Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kriszta!

Igen,kérdezd légyszi! A belső combján rendszeresen előjön két foltban és akkor elocamozni kell. sehol máshol nincs pedig rajta mióta testápolózzuk. Szerintem a pelenka okozza, d emár annyi félét próbálzunk.

Szirom!

Emma is szerti a sörtKépKép

Kriszta!

és reginek miért nem a 15-36 kg-os concordot veszitek. Olcsóbb, és neki már az kell inkább. Gondolom azért vennétek mert már kinőtte a 0-18-ast, és a 9-36-as concord az ugyanazat tudja, csak 18 kg után levehető a háttámlája, de akkor csak sima ülésemelő, vagy vesztek hozzá új háttámlát, de akkor meg ugynaott vagytok mintha megveszitek a 15-36-ost. Kicsit zavaros lettKép

Egyébként szemét nestlé nekünk még mindíg nem küldteKép, a héten felhívom őket hogy mi van. Mégiscsak 1,5 évig gyűjtögettema hülye vonalkodjailat. Mondták mások is hogy kb 2 hónap mire jön az ajándék, d eholnap letelika 2 hónap. Mondjuk ez nem trimax ülsé lesz, csak fixmax, így az nem dönthető. Ha megkapom, valószínűleg eladom és veszünk mi is helyette olyna 15-36-ost.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom, Krisztocs:
Ha beleszólhatok a rákszűrés megbeszélésetekbe... Nekem pont 2 hétre érkezett meg az eredmény. Nekem is a terhesség elején csinálta még az előző doki. Nekem a 6 hetes kontrollon mondta a doki, hogy olyan fél év múlva jöjjek, ha már van menstruáció, ha jól emlékszem, de nálam ez nem volt gond. Vikó már elég régen csak imitálta a szopit és ez megtette hatását.

Nekem meg most az elválasztás okoz némi fejtörést, no nem Vikó részéről, ő meglepően jól viseli a teljes és gyors megvonást. Már két napja nem szipókázom le, mert nyögvenyelősen 20-at tudtam már csak fejegetni. Remélem nem gond, hogy nem ürítem ki. Egyenlőre csak egy-két helyen érzem, hogy keményebb, de nem vészes. Szerintetek elapad magától, vagy fejnem kell amíg érzem, hogy lehet, akár egy csepp is?

Szirom:
Már adtok Miksának sört???? Nem semmi a kiskölyök! A fűbe minden további nélkül elengeditek? Én félek, hogy elbújik valami bogár aztán jól megcsípi és még azt se fogjuk tudni mi volt.

Manó:
Bocs, de lemaradt az előző hozzászólásból: Gratula a bilizéshez!
Talán ettől tartok a legjobban, hogy Vikó ezzel hogy lesz.
Ez a kutya dolog nagy trükk volt...

Hanzika:
Mi nem különösebben parázunk a tejportól, mert Vikó már eszegeti a tejes, meg sajtos bébikajcsikat, joghurtot is kóstoltattunk már vele. Nem is néztem ezért, hogy vizes vagy tejes a fagyi. Különben a Cartedor jégkrémet szoktunk enni, ha így írják... A citrom biztosan tejes, mert elég krémes, nem az a kiköpött vizes fagyi állagú. Tejpépet is eszik ezerrel. Szóval nálunk eddig semmi gond a tejjel. Amúgy a védőnő annak idején annyit mondott, hogy a tejjel várjunk 6 hónapos koráig.
Nem is tudom ki kérdezte a tölcsért. Vikó azt is evett már, el se lehetett tőle venni, a maradékkal aludt el... Amúgy szerintem abba tojás, liszt, meg még talán tej is van, úgyhogy az abszolút tiltólistán szereplők egyike lehet.
Lehet, hogy úgy gondoljátok felelőtlenek vagyunk, de én nem így érzem, mindig először próbálunk, aztán, ha nincs gond emeljük az adagot, mondjuk nem kanalanként az tuti. Én még mindig azt hiszem, hogyha nem tudható előre, hogy baj lehet, mint nálatok Hanzika, akkor szerintem lehet kóstoltatni nyugodtan, ha allergiás lesz akkor ha meggebedek akkor is az lesz. Meg én azt vallom, ha túl kímélő életmódot tartunk neki, majd a bölcsiben, meg az oviban lesz gond. Bár nekem mostani tapasztalataim nincsenek, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a közétkeztetés hatalmas javuláson ment volna keresztül. A kórházi tapasztalat alapján meg egyszerűen siralmas a helyzet.

Krisztocs:
Hát ilyenek ezek a gyerkőcök. Egyik napról a másikra tudnak új dolgokat. Azért gondolom nem szomorodtatok el, amiért Máté ilyen ügyi...
Várjuk a képeket!


Ja még azt akartam írni, hogy Vikó próbálgatja a kapaszkodás nélküli álldogálást. Ellöki magát a tárgyaktól és áll egy darabig, aztán szépen visszafog az adott tárgyra. Tapsolni is tud, már csattog a tenyere. Ha örül, akkor ül és tapsikol.

Babatali: Mi benne vagyunk, bár ha még 8 napot tudnátok várni jobb lenne... Mi szívesen látunk mindenkit, ha gondoljátok lehet nálunk a tali, csak akkor a 8 napot mindenkép ki kellene várni... így az augusztus utolsó hétvégéjét be tudjuk vállalni. Mit szóltok?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Újra itt!

Marycuss!

Szerintem mindenkinek megvamn a maga félelme, Szirom és Hanzi az evésben vigyáz jobban, te meg látod a portól meg a bogaraktól félszKép Szóval komolyna, mindneki mást tud lazábban venni. Én speciál a fűben is engedtem már ennyi idősen mászkálni, de pl a mai napig sterilizálom a tápszeres cumisüvegétKépKépKép nekem ez a mániám. Kép
Ja, meg a légzésfigyelő, amit azóta se vettm ki alóla, nem visz ráa lélek valahogy. majd ha új nagylány ágyat kapKép

tali: jó lenne, bár nekem e férjem mostanában sokat nem lezs itthon, úgyhoyg nem tudom hogy jutunk el. De októbertől meg bölcsi, akkor tuti egyfolytában beteg lesz, úgyhoyg jó lenne addig. a jövő héten valószínűleg csütörtöktől vasárnapig nem leszek itthon. Aug. utolsó hétvégéje elvileg jó lenne, a férjem egyetlen szabad hétvégéje, de épp ezért lehet hogy akkor a szüleihez akar menni. Szóval nem is tudomKép

A bilizés gratulát köszi, d emég nagyon messze vagyunka szobatisztaságtól ám! csak akkor tudja hogy pisilni fog ha meztelen van, bugyiba pl simán bepisil meg bekakil (pl teganp kutyasétáltatás közbenKép). Úgyhogy nem tudom mikorra lesz megbízhatóan szobatiszta.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Lányok, mielőtt még bárki félreérti, Miksabuckó egy bontatlan, teli sörösdobozzal játszott!Kép Üreset nem kap, mert baromira éles a széle, és tutira beledugná az ujját, a sörösdoboz viszont őrülten vonzza. Sört még véletlenül sem adnék neki, kinézitek belőlem, amikor még a tejtől is óvom?

Marycus! Ha igazak az olvasmányaim, akkor meg tudnám magyarázni, hogy miért rombolhatja az immunrendszert az is, ami pillanatnyilag nem okoz allergiát. Ettől később még allergiás lehet valaki. De az is tény, hogy mi már ilyen korban kaptunk tejet, meg sajtot, meg tojássárgáját is, aztán engem a szele sem legyintett meg az allergiának. Illetve egyes óraszíjakra allergiás vagyok, asszem nikkel és cinktartalmúakra. De az semmi a szénanáthához képest. Mindenesetre én inkább óvatoskodok - mellesleg doktori biztatással - és Miksa így is nagyon változatosan étkezik.
A fűben csak úgy engedem el, hogy végig ott vagyok mellette, nehogy valamit a szájába vegyen, vagy hangyabolyt találjon. Csípésekre is lehet egy kicsit figyelni, de teljesen megakadályozni valszeg a teraszon sem lehet, még ha mondjuk az etetőszékében is ül. Talán leginkább a szájbavételre kell figyelni, mert nálunk fenyőtüske, toboz, tujabogyó meg minden szar van. Meg mérgező tiszafa meg mérgező borostyán...
Tali: jelenleg úgy néz ki, hogy nekünk jó lenne augusztus utolsó hétvégéje.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Manó,
Olyan űlést akarunk venni ám, csak informálódtam, hogy hol vették Kép Regi amúgy pont 15 kg Kép
Akkor megkérdezem majd a nőcit, hogy foglalkozik-e még vele!
A szobatisztaság kezdetéhez pedig gratula!! Kép Megy az majd magától, én soha nem erőltettem, anyum mondta mindig, hogy ültesd már rá a bilire, de én "tojtam" rá. Aztán Regi magától tavaly nyáron egyik napról a másikra szobatiszta lett, délutáni alváshoz őszre lett, éjszakára meg ugye most Kép

