Új privát üzeneted érkezett!

Teljesen le vagyok döbbenve, hogy mennyire primitívek tudnak lenni "emberek"! :shock: :shock: :shock:
Ha be akarok jutni az orvosi szobába, a szülészet előterén (lépcsőházán) kell átjönnöm. Tegnap késő délután egy c.... asszony ott pisilteti a purgyét a lépcsőfordulóban a zöld padlószőnyegre! :shock: :shock: :shock: Kb 5 m-t kellet volna még mennie és az ajtón kívül még bokrot is talál. Szerencséje, hogy még mikor nyitottam az ajtó elkotródott, mert úgy leordítottam volna a fejét! :x :x :x :x :x A munkám miatt mindenféle "népréteggel" találkozok, de még mindig meg tudnak lepni. :x :evil: :x :evil: :evil:
zuzmooo

Edit: átérzem a helyzeted!
Már a fülemen folyik ki a méz és a forró tea annyit iszok, de nem javul a torkom :( Hőemelkedésem, rossz közérzetem szerencsére nincs. Holnap egyébként sem jönnék dolgozni, megpróbálok pihenni. Ha nem javul, betelefonálok és nem jövök a héten :( Csak az a baj, hogy Debrecenbe mindenképp mennem kell, mert most jár le a rezidensképzésem és le kell igazoltatnom. (sajnos nem akkor megyek amikor akarok, hanem fix napot adtak meg)

Boruska: kár hogy egy jó este ilyen csúnya véget ért. Pihenj sokat! ;)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:55-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: remélem tényleg csak a foga jön a kicsinek. Nem hiszem hogy egy teljesen egészséges 2,5 évesnél az a minimális higany autizmust okozna.
A te babád is tud érdekeseket produkálni :)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:57-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

nóri: A múlt héten néztem, hogy a folyosóra ki van írva, hogy csak az apuka mehet be a szobába és akkor is csak 16:30-17:00-ig. Kicsit túlzásnak érzem, bár legalább nem lesz tele a szoba rokonokkal. Egyébként én úgy tudom, hogy az átalakítás miatt itt nincs külön szoba. Ott biztos másképp lenne.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:58-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat Ilyen tüneteket produkált legnagyobb fiam, amikor jöttek a zápfogai. Éjjel közepén hisztérikus sikítás, nyüszítés, alig lehetett megnyugtatni. Vagy 2 hétig. Mi se tudtuk hovatenni, amíg csak bele nem pislantottunk a szájába. Vagy 2-3 zápfog nyomakodott kifelé. Gondolj bele: egy felnőtt a bölcsességfog növésekor akár szájzárat is kaphat. De az a 34 fok, az durva. Nem volt rossz a hőmérő? Az már kritikus kihűlés.
pammut

Ja, és egy héttel az oltás után már nem a melléktünetek jönnek, hanem kezd kialakulni a védettség. Tuti nem attól van.
pammut

Csajok! Úgy látom ma mindenki betegeskedik. Én sem érzem magam valami f.szául. :cry: Fájogat a fejem és érzem, hogy megdagadtak a nyálkahátyáim és égnek is. :? És még a mézes kamillatea sem segített. Remélem nem az oltás mellékhatásai :shock:

Babóca nekem többet rúgdos befelé, mint kifelé :lol: Nagyon élvezetes amikor minden szervembe 1x belerúg majd kezdi előrröl. :lol: Na jó ennyire nem vészes a helyzet. :lol: de néha kellemetlen dolgokat rúg meg odabent az biztos.

Undorító, hogy milyen emberek vannak. Pfúúúj...

Jobbulást mindenkinek. Kinek a torka miatt, kinek a lába miatt

bellerreni
Eger

OLTÁS: felhívtam a védőnőt, hogy ő mit mond, persze nem mondott semmit, azt tegyem, amit a nődoki mond, aki szintén nem mond semmit. De ő alig tud kismamáról, aki beadatta.
A körzeti doki nálunk is 'nem szívesen'.
Utána felhívott az irodavezetőnk, hogy a cég oltást szervez, de 'ugye én nem akarok?'
Hogy legyek így okos?

Közben tök ramatyul vagyok, fáj a torkom, szar a kedvem, a férjem is ideges vmi miatt, úgyhogy legszívesebben elrohannék itthonról, de alig tudok elbicegni pisilni, úgyhogy inkább dolgozom a gép előtt - hiába vagyok szabadságon...:(

boruska

Nóri, gondoltam, hogy nem az Apuka 5lete volt a habos vízben megmártani az epret :D :D :D

Edit, a dokidat és a védőnődet össze kéne ereszteni egy konzultációra kiló ügyben, aztán győzzön a jobbik :D

Ananácska, szerintem abban vagy a kórházban, amiben jól érzed magad. Ha hálóing, akkor abban, ha melegítő akkor abban. Nem hiszem, hogy előírás lenne a hálóing és leszidják aki nem abba lenne. Csak talán a hálóing praktikusabb a szoptatás és a vérzés miatt…
5,8 kg a király! Nagyon ügyesek vagytok!

Zuzmoo, pisiltetés: döbbenet, nagyon durva…
lara

Kattkat!

