Új privát üzeneted érkezett!

Susy: pihenj sokat, c vitamin, calcium és ha kell lázcsillapító!

Igen, fiút szeretett volna a férjem, én csak nemrégóta. Én eleinte úgy voltam, hogy nem tudom elképzelni, hogy fiam lesz. De múlt héten egyik este lefeküdtem és megéreztem, hogy fiú. Mondjuk sokat fogtam mostanában a szomszéd 3,5 hónapos kisfiút, meg Adél sokat játszik egy 11 hónapos kisfiúval. Szóval jó lesz, hogy lesz egy fiam is. De örülnék a lánynak is. Kicsit a méhlepény aggaszt, mert mélyen van, remélem tényleg feljebb megy.

Panndi! Tuti nemsokára kopogtat nálatok a gólya! Hidd el!

Kriszta! Mi volt ma az uh-on?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Susy!

Maradj is otthon! Én is átestem hasonlón pár hete, a lényeg, hogy kapj be egy Algopyrint pl., és feküdj le! Hívj segítséget, most pihenned kell és sokat aludni!

Nem oltatunk, Lányok! Doki bácsim határozott volt és meggyőző, mint mindig! Közölte, hogy nem fogom elkapni, ha mégis, hívjam, de a lényeg a forró tea, fekvés, lázícsíllapítás. és azt is mondta, hogy egészséges ember Magyarországon ebbe nem halt bele! Az ő családjában sincs beoltva senki!
És ő is nagyon féltené a babámat, ha oltást kapnék...úgyhogy ennek fényében nem oltatunk!

Márti
borossné becz márta
 
 


Gabi, óriási gratula a kicsi fiúhoz! (én is azt szeretnék, de érzem, h kislányunk lesz)
Köszi az útbaigazítást is! Képzeld, lemerült a telóm, így reggel késve keltünk. 1/2 9re értünk be a kórházba, előttünk 10pár várakozott. Másfél órát vártunk, ennyit még pont kibírtunk a fiúkkal.
Az Uh szuper lett! Hajdú dr.nő szerint tökéletes, tankönyvi méretek. Orrperce is kivehető volt, sőt még az ujjacskáit is megszámoltuk. Az oltásra annyit mondott, h nem lesz baj, de ez majd csak május végén igazolódhat be.
Nincs mellékhatás még mindig, talán annyi, h a Fluval P helye picit érzékeny, ha hozzáérek.

Susy, semmi baj, nem leszel beteg, viszont tényleg kapjál be este egy lázcsillapítót.

Márti, azért oltattam be magam most, mert félek!
Minden reggel buszra szállunk a fiúkkal, és megyünk az oviba. Az oviban eltöltünk kb 10 percet, de az idő nem is fontos.
Próbáltam a kisebbik rosszat választani, ezért döntöttem az oltás mellett. (tavaly volt egy randa arcüreg+ fülgyulladásom, amivel 3 hétig nyomtam az ágyat)Azért most, és nem decemberben, mert félő, h addigra már az oviban lesz a járvány, és én nem tudom másképp kivédeni. Ja de! Nem viszem Dávidot oviba, de azt nem tehetem vele, hisz reggelente csak úgy kipattan az ágyból, és csak az érdekli milyen nap van, és mehetünk-e oviba?
Vendég
 

 
 

Köszi lányok, most már picit jobb. Apa hamarább haza jött munkából, így pihentem. A torkom viszont nagyon fáj, az említett algopirint beveszem éjszakára.

Márti
És mi volt még a dokinál, gondolom minden rendben különben mondtad volna.

Lányok szerintem bárki bárhogy dönt, mindegyik jó döntés az ő családja számára.

Holnap én is megyek uh- ra, este majd jövök mesélni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: Akkor én is aggódom Veled! Mert pesze összeolvastam mindent, és még arra is gondoltam, hogy Peti talán autista... :shock: Ő minden állatot úgy "hív", hogy sikít egyet, és még semmi szótagismétlést nem mond, csak hogy mamamama... ennyi. Meg tud brümmögni, és cuppogni. :( Azt látom, hogy sokmindent megért, de miért nem próbál legalább utánozni, gagyarászni??? A hallásával nincs gond, ha a fülébe suttogjuk, hogy aaa, akkor ő is halkan mondja utánunk. Ha épp van kedve. Sokszor olyan magánakvalónak látom. Jól elvan egyedül, nem bújós, csak ha aludni akar. Viszont más gyerekeknek örül, velük játszik, vagy inkább mellettük. Nem tudom, hogy lehetne ezen segíteni, vagy mit kéne csinálni.

Márta: Én is jobban féltem a babámat az oltásban lévő higanytól, mint az influenzától. Mondjuk könnyen vagyok, nem szoktam lázas lenni. Ha mégis, csak épphogy, és gyorsan le is megy. Utoljára valami 10 éve volt 39-es lázam, annál magasabb még nem volt. Peti is ilyen típusnak tűnik szerencsére.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Susy: Még szerettem volna írni, hogy Neked mielőbbi jobbulást kívánok! Kíváncsian várom, mi lesz holnap UH-n! :D

Kép

Kép
nikuc
 
 


Kriszta!

