Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Nem tűntem el, csak nyaraltam, meg dolgoztam sokat, és nem voltam netközelben...
De most itt vagyok. Közben egyre valószínűbb a dolog, hogy kislányunk lesz.
Jövő héten megyek a 3D-s ultrahangra a praxisba.
Valaki meg tudja nekem mondani, hogyan kell érvényesíteni az 1000 Ft-os kedvezményt, ha beregisztráltam itt a babanet oldalán? A kód megvan...azt csak ott be lekk mondani?vagy hogyan?
Egyébként pici lányunk nagyot nőtt, mióta nem írogattam...már 0,5 kg-os, és kb 29 cm(a fejétől a talpáig), és rengeteget mozgolódik.Néha éjszaka is arra ébredek, hogy ficánkol!
Ha lesz 3D-s képem, majd felteszem.
Addig is sziasztok, és várom a választ, aki tudja, mondja el, hogy van a kedvezmény...köszi
Babóca (22+0)
babóca

Sziasztok!

Ed, örülök, hogy sikerült hordozókendőt szerezni. A megkötéshez nem adtak papírt? Ha kell, átküldöm neked mailben. Ha meg van, akkor ne ijedj meg, először én is csak néztem, egy csomót bénáztam, de aztán rájössz, hogy egyszerű a dolog.

Babóca, gratula a kislányhoz! Én is a Praxisban voltam, én a bejelentkezéskor mondtam a telefonba, hogy regisztráltam magam a Babaneten.

Pusza,
Tünde
rtünde

Ed, itt találod a hordozókendő megkötési módjait:
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm

Én egyébként telefonon rendeletem meg a hordizókendőt, 5400 ft volt, két napon belül kihozták, a telefonszámot a www.bababolt.com odalon találtam - ha esetleg másokat is érdekel.
alice_cs

Sziasztok!

Köszi. Van kendő, leírás is, a nandut ki is nyomtattam. A csomó pedig egy egyszerű pruszik, amit a hegymászók használnak. Sajnos mi drágábban vettük, mert tegnapra sos kellett a szigetre.
Volt egy kengurunk, ami jó lett volna, csak a csattja mindig szétcsúszott, így életveszélyessé vált. visszavittem a Kikába (Fillikid - valami ilyesmi, ne vegyetek ilyet!!!), alig akarták visszavenni. Sajnálom, mert nagyon szerettem. A kendő a kenguru után bonyolultnak tűnik. Ha ketten vagyunk, akkor már tudjuk vinni benne a gyerkőcöt. Az apjának tetszik, én még nem próbáltam.
Csak azt kell megoldanom, hogy a csomó ne a hátamon legyen, mert akkor hova teszem a hátizsákot.
letöltöm a képeket, aztán rakok fel mutatóba.

Zita, egyenlőre 1 tesó van még betervezve, a 3. gyerek vállalása még kérdéses. Majd a jövő eldönti. Akár 4-5-6 gyereket is bevállalnék, ha olyanok lennének a körülmények. De sajnos nem olyanok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

itt a fotó:
Kép

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Ed!

A kendőt meg lehet kötni úgy is, hogy a csomó oldalt legyen, és akkor nem zavar a hátizsák cipelésben. Én is úgy szoktam megkötni.
Nagyon ari Kincső ezzel a piros kendővel a fején. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Jaj, Ed, olyan édes ez a vasgyúró! És milyen jó színe van!
Mi ma B.füreden voltunk strandolni. Tökre leégett a vállam. Szerencsére Borinak semmi baja, igaz, nagyon vigyáztunk rá.
Hát nem volt elájulva a Balatontól. Egész kicsit utálta csak, hogy belelógott a lábaKép

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Ed, nagyon édes Kincső a képen. Tiszta csajos!Örülök, hogy jól éreztétek magatokat + nagyon ügyes!

Tünde, nagyon cuki lehet, hogy sikongat.:-)
Bence se mutatta, hogy forogni akar ráadásul 1szer sikerült aztán pár napig semmi. Tegnap óta viszont teljesen rákattant és egész nap forog. Vissza még nem tud a hátára és ha megfordul 1 idő után reklamál, hogy tegyem vissza a hátára. ÉJszaka is erre keltem:-)
Ha a hátán van meg markolássza a lábfejét.Teszek fel holnap képet!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Mackoo!
Szokásos lassú tempóm miatt most látom, hogy írtál!Mail ment!Kép
Kapott úszógumit is Bori a fürdéshez?Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!
Most töltöttem be a 32. hetem és ma jártam először a kórházban terheléses vércukor miatt. Felháborítónak tartom, hogy nekünk kell vinni a glukozt ahova eddig mentem automatikusan adták. Volt ma rajtam kivül még két anyuka, akik nem tudták, hogy vinni kell és a laboros hölgy simán haza zavarta őket.
Azon nem lepődtem meg hogy nem tudtam megnézzni a szülőszobát, mert ép zajlottak az események Kép de senki nem tudott felvilágosítást adni azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz tanfolyam, mennyibe kerül és hány alkalmas lesz? Hogy lehet szobát foglalni és mikorra érdemes, ha okt 8-ra vagyok kiírva, de a baba már most 3 kg ezért valószinüleg szeptember közepén meg lesz, a doki szerint.
Tudnátok segíteni?
multiplusz

Multiplusz!

