Új privát üzeneted érkezett!

hekas koszi.sokkal jobb igy hogy arcot is tarsithatok a nevek melle.
mondjuk most hirtelen keverem a neveket es az arcokat. :oops:

Kép
monyo83
 
 


monyo, itt nem szólítják előre.... sőt, még a laboros volt meglepve, hogy hogy hogy én következem.... :shock: és nekem kellett még magyaráznom..... :?

Kép
lizzyy
 
 


Húha, nálunk sincs napsütés, de 2 dolog feldobta a napomat :D
1. Sikerült telefon-bérletet változtatni, mert nem volt elég a percem, messze lakunk a szülőktől és sokat szoktam traccsolni velük. Aztán ha babóca megszületik még több percre lesz szükségem! Eddig 7 euróért volt 225 percem a saját hálózatban és 45 percem az összes többi hívásához. Most lett 700 percem a saját hálózatban és 145 perc az összes többiben; mindez CSAK 8 euróért!!! Nagyon meg vagyok elégedve :) (Tegnap este hívtam fel az ügyfélszolgálatot, hogy váltani szeretnék, de azt mondta a csajszi, hogy nem tudja engedélyezni, beszélnie kell 1 felettesével. És ma beszélt, és engedték és vissza is hívott :D )
2. Szerettem volna olyan mosogatószer-adagolót, amit a kagyló lyukába lehet felszerelni (a csap a falon van nálunk, és a lyukat amúgyis be kellene tömni), de 2x is elfogyott az üzletből. Legutóbb megígérték, hogy felhívnak, mikor kapnak; és pont ma hívtak ők is fel :)
Na és ezennel vége a lakásfelújításnak, belefoghatunk a babaszoba berendezésébe.
Jókedvet, kitartást mindenkinek. :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Pici!
Tényleg a fejét a legnehezebb megszülni? Én úgy képzeltem, hogy a válla a legnehezebb.

Timi
athena
 
 


lizzy en is meglepodtem mikor soron kivul szolitottak mert eloszor is mikor voltam akkor is terhes voltam de ki kellet varnom a sort.
de most bent ult meg egy szemely aki valogatta a beutallokat es arra ra volt irva terhesegi het es kulon oszlopban volt a tobbeiktol meg egy csaje aki ket mankoval kozlekedett ot is elore hivtak.
mondjuk az emberek megoltek volna a szemukkel pedig lattak rajtam hogy terhes vagyok.

Nilszi akkor ma jo napod volt.8euro az tenyleg nem sok.

Kép
monyo83
 
 


Monyo: 7,87 lett a terheleses :cry:

Holnap ujra vervetel,aztan kaja es megint vervetel,aztan elmenni valami tanacsadasra kell menni dietaval kapcsolatban ...uhh...

De viszont holnap 4D-s ultrahang :) Lathatom az en kis torpillamat :)

Kép



Anita
bellaani
 
 


Vervetel:Anyu korzeti nover ugyhogy altalaban elorevesznek :oops:

Kép



Anita
bellaani
 
 


Bocs, lehet hogy rosszul fogalmaztam. .igazából nem tudom melyiket a nehezebb kinyomni a fejet vagy a vállat -e, mivel császáros voltam . A természetesen szülők biztos tudnak erre válaszolni.
De vállméretet nem mérnek, csak fejet, szóval úgy értettem hogy a fejméret alapján lehet inkább a legjobban megsaccolni hogy meg tudja e szülni vki vagy nem ,nem a becsült kiló alapján.
De ha valaki nagyon pici, és a baba extrém nagy, amúgy is csinálnak tér-aránytalanság becslést hogy kizárják az extrém szituációkat. de hát ott is csak becsülnek..

Hékás , köszi a linket!

Nilszi, olyan pozitív hogy ilyen apró dolgoknak is így tudsz örülni :)
pici76
 
 


Szia Hékás!
Őszi szünet óta egyre nehezebb. A 28. héten mondták, hogy lent tapadt meg a méhlepény. Doki már erre is azt mondta hogy pihenjek sokat. De nem volt ezzel gond, nem éreztem tehernek a munkát. Viszont elkezdett sűrűbben keményedni a hasam, aztán erre már azt mondtam , hogy ennyi volt.:) . Meg ugye mégis csak egy suliban dolgozom, riogatják az embert az influenzával, és dokival együtt úgy döntötttünk, hogy én nem oltatom magam.


