Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat, remélem ezzel nem bántok meg senkit, de marhára nem számít ma már hogy valaki tantónéni vagy sem. Persze tisztelet a kivételnek. Egy másik fórumon irkál egy csaj, lassan azt fontolgatom hogy finoman rákérdezek tényleg tanító-e. Bár ő állítása szerint tanár. Hát katasztrófa. Áll a helyesírásától a szőr a hátamon. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sajnos az utóbbi időben tényleg sokan nem azért mennek tanári pályára, mert tanítani akarnak, hanem mert a tanárképzőre az egyik legkisebb a felvételi pontszám :(
zuzmooo

Csilla!

Hát szégyen, de tőlünk a jó tanulók a közgázra, orvosira meg mérnöknek mentek. Aki elsőben bukott angolból, az ment angoltanárnak. A tanárom azt mondta, hogy csak amiatt a pár ember miatt tanít, mint a jobbak. Hát majdnem elsírta magát, amikor megtudta, hogy kik mentek tanárképzőre... Szégyen, de tényleg a leghülyébbek.
Viszont soha senkire nem néztem fel annyira, mint azokra a tanáraimra, akik igazi pedagógusok voltak!
Vendég

Helloka!

Kakti! Sajnálom a lötyit. Abból 1x is bőven elég. :cry:

Nóri! Látod én ezért vettem be hízás terén a "leszarom" tablettát :lol:

Megjöttem a fogdoktorbácsitól! Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj (szerencsére) Most sokmindent nem tudott csinálni vele, mert teljesen ráfordult az ínyem úgyhogy valami olyan tömést tett bele ami a nyáltól megduzzad és visszanyomja az ínyemet a helyére. Majd 30.-án kapok egy másik tömést, de azt mondta, hogy szülés után meg kell csinálni ezt is meg lesz még vagy 2-3 amit csinálni kell :? 2 hónap alatt a kis drága kiszívta belőlem az összes kalciumot :lol: 2 hónapja még azt mondta, hogy ilyen szép fogakkal meg ne lásson amig nincs panasz. Na hát tessék. :oops:

Az oltás helye kicsit fáj, de most mérem a hőmet. Remélem nincs hőemelkedésem, bár jól érzem magam, panaszra nincs okom. :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Estére nekem is megfájdult a torkom, remélem nem lesz rosszabb. :( Lehet hogy Szabitól kaptam el, mert hiába mondtam neki, hogy ne szeretgessen annyit ha fáj a torka :(
Most azt mondja hogy nem is volt beteg, de akkor meg miért hagyta, hogy körülugráljam, ágyba vigyem neki a kaját, forró teát.... Férfiak!:x
zuzmooo

Sziasztok!!!

Vicky!!! a madártej tökéletesen megcsinálható cukor nélkül! Csak a tejet számold! :lol:
Én meg sütöttem kakaós meg fahéjas csigát! jó nagy sikere lett mindenki körében..
A dokim azt mondta, hogy elég jövőhéten ránézni a babára és ha akkor is kevés a magzatvíz akkor beszélünk róla/ha tovább csökkenne/
ugyhogy kicsit megnyugtatott.
Cukor: én sem mászkáltam a 2órában. ücsörögtem egy helyben..halál uncsi volt..

Kép
Kép
ronci

Nna...
Én az este jól kibőgtem magam ---> kicsit összekaptunk Apával, de már minden OK.
Utálom ezt a rohadt cukros löttyöt, de mint kiderült, itthon is be lehet keverni, hát be is fogom, mert ott a néni az elején nem volt hajlandó a citromos vizemmel keverni, csak a felétől öntött hozzá. De én majd jól bekutyulom citromosra. :)
És hát Apa végül azt mondta, velem jön hétfőn reggel.
Ja! És nem utolsó sorban most ki fogom használni, amit a labor lehetőséget ad: 20. hetet betöltött kismamákat soron kívül fogadnak. Így talán hamarabb is végzek majd!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ronci: Köszi a madártejre az ötletet, csak ha már vacsira 50 gr ch-t ehetek, akkor nem ezt eszem. :( Kibírom szülésig valahogy.

kakti: Én már legutóbb is kihasználtam volna a lehetőséget. Nem éhezhet egy kismama 10-ig, meg ki tudja meddig.
vicky79
Budapest III. kerület

Zarja: en sem ismertem fel eleinte tavaly a gyomoregest, mert addig ismeretlen volt szamomra a fogalom. De hideg erzeshez nalam semmifelekeppen sem hasonlitott, szoval lehet, hogy neked nem gyomoregesed lesz. Vagy ki tudja...
Nekem eleinte par napig hangok jottek a gyomrombol. Olyan, mint amikor emeszt, csak eppen sokkal hangosabb volt es belulrol hallottam. Tom, hulyen fogalmaztam, de mashogy nem tudom leirni. Utana mar rajottem, hogy valszeg nem zart ossze akkor mar rendesen a mehszajam, ezert emesztettem hangosabban. Nyitva maradt a kapu. :lol:
Utana elkezdett egni. Egyreszt abbol allt, hogy eves utan, ivas utan (kis mennyiseg eseten is) visszajott a kaja, innivalo, ha vizszintesbe kerultem, vagy hajoltam. Utana mar a sav is visszajott es folyamatosan egy maro erzes volt a gyomromban. Es a szamban. En heteken at ulve aludtam es az egesz napos gyomoreges olyan rossz volt, hogy meg botem is miatta majd minden nap.