Marycus,
Én Reginél meg most sem fejegetem ki, elapad magától!
De ha még sok van, akkor persze fejd ki! Nekem valahogy a szopizással egyenesen arányosan csökkent a mennyiség, úgyhogy már kemény se szokott lenni. Oda a jó cici Kép Kép Ha sok pénzem lesz rakok fel két újat Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

kösziKép

A bilit én sme eröltetem elvileg, de idén nyáron kezdődött hogy uyge lekzdte a pelenka kikezdenia comját, bőrét, bepállott, pirosodoot, sírt, tépte le a pelenkát. Már próbáltunk sok oelenkát, sok krémet, de alapvetően fenáll eza probléma mióta meleg van, így mit tudtam csinálni, levettem róla, és néztem ahogy össze vissza pisila alakást. ezért vettem egy bilit, és ezért kezdtem el neki mondani hogy tul képp abba kéne végeznie. De soha nem ültettem rá, csak bíztattam. Aztán pár hete jött za hogy levetkőzött meztelenre, de visszatartotta a pisit. Inkább nem pisilt egy órát, de nem csurgatott be. ne ugye ze sem megoldás, így jötta csel hogy a Bori a bilibe pisilt, én se gondoltam hogy így bejön. De biztos vagyok benen hogy még ő sme lesz mostanában szobatiszta, ahoyg elmúlik a hőség, nem lehet meztelenkedni vége lezs a bilibe pisilésnek, mert ha bugyi van rajta nem jut eszébe. Szóval majd jövő tavasszal, nyáron szerintem.
Én már csak azért sem eröltetem, mert engem eröltettek, és 1,5 évesen szobatiszat voltam nappalra, de ennek következményeként (nem voltem elég érett hozzÁ)éjjel 5 vagy 6 éves koromig bepisiltem. persze anyukám szerint nem ezért volt, és ő Emmát is eröetette volan már 1 évesen, de nem engedtem.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok, gyors leszek...itten vannak a képek:

http://babanet.hu/album/main.php?album=3137

http://babanet.hu/album/main.php?album=3139

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Krisz,
Nagyon jók a képek - mint mindig Kép Van egy, ahol Regi együtt van Mátéval (olyan "beállított" átölelős), hát le sem tagadhatják, hogy testvérek Kép

Marycus,
Teljesen egyetértek veled. Ha nem volt allergiás a családban, akkor szerintem is 8-9 hós kor között már el lehet kezdeni a tejtermékek (túró, joghurt - tehát a már részben lebontott) bevezetését. Mivel nálatok a tejes babakajákkal nincs gond, ezért nem gond a fagyi is. Csak azt hittem, hogy rábukkantál valami tejmentesre esetleg.. de a Carte'dor igazi tejfehérjebomba.

(Megjegyzem: nekem az allergiám 25 éves koromban jött ki - a tej- és a benzoát egyaránt. Előtte, mint Sziromnak, nikkelallergiám volt "csak". Ja és mindezeket pszichés dolgok idézték elő, amit meg kellett emésztenem, hogy elmúljanak - remélem, hogy örökre. Tehát az, hogy most nem allergiás, nem jelent semmit).

Manó,
Én is sterilizálok még ezerrel Kép De szerintem aki megszokta a sterilizálást, az egy ideig biztos csinálja (tápszeres anyukák előnyben ;-)).
Fű: nálunk is megy a fűvezés. Én Horányban nyugodt szívvel leteszem Marcust, egyébként sem tudom megkötni, meg a takaróról rögtön, a felfújható járókából Kép (olyan, mint Sziroméké) kb. 5 perc alatt le- és kitornázza magát. Persze figyelek, hogy ne egye meg a száraz falevelet, füvet. Bár utóbbi már sikerült egyszer-kétszer.

Tali: nekünk is jó az augusztus vége. Manó, ha párod nem lesz itthon, majd megoldjuk közösen, hogy ti is eljussatok oda Kép

Ja és még egy: nekem is van FLP-s ismerősöm, ha kell.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Allergia téma: Azt javasolják hogy 1 éves korig tejet ne kapjanak, kb 9 hónapos kortól a savanyított tejtermékek mehetnek (sajt, joghurt, kefír). ha van allergiás a családban akkor ezt pár hónappal ele lehet tolni. Ezt meg lehet tenni a baba érdekében. DE: Ha valakiben nagyon benne van a tehéntej allergia, az akkro is allergiás lesz ha 2 évesen eszik először tejterméket. Akkor nem kerülheti el. cska azért javasolják a későbbi bevezetést, hogy ha csak egy pici hajlama van rá, azt kinőheti, de ha "nagy" hajlama van akkor semmi sem segít. és valóban, felnőtt korban is kijöhet, kiben mikor tetőz.

Hanzi!

Akkro ha a Kriszta ismerőse nem tud hoznia, kkor megkérdezhetnéd, köszönöm.


manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
A csaj már nem foglalkozik vele, viszont az ismerőse igen, itt a száma: 06-30-97-06-009, Pistinek hívják, és Szabó Verára kell hívatkozni.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hogy felélenkült a topic, mennyi olvasnivaló...

Ha elviekben mindenkinek jó az augusztus utolsó hétvégéje, akkor le is fixálhatnánk. Szombat (aug. 28.), vagy vasárnap (aug. 29.)?
Arra számítsatok, hogy nálunk kutya és macsekok is vannak. A lakásba nem jönnek be, de a kertben azért érezhetően ott vannak. A kutyust el tudjuk zárni, de az is lehet, hogy ha szüleim mennek Sarudra, akkor megpróbálom megkérni őket, hogy vigyék el nyaralni egy hétvégére. A macsekok meg vagy itthon lesznek vagy nem, de ha sokan vagyunk szerintem inkább elköltöznek egy időre. Csak azért szólok, ha esetleg valakinek ez gond lenne, bár ahogy elnézem majd mindenkinek van valami állatkája.

Manó:
Akkor is nagy szó a bilizés, ha csak később lesz teljesen szobatiszta! Legalábbis szerintem.

Ha itthon lesztek, akkor várunk a talira titeket is.

Abban igazad van, hogy mindenki mástól fél és ezért mások a prioritások a gyerkőcök féltésében is.
A kaja nálunk azért is esik más kategóriába, mert Vikó iszonyúan érdeklődik minden kaja iránt amit mi eszünk. Bírni se lehet vele, ha valami megragadja a kis tekintetét. Elbújni meg azért mégsem akarunk.
Tegnap Zoli csinált pattogatott kukoricát, hát az is nagyon megtetszett neki, úgyhogy beavattuk a kukoricaevés rejtelmeibe is. Ízlett neki.
Amúgy nem is adtam volna Vikónak még tejes cuccokat, de még valamelyik paradicsomos burgonyás konzervben is volt ementáli típusú sajt, úgyhogy nem cicózok már, mert minden Vikó által preferált kajcsiban van tejpor vagy sajt. Végülis már elmúlt 8 hónapos. Közvetlenül tejet nem is nagyon szándékozom neki adni, mert amit a boltban lehet kapni, azokat én se iszom szívesen. Ha kap majd tejet, az tuti Sarudon lesz, ott is zacsisat veszünk, de isteni finom. Mondjuk közvetlenül a tejüzemből hozzák, nem megy keresztül nagyobb üzletláncok tárolásán.

Hanzika:
Ha a helyedben lennék én is vigyáznék a tejjel Marcusnál. Egy fagyi jutott eszembe, ami tuti vízből van, de nem tudom kapni-e még olyat, a Calippo, na abban tuti csak víz volt, csak azért "E formulák" (adalékanyagok) lehetnek benne. Arra nem tudom mennyire figyelsz. Mondjuk én próbálok, de a fagyi esetében ez szerintem kivitelezhetetlen. Otthon nem próbáltál ilyesmit csinálni? Szerintem ha csinálsz jeget, összeturmixolod gyümivel szerintem egész jó kis kását lehet kapni, bár lehet, hogy az hidegebb, mint a normál fagyi. Én régebben gyümölcsös joghurtot is csináltam házi kivitelben, jobb volt, mint most a dobozosak. Mondjuk, szerintem erről még Zoli se tud, olyan régen csináltam már.

Szirom:
Elhiheted, hogy én is böngészem állandóan a szakirodalmat. Zoli már közölte velem, hogy el fog tiltani ezektől az olvasmányoktól, mert mindig csak a szörnyűségekről szólnak. Arról alig írnak, hogy mondjuk 100 gyerekből 80-nak semmi baja. Persze ha az én gyerekem pont a 20-ba esik bele akkor az gond, de miért feltételezzük eleve róla, hogy ő a 20-ban van. Amúgy Zoli sokkal optimistább mindenben mint én. Azonkívül mikor kap valami újat, akkor azért 3 napig figyelem, hogy nincs-e rajta egy újabb pötty. Zoli meg hülyét kap tőlem... Sajnos én úgy gondolom, hogy nem az igazi tej, sajt, meg liszt, ami gondot okoz, hanem a sok adalékanyag, ja meg génmanipuláció. Azt én nagyobb gondnak érzem és ez ellen védekezni se tudsz, hacsak nem magunk termelünk, vagy csak bio cuccot veszünk, de ebben sem bízom.
Ép a múltkor beszélgettünk a védőnővel és mondta, hogy az egyik körzetében lévő anyuka állandóan biobanánt vesz a gyerkőcnek és azzal etteti. Aztán mondta, hogy ő nem biztos abban, hogy az a banán tényleg bio, de ha az is, akkor sem biztos, hogy mindig el tudja látni bio kajcsival és a bölcsiben meg az oviban biztos, hogy nem fog azt kapni és jobb lenne, ha már most szoktatná, a "normális" kajcsikhoz. Ettől függetlenül teljesen megértem azt az anyát. Jó lenne, ha még lehetne olyan kajcsikat kapni, mint a mi időnkben, amikor bizony mi már félévesen szinte mindent ettünk. Emlékszem külön tejjegyet kapott anyu és mindig mentünk beváltani. Zoli meg, mivel anyukájának nem volt teje 6 hetes kortól tejbegrízen élt, ja és semmi allergia... Jó lenne ha most is így lehetne...
A génmanipulációval meg az a bajom, hogy mondjuk a kukoricába szója gén kerül és aki a szójára allegiás az bizony a kukoricára is az lesz, holott arra alapból nem volt allegiás. Ráadásul az amúgy eléggé allergén szóját ma már keverik mindenbe, még a párizsiba is. Ja, és akkor majd kijelentik, hogy mennyien allegiásak a kukoricára, pedig nem is igaz...
Na, most megint elvitt a hév. Mindentől függetlenül azt mondom, hogy mindenkit megértek, aki próbálja megóvni a gyerkőceit, így minden elismerésem, hogy így betartod, ezt a tej, meg egyéb dolgokat Miksánál. Meg is hálálja, mert nagyon szépen fejlődik és ügyes is.