Szia Pici!
Hát az első napom is elég fárasztó volt. Reggel a 8 éves fiam elindítottam a suliba, reggeli, stb. apa meg elvitte. De fel kellett kelni!:(:(
Apával megegyeztünk, hogy besegítek a srácnál mostantól a reggelekben. Eddig ugye ez a része a dolognak rá maradt, mert én korábban indultam dolgozni. Nem baj, napközben majd visszafekszem szunyókálni.:)
Délelőtt meg a kórházban dekkoltam három órát. Mondtam az orvosnak hogy keményedek. Azt hittem, hogy megvizsgálja a méhszájat, de elküldött NST-re . Meg is lepődtem. Minden rendben volt. Úgyhogy pihenés, meg a magne b6 helyett a magnesii citricit Írta fel.


Na azért nagyon jó ám itthon!!!!!
Végre most már a babára is koncentrálhatok igazán.:)

Kép
ágota 74
 
 


Szia Athéna!
Én Andrisnál arra emlékszem, hogy amikor kint volt a fejecskéje, utána a pillanat tört része alatt kint volt az egész gyerek is. Szóval ha így nézzük, tényleg a fejét a legnehezebb megszülni.

Kép
ágota 74
 
 


[quote="pici76"] írta:pici76Ha ez megnyugtat bárkit, pár hét múlva már nem nagyon engedheti itt meg magának senki hogy nagyon depizzen (persze néha 1-1 óra belefér) de annyira le fog mindenkit kötni a poronty hogy nem lesz ideje senkinek a depizésre.. mert a gyereket muszáj ellátni , és közben ahogy fejlődnek egyre több feladatot adnak.. és persze sok- sok örömet :) .


Bocs, erre most rácáfolnék.
Sajnos lesz, akinek akkor jön majd a java.
A szülés utáni hormonális változás jól előkészíti majd a terepet, erre jön a kialvatlanság, a szopis kínlódások és a rabszolgaság érzése.
Nem ijesztgetésnek szánom, csak jó ezzel is tisztában lenni, hogy aki belekerül, ne ijedjen meg. Kb a gyerekágy végére el szokott múlni.


Az első szülésem után nagyon kijött, elég rossz volt. Október végi baba volt, nem lehetett egy hónapig kimenni, hideg volt és egész nap sötét, kínlódtunk a szopival, fájt mindenem.
De nem is ez volt a legrosszabb, hanem -első gyerek lévén az addigi szabadságból (oda mentem és akkor, amikor jól esett, aludtam, mikor álmos voltam stb) beköszöntött egy 24 órás rabszolgaság. Délben még pizsamában voltam, mert felöltözni nem volt időm, alig tudtam ellátni a dolgomat, s pl. az első boltba menés két hetes korában valami szenzációs hatalmas dolog volt.
Fura volt, hogy az addigi izgatott várakozásnak hirtelen vége, üres és lötyög a hasam, nem alhatok stb. És azt hittem, ilyen az anyaság, most már mindig ez lesz, soha nem lesz szabadidőm, nem olvashatok el egy könyvet, kemény és fájdalmas lesz a mellem, amíg csak szoptatok (pokolba kívántam az egész szoptatást). Mintha elment volna mellettem az élet, mindenki vígan élt, ahogy eddig, nekem meg fenekestül felfordult minden.

Persze ez csak a negatív oldal,természetesen nagy öröm is a baba, csak azért írtam le, hogy ilyen is lehet ám, nem is ritkán.

Biztatásképp: nem fog úgy maradni, elmúlik a dolog, és normális is.
:wink: Sokat segít, ha az ember kimozdul, társasága lesz (más kismamák).
Meg mire letelik a gyerekágy, már jobb lesz az idő is, lehet sétálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.11.17 14:57-kor.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nálam is úgy voltak a gyerekek, hogy mikor kint volt a fejük, szinte azonnal kicsusszant a testük is.
Asszem,a két váll nem egyszere születik, hanem valahogy elforogva, így az könnyebben kifér.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Gyors bekukk, este végig olvasok.