Teljesen megértelek! Nekem nagy mázli, hogy a nagyszülők hozzák-viszik a fiúkat suliba, oviba, különórákra! Ha minden nap tömegben kellene mászkálnom, talán én is másképp látnám!
Kisfiút szeretnél? jaj, pedig de tuti a sok fiú után egy kislány! Pedig az enyém is egyedül m,arad lányként, de akkoris nagyon boldog vagyok, hogy van egy kis hercegnőnk!
Az biztos, hogy a pasikat nagyon fogja tudni kezelni! Apával együtt 5 hímneműn gyakorolhatja a bánásmódot majd! :lol:

Susy!

Remélem, ma már nem jössz, hanem fekszel és pihengetsz és főleg gyógyulsz!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti
Még bekukkantottam amíg felforr a teavíz. :lol:

Nikuc
Aggódó szülők vagyunk. Kristóf utánoz minket, és mond is szótagokat, pár szót. Én úgy veszem észre rajta, hogy lusta. nyáron mikor gyerekek voltak itt miért tudott beszélni? Utána meg abbahagyta. A kutyának ugat, a cicának sikít, nem nyávog, mondja hogy nyam nyam, papa, apa, anya, baba, pápá, dob puszit, és emelett mindent de mindent megért. Minden testrészét megmutatja, a teába ő teszi a filtert, borotválkozik, parfüm kell neki ha apa befújja magát és hasonlók. És ő közel sincs el egyedül, mellette mindig ott kell lenni, viszont állandóan szeretgetni kell, bújik. Ma apa kezét simogattam ő is oda jött és simogatta ő is. Nem tudom... remélem egyszer csak tényleg elered a nyelve.

Na megyek teázni és feküdni

Jó éjt lányok!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok, sok-sok jó hír!

nikuc, gratulálok a babához!!! Petiről: vannak visszahúzódóbb alkatok, de írod, hogy Peti örül másoknak, játszik velük-mellettük. Hidd el, ennyi idősen még nem kell, hogy beszéljen. Ne arra gondolj, hogy más baba mit csinál, látod, beneildi is írta, susy is, hogy náluk is kicsi még a szókincs, és én is hallottam olyan két és fél évest, aki alig mondott érthető szót, a beszédét az anyukája értette csak. Annyira különbözőek a babák! egyik ebben, a másik abban jó. És a legtöbb gyerek okos, egészséges, biztos vagyok benne mindazok alapján amit Petiről itt valaha is írtál, hogy ő is ilyen.

susy, neked jobbulás! Remélem holnapra jobban leszel, vagy esetleg csak pár napig fog tartani. Tök jó, hogy apa segít. Olvastam, hogy Kristófod is kevés szót mond, én még nagyon nem mélyedtem el a beszédfejlődés témában, de úgy tudom, ha megvolt pici korban a gőgicsélés, gügyögés, a különböző hangképzési próbálkozások, akkor - ha a hallása rendben - csak ki kell várni, amíg megszólal! Ahogy írtam, Róza sem beszél még, most először mond annyit arra a kérdésre, hogy mit mond a kacsa, hogy há-há. De pici kora óta gagyarászik, ez folyamatosan bővül és változik, én nem aggódom. Tudod, Einstein! (három évesen szólalt meg először). Szép estét, jó teázást!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Gabi, gratulálok a kisfiúhoz :lol:

Nikuc, Neked meg a pozi teszthez, szép és problémamentes babavárást kívánok.

Én Unk doktort nem ismerem :cry:

Susy, Neked jobbulást kívánunk.

Márti, mi sem oltatunk, nálunk sem támogatja egyik orvosunk sem.

Kinga irány orvoshoz :wink:
A 14-esen mindig vannak kérj segítséget. Én a vonatról is csak úgy tudtam sportkocsival leszállni, ha megkértem valakit. Ez ne legyen kifogás tessék orvoshoz menni.
Ja és ott a 20 busz alternatíva ill. ahogy Susy is írta, gyalog.
Én az Óceán-árok utcában laktam, onnan fél óra kényelmes séta az sztk... Fóti út, után keresztbe a kis utcákon menj, nincs messze úgy sem. Mi itt vidéken ennyit simán legyaloglunk :lol:
Lilla is mindig jön, hozzám tartozik, nem érdekel ki nézi jó vagy rossz szemmel.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi
Nurofent én is próbálam, első éjjel segített, másodikon már nem, ugyanúgy órákig fent voltunk :(

Kiszámoltam, napi 7 órát (!) töltök altatással-visszaaltatással (éjszakai műszakot is beleértve) – no komment… :o :o

Igen olvastam az Osanitről, már meg is rendeltem Ausztriából :D

Hessa,
Én sem ismerem Unk dokit. Más doki is érdekel, kiről szeretnél megtudni valamit?
Az én dokim dr Harsányi Lehel, de ő már másik kórházba szerződött (Kútvölgyi). Itt a fórumon sokan dicsérték dr. Szabó Györgyöt, Aszódi Melindát. Én lehet, hogy az utóbbihoz igazolok át, ha maradok az AEK-nál a következő babánál, még meglátom.