Krisztocs:
Nálam is folyamatosan apadt, nem fejegettem, csak most hirtelen kellett leállni, de a fejés most se megy, szerintem sokkal kevesebbet tudok lefejni, mint amennyi volna, ha Vikó szopizna, mert elhiheted, hogy Vikó napi 60-ért nem törte volna magát, én meg csak ennyit tudtam, már első nap is csak fejni, Vikó meg 2-3-szor szopizott naponta, nekem meg többszöri fejésre is csak ennyit sikerült. Amúgy nekem is kellenének az új mellek... Pedig ha minden jól sikerül, még egy tesót is ki kell bírniuk...

Mindenkinek jó babázást!
Írjatok, melyik nap lenne jobb a talira!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Már irhattam volna előbb is, csak mással töltöttem a szabad perceimet,pihivel, bocsi. Az elején kellene kezdeni, de olyan rég volt, mintha legalábbis már egy éve szültem volnaKép Most nem állok neki visszaolvasni a hozzászólásokat, inkább irok előbb, nehogy úgy járjak mint a múltkor, de azért remélem mindenki épségben van babástul, férjestül, állatostul. Szóval igaziból a betegségem csak kb. 6-7 hétig tartott, azóta jól vagyok, és úgy néz ki nem is tér vissza. Egy komplett baktériumtenyészet volt a mellemben, amitől folyton belázasodtam, aztán egy hét antibiotikum és mellékhatásai, aztán láz, aztán kúra és ez igy háromszor, remek volt. A mama sokat pihennyen, foglalkozzon a kicsivel, hogy összeszokjanak, na ez mindig előlről kezdődött , idegörlő volt. De mostmár jó. Szaffi remekül van, semmit nem érzett ebből valószínüleg, pedig volt olyan bakt. amit nem ehetett volna, viszont én nem tudtam róla, de ezt is remekül átvészelte. Hálég azért némi tej maradt, csak 1/3 részben kell tápszer egyenlőre, de az igények nőni láccódnakKép Már elég nagy baba (63 cm és 6,55 kg), és sokat figyelget meg mosolyog, asszem imádom. Ez a dióhély, most tényleg olvasgatlak titek, aztán majd meg bele is dumálok remélhetőleg. Úgy tűnik kitapasztaltam, mikor van szunya, meg nyugi, és akkor...

Addig is sziasztok.

Mici (10+3 he-he)
mici
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert ketten vagyunk a kiscsákóval, és hát ne tudjátok meg...

Marycus! Nem mondunk mi egymással ellentétes dolgokat, csak hát valaki szigorúbban értelmez, más pedig egy kicsit lazábban. De az nem is baj, hogy nem vagyunk egyformákKép
Taliidőpontra nem tudok mit mondani, nekünk egyik sem tűnik rossznak.

Manó! Szerintem is tök jó eredmény Emma biliügye, a módszer, a csel pedig zseniálisKép

Kriszta! Elkezdtem nézni a képeket, amiket láttam, azok nagyon tetszettek, de még nagyon sok van hátra. Az már így is kiviláglik, hogy nagyon jól éreztétek magatokat!

Hanzika! Hétvégén birka-bárány napok lesznk a Víztoronyban, lesz birkapöri bográcsban, meg sültek, görögös salátákat is láttam kiírva, este pedig zene. Itt lesztek?

Mici! Tök jó, hogy végre előkerültél! Olvasgass, és tessék képet tenni a csemetéről! Aki mellesleg nem kispályás méretekkel rendelkezikKép

Voltunk doktornál méreckedni, Miksabuckó 8560 gr, és 72 centi. Én akartam már megmérni a hosszát, mert kicsit aggódtam, hogy néha alacsonynak látom. Na jó, konkrétan Marcus mellettKép De ez a 72 centi nem olyan rossz, nem?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mici,
Üdv újra a fedélzeten! Kép Képeket kérünk ám! Kép Ja és próbálj pihenni tényleg, amíg tudsz!

Szirom,
Nem olyan rossz az a 72 cm :D Bedőlök! Kép Marcus egyébként csak 3 cm-rel magasabb, de hát mi sem vagyunk alacsonyak Kép

Marycus,
Nekünk mindkét nap jó! Úgyhogy többség dönt.
Hát igen, egyébként ez a másik rinyám, a tartósítószerek, adalékanyagok. Benzoát miatt ebben is tudakolóztam. A természetes anyagoktól annyira nem félek, de van egy-kettő, ami nem szimpi. És igazad van, sok mindenbe tesznek már olyat is, amit nem kéne... De reménykedem, hogy nem lesz Marcussal olyan gond, mint velem.

Manó,
Ha a srác nem tud majd szerezni, ami kell, szólj!

H.

Kép
hanzika
 
 


Kriszta, nekem pedig Máté alvós képe tetszett a legjobban. Nyugis, békés álmok a pokróconKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

köszi! De akkor leírnád hogy mit is keresek pontosan?Kép mert csak arra emlékszem hogy valami zöld krém, de ebből tuni fogja miről van szó? és ő postázza nekem, vagy hogy jutok hozzá?

Képeket megnéztem, nagyon jók, mint mindíg! A hugod van veletek?

Marycus!

Ti tull képp merre laktok?( bocsánatKép)

Mici!

Végre köztünk! gyere majd sűrűbben!

Szirom!

Emma ennyi idősen 75 cm volt, de ő állítólag nagyon magas, hát nem tudom , most 88,5. De Kriszta mindíg megnyugtat hogy Regi is ilyna magas.
Képzeljéteka buszon egy nőcivel beszélgettem, és mondta mikro montam hoyg Emma októberben lezs 2 éves, hogy a 2 éves korban ahány centi, azt meg kell szorozni kettővel fiúk esetében, lányoknál meg még le kell vonni 10 cm-t, és annyi centi lesz felnőttként, és hoyg higyjem el, ez neki a fiánál is bejött és a családban is mindenkinél. Hát nem tudomKép Emma lesz vagy 90 cm 2 évesen, akkor 170 cm-es lesz?Kép Bár végülsi elképzelhető, én 160, férjem 180.

A babaszoba kalkulátora szerinta 10 hónapso fiúnál a 72 cm az átlagos sáv legtetjén van, szóval szerintem a fiú tökéletes.
Emma a normális, d eátlagostól eltérő sávon is kívül esik, szóval a magassága nem normális ennyi idősenKép



Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mici, na végre Kép Aztán jönni ám!!!! Kép

Manó,
Szerintem tudni fogja, hogy melyik krém, mert több színű van, és én is mindig úgy rendeltem, hogy zöld krémet kérek, még esetleg tedd hozzá, hogy ekcémára. Szerintem tali meg posta is megoldható majd Kép

Ezt a méret dolgot én is így tudom! Regiről most csak 2 és fél éves adatot találtam, 2 éveset nem, akkor 91 cm volt, és 15 kg Kép Megjegyzem most is 15 kg, és már 99 cm Kép

Szirom,
Regi 10 hónaposan pont 72 cm volt, csak éppen 10 és fél kg Kép Hát igen, elég ducika volt. Súlyra Máté is lesz addigra annyi, csak hát ő jóval hosszabb, azért nem jön ki a kövérség, bár így is mindenki mondja, hogy milyen jó húsban van Kép

Képzeljétek, Máté meg Regi főz és mos Regi konyhájában Kép Tök cukik Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mici:
Külön üdv.! Jó nagy gyerkőc Szaffi. Képeket kérünk! A tej miatt ne aggódj. Vikó már 2,5 hónapos korától eszik rendes kajcsit kiegészítésként, tápit, meg talán 4 hónapos korától, de remek egészségnek örvend. Marcus is ha jól tudom tápit kap talán születése óta, és tökéletesen fejlődik. Hanzika majd megerősíti, úgyhogy a tápi miatt szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Nem is írtam, de Vikó a 8 hónapos méreckedésen 7,25 kg volt és 65,5 cm. Én meg vagyok vele elégedve, mondjuk mostanában eszik mint a gép és bizony jó kis babahája lett. Én már nem is hízlalnám tovább. Felnőttkori méreteit tekintve csak remélni tudom, hogy nem az én 154 cm-et, meg Brünnhilda méreteimet örökölte.

Manó:
Nem tudom mennyire vagy ismerős Kápmegyer környékén. Igazából nem is Kápmegyer, de oda számítjuk magunkat, így könnyebb a meghatározás. Szóval Kápmegyer I. előtt a patak másik partján lakunk családi házban. UTE atlétikai pálya - Erdősor utca - Óceánárok utca között. 14-es villamos végállomása előtt egy megálló, ott van egy buszpályaudvar is. Jár itt a fekete, meg a piros 20-as busz. Hát kb. ennyi amit így le tudnék írni.