Bogaracska!
Csak megnyugtatásként írom: 35 hetes baba ugyan még koraszülöttnek számít, de csak a hetek miatt. Ha jó a súlya, akkor 35 hetesen már teljesen egészséges és semmi baja nincs, egyik ismerősöm mindkét fiát 35 hétre szülte és még csak nem is tették egyik gyereket sem inkubátorba. Másik, amivel vigasztallak: ha a vérnyomid 140-150 körül van, akkor nem fognak még semmit csinálni. Nekem a legutóbb azt mondták a kórházban, hogy 150-ig még no para. Magam tudom csak neked példaként hozni: már egyáltalán nem megy 160 alá a vérnyomim mégsem csinálnak semmit, mert nem tudnak. Szóval a legfontosabb, hogy ne idegeskedj, már a finnishben vagy, két hetet meg simán kihúz bent a pici. Egy nagyon fontos és ha az előjön, akkor tuti kikapják a babát: ha 180 körül van a vérnyomid és /vagy a májenzimekkel gond van, vagy a veséd kezdi feladni. Ugye a legutóbbi laborodnál ezek rendben voltak?

Kima
Kép
Kép
kima75
 
 


Sziasztok!

Hutyg! Üdv köztünk!

Klárinak drukk, hogy ma otthon legyen!

Bogaracska! Neked pedig, hogy otthon maradhass még és Barnival a pocakodban.

Én újra tiszta nátha vagyok. Tegnap egyik pillanatról a másikra tört rám...Nem is értem. Máskor sosem vagyok beteg, most meg egy hónap alatt már másodjára.
A lakás is tiszta káosz. A babszoba félig kifestve, mert nem lett elég a festék és csak ma kapnak árut a festékboltban. A mi új hálónkban pedig nem tudjuk összeszerelni az ágyunkat, mert a padlószőnyeget még szegőzni kell, így a nappaliban alszunk a földön az ágymatracon. Mindenhol rendetlenség van. persze Soma nagyon élvezi, én már kevésbé....

J.

Kép

Kép
somaanya
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, hogy egy hete minden este görcseim vannak. Már nagyon rossz érzés. Ma voltam ezért dokinál és annyit mondott, hogy egyelőre csináljam azt, hogy a Mg500 mg-osból 3x1-et szedek. És feküdjek sokat. Na, egyelőre - lekopogom - ma ez segített. Bár fekve netezni kényelmetlen, nem látom a laptop monitorját a pocakomtól.)
Vendég
 


Sziasztok!

Voltam a szülésfelkészítőn, és beszéltem Klárival-sikerült fotó alapján beazonosítanom :) . Ma hazaengedik minden rendben, de majd ő beszámol részletesen.

Voltam a leletemért, pár tétel pozitív lett, de én nem értek hozzá, úh. küldöm át a dokinak.

Szép estét mindenkinek!

Kép
lizzyy
 
 


Bellanani: Persze, hogy túl fogod élni, csak nagyon oda kell figyelni, a 7,87 nem olyan durva! Majd tölts képet az uh-ról :).

Klári, remélem, mielőbb itt leszel!!

Bogaracska: Nagyon drukkolok neked, hogy a gyógyszer segítsen!! Kitartás!

Hutyg: Üdv köztünk.

Lizzy: Mikorra lesz laboreredményed?

Twist: drukkolok, hogy továbbra is segítsen a tabletta a görcsök ellen! Én is fekve laptopozok, néha totál elzsibbad az alsó kezem :D.

Ma volt az első CTG, szegény baba nagyon tiltakozott, rugdosott össze-vissza, a másik oldalon ki akart lyukasztani. Így viszont megállapították, hogy minden rendben, biztosan kap elég oxigént, ha ennyit ugrál.

Viszont egyébként nem minden tökéletes, sajnos, én is kényszerpihenőre lettem ítélve, max sétálnom szabad :(:(:(, pedig elég sokat szoktam mozogni..ez azért is szomorú, mert a vizeletben volt cukor, azaz valamikor magas volt, bár nem pont a kontrollkor (most ezt is fokozottan ellenőrizzük). Ha nem mozgok ennyit, félek, még magasabb lesz :(.Nem tudom, még mit találjak ki, hogy tartsam kordában.

Kép
cat__
 
 


Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél. Vérnyomás 114/74, pulzus 83. hónap alatt felszedtem 4 kilót! :oops: És kb. most nézek ki normálisan, hogy 16 kilót híztam, mert előtte...pálcika.
Amit én vizesedésnek hittem, az kiderült, hogy nem is az. Én egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mikor vizesedek, pedig nyomkodtam a lábam. Végülis lábszárra is sikerült híznom.
Meghallgattuk Panka szivét. Nem nagyon tetszett neki a dolog, mert mindig elúszott.
Most nagyon feldobódtam, hogy minden oké velünk.

