Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Próbáltam olvasgatni titeket, hátha "okosabb" leszek. :shock:
Jelenleg két kislányom van, még ők is kicsik, az egyik lassan 3 éves, a másik meg 1,5 éves pontosan.
Elkövettem szeretetett férjemmel egy bakit, amit nem hittünk volna, hogy épp velünk megesik és két vonal lett az eredménye.
Jelenleg nem tudjuk mi tévők legyünk. Kicsi a lakás 57 nm, két szoba van csak és egy igen kicsi nappali-konyha. Nem férnénk el. Igazából terveztük, hogy TALÁN majd 5-6 év múlva még egy 3.baba, de nem most. Tavasszal mennék vissza dolgozni, a lányok ovi-bölcsi... Kicsit most hogy nagyobbak, könnyebb végre velük és most kezdődne minden minden előlről, miközben még ki sem pihentük az elmúlt 3 évet. Imádjuk őket, épp ezért félünk attól, hogy velük is kiszúrnánk vmilyen szinten, ha megtartanánk a tesót. Főleg a későbbiekre gondolok, hogy nem bírnánk anyagilag finanszírozni, mondjuk a különórákat. A nagyobbik lányom már most odavan a lovaglásért és sajnos nem olcsó mulatság. Másrészt sosem tudnánk spórolni és lehetőségünk sem lesz nagyobb lakásba költözni így. Így is minden hónapban kinullázuk magunkat.
Szóval nagy döntést kell hoznunk. :( Rosszul vagyok a gondolattól, de közben meg ésszerűbbnek tűnik, hogy a nem irányába hajoljunk. Sok mindenki biztos elítél eleve ezért, hisz olyan sokan vannak, akiknek nem lehet kisbabájuk stb...

Ti mit gondoltok?
Mennyire nehéz 3 gyerkőccel, mind fizikalilag, mind anyagilag.... (Persze tudom mindenkinek más az anyagi helyzete)

Köszi a hozzászólásokat!
csobakka

Csobakka!
Racionális érvek alapján fontolgatsz, fontolgattok.
Nem tudok tanácsot adni, csupán azt elmondani, hogy valójában nálunk sem adottak a feltételek hármaskához. De valamiért úgy éreztem, hogy nagyon szeretném, és ahol kettő felnő ott a harmadik is (aztán majd meglátjuk). És nincs tovább.
Mindig is nagy családot szerettem volna, kis korkülönbséggel -de azért azt hiszem, most itt megállunk. 8) 8) 8)

Úgy érzem, hogy én képtelen lennék elmenni abortuszra, de csak azért, mert úgy gondolom, hogy a Nagyfőnök nekem nem adott kompetenciát az élet fájához nyúlni. (+ úgy képzelem, annyi hülyeséget csinálok az életem során így is, elég azoknak a következményeit viselnem, hadd ne kelljen ezt is hurcolásznom magammal)

És az a helyzet, hogy bárhogy döntesz, következményeit neked kell viselned.
Én amióta konfrontálódtam egy csomó előítéletemmel ( pl. ilyenek vagy olyanok a buzik, aztán adódott egy jófej barátom, akiről kiderült, hogy ő is az :wink: , vagy elkövettem egy pár hülyeséget, amit, amikor mások követtek el, akkor keményen elítéltem :P ), azóta óvatos vagyok, és óvatosan bánok az ítélkezéssel.
Azt gondolom, hogy téged is csak az az ember ítélhet el - dönts bárhogy- aki ő maga mindig tökéletes döntéseket hoz! Tehát ne az legyen a szempont, hogy pl. Julcsi mit mond.

Kép Kép Kép
fanetta

Csobakka:Meg értem hogy vivódsz.Sajnos a mai világba ez erthetö is.Nálunk is nagyon gyorsan és hirtelen jött hármaska minket is hideg zuhanyként ért.Szerintem jól beszéld átt ezt a témát a pároddal.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Csobakka!

Az a helyzet hogy mindenképp kétféle irányból lehet megközelíteni a kérdést...az egyik amikt írtál mind a nem mellett teszi le a voksot:a sok különóra később,a viszonykag kicsi lakás,az hogy túl vagytok számotokra a nehezén,az hoyg mennél dolgozni...a másik meg hogy Fanettának igaza van hogy ahol kettő elfér ott jut a harmadiknak is,az hogy vannak és voltak és leszenk családok akik sokkal kisebb lakásban laknak ennél többen is-sőt mennyien laknak albérletbenh egy életen át!!(és szeretetben) és az hogy én soha nem tudnék elvenni egy növedező kis életet,az hogy milyen jó a nagy család....ezt neked vagyis nektek kell eldönteni....mondhatom bátran hogy mindkét útra vannak érvek elegendő,arra is ha el akarod vetetni-arra is ha megtartod.Én úgy vettem ki a szavaidból hogy te megerősítést vársz arra vonatkozóan hogy vetesd el és hogy mi erőssítsünk meg ebben a döntésedben...hát tőlem ilyet nem fogsz hallani :wink:

Ahol van szeretet és felelősség és akarat ott fel lehet nevelni nem csak 2 hanem 3 vagy 4 vagy több gyereket is(a ti esetetekben 3).