Holnap előszedem a kiskönyvet és megnézem neked a tanfolyamot, ami ingyenes és ha jól emlékszem hét alkalom. Szobafoglalás: felhívod a kórházat (476-4400) és megmondod, hogy szobát szeretnél foglalni, odakapcsolnak a gazdálkodásra. Ott be kell mondanod a kiírás dátumát (amiről tudják, hogy nem feltétlenül, akkor szül az ember), meg hogy milyen szobába akarsz menni. Az árakat is elmondják, ha megkérdezed.
A glükózzal kapcsolatban a dokid a hunyó, ugyanis neki kellett volna receptre felírni, de minimum szólni. Egyébként ki a dokid?
Holnap megírom a tanfolyamot.

Jó éjt!

Zita
pzita

Multiplusz!

Igéretemhez híven előszedtem a kiskönyvet, és a beletűzött ismertetőből másolom az adatokat:
Az időpontok: szept. 9., szept. 15., szept. 22., szept. 29., okt. 6., okt. 13., okt. 21.. A témák a következők, elvileg ilyen sorrendben, ahogy írom: Mitől alternatív az alternatív?, A szülés folyamata, Szülészeti fájdalomcsillapítás, A fogorvos válaszol, Az újszülöttekről..., Otthon a babával..., Terhestorna, mozgásformák, relaxatio. Gondolom az utolsókat már nem fogod meghallgatni. Azt elfelejtettem írni, hogy az előadások 16.30-tól a földszinten a könyvtárban szoktak lenni.

Ha egyéb kérdésed van, akkor akár itt, akár a profilomban található e-mail címen kérdezz nyugodtan!

Üdv:

Zita
pzita

Barbi!
Nem, úszógumit nem kapott Kép
Csak a lábát lógattuk bele a Balatonba, de az sem tetszett neki.
Pedig most nagyon finom a víz. Vasárnap megint lemegyünk. Ki kell használni az utolsó nyári napokat Kép

Mackoo
mackooo

Sziasztok

Augusztus 6-án 13:34-kor 54cm-rel és 3220grammal megszületett Emma Rebeka.12 órai vajúdás után,mégis csak hajlandó volt kibújni.Őszíntén szólva életemben nem fájt még semmi ennyire,de nem is volt még semmi sem,amit ilyen gyorsa elfelejtettem.Milliószór végigcsinálnám.Kedden jöttünk haza és próbálunk összeszokni.Sokat szopizunk,igaz bimbóvédővel,de legalább anyatejet kap.Éjjel már három óránként ébredt fel és 80-90 ml-et szopizik.Képek az emma.fx3.hu -n vannak.Most megyek,mert lassan etetés lesz.
Puszi mindenkinek
Emma és Orsi
negro1

Orsi!

Mégegyszer gratulálok! Jó egészséget mindkettőtöknek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Orsi, gratula nektek, nagyon jók a képek, édes a kislány.Az elején még milyen jó kedved voltKépGondolom a végén isKép
Részletes beszámolóban majd részesítesz minket?
Puszi neked és Emmának.(nagyon szép neve van)
Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Orsi szívből gratulálok ez egy nagyon megfelelő súly és megfelelő méret, sőt a szopások egyszerűen fantasztikusak!!!

MInden jót az új családnak!!!! Kép
alice_cs

Sziasztok!

Mackoo, remélem legközelebb jobban fog tetszeni Borinak a Balaton. Kép

Barbi, Bence így forgolódik éjszaka is? Nem semmi. Kép
Kitti mostanában reggel csinálja azt, hogy lemászik hátrafelé az ágy végébe, ott keresztbefordul és úgy alszik vissza. Kép

Orsi, nagy gratula nektek! Kép Nagyon édes Emma, jó sok haja van. Várjuk a beszámolót!

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Orsi gratulálunk a kislányodhoz, és minnél hamarabb próbálj meg beszámolni a történtekről.
További jó babázást.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

nos.
Pötit korábban (3 hét) megérkezett a kisfiam.
Nehéz dolog beszélnem erről, úgyhogy a lényeg.:
ami on topik. Kosa dr. és Horváthné Marika.
A doki majdnem lekéste fiam érkezését, de ezt nem rovom fel neki, mivel olyan gyorsan történt minden, hogy csoda, hogy egyáltalán odaért.
De amit sosem fogok elfeleljteni az Marika ott léte, segítsége. A vérpofizmius + empátia + kedvesség ...de erre nincsennek szavak.

szobák, nővérek erről sajna nem tudok nyilatkozni, mert mi a második szintre kerültünk.

de az egésszel kapcsolatban az az érzésem, hogy valami olyan figyelmesség vett minket körül amit sosem fogok elfelejteni. Pedig semmit sem tettünk érte. Kezdve a felvételis doki nénivel, akinek sajna nemtudom a nevét de valami angyal volt....
Szóval nekünk az SF mindent és annál is többett adott mint amit vártunk.

és az hogy értenek hozzá, azthiszem a mi esetünkben életet mentett. De tényleg !
én_aki_vagyok

Sziasztok!

Te aki vagy!, először is gratula nektek, de vmi súllyos dolgot érzek a szavaid mögött.Mi történt?Vmi baj van?Jól vagytok?Kisfiadnak mi lett a neve?