Köszönjük a szoba dícséreteket, majd ha kész lesz teljesen, akkor is szíveseen megmutizom.

Ma kaptunk légzésfigyelőt, ilyen walkytalky szerűséget, mérleget, rengeteg cumit, melltartóbetétet. Apu nőjétől kapok mellszívót. Úgy néz ki, hogy sterilizálót kell venni.

Nem tudom már, hogy ki írta, de függönyt hol vettettek? Mert nekünk még hiányzik. És a pici szobájába 3 ablak van, úgyhogy kell pár db.

Hutyg: üdv köztünk. Meglestelek a blogon. :)

Klári/Attila: remélem minden okés.

Bogaracska: konkrét dolgokat nem beszéltetek a dokival? Hogy mi lesz, és mikor, ha nem normalizálódik a helyzetetek?
Remélem minden jóra fordul, és szorijjad kedves a lábod közét! :D

Nálunk a vérvételnél a 20. héttől előre mennek a kismamák. Ki is van írva, de néha látni kéne azokat a pillantásokat....

Pénteken megyek nst-re. Mensi szerint akkor leszek 34 hetes, a legutóbbi uh szerint meg 36. hetes. Szóval ez a +- 2 hét nálam beigazolódott rendesen.

Hát nekem gyönyörű szép lófejem van, apának meg olyan szabályosan kerek, mint egy pöttyös labda. És nagyon úgy fest, hogy a lányunk is pöttyös labda fejű lesz, legalábbis a 4d-n úgy nézett ki.

Kádállvány: kapunk olyan gyúródeszka félét, amit a kádra kell tenni keresztbe. Nos, a mi kádunkon középen van a csap. Nem hiszem, hogy oda férne, úgyhogy majd a pelenkázón lesz a fürdés, mert jó nagy.

A babával szerintem már 3 hónapos kortól együtt lehet fürdeni. Nálunk apa van bezsongva tőle, folyton ezt kérdezgeti, hogy mikortól, mikortól?! Tanácsos előtte lezuhanyozni.

Ja, meg nálunk még nem került az utolsó szög a helyére, mivel még nem sikerült teljesen befejezni az építkezést(bár 8 hónap alatt csodát műveltük), és azon parázok, hogy mi van, ha nem hozhatom ide haza Pankababát. Utána meg arra gondolok, hogy a c.putriba hazamehet, akkor nekem nem kell aggódnom.

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Szia Uxi!

Nagyon tetszett, amit írtál a szülés utáni "problémákról". Tényleg ki így ki úgy éli meg. Én hasonlóan mint ahogy te.
Ennek a blognak az egyik hatalmas érdeme, hogy meg tudjuk osztani egymás között a problémákat, és ilyen értelmes hozzásszólásokkal, amilyet te is írtál /ezt "bóknak" szánom és így is gondolom" / tényleg tudunk egymásnak segíteni.

Kép
ágota 74
 
 


Pillesz, nem tudom, mennyire van messze Neked a Minimanó, de van mellette egy méteráru bolt, bent az udvarban, ott nagyon jó függönyöket lehet kapni. Annak meg örülj, ha szabályos kerek feje van. Minél szabályosabb kör, annál könnyebb állítólag megszülni.

Hutyg, én is meglestelek már :wink:

Cat, miért vagy eltiltva a mozgástól? Melyik eredményed nem túl jó?

De jó, hogy Klárai hazajöhet! De Bogaracska, ez nem jelenti azt, hgoy azonnal el kell foglalni a helyét!!!

Twist, szigorúan feküdnöd kell, vagy lehet félig ülve is lenni? Én ágyból netezek mindig, de a felső testem egy picit alá van támasztva.

Somaanya, jobbulást Neked!

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Brigi:
Elkezdett kinyílni a méhszáj :(:(:(, jógára nem válaszolt határozottan, de szerintem a mienk elég erős ahhoz, hogy ne menjek (nem hiszem, hogy végig tudnám csinálni kevésbé hatékonyan). Elvileg csak a hasprés tilos, de ott mindenfele csavarodtunk is, szóval nem szívesen mennék. Sétálni szabad legalább..Mi újság a pulzusoddal?

Kép
cat__
 
 


Mérnökasszonyról nincs valami hír? Nagyon régen hallottunk felőle!

