2004.08.16 19:22
Szerző: timili
Hallgatás-Beleegyezés!
Hát tessék, csak tessék:
Ott tartottam, Pici egyszercsak KI, pocira rá, hisz' úgyis tudjátok...Apuci köldökzsinórt műti roppant profin, anyuci próbálja összeszedni érzelmeit és utsó energy-jét, sírjon vagy nevessen? Mit kell ilyenkor csinálni? mivel nem jut eszébe semmi- hát nem is csinál semmit...Pici el a csecsemösökkel, Apuci jól idomítottan (elötte hetekig ezt gyakoroltuk. " Ha elviszik Te menj utána! Mindegy hova megy, tudd ki hogyan nyóult hozzá, mit adtak neki, mit vettek töle") követi az Örököst.
Mária kirántaná a méhlepényt, de anyuci még sivalkodik, így:-Még nem vált le!-és hagy békén...
Végül az is megszületik, Marika megvizslatja,asszem Kósa is majd ö eltünik, Marika eltakarítja, és szép rendet csinál alattam.
Bekészíti a stoppolás eszközeit...(Na, hol van már a doktor? Rakjanak össze, mennék a gyerekemért!) Felálványozza a szülöágyat majd "ösi szertartásként" leköti a lábama kengyelbe.Doktor még mindig sehol...eltelik -szerintem- jó 20 perc, talán fél óra is.
Kósa Zsolt alias Dr. Nagy Isten megjelenik éretlen banán-zöld szerkójában, fején sapka is - ahogy kell, Marikán közben - hogyan és mikor került rá?- ugyanolyan (Partner-look) és a Fönök kényelmesen beül a két lábam közé a stokira...és beinyjekcióz.( Kérésemet, hogy DUPLÁT adjon, 2 szóval utasítja el: Ugyan már!)
És neki lát...és varr...és varr...és varr...és varr...és varr... és varr.........................
-Mennyi még?
- Háááát.....úúúúgy fél óra!- mondja viccesen, de nekem vhogy komolynak tünik, annak ellenére hogy már vagy 20 perce csak ölt össze...
És csak varr....és varr....és varr....
-Kész?
-Nem!
És varr tovább. NA, nem húzom tovább...vagy egy fél órát csinálta...nagyon igyekezett, hogy amit elrontott(am)helyre hozza.
Egyszer azért ennek is végeszakadt, és Marika szerez egy beteg hordó taligát, és amint hallja hogy éjszaka a 3 ágyas (asszem 34- vagy 35ös terem(?)be osztottak be...megragadja telefon és erős kapcsolgatásba kezd ilyen-olyan osztályok között...Mondom: egy vagy két ágyast foglaltam, de úgy gondoltam, ha megoldható egy-két éjszakára férjecskét is itt tartanám, (tudjátok, ami nekem jár, az neki is..:-)))
-Jó, akkor megpróbáljuk a nagyobb egyágyast, azt pótágyazni is lehet...
És mindent szépen elsikál... Elindulunk a 3.ra, átmenetileg egy három ágyasba (5. kórter.-prima) majd du. átköltözhetünk 1 személyes lakosztályba...
Majd egymás kezébe adják a kilincset:
KH felelöse anyakönyveztetés terén, KH-i védőnő, főnővér, osztályos csecsemős (Elvira, senki ne hagyja magát megtéveszteni, nem gizda, nagyon nagy segítség)meg még kitudja ki...
-Jónapot kivánok! Hogy van? (Semmi én ez és ez vagyok...)
-Jónagyot kivánok! Én az X-Y Timea vagyok!
-Én meg a gyerekorvos.
-Jaj, de jó, akkor kérdeznék: MIt kapott, és mennyit a gyermekem, mit vettek töle és mennyit?
-Akkor én is kérdeznék. (Kérdéseimre azóta sincs válasz)Mennyi volt Timea cukra a terhesség alatt?????
-Hát a leletek, amiket hoztam eltüntek a vajudás alatt, nem emlékszem pontos adatokra, nekem azt mondták, jók...de ha tetszik mondani egy tól-ig értéket, talán emlékszem...
-Mert a 4200 felett született babáknál, akiknek ráadásul nagyobb a mellkörfogatuk mint a fejkf...fennáll a vércukor-ingadozás...(magyarán cukorbetegeknek lesz ilyen nagy babájuk)
Arról nem is kérdez vajon, van-e cukorbeteg a családban, esetleg született-e vki ilyen nagy súllyal,...mert arra tudnám mondani, hogy igen, örökletes lehet a nagy születési súly: apuka 4,55-tel látott Napot.)
Na, mindegy ö is végül el.
Hétfő éjszakára édesanyám bent marad, mert mind Nagy Magyar Anya (" Alig pár órája szakították ki a testemből...a csecsemöosztályom MEG FOG HALNI! NEM HAGYHATOM LENT! KELL NEKI A KÖZELSÉGEM. És ha már ezt akartuk, mi a különbség hogy ma vagy 5 nap múlva kezdjük el az összeszikást) gyermek fent marad első éjszakára a mamánál...
Nem alvás, úristen lélegzik-e...stb...
Másnap este apuka maradna bent, ha nagyon ragaszkodnék hozzá, csak akkor...Végül éjjel 2 kor haza indul...gyermek csendben alszik...anyuka lefeküdne...és egyszer csak derült égböl sokkoló hidegrázást kap a 32 fokos éjszakában...
Állok az ágy mellett, arra nincs eröm hogy az ágyról magamra rántsam a takarót...végül nővérhívót nyomok...apukára telefonálok aki az elsőről visszafordul és fut, szalad...
Nővér mér egy gyors vérnyomit, ami jelentösen magas, láz nincs...nahátakkor:
Anyukán komoly kimerültség mutatkozik, Picit toljuk akkor éjszakára a csecsemöosztályra le, apuka menjen haza és tessék pihenni...
És ez igy történt...Másnap már megint minden rózsaszínű volt.
Tehát röviden:
Nekem:
Kósa -nagyon "ott volt", tréfálkozás maradt a magánrendelöben, a szülöszobán komolyan, határozottan viselkedett, nagy biztonságot adott a jelenléte.
Mária - valóban, szerintem is profi
A harmadikon:
Borika- kb. 55 rövid barna hajú szülésznö, de folymatosan a 3. on tartózkodik- naaaagyon kedves, böszen invitál naponta többször is gátkezelésre,
Elvira - osztályos csecsemösnövér- nagyon tud segíteni, akár mellrehelyezésnél (gondoltam, odaadom a cicit és a Kisszentem majd csettintésre gyönyörüen szopik, hát nem!)mellmasszirozásnál, mellszívó-ügyben, pelenkázás stb.
Én nekik köszöntem meg hogy segítettek ill. a kedvességüket.
Egyszóval: Nekem KIRÁLY hely a Schöfi...
Jövöre megint oda megyek:-)))) sehova máshova!!!