ott nekem azt mondtak, hogy magyar gondozas eseten igazolaskent csak azt a lapot kell bekuldeni, amit szules utan a korhazbol valo tavozaskor ideadnak a zarojelentesemmel egyutt. Ezt pedig akkor allitjak ki, ha a kiskonyvemben negy ORVOSI pecsetet latnak (vedonorol az ugyintezo egy szot sem szolt). A mellettem levo ablaknal egyebkent egy nocit eppen hazazavartak, mert o a kiskonyvet vitte, abbol mutogatta volna a pecseteket, de azt mondtak neki, hogy a kiskonyvhoz az allamkincstarnak semmilyen koze nincs, menjen haza, keresse meg a zarojelentes kozott az igazolast, mert kapnia kellett, nekik csak az a lap jo, a kiskonyv nem.

De a lenyeg, a lenyeg: szoval szerintetek ha a 28. heten elkezdem a gondozast, akkor a negy alkalom ossze fog jonni es siman kapok igazolast. Vagy ha nem jonne ossze, akkor a dokival kellene megbeszelnem, hogy adja ki.
Ez a lenyeg. :D :D

Utalom az ugyintezest. Azt is utalom, hogy mindenki mast mond.
Epp harom hete tortent egy vicces apeh-os sorozattelefonom.
Ugyanis anyukam hivott, hogy az apehtol kaptam egy csekkett, miszerint 18 ezer forint tb-tartozasom van (nem lehet tartozasom, foleg nem ennyi). Szoval egybol telefon. Az ugyintezo belenezett a rendszerbe es mondja, hogy toltsem le, kuldjem be a 0918-as (asszem) nyomtatvanyt, akkor utaljak a penzt.
Kerdezem, hogy milyen penzt?
Hat kiderult, hogy az apeh 2 evvel ezelotti elszamolast kuldott ki a szuleimhez harom hete, valojaban a jelenlegi allas szerint 60 ezer tulfizetesem van!! 8) 8)
Szoval ok jonnek nekem. Jah, poenbol megkerdeztem, hogy mi tortent volna, ha befizetem a 18-at? Azt mondta a csaj (nem rohogve), hogy valszeg 1-2 ev mulva ertesitettek volna arrol, hogy 78 tulfizetesem van. Es hol lett volna a kamat??? :lol: :lol: :lol:
ANYA NE OLVASD! (Bar nincs is netuk.)
Sebaj, anyukamnak ugyis mosogepet veszunk karacsonyra, igy mar a nagyja meg is van.
Vendég

annanácska: Szerintem is számít a védőnős pecsét is, de nem vagyok benne biztos. Nekem már most meg van a 4 orvosi.
Adjak? :)

zuzmoo: Köszi a hangos könyveket.

beneildi: A kismamákat Tóth doktornő kedden délutánonként szokta fogadni. Majd megadja a dokink a számát az ambulanciának és Julikától kell kérni időpontot. Éhgyomorra csak akkor kell menni reggel, ha kiír vérvételre. Majd mondja hogy mit szeretne tőled. Nagyon aranyos, csak kicsit túlparázza a dolgokat. Remélem téged nem fektet be. Nekem nem a 7,7 miatt adta az inzulint, hanem amikor mértem, akkor sokszor volt 7 felett a cukrom. Aztán kiderült, hogy nem jó a mérőm, de a kórházas értékeim is magasak voltak. A diétán én is kibuktam az elején, de már belenyugodtam. Megértelek hidd el.

erusverus: Imádom a Macskafogót. :) A kedvenc mesém, kívülről tudom.
vicky79
Budapest III. kerület

Asszem, hogy lazas vagyok, esetleg csak hoemelkedesem van. Gondolom a h1n1 oltas miatt, az apolono emlitette is, hogy lehet.
Most Kristof alszik, nem akarok hangoskodni a homero keresessel, de amig megsul a kolbi, addig inkabb lepihenek en is.
Vegul a mai ebed: krumplifozelek hazi sult kolbasszal.
Vendég

erusverus: szerintem ne idegesítsd magad tovább és biztos-ami-biztos menj el mégegy szem vizsgálatra. ;)
Egyébként önmagában a dioptria érték már csak azért sem lehet döntő, mert a szem össz-törőerejéből adódik (amiben részt vesz többek között a lencse és a szem tengelyhossza is). A rövidlátó szem általában "nagyobb", gyengébbek (megnyúltak) a szövetek, ezért történhet erőlködésre (vagy akár spontán) retinaleválás. Ezért kell a szemfenékvizsgálat és nem a dioptria érték. Bocsi, ha már unjátok a témát, csak nem szeretem a félreértéseket :oops:

A Macskafogót én is nagyon szeretem! :D A kedvencem Lusta Dick a dzsungelben :lol:
A másik régi kedvenc magyar rajzfilmem az Erdő Kapitánya! :)
zuzmooo

Hú, ma nem nagyon ettem, csak egy banánt. Itt voltak a radiátor szerelők és jól elment a nap. Elkezdtem remegni. Megmértem a cukromat: 3,1. Jujj! Gyorsan ettem főtt krumplit hagymával.

Megjött a H1N1 oltás mellékhatásaira kifejlesztett homeos cucc, hajrá oltatás! :lol:
Vendég

Beeee Az én védőnőmnek meg semmilyen pecsétje sincs :lol: . És dokitól is még csak 3 van, merthogy az összesen 6 hét kórház alatt minimum 2 tanácsadás lett volna. De ott nézegettek eleget :D . Majd dec. közepén meglesz a 4. pöcsét (remélem).