Timi
athena
 
 


Hékás, Cat: félig ülhetek is:) A lényeg, hogy fent legyen a lábam és lazuljon a hasam. Oldalt szoktam feküdni, de nagyon nem megy a gépelés. Néha suttyomban odaülök az asztalhoz netezni és 10 ujjal gépelek, úgy tanultam meg és úgy szeretem:)
A magnézium és a fekvés jót tett.

Cat, uhh szegényke! Én még nem voltam a leleteimért, de holnap megyek és meglátom, hogy van-e cukor a vizeletemben. Remélem, hogy holnap eljutok a dokiig és nem kell visszafordulni, mint múlt héten.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Gyönyörű idő van! :)

Cat: Nálam is nyílik a méhszáj, de nálam szigorúbb volt a doki bácsi, nekem feküdnöm kell, csak zuhanyozni, enni és WC-re kelek fel az ágyból. Két hete tart ez az állapot, de már mindenem iszonyatosan fáj.
Viszont megnyugtatás képpen a nővérem mind a két babáját így hordta ki, pedig neki már a 16 héten elkezdett kinyílni. A babákat 40. hétre szülte, gyönyörű és egészséges gyerekek.

Brigi, Pillesz: Ti kis leskelődősök! :) Majd teszek fel pocakos képet is.

Gabi
hutyg
 
 


Kész vagyok!!!
A lány, akinek a helyére jöttem dolgozni, vissza akar jönni, és nyíltan idejár kéthetente, hogy engem kirugasson! Nem érti meg, hogy dec 19-ig vagyok, és utána jöhet. Neki semmi nem elég, és ráadásul mindezt a szemem előtt, nyíltan csinálja.

Timi
athena
 
 


Athena: Ne aggódj, mivel a főnököd már tudja, hogy babát vársz, ezért a törvények melletted állnak és csak nagyon durva indokkal rughatnak ki várandós kismamát.

Tudom, hogy korábban volt már erről szó, de segítene valaki. Vonalzót szeretnék beszúrni, nem igazán sikerül.

Köszönöm.

Gabi
hutyg
 
 


Sziasztok!

Tényleg gyönyörű idő van. Csak sajna takarítanom kell. A gardróbot, hogy végre bevigye a párom a szekrényt, az emeleten port törölni, porszívózni, lépcsőt takarítani. Jövőhéten nekiesek a babaszobának, ragyogóan kitakarítom, elkezdek mosni, vasalni(ha megtalálom a vasalót).

Nekem még nem néztek méhszájat. Remélem semmi gond. Most ezen törpölök, mivel itt sokaknak elkezdett nyílni. Voltak/vannak tünetei? Vagy teljesen észrevétlenül? Mert elég aktív vagyok, nem jellemző rám a pihenés, és szexuális életet is élünk, persze csak módjával.
Remélem nincs gond, csak kicsit aggaszt a dolog. Mindegy, pénteken megyek nst-re, akkor megkérem az éppen aktuális dokit, hogy kukkantson belém.

Hutyg:várjuk sok szeretettel a pocakfotót.

Móni: nagyon csinos vagy a pocakosképen, már ami látszik belőled. Szép labdád van. :D

Timi: nem tudnál a "kedves" kolleginával beszélni, hogy legyen nyugodt, mert nemsokára elmész, és jöhet vissza robotolni?
Mert így dolgozni elég kaka lehet.

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Pillesz: a méhszáj kinyílását sajnos semmilyen érezhető tünet nem kíséri. Én is elég aktív voltam, ameddig engedélyezve volt. Persze, ha sokat tevékenykedsz nem törvényszerű, hogy ilyen jellegű problémáid lesznek. Ez lehet genetika is.

Gabi
hutyg
 
 


Sziasztok!

Na megvan a doki válasza, azt írta minden rendben, mert minden eltérés, ami a leletemen van, teljesen normális kismamáknál, úh. nincs semmi kezelendő!!! Jajj, megkönnyebbültem :)

hutyg, cat - nyílik a méhszáj??? :shock: vigyázzatok magatokra! Tényleg, ezt érezni vmiképpen, vagy csak a doki vette észre nálatok?

Hű, lányok, ahogy így leírtátok a depis időszakot... háát, bizti nme lesz egyszerű... kíváncsi vagyok, én hogyan fogom megélni, de tény, már nagyon várom! Annyit kalimpál, és már olyan erővel, hogy az vmi hihetetlen, imádom! :)

Bogaracska - hogy vagy?