Kép
ugabesz
 
 


Sziasztok!

Hát nem bírtam kivárni a keddet hétfőn volt dolgom du központban és hazafelé beugrottam az eedményért. POZITIV

Gabi - Gratulálok a kifiúhoz!

Nikuc - Neged is gertulálok a pozitiv teszthez!

Susy - Gyogyulj meg hamar te is!

Aztán Alexander szombat reggelre lebetegedett és engem is megfertőzőtt (ő mondjuk jobban van mint én...) Tegnap óta hányok tegnap reggel 2x ma eddig 1x. Párom mondja szerinte a betegség miatt van mert eddig csak enyhe hányingerem volt... :roll: Hát nem tudom... Lázom nincs az orrom folyik. Tegnap nagyon fájt a torkom a köhögésől, de ma már nem. Még hőemelkedésem sincs csak ez a hányás és orr folyás ne lenne (köhögni már sak ritkán köhögök és szerintem ezért nem fáj már a torkom.) Eddig még csak teét ittam nincs ithon C vitamin. :(
Most megyünk majd gyógyszertárba mert Alexandernek is kell vennem C vitamint (szerencsére csak az kell és 2-3 napig esténgént Nurofen. Mondjuk ő se lázas és hőemelkedése se volt csak kicsit piros a torka és az orra folyik egy kicsit.)

Doki - Hát tegnap Alexander reggelije útán mentünk először gyerekorvoshoz és utána nő dokihoz. Azért vittem csak babakocsit, mert tudtam, hogy el fog aludni és úgy azért csak könnyebb várni is meg minden. (Egyébként egyáltalán nem használjuk már a babakocsit csak ha alvsiőben megyünk valahova.) szóval rra gondoltam hogy megyünk 20-assal mert vannak rajta alcsonypadlós kocsik. Hát ahogy kirodultunk abuszmegálló flé pont akkor indult eséjünk se volt elérni... Bíztam benne, hogy következő az legyen, de persze, hogy nem volt az... :evil: Így átsétáltunk a Villamoshoz addigra el is aludt. Szenvedve emltem föl, és csak akkor jöttek segítni amikor már majdnem visszaestem a kocsival. :? A leszállásnál már nagyon segítökész volt 1 pasi. Aztán kb 11 óra lehetett mikor odaértünk az sztkba és köölték, hogy túl sok a betg így leállította a rendelést a doki és a másik sincs mert szül... Így tök felesleges volt elmenni! :? Aztán megnéztem acsony padlós busz jön e és a következő 2nek annak kellet volna lennie így vártunk tkb fél órát mert késett is és nem a volt így inkább mardtam a villamosnál. Ott egyáltalán nem segítettek, pedig rengetegen voltak (mondjuk java részt idősek...) Valahogy felküzdöttem az első két kereket és akkor jöttek segíteni, de akkor már minegy volt az egyszem kismama gatyám elszakad :cry: . Ma megpóbálom összevrni, mert másikra nincs pénz, és a több gatyám már nem jó legalább 1 hónapa... Ma megyünk egy másoik dolkihoz, mert a párom ragaszkoik ahoz minnél hamarabb mennyek és a Balogh ma nem rendel...

Nem tudom mi lessz a babával hétfő este kitágyaltuk a dolgot. Hihetetlen, de pont így terveztük régbben (már amenyire mi tervezünk előre :roll: ) Olyan 2 év körüli korkülmbségre gondoltunk és ez kb 23 hónap lenne így most. Az mondja ha szívére hallagatna megtartaná tuti, de ha az eszére akkor nem, mert február óta még mindig nincs munkája... :cry:
(Egyébként szerintem már nem lehet megszakítani, csak ha beteg nem?) Mindegy ma e miatt megyek, hogy megkérdezzem, hogy mik a tehendők tovább milyen lehetőségek vannak. Én valahol bízom abban, hogy már nem lehet megszakítani, de nem tudom. :oops:
Egyébként írtátok, hogy nektek volt 8, meg 6 hetes uh-tok nekem Alexanderrel akkor volt valami amikor megjött a teszt, de azon még nem is látszodott 2 éve... :shock: Utána meg már csak a 16. heti genetikai volt semmi több. És utána meg nem emlékszem már mikor még 2 vagy 3 uh-m volt.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga: már ne is haragudj, de engem egyre inkább sokkol, amiket írsz :shock: Nem is biztos, hogy megtartjátok, és így sem mentél el a 12. hét előtt dokihoz :shock: Azt hiszem, én hanyagolom ezt a fórumot, amíg ez a dolog lecseng, mert csak csúnyákat tudnék írni, azt meg nem akarok... :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

Minden kismamának gratulálok, boldog babavárást!!!


A beszédhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy van 3 babóca a közvetlen családban akik 1-2 hónap eltéréssel, de egykorúak.

Az uncsiöcsim egy évesen már szépen érthetően mondott szavakat, 1,5 évesen folyékonyan, mondatokat használt, ragozással. Most 3 évesen, úgy lehet vele beszélgetni, mint egy felnőttel. Teljesen elképesztő a kissrác.