Nori: a te torkod is siman fajhat a gyomorsavtol, nekem nyelocso gyulladasom is lett, azt kezelni is kellett.

Cukorterheles: holnap telefonalok mas miatt a vedononek, de van egy olyan erzesem, hogy eredmenyt csak a jovo kedden kapok meg.
Nekem is azt mondtak, hogy ne nagyon mozogjak, vagyis setalhatok, atmehetek vasarolni, de csak max fel oraig jarkaljak, egyebkent uljek a fenekemen, mert mozgas soran elvileg eloszor eg a szenhidrat es optimalisabb eredmeny szulethet, mint a valosag, ha sokat szaladgalunk abban a ket oraban.

A sogornom (aki a Margitban szuleszno) mar telefonalgatott az erdekemben. Szulesznom mar lesz, az o kedvenc kolleganoje elvallalt. A dokija is elvallalna, az egyetlen gond az, hogy epp feb 13-an van szulinapja es elotte par napig, utana par napig (osszesen egy hetig) o biztosan nem dolgozik, ez mar x eve hagyomany naluk. Szoval ha beleszulok ebbe a hetbe, akkor hiaba jartam hozza terhesgondozasra, akkor sem o szuleszt.
Nah, nekem ez a megoldas tokeletes, tekintve, hogy szerintem szules elott 5-6 hettel, januar elejen talalkoznek ezzel a dokival is eloszor ezalatt a babaval, tehat eros erzelmi szalak nem fognak hozza kotni, nem fog megszakadni a szivem, ha vegul mas doki all a labam elott es nez. Tul sok penzem sem fogja banni, mert idom sem lesz, hogy sokat kiadjak terhesgondozasra.
Vendég

Nah, nem a mehszajam nem zart ossze, hanem a gyomorszajam. Vegulis... :lol: :lol:
Vendég

Jó estéket!

Katica!
Mi ezen az esztergomi vonalon lakunk, és gondoltam hátha jöttetek valakihez a közelbe látogatóba :D

Viki, Lara! Így utólag is Isten éltessen mindkettőtöket!

Kakti!Sajnálom a dupla tortúrát, de inkább ez mintsem valami baj legyen.

Lányaimmal volt barna csíkos hasam, eddig most még nem látom. Viszont mást sem, így most fazon szörtelenítéssel nagy-nagy bajban vagyok. Legutóbb szülés előtt mindent legyantáztattam, de azt a halálos ellenségemnek sem kiívánom. Most valami humánusabb megoldás kell, mert szülés után ha szembesülök jeti mivoltommal .......Ötletek?

Én most tartok 6 kg plusznál. Viszont nekem nagyon fontos mérni, mert a toxémia miatt a vízvisszatartás az első figy. jel. Ugyhogy nálam nem a karfiolos fenekem miatt érdeklődnek ennyire.
Bár 2. lányom tegnap fürdés után megkérdezte: Anya, neked mik azok a gödrök a fenekeden és a combodon? Mondtam neki, h narancsbőr. Szerintem még most is azon agyal, hogy mi a túró az. 7 éves :D

Edit! Kitartás! Mézes-citromos-fokhagyma. Összekutyulod és 3x1 kiskannállal lenyelsz belöle. Messze elkerülnek a vírusok és az ügyfelek is :D

Nóri! Ha lányunk lesz így fogják hívni. Én pedagógus vagyok. De csak 32 évesen lettem az :D

Terhességi rutinszűrésekhez: szomszédasszonyom a 36. héten -most 3 hete- kapott agyvérzést. Azóta altatják, lélegeztetik, megoperálták. Kiderült, hogy agyi aneurizmája volt, így született, a terhességi nyomásnövekedés miatt pattant meg ez a tágulat. Soha nem derült volna rá fény. Szóval lehet, hogy babavállalás előtt 1-2 ilyen röntgenes szűrős dolgot is kötelezővé kellene tenni, nemcsak EKG, fogdoki.

Karácsonykor eddig mindig nálun volt a szentestés összejövetel, közös templomjárás, stb. Idén csak a két magányos nagyit hívtuk-nem bírnám fizikailag. Viszont nagyon fog hiányozni ez a közös szertartás.

Na eldugulok, jó éjt!

Móni

Kép
kokonya

Bea, akkor a sógornőd biztosan ismeri a Zuram unokahúgát, aki szintén szülésznő a Margitban. :lol: Zsófinak hívják.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs: majd megkerdezem, ugyis holnap beszelek vele. :D
Most gyorsan megneztem, az en szulesznom Viki lesz.
Egyebkent o miota dolgozik ott? Csak azert kerdezem, mert a sogornom 3. eve gyed-en van, mert ket babat vallaltak be egymas utan, kozben egyszer ugye be is zartak a Margitban a szuleszetet, majd a visszatelepites utan uj emberek is kerultek oda. Tehat ha a ferjed unokahuga az elmult harom ev belepoje, akkor lehet, hogy nincs ismertseg.
Vendég

Egész este fájdogál kicsit a hasam, szerintem a kis porontyom nyomirgálhat furcsa helyeket a bélésemben, de ahogy az előbb eldeformálta a hasam...
Nem tudom, hogy épp megfordult-e vagy mit csinált, de keresztben feküdt (eddig farfekvésű volt) és a tetejétől az aljáig látszott, ahogy nekifeszül a hasfalamnak. Úgy kidudorodott, hogy ha van kéznél egy centi, lemérhettem volna az ülőmagasságát :)
Olyan nagy már! :)
De azé' jó lenne, ha hanyagolná az e fajta mutatványokat. :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

jó reggelt lányok!