Persze mindenkinek megy mail-ben térkép, csak el kellene dönteni melyik nap legyen. Valaki mondjon egy napot!!!!!
Mici, neked is szól, ha akartok és tudtok jönni babatalira, szívesen látunk titeket is! Pontos időpont még nincs, tanakodunk rajta (aug. 28. vagy 29.).
Csak Nildiékről nem tudom, hogy nem akkor lesznek-e Horvátországban, vagy Tátrában. Sajnálnám, ha nem tudnának jönni, bár nem tudom elképzelni, hogy tudunk találni olyan időpontot, ami mindenkinek jó.

Krisztocs:
Hát akkor Máté nagyon házias legény lesz, bomlani fognak utánna a lányok!!!
Regi amúgy tényleg nem semmi méretekkel bírt, 10 hónaposan, hát mi szerintem meg se közelítjük majd, de azért nem szomorkodom.
A képeket szorgalmasan nézegetem, nagyon jók, szupi lehetett a pihenés!

Szirom:
Szerintem se állunk túl messze a nézeteinkkel és én is úgy gondolom, hogy az jó, hogy van amiben máskép gondolkodunk, mert így nyer az ember új ötleteket.
Gratula Miksához. Szerintem jók az ő méretei, nem kell mindenkinek 2 méteresnek lenni felnőtt korában. Egyébként sokkal kisebb nem lehet, mint Ti, úgyhogy tutira pont jó lesz a magassága, az meg szerintem Téged se keserít el, ha nem kell majd folyton vigyázni a vonalaira. Azért a sörrel vigyázzatok!...

Hanzika:
Én remélem, hogy Marcus bírja majd a tejet, meg egyebeket is.

Na, akkor várom a javaslatot a tali napjára és idejére!
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Egy ismerősünk lakott (vagy még lakik is, nem tudo) a Tungsram utcában, azokban a fura panelszerűekben amik körbe vesznek egy udvart, 2 ilyne ház van. Ott voltam náluk, azt ismerem. Arra valahol?

Kriszta!

Köszi, akkor majd felhívom. Remélem el tudja postázni.
na akkor Regi mégis csak picit kissebb volt mint EmmaKép Viszont nehezebb, pedig Emma sem volt egy vékonyka alkat sose.Kép De ő 10 hónaposan a 75 cm-hez kb 9,5 kg volt, most meg a 88,5-hez olyna 12,5 kg.
Hát nem tudom, én a ha 165-170 lezs azzal még kiegyezem, de annál magasabb ne legyen, mert akkor hogy fogok mellette mutatniKépKépKép És 24-es lába van már most.
Remélem ha lezs valaha fiam ő meg nem tőlem fogja örökölni a törpeségetKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Marycus!

Egyébként egyzser majdnem Káposztás 1-re költöztünk, mert nagyon jó áron vannak ott elég jó beosztású lakások, de aztán egy ott lkó nő nagyon beijeszette minket, hogy a Galopp tér és környéke milyen borzalmas, hogy milyen alakok laknak ott, és hogy mindnet ellopnak ami mozdítható, úgyhogy nem mertünk ott venni lakást. Mondjuk amit mondott alátámasztotta hogy tul képp csak azokban az utcákban hirdettek ilyne jó áron lakásokat, Káposztás 2-n már pl sokkal drágább, pedig jóval kintébb van. hallottál erről valamit?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Na, kezdek megnyugodni magasságügyben, meg megnéztem a Manó által írt görbét is, tényleg tökéletes MiksabuckóKép Mondjuk egy srác legyen magas, bár ha már az apja 180 centijét produkálja, akkor nagy baj nem lehet. Én 169 vagyok, szerintem nőben az sem kevés. Bár ha még lett volna +5 cm, akkor lehettem volna rendes átlövő, így meg végül beálló maradtamKép Amit egyébként imádtam. Miksának különben a sporthoz is szépen meg kell nőnieKép Az ember fociztatná: tervei szerint a kölyök a Liverpoolban fogja nyomni, és majd jól eltart bennünket, én a kézilabda, a vízilabda, esetleg a röplabda híve vagyok. De azt hiszem, el tudja majd ő ezt dönteniKép Tiltólistás viszont a súlyemelés, a szertorna, a bunyó, a súlylökés, diszkosz, ilyesmi, mert ezek maradandó testi változásokat, károsodásokat okozhatnak.

Marycus! Szerintem még Ildiéket meg kellene kérdezni az időpontról, és ha ők sem böknek rá egyikre sem, akkor döntsetek ti. Mégiscsak ti lesztek a házigizdákKép

Hanzi! Nem írtad, hogy hétvégén lesztek-e?

Mici! Hol vannak má azok a képek?Kép

Jaj, csajok azt nem is írtam, hogy -21 kg-mal zártam a fogyókúrámat, tegnapelőtt grízestésztát nyomtam, tegnap meg pizzátKép Mondjuk a csúcsformához még egy tízes leugorhatnaKép Most egy kicsit kajálgatok, és talán szeptembertől folytatom, mert tényleg szeretnék a végére járni, ha már idáig eljutottam.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Már megint itt... Vikó túlteljesíti az alvási tervet, de nem bánom.

Manó:
Hát, ez most jó kérdés... A Tungsram utca kezdete az a temetőnél van, de nem tudom meddig ér onnan. A Fóti úttal párhuzamos utca és a Baross utcánál kezdődik, ugye, jól emlékszem? Na, a Baross utcától még kifelé kell menni a következő lámpás kereszteződésig és ott balra fordulva lehet Kápmegyer 1-re kijutni. Ettől az utcától jobbra a patak partján lakunk. Hát nem tudom így világosabb lett-e a kép.

A hugom Kápmegyer 1-en lakik, ő imád ott lakni. Amúgy a lakásárak szerintem olyan átlagosnak mondhatóak, persze kb. 10-15 éves panelárakban gondolkodva. Káp. 2-n azért is magasabbak szerintem az árak, mert újabbak a házak.
A hugom lakását tekintve nem rossz a beosztás, ami hátrány, hogy nagyon magas a közösköltség, meg a rezsi. A fűtés a legrosszabb. A múltkor kiszámoltuk, hogy mi alig fizetünk többet nála és a hasznos alapterület több, mint a kétszerese.
Mondjuk pontosan a Galopp térről nincsenek infóim, de tény, hogy ott kopottabb a világ, akár igazak is lehetnek a pletykák.
A hugoméknál a parkoláson kívül egészen jó a helyzet. Akár mikor arra sétálok mindig nyugi van.
Hát ennyit tudok mondani.

Szirom:
Gratula a -21 kg-hoz. Ezt a terhesség alatt szedted fel vagy szopi alatt?
Én terhesség alatt 7 kg-ot szedtem fel, szopi alatt meg szerintem még vagy 5-öt, de ebből szerintem már ment le, de sajna nem sok.
És ha mégis tiltólistás sport fog neki tetszeni?
Már én is elgondolkodtam, hogy miket preferálnánk, mert Vikót muszáj lesz valahova vinni sportolni, ha ilyen mozgásigényes marad. Aztán megállapodtunk Zolival, hogy minél több dolgot próbálunk neki megmutatni, aztán majd választ. Csakhát ugye már azért ez is szelektált.
Mi igazándiból bármit engednénk, csak ha lehet ne versenyszerűen. De ha olyan tehetséges lenne és ő is akarja, akkor valószínűleg belemennénk. Na, mondjuk az tuti nem örülnénk, ha lány létére súlyt emelne vagy bírkózna, vagy boxolna... A torna előnyös lehet egy lánynak, persze nem versenyszerűen, de ha olyan alkata lesz mint nekem, akkor azért mégse. Szóval nehéz...

Na, még néhány kép, nehogy ne ismerjétek meg Vikót a talin:
Gyere ide teknős:
Kép

Álldogáló Vikó:
Kép

Sarudi idill:
Kép

Rosszcsontkodok kicsit:
Kép

Hát ezt meg kell nézni...:
Kép

Békacombot ropogtatok:
Kép

Nildi telefonszámát tudja valaki? Mert ő nem szokott túl sűrűn netezni. Vagy Hanzika, Ti szoktatok sétálni, nem sétáltok együtt mostanság? Tényleg Te tudod akkor a telefonszámát is, mail-ben vagy sms-ben megküldenéd esetleg?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Emlékeim szerint ők a tungsram utcának abban a felében laktak ahol a híd van káposztásra. Nem a temetőnél, az odébb volt. De már rég voltam ott.

A hugodék melyik utcában laknak, ha megkérdezhetem?
A fűtés mindne panelnél rémálom, mindegy hol van.

Szirom!