Tudom.... Az a baj, hogy a jól megnézed, van mellette egy szám, hogy melyik melléklet tartalmazza a fájlt. Az pedig tutira Zuzmooo 144. oldali hsz-e volt. 3órán át kerestem. 4szer átnéztem az összes oldalt. A moderátor lehet, hogy csak az elérési utat tudta kiszedni, de ha konkrétan rákeresel, kiadja a táblát. Itt viszont megáll a tudományom, mert szerkeszteni más hsz-ét nem tudom. Ez a bajom a nettel, ha egyszer valami felkerül... :oops:

Viki!

Hát az az igazság, hogy abba beleőrülnék, ha mások rokonai csücsülnének a nyakamon! :roll: Én azért is leszek különszobás, mert bent voltam a bnőmnél a Nyírőben anno. Ő egy ikres lánnyal volt egy szobában. Jöttek-mentek az ismerősök egész nap. Szegény bnőm szoptatni se, aludni se tudott. 3napja semmit sem aludt, amikor végre elszundított, a szobatárs felkeltette, hogy adjon a tusfürdőjéből, mert ő nem találja! :oops: :oops: :evil:
Én is úgy tudom, hogy nincs külön szoba már a MÁV-van. Igaz, hogy a kutya nem nyitotta rám az ajtót, de behozták az ebédet, azt néztem a tv-ben, amit akartam, az én rokonaim bejöhettek. És 24h-ban velem volt Bambi úgy, hogy ha sírt volna (soha nem sírt) nem kellett volna stresszelnem, hogy mások miatta nem alszanak!
Vendég

Nóri!

Nincs S.O.S.-ben egy egyszerű ischler recepted?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Benyomtam gyorsan egy almásrétest, hátha javít a közérzetemen. Olyan jó lenne most hazamenni és bekucorodni a jó meleg kis ágyikómba és aludni egy nagyot. Ehhez képest még ha a melóval végeztem is nem haza megyünk, hanem Tesco-ba bevásárolni utána meg anyóst köszönteni... Semmi kedvem most hozzá. :cry:

bellerreni
Eger

Annácska: osztom Lara véleményét. Abban vagy a kórházban amiben jól érzem magam. Én napközben melegítőben voltam, este meg pizsiben. A polot és a pizsi felsőt egyszerűen felhúztam és már tudtam is szoptatni. Nem vettem kimondott szoptatós hálóinget.

Különszoba:
Első gyereknél sokat vaciláltam, h menjek külön vagy sem. Aztán nem mentem egyágyas szobában. Jó volt h vannak ott mások is, meg tudjuk beszélni a gyerek körüli teendőket, tudunk tanácsot adni egymásnak. Babu végig velem lehetett akár egész nap (kivéve a fürdést)
Látógatók nem jöhettek be a szobába. De öszintén szólva nem is hiányoztak. Férjecském, szüleim és anyósék voltak bent. A többi látógatót mind lemondtam. Engem nagyon lefárasztottak a látógatók.

Most valószínűleg 1 ágyas szobában leszek, hogy kicsilányom is be tudjon jönni hozzám és az öcsikéjéhez.De a szűk családon belül én most sem szeretném ha mások is jönnének látógatni. Pihenni akarunk és szokni egymást.

K
bchris

Hahó!

A kórházba majd én is szeretnék bevinni 1-2 pizsit, mert azt jobban szeretem, és hátha felvehetem, de normális hálóinget még én sem nagyon láttam... Persze ahányszor én eddig körül tudtam nézni... :?

No, nekem is van egy érdekes sztorim a ksigyerekes anyukákkal (nagymamákkal?) kapcsolatban. Egy rövid útvonalon utaztunk húgommal buszon, mikor felszált egy rahedli kölök, a sofőr meg sem tudta számolni őket, aztán jöttek a felnőttek is, ha jól emlékszem két nő. Bár utánuk jött a sofőr a busz belsejébe, de már képtelenség volt összeszámolni, meg annyit magyaráztak, így inkább rájuk hagyta a dolgot. Az egyik idősebb nő előttünk ült le srégen. Elindulunk, megyünk-megyegetünk, egyszer csak előkap egy másfél literes palackot (asszem víz volt benne), kabát (ősz vagy tél eleje volt), pulcsi mellig (ha nem egy kicsit feljebb) felhúz, egyik markában a palack, másikba már önti is a vizet és össze-vissza dörzsöli a hasát, oldalát, hátát; szóval ahol csak érte. Persze kicsit sem zavarta, hogy körülötte minden csurom víz, ráadásul egy vadidegen nő ült mellette, aki szegény, nem győzött az ablak felé húzódni. Mi csak néztünk nagy kerek szemekkel, hogy ez meg mit csinál, de persze ennek (sem) nem lett következménye, szépen megmosdott, és nagy nyugodtan eltette a palackot, ruha vissza, de azt sem mondta, bocs. :? Utána beszéltük, hogy biztos nem volt "szegénynek" hol ezt elintéznie, a busz meg még elég meleg hely lehetett ahhoz képest, ahonnan jöhettek... Kész...