Köszönöm Kattkat a kérdésedet és valóban úgy van ahogy mondod, igyekszem lelkiismeretesen betartani a fekvést. A család kezdi felfogni, hogyha akarnak valamit, akkor nem anya ugrál hanem ők jönnek ide. A párom abszolút háziasra vette a figurát, bevallom jól esik, hogy most egy kicsit ő kényeztet engem :) Csak akkor állok szinte fel ha mennem kell wc-re de akkor meg olyan lassan megyek mint egy lajhár. A vérzés már megszünt emiatt legalább nem aggódom. Levente állandóan odabent pogózik, néha nekem is totál kidudorodik az egész háta meg popsija a hasamnál.
Az utóbbi időben azon poénkodtam apának, hogy amikor nagyon rugdosott mindig mondtam, hogy 'jaj Csaba, ne rugdosd már anyát" és amikor kérdezte a párom, hogy miért pont Csaba, mondtam, mert Levente jó fiú ő biztos nem rugdosna :) Erre elkezdett röhögni, hogy ne hívjam két néven nehogy skizofrén legyen a gyerek. Aztán vasárnap megkérdeztem tőle, hogy akkor megbékéltünk, Levente Csaba lesz? És azt mondta, hogy maradjon csak Levente, úgyhogy győzelem :)

Karácsony, hát mi idén tuti kihagyjuk a rokonozást, majd őket is fekve fogadjuk, de csak azokat akik be vannak oltva ! :) Pár éve műfenyőt vettünk, mert minden év kínszenvedés volt a 3-ra felhozni lift nélkül, belevarázsolni a tartóba és persze ugyanúgy le, meg sajnáltam is hogy 1-2 hét után ki kell dobni. A lányok nem bánják, az illatot meg odavarázsoljuk.

Barna szőrmókok még nincsenek a hasamon,és a köldököm is még egyértelműen kis kráter befelé :) persze lehet hogy majd később kisimul..

gyomorsav engem is böfögéssel illetve úgy kínoz, hogy érzem ahogy marja a nyelőcsövem alsó részét, persze fekvéssel borzalmasabb. Rennie-t lehet enni, a dobozán azt írja hogy max 16 szemet egy nap! Kicsit sok, nekem általában 1 rendbe rakja, bár tegnap 2-őt vettem be.

Mindenkit puszilok és majd megpróbáljuk megoldani, hogy legalább fekve olvashassalak benneteket :)
stephie

Jó reggelt!
Na, nem sokat aludtam az éjjel a torokfájás miatt. :( Illetve inkább amiatt, hogy azon járt az agyam, mennyire nem akarok most beteg lenni és hogy fogok busszal munkába járni naponta (oda-vissza 3óra), meg hogy Babócának baja ne legyen belőle... :( Tiszta hülye vagyok!
zuzmooo

Jo reggelt!
Ugy latom, hogy szinte en zarom a napot es en is kezdem.
Ott mar nyolc ora van. Mit csinaltok lanyok?

Nekem a mai programom adott. Telefonalgatnom kell sok helyre. Be kell mennem a rendelobe idopontot kerni Kristof 12 honapos oltasara es a midwife-fal is beszelnem kell, ami nem lesz egyszeru, tekintve, hogy csak a jovohetre van idopontom. De nekem szuksegem van tole egy nyomtatvanyra, amit elore kernem kell, hogy jovo kedden hozza.

A sogornom, aki majusra varja a babajat atkuldott egy kelengyelistat. Elso babajat varja, szelektalasra van szuksege es ami olcsobb itt, azt beszerezzuk most neki. Ez is szep feladat lesz. :D

Ami groteszk: tegnap este beszeltem anyukammal telefonon, aki teljes panikban van az en kepzelt sovanysagom miatt. :shock: :shock:
Eloszor nem ertettem, hogy mirol beszel, majd utana mondta, hogy a szuleszno sogornom azt mondta neki, hogy en nagyon sovany vagyok. Ugyanis kuldok neki idonkent kepeket, amin o ezt latta. Igy most egyutt aggodnak ertem, hogy en biztosan annyira le vagyok hajtva, hogy nem eszem rendesen.
En persze reklamaltam, nyugtattam Anyat, hogy sok minden vagyok most, csak sovany nem, max nem vagyok elhizva, de lassan mar ez sem lesz igy igaz... :lol: :lol:
Ma beszelek a sogornommel is, rakerdezek, hogy megis milyen foton latott engem sovanynak, ugyanis nagyjabol azokat a kepeket latta o, amiket ide is felraktam, szerintem egyiken sem nezek ki annyira borzasztoan. Kulonben nem publikalnam. :D
Ami poen: tavaly, amikor sokat hiztam, akkor a sogornom azert szolt be, merthogy veszelyes, meg kover leszek, a babanak baja lesz, toxemia meg miegymas, most meg ha jol ertelmezem az a gond, hogy nem hizom rengeteget, csak viszonylag normalisan.

Egyebkent en ma fogok merlegelni, a mult heten mar hat kilonal jartam, szerintem erre a hetre a het is megvan. Na ne mar, hogy ez keves legyen!!! :roll:
Ha jol latom, akkor itt a forumon hizas tekinteteben a kozepmezonyt kepviselem. TEhat lesz ebbol meg 15 kg plusz is szulesig.
Vendég

Jó reggelt Lányok Asszonyok :lol:

Annyit beszéltetek a madártejről, hogy teljesen megkívántam. :P

Oltásjelentés: Eddig semmi extrát nem érzek. Tudtam a vállamon is aludni, em volt hőemelkedés sem. Most kicsit még fáj a helye, de nem vészes. Remélem ennyivel megúszom.