Puszi, Léna

nuska

jól sejted. De ez a topik nem szólhat arról, hogy hogyan rémisszük meg a kismamákat.
spud@freemail.hu
én_aki_vagyok

Orsi!
Gratulálok a babához!!!
Kép

Te aki_vagy!
Csak emilben árulsz el részleteket???
Remélem azért már most jól van a baba és a mama. Sok barátnőm babája született a 36-37-38. heteken és akkor már nem számítottak koraszülöttnek!

Azért valamit mondj!
Puszi!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Orsy, gratulálok Emmához!Nagyon szép baba!KépJó, hogy tejci ilyen sok van!Kép

Te aki vagy, szintén gratulálok!KépAz a lényeg, hogy jól vagytok!
2jóhír is 1 napraKép

Tünde, akkor Kitti is nagy mocorgós! Új képek nincsenek?
Bence újabban azt élvezi, ha utánozzuk.Csápol a kezével, melléfekszünk és utánozzuk. Akkor abbahagyja figyel és hangosan kkacag! Meg kell zabálni.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Te aki vagy! Gratulálok a babához! Remélem, a nehéz kezdet után már javultok. Sok örömöt kívánok nektek a csöppségetekkel!

Üdv:

Zita
pzita

Orsi!
De jó! De jó! Gratulálok.
Nagyon kis helyes. És máris festi a körmét Kép
És míg el nem felejtem: tök jó az oldal és nagyon jó minőségűek a képek.

Te aki vagy!
Nektek is gratulálok. Azért én is kíváncsi lennék a részletekre, persze csak akkor, ha nem vagyok túl indiszkrét.
A kismamák rémüldöznek így is, úgy is eleget. Nem igaz, lányok? Legalábbis én így voltam ezzel. De hátha valami olyat tudunk meg, ami még jól jöhet egy következő terhességnél. (Gondolok itt arra, hogy ha pl. ez vagy az történik, vagy amott sajog, akkor húzás a kórházba).
De ha nem, nem. Nem akarom kierőszakolni a beszámolót.

Mackoo
mackooo

Hopp megvagy Mackoo!

Ma egész nap a barackotokkal nyavajogtam, de még a felit se sikerült feldolgozni....Kép már van 30 2 decis pohár (műanyag dobozokat nem sikerült kapni) a mélyhűtőbe, megettünk belőle egy csomót, a nagyobbik lányom meg a szomszédasszony is elvitt egy nylonzacskóval (szomszédban is van kisbaba) és még mindig van egy láda az isteni finom barackotokból... hülyevolt asz aki nem ugrott rá a hirdetésedre! Kép
off vége
alice_cs

(De hátha valami olyat tudunk meg, ami még jól jöhet egy következő terhességnél. (Gondolok itt arra, hogy ha pl. ez vagy az történik, vagy amott sajog, akkor húzás a kórházba)
1. Startcsomagot legalább 4-5 héttel elötte elkészíteni!!!
2. Nekünk hétfön semmi nem utalt arra(vizsgálat)
hogy szerdán szülünk (3héttel elöbb)
3. Szülésznő szavai: fájás nélkül nincs szülés,
vagyis ha elmegy a magzatvíz no pánik, de irány a
kórház-mentő (apukáknak.: nem gyorsan menni, viszont a gödröket kikerülniKép)
ez a mi empírikus összegzésünk.
+ még egy(de ez nem csak a szülésről szól). Néha néha megállni, csukott szemmel belenézni a napba és azt mondani.: minden csip csup probléma -mert hogy 98 % azok azok - levan szarva, és jó nekem.
Pici fiamat pedig Máténak hívják 54 cm, és 2970 G.
a kezdő paramétere. Az intim méreteit még emailben sem árulom elKép
én_aki_vagyok

Sziasztok!
Aliz!
Én most 30 kilónál tartok, de még mindig tök kevésnek tűnik (mivel mi is nagy barack evők vagyunk, nem csak a baba). De tényleg van vele munka, most gyűjtöm az erőt, hogy nekiálljak a következő 10 kilónak Kép
Kitartás Kép

Te aki vagy!
Én 37 hétre szültem, és nekem is elment a magzatvizem, de akkor már elkezdődtek az összehúzódások is, szóval eszembe sem jutott, hogy valami gond lehet.
Ezek szerint rosszul okoskodtam.
Gratulálok még egyszer Mátéhoz.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Megjöttünk az 1 hetes vidéki kiruccanásból a vidéki nagyszülőktől, a szüleimtől. Nagyon jól éreztük magunkat, gyorsan eltelt a hét. A nagyszülők nagy élvezettel unokáztak. Pici fiam már elmúlt egy hónapos, szépen gömbölyödik a sok szopitól, 1 hete már túl voltunk a plusz 1 kg-on.
Gratula a babákhoz!
Polka
polka3

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! A barátnőm októberben fog szülni ebben a kórházban. a nőgyógyászaton sajnos volt már egy hetet megrövidült méhnyak miatt, de szeretnénk kicsit többet hallani a szülészetről. Minden infot szívesen fogadunk a pupuc@freemail.hu címen!
Köszi!
mindenkinek minden jót!
Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Helló!
Tudtam, hogy rosszul írtam!
pupuc21@freemail.hu a jó cím!
Bocsi, és mégegyszer köszi!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Gratulálunk a "friss" babáknak és szüleiknek!