Hogy nevessetek is egyet (bár lehet, hogy nem túl szép tőlem, hogy a húgomról mesélek ilyeneket :oops: ): húgom egyik nyáron busszal jött le hozzám Szegedre. Jó meleg volt, az út kb. 2,5-3 óra... Én dolgoztam, nem voltam otthon, mikor megérkeztek, de párom kiment eléjük. Szegénykémnek, elég kínos lehetett... :) Hogy miért is? Mert egy idős néni, aki mögötte ült, már éppen mikor beértek Szegedre, telibe találta hátulról, az egész nyaka, válla, felsője csupa róka lett... :? Nekem ebből az "élményből" már csak az maradt, hogy mikor hazaértem, látom ám, ki van teregetve a ruhája. Kérdeztrem is, hogy máris ilyen kis háziasak lettek, hogy leértek?! :) No, nem nevettek olyan felszabadultan... De azóta is jókat nevetünk ezen a történeten.
És Boruska, ehhez a pár naphoz, amit itt töltöttek húgomék, kapcsolódik egy a Tiédhez nagyon hasonló másik történet. (Szegénykém 3 napot volt itt. Elég eseménydúsra sikeredett...): egyik este mi is elmentünk moziba, és gyalog jöttünk haza. Tesómon olyan ujjközes kis papucs volt. Sétálunk, sétálunk a sötét járdán, húgom egyszer csak puff, orra esik... Rá a bal karjára. Neki a papucsa akadt el egy járdaközben... Haza mentünk, nagy sírásrívás, csak nem akart elmúlni a fájdalom, duzzadt is, kékült is a karja. Kb. egy órás győzködés után bementünk a balesetire, ahol végeztünk is úgy éjjel fél kettő körül... Szerencsée nem tört el a karja, de anyura a szívbajt hozta, mikor haza már felkötött karral érkezett meg. Persze azóta ez az emlék is megszépült.

Bocs, hogy kicsit bő lére eresztem, de húgommal kapcsolatban vannak érdekes sztorik... :)
Egyik, mikor még egészen kicsi volt, és volt otthon egy nyalókás bádog vödrünk, ami pont ráfért tesóm fejére. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, ha nem akasztja be a fogantyúját a kis álla alá, és nem fordul be a vödör az arca elé... Szegénykém annyira megijedt, hogy nem jön le a fejéről a vödör, meg apukánk már olyanokat mondott, hogy le kell vágni (ő meg azt hitte, hogy a fejecskéjével együtt), hogy ő erre belehányt a vödörbe... Na, gondolhatjátok, volt nagy ijedtség... Arra sajna már nem emlékszem, hogy vették le a vödröt a fejéről... Szerencsére ma már ezen is tudunk nevetni. :)
No, azon már nem annyira, mikor feldugott egy földimogyorót az orrába. Az orvos alig tudta kivenni csipesszel...
És még egy, ígérem, utsó sztori: Higany. (bocs, ha már meséltem...) Egyik este anyuval borsót fejtettünk a konyhában, húgom bent tévézett a szobában egy pohár meleg tea társaságában. Egyszer csak jn ki hozzán, és ilyen kérdéseket tesz fel: "Mi történik akkor az emberrel, ha higany kerül bele?" Mi csak náztünk anyuval, hogy ilyen meg hogy jut eszébe... Aztán addig faggattuk, míg bevallotta, hogy a meleg teába beletette a lázmérőt, ami a meleg hatására szétpattant a pohár alján, kifolyt a higany, de ő iszogatott belőle, csak mikor már kevés tea volt az alján, akkor vette észre, hogy van ott valami más is, és gyorsan ráöntötte az egyik szobanövény földjére... No, mondanom se kell, egyből kórház, két napos megfigyelés. De szerncsére nem került a szervezetébe higany. Csak annyi maradt meg ebből, hogy bent a nővérek (hogy milyen találékonyak! :? ) elnevezték higanyos Évinek... :)

Ja, még egy férjem meg a gyöngyvirágbogyót, amiről tudni kell, hogy mérgező, legelte le még pelusos korában. De az ég világon semmi baja nem lett. Onnantól volt fura az anyukájának a dolog, hogy nagyon szomjas volt mindig.

Háát, nem lehet eléggé figyelni a gyerekekre. Gondolom, Neketek i vannak hasonló sztoriaitok. :)

Kép
erusverus

Nóri, viszont ha egyedül vagy egy szobában az egy nagy hátrány, hogy egész nap senkihez nem tudsz szólni, csak ott vagy magadban…
Az is lehet, hogy ahol szülni fox, már változtattak annyit, hogy a látogatók nem mehetnek be a szobákba, érdemes érdeklődni. Ha meg esetleg karantén lesz, akkor meg eleve megoldódik a téma. De lehet jelezni a szobatársnak is, hogy ne hívja be a látogatókat, mert zavar (engem is zavarna!).
lara

A 2. babával nem volt hely a 3 ágyas szobákban és a 10 ágyasba kerültem (Erusverus, Edit!). Meg voltam ijedve, hogy úristen mi lesz ott, tömegnyomor! Aztán kimondottan jó volt, mert ment a szövegelés egész nap, nem lehetett unatkozni egy percre sem. Na persze azért hátránya is volt nyilván. De szerintem ennek is van előnye meg hátránya, meg az 1 személyes szobának is.
lara

Őszintén szólva én nem is gondolkodtam ilyenen, hogy egy ágyas vagy 10 ágyas szobába akarok-e menni, vagy kerülök. Remélem, nem kell sokat bent maradni, a többit meg nem tudom, hogy lesz, mert még ugye nincs tapasztalatom. De ha arra gondolok, hogy anyukámat már hetekkel a szülés előtt befeketették, és akkor még szó sem volt ilyen egy ágyas lehetőségekről, és ő is simán kibírta, meg még egy csomóan rajta kívül, akkor ez engem nem izgat annyira.