Na megyek megint takarítani :x A kinti port behoztuk tegnap úgyhogy kezdhetem előrről a tegnapi tortúrát, na jó csak a felmosás részét és végre végeztek, úgyhogy kint is össze tudok takarítani, hogy ne hordjuk be a retket.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jó reggelt! Látom még nemm indult meg az élet. Aki teheti alszik :D , akinek kell az meg dolgozik :( . Ma én is kb. a végére akarok érni a hallgatóm dolgozatának. Tegnap tök jó volt egy kis szellemi munka, elröppent a nap. Ma sajnos főznöm is kell. A gyomrom tegnap kinyúlt, így ma elég lightosat tervezek, paradicsomleves és sült krumpli vajjal, sóval. Emellé Apának még egy krumplis tészta jön. Jön? Szóval csinálok. Anyósomat 1 hónapja várom, hogy egy kicsit felszabadítson, de csak nem ér ide :? . Lassanként már jobb lenne, ha bevárná a téli szünetet.

Tegnap utolért az az élmény, amit egy barátnőm így fogalmazott "érdekes, amikor belülről rúgnak s.-ggbe". Más is érezte már?

Ma én is elkezdhetném vágni a centit, ha volna. De hiába kerestem papírcentit, nincs itthon :( . Ezért nem megyek be a városba.

Kokonya Nálunk a szülésznők profin borotválnak, én rájuk fogom bízni :oops: . Pláne, hogy van azon a vidéken 1-2 anyajegyem, jobb ha olyan csinálja, aki látja is.
pammut

Hi-hi, mire elkuldtem a hozzaszolast, addigra ti is megebredtetek.

Anita: Rennie-bol tenyleg soknak tunik a 16 szem, de en most bevallom, hogy a nagyon durva gyomoregeses idoszakban tavaly volt, hogy benyeltem ennyit. A gond csak az volt, hogy ez is rovidtavon segittett. Max fel orara.

zuzmooo: nem maradnal inkabb kicsit ki a munkabol? En nem vagyok egy aggodo tipus, de a kezdodo betegseggel, rossz kozerzettel, torokfajassal sohasem szorakoztam terhesen. Amint jelentkezett, abban a pillanatban beteget jelentettem. Merthogy meg sokkal betegebben is kepes vagyok vegigdolgozni napokat, heteket, terhesen is valoszinuleg menne, de mivel baba is van bennem, igy mar a kezdetek kezdeten nyugton maradtam, vadul kuraltam magam otthon, hogy el se tudjon durvulni a helyzet. Inkabb ket nap fekves es max nem lesz belole betegseg, mehetek dolgozni, mint betegseg-gyanuval munka, amit mondjuk egy het fekves kovessen.
Vendég

Pammut: a belulrol s.ggbe rugast en is ismerem. Mar Erik is csinalja egy ideje. Tenyleg erdekes erzes. :lol:
De ez meg a vicces kategoria. Amikor a vegen a hugycsovemet fejelgette Kristof (es valszeg fogja Erik is), azon mar nem rohogtem. :roll:
Vendég

Ananácska Neem. Mikor itt-ott fáj amit csinál, az tényleg nem olyan jó. Néha még aggasztó is tud lenni.

Na, némi tökörészéssel csináltam magamnak centit. Word-ben gyártottam egy táblázatot, 1x1 cm-s kockákkal és beszámoztam. Szép kis szegéllyel, ha van még elég lélek a színes patronjaimban, akkor még meg is tarkázom. Aztán már csak össze kell toldjam a 4 darabot :D .
pammut

Sziasztok!
Tegnap megtalaltuk a kikapcsolo gombot tesom 3 honapos babajan, mig az anyukaja nem tudott foglalkozni vele: Kivitte anyu setalni fel 10-kor, 10-kor kellett volna legyen a kovetkezo kaja. De a gyerek ugy ki volt faradva a tegnap elotti majd egesz napos kesergestol, hogy majdnem 2 ora volt, mire felkelt. Ugyhogy ugy dontottunk, amikor a tesomnak dolga van, a gyerek a friss levegon fog setalni! :lol:
Na, mostmar tenyleg elmondhatjuk a ferjemmel, hogy nincsenek egymas elott titkaink. Ma megyek a dokihoz- ujjak keresztbe, hogy ne rakjon vissza a korhazba es ne nyilt volna tovabb a mehszaj-, es en mar semmit nem latok, ami a koldokom alatt torenik- mint a viccbe, mikor a kozbudiba mondja a kisfiu a pocakos bacsinak, hogy"Bacsi, latom a micsodadat"-, erre az oreg "Akkor udvozold helyettem is, mert en mar evek ota nem lattam!", szoval, keptelen lettem volna nagytakaritast vegezni. Szoval parom elolepett kozmetikussa is- borotvaval nem merte, de az epilatorhoz van egy borotva fele fej is, ami ugyan erdes feluletet hagy, de legalabb nem kell masnit kossek. Ahhoz kepest, hogy 10 eve vagyunk hazasok, alig voltam zavarban, de gondolom a kovetkezo 3 honapban majd hozzaszokunk- vegig ugy vihorasztunk, mint ket kamasz-, es raadasul a ferjem kitanul egy uj szakmat, ha az elozoeket mar mind unni fogja- mondjuk mar hajat is kivaloan fest! :lol:
geri79