Nem vesztünk el, zajlik az élet körülöttünk. Kihasználjuk a nyarat és megyünk mindenfelé, ezért vagyok kevesebbet.
Tegnap NOX koncerten voltunk a magyarszigeten, Kincső a koncert feléig bulizott velünk, majd elaludt az ölemben. Persze az éjszakát megint sátorban töltöttük.

Holnap pedig irány a Tisza-tó!

A koncerten:
Kép

A sátorban:
Kép

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Orsi és Te aki vagy!

Nagyon-nagyon gratulálok a babákhoz! Jó egészséget Emmának, Máténak és a mamáiknak!

Üdv,

kristiv
kristiv

Sziasztok

Hát akkor itt a történetünk:/-án hajnali fél egykor elfolyt a magzatvíz és szép lassan elindultunk befelé.Fél 2-kor vizsgált meg az ügyeletes orvos és még jó,hogy van kapaszkodó az asztalon,mert igen csak szükség volt rá.Egyújnyi tágulás,baba feje nincs befordulva,magasan a méhszáj-kaptam az ítéletet.Jolika pont ügyeletben volt és szerencsénkre szabad volt az egyágyas szoba.Beköltöztünk és vártuk a csodát.Rendszeres fájásaim ellenére is lassan tágultam,Jolika besegített a méhszáj lejjebhozásában.Mostmár tudom hol a méhszájam és hogy az is érző lényKép Beöntés előtt sikerült produkálni a wc-n,de jól is esett a langyos átmosás.Várakozás,vizsgálgatás ez volt a program.7 felé hazaküldtük anyut és a páromat.10-felé jöttek vissza és addigra már igencsak erősek lettek a fájások,de a m.száj még mindig lustálkodott.Oldalt fekve volt a legkellemetlenebb,de legalább segített.Innentől kezdve csak a végtelen hosszú fájdalmakra emlékszem tisztán.A wc-n volt a legkellemesebb vajúdni,de azt nem nagyon hagyták.Valamikor befutott a dokim is,de csak várakoztunk tovább.Kaptam valami nospa-szurit,talán hármat is.Aztán jöttek a tolófájásos részek és valamikor-szerintem évek múlva-monták,hogy akkor mindjárt itt a kislányom.Mások azt mondját,hogy megkönnyebbülés a tolófájás,nekem nem volt az.6-8 nyomásra lett meg Emma,mert az elején fáziskéséssel teljesítettem a doki utasításait.Mondat a doki,hogy akkor most álljunk meg,mert,ha nem azt csinálom,amit kér,akkor bent marad a baba.Hát én megijedtem és úgy nyomtam mint a kisangyal.13:34 perckor Emma baba a világra jöttKépKépKépMég maszatosan a pocimra tették és én ilyen finom meleget soha ne éreztem.Aztán elvitték rendberakni,közben engem is elláttak.Sikerült kétágyas fizetősbe menni és nagyon jó volt.Szombaton elfelejtettem,hogy van gátsebem és szoptatáskor annak rendje és módja szerint teli seggel leültem az ágyra.HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT,nem keltem fel egy darabig,viszont onnantól kezdve könnyebb volt az ülés.Kedden jöttünk haza és azóta próbálunk összeszokni.Emma napközben sokat alszik,de az éjszakát ébren és sok sírással szereti múlatni.Majd csak túl leszünk ezen is.
Most megyek és kihasználom a pihenésre fordíthatő időmet.
Puszi mindenkinek
Orsi
negro1

Hurrá Orsi! Én is örülök hogy túl vagy rajta és minden jót kivánok nektek...
Annak is örülök hogy akkor nem vagyok én TELJESEN hülye, és mindent nem csinálhatok totál rosszul ha a Te bébid is NAPPAL hajlandó olyan maratonit aludni aminek éjszaka vennénk szivesen hasznát....

Giga-bébiről sokat nem tudok mondani, eszik is meg nem is...(durván 1-1.5 óra egy szopi, mindent egybe véve, mert belealszik, amit sokak okosságát igánybevéve sem lehet megakadályozni)ordit is meg nem is (néha nem tudjuk mi lehet már tényleg a baja, elveinket miszerint az ujszülött csak akkor ordít ha vmi baja van: pl. kaja-pia-repülö- szóval ezeket megintcsak félredobtuk és vessetek meg DE hagyom néha egy kicsit ordítani-hátha kifárad és jobban eszik, alszik(?)...)

Foto sajna még nincs laptop-on, épp vasárnap du. csináltam egy utsót a pocimról extra Nektek hogy majd jól felteszem, és épp az uj digimasinát próbáltam a laptoppal összebarátkoztatni mikor inkább ugy döntöttem hogy fájásaim vannak...azóta meg ugyis tudjátok mire van idöm...na, pont a digikamerára nem!Férjecske meg MINDENHEZ, de tényleg mindenhez, hidegváró, útdöngölö, villásrakozdó, flexgép...szóval mindenhez ért, DE: mobil,TV, kamera tehát technika-az nem az ö területe....micsinyáljak?....engem meg érdekel...

email cimem - aki kérdezte, remélem- még mindig a profilban, de tessék: timi.rozsa-tengerdi@gmx.de

Orsi, azt hittem Ti vagytok mert a mellettem levö másik egyágyasban is volt egy Emma, de ö még Kata is volt nem Rebeka...