Az uncsihugim pont az ellentéte, nem részletezem, csak annyit, hogy 3 éves lesz decemberben és még mindig nem érteni mit gagyarászik, inkább csak halandzsázik. Az anyja érti talán egyedül.

És van még egy csöppség aki teljesen a középút. Egy évesen még nem igazán akart megszólalni sem. 1,5 - 2 évesen azért már el-el ejtett szavakat, de mintha nem akadt volna mondanivalója. Most már 3 éves ő is, és még mindig keveset beszél, azt se teljes mondatokban.

Szóval teljesen gyerkőc függő, mikor és mennyire kezd el beszélni.
Legalábbis én ezt látom általuk. :wink:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Panndi ne menny igazad van én inkább eltünök mint innen valaki majd valamikor jövök azért, hogy mi lett. :oops:

Sziasztok és minden jót mindenkinek!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem azért van a szád, hogy segítséget kérjél. Nem hinném, hogy az én babakocsimnál nagyobb lenne a Tiéd. Az enyémet én egyedül nem is tudom felemelni, sőt átérni se. Mégis megtettem már a Gergővel Szigethalomig és vissza is az utat. Sőt rengeteget mászálunk ilyen-olyan ügyben. Én is villamossal járok, sőt mertróval is, ahová lépcsőzni kell le és fel is. Ne várd, hogy az emberek pattanni fognak neked, kérés nélkül. DE HA MEGKÉRSZ VALAKIT, KÖTVE HISZEM, HOGY AZT MONDANÁ, UGYAN ANYUKA, OLDJA MEG EGYEDÜL?!?!

Az orvoshoz való meneteledről csupán annyi a véleményem, hogy felelőtlen vagy. Vagy valami nem stimmel. A párodnak csak most mondtad el? Hiszen ha volt sejtés, hogy jön a baba, akkor már előbb is kifejtette volna, hogy nem bizti, hogy meg kéne tartani. Legalábbis a pasik így szokták. Inkább titkoltad, mert te meg akarod tartani. Ez viszont nem korrekt. Nekem ez a véleményem.

És még egy. Ha gyerkőccel mész dokihoz, még ha rengetegen is vannak, be tudsz kéredzkedni. Vagy visszamész a rendelés végére. Addig sétálsz. Erre apukám mindig azt mondta:
Nem akarásnak nyögés a vége!

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Még annyit akartam Írni, hogy érdekes lehet nem is hisziek,de mindig abrtusz ellenes voltam! Ezért nem is alszom napok óta... (De ez az én bajom!)

Werutz - Tudta, de legalábbis ha nem is hitt nekem sejthete volna a babaát... Igaz eddig amíg nem volt kezünkben fekete fehéren nem beszéltünk erről nem akart én meg nem erőltetem. Az tény hogy bennem fel se meült, hogy nem tartanánk meg, mert ez tőlem olyan messze áll!!!

És ha nem is hiszitek 3 hete mindig mentem és elküldtek, hogy szül a doki meg szabin van. És több doki is szóba jött 1 kivételével, de mindig szerencsétlenül jártam... Lehet mehettem volna minden nap, de az első vizsgálatra mindenképpen Alexander nélkül akartam menni!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Hát sajnálom Kinga nagyon, ezt nem lett volna szabad idáig hagyni fajulni. Itt akik anyukák, kismamik vagyunk tátott szájjal állunk az eseted előtt. Teljesen le vagyok döbbenve. Alig vártam, hogy mehessek orvoshoz, hogy tudjam minden rendben van. :shock:

Lányok ma már jobban vagyok, vagyis kutya bajom. Voltam védőnőnél, 5 hét alatt 30 dekát híztam. Szuper!
Este doki, majd jövök.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Kinga! Nagyon sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok. Én is le vagyok döbbenve, azt gondolom, hogy felelőtlenek voltatok mindketten.

Susy! Örülök, hogy jobban vagy! Remélem este is rendben lesz minden.

Én is ma megyek dokihoz, meg is fog most vizsgálni. Kicsit izgulok, mert keményedem. Most megyek, jógázom egy kicsit, míg Adél alszik.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok! Olvasgatlak titeket... most írok pár sort mert Barnus kidőlt. :)

Susy örülök hogy jobban vagy, azért vigyázz magadra!!


Gabi gratulálok a kisfiúcskához! :)

Nikuc Neked is gratulálok a pozitív teszthez, eszembe jutott hogy mennyire boldog voltam mikor nekem is két csíkom lett. :)
Tegnap ahogy olvasgattalak titeket annyira elkapott az az érzés hogy de jó lenne még egy kis csöppség. :) Meg is néztem Barnus kis képeit és elszomorodtam hogy milyen gyorsan eltelt a csecsemős korszaka, most már nagy kópé. :lol:
Tegnap megsiratta a 2,5 unokanővérét mert annyira mászott rá állandóan hogy szegény kislány nem tudta mire vélni és megijedt tőle. Barnus meg csak ült az ölemben és fancsali képet vágott hogy nem érti miért sír a kislány mikor ő nem akarta bántani, olyan aranyos volt. :)

Kinga Baloghgal mostanában nem tudom mi van, de a rokonok is panaszkodnak hogy rendelés elkezdése után már 15perccel lezárja a rendelést és nem lehet hozzá bejelentkezni...


ugabesz Teljesen megértelek én is voltam már nagyon padlón amikor már sírtam a kialvatlanságtól. Kiságyba már csak nappal alszik Barnus éjjel nem mert kicsi neki és nem tud forogni. Ezért a helyemen alszik az apjával én meg a másik a szobába. De úgy szoktuk a párommal hogy először Barnus alszik el mindig és mi együtt fekszünk le a másik szobába és amikor nyöszörög hajnalban hogy szomjas akkor megy át apa és megitatja és már ott is marad.