Geri Ügyes baby sitterek vagytok :D . A kisebb babáknál ez órákig be szokott válni: friss levegőn és lehetőleg enyhén zötyögős terepen tolni a babakocsit. A baj csak az, hogy amikor hazaérsz és hulla fáradt vagy a rengeteg sétától a baba felébred ás ezerrel követeli a kaját :lol: . Mikor nagyobb lett a manó előfordult, hogy a szép hosszú séta közepén meg kellett álljak és egy fatörzsre telepedve szoptattam. Ja, mert mi az ártéri erdőben meg az árvízvédelmi töltésen sétáltunk. Amíg csak 1 gyerekem volt, általában napi 2 órát.
pammut

Lanyok, nektek is jobban kemenyedik a hasatok, ha haton fekszetek? Nekem olyankor borzasztoan, foleg, ha faradtabb is vagyok. Pedig olyankor olyan jo lenne elterulve fekudni felhuzott labakkal, Erik baba is nagy musort rendez, amikor a hatamon fekszem, de hamar veget vetek neki egy oldalra fordulassal, mert bizonyos napokon olyankor sorban egymas utan jonnek a haskemenyedesek.
Vendég

Kelengyekerdes: felakaszthato pelenkatartobol ti mennyit vesztek?
Azert kerdezem, mert tavaly a sogornomtol kaptunk ajandekba (attol, akinek ma a kelengyeket nezegetem megbizasbol) es kettot kaptunk. Igazabol akkor sem ertettem, hogy miert ketto, hiszen altalaban egy tipusu pelenkat hasznalok, vagy ha ket fajtat, akkor is fektetve raktam bele az egyiket, allitva melle a masikat, igy nem keveredett. A masik tartot bontatlanul el is raktam, mellesleg most jol is fog jonni Erikhez, hogy az o pelusainak is legyen olyan, mint a Kristofe.
Nah, most nezem a sogornom kelengyelistajat es latom, hogy ketto pelenkatarto szerepel nala. Gyanitom, hogy ez netes lista, lehet, hogy akkor is ezt nezte, amikor nekunk vette ajandekba a ket darabot, ezert kaptunk ennyit.
De en tok nem ertem, hogy miert kellene belole ketto...
Keresek neki ebay-en szep ujat, veszek en kettot, ha valoban ennyire van szukseg, meg tole is megkerdezem, de a ti velemenyetekre is kivancsi vagyok, mert lehet, hogy csak az en figyelmem korlatolt, ezert nem latom at a lenyeget.

Szoval nem eleg egy pelustarto? Miert kell ketto?
Vendég

Bea- ha pihentetni akarod a pocakot es babat, bal oldalra kell fekudni, mert akkor jobb a keringes- korhazban orditanak, ha maskepp mersz fekudni, meg akkor is, ha mar felfekvesed van. Pelenkataro- fogalmam sincs, nekem egy se lesz.
geri79

Tegnap olyan mérges lettem a híradóra. Az infektológus közölte, hogy a vírust az is hordozza, aki be van oltva, csak ő nem lesz beteg. Hát most akkor minek is oltatja be magát a család??? Aztán végül is a páromnak igaza volt, hogy ha valaki rá tüsszent a bkv-n, akkor a ruhájára és a bőrére nem hatna az oltás. De azért elég dühítő, mert most ezt nyomatják, hogy a kismama ha nem is oltatja be magát, legalább a család. Persze más lenne, ha egy beteget kéne ápolni, de azért mégis.

Éjszaka olyan görcsös hasmenésem volt, hogy azt hittem hogy megszülök a wc-n. Már a hétvégén is volt otthon ilyen, de azt hittem csak az ideg. Régebben volt ilyen, de terhességem alatt még nem. Majd ma rákérdezek a dokinéninél. Lehet hogy besokalltam az édesítőtől.

zuzmoo: Én a helyedben a héten nem mennék dolgozni. Biztosan kiír táppénzre a dokid.

ananácska: Az én sógornőm is májusban szül. :D

pammut: Engem is szokott Barbus belülről fenékbe billenteni. Tényleg elég érdekes érzés. Tegnap viszont olyan pontot rúgott meg a jobb oldalamon, amin feküdtem mintha késsel szúrtak volna egy pillanatra belém. Ne ezen egy kicsit megijedtem, hogy mit talált el.

geri: Gratula a férjed új szakmájához. :) Az enyém csak leszedte, amit én ott hagytam legutóbb.

Szőrtelenítés: Én is gondoltam valami olyasmire, aminél nem vakaróznék, lesz nekem szülés után elég bajom. De most eszembe jutott, hogy mi van, ha mégis császározni kéne, akkor meg feleslegesen szedtem le. Szóval lehet hogy a szülésznőre bízom, ők már tapasztaltak ebben.
vicky79
Budapest III. kerület

ananácska: Pelenkatartót szerintem én se veszek, mert én úgy terveztem, hogy a polcot a pelenkázó felé tesszük fel és arra rakom a pelenkázós cuccokat. Meg a pelenkázó lap mellé, mert még ott is lesz hely.
vicky79
Budapest III. kerület

Bea, már a bezárás előtt is ott dolgozott az unokahugi. 2005-ben vagy 2006-ban ő volt az év bábája. :)
A pelenkatartó alatt a zsebes tartót érted? Mert abból lehet hogy én is kettőt veszek. Egyet a szobába a kiságyra és egyet a fürdőbe. Lehet hogy valami ilyesmi oka lehet a listának, feltéve ha egyvalamiről beszélünk.