Hú, nem semmi. Én totál abbahagytam 1,5 hónapja, most kezdegetem újra. Addig 5 kg ment le, de már azt is mindneki észrevette, gondolom nálad a 21 milyne szuper. Muszáj nekem is folytatnom, de nyaralás közben nemment.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Khhhmmm, Marycus, én ennek jó részét a terhesség előtt szedtem fölKép Azon a télen jó hideg volt, mi pedig behúzódva a barátságos, meleg konyhácskánkba, kísérletezgettünk az emberrel, hogy ki tud jobb bőrös malacsültet készíteni, meg hogy hogyan kell a kacsát meg a libát sütni, a libamájról nem is beszélve. Tordai lacipecsenye, hmm, ezek a kedvencekKép Egy kis hagymás tört krumpli, egy kis párolt káposzta hozzá, mármint a sültekhez. Meg tény, hogy ülőmunkát végeztem, és amikor éjfélig dolgoztam, akkor sokszor este 10-kor rendeltünk pizzát. Aztán amikor a védőnő megmért, majdnem hanyattestem. Nahát erre szedtem föl 13-at még, és igaz, hogy a szüléssel 8-9 lement, de a szoptatással vissza is jött, sőt, még néhány plusszocska is rakódott rá. Hát ígyKép De az ember bevallotta, hogy semmivel sem ettem többet, mint ő. Ja, és abbahagytam a cigit, amikor terhes lettem, az is benne lehet. Igaz, a sört isKép

Manó! Rám jönnek a ruháim - a rosszabb korszakomból -, de azok még nem, amiket akkor hordtam, amikor megismerkedtünk az emberrel. Mondjuk asszem annyi kiló se előtte, se utána nem voltamKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

A cigi az sokat számít, a férjem akkor szokott le mikor Pestre költözött, az én kérésemre és egyből rádobódott 10 kg. Jó rég volt. Igaz,előtte csontsováyn voltKép

Szerintem volt vagy 65 kg a 180 cm-hez, most meg olyan 80-85 között inog.

Én msot valahogy nem tudok erre a diétára vissza hangolódni, a gyümölcsnapig megy, de a gyümi napot nem bíromKép Most gondolkozom az atkinsen, ott legalább mindne nap lehet enni. Mit lehet benne enni pontosan? Aztán ha azzal ráhangolódtam és kellően meguntam az engedélyeztt kajákat akkor lehet könynebben visszatérek a testkontrollosra.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Tyű, nagyon ügyi vagy, és kitartó, hogy ennyit le tudtál adni!!! Nem semmi, gratula!

Marycus,
Mennyire édes Vikó, látom pakol már rendesen Kép

Holnap megy el Regi Balcsira anyósékhoz 4 napra...jaj, remélem, túlélem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulákat, örömmel zsebelem be őket, mert kell az energia a folytatáshozKép

Manó! Az Atkinsnél ugye az a lényeg, hogy minél kevesebb szénhidrátot egyél, úgyhogy tilos a kenyér, pékáru, a rizs, a krumpli, a bab meg ilyesmik. Itt találsz egy étrend számítót, ott a szénhidráttartalom is: http://www.kcal.hu/kcal.php
Nagy általánosságban lehet enni húst hússal, még zsírosat is, valamennyi salátát, de óvatosan, mert a zöldségeknek is lehet rendes szénhidráttartalmuk, ehetsz majonézt a húshoz, ehetsz tejtermékeket, tojást. Ha édességre vágysz, ehetsz túrót édesítővel, tojásságával kikeverve pl. Nekem ez az étrend is használt, de egy idő után azért leállítja az ember emésztését, hogy finoman fogalmazzak. Viszont március 30-tól május 11-ig lement vele 8 kiló.

Marycus! Vikó nagyon édes, figyelmes és nagyon fürge! Néztem a szép leomló függönyötöket, nem rángatja le? Miksa egy függönyrudat már lerántott. BenőkeKép
Ildikó telcsiszámát Hanzi tudja. Nekem is megadta egyszer, talán megvan egy emilben, de szerintem Hanzika előbb előkeresi!

Kriszta! Hát én beledöglenék, ha napokra el kellene engednem Buckovicsot. De egyszer eljön az az idő is, és nem várom.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Hát eddig Regi is max 2 napig volt távol tőlünk (mert egy-egy éjszakához már edződtem), de ez most engem is megvisel Kép Még sírtam is Kép Igazából nem is az a rossz, hogy hány nap, hanem, hogy jó messze lesz, mert a Balcsi tök végén Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom!

Köszi, kipróbálom. Azért ez a 1,5 hónapa latt 8 kg nem rossz. Arról van némi elképzelésem hogy mennyire leáálítja az emésztést, anno 1 hétig próbáltam és katasztrófa volt ilyne téren, írtam is annak idején hogy híztam tőle 1 hét alatt 1 kg-otKép Most gondoltam valami bifiduszos joghurtot bevetek, vagy ilyesmit, hátha akkor jobban működikKép Az unokatesóm fogyott vele vagy tizen valahány kilót, igaz bőven volt neki miből, és ő azt mondta hogy 3 hétig nem nagyon fogyott, utána viszont beindult neki. Valamit muszáj próbálnom, mert nagyon nem jön be most nekem a gyümölcsnap, anélkül meg a 90 napos nem ér semmit.

Kriszta!

Ráadásul holnapra írtó pocsék időt mondanak Balatonra, eső meg mindne és hétvégére is borús, változó időt. Keddtől mondanak jobb időt. Épp most kerestem rá a neten, mert mi is mennénk Emmával 19-én vagy 20-án, ha kapunk vonatjegyet még akkorra, gondolom iszonyat sokan akarnak a 3 napos ünnepre menni majd.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jó reggelt!

Hát igen, Manó, nekem sem indult meg vagy 2 hétig egyáltalán, már éppen fel akartam adni, illetve mást kezdeni, de az ember biztatott. És végül megindult.
Én most egy kicsit azért félek, mert beindult a fantáziám, hogy miket lehetne enni, és teljesen el vagyok szállva attól, hogy mindent szabad. Nem zabálok vagy ilyesmi, de olyanokat eszem, amiket majdnem fél éve nem kajáltam. Azért minden reggel továbbra is ráállok a mérlegre, így talán megcsíphetem, ha gáz van.

Marycus! Nem fog Miksának tiltólistás sport tetszeni. MegtiltomKép Nem hagyhatjuk, hogy tömzsi törpe legyen, mint a súlyemelők, vagy kidolgozott kis izmos törpe, mint tornászok. Vagy hogy üssék a fejét. Ellenben a sport nem csak a mozgékony gyerekeknek nagyon jó, hanem azért is, mert növeli az akaraterőt, állóképességet, jó közösségi ember lesz (csapatsportnál), és sok barátja. (Mi még mindig találkozunk időnként a csajokkal, meg járunk nosztalgia kupákra.) És nem utolsó szempont, hogy kevés ideje marad plázákba menniKép Remélem akarni fogja a sportot, mert nem szeretném erőltetni.

Csajok, tiszta gáz ez az idő.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Amint lesz telcsiszámom megérdeklődöm Nildiéktől is mit szólnak a talihoz.

Szirom, Manó:
Nem túl veszélyes az Attkins? Én csupa rosszat hallottam róla. Én mindenkire felnézek, aki be tudja tartani a fogyókúrát. Én talán ha egyszer csináltam ilyesmit, de nagyon hamar visszajött a súly és még több is lett. Az egyetlen ami jó volt és tartós, míg teherbe nem estem az volt, amikor edzéssel adtam le. Na, mondjuk az nálam is igaz, hogy akkor néztem ki a legjobban, mikor Zolival találkoztunk. Rossz hatással vannak ránk a jól evő fiúk... Zoli is annyit ehet, amennyit akar és nem hízik. Meg az is sokat nyom a latba, hogy mi teljesen átálltunk a késő esti evésre, mert későn értünk haza mindketten. Vikó születése után meg egyenesen csak 11 után ettünk, addigra azért már Vikó általában kidőlt. Én képtelen voltam úgy enni, hogy üvöltött, egyszerűen összeszorult a gyomrom és hányingerem lett, ha kajcsizni kezdtem. Most már nem visel meg ennyire ha sír, meg nem is sír, csak ott ugrál mellettem, tegnap szilvásgombócot lejmolt tőlem.

Függöny:
Szerencsére még nem rántotta meg annyira, hogy leszakítsa, inkább kukuccs-ost játszik, meg talán az is jó, hogy általában valaki mindig van az ablak másik oldalán és ez eltereli a figyelmét a függönyről.

Szirom, nálam még a túrázás és a síelés is toppon van. Én sajna nem tudok síelni, mostanában próbálkozunk Zolival, de felnőtt korban megtanulni nehezebb. Szeretnénk, ha Vikó még most gyerekfejjel sajátítaná el. Korizni is visszük, amint lehet rá koricipőt kapni.

Meg ha érdeklik az állatok, akkor szeretnénk az állatkertbe is vinni, egész jó szakköröket szerveznek ott is. A zene is jó, én önfejűségből nem tanultam, aztán felnőtt fejjel jól megbántam, hogy nem tudok gitározni. Szegény gyerek, tanulni már ideje se marad... De majd ő dönti el mit szeretne, azt tartom fontosnak, hogy nyitottak legyünk minden próbálkozására, ne törjük le az ambícióit, ha lesznek.

Krisztocs:
Hát pakolni azt tényleg tud Vikó, bár már nagyjából mindent elraktunk, amit nem lenne jó, ha lepakolna. A videókazik és néhány könyv azért még ott van, meg a virágok egy része. Ezekkel próbálom szoktatni őt, hogy van amit nem szabad. Mondjuk 100-szor rászólok, 101-edszerre odamegyek és arréb rakom... Egyszer már a popsiját is kiporoltam... Hát nem tulajdonított nagy jelentőséget neki...

Én sem tudom elképzelni, hogy el merjem engedni mással hosszabb időre Vikót. Pedig majd el kell. Én később szeretném ha járna táborokba is, ha jó a tábor az nagyon klassz dolog.

Mentek anyatejes napra ÁMK-ba?

Még egy kérdés: Regit mikortól fürdiztettétek nagy kádban? Mit csináltatok derékfájás ellen? Nálunk úszik a fürdőszoba, mikor Vikót fürdetjük, úgyhogy érik a nagykádban fürdetés.