Bea Igen hőemelkedés, meg karfájás, meg levertség meg ilyesmi lehet az oltástól. Azért ha lehet lázat ne hozz össze :( . Az nagyon ritka mellékhatás. Egyél egy kis C vitamint (500mg/nap) és vagy 1 hétig amennyire lehet kíméld magad!
pammut

Sziasztok!
Beköszönök én is. Ezt a pecsétes dolgot én is annyiféleképpen hallottam, de azt megfigyeltem, hogy a számok egyeznek. 4db kell, csak azt árulja el valaki, hogy melyik személy pecsétjéből? :lol: Mondjuk nekem meglesz a doki és a védőnő által is, így nincs félnivalóm.

Voltam hétfőn nődokinál, és nem volt túl jó híre számomra. Streptococcus fertőzésem van. :cry: Antibiotikumot kell már most használnom, meg a szülésnél is kapnom kell vénásan, és a kicsit is ellenőrizni fogják, hogy fertőződött e. Állítólag, ha igen, akkor kétoldali tüdőgyulladást, vagy agyhártyagyulladást kaphat. Annyi rémtörténetet lehet olvasni ezzel kapcsolatban a neten, hogy inkább felhagytam a kutakodással, és rábízom magunkat a dokikra, mert különben csak létrehívom a nagy félelemmel a rosszat. Azért ha valaki tud erről valami okosat, azt szívesen veszem.

Kép
zsizell

Zsizell, nekem is volt Streptom, 10 napig szedtem a 4X1 Semicillint , éhgyomorra, evés előtt 1 órával, hát nekem nem szerette a gyomrom, jó carul voltam tőle, de ki lehet bírni. Az ijedtség helyett, meg inkább örülj, hogy ilyen lelkiismeretes a dokid, mert a fertőzés koraszülést okozhat, ha nem veszik időben észre, és elvileg csak a 30 valahanyadik héten kéne néznie, akkor meg már javában koraszülhetsz. Én sem örültem neki, de inkább egy kis infúzió a szülés alatt, szerintem az már nem oszt és nem szoroz, majd ha ott tartunk, ha érted mire gondolok ;)

Kép

Ági
agic83

Lányok!

Végre eszembe jutott, amit két napja akarok kérdezni!
Tudom, hogy volt már róla szó, de most egyre időszerűbb kezd lenni, és a karácsonyi listára is fel tudom dobni. Szóval:
H O R D O Z Ó K E N D Ő
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy melyik fajta a legjobb? Pontosabban: mi a különbség a sokféle közt, ami kapható?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki, Zuzmoo: Jelszó? "Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska." :D

Húú, volt Erdő Kapitánya nyomdám!!! :)

Zuzmoo, nagyon hálás vagyok minden apró segítségért, ami a szemes dolgokat illeti!!!

Kép
erusverus

[quote]A írta: pasas azt mondta, hogy csak öt ruppóért mondhatom meg. Szóval ide a dohánnyal, vagy ízekre pofoztatom magam - és ezt nyugodtan vehetik fenyegetésnek!

IMÁDOM!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Agic: nekem most még nem kell Semicillint szednem,de használnom kell semicillines kúpot. Hát nem tudom, melyik a jobb, én inkább a szájon át bevételre szavaznék, de nem szavazhatok. Igazad van, annak örülök én is, hogy észrevette időben, de azért jobb lenne, ha nem lenne.

Kép
zsizell

Én még Mekk Eleket akarok nézni! Meg Mézga családot, meg Gumimacikat Gyagyás Tódival! :D Tisztára megőrültem... :shock: :)

Kép
erusverus

Ja, meg Magyar Népmeséket is! Majd ügyes leszek, és meg is lesz mind! :)
De most mosogatnom kell. Aztán sütőtök!!!

Kép
erusverus

Kakti!

Én ilyet vettem. Kicsit olcsóbban. De ez nagyon drága kategória, illetve rugalmas, ami csak kb 3hónapos korig használható. De egyszerűbb kötni. Utána megválok tőle és veszek egy simát. Addigra elég ügyes is leszek remélem! :D
http://www.hordozokendo.hu/rugpflaume.htm

Itt meg lehet vadászni jó dolgokat!
http://mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=20
Vendég

Kakti!

Jut eszembe én nem tudtam a Celine Dion lemezt letölteni, mert felment 9órára az idő, majd megszakadt! :shock:
Vendég

Zsizell, nagyon sok nő hordozza ezt a nyavalyát. Én Lilluval megúsztam, nem bánnám, ha most is így lenne. Elég ez a cukros kavarodás.

Vicky, köszi a biztatást, én is beletörődöm, mást nem tehetek. De annyira fel tud néha bosszantani :roll: Köszi a keddi infot, így legalább tudom, hogy mikorra számoljam ezt a látogatást :wink:

Kisgyerekes csajok. Mei tait használt valaki, mert engem elsősorban azok a tapasztalatok érdekelnének :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!
Ha nem sikerül addig, majd a talira (ha lesz) elviszem neked. :) (Meg másnak is, ha kell.)

Erusverus:
http://www.mese.tv itt nézz körül!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok, ti tapasztaltatok már olyat, hogy a baba 24órán keresztül megállás nélkül mozgott? Nekem ilyen volt tegnap előtt este 10től, tegnap este 10ig. Egy percre nem nyugodott, se aludni nem tudtam se semmi, és nem ám finoman mocorgott, rugdosott forgolódott. Már elkezdtem utána olvasni, hogy ez rendellenes e. de nem találtam erre vonatkozó információt. Ma is nagyon élénk, de éjszaka tudtam egy kicsit aludni. Szerintetek ez normális?

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?