Geri, ez aranyos sztori volt a szőrtelenítésről. Nálunk szerintem ezt apa nem fogja bevállalni, úgyhogy majd valahogy érzés alapján kell ellátnom magam. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Igen, a zsebes tartorol beszelek.
Nekem jo szolgalatot tett, mert mi nem raktunk polcot a pelenkazo kornyekere. Egy idoben volt, kb az elso heten, de szinte naponta lefejeltuk, vagy beleakadtunk. :lol:
Nekem pedig pelenkazo allvanyom volt, annak ket nagy polca volt, mindent azon tartottunk, nem voltak kulon kis rekeszek, szoval a pelust nem tudtam volna mar raomleszteni.
Ez a zsebes kutyu meg cuki is volt es praktikus. Meg most is hasznaljuk, a kisagyra van fellogatva.

Csilla: mondasz valamit ezzel a furdoszobas pelenkazassal. Nalunk ez teljesen kimaradt, jo sokaig mi a szobaban furdettunk (a pelenkazo allvanyon volt a kiskad is), szoval igy nem kellett ket helyen pelenkazot berendeznem. Most mar a furdoszobaban furdik Kristof, de meg igy is a szobaban oltoztetek, pelenkazok, biztos ezert nem ugrott be ez a lehetoseg.
Nah, majd megkerdezem a sogornomet, hogy o hogyan tervezi, meg konkretan miert is szeretne kettot.

Szortelenites: en keptelen vagyok gyantaztatni, ugyanis nagyon erzekeny a borom. En a gyantazas utan majd elverzek, mert szo szerint folyik a ver a lyukakbol, ahonnan a szor kiszakad. Epilalaskor alig, de a nunust nem fogom epillalni, hamarabb csonkitanam meg a kezem, minthogy azt bevallaljam. :roll: :roll:
Marad a borotva.
Szules elott napokban en ket naponta atszaladtam rajta, hogy veletlenul se szorosen menjek szulni. Latni mar en sem lattam semmit, de a karom jo hosszu, igy siman elertem magam, es memoriabol, erzesre csinaltam. Bar Feri valamilyen oknal fogva mindig orommel megcsinalta, ha kertem, szeret fodraszkodni. :lol: :lol:
Mar most is felajanlotta magatol, hogy ne szenvedjek vele, o bevallalja, de egyenlore nem valtottam be nala az opciot.
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Ilyen pelenkatartónk nekünk sem lesz. Én azt teljességgel feleslegesnek tartom. A pelenkázókomódban elfér a pelenkacsomag, csak belenyúlok, és kiveszem a következőt. :)

És hát lányok... döntöttem: holnap oltatok.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tárgytalan a kérdés, mert moderálta a szerkesztő!
A lényeg, hogy sikerült! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.17 11:06-kor.
Vendég

Terheléses cukor 2 órája közben nem nagyon lehet mozogni? Úristen, én hazajöttem, bevásároltam, utána kitakaritottam a házat, porszivózás, pakolás…és ehelyett ülni kellett volna? Jaj, nekem nem mondta ezt senki… :oops: Akkor most jobb eredményem lesz, mint a valóság?

Edit, nekem 92 cm volt kaja előtt tegnap a derekam.

Erusverus, a szaloncukorral én úgy indultam, hogy csak megkóstolok egyet…ahan :D De mostmár én sem veszek, majd csak dec. 22-én és kész!!!

Kakti, vigyél pár kismama újságot és olvass. Tegnap amikor én voltam terheléses cukron, itt is volt egy 30 hetes kismama, lehet, hogy ő is ismételni volt..

Nóri, de jó, hogy ezt mondta a dokid a hízásról! :D

Madártej: tudtommal a szoptatás alatt maximum fél liter tejet ihat az anyuka, többet nem, mert átmegy az anyatejbe és tejallergiás lehet a baba. A sógornőmnél pont ez volt, utána világosították fel, hogy álljon le a tejjel, igy a kiütések is elmúltak a babáról.

Szőrtelenités: segítség lehet a tükör..és esetleg szőrtelenitő krém, azzal nem lehet nagyon mellévágni. Ahol én szülök ott pl. nincs már borotválás, megszüntették, úgyhogy "szépen" kell majd nekem is szülni menni!

Köszi a szülinapi jókívánságokat!
lara

Kriszti!

Nagyon köszönöm a SOTE II. beszámolót! Akkor minden úgy van, mint a MÁV-ban. Azt már ismerem. Viszont én tuti külön szobás akarok lenni. Nem a folyosón szeretnék találkozni apával meg Lujzával. A MÁV-ban Apa egész délutántól este 22h-ig bent volt nálunk. Persze most Lujzát is kell koordinálni, de jó volt, hogy bármikor jöhetett és fogdoshatta a lányát.
Van még egy nagyobb összeg az egészségpénztáras számlámon, majd azt csapolom meg a szoba árára... (csak legyen szabad szoba :oops: )