Kép
lizzyy
 
 


sziasztok.

most nekem sem volt mehszajvizsgalat igy nem tudom mi a helyzet,doki kerdezte vannak e gorcseim mondtam hogy nem,erre azt mondta csak Uh lessz.

azt ertem hogy a kuldo mehszajat tapintassal nezi,de hogy nezi a belsot?azt Uh val vagy hogy?

athena hat eleg pofatlan a lany,legabb megvarhatna a decembert.

Kép
monyo83
 
 


lizzy szupi hogy minden rendben az eredmennyel :)

Kép
monyo83
 
 


Monyo83, Lizzyy: Nálam a külső méhszáj nyílását a doki tapintással állapította meg, a belső méhszáj zárt, ezt csak ultrahanggal tudják vizsgálni.

De ne aggódjatok, nálatok biztos nincs semmi probléma. Sokat kell pihenni és meglesz az eredménye! :) Csodaszép kisbabák fognak születni a negyvenedik hétre! :D

Gabi
hutyg
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, visszaolvasni sincsen időm, mert a neten nézek utána a "kérdéseknek a fejemben". A nagy kérdésem az, hogy beadatta már magának valaki a h1n1 elleni oltást?

A dokim szerint adassam be, és főleg nem is magam miatt, hanem azért, hogy a babó is védve legyen ezzel miután megszületik, mert pont influenza időszak a január....

Ezután utánakérdeztem, 3 másik győri doki, és kettő pesti is ajánlja az oltást. A gyerekorvosunk is... Szóval mindenki....

Én meg parázok, és nem tudom mit tegyek... A gyerek érdekét tartom szem előtt, és tényleg jó lenne, ha nem lenne egy para az életünk januártól áprilisig, míg sok a beteg... De most ténylkeg menjek, és oltassak... ???

Internetek írtak már jópár csecsemő áldozatról a világon... :-(((((
melike30
Győr
 
 


hutyg koszi,en is igy gondoltam hogy azt csak Uh val lehet megallapitani.
valamit nagyon nezett ott lent a dokker,majdnem a szemeremdombomnal,eloszor azthittem hogy Noci fejet de azt meregetni szokta,ezt nem merte csak nezte,de nem mondott semmit ami nala jot jelent mondta volna ha gaz van.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok, Lizzy szuper hogy minden rendben van!

Somaanya, kitartás.. legalább SOma élvezi a felfordulást :roll:
akkor pár nap már csak és végeztek nem? És végre hátradőlhetsz hogy minden kész :) Kúrálgasd magad, nehogy súlyosabb legyen a megfázás..

Klári remélem nemsokára olvasol minket, otthonról :)

Én is megjártam a dokit, sok jó hírt nem kaptam, de nem vagyok elkenődve sem. Gyerek keresztben fekszik a medence alján, valahil a medence fekvés és a haránt fekvás közti állapot közt.. pont mint Zsófi.. annak idején.. lehet hogy a méhemnek van fura fomrája és nem tudnak befordulni a gyerkőcök? :roll: Doki azt mondta csak akkor szülhetek természetesen ha minden a nagykönyv szerint halad, azaz, fejvégű beilleszkedett és ütemesen tágulok.. hát ezekből egyelőre cskaa tágulás indult be sajna..
Külső méhszájam nekem is kinyílt ujjnyira.. azt mondja feküdjek.. vicces.. meg írt fel vmi nyugtató bogyót ami állítólag ernyeszti az izmokat. Lefekvés előtt kéne egy darabot beszedni egy hétig..
Elolvastam ,hát tutira nem fogom elkezdeni.. inkább most megemelem a magnézium adagomat.. 3*2- re aztán majd meglátjuk, hátha hat. Két hét múlva kontroll.
Ismeri valaki a Pipolphen nevű gyógyszert? Azt kéne szednem.. de nagyon ódzkodom minden gyógyszertől,, meg hát elolvastam a betegtájékoztatót.. amit talán nem kellett volna.. tudjátok a millió lehetséges mellékhatás, és hogy terheseken nem volt tesztelve.. naná semmi sincs tesztelve de leírva sokkkal félelmetesebben hangzik..

Egy másik csaj megkérdezte a dokit mit szól a védőoltáshoz, az én dokim kifejezetten ellenzi, merthogy higany van benne.. tovább nem is indokolta..

