SZiasztok
Akire, harapott? ilyet még nem hallottam ,tényleg nehogy kanibál legyen
Twist, teljesen normális ha gyakorlatozik a méhed.
A többiek majd kijavítanak ha nem emlékszem jól a részletekre, de vmi olyasmi rémlik hogy óránként 2-3 méhösszehúzódás a 3. trimeszterben normális (persze nem egész napon át .. de egyszer egyszer) ha gyakrabban és rendszeresen fordul elő, akkor érdemes szólni a dokinak.
Hasam nekem is jóval többet keményedik mint az első terhességnél.. gondolom jobban megerőltetem magam.. most elkezdtem 2*3 Magne B6-ot nyomni, mert már kellemetlen volt..
Gyöngyi megkérdeztem védi -e gyereket a védőoltás, hivatalos álláspont szerint védi a gyereket a megszületés után ha az anyuka megkapja. Én ennek ellenére nem oltatok...
Előtejem nekem nulla volt (és most sincs) , plusz császáros voltam, mégis a 3. napon belövellt a tejem és 5 hónapos koráig csak szopizott Zsófi. (sőt a kórházból úgy mentünk haza hogy 50 grammot hízott
)
Fontos!! Tejserkentőt senki ne igyon/szedjen tejbelövellés előtt!!!
A tejserkentő a kereslet-kínálat beállításához segíthet.. és nem is biztos hogy szükség lesz rá , higgyétek el, amint elkezd szopni a gyerek, lesz tejci.
Szerintem a szoptatáshoz jó adag önbizalom is kell. Mindenki higgye el, hogy lesz teje, és lesz elég teje, és nem kell pánikolni. Az első pár napban úgyis csak pár korty kell nekik, aztán az első hét után ha mégis kevésnek bizonyul , akkor lehet próbálkozni a homeós szerekkel meg a kapszulákkal, teával.
Én is használtam, de nem tudom az segített-e vagy inkább a pihenés, nyugalom.. A fejlődési ugrásoknál szedtem homeós bogyót 3- 4 napig.
De ha bepánikol az ember az nem segít, mert a lelki dolgok, a stressz is nagyban kihatnak a tejtermelésre.
Ami nálam még nagyon bejött, az a Bepanthen krém, egy hét alatt teljesen rendbe jött a mellbimbóm ,amire ZSófi a műtét után 2 órával 3 óriási vérhólyagot szívott.. olyan volt mint a vákum
persze hagytam rajta mindig anyatejet is, de a krém is sokat segített szerintem, és már arra is a kórházban szükségem volt..
Szerintem csodálatos élmény a szoptatás, de ha vki az első 5-6 hétben ezt a szemembe mondta volna, biztos kiütöm
kb a második hónap vége fele kezdtem el élvezni, de onnantól nagyon nagy élmény volt, addig fájt, és stresszeltem mindig vajon meliyk cici jön, (soha nem tudtam megjegyezni
) és hogy hízik -e eleget (persze hízott mint a kismalac) Kb 5-6 hét alatt lecsillapodtak a hormonok és tudatosult bennem hogy képes vagyok életbe tartani (sőt még fejlődik is) a gyereket úgy hogy csak magamból táplálom
óriási élmény szerintem .
Nem tudom a méretet ki kérdezte, de nekem van 90 E-s ismerősöm akinek nem volt elég teje, mert szülés után sokat volt egyedül, meg költözködtek, pihenés nuku, stressz ezerrel.. és olyan barátnőm is van aki még most is szoptatja az originále 75As melléből a 14 hónapos fiát, és 4 hónapig csak szoptatott.
Úgy tudom mellbimbóvédőből van csak különböző méret, mellszívóból nincs. De max szerintem jobban vagy kevésbé fedi le a mellet a szívó a mérettől függően.
Amikor belövellt a tej a kórházban nekem életmentő volt a mellszívó, mert Zsófi bár iszonyatosan hatékonyan szopizott, csak 3 óránként szívta ki, és muszáj volt közben is lazítanom a csomókat... illetve szopizás előtt is kicsit le kellett szívnom, mert úgy be voltam durranva hogy a gyerek nem fért oda a bimbóhoz
Kézi fejést nem is próbáltam.. azzal nincs tapasztalatom.. de később szaporításhoz is kézi mellszívót használtam, és ha csak pár milit is de lefejtem szopi után ami bentmaradt, mert amikor üres a mell akkor termelődik a legjobban a tej.
Biztos mellszövet kérdése is, de nekem nem volt soha mellgyulladásom.. én esküszök a fejésre az elején.. (remélem most is elkerül)
Na jó sokat írtam erről a témáról, de tényleg remélem mindnekinek jó élmény lesz!
Csajok aki vizesedik, én jártam (most nincs rá időm) kismama masszázsra Zsófival és ott mindig volt egy enyhe nyiorkmasszázs is, a pasi azt mondta ez segít megelőzni a vizesedést , és nem is vizesedtem még a 41 héten sem. Esetleg kérdezzétek meg a dokit, ajánlja -e a nyirokmasszázst. Mondjuk gondolom az alap nyirokmasszázst ilyenkor nem ajánlják mert méregtelenítő hatása is van ,ami bekerülhet a keringésbe, de ezek szerint van egy lightosabb formája is ami a vizesedésen segíthet vagy enyhítheti. Gondolom nagyon fontos hogy szakember csinálja kismama masszázs részeként.
Reunion, mit mond a dokid meddig hagy egyben? Van kivárja amíg beindul magától a szülés? Kicsit túl depisek a hozzászólásaid.. főzz vmi finomat magadnak, vagy rendelj valami szépet a babáknak az internetről ami feldob:-) Ahhoz nem kell kimozdulni, mégis segíthet feldobódni
Én mostanában a teszveszen meg a vaterán élem ki a vásárlási hajlamomat, mert a tömeget már nem kívánom.. az eufória érzése meg mégis megvan, hogy vettem vmi szépet
Az élet apró örömei