Hanzika:
Ha jössz ne feledd Nildi elérhetőségét. Köszönöm.

Manó:
Csak jó időtök lesz a balcsin, meg Reginek is.

Tényleg megy valaki tüzijátékra? Mi kipróbáljuk Vikóval. Egy nappal előbb veszik le a gipszet. Hurrá!!!

Időről annyit, hogy 5-kor arra ébredtem, hogy a szél bevágott egy ablakot és iszonyú migrénszerű fejfájásom van. Szerencsére időben vettem be pirulát, így csak 1,5 órát kínlódtam hajnalban. Szóval tuti a front...

Mindnekinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

CSajom elment, lakás romokban, most legalább van időm, hogy selejtezzek, rámoljak. Máté simán elvolt egy helyben a szoba közepén 1 órán át (!!!!) a centimmel Kép Jó gyerek Kép

Marycus,
Igen, elvileg megyünk, jövő héten hozza a védőnő a meghívót.
Ebben a korban még valóban semmit nem ér a "porolás", kb 2-3 évesen van már foganatja. (jó nagy a szám, eddig kétszer ütöttem rá Regi kezére, utána napokig lelkibeteg voltam, meg bőgtem...ennyit erről Kép )
Nálunk már Máté is a nagykádban fürdik kb 5 hónapos kora óta Kép Úgyhogy csak nyugodtan! Öcsi imádja, mingyá keresek képet is illusztrációnak Kép
Nem akarok okos lenni, de a tüzijátékra biztos, hogy gyerekkel akartok menni? Anélkül is katasztrófa Kép Kocsival kizárt. Mi egyszer mentünk autóval, fél 10-kor vége volt a murinak, 1-re haza is vergődtünk a kb 10 perces útról Kép És akkora, de akkora tömeg van, hogy szerintem ez nem gyereknek való. Én még Regit se vinném ki...szerintem frászt kapna az egésztől. Amúgy akkor még nem alszik Vikó??
És vágod már a centit? Hány nap van még?

Máté nagy kedvence mostanában a formabedobó, leveszem a tetejét, és abba pakolja ki-be a formákat Kép

Na, egy-két kép...a közös főzésről meg a pancsiról:


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


marycus!

Hosszú távon biztos nem jó az atkins, mert elég egyoldaló diéta, d eszerintem 1-2 hónapig nem árt, tovább meg úgysem bírom.Kép

Tüzijáték: És hová akartok menni, honna nézitek? hanincs valami tuti jó kipróbált helyet akkor felejtsétek el szerintem Kép, én pár éve voltam utoljára, de azt mondtam soha többé. Ha látni is akarsz valamit akkor szétnyoma tömeg, volt hogy én azt hittem hogy agyon nyomnak. Metróra feljutni kész életveszély, mi gylaogoltunk tök sokáig.
Amúgy én Emmát már csak azért sem vinném el, mert ő fél a tüzijátéktól, nálunk a múltkor volt itt a kerületben, látzsott az ablakunkbó (pár utcányira volt), és Emma bemenekült az ágyába, fogta a nyusziját, belefúrta fejét a matracba és meg sem mozdult. El is aludt ígyKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Marycus! Csatlakozom Manóhoz, hosszú távon biztosan gondot okoz az Atkins, hiszen valaminek a megvonásán alapul. De én végülis nem egészen 1,5 hónapig csináltam, abból szerintem semmi gáz nem lehet. Utána már a 90 napos diéta ment, az pedig kifejezetten egészégesnek tűnik, hiszen fehérje-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok követik egymást.

Tűzijáték: én valami háztetőről vagy hajóról próbálnám ki. Vikó látott már?
Engem mondjuk nem zavar, hogy kimaradok belőle, a jelenlegi állás szerint lent leszünk Szekszárdon. Persze valami lehet, hogy ott is lesz. Legutolsó rossz emlékem augusztus 20-ról, hogy én vittem a rádióban reggeltől üzemzárásig a turnust, írtam a hülye ünnepi híreket, már nem láttam ki a fejemből. Késő este hazafelé kb. 3 óra alatt átjutottam a Margit hídon át Budára, ahol is nem engedtek a Bem rakpart felé, hanem visszatereltek a hídra, Pest felé. No, életemben akkor egyszer mentem be egyirányú utcába szemből, a rendőr szeme láttára, mert mindenáron vissza akart küldeni a pesti oldalra, és hiába mondtam neki, hogy én itt lakom és csak haza szeretnék menni. Nem jött utánam.

Kriszta! Édesek nagyon! Máté nem esik hanyatt a kádban, vagy nem kezd el mászni és hasraesni? Miksa mindezt műveli, mert sajtkukac és nem marad nyugton egy percre sem. Ja, és a csaptelep is izgatja, úgyhogy fel is áll. Így idegenben vért izzadok, mire megfürdetem a nagy kádban. Itthon kicsiben fürdik, és ugyan csapkod, de azért sokkal biztonságosabb. Pedig visszük a brekekét és a halacskát magunkkal, de valahogy a nagy térben úgy belelkesül, hogy nem lefoglalják az állatkái, hanem felvillanyozzák és száguldásra ösztönzikKép
Ja, és még annyi, hogy Máté nem tömködi a szájába a formadobáló alkatrészeit? Nekünk is van, de elég kicsik az alkatrészek, és nem merem odaadnmi neki. Pedig szerintem csípné.

Lányok, Miksa ma az utóbbi hónapok legkeményebb napját produkálja. Egy percre nem lehet egyedül hagyni, járókában visít, kaja közben nyüszít, veri ki a kezemből a teli kanalat, közben tátog, hogy adjam már, ha meg bent van a szájában, akkor minden harmadikat kiberregi. Egyébként a berregést tegnap fedezte föl, ez tiszta újdonság. Próbálok nem figyelni rá, akkor nem produkálja magát, de etetéskor ugye ez nehéz. Most végre alszik, beájult. Remélem, a front. Egyébként én is ideges vagyok valamiért, kérdés, hogy a gyerek lett előbb nyűgös, vagy én előbb ideges? Mert ugye ezek egymást gerjesztő folyamatok.

Pedig jobb szeretem, ha ilyen a kölyök:

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
Szirom, ezek a formák viszonylag nagyok, veszi a szájába, de kizárt, hogy beleférjen Kép
Máté a kádban csak pacsál ezerrel, úszik a fürdő mire végzünk a két gyerekkel Kép

Miksa szupicuki ezen a képen (is), az a két tincs a homlokán meg egyenesen döglesztő Kép És ha jól veszem le, akkor vmikor kaja után készült a kép Kép

Én is mindig minden nyügit frontra kenek, de nálunk már vmi iszony nagy front lehet kb 3 hete Kép

Egy pár mai kép a centimmel Kép Aztán eldugulok Kép
Kép
Kép

Tőlünk szerencsére az ablakból látszik az egész tüzijáték, de most vmi gagyi lesz állítólag...

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, megint Kép

Marycus,
Akkor én javaslom a vasárnapot! Magamra veszem a kezdeményezést! Kép Ja és Ildiék Horvátországban vannak, kedden jönnek haza, aztán mennek a hosszú hétvégre a Tátrába. De talán utána már nem mennek sehová (hacsak nem a szülőkhöz). Majd kedden érdeklődök - remélem, hogy szita agyamból nem megy majd ki.

Magunkról annyit, hogy Marcus jól van, én viszont hulla és mostanság eléggé magam alatt... és jelenleg nagyon gondolkodom, hogy kell-e tesó vagy sem majd...

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! De hát mi a baj? Fáradt vagy, nem érzed jól magad, vagy történt valami? Gondoltam, hogy valami nem kerek, hiszen alig jöttél, és hiányoztál is itt! És Horányba nem jöttök?

Kriszta! Én nem tudom megkülönböztetni a jó tűzijátékot a gagyitólKép
CentiKép Megkérdezhetem, hogy leszedted-e a fém végét?Kép Tudom, én vagyok az örök aggódós, az ember is mindig ezzel jön. A madzagok különben különösen elbűvölik Miksát isKép

Miciiii!!!! Hol vagy már azokkal a fotókkal?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szétszórt vagyok, csak a lényeget felejtettem el:

Nagyon boldog névnapot kívánunk Marcusnak!
Kép

sziromcsalád

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Hú, Marcus nap volt? De gáz... akkor sok boldogságot...de hülye vagyok, hogy nem figyeltem Kép

Szirom,
Igazad van, mind egyforma Kép
Nem szedtem le a fémvégét, sőt apa telótartója (nyakbaakasztós) is nagy favorit, azt ir rágja, hát amikor a fémhez ér, nem nagyon hagyom a szájában, de eddig még nem ütötte ki Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csatlakozom: Boldog első névnapot Marcusnak!!!

Tüzijáték:
Mi nagy tüzijáték járók vagyunk. Bár tényleg mindegyik egyforma... Ha csak tehetjük ott vagyunk augusztus 20-án, így a tömeg nem ismeretlen számunkra. Tavaly Vikó pocaklakó miatt nem mentünk. A magasra lőtteket innen az ablakból néztük. Állítólag idén a plázsról is lehet majd látni, mi oda szándékszunk menni. Ha nagy a gáz van ott egy ismerősnek lakása a Duna-parton, oda megyünk föl, de Vikó imádja a tömeget, ha nézelődni tud eddig még semmi probléma nem volt vele. Dettó igaz ez az alvásra is. A múltkor kb. 10-ig jártuk az üzleteket, s mikor hazaértünk sokkal rendesebben tűrte a fürdit, meg az altatást, mint máskor. De majd meglátjuk. Ha nem bírja irány haza. Egy próbát megér, legalább sétálunk egyet.