Ha még érdekel vkit Szülés- folyt. köv.jét szivesen beirom, de talán egy másik alkalommal, mert amint látjátok megint baaaaaaaaaaaromi hosszura nyultam. (Poci is)

Apropo(fr.ul még egy S-is hozzá, Te-aki-vagy-nak)

Mennyiidö mig poci visszaugrik a helyére?? Mondjuk ha csak extra bébi miatt lett ekkora, mert a zsir az mind csipö-combon figyel...?

Köszi puszi Timi-li
timili

Sziasztok!
Timili!
Asszem én kérdeztem az e-mailedet, mert kérted a fejlődés táblázatot.
Szóval mindjárt küldöm.

Pocak-visszaugrás ügyiben:
Nekem Marika azt mondta, hogy kb. fél év (vagy 1???). De ezt sajna nem tudtam leellenőrizni, mert a kórházban ugyan gyönyörűen visszafogytam 59 kilcsire, de aztán itthon szépen meghíztam 62-63-ra Kép. Nálunk lassan már letelik az egy év, de nekem most már olyan háj van a hasamon, hogy még...! Persze lehet, hogy alatta, mármint a háj alatt már visszahúzódott a hasam, csak nem látszik. A hájtól.
A férjem egyébként teljesen elhűlt a jósolt fél-1 év pocak-visszahúzódási határidőn. Amikor - szülés után néhány órával - a WC-re vonszoltam magam ?-tartásban (mivel ugye a betétet is tartani kellett valahogy, de hát amúgy sem voltam valami délceg), rámripakodott, hogy húzzam ki magam, mert különben biztosan tovább tart majd a has-visszahúzódás.
Nesze neked, most megkaptad - röhöghetnék a markomba, ha lenne még humorom. De már nincs. Kérlek szépen, az én humorom úgy elinalt múltkor, (amikor ruhát akartam venni magamnak és a tükörben láttam, amit láttam), hogy csak a farka bojtját láttam a horizonton Kép

Mackoo
mackooo

Hallgatás-Beleegyezés!

Hát tessék, csak tessék:

Ott tartottam, Pici egyszercsak KI, pocira rá, hisz' úgyis tudjátok...Apuci köldökzsinórt műti roppant profin, anyuci próbálja összeszedni érzelmeit és utsó energy-jét, sírjon vagy nevessen? Mit kell ilyenkor csinálni? mivel nem jut eszébe semmi- hát nem is csinál semmit...Pici el a csecsemösökkel, Apuci jól idomítottan (elötte hetekig ezt gyakoroltuk. " Ha elviszik Te menj utána! Mindegy hova megy, tudd ki hogyan nyóult hozzá, mit adtak neki, mit vettek töle") követi az Örököst.
Mária kirántaná a méhlepényt, de anyuci még sivalkodik, így:-Még nem vált le!-és hagy békén...
Végül az is megszületik, Marika megvizslatja,asszem Kósa is majd ö eltünik, Marika eltakarítja, és szép rendet csinál alattam.
Bekészíti a stoppolás eszközeit...(Na, hol van már a doktor? Rakjanak össze, mennék a gyerekemért!) Felálványozza a szülöágyat majd "ösi szertartásként" leköti a lábama kengyelbe.Doktor még mindig sehol...eltelik -szerintem- jó 20 perc, talán fél óra is.
Kósa Zsolt alias Dr. Nagy Isten megjelenik éretlen banán-zöld szerkójában, fején sapka is - ahogy kell, Marikán közben - hogyan és mikor került rá?- ugyanolyan (Partner-look) és a Fönök kényelmesen beül a két lábam közé a stokira...és beinyjekcióz.( Kérésemet, hogy DUPLÁT adjon, 2 szóval utasítja el: Ugyan már!)

És neki lát...és varr...és varr...és varr...és varr...és varr... és varr.........................
-Mennyi még?
- Háááát.....úúúúgy fél óra!- mondja viccesen, de nekem vhogy komolynak tünik, annak ellenére hogy már vagy 20 perce csak ölt össze...

És csak varr....és varr....és varr....

-Kész?
-Nem!

És varr tovább. NA, nem húzom tovább...vagy egy fél órát csinálta...nagyon igyekezett, hogy amit elrontott(am)helyre hozza.
Egyszer azért ennek is végeszakadt, és Marika szerez egy beteg hordó taligát, és amint hallja hogy éjszaka a 3 ágyas (asszem 34- vagy 35ös terem(?)be osztottak be...megragadja telefon és erős kapcsolgatásba kezd ilyen-olyan osztályok között...Mondom: egy vagy két ágyast foglaltam, de úgy gondoltam, ha megoldható egy-két éjszakára férjecskét is itt tartanám, (tudjátok, ami nekem jár, az neki is..:-)))
-Jó, akkor megpróbáljuk a nagyobb egyágyast, azt pótágyazni is lehet...
És mindent szépen elsikál... Elindulunk a 3.ra, átmenetileg egy három ágyasba (5. kórter.-prima) majd du. átköltözhetünk 1 személyes lakosztályba...
Majd egymás kezébe adják a kilincset:
KH felelöse anyakönyveztetés terén, KH-i védőnő, főnővér, osztályos csecsemős (Elvira, senki ne hagyja magát megtéveszteni, nem gizda, nagyon nagy segítség)meg még kitudja ki...
-Jónapot kivánok! Hogy van? (Semmi én ez és ez vagyok...)
-Jónagyot kivánok! Én az X-Y Timea vagyok!
-Én meg a gyerekorvos.
-Jaj, de jó, akkor kérdeznék: MIt kapott, és mennyit a gyermekem, mit vettek töle és mennyit?
-Akkor én is kérdeznék. (Kérdéseimre azóta sincs válasz)Mennyi volt Timea cukra a terhesség alatt?????
-Hát a leletek, amiket hoztam eltüntek a vajudás alatt, nem emlékszem pontos adatokra, nekem azt mondták, jók...de ha tetszik mondani egy tól-ig értéket, talán emlékszem...
-Mert a 4200 felett született babáknál, akiknek ráadásul nagyobb a mellkörfogatuk mint a fejkf...fennáll a vércukor-ingadozás...(magyarán cukorbetegeknek lesz ilyen nagy babájuk)
Arról nem is kérdez vajon, van-e cukorbeteg a családban, esetleg született-e vki ilyen nagy súllyal,...mert arra tudnám mondani, hogy igen, örökletes lehet a nagy születési súly: apuka 4,55-tel látott Napot.)