És ha már "becsúszott" a baba...ez a ti fefelősségetek ....nem lene fair vele ha elvetetnétek őt a ti hibátok miatt :roll:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Csobakka, nekünk egyik gyerekünk sem alkalmas időben jött, legalábbis anyagilag. :oops:

Igaz, egyik sem véletlen fogant, viszont mégis meglepetés volt mind. Az esküvőnk előtt ugyanis egy korábbi betegség miatt vizsgálatot kértünk, és azt mondták, valószínű nem lehet természetes úton gyerekünk, vagy csak nagyon minimális rá az esély, egy év múlva várnak lombikra, addig próbálkozhatunk.
Mi meg gondoltuk, elkezdjük az egy év próbálkozást, igaz, hogy a lakásunk még nem volt albetétesítve, ezért dupla törlesztőrészletet kellett fizetnünk, és kilátás sem volt rá, csak egy elhúzódó pereskedésre 400 lakásos társasház kontra építtető... nekem még 3 hónapra volt munkaszerződésem, és egyéb körülmények miatt sem volt a legjobb, de gondoltuk, egy év alatt majd csak rendeződik.

Aha, ahogy azt elképzeltük, két hét múlva pozitívat teszteltem, kilenc hónap múlva meglett a lányunk. Közben minden megoldódott, lakást csodás módon bejegyezték, pedig reménytelennek tűnt, nekem újabb egy évre szerződést hosszabbítottak, tehát lehetett gyedem stb.

Másodjára már nem gondoltuk, hogy ez megismétlődhet, sőt, ki gondolta volna, ,még harmadjára is:D- minden gyerekünk azonnal, gyakorlatilag egyetlen együttlétből fogant, egyből, amint nem védekeztünk.

Én tényleg azt tapasztaltam, hogy amik nehézségnek tűnnek, általában vagy megoldódnak, vagy mi látjuk másként később. Mi 49 m2-en másfél szobában laktunk négyen, aztán hirtelen lehetőségünk támadt egy váratlan örökség kapcsán elköltözni, sőt, még egy használt kocsira is. Igaz, kijöttünk Bp-ről, de ez is jó döntésnek bizonyult.

Ez tényleg a ti döntésetek, de egyrészt nem biztos ám, hogy annyival többe van 3 gyerek, mint kettő, másrészt az anyagiakat sosemlehet tudni, hogy alakul. Pl. nekünk amikor a második gyereket vártuk, és aggódtunk az anyagiak miatt, a férjemnek hirtelen felajánlottak egy új állást, ahol másfélszer akkora lett a fizetése.

KépKépKépKépKép
uxi

Van egy mondásunk itthon. Mikor a második gyerekünk "készült", a konkrét együttlét előtt fél óráig filóztunk (milyen romantikus... :oops: ), hogy védekezzünk-e. Végül úgy döntöttünk, adunk neki egy esélyt.
A mai napig is mondogatjuk, hogy " de jó, hogy akkor nem húztunk gumit" :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

MINDENKINEK nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Valóban nekem kell döntést hozni és nem azért írtam, hogy tőletek várjak megerősítést, csak egyszerűen a mérlegelésben gondoltam, hogy hátha segítségem re lesz néhány dolog.
Én inkább az anyagi része miatt aggódom. A lakásrészlet 35 évre szól és cc.100e ft....
Közben a pici megtartása mellett kezdek már nagyon lenni. Imádom a lányokat, bár a kis korkülönbség miatt nehéz velük, mindenestre még egy kislány/fiú csak hab lenne a tortán :)
Más ami nagyon bánt még, hogy a nődoki a múlt héten azt mondta, hogy nagyon csúnya a méhszájam. Sosem volt még, de tegnap este kicsit vérezgettem is az együttlét után :( Ma levesz rákszűrést ist, mindjárt megyünk is hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy most mi is lesz valójában még én is.
De tényleg nagyon szépen köszönöm Nektek!
csobakka

Csobakka!

Írd meg h mit mondott a doki!
Én a magam részéről drukk nektek :wink:

Uxi!

Annyira jó a ti sztoritok is :wink: tök egyet értek..vannak dolgok amik abban a pillanatban talán reménytelennek tűnnek de valahogy mindig változik minden és megoldódik minden :wink: (ez elég értelmetlen mondat lett :lol: :lol: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Csobakka, drukkolok én is, hogy ne legyen gond!

Tényleg magas a törlesztőtök, új építésűben laktok?
Csak mert ha igen, és esetleg vettetek fel korábban szocpolt, érdemes tudni, hogy jár a harmadik gyerekre is a levonós szocpol, azt nem szüntették meg... Ezt nem reklámozzák, de így van.

Amúgy mi is úgy terveztük eredetileg, hogy két gyerek kis korkülönbséggel, aztán majd talán valamikor harmadik, de hirtelen felindulásból csak elkövettük ezt a harmadikat is. :wink:
Szerintem jobb is a kis korkülönbség, mert amúgy lett volna két nagy, a kicsi meg mindig kicsit különálló lett volna.