Kép
erusverus

én is inkább a különszobára szavazok - a sokágyas is jöhet ki jól, de tiszta lutri. Mi van, ha totál antipatikus mamikkal vagyok összezárva, vagy c-kategóriásokkal az 'elletőből'? Be is dilizek, ha bevonul hozzájuk a pereputty. Engm inkább hagyjanak békén, férjemuramon kívül kb. mindenki. sztem.

boruska

Én antiszoc vagyok. Első nap csak a férjem jöhetett. Anyámék, anyósék is csak egyszer! PONT
Illetve viszek magammal laptopot meg lesz mobilnetem. Szóval babanetezni is tudok majd! :lol: Unatkozni tuti nem fogok. A laptopon filmeket is tudok nézni ugyebár! Nem, nem kívánok idegen emberekkel beszélgetni, szagolni őket. Én voltam koleszos. Annyi elég is volt!

Kati!

Nem szoktam ischlert sütni, az Bea.
De ez nagyon szimpi:
http://www.desszert.eu/ischler_isler meg szemléletes is.

Illetve ha nagyon gyors akarsz lenni, lehet kapni készen is linzertésztát. Bár ez elég egyszerűnek tűnik nekem!
Vendég

Én bizony sokágyas szobában voltam anno a Jánosban. Ráadásul front volt, még pótágyat is hoztak be az alap 8 vagy 10 mellé. De szerencsére elég jó társaság volt és a látogatók is normális emberek voltak. Most elvileg 2 ágyas szobák vannak Egomban, mindegyikhez külön fürdő, az azért szerintem elviselhető lesz. Látogató nem jöhet be a szobába, ki kell menni hozzá, kivéve apát, mert arra van külön szoba.
Mivel anyóséknak még nem volt telefonjuk mikor Beni született és Papi sem volt bent, így én az éjjel 2 órai szülésem után elterveztem hogy reggel lemegyek a másodikról a földszintre és felhívom apát a munkahelyén hogy kisfia van. No ebből az lett, hogy amikor én reggel kinyitottam a szememet, apa ott guggolt az ágyam mellett és puszilgatott. Nagyon romantikus volt, a mai napig előttem van az édes feje. :)
Ja, merthogy anyós előző nap látta látogatáskor hogy az a gyerek ki fog jönni és telefonált reggel, így lelőtte a meglepetésemet. De annyi baj legyen. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Talán még emlékeztek Rám, még az elején én is közétek tartoztam.
Itt olvastam nálatok, illetve valamelyikőtök írt a palástfű teáról, de lusta vagyok visszakeresni.
Mikor kell elkezdeni inni????
Naponta mennyit kell inni???

Előre is köszi a választ. Akár priviben is. :wink: :wink:

További szép, problémamentes heteket kívánok. Aztán már közel a cél. :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Szia Annamari! Pont valamelyik nap gondoltam Rád hogy lassan elkezdhettek próbálkozni, ezek szerint tényleg itt az idő. Én sajnos tea ügyben nem tudok segíteni, de örülök hogy jelentkeztél. Drukkolok Neked és légyszi majd azért adj hírt Magadról!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat- a fog novesetol belazasodhat, lehet etvagytalan- de ennyire nem hiszem, es foleg nem huzamosabb ideig, 1-2 rosszabb, aztan jobb es igy tovabb, mig ki nem bujik a fog. De ha a tobbire nem igy reagalt, gyanus, hogy pont erre az egyre legyenek ilyen tunetei.
geri79

Kakti!
En ezt az ischler tésztát szoktam sütni, nekem nagyon bejön:
28 dkg liszt 14 dkg porcukor 28 dkg vaj 15 dkg daralt mandula 1 evökanal rum, csipet so a hozzavalokat osszegyurjuk es foliaba teve 1 orara hidegre tesszuk. utana lisztezett deszkan 3 mm-re kinyujtjuk es kor alaku kekszeket szurunk ki belole. 175 fokon 12-15 percig sutjuk, kihulni hagyjuk, utana izes lekvarral 2-2-t osszeragasztunk. Kb. egy nap (egy ejszaka) szikkadas utan csokiba marthatjuk, tehetunk diot, egy szem mandulat a tetejere.