Na, mindegy ö is végül el.
Hétfő éjszakára édesanyám bent marad, mert mind Nagy Magyar Anya (" Alig pár órája szakították ki a testemből...a csecsemöosztályom MEG FOG HALNI! NEM HAGYHATOM LENT! KELL NEKI A KÖZELSÉGEM. És ha már ezt akartuk, mi a különbség hogy ma vagy 5 nap múlva kezdjük el az összeszikást) gyermek fent marad első éjszakára a mamánál...
Nem alvás, úristen lélegzik-e...stb...
Másnap este apuka maradna bent, ha nagyon ragaszkodnék hozzá, csak akkor...Végül éjjel 2 kor haza indul...gyermek csendben alszik...anyuka lefeküdne...és egyszer csak derült égböl sokkoló hidegrázást kap a 32 fokos éjszakában...
Állok az ágy mellett, arra nincs eröm hogy az ágyról magamra rántsam a takarót...végül nővérhívót nyomok...apukára telefonálok aki az elsőről visszafordul és fut, szalad...
Nővér mér egy gyors vérnyomit, ami jelentösen magas, láz nincs...nahátakkor:
Anyukán komoly kimerültség mutatkozik, Picit toljuk akkor éjszakára a csecsemöosztályra le, apuka menjen haza és tessék pihenni...
És ez igy történt...Másnap már megint minden rózsaszínű volt.

Tehát röviden:
Nekem:
Kósa -nagyon "ott volt", tréfálkozás maradt a magánrendelöben, a szülöszobán komolyan, határozottan viselkedett, nagy biztonságot adott a jelenléte.
Mária - valóban, szerintem is profi
A harmadikon:
Borika- kb. 55 rövid barna hajú szülésznö, de folymatosan a 3. on tartózkodik- naaaagyon kedves, böszen invitál naponta többször is gátkezelésre,
Elvira - osztályos csecsemösnövér- nagyon tud segíteni, akár mellrehelyezésnél (gondoltam, odaadom a cicit és a Kisszentem majd csettintésre gyönyörüen szopik, hát nem!)mellmasszirozásnál, mellszívó-ügyben, pelenkázás stb.
Én nekik köszöntem meg hogy segítettek ill. a kedvességüket.

Egyszóval: Nekem KIRÁLY hely a Schöfi...
Jövöre megint oda megyek:-)))) sehova máshova!!!
timili

Ejnye Mackoo, mi ez a huhogás, én láttalak élőben, nincsen veled semmi baj a hasad meg majd visszamegy ha akar...
ej,ej....
(fejcsóválást nem tudok jelezni)
alice_cs

Mackooooooooooooooooooooooo:
A délveg ?-tartás betéttel kiváló (azóta is röhögök rajta....)

A beszámolót egyébként kb. 2,5 órája kezdtem azóta szoptattam egy órát és most édesem alszik ugyhogy most tudtam felküldeni...ill. befejezni.

Pocakra elsö nap beruháztunk kiváló minőségű haskötö-leszorítóra (anita)potom 4500 Ft-ért, viseltem pont 2 napot, ugyanis Marika szerint - van benne vmi- ha el va kötve, nem dolgozik és olyan marad mint neki. (Na ezzel jól elrettentett és azóta nem is hordom)
Kósa kivette pénteken a varratokat és azt mondta: Na, Timi, mostantól lehet tornázni. Mert erre aztán jól rá kell ám dolgozni hogy megint olyan kockás legyen.

Erre én tegnap megcsináltam kb. 30 felülést ( szégyeltem is az aero-trénerségem)...

Mac, hogy kaptad fel a KH után azt a pár kilót?
"Szoptatós anya nem diétázhat mert a káros anyagok amik a zsirban tárolódnak belejutnak az anyatejen keresztül a csecsemöbe"???