A másik hogy amikor Barnus előtt pusziszkodunk a párommal akkor Barnus hisztizik hogy hagyjam békén az apját és oda jön és ellök. Azt sem hagyja hogy megöleljem a pólómat rángatta eltolt majd az apjához bújt. :? Hát nem esett túl jól, és még nem is engem szeretgetett. De ha nincs itthon az apja ölelget meg puszilgat... Valakinél volt ilyen?

Kép
dius87
 
 


Sziasztok!

Jaj, Kinga, ez tényleg nem semmi, amiket írsz. Tőlem is távol áll az ilyesmi (nem menni el dokihoz ha úgy érzem terhes vagyok, apának nem mondani), de úgy érzem mindabból, amit ír, hogy Kinga mégis segítségre szorul. Sokan sokfélék vagyunk, ki így, ki úgy oldja meg az életét. Amilyen helyzetben Kinga most van, szerintem nem lenne szerencsés, ha még nekünk sem tudna elmondani dolgokat, vagy segítséget kérni. Nehéz valami olyannal szembesülni, ami az ember saját felfogásától nagyon különbözik, de ha ezen felülemelkedve tudunk valamit előre lendíteni az ő, vagy más helyzetén, akkor már megérte. Szerintem.

Arról, amit Kinga ír, eszembe jutott egy eset, a tágabb családunkban történt. Abban a családban már volt egy betegen született gyerek, testi, szellemi fogyatékos. Aztán egyszer csak (a nagyobbik már 18 volt) úgy tűnt, a lány állapotos, de ha ezt említettük előtte, tagadta, kiborult. Aztán hét hónapra megszülte a ksifiát, aki erős, egészséges volt. Nem tudott róla senki, orvos nem látta, csak a szüléskor. A 18 év a beteg gyerek mellett ezt hozta, hogy nem nézett szembe a terhességével, hárított, irracionálisan viselkedett. Az ember tud rossz döntéseket hozni, bután viselkedni, hárítani. Ha gond van, mind segítségre szorulunk, meg megértésre.

És elnézést kérek mindenkitől, egyáltalán nem bölcselkedni akartam.
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Hát nem tudom. Én miattam ne menjen el a fórumról senki, azért mondtam, hogy inkább nem fogok hozzászólni ehhez a témához, mert ez nekem sok(k).

Nem tudunk neki segíteni, ha segítséget kért volna, szólt volna az elején, vagy az elején leírta volna a doki gondját, vagy bármi, de nem tette.

Na mindegy is...

Gabi, drukkolok a dokihoz, remélem minden rendben lesz! Mindenesetre a sok keményedést vedd jelnek, én nem vettem Fruzsinál komolyan, lett is hat hét fekvés belőle...
Vendég
 


Nikuc,
állítólag a fiúk amúgy is később kezdenek el beszélni... én ismerek 3 évest, aki alig akar 1-1 szót mondani... Itt egy másik fórumban is van egy kisfiú, akit nemrég kezdte az ovit és még nem igazán dumál...

Kajálással kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy az 1 éves felmérésen kérdezték, hogy eszik-e már saját maga... hát nem, még igazán nem is jutott eszembe, hogy próbáljam... viszont most egy hete meg akarja fogni a kanalat, de nem tudom hogyan kezdjek neki, milyen fajtát tegyek elé, amivel próbálkozhatna? Mert látszik, hogy semmi nem lesz még az egészből csak kilöki a tányérból, nem olyan ügyes még, hogy menjen a dolog, persze pont azért kell gyakorolni, csak nincs ötletem hogy kezdjük el...

Kingát én inkább sajnálom, én inkább annak tudom be, hogy nagyon fiatal még és tapasztalatlan, nem annyira veszi kézbe és irányítja a dolgokat, inkább csak sodródik az eseményekkel...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szerintem nyugodtan hagyjál neki mindent egyedül enni - én legalábbis így csináltam anno Zsófival. Igen, az elején kilötyköli, tiszta kosz lesz minden, de ez vele jár :) Hamar megtanulnak egyedül enni, csak bízz benne ;)

Kinga négy évvel fiatalabb nálam, szerintem nem annyira nagyon fiatal :roll:
Vendég
 


Akkor én vagyok nagyon öreg :lol:
Csak a húgomból indultam ki, aki 26, de még nem tud semmit :) Persze az sem normális, én már 16 évesen önálló voltam...