En most voltam a midwife-nál, mivel nem tudtam egész délelőtt telefonon elérni. Mivel senki sem volt a rendelőben a midwife-on és a recepcióson kívül, így rákérdeztem a h1n1 vakcinára is. Nincs nekik, de van lekötött készlet, mert annak lennie kell. Mivel terhes vagyok és a jövőhéten költözöm és mivel úgyis ma viszem Kristófot a kötelező oltásra, így megkapom délután.
Vendég

Annamari:

Én ezt találtam:

A palástfű segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, a kezdődő pubertás időszakában kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot. A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal.

Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak.

Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő az első trimeszterben igyon palástfű teát, így megelőzhető az embrió kilökődése.

Az ezüstös palástfű különösen elhízás ellen jó. Naponta 1-2 csészével elég meginni, hogy kedvező hatását kifejtse.

Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott.

Fürdő: 0,5 liter vízben forraljunk fel 4 evőkanálnyi palástfű levelet, majd szűrjük le, és a főzetet adjuk a fürdővízhez. Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható.

Jó tudni: naponta 2 csészénél több palástfű-teát ne fogyasszunk, mert károsíthatja a májat! Lázzal vagy vérzéssel kísért hasmenés esetén forduljunk orvoshoz.

Egész jó dolgok vannak benne, még itt is beválhat pár embernél, akinek nyílik a méhszáj.
Vendég

Az oltas meg mar tul reg volt, hogy most jojjon ki a hatasa, ahhoz meg tul hamar, hogy ripsz-ropszautitava valjon- es kulonben sem bizonyitott a hg es az autizmus kozotti osszefugges. Szerintem valami 3. dolog lesz.
geri79

Kattkat:
Lucának az utolsó rágó kinövésekor torokherpesze lett. A nyálösszetétel is változik, plusz elképesztő a fájdalom. Próbáljanak Cataflam cseppet adni. Testsúly kg-ként 1csepp. Annak hatnia kell! Homeoból az osanit, vagy a chamomille 15ch ajánlott.
Vendég

Sziasztok!
Nóri!!!
Most már la. tudom mire írtad az előző oldalon, hogy tárgytalan a kérdés... én is beírtam magam és tényleg az első feldobott lehetőségben ott volt az összes adatunk.. :cry:
nmarya!!! én ittam anno palástfű teát a 10.hétig és az ovulátiotól kellett kezdeni... segít megtapadni a babának..
Én ma rántott csirkemellet ettem rizi-bizivel, de olyan jól esett! holnapra valakinek valami ötlete??? elgondolkodtam a tökfpzeléken, de még nem tudom...

Kép
Kép
ronci

Na, vegre visszaolvastam. Ha itt ulok- vagyis fekszem a gep mellett, akkor meg ugy tunik, hogy olyan ritkan irtok.
Voltunk dokinal, szerencsere rosszabb nem lett semmi, es szerencsere csak uh-t csinalt, "szemelyes " nezelodes nem volt. Minden rendben babucival, csak eddig mindig vagy 1-2 hettel nagyobb volt a koranal, most elveszitettuk a forunkat, gondolom a korhaz es egyeb stresszek nem tettek neki jot. De most kb akkora, amekkora kell legyen, a mehlepeny nem oreg, ugyhogy meg visszaszedhetjuk az elszort elonyunket. Mikor hazajottem jol bekajaltam husibol meg mindenfele zoldsegbol, hogy rajtam aztan ne muljon a fejlodes!
geri79

Geri, örülök hogy minden okés. Kézivizsgálat nélkül hogyan tudta megállapítani hogy nem változott semmi?
Én jövő szerdán megyek dokihoz, ha el tudjuk intézni itthon a terheléses ismétlését, akkor nem kell a zsúfolt laborba mennem. Ha nem, akkor a következő héten megyek. 4D-re pedig december 17-én, a szülinapom előtti napon. :)

Ja, és ezt vettem:
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3371933

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Es kepzeljetek, nalunk olyan termeszetes a csuszopenz- halapenz, mint a levegovetel. Na, en nagyon szerencsetlen vagyok ebben, ugyhogy a korhazban nem adtam semmit a dokinak, nem tudtam, mikor kell, ki latja, ki nem lathatja stb. De gondoltam, majd a maganrendelesen bepotolom. Odaadtam az uh arat es a kis mellekest, es nemcsak hogy szerenykedve arrebb nyomta, hogy "A, nem kell, de azert koszi ", hanem siman berakta a taskamba es kirakott a rendelobol, hogy- hogy kepzelek en olyat. Hat, en ugy meg voltam hatodva, hogy majdnem elpityeregtem magam, pedig tok rendes volt a korhazban, meg szombaton is bejott hozzam... Szoval erik meg az embert meglepetesek, es neha meg az is elofordul, hogy pozitivak.
geri79

Csilla- elviekben latszik uh-n, gyakorlatilag, ha nincs annyi osszehuzodasom, nem kellett volna tovabb nyiljon, es nem nagyon akarta nezegetni, hogy nehogy a piszkalas "segitsen" pont rossz iranyba...
geri79

Geri: nagyon szuper, hogy nem romlottak a dolgok, de azért nehogy megint "rosszalkodj", mert jobban érzed magad! :wink:

Csilla: nagyon cuki a rugdalózó. Én már direkt nem nézem a vaterán ezeket, mert tuti elcsábulnék :oops:

Boruska: új vonalzó, vagy csak én voltam eddig bamba? Aranyos! és persze kacsás :lol: :lol: :lol:

Na, megyek bebújok az ágyba egy bögre teával. Csak ne lenne annyira ótvar a TV műsor kínálat! Majd ráuszítom Szabit, hogy csinálja meg nekem ágyból elérhetőre a Babanetet :) Egyszer (na jó sokszor) hangos rötyögtem olvasás közben és kérdezte min, mondtam, hogy egyikünk ura "banyanetnek" titulált minket. Azóta ő is csak így hívja. :lol:
zuzmooo

Boruska Tök jó a kacsás vonalzód. Új? (Nem Pervollal mosva :lol: ) Vagy csak nekem nem tűnt fel eddig :oops: ? Bokád javul?