KépKépKépKépKép
uxi

Tegnap voltunk orvosnál, most már tuti, hogy kisfiú lesz. Azt mondta, nem tudja úgy forgatni az uh gépet, hogy ne mutogatná a baba a kukiját. :D Készített egy fotót is, amin CSAK egy kuki van. :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Igen a levonós szopcpol még mindig él hál'istennek...bennünket is érintett és érint most is......a 3.baba után 1400.000ft a 4. után 800.000ft-ot írnak jóvá a hitelből.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

csobakka: kicsit megkésve de én is csak erősíteni tudom az előttem szólókat. Nem vetetném el. Akinek Isten báránykát ad legelőt is ad hozzá. Ha már van hát hagy jöjjön. Nem lesz könnyű. senki nem tagadja de meg fog oldódni minden. Sőt lehet olyannyira megoldódik, hogy midnen extra könnyű lesz! :wink:
Azért meséld el mit mondott a doki. És hogy döntöttél.

panny: hol tartasz a terhességgel? 4. 5. hét? van már tünet?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

uxi: gratulálok a kisfiúhoz! nevetek van már?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Nono!

5+1 napon vok ma.Hányinger már kerülget minden nap...meg estére puffad a hasam és egész nap aludnék :wink:
Dokihoz csak 23.-án megyek,addigra már tutira kell lenni szívhangnak.

Te hogy állsz apával?Változatlan a döntése?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny: imádkozom. És elmeséltem neki h egy anyukát úgy lepett meg a zura h nem védekezett. A kismama terhes lett és veszett boldog. Közben nagyokat pislogtam és somolyogtam. :lol: Vette a lapot és mosolygott. Nem szólt rám h ne. Nem adom fel de igaza van h kicsi a lakás kéne nagyobb ne játszunk ilyet. Bízom benne elmegy a lakás, mostmár nem önös érdekből akarom h nekem legyen nagyobb hanem h legyen még egy babónk. Az én szívem nagyon erősen vágyódik már kétség és kérdés nincs. ő viszont racionálisabb. Igaza van h el is kell tartani és kéne nagyobb lakás stb. Csak ez az erős vágy ne lenne.

5.hét. Jaj de az elején vagy még. És bár ott lennék már én is! :) Hányingert nem irigylem...pláne h Márkkal vészes róka móka miatt többször is a kórházban kötöttem ki. A lányom rendszeresen veregette a hátam: anya hányjál még! Mert amikor ugye muszáj akkor muszáj és sokszor nem volt időm kizárni őkelmét a fürdőből. De elmúlt és megérte. Csak nehéz volt. Mondjuk a lányommal se volt kutya de azért egy fokkal jobb volt.

panny: kívánom h minden rendben legyen, egészségesek legyetek és bónuszba h ne legyen fütyköse! :wink:

dr_nono

Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Kedd este voltunk ugye dokinál, de nem sok jót mondott :( A múlt héten üres volt a petezsák, de sajnos most is :( Ráadásul elég szabálytalan formája van. Már a 7. hét körül vagyok, ahogy a férjemmel számoltuk, így biztos lennie kellen már vminek :( Azt mondta, hogy még várunk egy hetet, mert kb. 3-5%-a van, hogy mégis lesz ott vmi egy hét múlva. Most várunk, aztán kedden kiderül, hogy mi lesz.
Csalódtunk,bár bevallom, úgy mentünk be, hogy akkor induljunk el a negatív irányba, és akkor még mindig bármikor meggondolhatjuk magunkat...
Érdekes, hogy két teljesen normális terhesség után, egy ilyen...
Azt nem is írtam, hogy a második kislányunk egy kis bibivel született, ami azért rendesen sokkolt minket, szájpadhasadással és már elég sok mindenen túl vagyunk vele, 8 hónaposan műtéten, és még a fülecskéjével évekig eltarthat a kálvária. Szóval igazából ez a félelem is bennünk van egy új terhesség esetén...

Szóval lelki teher mindenképpen van, így elég változó a hangulatom is és nehéz, mert azért nem akarom a két csöpp lányomra ráragasztani...
Majd írok, hogy mi újság....

Minden jót Mindenkinek!
csobakka

Csobakka:ìgy ismeretlenül is nagyon sajnálom

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Csobakka: sok-sok erőt nektek!

Kép Kép Kép
fanetta

Kedves Csobakka!
Sorstársak vagyunk. Az én középsőm is szájpadhasadékos (+ ajak is).
A tesóinak viszont semmi baja.
Biztos tudod, hogy a szájpadhasadék a 6.-10. hét között alakul ki. Szóval ebben az időszakban kell nagyon vigyázni, vitaminpótlás, pihenés, semmi stressz. Kicsi az ismétlődés valószínűsége, ne aggódj!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Csobakka!

Sajnálom :(

Én pont így jártam júliusban...és én is csodáloztam h 3 egészséges terhesség után egy ilyen h lehet..de sajna lehet.

Sok erőt és kiratást nektek!!!

Fancsi!