Krisztocs:
Nem semmi konyhája van Reginek... És jól sikerült amit főztek?
Nálunk ugyanaz a helyzet a fürdivel, mint Sziroméknál. Zoli úgy vadássza le Vikót állandóan a kád pereméről. Kicsit megugrik már ki is esett. Ezért, meg a borzasztó pancs miatt gondoltunk a nagykádra. De lehet, hogy akkor is úszni fog a fürdőszoba... Egytől azért félek, hogy úgy mint Miksa Vikó is belendül, aztán vadászhatjuk a nagykádban ki a víz alól állandóan.
Regi igazi kis hölgy már azzal a szemüveggel. Máté is milyen szépen ül. Nagyon helyes Máté, különösen a kiságyas képen, ahol közel hajol a rácsokhoz. Tök jó, ha elvan valamivel nyugiban.
Ép tegnap mondtam Vikónak, hogy ha pár percet a kezemben nyugodtan ül, max a szeme mozog, attól, még nem fognak elsorvadni az izmai. De nem hisz nekem... Mondjuk szerencse, hogy elvan magában, tesz-vesz egész nap. A formák nálunk is kedvencek, csak ő nem rakja vissza, csak kivenni szereti, ha én berakom. Gyorsabb, mint én, azt ha megunja a ki-be pakolgatást, akkor fogja és kiborítja az egészet. A miénk elég nagy darabokból áll, úgyhogy nyugodtan játszhat vele. Az mindig elbűvöli, ha építek neki tornyot belőle, persze meg akarja szerezni a legfelsőt és mindig romba dönti.

Az anyatejes napra lehet, hogy mégsem megyünk, mert én már ugye nem szopiztatok, meg nem voltam kíváló szoptató se...

Szirom:
Miksa is nagyon aranyos a képen, mint mindig.
A madzag nálunk is nagy szám, és Zoli tesz is róla, lévén villamosmérnök, hogy legyen mindig. A múltkor is hazahozott valami mérőt, jó nagy dög volt és ott hagyta a bejárati folyosón. Vikó meg rástartolt. Mondtam is Zolinak, ha valami nem műkszik, akkor nézze meg Vikó nem húzott-e ki valamilyen zsinórt a helyéről.
Még nagy szám a radiátor is. Szerencsére télen se lesz égetően forró, úgyhogy nyugodtan játszhat vele. Apu mindig mondja, hogy készítsünk már neki oda egy villáskulcsot, hogy alkalomadtán húzza meg az anyákat... De a csavarhúzó is favorit, szercsére nem tudja a dobozból kiszedni. És kislány... Mondjuk én is állandóan kalapáltam, meg autót szereltem apuval.

Hanzika:
Mi a baj? Ha nem indiszkrét a kérdés.
Ha tudsz akkor beszélj Nildivel. Köszi.

Hanzika javaslatára, akkor talira vasárnap (aug. 29.) jó lesz?

Jaj, majdnem elfelejtettem a nagy hírt. Egyfogú lett Vikó és bújik a másik is!!! De nem kínlódtunk vele, nem volt nyűgösebb és mint írtam mostanában irtó jól eszik és nem is nagyon maszatol.

Mici:
Tényleg jöhetnének már azok a fotók!

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Elfelejtettem írni, ezen a hétvégén nem megyünk. A múlt hétvégén gond volt, hogy szombaton Kertesre, aztán este Horányba mentünk, így ez lett a megállapodás. Ha valaki fel szeretné köszönteni a családból Marcust, járuljon a színe elé Kép

Köszönjük a névnapi jókívánságokat mindenkinek! Kép Fiatalurat még mi sem köszöntöttük fel rendesen, de az ajándékok már pár hónapja ott figyelnek az ágyneműtartóban. Kap ez zenélős kesztyűkutyát (oroszlánja már van) és egy homokozószettet.

Igazából magam sem tudom, hogy mi a gond - minden és semmi. Lehet, hogy még a gyermekágyi depresszió uralkodik rajtam, és most teljes erővel tombol. Kis hülyeségeken is képes vagyok felhúzni magam - tegnap pl azon, hogy Ádám sültebb kenyeret vett, mint kellett volna... De majd csak elmúlik ez is.

Centi, fémek: Nálunk Marcus már felfedezte a videó bemeneti csatlakozóit (elől vannak a készüléken), azokat huzgálja ki és rágdossa. Meg a hosszabbító gombját kapcsolja állandóan ki, így volt már olyan, hogy neteztünk, és egyszer csak hopp, volt áram, nincs áram! De igazán nála a kerekek nagy favoritok! A babakocsi kerekét összezárt állapotban állandóan tekergeti, tiszta kosz a keze tőle! Ja és még egy nagy favorit van, ugyebár: a macska :D

Tüzijáték: Én a már 14 éves unokaöcsémet vittem egyszer ki rá. Akkor 3 éves volt. A Ferenciek terénél voltunk, de tömeg volt, meg nem is volt jó, meg ő el is fáradt, aztán BKV-val bumszliztunk haza, így megfogadtam, hogy inkább megnézem TV-n, vagy az összekötőről, mintsem bemenjek olyankor a városba (bár azóta Ádámmal voltam 2x). Mondjuk nálunk Marcus akkor már javában alszik, mikor kezdődik Kép

Ja és a szerelés: radiátort ő is szereti, mellette van a játszószőnyege. A múltkor apósom meg szerelt az előszobában egy polcot, hát Marcus állandóan ott téblábolt körülöttünk és a szerszámokat fogdostaKép Nekem meg mostanában takarítani segít, lelkesen tolja a porszívót!
(Megjegyzem, hogy én is nagy szerelő voltam. Pl. a bátyám holdjáróját szét is szedtem, megnézni, hogy miért működik úgy, ahogy :D).

Mese sem volt régóta, őt is értesíteni kellene a taliról!

Marycus,
Gratula a fogacskákhoz!!!!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Gratula a fogacskához! Mondom én, a csajoknak meg se kottyannak a fogak Kép
Jártunk ma felétek, legalábbis az elmondásod alapján. Erdősor u., Pálya u., melyikben is vagytok pontosan?

Hanzi,
Azért mert nem megyünk sétálni, bármikor feljöhettek Marcussal!!! Nekem ne legyél depi! Kép Kép

Csajok,
Most már Máté egyáltalán nem szopizik Kép És a hasgörcsök alapján rosszat sejtek Kép Kép

Ma egész nap mentünk, voltunk délelőtt Corában, délután Ikeában. Jó sok mindent vettünk, egy időre megvolt a shopping Kép Máténak hangját se lehetett hallani, úgyhogy érik újra egy bécsi kirándulás is.

A tali időpont elvileg nekünk is jó, de én majd akkor fixálok, ha már közeleg, soha nem tudni, milyen nyavalya jön közbe.

Regi annyira jól érzi magát balcsin, hogy nem hajlandó telón kommunikálni velünk Kép Kép Úgyhogy lehet, hogy még hétfőn nem jön haza, túl jól érzi magát Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Marcusnak boldog névnapot!

Depi, rossz ahngulat néha rajtam is kitör, főleg mikro így egyedül vagyok itthon, d ehát akkor jön e net, vagy egy jó nagy séta, és jobban leszek. Pl ma délután is elég rossz kedvem volt. Utálom mikor ahétvége hétköznapos (értsd a férjem dolgozik). na meg jön a bölcsi, mennem kell dolgozni, kevés a pénzünk, nincs pénzünk külön lakást venni, na ez mind előjött ma délután bennem, aztán kb 1,5 órát sétáltunk Emmával,s zegéyn nem is értette, motorral jött, én meg vittem árkon bokron keresztül, megnéztük aközelben épülő lakóparkot, jó kis terepmototűrozás volt, ránktámadt egy harci kuty akinézet, egyik hónom alatt az Emmával, másik altt a kuytámmal ordibáltom hogy hol vana kuyta gazdája, mondjuk csak ugatott ,mert ha igazán komolyna gondolja nem sokat tehetek, de nem gondolta komolyna, aztán jött egy másik kuyt ais, d eszerncsér ejötta gazda is, aztán valahoyg hazakeveredtünk, csigákat mentetünka járdáról hogy nem tapossák össze őket, közeb egy aprót mi tapostunk össze, na de vagy 10-et megmentettünkKép, szóval lehet hogy ezu nem hagzott vaami jól, főleg kuytsá kaland, de mire hazeértünk egész jó kedvem lett.

Szirom!