Szent Imre: képzeljétek, az egyik bnőm egy magánklinikán csinálja a terhesgondozást. Kb 500.000Ft + a szülés. Oda jár vizsgálatra, de szülni a Szent Imrébe mennek. Ha szól, hogy beindult, lezárják az egyik szülőszobát, kivonul a klinika team-je és akkor ott minden az ő kényelmét szolgálja. Külön valami VIP szobába is kerül. Na de a lényeg, hogy az amúgy is leterhelt Imre ilyen szolgáltatásokkal is akadályozza a saját kismamái kényelmét. Jó, persze pénzt kap érte, de akkor is gáz, mert alapból telt házas mindig! :roll:

Lara: nálunk most volt némi sztájk gyümölcsevészetben, aztán jött az ötlet, vacsi után a kádba készítek neki egy nagy tál gyümölcsöt. (tegnap 2mandarin, 5szem eper és fél banán) Apa odaül mellé a hokedlire és eljátszanak. Mondjuk azt is megengedi, hogy megmossa a gyümiket a fürdővízben :roll: de ha megeszi, hát legyen! Sőt annyira odáig van a szertartásért, meg a külön gondoskodásért, hogy ha apa elfelejtené, reklamálja! :D

Bea: csak most jut el a kis agyamig: én vettem egy farmerruhát, ami ujjatlan, meg vettem még kötött rucikat, amik jó melegek. A farmerruha lényegében mindegy, mennyire vagy magas. Vagyis nagyjából. Nekem fel kellett varratni a vállából picit, pedig S-es méret. Azt simán fel tudom venni színes harisnyával meg hosszú ujjúval. Ha a harinaci elég magasra feljön és nem pöndörödik le, akkor a nem terhes felsőkkel is tök jól fel lehet venni! Én nagyon szeretem és kifejezetten 3. trimeszteres cucc, amikor már a gatya is kényelmetlen. Lapos csizmával is csinos benne az ember, viszont nagyon kényelmes!
Vendég

Nóri, nagyon jó 5let ez a füris gyümievés. Na nálunk az lenne, hogy a füriszobából is kiszaladna a lányom, ha bevinném oda az almát, nemhogy még a fürdővizébe is megmossam! Te jó ég! :D :D
De milyen jó, hogy Luca megeszi!!!
lara

Hát nem is Apa mossa bele a kádba. Ez eredeti Luca ötlet. Ő megmossa, majd megeszi. Mindenkinek jogában áll a saját seggmosó vizébe a saját kajáját belemosni. Csak ne nekem kelljen megenni! :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Ma sokáig lustálkodtunk, legalább ennyi értelme legyen a szabadságnak. Tegnap is pihenős napot terveztem, de végül is elmentünk edzeni, aztán kozmetikushoz (jól megkínzott a rohadt pattanásaimmal), este meg baráti párral elmentünk mozizni, megnéztük a 2012-t.

Ma viszont nem megyünk sehova, mert mozi után sikerült belelépnem a sötétben egy k**va mély kátyúba, jól elestem, és megrándult a bokám, meg beütöttem a térdem, a kezem is lehorzsoltam. Úgyhogy most csak bicegve tudok járni, és eléggé fáj is :( Szerencsére a hasam nem sérült, Buci jól van, azóta is vidáman rugdalózik. Ez a belülről seggbe rúgás nálunk is van :)

boruska

Bori!

Jófej vagy Te is! Katasztrófa film félidő után!!! :lol:
Bár akkor sem übereled a csodálatos ötletemet, miszerint nagyon fontos megnézni 5nappal a kiírt időpont előtt a Hannibál ébredését. Be is indult a szülés! :lol: :lol: Csak a felét láthattam!
Remélem hamar meggyógyulsz. Mi lenne, ha nem járnál bicegve? Ha pl nem járnál egyáltalán? Jó lenne pihentetni azt a lábat!!!!! :roll:
Vendég

Kakti Akkor holnap együtt szenvedünk a szuritól :D . A fiaimat is holnap oltják. Csak a lányom köhög rendületlen. Lehet előveszem a Bioparoxot. Már az agyamra megy a dolog. Semmi más baja, de ugat. Így meg nem oltják. Stodal, C vit., Ca, Erigon megvolt. Hatás: semmi. Sinecod-ot nem merek, mert az lefolyja a száraz köhögést és hátha nem kéne... Hát rápróbálok a Bioparoxra, de azt utálni fogja. Grrr.
pammut

jaj csajok, ritka szarul vagyok, folyik az orrom, fáj a torkom, nem kapok levegőt....beszéltem a nődokival, aszonta fekvés otthon, forro tea, c vitamin....
voltam védőnőnél reggel, aki közölte, hogy kevés 7 kilo hizás, egyek többet, sovány vagyok...na most döntsem el mi van... a dokim meg még össz 3 kilot engedélyezett :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit a kilók monnyanak le! :)

boruska

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Kokonya, akkor legközelebb hozzátok megyünk! :lol:

Kakti, tudom, hogy szomorú vagy az újabb cukros lötyis tortúra miatt, de gondolj arra, hogy ennyire figyelnek rád! Ennek örülni kell!

Én tegnap akartam szuratni, de mivel szombaton Borinak hőemelkedése és orrfolyása volt, tegnap még itthon tartottam, így nem tudtam menni délelőtt a háziorvoshoz. Megbeszéltem ma délutánra. De ma sem megyek, mert kicsit fáj a torkom, folyik az orrom és rossz a közérzetem. Hőemelkedésem nincs. Azt hiszem, így jobb nem oltatni. Remélem, péntekre rendbe jövök, ha már eldöntöttem, nem akarom sokáig húzni. Bori szerdán kapja (ha a gyerekorvos engedi a szombati "betegeskedése" miatt), férjem is a héten kéne, hogy megkapja, amíg le nem betegszik ő is mástól.