Máshol is maradt ill. jött máshova is? Elötte ha hiztál, hova?
timili

Ytong?
timili

Ivánkáról ujabb képek, akit érdekel (3 hetes a fotozáskor)
http://babanet.hu/album/main.php?album=3092
alice_cs

Jaaaj, jaaaj, kockás has...!
Én olyat még soha nem láttam a tükörben.
Igen, a haskötőt nekem sem ajánlotta a Marika. Valami olyasmit mondott, hogy a haskötősöknél előfordulthat sérv pl.
Hogy híztam meg?
Magam sem tudom már rekonstruálni a történetet. Azt hiszem, tömören úgy tudnám összefoglalni, hogy zabáltam mint az állat. Ahogy felépültem a szülésből, igen-igen jó étvágyam lett. De ez talán önmagában nem lett volna gond, viszont imádom az édességeket (somlói, tiramisu)...
És minden január-február táján elkap a depi (fogalmam sincs, mi az oka, lehet, hogy valami vitaminhiányos állapot) és teljesen padlóra kerülök tőle. Aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy tömöm magamba a sütiket.
Ha erről le tudnék szokni, talán nem lennének súlyproblémáim.
Hogy hova jött a zsír? Szülés után még soványabb lettem ugyan mint terhesség előtt voltam, de azért egy kicsit átrendeződött a szerkezetem: óriásdudáim nőttek (juhééé! mindig ilyenre vágytam!), viszont lejjebb költöztek egy emelettel (magasföldszint), és mintha vastagabb lett volna a combom, a hasam pedig lógott, de akkor még bíztam.
Aztán most már ott az úszógumi a hasamon, és érzem, hogy a combom mintha tovább vastagodott volna és a karom is. Dudák pedig alagsorban...

ÉS NE GYERE NEKEM ILYENEKKEL, HOGY TORNA, MEG NE EGYEK, MERT EZT ÉN IS TUDOM!!!!

Nagynéném épp a múlt héten kapta meg a háj-döcögtető kütyüit. Tudjátok, ilyen TV-shopos dolog: "És most, Hölgyeim és Uraim, ismerkedjenek meg Barbara Drináccsal! Barbara Drinács kipróbálta! És Barbara Drinács most már -23 kiló és csupa kocka a hasa. Hölgyeim és Uraim, nincs több izzadtság szagú tornaterem, nincs több koplalás, csak felhelyezi az izi-mizit és közben nyugodtan olvashat, tévézhet, miközben az izi-mizi dolgozik és lassan ledolgozza az Önök háját!"
Na, ezt vette meg a nagynéném. Rögtön telefonált is anyunak, hogy micsoda jó vásárt csinált, és ha lefogyott, nagylelkűen továbbadja a kis eszközt neki is. (Anyu erre engem hívott röhögve, de azért megígérte, hogyha megtörténik a csoda, azért majd gondol rám.)
Tehát: Két darab kütyü volt 6 ezer ft és 8 nap garanciát adtak rá.
Nagynéném úgy intézte, hogy szabin legyen, amikor meghozza a postás, mert a családja férfitagjai előtt titokban akarta tartani a dolgot, tartott tőle ugyanis, hogy igen nagyon fognak röhögni, ha kitudódik. Gondolta, éjjel-nappal bizgeti magát a kütyükkel, mígnem egyszer csak apu arra lesz figyelmes, hogy anyus nádszálkarcsún dzsesszel le a lépcsőn.
Szóval fölfeküdt az ágyra (takaró készenlétben, hogy nehogy váratlanul lebukjon) és föltapasztotta a kütyüket. Gondolta, mindjárt a legnagyobb fokozattal kezd, hiszen jócskán van mit ledolgoznia és ha még ennek az Istennek az idejében meg akar karcsúsodni, jó lesz nekilátni. Szóval föltekerte a hasára helyezett kütyük hatásfokát, mire azok majdnem kitépték a belét. Egyszer-kétszer kisebb áramütéseket is kapott, de ez nem vette el a kedvét, mígnem a 9. napon ( a garancia ugye 8 napra szólt), a kütyük felmondták a szolgálatot. A család úgy vélekedik, hogy valszeg csapágyasra hajtotta a gépeket.
Amikor én láttam őket, már tényleg az utolsókat rúgták, ezzel együtt úgy megráztak, hogy még fél nap múlva is éreztem a helyét.

Megértem én persze, hogy ENNYIRE könnyen nem megy, de azért én valami olyan tanácsot várok, amivel izzadtságszag és koplalás nélkül tudok fogyni, oké?

Bocs a szófosásért.

Mackoo
mackooo

Sziasztok,

még meg vagyunk, csak dokibácsinál voltunk. De azt mondta, hogy a héten, max jövő héten szétválunk. Jól megvizsgált, szerintem a nyákcsap távozott, amíg mi utsó nagy vacsinkat élveztük egy olasz étteremben. Jól bekajciztam, hátha már éjjel kezdődik, ezért legyen sok energia, úgyhogy, megettem a saját előételt és föételt + apa főételének a felét + egy kis édesség felesben.
Most jól vagyunk, kicsit fájdogál a derekam, teljesen nyugodt vagyok, csak a család nem fog tudni aludni.

Mackoo,

én is láttalak és szerintem nagyon csinos vagy, ha esetleg azért vagy elégedetlen, mert nem olyan vagy mint régen, akkor se keseredj el, előbb utóbb visszaállnak adolgok. De akkor is csinos vagy!!!

Pusza nektek

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Juditong, tök jó, mintha magam hallanám: Jól bekajáltam hátha este kezdődik a buli.