Hát ha lehet egy tippem Krisztának eszébe se jutott hogy levegye a fémet.Kép Bevallom nekem semKép Én úgy látom hogy azért nemnyelnek ők le olyna könnyen dolgokat. Jó, attól én is rosszul voltam amikor a játzsócsoportban eg ykisfiú kb 1,5 évesen apró műanyag korongokat meg golyókat tett a szájába. d eúgyhoyg bevette és becsukat a száját, sé az enyukája azt mondta hoyg nem baj, sose nyeli le, otthon is szokta. Szóval azért ennyire ne, de amúgy Emma elöl sem szokatm elpakolni mindet, csakami nagyon mütyűr és elve külön van (tehát acenti nem műtöm én sem). Ő a tubusokat szokta rágcsálni, akkor ha valamelyiknek nagyon apró a kupakja (pl gyógyszertári popsikrém) elveszem és lecserélem másik tubusra.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hanzika, ne izéljé már!Kép Volt a hét elején egy front, az tett be nekünk, én is írtam, hogy ideges vagyok, ha jöttél vóna, láttad vóna!Kép Szóval egy adag front, egy adag fáradtság, meg biztos hiányoznak neked Ildiék a sétáról, Ádám meg mé nem nézi meg jól azt a kenyeret! Mindent meg lehet magyarázni, meg ki lehet belőle keveredni, meg ugye másik topikból kell megtudnom, hogy szülinapos voltál, na szép, akkor legyél nagyon boldog 30 fölött is!Kép És gyere, írd ki magadból a depit!Kép Kép

Kriszta, Manó! Valamelyik nap már nem tudtam milyen madzagot adjak Miksának, amikor kis terroristaként gyűrt engem, így nekem is eszembe jutott a centi, és már majdnem meg is kapta, amikor eszembe jutott az is, hogy egyszer nekem a kezemben maradt a vége. Na, így jutott hozzá 3 méter gatyagumihoz a gyerkőc, és nagyon megszeretteKép
Kutyák: a közelben eladtak egy házat, ahová két láncon tartott eszkimó kutyával költözött egy család. A fene tudja, pontosan milyen fajta, de nem szeretem őket. Időnként meg szabadon mászkálnak, na azóta nem megyek arra Miksával, pedig baromira szerettem arra sétálni, meg arra menni a kikötőbe, mert olyan szép árnyas, erdei út.

Kriszta! SzopiKép De ez hogy van, mellre teszed a csemetét, ő meg elfordítja a fejét, vagy kiugrik az öledből, vagy hogy? El sem tudom képzelni, hogy Miksa ilyet csináljon. Meg hát ő mindig szopival alszik el, még nappal is. Attól vagyok kicsit berezelve, hogy mi lesz, ha majd nem lesz szopi. Mert egyelőre ha ébren rakom a kiságyba, már áll is föl.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hát igen, a depi szerintem néha mindenkin előtör Kép Én olyankor jól kibőgöm magam. És ha tudnád Hanzi, hogy én hányszor, de hányszor mondtam, hogy nem kell tesó, oszt itt figyel Kép Még néha most is mondom, hogy kellett ez nekem? De persze ez a hullámvölgyes részben van Kép Amúgy meg mindig talál az ember nagyon szupi, pozitív dolgokat még a hétköznapokon is. Ahogy Manó, én is mindig akkor kitalálok vmit, séta, vásárlás, egy újság, vmi cuccos magamnak, és mingyá jó a kedvem Kép Na persze ezek a nagy depiből nem szedik ki az embert, de biztos, hogy nálad nem erről van szó Kép Legalábbis nagyon remélem!!!! Kép Na és akkor én is: NAGYON SOOOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL! Kép

Szirom,
Úgy kell elképzelni igen, hogy dugnám a szájába a cicit, és fordítja el a fejét, meg lök el magától Kép És ha nagyon nem tetszik neki, akkor feszíti magát és bőg...Előtte Máté is cicin aludt el este, hát most benyomja a tápit, aztán elájul Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Csajok,
Időközben nagylány lettem újra Kép Kép A Cerazettet szedjem tovább, vagy most mi lesz??? Elővakarom a papírját, remélem akad vhol....

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Én kérdeztem doki bácsit, hogy a Cerazette mellett meg tud-e jönni, azt mondta, hogy simán. A papírja pedig ha jól emlékszem azt írja, hogy minden normális: a vérzés meg a nem vérzés is. Szóval a ciklusod miatt szerintem szedhetnéd, inkább azért kellene beszélned a doktorral, hogy elég-e a Cerazette, ha már tutira van peteérésed, szopi viszont nincs. Merthogy ugye ez egy szopi mellett szedhető bogyesz.

Vagy akár hozzáfoghattok egy kistesó legyártásához isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ugyan nem ide tartozik (mármint helyileg), de be kell írjam: ma 18:50 perckor, közeé 18 órás vajúdás uát megszületett Marcus unokahúga (húgom lánya), Dorogi Sára Emma, 3800 grammal és 54 centivel.

Hférj, a büszke nagybácsi Kép

Kép
hanzika
 
 


uát=után természetesen

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzika:
Egy csomó gratula az unokatesóhoz! Csatlakozom: Boldog szülinapot!

Depi:
Hát mit mondjak én is tudok időnként (sokszor...)elviselhetetlen lenni. Olyankor Zoli nem tud jót csinálni... No, meg Vikó se...
Nem is olyan rég beszélgettünk erről Zolival. Mert azért mi inkább próbáljuk megbeszélni, nem nagyon megyünk el a másik rosszkedve mellett. Szóval szerintem azért 9 hónap teljes megvonás a régi élettől az mindenkit megvisel. Persze mindannyian szeretjük a gyerkőceinket és tök jó velük lenni, de azért én bevallom hiányzik a régi életem. Most bár Vikó is minden napra produkál valamit, de azért a napok meglehetősen egyformák, és nagyon sokat vagyunk kettesben a gyerkőcökkel, korábban meg mindenki egy csomó ember között mozgolódott. Én legalábbis, egy percre nem álltam meg, állandóan úton voltam ügyféltől-ügyfélig. Most alig van más témám a gyerkőcön kívül, pedig mennyi mindenről jó volt beszélgetni akár itthon, akár a munkahelyen. Zoli meg dolgozik ezerrel, ha itthon van, állandóan fáradt, estére, mire Vikó ágyba kerül, és lenne időnk egymásra, akkor meg már csak aludni szeretne. Érthető, de nekem meg jó volna vele beszélgetni. Szóval megváltoztak a dolgok. Kicsit értem már, hogy mitől romolhat meg egy párkapcsolat egy gyerek születése miatt. Sokkal jobban oda kell figyelnünk a másikra, de ezt meg kell tanulni, ahogy bele kell tanulni abba is, hogy az életünket most már 3-asban kell megoldanunk. Ez nehéz, de sokezer példa bizonyítja, hogy nem lehetetlen...

Mondjuk nekem most kicsit úgy éárzem nehezebb volt, a gipsz miatt, jól bevagyok ide zárva. Tudok járni, mehetnénk is sétizni, de Vikó idegrohamot kap a tempótól, úgyhogy marad a szoba, immár 4. hete. Nem kívánom senkinek... De már csak 3 nap...

Ja, különben igaza van Sziromnak, ráfoghatjuk a frontokra is...

Szirom:
Nálunk a szopi nem akarása ugyanolyan volt, mint ahogy Kriszta írta. Szerintem észre fogod venni, hogy nem kell már neki. Vagy nem, ha olyan jól elvan vele. Végülis a védőnő is mondta, hogy a 3. gyerekét 3 évig szoptatta... Szerintem ez gyerekfüggő is, lásd Mátét. Ha Kriszta akarja, se tudná 3 évig szopiztatni, ha neki nem kell.

Nem lehet kellemes azokkal az új kutyákkal, nálunk is mindig gond van az ellenkutyákkal. Vöri nem rongál, csak veszettül ugat. Viszont a sétáltatott kuyák már megrágták a kerítést, leverték a vakolatot. A növényekről nem is beszélek. Minden tuja ki van pisilve. Pedig csak kis odafigyelés kellene, mondjuk a patakig nem kellene elengedni a kutyákat, de sajna már a házunk előtt az is elengedi, aki addig pórázon hozta. A múltkor Zoli szólt is a szomszédnak, hogy fogja már meg a kutyáját, mert letarolta az összes tuját, meg bokrot, amit ültettünk. És mi volt a válasz? Hogy létezik, hogy macska ugrott be a kerítésen? Zoli meg mondta, hogy igen errefelé macskák, kutyák, futkározó gyerekek is lehetnek, meg még esetleg nem ártana más portáját is tiszteletben tartani.
Az a baj, hogy nem a kutyákkal van a baj, hanem az gazdáikkal. Az a kutya szerintem, amelyik egy macskát megkerget, az egy kisgyereket is megkergethet, meg különben is. Szóval nem könnyű.

Manó:
Bocs, nem válaszoltam a kérdésedre: A hugom az Intarzia utcában lakik.

Krisztocs:
Mi meg pontosan a Szőnyi utcában lakunk, ez párhuzamos és szomszédos az Erdősor utcával.
A Cerazette-t szerintem is kérdezd meg a dokitól, bár nem olvastam a papírjában, hogy csak amíg szoptat az ember addig hatásos. Szerintem felírják ezt mindenkinek, aki nem bírja vagy nem kaphatja a kombinált gyógyikat.

Tali:
Mese nemigen jött mostanában, de ha valaki tudja a telcsiszámát, akkor szívesen venném, ha megküldené mail-ben, hátha jönnének. Nem vagyok ellenére, hisz legalább lenne még egy Vikó korú kislány.

Vikónak máris látszik a második foga. Nem vesztegeti az időt. Gyorsan bele akar húzni, ha már eddig várt.
Mostanában ha hallja, hogy csörög a kulcs, máris kandikál az ajtó felé, aztán ezerrel mászik kifelé, hogy megnézze ki jött. A múltkor Zoli kollégája jött, hát teljesen megrökönyödött, hogy olyan is jöhet, akit ő nem ismer. Amikor a postás jött, akkor meg majdnem kiszökött a lábam mellett az utcára. Hát vigyázni kell vele.
Ma rávilágított a papucsom eddig általam nem ismert fontos funkciójára is: remekül lehet vele dobolni az ajtón...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?