Na jó, hát akkor adom Pálminak, amit amúgy is adnék, csak nem tudom így mennyi fog a pocakjában landolni :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Dehogy vagy öreg! :)

Amúgy mit eszik egyedül? Reggelit, vacsorát? Inni miből iszik?
Vendég
 


Szerintem is adj bármit, mondjuk tört krumplit, rizst, ezeket könnyen kanalazza. A folyadék is jó, de az idő, míg megtanulja, hogyan ne forduljon fejre a kanál :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy, örülök, h jobban vagy!
Gyere minél előbb, kivi vagyok mi volt a dokinál. :wink:

Gabi, szedsz Mg-t? Jaja, panndi jól mondja, pihenj minél többet! :wink:
Otthon kismamajógázol?

Nikus, Gratu a zebrához!
tényleg minden hónapra jut egy topicbaba, tök jó :lol:
Vendég
 


Gabi, mi volt a dokinál?

Kriszta, Te hogy vagy?
Vendég
 


Panndi! Hála, zárt minden, de azt mondta, hogy a keményedések nálam most nem a méhszáj kinyilását veszélyeztetik, hanem, hogy leválik a lepényből egy darab. Szóval előírta a pihenést és ha kell szedjek Mg-t.

Oltás: nem volt ellene, de mellette sem, szerinte nem lehet baja a babának, de nem lehet tudni. A háziorvosom viszont kategórikusan kijelentette, hogy nem adja be kismamának. Odaadja a vakcinát, ha akarom és adassam be. 1 hónappal ezelőtt is ezt mondta. Nőgyógyásszal írattam algopirint, nem járunk ringatóra, itthon játszunk sokat és sétálunk. Megtehetjük még talán azt is, hogy férjem sem tömegközlekedik, bár ő ma megkapta a szurit és a munkahelyén már van H1N1es gyerek, az egyik kollegájának a 4 éves kisgyereke.

Kriszta: igen, van kismamajóga dvd-m. Hétfőn vettem, de még csak a mély relaxációt csináltam róla, mert arra van időm, de azt eddig minden nap és annyira jó. Adéllal végig jártam jógázni, nekem sokat segített a légzésben, meg a pozitív gondolkodásban.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Minden rendben volt a dokinál, izgett mozgott a picurkánk, neméről semmi nem derült ki, de nagyon bízok a holnapi 4d- ben.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabi, akkor pihenj :) De tényleg pihenj!

Susy, örülök, hogy Nálad is minden oké!
Vendég
 


Susy!

Örülök a jó híreknek! 4D-re hova mész?


Gabi!

nem csoda, hogy a háziorvos nem adja be, ugyanis neki kell vállalnia a felelősséget, ha utána történne veled vagy a babával valami! nem tudom,ugyan miért nem az oltóanyag gyártót terheli a felelősség, de ez van!
Pihenj és inkább Magnerotot szedj, mint magneB6-ot! Több benne a magnézium!

Az vajon min múlik, hogy mit veszélyeztet a sok keményedés? Nekem is vannak nap mint nap,de a méhnyak, méhszáj állapota hála Istennek változatlan!


Lilommanó!

Én sem értek sokmindent, amit a többiek már leírtak, de semmiképp nem ítéllek el, ugyanis nincs jogom hozzá! Nem szeretném, ha elmennél a topicról, írj, akár priviben, ha valamit szeretnél! Remélem, a baba mellett döntötök! Én szorítok nektek!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Gabi, nekem teljesen a méhszájon fekvő lepényem volt, esélytelen a felcsúszásra, a tiéd azért jobb. De a pihenés és a 0 erőpltetés a fontos. Ne emelj (tudom, ez vicces, de tényleg), ne erőlködj. Pihenj. Feküdni nem feltétlenül kell. A Mg is jó, és kell. Velem még a kórházban a 37. héten is szedették, amikor azt hittem, fájáaim vannak, és nem akarták, hogy hétvégén sürgősségi császár legyen. Nos, nem is fájásaim voltak, csak már beképzeltem magamnak. :) DE bízzunk benne, hogy neked szépen felmegy, és leválás sem lesz.

Tünde

mtunde
 
 


Panndi,
na tegnap megpróbáltunk egy bébiételt, de enni nem akarta, csak túrta ki a tényérból, meg lengette a kanalat, repült minden felé... szerintem most akkor egyelőre még hagyom, mert annak jelét se mutatta, hogy a szájába próbálná venni :? Akkor addig meg minek?

Ha a kezébe adok babapiskótát, vagy bármit amit tud fogni azt szépen elrágcsálja. A csőrös pohárnak időnként fogja a fülét és emeli, meg a szájába veszi, de csak játszásból, ha rendesen inni akar, akkor én kell tartsam neki, nem akarja megfogni.

Szerintem még nem érett meg rá. Ha evés közben ki akarja venni a kezemből a kanalat, akkor kap egy másik kiskanalat a kezébe, akkor hagyja hogy etessem, a kiskanalát csak lóbálja, nem is nyúl vele a kaja felé. Ergo a kanál kell neki, nem enni akar vele :)

Hú, minden pocakosnak nagyon drukkolok, hogy minden jó legyen! Susy, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy kisfiú vagy kislány!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Minden kismamának boldogságos babavárást kívánok! És irigykedek. De azt hiszem ennyi gyerkőcre elég csak az energiám. Néha azt hiszem összecsapnak a hullámok a fejen fölött. De azért nagyon szeretem a többgyerekes létet.