Csuppancs Édes a rugi amit vettél. Én még nem tudom mi lapul a dobozokban, de lassanként kezd érdekelni. Remélem egy-két kedves darab is még visszakerült.

Nálunk a kórházban van 2 ágyas meg 5 ágyas babás szoba. Ha ezek betelnek, akkor sajna marad a sima kórterem, ahova csak 3 óránként hozzák a babát. Amikor megy az ember szülni, akkor kell szólni, hogy babásat szeretnénk. Legutóbb így csaptam le az utolsó 2 ágyas helyre :D . Na, meg egy kicsit már ismernek a nővérkék és ha rajtuk múlik, akkor kedveznek nekem. De látogató hegyek vannak mindenütt. Gyanítom begorombulok, ha nem tudok nyugodtan szoptatni, pihenni. Az én babámat a szomszéd pereputtya ne fertőzze semmivel!
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:58-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

na csajok...voltam dokinál, nem vagyok h1n1-es, de mindkét tüdőmben érdes a légzés....a héten szigorú fekvés :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit Akkor szigorú fekvés, melegedés, teaivás és pihi. Úgyis rádfér :D .
pammut

Edit- nagyon vigyazz magadra, sok fincsi, meleg tea, es legalabb egy hetig nem kell menned dolgozni!
geri79

Geri, ezt nem tudtam hogy kívülről is látnak belülről. :oops: :D

Zuzmoo, én most gyorsan le akarom "zavarni" azt a kis indulókészletet amink tutira nincs meg és utána nem megyek ilyenek közelébe. (Na ja, mondom ezt most.)

Pammut, én még nem merem lehozatni a padlásról a ruhákat, fogalmam sincs hogy melyikben mi van. Ráadásul anyáméknál van, lehet hogy január lesz belőle, mert karácsony előtt biztosan nem tapsikolnának ha náluk akarnék kupizni. A padlásra meg engem ugyibár nem engednek föl...

Edit, pihenj!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Merges vagyok.
Voltunk a noverkenel az oltas miatt. Kristofnak meg a kotelezot sem adtak be. Ugyanis meg nincs kerek 12 honapos, meg van par nap, ugyhogy nem kaphatja meg. Az sem baj, hogy elhagyjuk az orszagot, ugy sem jo, ha a szulinapja elott harom nappal visszaviszem. 27-en sem kaphatna meg, csak 28-an, a szulinapjan. Hat en ezt nem ertem. Persze a harom honapos oltast megkapta 11 hetesen, a negy honaposat masfel hettel korabban egy masik nocitol, az akkor nem volt baj. :evil: :evil:
Jah, h1n1 ellenit sem kaphat, mert ebben az orszagban o meg nem jogosult ra. Csak a terhesek, az oregek, a sulyos betegek, gyerekek hat honapos kor utan csak akkor, ha sulyos immunrendszeri betegseguk van. Egy egyszeru egeszseges 12 honapos nem kaphat, se igy, se ugy. Majd ertesitenek, ha kaphat. :evil: :evil:
Arrol ne is almodjunk, hogy Feri kaphat. O foleg nem jogosult ra, hiszen nem haldoklik.
De nekem beadta. Meg sem ereztem, annyira merges voltam.
Ugyhogy az anyukameknal toltott harom het alatt elviszem ot a haziorvoshoz es beadatom ott a 12 havit. Anyukamat ra is izzitom a temara.

Vedonos kerdes: az mukodik-e szerintetek, hogy az anyukameknal levo vedonohoz jelentkezek be november vegen (ott van az allando lakcimem is), hogy kiallitsa a magyar kiskonyvemet es megkezdodjon ugymond a magyar gondozasom is. Csak mert Pesten en dec vegeig nem nagyon leszek, akkor fog kiderulni, hogy egyaltalan hova koltozunk, Maglodra, vagy Pestre, azon belul merre. Tehat januartol korabban tuti, hogy a vegleges teruleti vedonohoz nemtok jelentkezni, hiszen nemtom hol leszunk majd vegul.
Anyaek falun laknak, a vedono is ismeros, meg mindenki mas, ezert arra gondoltam, hogy a vegleges letelepedesunkig bejelentem ott Kristofot a haziorvoshoz, megkapja az oltas(okat), en bejelentkezek vedonohoz, megkapom a kiskonyvet, kozben nodokihoz majd jarok a Margitba, ha eppen mennem kell es a letelepedesunk utan januarban atviszem a gyereket is es magamat is az adott helyi vedonohoz, dokihoz.
Ez igy szerintetek mukodik?
Nehez ott az atjelentkezes? Bonyolitani fogok igy nagyon?
Vendég

Csajok, van valakinek aktuális ára Tetra pelenkáról? A vaterán van 8 db 1.800-ért, illetve 90x140-es fürdőlepedő 1.090-ért. Ha nem jön ki többe postaköltséggel így mint üzletben, akkor megveszem innen, egyszerűbb lenne. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bea!