Athena, ha ennyire köcsög a csaj, ne foglakozz vele, pár hét és a törvény téged véd. Tudod, leszarom bogyó!
Ha kicsit normálisabb beszélj vele, hátha fogja az adást, és megül a fenekén még 1 hónapot.
pici76
 
 


Azt hiszem, beszélek még ma a főnökömmel. Ha ma nem tudok, akkor max holnap.
Ha megint gerinctelen lesz, akkor kiíratom magam a dokival, és itthagyom őket a picsába. Egyik napról a másikra...

Timi
athena
 
 


haliho!

Kepzeljetek, ma reggel kaptunk egy levelet, hogy a kollegam kisfia h1n1-es es most o is otthonrol dolgozik... :shock: :shock:

Mit csinaljak? Elvileg o nem beteg, de...mar csak 11 napom van hatra :shock: Szerintetek mennyire kell attol tartanom, hogy behurcolta?

A legjobb az egeszben, hogy tegnap delutan hazakuldtek, de ma reggelig egyikunknek sem szoltak, raadasul a masik kollegam felesege is terhes.

Elegge el vagyok keseredve, bar nem vagyok rosszul, meg szedtem a vitaminokat stb...
:oops:
Szegeny kissrac valoszinuleg a bolcsiben szedte ossze :oops:
Vendég
 


franceska szerintem semmit nem tudsz tenni,ha a kolleganod mostmar otthonrol dolgozik akkor mar tole nem kell felned.

en sima influenza ellenivel sem lettem soha beoltva,ezzel az ujjal meg be sem lehetnek mert az orszagban meg nincs is oltoanyag.

nem parazok,bizom benne hogy nem kapom el.

Kép
monyo83
 
 


monyo: beoltva en sem vagyok, mert az oltastol is tartok...csak most ramjott a para, mert lehet, hogy most mar tole nem kell tartanom, de ki tudja tegnap vagy tegnapelott atadta-e valakinek...

sajnos mi kis csoport vagyunk a cegen belul (6 fo) es egy helyen ulunk. Barmelyikonknek atadhatta, ha hordozta a virust.

Holnap megyek a korhazba, majd megkerem ha tudjak nezzenek meg. Sajnos mar ket hete tulorazunk es mindenki faradt, nyuzott, na a bacik meg ilyenkor eleg alattomosak. :oops: Max vitamint tolok meg magamba, meg teat...
Vendég
 


Higgyétek el, hogy ez az influenza sem veszélyesebb, mint bármelyik eddigi. Nem kell félni tőle, egyetek gyümölcsöt, öltözzetek fel rendesen, ne igyatok hideget (akinek érzékenyebb torka/mandulája), esetleg szedjetek vitamint is és nem lesz semmi baj. A kismamák nagyon erősek és nem lesznek csak úgy betegek :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi
 
 


szerintem egy boltban vagy buszon ugyanugy elkaphatja az ember mint a munkahelyen.
sot,azert a munkahelyen szerintem vannak olyan kulturaltak hogyha kohognek a szajuk ele teszik a kezuket jobban figyelnek a masikra.

az hogy az ember elkapja e az influenzat csak szerencse kerdese.persze lehet kerulni a veszelyesebb helyzeteket de igazan kivedeni nem lehet.

Kép
monyo83
 
 


Nilszi, Monyo: OK! :roll: Koszonom, amit irtatok! Megyek, megnyugtatom magam egy teaval ... :roll:
Vendég
 


Sziasztok! Francesca elhiszem hogy ideges vagy.Én már az emberek közelébe se szívesen megyek...
Nekem meg be sem adta a háziorvos az oltást azt mondta hogy ő kismamákat nem olt be mert a gyártó nem vállal felelősséget a kismamákért,mivel nincs kipróbálva.A nőgyógyász szintén nem olt.Azt mondták ha beakarom adatni kérjek papírt az oltóanyag központból :shock: így nem leszek beoltva.Szülés után beolt nagyon szívesen ezt mondta a háziorvos. :roll:
gyöngyi-30
 
 


Melike: mi még nem adtattuk be, de a héten befogjuk.

Nekünk a gyerekorvos javasolta, de a nőgyógyászomban bízom a legjobban és ő is tanácsolta.

Voltunk UH-n. Minden OK
Nem számítunk koraszülésre. Minden zárt, méhnyak is OK
Maya jól van. Még mindig medencevégű és 1500g körüli.