Márti!

Írtad, hogy szerinted február 27-én fogsz szülni!
Az nagyon szép nap a szülinapom :lol: A szavazás mikor indul?



Liliommanó!

Remélem minden rendben lesz veletek. Keress másik dokit. Nem tudom milyen messze laksz pl a Honvéd kórháztól, de ott tudok dokit és szívsen megadom a számát is. Akkor is fogad ha nincs időpontod, jó lehet hogy órákat kell várni, de a lényeg hogy bejutsz...És a Honvédban pl. este 6-ig van vérvétel is. Terheléses cukornál pedig előre engedik a kismamákat.

A villamoson pedig tessék szólni...Ne engedd hogy átnézzenek rajtad. És a halogatás a legrosszabb döntés, Neked és a leendő kisbabának is.
Betti

Kép
becsengo
 
 


Veronika
Dávid volt olyan, mint a Te Pálmid. :D Nem akart egyedül inni, enni, mindenben segítenem kellett. Aztán úgy kb. másfél lehetett, amikor megelégeltem, és apával egyetemben, úgy döntöttünk, hagyjuk kibontakozni. (néha olyan kellemetlennek éreztem, h fognom kell az itatós üvegét még a buszon is :oops: )
Hú volt hiszti rendesen, mikor mondtuk neki, hogy ha szomjas vagy, vedd el, és igyál. Eleinte földhöz vágta a poharat, vagy csak egyszerűen elvonult sírva. (buszon persze nehezebb volt, de akkor is úgy ittunk, h a kezével együtt fogtam az itatót)
Rajtad múlik minden! A lényeg a következetesség! Szólni minden családtagnak, h nem szabad megsajnálni Pálmit, neki kell megfognia a poharat!
Kitartás, menni fog!
A kanalazás más, mi eleinte 2 kanállal ettünk (vagyis Zézénél most eszünk) majd szépen egyre kevesebbet adtam neki én. Újra előkerült a partedli is. Dávid bölcsis lett 21 hónaposan, addigra már egyedül tudott enni.

Márti, nagyon irigyellek, h a nagyszülők ennyi mindenben tudnak segíteni. Sajnos nekem már nem él anyukám, a férjem anyukája meg a balcsi mellett lakik, ami persze tök szupi, főleg nyáron. Már megszoktam, h magam vagyok, nem számíthatok senkire (kivéve pár jó barátot), nekünk egy picit nehezebb így. :lol:
Már akartam kérdezni, h a párod egyik babánál sem tudta meg csak a szülésnél a nemüket? Őrület! :lol: az meg főleg, h Te kibírtad, h ne szóld el magad. Én pár rózsaszín ruhácskát biztos vennék dugiban :wink:
Azért félek egy kislánytól, mert valami új, valami más dolog történne velünk. Második babának nagyon szerettünk volna kislányt, de most félek, h a 2 fiú után vajon egy kislány mennyire fogja gyökerestül felforgatni az életünket. A környezetemben sok fiús családba érkezett 3.nak, 4.nek leányzó, aki a család szeme-fénye, és ezt ő ki is használja. Nem tudom, biztos csak a lelkiállapotommal jár ez a hülye félelem, és nagyon bízom benne, hogy (ha kislány bujkál a pocimban) ez a szüléssel el is tűnik.

Susy
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk Neked!nagyon várom már a híreked a 4D-ről :lol:
Vendég
 


Köszi Panndi, jól vagyok! :lol:
Végre elmúltak a rosszullétek, most kezdem "kiélvezni" a várandosságomat. Lassan már kezdem felfogni is, h májusban szülünk! :lol:
A szuriknak nem volt mellékhatása, nem tudom, h ez most jó, vagy nem jó :shock: ? talán kellett volna reagálni valahogy a szervezetemnek, vagy nem? (utóljára kb. 12 évesen kaptam oltást)
Nálad mi a helyzet baba fronton? védekeztek, vagy akármikor kopogtathat a gólya?
Vendég
 


Nem védekezünk ;)
De nekem még nem jött meg szülés óta.

Veronika, én nem hagynám a helyedben, mert szerintem, ha nem hagyod neki, akkor nehezebben is fogja megtanulni. Zsófi karácsonykor (akkor volt 15 hónapos) egyedül ette a húslevest (meg persze minden mást is), az ötéves unokatestvérét meg etették :roll:

Mondjuk én úgy gondoltam önző módon, hogy minél hamarabb megtanul egyedül enni/inni, annál könnyebb lesz nekem :lol:
Vendég
 


Veronika kis próbálgatást szerintem megér, hogy szokja az önállóságot Pálmi. Hagyd kicsit próbálkozni és csak utána segíts neki :lol:
De azért van előnye is, Lillu pl. soha nem hagyott nekem segíteni... az is tud idegtépő lenni, főleg ha sietnél. Most Lillu új hepje, hogy egyedül öltözik, igaz a hajam égnek áll mire felhúzza a harisnyát, de pl. azt sem szereti ha öltöztetem :roll:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi :lol:

Azt hiszem itt nem írtam, Zsófinak kivettek a szeméből egy fémdarabot pénteken, kedden egy kis maradék rozsdagyűrűt, ma megyünk vissza délután, mert még mindig benne van egy kis darab :( Emiatt elég sokat fájt a szeme mostanában, meg kedden a rozsdagyűrű kivétel után egész nap csukva volt, nem tudta kinyitni. Ebédnél nem engedte, hogy segítsek, mert "Egyedül, egyedül!", és ült az asztalnál csukott szemmel, és kanalazta a gyümölcslevest, és ette a rakott brokkolit :D Persze egyszerűbb lett volna megetetni, de egyrészt nem engedte, másrészt meg örültem is neki, hogy nem hagyja el magát, és csukott szemmel is önálló :) Na azért kellett utána takarítani :wink:
Vendég
 


Kristóf is egyedül eszik, iszik, de néha az ölembe akar ülni és akkor én etetem. Valami olyankor rájön. :lol:

Kriszta
Köszi a köszöntést, nagyon aranyos vagy! Még csak most indulok 4d- re, este lesz csak hír. :wink: De jövök majd.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Panndi,
tudtam Zsófi szemét, remélem már jobb lesz neki ma :lol:
Lilla fő szövege: Anya nem bír baba po(baba van a pocakjában- ezt még nem tudja kimondani) :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Zsófit gyerekszemészhez kell vinni? Kiráz a hideg ha erre az eljárásra gondolok, amit el kell szenvednie :cry:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaj, ildi, engem is... felnőtt szemész, de egy fiatal srác, jó fej.

Jók lettek a vonalzóid :)
Vendég
 


Panndi,
jaj, mi történt a szemecskéjével? Mi ment bele?

Szóval úgy gondoljátok, hogy ezt az egyedül evés-ivást erőltetni kellene? Hm... úgy látszik mindig van valami amit másképp gondolok, mint a nagy átlag :lol:

De büszkén jelenthetem, hogy a bukósisakot már jó rég nem hordjuk, pár hét alatt megtanult biztonságosan ülni-állni-esni, és már sosem veri be a fejecskéjét :) Majd lehet, hogy a járástanulásnál még elővesszük ha megint fejbeverősen esne, majd meglátjuk :roll: bár nem hiszem, mert már megtanulta tartani a fejét eséskor, akkor szerintem már mindegy, hogy állásból esik-e...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Susy,
Örülök, hogy jobban vagy és minden rendben a Picurral is! :D :D Boldog szülinapot!

Gabi,
Vigyázzatok magatokra!

Liliommanó,
Ne menj el, szerintem szükséged van segítségre, szólj, miben segíthetünk! Susyval egyidős várandósok vagytok, tőle mindent megtudhatsz, mikor, milyen vizsgálatra kell menned (ha jól értettem, Alexanderrel sem voltál jó néhány vizsgálaton, mert a dokid nem mondta).
Egy dolgot nem értek, miért nem vettél tesztet, akkor már 2.5 hónapja tudnád, hogy babát vársz-e és megbeszélhettétek volna a pároddal…

Kép
ugabesz
 
 


Lányok,
Ti hogyan melegítitek az ételt a gyerkőcöknek? Nem merek Dávidnak semmit mikrózni, annyi rosszat olvastam, sőt, már szinte sose használjuk magunknak sem, nem merem. Forró vízben melegítettem neki az Aventes tárolókban a főzeléket pl. de a műanyag dolgokból is mindenféle kemikália megy a kajába, így attól is tartok. Vagy túlparázom??? :oops:

Kép
ugabesz
 
 


Veronika,
én is ezt kérdeztem korábban, csak nem válaszolt senki...
én sem gondoltam, hogy 1 évesen egyedül kellene ennie-innia Dávidnak. Ha odaadom neki a kanalat, akkor játszik vele. Kézzel csipegeti a kenyeret a főzelékhez, de azon kívül mi csak joghurtot és banánt eszünk, ezeket sem eszi egyedül...
Majd próbálgatjuk mi is...

Kép
ugabesz
 
 


Sziasztok!

Adél ma kezdett el egyedül kanalazni. Kenyeret, kiflit, felvágottat már nagyon régóta eszik egyedül, inni is régóta iszik egyedül, igaz cumisüvegből. Pohárból is megy valamennyi, de cumiból 50x annyi. Kanalat is legalább 4 hónapja adok a kezébe, de ha eddig segítettem neki, hogy a szájához emelje, akkor odaadta nekem a kanalat, ha meg csak hagytam, akkor szétkente az egész kaját, de eszébe nem jutott enni. Ma viszont eljutott a szájáig a kaja. Büszke voltam rá. Persze utána tetőtől talpig átöltöztünk és az etetőszéket is le kellett mosnom. Ma végre evett kekszet is, eddig kiköpködte. Lehet, hogy 18 évesen már nem kell a turmixgép? :D

Susy: gyere, mesélj, hogy sikerült a 4D!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?