Biztos fognak kicsit akadékoskodni, de ki nem sz@rja le... :D Vedd be te is a lexarom bogyót! :)

Csilla!
Én tuti 8db-nál több tetrát fogok venni. A Brendonban a cseh textilpelus 270 Ft darabja. Ha ezzel az árral számolunk, akkor némileg megéri a vaterán venni. :)

Na, megbeszéltük Apával: tutkó megy holnap Maminak is a szuri. Lesz, ami lesz. :) Amúgy azt hiszem, tényleg elkezdek bevásárolgatni, mert oltári nagy kakiban leszünk, ha esetleg a csajszikám úgy dönt, hogy hamarabb akar jönni... Ráadásul szeretnék a januárnak úgy neki menni, hogy még egy csomó minden után rohangálni kell. Szóval jövő héten gardrób beszerelés, utána ruhaátpakolás, és kezdődik a babaruhamosás és készletfelmérés, és utána jöhet a beszerzés. :)

Nóri!
Meg akartam csinálni a töltött zsemlét. Hát velem mostanság nagyon nem stimmel valami, ugyanis sikerült (ezt is) leégetnem. :) No, nem volt nagyon vészes, levágtam az égett részeket, de így elég száraz lett, mert jól megsült benne a tojás. :? Majd megpróbálom megint...
Amúgy az volt a gond, hogy légkeveréssel kezdtem sütni, és már nagyon sült a sonka széle, de a sajt még nem. Akkor áttettem grillezésre, hogy az is rápiruljon, és kb. annyi idő alatt, hogy kimentem pisilni, leégett az egész. (Apa meg nem nézett rá, csak a gépre...)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anyááááááááááááááám!

Holnaptól már nekünk is 2 hónap és X nap lesz hátra... :lol: Belépünk a harmadik trimeszterbe :!: :!: :!:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Igen, óvatosan kell bánni vele... Azért is kell tejbe mártani. A légkeverő nagyon hamar kiszárítja. Talán a legjobb a sima alsó-felső sütés. Max ha nem sül a sajt, 2-3perc alatt rágrillezel a tetejére. A tojás nálam folyós közepű volt picit. Olyan lágy és kemény tojás közt félúton.

Tetra pelus: sztem 20-30 db kelleni fog. És nem ám bedőlni minden olcsó sz@rnak. Csak a CSEH tetra a jó anyagú. Én vettem egy adag gézszerű botrányt. Vasalni és használni is gáz volt. Nekem is 200Ft körül rémlik darabja!

Basszus nekem az egyszerű összekeverem oszt kész sütik soha nem sikerülnek. Apát holnap köszöntik az irodában, ilyet akartam, de egy ocsmány szalonna lett belőle. Most állhatok neki pozsonyi kiflit csinálni...
http://mennyeimanna.blogspot.com/2008/0 ... mobil.html
Vendég

Nóri!
A sógórnőm rendszeresen csinál ilyen bocimobil sütit (igaz, nem kereket, de ez lényegtelen). Ha gondolod, megkérdezem tőle az ő receptjét... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi az árakat. Nem 8 darabot akarok venni, csak 8-as csomagolásban van. :D

http://www.vatera.hu/uj_baby_bruin_8db_ ... 32337.html

De most nézem hogy már ezt is Kínában "gyárcsák". Akkor marad az utánajárás. :roll:
Csak Tetrát akarok én is venni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Uh, annyit írtatok, alig bírom lekövetni.

Íme a mai napi kommentek:
Tanítók, tanárok: hát nekem emlékezetes maradt a fősuliról. Az egyik csaj kibukott az építész pályáról, ezért pályát módosított, átjött közgazdásznak. (rokon szakma, mi?) Aztán tőlünk is kibukott, átnyergelt a tanári pályára. Na ott lediplomázott. Huszonxévesen pontosan tudta, hogy mi érdekli.
Mikor Pécsről jövök Kvárra busszal, akkor ugye tele a busz főiskolással akik a Kaposvári Egyetem Tanítóképző (a helyi katonák és Sfor szerint k*rvaképző) szakára járnak. Iszonyat. Egyszer a Zsolti is olyan durván kiakadt, pedig neki nincs is diplomája, de komolyan még ő is besokallt attól a rengeteg marhaságtól, amit a buszon beszéltek.
Viszont az Alapítvány elnöke egy nagyon látássérült extanárnő. Imádom. Szerintem tanítás alatt szedte fel azokat az érzékeit, amivel ma kitűnően irányítja az Alapítványt. Úgy motivál, meg úgy vesz rá, hogy akár éjjel is bemenj dolgozni, hogy hálás vagy, hogy robotolhatsz neki. Olyan finom stílusban ró meg, hogy repdesve várod, mikor találkozhatsz vele újra. Hihetetlen érzékkel motiválja – manipulálja az embereket. Amikor épp nem rajtam gyakorol, el szoktam hallgatni- komolyan mondom van mit tanulnom tőle. És ő büszke arra, hogy x évig tanár volt, és mai napig tartja a kapcsolatot az exdiákjaival.