Kép
Kép
alma26
 
 


Az oltásról többet nem is akarok írni. Örülök, hogy eldöntöttük :)

Azt tudom, hogy a lányom stramm kislány. Nem megfázós, nem beteges. Vitamint is szed (eszik zöldséget, gyümölcsöt), de ez a vírusoktól nem védi meg. Eddig amikor vírusos betegsége volt még közösségbe sem volt...

Mi sem oltattunk sosem influenza ellen (a szezonális ellen most sem fogunk)

Kép
Kép
alma26
 
 


Pillesz: kár, hogy nem ma jöttél...

Kép
Kép
alma26
 
 


Alma: hova? A János kórházba? Ott voltatok? Képek készültek?
Pénteken megyünk 7-re. Éhgyomorra kell, vért és vizeletet is vesznek.
Múltkor tök ciki volt, mert nem volt itthon semmi, amibe vihettem volna a pisit. 1,5 literes ásványvizes palackba vittem, azt hittem kapok valami kis üvegcsét, ahogy eddig is és átöntöm. Hát nem kaptam semmit, fel kellett címkéznem és úgy letenni az ablakba. Mindenkinek csinos kis üvegbe volt a mintája az enyém meg... :D Talán címke sem kellett volna rá, simán megjegyezhették volna, hogy kié.

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Pillesz! :D :D :D

Kép

Kép
somaanya
 
 


Nah elölről kezdem, az előző elszállt :(

Jó reggelt! Persze úgy is mondhatnám, hogy jó napot, de én most reggeliztem :oops:

Köszönöm mindenkinek az aggódást, nagyon jól esett. mint lizzy is írta, tegnap hazaengedtek, kb. 6-kor értünk haza. Nem tudom megmagyarázni, hogy mi volt az oka, de hazafelé jövet, és itthon, egyre feszültebb lettem, míg végül eltört a mécses, és zokogtam. Persze mindezt azután, hogy Atit lekaptam a 10 körméről :oops: Nehezen nyugodtam meg, még lefekvéskor is (éjfél után) totál ideges voltam. Ma megfogadtam, hogy jól viselkedem, kényeztetem magam, este pedig remélhetőleg a párommal is kedves leszek. :roll:

A vérnyomásom a kórházban 110 és 140 között ingadozott, viszont minden egyéb (1 db vizelet és egy db vérvétel) eredményem teljesen jó. Ma reggel sajnos megint 144/92 volt a vérnyomásom. :? Felhívtam a dokit, mondtam, hogy hazajöhettem, és azt is, hogy mennyi most a vérnyomásom. Nekem is emelnem kell 6 óránként 1-et, azaz összesen 4-et kell ennem belőle. Anita kérdezted, hogy nem okoz-e gondot. Annyit tudok, hogy a max. dózis 4X2 lehet, és ha az eredmények nem javulnak akkor addig emelik is az adagot, kismamáknak is. Sajnos elég sok kismamának okoz gondot. A toxémia a várandós nők 7%-át érinti, és ezen felül ott vannak az olyanok, mint én, akiknek nem a toxémia okozza a magas vérnyomást. Ezt a dokim mondta, persze akkor még nem tudtuk, hogy nekem toxémia-e vagy sem. Mondjuk nem tudom, hogy ezek az eredmények kizárják-e, a lábam picit dagad, az ujjaim szintén, és a vérnyomásom magas, viszont nincs fehérje, jó a vérkép. Még a vasam is helyrejött.

Egy jó sztori: volt egy szobatársam, ikreket várt, két kisfiút, ma császározta reggel Timmermann :) Van egy 4 éves fia is, akinek a szülinapja szintén november 18-án van :D:D Ezt sem sok nő mondhatja el magáról, 3 fiának egyszerre van szülinapja :) Ráadásul még a férje is novemberi, mindannyian skorpiók :)

A kicsi fiam, szerintem folyamatosan ébren van, néha úgy mozog a pocim, mintha dróton rángatná valaki, vagy mintha Alien próbálná átszakítani oldalt a hasam :roll:

Klári

Kép
claracroft
 
 


pillesz.

gyogyszertarba lehet venni steril vizelettarolo kis muanyag tarolot fedovel egyutt.nagyon olcso,alig kerul valamibe.en abban szoktam vinni,betaraztunk parat mert tenyleg nevetseges aron van.
mellesleg nalunk masban el sem fogadjak a vizeletet.baris en mindenkinel ezt lattam.


alma szuper hogy minden okes volt a dokinal.szep sulya van Mayanak:)

Kép
monyo83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?