Nektek mi van az eredménnyel?Ugye minden ok?!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Dehogy ok!!! Pozitív lett a cmv igm (azaz jelenlegi citomegalovirus fertőzés ) -ami, ha tényleg így van, akkora szííívás lehet a második fütyisemre nézve, hogy inkább nem részletezem.

Most várok az ismételt vérvétel eredményére az Országos Intézettől-ami csütörtökre meglett volna!!! -ha nem a cmv igg-t nézték volna meg a cvm igm helyett - tehát megerősítették, azt amit már tudtunk, hogy valamikor régen túlestem a fertőzésen, ezért van antitest a véremben - (ez önmagában jó, de nem elégséges -esetünkben legalább is). Úgy hogy most még egy pár nap stressz -hogy érezzem, hogy élek - és ha pozitívat mondanak onnan is -na akkor megspékeljük az eddig szerencsésen begyűjtött sztresszhatást egy kis világgá menéssel.

De sokszor sikerül magamat meggyőzni, hogy semmi gond-úgy hogy holnaputánra már csak a laborgépeket kell megvuduznom , hogy azok is erről győzzék meg a nyomtatógép tűit, tonereit amelyek az eredményt nyomtatják majd (na meg a Nagyfőnököt, hogy egy ennyire kemény megpróbáltatást inkább mégse adjon).

Kép Kép Kép
fanetta

Csobakka, nagyon sajnálom! :(

Fanetta, mi az a Cmv? Ilyet nekem nem is néztek, vagy ez nem rutinvizsgálat?

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: boldog vagy te az asszonyok között :lol: :lol: :lol: -nem stresszelnek hülyeséggel!!!
Eddigi porontyaimnál nekem sem néztek ilyent -most meg igen, de én nem kértem (egyébként valami citomegalovirus - és elkövettem azt a hibát, hogy utánanéztem részletesen ennek). De addig jó, amíg gőzöd sincs, hogy mi a fene lehet. :lol: :lol: :lol:

De pap legyek, ha ezentúl a szívdobogáson kívül valamit megnézetek -na jó, most csak jártatom a szám, de! - egy évvel ezelőtt nagyon súlyos vérszegénységet mutatott a labor a fiamnál, a másodszori ismétlésre is a Péterfyben -erre elmentem vele az Örs vezér téri laborba, mert semmi tünetet nem produkált, és tudtam, hogy ez baromság -és mit ad Isten -másik laborban teljesen normális középértéket kaptunk (mégcsak nem is marginálist!!!! ). Szóval ezért is van még remény!

Kép Kép Kép
fanetta

Fancsi!

Nagyon drukkolok!!!!!!

Nagyfőnök remélem tényleg csak ijeszget és nem lesz emi gáz!!!!!

Amúgy nekem se néztek soha ilyet.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Hát én sem bírtam ki, utánaolvastam tegnap éjszaka a neten :shock: .
Remélem tényleg téves eredmény, ez elég rosszul hangzik, amit írnak.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok csajok,

nem tudom hogy még lehet e,de szívesen csatlakoznék hozzátok,januártól mehet élesbe nálunk a tesó és már nagggggggyon várjuk,alig férek a bőrömbe :lol: :lol:

megpróbáltam visszaolvasni,ezt az oldalt sikerült és azt vontam le hogy nagyon jó fejek vagytok,jó lenne közétek tartozni 8)

magamról kezdésnek annyit hogy van egy 5 és fél évesem meg egy kétéves fütyisem és egyenlőre azért nincs zöld lámpánk mert refluxom lett :shock: és olyan gyógyszert kell szednem kb két hónapig ami mellett nem lehet teherbe esni,ellenben a nyelőcsőgyulladásomat megszűnteti :roll: hát majd meglátjuk 8)

és persze gratulálok minden pocakosnak és mindekinek megy minden ++++++++ amire éppen szükség van :wink:

cupp
gigi
Vendég

Üdv Gigi!

Szegénykém,ez a fránya reflux..nem lehet kellemes :?
Ez felnőtt korban is kialakulhat?És tudni h mitől?
Kívánok miharabbi gyógyulást!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

sziasztok! jó régen voltam itt.....Ági beteg lett a középső gyerkőc, nem influenza, csak valami hülye vírus.....a picike meg náthás, de nem komoly.....
Én sokgyerek párti vagyok, és saját tapasztalat, hogy a 2 gyerek eltartása a 3. -al olcsóbb lett...ingyen tankönyv, fle áras ebéd, és még sok más kedvezmény, amit a 2 gyerekre eddig fizetni kelett....tankönyvek pl. csak 20ezer forint lett volna..... persze van más sok kiadás, pelenka, babakaja, de így nem lett több a kiadásunk....1 gyerek után a második megterhelőbb volt, mint most a 3., pedig most a béka segge alatt vagyunk, mink is lakáshitel, kocsihitel....minden szar. De hát ez van. majdnem bejötta véletlen 4. is, kezdtem aggódni, de elvetetni sose tudnám! ha már kapjuk, akkor marad is, akárhogy is elsz, és még bejöhet olyan, hogy apaának frankón fieztő állás, lottó 5ös, és akkor már sirathtaom az elveszett babaát, scak mer akkor épp nem volt rá pénzem...ha meg nem jönnek be az anyagiak, akkor is el kell hogy férjen még egy, és azember valahogy úgyis előteremti, ami kell....nem mindig a pénz a fontos!
Amúgy meg 3 gyerek, nagy család gyönyörű, és nagyon jó a tesóknak, hogy sokan vannak, és nagyon jó nekem is, hogy ők vannak, imádom őket, és nem olyan nehéz ám, 1 gyerekkel is van annyi gond, mint 3al! Szóval ez legyen a legkevesebb!Sőt, szerintem egy gyerek sokkal több gond, mert csak uncsizik egész nap.....