Zuzmoo: ez jellemző a pasikra. Szeretik, ha kényeztetik őket, főleg ha rá is tudnak játszani. Remélem semmi komoly bajod nincs.

Reni: túl vagy minden dokin, ilyenkor azért neked is jár valami kényeztetés. Tényleg a szülés után mivel kéne meglepnem magam, jutalomként? Akkora tortát még cukrász se tud csinálni, amekkorát megérdemlünk utána!

Kakti: már gondolom túl vagy a cukros teszten. Szerintem nem kell túl lihegni. Én bevittem a jegyzeteimet és ott tanultam. Az ápolónő meg a főturkász is akkora szemeket meresztgetett. Mondtam, hogy itt legalább ráérek. Talán a Háború és békét tudnám ajánlani, a dokik felé is akár jelzésértékűnek. De Zuzmoo könyvei közül is nyomtathatnál.

Bea: hát akkor ez nem gyomorégés. Azért örülök. Viszont Bulcsi baba valamit tol, lök, mert állandóan szúr az oldalam. Pedig olyan lassú vagyok, hogy a csigák röhögve leelőznek az utcán. És Wc függő vagyok: most már nem háztól házig, hanem wc-től wc-ig számolom az utat. És max 30 perc amit kibírok. Az útvonaltervezésem újabb ismeretlennel bővült: az útközben használható wc-k száma. Most már ha nagy körre indulok, mindig számolok, hogy lehetne útba ejteni pisildét. Van ahova csak azért ugrom be. Mint legutóbb a mekibe, néztek nagyot, de amikor meglátták a pocim, csak sejtelmesen mosolyogtak rám és nem szóltak be. Beviharoztam nyílegyenes a wc-be, aztán tovább, mert természetesen megint késésben voltam. Nem bírom megszokni és számolni az új tempómat.

Remélem, most elkerüljük a gyomorégést. Hisz ott a Rennie!

Stephie: akkor meg tudtátok oldani az ágynyugalmat. Pihengess is sokat!

Vicky: nekem azt javasolták, hogy inkább előre borotváljunk, mert a kórházban tesco minőségű egyszer használatos eldobható borotvát használnak. Annyi lehet az éle, mint a papírvágó késnek.

Bea: pelenkatartó??? A szekrénybe nem lehet tenni? Én azt hittem, hogy a pelenkázó szekrény polcai erre vannak kitalálva.

Boruska: és amikor estél hol volt a férjecskéd? Nem kapott el? Óvatosak legyetek lányok, most már olyanok leszünk, mint a kejfeljancsi, csak a felállás nem olyan elegáns.

Edit: mit szólnál egy hét betegszabihoz? Fekvés, meleg ágy, forró mézes tea? Nem vonzó?

Bea: ez a köntös és hálóing téma nálam is komoly problemát jelent. Köntösöm eleve nincs is, és nem találtam jót (bár ma láttam helyes lila köntöst vidám színes pöttyökkel a tescoban elfogadható áron) hálóinget meg tudatilag nem tudom befogadni. Az ooolyan mamás.

Kórházi gyermekágyas szobák: ez tényleg ciki így. Mi közöltük a famíliával, hogy be ne merjen senki se jönni, influenzás időszakban újszülöttosztályra. Ha van kedvük bejöhetnek, de sem engem sem a gyereket nem látják. Uff. Állítólag itt a babák a mamák mellett vannak állandóan, betenni se lehet az újszülöttosztályra, még ha akarod sem. És ha látogató jön, akkor az aulába mehetsz ki egyedül vagy a babóval. A tököm viszi ki a gyereket. Mindenki kap egy helyes mms-t vagy emilt aztán lehet azt bámulni. Mást úgyse nagyon tudnak csinálni az újszülöttel, így meg nyugodtan nézegethetik otthon a meleg lakásban. Bár minden rokon megértette a hozzáállásunkat, és biztosítottak minket, hogy nem jönnek be.

Uh, szaporodnak az otthon pihizők. A héten hiába olvasok vissza esténként, nem fogom tudni követni a csacsogást.

Bea: gondozás: hát nekem a lakcímkártyán van komlói, kaposvári lakcímem, de akkor mikor elkezdtem a gondozást egy harmadik címen laktam. Nem volt gond a védőnővel, elmondtam a szitut, és az kezdett el velem foglalkozni, aki a tényleges akkori lakóhelyem szerinti illetékes volt, nem a lakcímkártya alapján. Közben, ha költözöl tovább is tudnak adni, ezzel sincs gond. Legalábbis itt délen tök rugalmasan kezelték. Most mindkét védőnő hívogat hogy mi van velem. Azért ez így jó érzés.

Tetra pelenka: 250 Ft/db újonnan. A helyi bababoltban.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?