Mackoooo, banyek! Nem megy másként!!! Hidd el! Én is imádom az édességet. Néha nem is válogatok és egy ócska, filléres vajkrémesért eladom a lelkem...de leginkább azért mégis minöségit. ÖNURALOM! Nagyon gáz! Mert az nekem nincs. Eddig a napi 2 önszánta-aero-óra és a 3 helyettesítés valamilyen formában tartott, de most milesz? Nem fogok tudni napi 5 aero-órát nyomni...félek is.
De tényleg ez müködik csak. Mozgás, és megtervezett étek! Ne haragudj! Szerintem (Nemszimpi) Schobi-Nooobi update-je nem hülyeség...én azt kombinálnám fehérjével...De nem ide illö a téma...elleveleznék mégis róla Veled ha érdekel. Ha nem, akkor ne irj!Mármint mailt nekem:-))
Egyébként nem lehet akkora a hasi-háj hogy ne kukucskálna ki mögüle kiváló humorod...És ma már az sem SEMMI. Ne feledd: nem minden a mücici, kockáshas-négersegg... Nekem jó vagy így is, bár nem láttalak.(hol is élöben?)
timili

ALICE!!!!!!!!!!

Ivánka nagggggggggyon édi!!!!
A KHi képeken sem az a gyürt, süvegcukorfejü ujszülött.
Az enyémröl nem tudtam volna ilyet elmondani...olyan Csucsfejként jött ki hogy csak ugy nyúúúúlt...a feje apukának mikor meglátta. "Ugye nem marad ilyen?"..

Jóéjt Mindenkinek.
timili

Hát, ez a fogyi téma érdekes. Kíváncsi lennék, itt ki hány kilkó szülés után, Tudom, már felléptem egy új témval, mi nem jött be, de pl. ez is lehetne az.

Írjatok erről légyszi!!!

Jarenata

83 kiló
jarenata

Sziasztok!

Hát, lányok, azt hiszem a súlytémát orrhosszal nyerni fogom, na nem mintha büszke lennék rá, dehát ugye a napi rendszeres sportot abbahagyván, ugyan annyit evén, háááááááááááááááááát, megteszi a hatását.
Szóval Mackooo, azt hiszem, neked csak addig lesznek olyen problémáid, amig ma meg nem látsz engem.Kép
Bár, én már dolgozom az ügyön.

Renáta, én nem merem a nevem alá írni, bár a fényképek alapjá, biztos mindenki le tudja venni, hogy ki milyen kb.

Mackooo, jót nevettem, egyebként a húgomnak is van ilyen lepkécskéje, én is kipróbáltam, hát, elég gáz.űAkkor inkább a szobabicaj, ami most is itt áll fenyegetően mögöttemKép

Aliz, édes Ivánod, OFF, nem tom láttad-e, de a tápis topikban helyre tettem a népetKép

Puszi mindenkinek, Léna(bizony 100on túlKép )

nuska

Sziasztok!

Alíz!
Hihetetlen, Ivánka mennyit változott! Most már olyan igazi gyerek, nem? Nem annyira újszülött. Nagyon szép baba.

Timili!
Anyu is a Norbit futtatja nekem. Állítja, hogy nagyon jó. Bár ő nem küzd ilyen problémákkal. Hihetetlen mennyiségű édességet eszik, de meg sem kottyan neki. Hát nem vagyunk egyformák.

Egyébként képzeljétek, most elkaptam egy vírust. Hasmenéses, gyomorgörcsös, koplalós dolog.
Nagy reményeket fűzök hozzá! Sőt, mit több, üzleti lehetőséget látok benne! Arra gondoltam, kitenyésztem a nyavalyást, és eladom súlyproblémás nőknek, mint Mackoo néni receptjét a "Hogyan fogyjunk könnyen, gyorsan" c. témához Kép
Na, mit szóltok?
Igaz, van némi mellékhatás. Nekem speciel bedagadt a szemem, megmerevedett a nyakam és eléggé fájtak az ízületeim meg a gyomrom, de hát, mint Timi is írta, a karcsúság nem megy könnyen.

Szóval fogytam másfél kilót. Nagyon boldog vagyok.
Arra gondoltam, hogy elkezdek egy ilyen rizses diétát. Minden nap reggel-este egy kis főtt rizs, plusz csomó folyadék.
Szerintetek megsínyli a tejmennyiség?

Judit!
Ne csigázz ezzel az olasz kajával! Imádom (azt is)!

Mackoo
(61,5)
mackooo

Sziasztok!

A lógó has témához. Engem is elrémít a lógó hasam, főleg azért, mert egyébként kifejezetten vékony vagyok, 50 kg-val mentem be szülni, most alig lépem túl a 40 kg-t (igaz, csak 152 cm magas vagyok). Szóval az egyébként vékony karomhoz, lábamhoz olyan hasam van, hogy ma terhes kismamának néztek... No comment.
A pici fiam kizabál belőlem mindent. Ma volt itt a doktornő és azt mondta, hogy annyit hízott egy hónap alatt (1,5 kg), mint más rendes gyerek 2 vagy 3 hónap alatt. Azt a tippet kaptam, hogy ne etessem 2 óránként, hiába bömböl, húzzam az időt, esetleg adjak neki egy kis vizet. Szerinte azért is bukik annyit és fáj a hasa, mert mindig csurig szopja magát és ki sem ürül a gyomra a következő szopiig. De ha egyszer éhesen sír és a mellért tátog?
Polka
polka3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?