csobakka! gondolok rád! ++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Itt vagyok én is, nem tűntem el, csak hát már úgy nehézkesen létezem és igyekszem minél kevesebbet ülni a legszükségesebb erejéig, mert leszakad a derekam. :cry:

Csobakka, szomorúan olvastam a dilemmát is és hogy a pici talán meggondolta magát. :cry:
Velem is ez történt tavaly októberben, én sem gondoltam volna, hogy két szép terhesség után megtörténhet.

Panny, olyan jó, hogy az elején vagy, én úgy cserélnék veled és élném megint át az egész pocakosságot! :D Érdekes, hogy két gyerek után jobban félek a szüléstől, a nagy fájdalomtól mint az első előtt. Ez egyáltalán normális???

Szia Gigi! :D

Fanetta, nekem sem nézték azt a valamit sosem... :shock: De lehet jobb is. Minden terhességnél egyre erősebben él bennem, hogy erre a 9 hónapra ki kellene vonulni egy erdő közepébe egy kis mézeskalácskunyhóba. (a nasi miatt nem sima kunyhó :D )
Istenem, mennyit paráztattak engem is a második terhességemnél! Múlt héten is volt egy kis szívdobogás, mert 2x ismételték meg a CTG-t és egyik sem lett jó, a doki szerint nem kap elég oxigént a baba, mert beszűkült a szívverése. De egyébként semmilyen laboros eredményem nem lett jó. Azonnal küldtek a SOTE II-be uh-ra áramlást nézni. Az ottani doki szerint tökéletes, valszeg csak aludt a Drágám. De a szívrohamot azért ránk hozták!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ikverus, milyen igazad van! Nekünk nincs saját házunk, így mondjuk hitelünk sem, de azért csak anyukámmal élünk, ami nem olyan mint a saját. Főleg, hogy a viszony sem a legjobb. Mikor a harmadik bébink bejelentkezett, mi is kétségbeestünk, de megtartottuk. Mikor a férjem készült elmondani az anyjának, egyik nap felhívta őt a mamája, hogy megoldódni látszik a lakásgondunk. Hosszú lenne leírni hogyan, a lényeg, hogy nemsokára beköltözhetünk a saját családi házunkba, amin nem lesz hitel.
Ki gondolta volna? Ez nekünk olyan ennyi év után, mintha megnyertük volna a lottó5-öst. :D Tehát az ember sosem tudhatja hogy alakul az élete és ha elvetettük volna, utána meghalljuk ezt a jó hírt, sosem bocsájtottunk volna meg magunknak!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ikveus!

Erről beszéltem én is..totál egyet értek..egyátalán nem megterhelőbb 3 gyeerek mint 3..sőt.Tényleg egy csomó kedvezmény van 3 gyerek felett..persze később ha mindehárom vagy mind a négy sulis és künöórák,táborok,,szal az húzósabb lesz anyagilag de akkor már jobb esetben 2 fizetésből él a család.És tényleg ha akarja az ember akkor elő tudja teremteni mindig valahogy :wink:

Pókica!

SOTE II-n szülsz?Én is ott szültem Olikát.

Annyira igaz ez az erdőbe kiköltözéses felvetésed :wink: sztem is az lenne a tuti biztonságos :wink:..de most komolyan...én is egyre parásabb vagyok ahányadik baba...sztem most a 4.lesz a legparásabb :? Szüléstől nem félek....azok mindig valahogy utólag egyszerűnek tűnnek(pedig a 3.volt a legnehezebb szülésem)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

nekem is a 3. volt a legmaradandóbb, legfájóbb szülésem, de egyben a leggyorsabb is, ez csak 7 órát tartott..... és az igaz, mennél többedik gyerek, én is annál jobban félek a szüléstől....talán mert már sok minden történt, és az ember már tudja mire számíthat, és mertjobban is emlékszik már pl a 3. ná, mint az első után...aki még nem szült, annak könnyű, mert csak az ismeretlentől tart, és még nem tudja igazán, mitől is kell félni....hát én a Vinci után igen bevagyok rzelve egy köv. szüléstől...de utána meg pikkpakk megszépülnek a dolgok.....