Kattkat, az ilyen "értelmiségiektől" én is ki tudok akadni. Pedig én is tanítónéni vagyok... Gyakorlatvezető tanító kolléganőmmel beszéltem pár hónapja, mesélte, hogy abbahagyta a gyakorlatvezetést (saját osztályába jöttek a hallgatók órát nézni majd tartani, ahogy annó én is), mert a mai főiskolások már nem a tanítás miatt mennek, hanem mert könnyűnek találják a diplomaszerzés eme módját. Aztán persze soknak beletörik a bicskája... De ez elég elkeserítő. Ezért tanácsolom/ják mindig, hogy ne óvodát meg iskolát válasszunk a gyerekünknek, hanem pedagógust. Akinek a személyisége megfelelő a mi gyermekünknek. Ha jó a pedagógus, majdnem mindegy, milyen technikai feltételek adottak az intézményekben.
ktc

Nóri: köszönöm a ruha tippet. Egy kötött ruhát már be is szereztem egyébként, illetve egy kötött hosszú pulcsit, ami tovább ér, mint a szoknyáim, így én ruhaként kívánom hordani. :D
Tegnap pedig talaltam egy nem terhes vastag, 100 denes harisnyát, csak egyet mertem venni, de felpróbáltam és pont jó. Nem túl magas, nem rövid a lába, nem szorítja a pocakot, tökéletes. Próbálok visszamenni az üzletbe és venni még kettőt más színben, ha van.
És ebay-en is lőttem egy pocakbetétes next farmert. Long hosszúság (huh, így együtt ez milyen jól hangzik), csak éppen 10es méret, nem 8. Remélem, hogy szűk fazonú, mert akkor jó lesz.
Még vadászok egy kényelmes melegítőt, illetve 2 terhes leggins-t és készen vagyok teljesen.

A ruháról jut eszembe. Tegnap anyukám megkérdezte, hogy van-e szép köntösöm és hálóingem, meg veszek-e itt, vagy inkább otthon. Beletelt öt percbe, amíg megértettem, hogy a kórházi napok miatt kérdezi.
ÉN NEM AKAROK KÓRHÁZBA MENNI ÉS HÁLÓINGET VENNI!!! :cry: :cry: :cry:
De muszáj lesz. :cry: :cry:
Ti milyet visztek? Nekem van sok köntösöm, de a legtöbb vagy vicces, vagy szexi. Van egy, ami egyik sem, jó fazonú, de nem éppen fehér alapon hímzett virágos (rózsaszín alap és leopárd minta szerűség van rajta). Ez még elmegy? Vagy díszmagyarban kell ott lenni?
Muszáj végig hálóing? Emlékszem, hogy a sógornőm pamut kényelmes melegítőben volt, meg pizsiben. Abban is lehet lenni? Én jobban szeretném.
Vendég

És megtörtént a mérlegelésem. 5,8 kilónál járok. Annak ellenére, hogy a múlt hetet végigettem nem híztam semmit. Fogytam 20 dkg-ot, de kicsire nem adunk.
Ki érti ezt?
Ha normálisan eszem, akkor heti fél kilót növök, ha zabálok, akkor stagnálok???
Vendég

Ézsóné, nálam mézes hársfatea a kúra.
ktc

lara: Szerintem 30 hetesen visszarendelik azokat, akinél kicsi esély is van rá, hogy rossz a cukruk. Csak abból gondolom, mert akivel együtt feküdtem a kórházban, ő is 30 hetesen volt kénytelen nekiállni inzulinozni.

nóri: A máv-ban akkor még nem volt meg ez a papa 1/2 óra, vagy csak nem tartották be olyan komolyan.

boruska: Remélem azért nem ütötted meg magad nagyon. Pihentesd a bokád, talán a vizes ruha is segíthet. Vigyázz magatokra.

Sajnos úgy néz ki, hogy a holnapi szülésfelkészítőre nem tudunk elmenni, mert jönnek a sógornőmék és a párom is oktat. Mindegy, gondolom még ráérek a decemberire elmenni.
vicky79
Budapest III. kerület

ananácska: Én kaptam anyutól egy broáfos hálóinget, de az jó lesz szülni, ha nem adnak. Utána meg kidobom. Szörnyen néz ki, a nagyanyámra nem adnám rá. Viszont most hétvégén vettem egy tök kényelmes pizsamát, amiben szerintem szoptatni is lehet. Abban akarok majd ott flangálni. Van köntösöm, még az anyóstól kaptam. Ez frottír és egyszerű bordó. A meddőségibe is mindig ezt vittem. Szerintem ezek jók lesznek. Még akartam egy jó kis szoptatós hálóinget, de lecsapták az orrom előtt. Pedig az tök praktikus lett volna. Ilyet még lehet hogy veszek.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Nem tom mi a papa félóra... :oops: Külön szobában voltam. Ugyan az orvosok is rajtam jártak keresztül, mert basztak 3m-t sétálni, de minden rokonom bejöhetett hozzánk a szobába. Amikor akart. Éjjel a portán keresztül be lehetett jönni az épületbe. Mivel ugye a folyosóról is volt bejárata a szobámnak, apa úgy közlekedett, mint egy szállodában! :D Volt még egy ágy a szobámban, elvileg bent is alhatott volna. Ja és nekem külön fürdőszobám is volt.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?