lakás: mi vettünk egy undor társasházban egy földszintes kertes lakást, max. 5évre, mert más lehetőség pénz híján két gyerekkel nem volt, csak az újépítésű.....hát kár volt. a házon nincs szigetelés, penészedik a fal, 3x annyit kell fűteni, mert kiszáll a falakon, a rezsink több mint egy 200nmes családi házé.....és mi csak 62nmen lakunk. és a házközösség is egy nagy szar, tele hülye lakókkal(azért van pár kivétel) na hát most zajlik a per, az építő nem volt hajlandó velünk megegyezni, és nem oldja meg a szigetelés gondot.....még 3 év. mi meg menni akarunk innen, rendes házba, és nagyon remélem lassan sikerül....még ha messzebb is kell menni, még akkor is jobb lesz.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jaj Panni, te vagy már a második akinek a 3. szülése volt a legnehezebb. :x De miért? Történt valami komplikáció?
Pont abban reménykedtem, hogy ez lesz a legkönnyebb, már nem olyanok az izmok sem, tágulékonyabbak stb... Na meg a második bő két óra alatt megszületett az első kis fájástól számítva és bíztam benne, hogy a kicsi legalább ilyen gyors lesz. De akkor ez sem törvényszerű?

A SOTE II a területi kórházam, de nem ott fogok szülni, hanem a Szt. Imrében. Itt született a fiam is anno, akkor fogadott dokim volt, most csak szülésznőt fogadtam.
A Soték nagyon messze vannak tőlünk, főleg ha nappal indulna be a szülésem dugó időszakban, másfél óra alatt érnénk kb be.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én is remélem, hogy nem a harmadik lesz a legnehezebb szülés... a másodikat nehéz lenne felülmúlni, azt hittem, ottmaradok :?:shock: .
Annál csak jobb lehet.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, miért nálad mi volt a gond a másodiknál? Vagy olyan nagy baba volt? Az én másodikom 4250 g-mal és 60 cm-l született.
Na gyertek paráztassatok jobban be! :D Egyébként az nekem tényleg segít, mert szüléskor a legrosszabbra készülök lelkileg és onnan már csak pozitívan lehet csalódni. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Uxi, mikorra vagy kiírva?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

hát szülések...nekem az első a rövid köldökzsinór miatt vákumos volt, 40percig nyomtam a szülőágyon,nyomtak, meg feküdtek a hasamban vagy hárman, aztán vákum lett, lepényletapadással, amit altatás nélkül vakartak ki..hát hamar elmúltak az emlékek, második gyerkőc jó sokáig tartott, vele egész éjjel oxitocinnal szenvedtem a rendszertelen fájásokkal....este 7től, reggel 7ig....aztán szültem, aztán azonnal altattak, aztán vakartak,(megin letapadt a lepény, de nagyon szívósan)és renegeteg vért kaptam, és bunkó dokik beszólásait viseltem el, miér kelett nekem még egy kölök,főleg ilyen hamar(15 hónap) meg örüljek hogy élek, nem sokon múlt, meg hasonló szépek.....aztán kimaradt 6 év, és jött Vincike....tiszta para voltam, minden fertőző szar betegséget végig elkaptam, skarlátos is voltam, fogam is begyulladt, úgy, hogy az államat kelett felvágni utolsó hónapban, antibiotikumot szedtem.....és vérezgettem tök sokat egész terhesség alatt...szervezetem pont nem állt készen egy babára. Doki, és kórház is teljesen új volt, doki totál rendes, és totál jó szakember, mindent jól megvizsgált, és megnyugtatott... a végén már májfunkciózavaraim is voltak, mert Ági után 3 hónappal kivették az epehólyagomat, tele volt kővel, azóta epenyavajákkal szenvedtem mindig, hát most a terhesség végére az is kezdte magát megadni, doki azért drukkolt, ne kelljen császározni, és indítani a szülést, mert akkor a lepény jobban tapad, jó lenne, ha minden magától menne szépen..... hát minden szépen ment volna, már túl voltam a kiírt napon, mikor elcsöpörészett a magzatvíz, mindig attól rettegtem, hogy ne úgy induljon a szülés, hogy magzatvíz folyik, nem tom miért....nah mindegy,folydogált, fájás nem volt, és nagyon cseppekbe folyt, így nem vettem komolyan, másnap regge mentük be, mikro már gyanús lett, hogy néha van fájás, egy órán át, aztán meg elmúlik, és semmi sincs, a víz meg egyre több folyt....hát bementem, szinte semmi tágulás nem volt, fájás is elmúlt, viszont megrepeszettek rendesen,. és nyomták belém a rettegett oxitocint, amitől olyan szinten görcsöltem szünet nélkül, hogy azt hittem ott halok meg......iszonyat fájt, és közbe nagy csalódás, hogy semmit se tágultam órákon át....doki fél óránként jött, és kézzel tágított, na olyan iszonyat fájós dolgot se éreztem még soha.....aztán 5 óra szenvedés után sikerült kitágulni 3 újnyira, aztán valahoyg szültem, ami már csak 15 perc voplt, mert jól sikerült nyomni, és gátvédelemmel szültem! Szóval a végeredmény a szuperhelyes, egészséges kiskrapek volt, de az egész terhesség, és az egész szülés egy nagy szevedés volt, és mostanáig emlékszem minden apró kis részletre, hogy mit mondott a doki, hogy nézett, mit éreztem ,mennyire fájt, mennyire féltem. A vége természetesen altatás volt, és vakarás, de nem kaptam vért, igaz ájuldoztam még utána 3 napig, de a vérképző vénásan sokat segített, a doki nagyon profi volt. Örültem, hogy nem tömtek meg egy valag idegen vérrel, mint az első kettővel.Szoptatás piik pakk ment, Vinci egy kis vákum volt, azóta mindn csodás.....
Szóval nekem igen gázos szülésim voltak, és azt hittem az első kettőnél nincs rosszabb, és lett, és most abban bízok, hogy a 3.nál már nincs rosszabb! Én egyszer úgy szeretnék úgy szülni, hogy már mire a kórházba érek láccon a baba feje, és csak pottyantsak, és semmi extra mellé.....
bocsesz, hogy így leírtam, nem rémisztegtésnek szántam ám! Ilyen tuti csak velem történik!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

bocsesz, tényleg csak bátorításnak!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

hi!

benyeltünk egy klassz kis bacit. Lánykám tök beteg. Én is kész vagyok mert lázra hajlamos a gyerek. Öcsikéjénél még hőemelkedés sem volt a lányomnak folyamatosan 38 a hője vagy magasabb lázcsillapítókkal. :? Éjjel alig alszom, nappal ő nem alszik. Megzizzenek lassan...nem kiabálom el de remélem kifelé vagyunk....kész vagyok.

lakás: nekünk egy fia érdeklődő se nincs,......maradunk egyenlőre e lelkesen hírdetjük. Hátha.

Szülés: nekem az első 10 óra volt de előtte 2 nap már rendszertelenül vajúdtam. 10 15 perces fájások voltak. vajúdó és nem jórló...2x zavartak haza a kórházból 2 éjjel nem aludtam aztán a szülés estéjén sem....és mire hazakerültünk totál kikészültem......rémálom volt. Márk fiam röpke 3 óra volt az első fájástól, ami 20 perces volt míg a kezembe vettem. Viszont a trehesség felért egy kínzással. Alapból 55 kg és 165 cm vagyokj és a 4200gr-ja kicsit sokk volt kihordani. A lányom csak 3120al született. Apa is vékonycsontú és gebe típus én sem vagyok túl nagy így kész csoda h őkelme ekkorára növesztette magát.
Miért gáz a 3. szülés?
Lehet, ha lesz 3. kikapcsoltatom a netet. Sztem rosszabb vagyok már mint egy nőgyógyászati kézikönyv....meg gyerekorvosi vegyesen...az összes betegséget fújom lassan kívűlről.... :? nem kéne....

Egy kalácsházba én is beköltöznék az erdőben.....csak legyen teljesen felszerelt mentőhelikopter mellette.... :lol:

dr_nono

mentőhelikopteres mézeskalácsház :):):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ja, első kettőnél jó volt az afp, 3. nál az se, de nem mentem tovább vizsgálgattatni magam, mert elegem lett, és bíztama dokiban, meg az ő szuper 4D-s gépében, hogy mindent kiszűr.....meg mire az afp eredmény megjön, hát én már el nem vetettem volna, bámi baj is van egy hülye gép vagy papir szerint......

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Pókica, január 7-re.

KépKépKépKépKép
uxi

Ikverus, atyaég, mi minden történt veled! Tényleg egy szavam sem lehet! Az utolsó gyereknél pont az volt amit írtál, hogy mire beértünk a kórházba jóformán kint volt a feje, kis túlzással. Éjjel kb fél1-kor felébredtem, hogy ki kell mennem. Akkor ment el a nyákdugó. Utána lassanként jöttek a fájások, de olyan volt mint az enyhe mensis görcs vagy mint a keményedés. Szóval szinte semmi. Akkor indultunk el és tippeltem szülésre, mikor már 5 percenként jöttek. Akkor ébresztettem a férjem, tehát a nyákdugó távozása után kb fél órával. Mivel nem is fájt, ezért elmentünk még tankolni, feltöltöttük pénzzel a mobilokat és megállított a rendőr is. :) Mire beértünk a kórházba a folyosón volt az első komolyabb fájásom. Mikor becsöngettünk a szülészetre, mondtam is, hogy nem szülni jöttünk, mert alig fáj, csak este voltam dokinál vizsgálaton és lehet utána való vérzésem van jóslókkal. A szülésznő megvizsgált és mondta, hogy itt fél óra múlva baba lesz, mert már simulóban a méhszáj, szinte teljesen kitágultam. gyorsan rohanás a vajúdóba hálóinget felvenni és futás a szülőszobába. Mire kinyomtatták a papírokat, már jött is a tolófájás, akkor repesztettek burkot is, már csak az tartotta a babát. Megszülni nehéz volt, mert nagyon nagy volt a feje, 39 cm és még vágásra sem volt idő, így teljesen végigrepedtem. Utána szenvedtem is a gátammal rendesen.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Folytatom, csak közben hazajött a férjem üdvözölni.
Tehát 2:18-kor már a kezünkben is volt az óriás bébink.
Mivel már több anyukától hallottam, hogy a harmadik volt a legnehezebb, ezért kérdeztem nálatok hogy történt. A szülésznőm szerint ez azért is lehet, mert ha már több babát nem tervez a pár, akkor nehéz elengedni az anyának a pocakból az utolsót. Mert ugye ezzel ez a korszak is végleg lezárul.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nekem az első sima egyszerű szülés volt.
Egy nem túl alternatív , azóta bezárt kórházban, mégis hagytak rendesen szülni.
Kb 10 órányi vajúdás után bementünk este 10 körül, valamikor éjélkor elfolyt a magzatvíz a fájások közben, 3 előtt megvolt a lányom.
Közben semmi extra, leszámítva a gigászi gátmetszést és azt, hogy hanyatt fekve, fenekemet megemelve kiszíjazva kellett kinyomnom. :evil: :evil: :evil:
Utána nekem is volt egy méhkaparás altatás nélkül, az már meg se kottyant.

A másodiknál elfolyt a magzatvizem egy bolt kellős közepén, bementünk, fájások nem voltak. 6 órát vártak, akkor már 15 perces normál fájásaim lettek, de a doki azt mondta, ez így nem elég gyors. Ez az állítólag alternatív István kórházban.
Bekötötték az oxitocint. Na onnantól kezdődött a pokol. Egyből összefüggő brutálerős fájások, még felülni sem engedtek, a szülésznők rettenetesen viselkedtek, nem engedtek ki wc-re, nem hitték el, hogy pisilnem kell.
A fájásmérő kiakadt, egy órán át voltak tolófájásaim úgy, hogy nem lehetett nyomni, vissza kellett tartani, mert nem tűnt el a méhszáj. Azt hittem, belehülyülök, a méhem nyomni akart, én meg kétségbeesetten próbáltam ellene tenni. Persze közben ment az oxitocin ezerrel. Meg egy kis nospa injekció, mert állítólag túl feszes volt a méhszáj (ja igen, vajon milyen lett volna ilyen hirtelen oxitocináradattól?)
Közben szívhang elment, 3 percig sípolt a gép, mire a férjem talált valakit. Hála Istennek nem lett baj, de akár lehetett is volna.

Az elsőnél a kitolás nem fájt, a másodiknál rettenetesen. Emit néma csendben szültem, Beninél ordítottam, mint a sakál.

Most a harmadiknál az oxitocinadást szeretném elkerülni, ha az nem lesz, akkor már elégedett leszek. sajnos nem lehet edát kérni, csak előre megbeszélve, de alapból meg nem szeretnék, csak akkor, ha oxitocinra kerülne sor...:(

Na meg a gigászi gátmetszést. Másodjára nem volt, csak repedtem, de az első szülés után 9 hónapig fájt a gátmetszés helye együttlétkor. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, és ami röhej: a második szülésem annál a Boros Juditnál zajlott, aki a Kismama újságban szokott lenni. A múlt hónapban is volt valami vízben szülése, ami megjelent. Mintha milyen szép és jó lenne minden... meg micsoda alternatív, természetes szüléseket vezet. :x Na ja... :evil:
Fel sem jött, pedig munkaidőben szültem és ő két emelettel alattunk volt. csak felüzente, hogy kössenek be oxitocint, meg hasonlók.

Be nem tenném még egyszer oda a lábamat.

KépKépKépKépKép
uxi

Pókica!

Nekem a 3. szülésem volt a legsimább.
3 órán belül, sérülés nélkül, minimális beavatkozással. (Ez 1 db hasbakönyöklést jelentett, mert a méhlepény nem vált le olyan gyorsan, amilyen gyorsan az orvosom szerette volna. :) )

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske, na végre valaki! :D

Uxi, az első szülésed véletlenül nem a Rókusban volt? Az elsőm nekem ott zajlott. A kiszíjazott lábak, hátonfekvés ...ezért gondolom.
Boros Juditnál??? Rendszeresen olvasom a kismamát és tényleg olyannak tűnik onnan mint leírtad, hogy mi jön le az újságból.
Az Istvánról is csak jókat hallani, hogy az egyik vezető bababarát kórház stb...
Még sosem kaptam oxitocint, de már hallottam róla, hogy milyen brutál. Majd igyekszem az utolsó percekben bemenni a kórházba, hogy tuti elkerüljem, mivel ügyeletesnél szülök és ki tudja ki lesz az...
De gondolom ha megbeszélem a fogadott szülésznővel, hogy nem szeretnék, akkor csak tud hatni az ügyeletesre, nem?

Még egy témáról szeretnék véleményt kérni: általánosságban igaz, hogy minden baba egyre nagyobb súlyú az előzőekhez képest? Persze időben születés esetén.
Nálam bevált, az első 3950g, a második 4250 g volt.
Viszont most a 35+0 héten végzett uh lelet alapján a pocakbabának kisebbek a méretei mint a fiamnak voltak 35+3 hetesen. Most a BPD 89mm, a fiamnál 95mm volt. Ez jelentheti azt, hogy kisebb babám lesz?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?